Παρασκευή 31 Μαΐου 2019

Δημήτρης Παναγόπουλος Υποψήφιος Δήμαρχος Κυθήρων Ανοιχτή επιστολή προς τους Τσιριγώτες-τισες , Αντικυθήριους-ες


Δημήτρης Παναγόπουλος 31 Μαΐου 2019
Υποψήφιος Δήμαρχος Κυθήρων
Ανοιχτή επιστολή προς τους Τσιριγώτες-τισες , Αντικυθήριους-ες
Αγαπητοί συμπολίτες,
Αγαπητές Τσιριγώτισσες και Τσιριγώτες,
Αγαπητοί φίλοι Αντικυθήριοι,
Ο χρόνος που μεσολαβεί ως την Κυριακή 02/06/2019 δεν είναι αρκετός για να έχουμε ξανά μια προσωπική επικοινωνία και να μιλήσουμε ξανά για τα προβλήματα των νησιών μας.
Με αυτή την επιστολή θέλω να σας καλέσω, ανεξαρτήτως των προτιμήσεων που είχατε την περασμένη Κυριακή να σκεφτείτε ότι μόνο στην ψηφοφορία της Κυριακής έχετε την δυνατότητα να αλλάξετε την τύχη των νησιών μας και τη δική σας.
Αυτήν την Κυριακή αναμετρώνται οι επικεφαλής των δύο Συνδυασμών: Η παρούσα Δημοτική Αρχή με τη γνωστή αλαζονεία και έπαρση και η Παράταξη μας, ο Συνδυασμός «πρώτα ο άνθρωπος» που δεν μπήκε ως τίτλος του Συνδυασμού τυχαία. Ο άνθρωπος ήταν και είναι πάντα, το κέντρο και η πυξίδα των αξιών μας.
Με νηφαλιότητα, αποφασιστικότητα και πίστη στον εαυτό μας, ζητούμε την ψήφο σας για να αλλάξει αυτό το ύφος της εξουσίας που εισπράττετε όλοι τα πέντε τελευταία χρόνια.
Το ύφος της εξουσίας περιλαμβάνει και λόγο και έργο.
Το ύφος που περιλαμβάνει μόνο λόγο το βιώσαμε τα πέντε ολόκληρα χρόνια.
Αυτό που περιλαμβάνει έργο το είδατε λίγες μόλις ημέρες πριν από τις εκλογές του πρώτου γύρου. Η παρούσα δημοτική αρχή υποτιμώντας την νοημοσύνη των συμπολιτών μας έστρωσε κάποια μέτρα ασφάλτου με στόχο την εξαγορά της ψήφου τους. Δεν το πέτυχε. Οι Κυθήριοι και οι Αντικυθήριοι δεν είναι ιθαγενείς.
Να είστε βέβαιοι ότι, όπως στην επαγγελματική μας διαδρομή διαχειριστήκαμε τα πάντα με διαφάνεια και ανθρωπιά, έτσι θα γίνεται πάντα. Για να μπορέσουμε να ανορθώσουμε την οικονομία των νησιών μας με κεντρικό άξονα τον τουρισμό αυξάνοντας την τουριστική περίοδο.Να βάλουμε τα νησιά μας στη θέση που τους αξίζει στον Τουριστικό χάρτη.
Τα νησιά μας έχουν πολλά προβλήματα.
Έχουμε τη θέληση να δουλέψουμε σκληρά για τη λύση τους.
Θα είμαστε ΠΑΝΤΑ ΕΔΩ μαζί σας. Με την πόρτα του Δημάρχου πάντα ανοιχτή. Με ένα Δήμαρχο να ακούει και να δίνει λύσεις στα προβλήματα κάθε δημότη ξεχωριστά.
Αυτά είναι τα δικά μας πρότυπα. Να θέσουμε τον εαυτό μας στην υπηρεσία του λαού των νησιών μας..
Φίλοι συμπολίτες,
σας καλούμε την Κυριακή 2 Ιουνίου να σκεφτείτε με σύνεση και να εμπιστευτείτε τον Συνδυασμό μας «πρώτα ο άνθρωπος» γιατί τον άνθρωπο θέλουμε να υπηρετήσουμε.
Την πρώτη Κυριακή επιλέξατε τους συμπολίτες μας που θα είναι στο Δημοτικό Συμβούλιο ,τη δεύτερη Κυριακή επιλέγετε το Δήμαρχο που πιστεύετε ότι έχει όραμα, πνεύμα συνεργασίας ,σεβασμό στο συνάνθρωπο, σεμνότητα και ήθος. Σεβόμαστε την όποια επιλογή κάνατε στον πρώτο γύρο. Τώρα είναι η ώρα της τελικής κρίσης.
Εμπιστευτείτε μας για αλλάξουν τα νησιά μας ρυθμούς ανάπτυξης, για να ζήσουμε όλοι, και κυρίως οι νέοι μας, με ένα μέλλον πιο ελπιδοφόρο.
Επειδή δεν αρμόζουν σε μας άλλοι μέθοδοι επηρεασμού της κρίσης σας ζητώ να μας δώσετε αυτή την ευκαιρία .
ΔΕΣΤΕ αυτούς που θα σταθούν δίπλα σας
ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ με την ψυχή σας
ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕ με το μυαλό σας.
Σας ευχαριστώ θερμά,
Δημήτρης Παναγόπουλος
Υποψήφιος Δήμαρχος Κυθήρων
Με το Συνδυασμό «πρώτα ο άνθρωπος»

ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ.ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΥΠΟΨ.ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ 31-5-19

H τελευταία προσωπική συνέντευξη (ραδιοφωνική εμφάνιση) του υποψήφιου Δημάρχου Κυθήρων-Αντικυθήρων κυρίου Δημήτρη Παναγόπουλου.
2ος γύρος αυτοδιοικητικών εκλογών.

Επιστολή του Δημοτικού Συμβούλου Ιωάννη Καλλίγερου



Συμπατριώτισσες και Συμπατριώτες. 
Θα ήθελα να σας εκφράσω μέσα από την καρδιά μου τις πιο θερμές ευχαριστίες μου για την εμπιστοσύνη που δείξατε στο πρόσωπό μου εκλέγοντας με Δημοτικό Σύμβουλο με την παράταξη «πρώτα ο άνθρωπος».
Δεσμεύομαι δημόσια ότι θα τιμήσω την ψήφο και την εμπιστοσύνη σας στο ακέραιο. Θα αγωνιστώ εποικοδομητικά με συγκεκριμένες προτάσεις και με δημιουργική κριτική για την επίλυση των πολλών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα νησιά μας και για ένα δήμο ανθρώπινο και ανοιχτό σε όλους.
Η εμπειρία μου από την προεκλογική περίοδο δίπλα στον υποψήφιο Δήμαρχο και επικεφαλής του Συνδυασμού μας κ. Δημήτρη Παναγόπουλο, μου έδωσε την δυνατότητα να τον γνωρίσω πολύ καλύτερα, να εκτιμήσω τον ακέραιο χαρακτήρα του, τις γνώσεις και τις εμπειρίες του, το ήπιο του χαρακτήρα του, την καλή του προαίρεση για συνεργασία καθώς και την αληθινή αγάπη του για τους συμπατριώτες μας και τα νησιά μας.
Εν όψει του δεύτερου γύρου των Δημοτικών Εκλογών την Κυριακή 2 Ιουνίου και με απόλυτο σεβασμό προς τον αρχηγό του «απέναντι» συνδυασμού, καλώ όλους τους συμπατριώτες μας, ανεξάρτητα από το τι ψήφισαν την προηγούμενη Κυριακή, να εμπιστευτούν και να ψηφίσουν μαζικά τον κ. Δημήτρη Παναγόπουλο για επόμενο Δήμαρχο.
Τα νησιά μας χρειάζονται την αλλαγή. Χρειάζονται έναν Δήμαρχο που θα είναι πάντα δίπλα στον άνθρωπο και θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για ένα πραγματικά σύγχρονο και προοδευτικό Δήμο.
Χρειάζονται για Δήμαρχο τον κ. Δημήτρη Παναγόπουλο.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ.ΣΤΡΑΤΟΣ ΧΑΡΧΑΛΑΚΗΣ ΥΠΟΨ.ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ .ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Η τελευταία προσωπική συνέντευξη (ραδιοφωνική εμφάνιση) του Δημάρχου Κυθήρων-Αντικυθήρων και εκ νέου υποψηφίου κυρίου Στράτου Χαρχαλάκη.
2ος γύρος αυτοδιοικητικών εκλογών.

Σε τροχιά ολοκλήρωσης εισέρχεται το έργο της διαχείρισης των απορριμμάτων στα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα


