Τρίτη 4 Ιουνίου 2019

ΒΑΤΙΚΑ.Εθελοντική Αιμοδοσία – Κυριακή 9 Ιουνίου στο ΠΠΙ Ελαφονήσου

Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ελαφονήσου διοργανώνει εθελοντική αιμοδοσία την Κυριακή 9/6/2019 , 10:00-12:00 στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Ελαφονήσου, για την ενίσχυση της Τράπεζας Αίματος του νησιού μας.
«Προσφέροντας 1 μονάδα αίματος, σώζεις 3 ζωές … 5 λεπτά είναι αρκετά για να σώσεις μια ζωή 

ΔΗΜΟΣ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ.Εκδηλώσεις για την παγκόσμια ημέρα Περιβάλλοντος & την παγκόσμια ημέρα κατά των Ναρκωτικών


Η Κοινωφελής Επιχείρηση Παιδείας και Περιβάλλοντος του Δήμου Μονεμβασίας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος σας ενημερώνει ότι:
1ον: Την Τετάρτη 5 Ιουνίου 2019 η είσοδος στο Σπήλαιο της Καστανιάς και στο Ναυτικό Μουσείο θα είναι ελεύθερη &
2ον: Το Σάββατο 8 Ιουνίου 2019 θα πραγματοποιηθούν δύο επιπλέον ξεναγήσεις εκτός του προγράμματος του σπηλαίου, οι οποίες θα έχουν ελεύθερη είσοδο, η μία στις 19:00 και η άλλη στις 19:45.
Μετά το πέρας των ξεναγήσεων και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών θα πραγματοποιηθεί παράσταση λαϊκών παραμυθιών, ενάντια στην εξάρτηση με τίτλο «Χαλικάκια σε σκοτεινό μονοπάτι» από τον Δρ. Στέλιο Πελασγό με τη συνοδεία μελωδιών που διοργανώνει το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Λακωνίας «Δίαυλος».

Ενημέρωση και εκπαίδευση στην πυροπροστασία κατοικιών επιχειρήσεων και της υπαίθρου διοργανώνει η Πυροσβεστική Υπηρεσία Γυθείου.

Ενημέρωση και εκπαίδευση στην πυροπροστασία κατοικιών επιχειρήσεων και της υπαίθρου διοργανώνει για την Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη 4, 5, και 6 Ιούνιο η Πυροσβεστική Υπηρεσία Γυθείου.
Η εκπαίδευση θα γίνει στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο Γύθειο από τις 17:00 έως τις 19:30.
Είσοδος ελεύθερη.
 Φίλοι της Π. Υ. Γυθείου "Πύραρχος Κωνσταντίνος Καστρής" 



ΛΑΚΩΝΙΑ.Αρωγοί στο έργο της Π.Υ. Μολάων οι επιχειρηματίες του τόπου


Στο πλευρό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μολάων και του έργου που αυτή επιτελεί, στέκονται επιχειρηματίες του Δήμου Μονεμβασίας. Με την προσφορά και τοποθέτηση νέων ελαστικών σε πυροσβεστικά οχήματα, αποδεικνύουν την ενεργό συμμετοχή τους στο πολύτιμο έργο της Υπηρεσίας.
Ο Διοικητής της Π.Υ. Μολάων Επιπυραγός Ευθύμιος Μιχαλόπουλος, εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Το κύμα αυτών των δωρεών από τις επιχειρήσεις σας, οι οποίες  δραστηριοποιούνται στην περιοχή μας, είναι άξια συγχαρητηρίων και επαίνου, μας τιμά ιδιαίτερα και συμβάλλει καθοριστικά στην  επαύξηση της επιχειρησιακής μας δεινότητας».
Οι επιχειρήσεις οι οποίες έκαναν την προσφορά είναι οι παρακάτω:
1)  Βίλλιας Γέωργιος & Ντόβολος  Ιωάννης Ο.Ε. (βιοτεχνία αρδευτικών συστημάτων)
2) Βυρόπουλος Ηλίας (Κατάστημα επισκευής-πώλησης Ελαστικών)
3) Χατζέλης Κωνσταντίνος Α.Ε. (πυρηνοελαιουργείο)