Συμπληρωματική σύμβαση για το έργο «Διαχείριση Απορριμμάτων Κυθήρων και Αντικυθήρων» ύψους 1.500.000 ευρώ υπέγραψε η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου.
Ειδικότερα, αφορά στην εκτέλεση συμπληρωματικών εργασιών που δεν είχαν προβλεφθεί στην αρχική μελέτη, είναι όμως απολύτως απαραίτητες για τη λειτουργική ολοκλήρωση του έργου, ενώ αποτελούσαν και αίτημα της Δημοτικής Αρχής του νησιού. Οι σημαντικότερες από αυτές είναι το πλήρες σύστημα πυρασφάλειας του χώρου του νέου ΧΥΤΥ στη θέση "Λαχνός" και κυρίως η κατασκευή και λειτουργία ΧΥΤ Αδρανών Υλικών. Ο ΧΥΤ Αδρανών θα λύσει οριστικά το πρόβλημα της ανεξέλεγκτης απόρριψης μπαζών στο νησί, ενώ θα δώσει τη δυνατότητα αυτόνομης παραγωγής υλικού 3Α στον Δήμο Κυθήρων, καθώς προγραμματίζεται η τοποθέτηση ειδικών μηχανημάτων (σπαστήρα). Η λειτουργία του ΧΥΤΥ θα γίνει με συνεργασία του Δήμου Κυθήρων και του ΕΔΣΝΑ. 
Το έργο της διαχείρισης των απορριμμάτων στα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα, που ολοκληρώνεται μέχρι το τέλος του 2019 και χρηματοδοτείται από το ΠΕΠ Αττικής αλλά και από ίδιους πόρους της Περιφέρειας, αποτελεί έργο πρότυπο, εντάσσεται στον Εθνικό και Περιφερειακό Σχεδιασμό Διαχείρισης Απορριμμάτων, ακολουθεί πλήρως την εθνική και κοινοτική νομοθεσία και λύνει οριστικά το μείζον θέμα της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων στα 2 νησιά, ζήτημα που σχετίζεται άμεσα και με την τουριστική τους ανάπτυξη.  
Γραφείο Τύπου Περιφέρειας Αττικής

ΑΡΧΗΣΕ Η ΚΤΗΜΑΤΟΓΡΑΦΗΣΗ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ .ΠΡΟΘΕΣΜΙΕΣ


Η προθεσμία λήγει στις 22 Αυγούστου 2019 για τους κατοίκους εσωτερικού και στις 22 Νοεμβρίου 2019 για τους κατοίκους εξωτερικού.
Όσοι έχουν ακίνητη περιουσία, καλούνται να υποβάλουν δήλωση της ακίνητης περιουσίας τους στο Γραφείο Κτηματογράφησης που βρίσκεται στο κτήριο της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου της Χώρας.


ΑΦΙΞΗ 81 ΤΣΕΧΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΩΝ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ.ΦΩΤΟ-VIDEO




Με την άφιξη 81 Τσέχων τουριστών αρχίζει η τουριστική σεζόν στα Κύθηρα.


  Σήμερα 31 Μαίου 2019 τελευταία ημέρα του μήνα στις 11.45 το πρωί αφίχθησαν στο νησί μας με πτήση charter 81 Τσέχοι τουρίστες που ουσιαστικά σηματοδοτούν την έναρξη της τουριστικής σεζόν.
Ιδιαίτερα θερμή ήταν η υποδοχή των επισκεπτών στον Κρατικό Αερολιμένα Κυθήρων ¨Αλέξανδρος Αριστοτέλους Ωνάσης¨,από τον Αερολιμενάρχη κ.Παιζάνο και από τον Αντιπρόεδρο των Ξενοδόχων και τουριστικών καταλυμάτων Αγίας Πελαγίας κ.Κωνσταντίνο Κούτικα που μαζί με τον Επιχειρηματία κ.Στάθη Φάρο,εκ μέρους της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου Κυθήρων και του Εξωραιστικού Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίας Πελαγίας τους πρόσφεραν τοπικά γλυκίσματα και παραδοσιακή φατουράδα.
Κατά την υποδοχή των τουριστών υπήρξε και μια μικρή έκπληξη από το χορευτικό τμήμα του Συλλόγου Πελασγών και Μυρμιδόνων που χόρεψαν για τους επισκέπτες μας τον Τσιριγώτικο!!!
Ευχαριστούμε για άλλη μια φορά τον Αερολιμενάρχη κ.Παιζάνο για την βοήθεια του για τις ανάγκες του ρεπορτάζ.
ADELIN 107,3 FM ΚΥΘΗΡΑ


























ΑΠΟΨΕ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΩΡΑ 19.00 ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΥΘΗΡΩΝ-ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ

Απόψε Παρασκευή 31 Μαίου και ώρα 19.00 η τελευταία προσωπική συνέντευξη (ραδιοφωνική εμφάνιση) του υποψήφιου Δημάρχου Κυθήρων-Αντικυθήρων κυρίου Δημήτρη Παναγόπουλου.
2ος γύρος αυτοδιοικητικών εκλογών.

ΑΠΟΨΕ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΩΡΑ 18.00 ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΥΘΗΡΩΝ ΚΑΙ ΕΚ ΝΕΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΣΤΡΑΤΟ ΧΑΡΧΑΛΑΚΗ

Απόψε Παρασκευή 31 Μαίου και ώρα 18.00 η τελευταία προσωπική συνέντευξη (ραδιοφωνική εμφάνιση) του Δημάρχου Κυθήρων-Αντικυθήρων και εκ νέου υποψηφίου κυρίου Στράτου Χαρχαλάκη.
2ος γύρος αυτοδιοικητικών εκλογών.