Διαβάστε ολόκληρη την ευχαριστήρια επιστολή:
«Ο Διοικητής και οι υπάλληλοι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μολάων, εκφράζουμε τις θερμές μας ευχαριστίες για την προσφορά πρός την Υπηρεσία μας, τεσσάρων ελαστικών για την επαναλειτουργία βαρέως πυροσβεστικού οχήματος, καθώς και τεσσάρων ελαστικών για την επαναλειτουργία επίσης υπηρεσιακού οχήματος τύπου geep, χρηματικής αξίας πλέον των τριών χιλιάδων ευρώ. Το κύμα αυτών των δωρεών από τις επιχειρήσεις σας οι οποίες  δραστηριοποιούνται στην περιοχή μας είναι άξια συγχαρητηρίων και επαίνου, μας τιμά ιδιαίτερα και συμβάλλει καθοριστικά στην  επαύξηση της επιχειρησιακής μας δεινότητας όχι μόνο κατά την αντιπυρική περίοδο, που η ανάγκη επιχειρησιακής ετοιμότητας του στόλου μας είναι επαυξημένη και φέρει ως στόχο την πυρασφάλεια  του πολίτη, αλλά και  την προστασία του από πάσης φύσεως συμβάντα  στα οποία επιλαμβάνεται η Υπηρεσία μας.
Ελπίζουμε πως το παράδειγμα σας θα αποτελέσει Φάρο για την ευαισθητοποίηση του κοινού αισθήματος. Παράλληλα με τις ευχαριστίες μας δεχτείτε και τις ολόψυχες ευχές μας για υγεία και πραγματοποίηση κάθε οικογενειακής προσωπικής και επιχειρηματικής σας προσδοκίας. Τέλος θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι για την ανάδειξη αυτής της  σπουδαίας προσφοράς,  η παρούσα  επιστολή θα δημοσιευτεί στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο».

Διεγράφη ομόφωνα από την παράταξη "ΚΥΘΗΡΑ-ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΜΕΡΑ" ο κ. Λάζαρος Βέζος του Ιωάννου.


ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΜΕΛΟΥΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ
Με απόφαση του συνόλου των εκλεγμένων Δημοτικών Συμβούλων της παράταξής μας στην τρέχουσα δημοτική θητεία, διεγράφη ομόφωνα από την παράταξη "ΚΥΘΗΡΑ-ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΜΕΡΑ" ο κ. Λάζαρος Βέζος του Ιωάννου.



Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών από το Κ.Π. Λακωνίας"Δίαυλος"


Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας κατά των Ναρκωτικών, το Κέντρο Πρόληψης «Δίαυλος» σε συνδιοργάνωση με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λακωνίας & την Κοινωφελή Επιχείρηση Παιδείας και Περιβάλλοντος του Δήμου Μονεμβασίας, θα συνεργαστεί με τον «Παραμυθά» Δρ. Στέλιο Πελασγό σε τρείς (3) παραστάσεις αφήγησης λαϊκών παραμυθιών, ιστοριών και ευτράπελων διηγήσεων με τίτλο: «Χαλικάκια στο σκοτεινό μονοπάτι»- Παραμύθια ενάντια στην εξάρτηση.
Οι επιλεγμένες παραδοσιακές ιστορίες από όλο τον κόσμο στο στόμα του Στέλιου Πελασγού δυναμώνουν τα φτερά όσων ετοιμάζονται να πετάξουν μακριά απ’ την φωλιά, βάζουν χαλικάκια στην τσέπη όσων φοβούνται ότι θα εγκαταλειφθούν, ξεμαρμαρώνουν τους μαρμαρωμένους και χτίζουν ανεξάρτητες και δυνατές προσωπικότητες που ξέρουν να μοιράζονται την δύναμη τους και το προσφάγι τους, να ακούν το άλογο τους όταν μιλά και να κυνηγούν τα όνειρά τους.
Η παράσταση αφήγησης στηρίζεται πάνω στα λαϊκά παραμύθια που για δεκαετίες αποτέλεσαν τον κορμό του προγράμματος πρόληψης «Παραμύθια ενάντια στα ναρκωτικά» το οποίο σχεδίασε και εφάρμοσε στην Κύπρο ο Δρ. Στέλιος Πελασγός σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και την ΥΚΑΝ.
Η παράσταση διαρκεί 70-90΄ και απευθύνεται σε παιδιά κι εφήβους, μικρούς και μεγάλους, προσαρμοζόμενη στο εκάστοτε κοινό.
            Το πρόγραμμα των παραστάσεων αναλυτικότερα: 
  • Την Παρασκευή 07 Ιουνίου και ώρα: 20:30, η παράσταση θα πραγματοποιηθεί  στο Κάστρο της Μονεμβασιάς  στην πλατεία Ελκομένου Χριστού.
  • Το Σάββατο 08 Ιουνίου και ώρα: 20:30, θα πραγματοποιηθεί η παράσταση στον προαύλιο χώρο του Σπηλαίου της Καστανιάς στη Νεάπολη.
  • Την Κυριακή 09 Ιουνίου και ώρα 20:30 θα πραγματοποιηθεί η ίδια παράσταση στο Φαράγγι του Λάρνακα στους Μολάους.

Επιπλέον, η Κοινωφελής Επιχείρηση Παιδείας και Περιβάλλοντος του Δήμου Μονεμβασίας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος σας ενημερώνει ότι:
1ον : Την Τετάρτη 5 Ιουνίου 2019 η είσοδος στο Σπήλαιο της Καστανιάς και στο Ναυτικό Μουσείο της Νεάπολης θα είναι δωρεάν &
2ον : Το Σάββατο 8 Ιουνίου 2019 θα πραγματοποιηθούν δύο επιπλέον ξεναγήσεις εκτός του προγράμματος του σπηλαίου οι οποίες θα είναι δωρεάν, η μία στις 19:00 και η άλλη στις 19:45.
Μετά το πέρας των ξεναγήσεων και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών θα πραγματοποιηθεί παράσταση λαϊκών παραμυθιών, ενάντια στην εξάρτηση με τίτλο « Χαλικάκια σε σκοτεινό μονοπάτι» από τον Δρ. Στέλιο Πελασγό με τη συνοδεία μελωδιών που διοργανώνει το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Λακωνίας « Δίαυλος»
Για οποίον ενδιαφέρεται και δεν έχει όχημα ενημερώνουμε ότι θα υπάρχει δωρεάν μετακίνηση με το λεωφορείο του Δήμου μας στις 18:00 από την πλατεία του Ηρώων με επιστροφή στις 22:30.
……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………
Σε συνεργασία με τον Οργανισμό Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ)

Νικόλαος Π. Μαγουλάς.Ευχαριστήριο


Αγαπημένες φίλες και αγαπημένοι φίλοι,
Θέλω να σας ευχαριστήσω για την εμπιστοσύνη που δείξατε στο πρόσωπό μου κατά την εκλογική διαδικασία της 26ης Μαΐου για τον Δήμο των Κυθήρων. Η ψήφος σας με τιμά και με γεμίζει δύναμη. Δύναμη ευθύνης ώστε να υπηρετήσω τα δημοκρατικά ιδεώδη. Δύναμη συνέπειας και αποφασιστικότητας για το καλό του τόπου μας. Δύναμη αντίστασης σε οτιδήποτε σαθρό και βρώμικο. Δεν είμαι πολιτικός και ούτε θέλω να γίνω πολιτικός. Είμαι ένας από εσάς και θα είμαι πάντα κοντά σας.
Με τιμή,
Νικόλαος Π. Μαγουλάς