Τετάρτη 5 Ιουνίου 2019

ΕΚΛΟΓΕΣ 2019 – Όλοι οι σταυροί σε Α & Β Πειραιά (Ευρωβουλευτές, Δημοτικοί Σύμβουλοι & Κοινοτικοί Σύμβουλοι)

Δ.Τ. ΕΕΠΦ - Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος: μικρές πράσινες δράσεις για καθαρότερη ατμόσφαιρα








ΣΠΥΡΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ.Μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος


Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου και αποτελεί την κύρια εκδήλωση του ΟΗΕ από το 1972 για την ενημέρωση του παγκόσμιου κοινού σχετικά με περιβαλλοντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα.

Το θέμα για το 2019 εστιάζεται στην καταπολέμηση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης. Εννέα στους δέκα ανθρώπους παγκοσμίως εκτίθενται σε επίπεδα ατμοσφαιρικών ρύπων που υπερβαίνουν τα ασφαλή επίπεδα που ορίζει η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας.

Οι επιστήμονες ζητούν από τις κυβερνήσεις και τη διεθνή κοινότητα να δείξουν πολιτική βούληση, καλύτερη συνεργασία, και να καταφέρουν να συγκρατήσουν την άνοδο της μέσης παγκόσμιας θερμοκρασίας κάτω από τους δύο βαθμούς Κελσίου σε σχέση με τα προβιομηχανικά επίπεδα.

Και την ίδια ώρα, νέα επιστημονική έκθεση 27 εθνικών Ακαδημιών της Ευρώπης, μεταξύ των οποίων είναι και η Ακαδημία Αθηνών, προειδοποιεί πως η υπερθέρμανση του πλανήτη λόγω της κλιματικής αλλαγής ήδη έχει σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία των ανθρώπων και η κατάσταση θα επιδεινωθεί στο μέλλον. Μια προειδοποίηση που δεν φαντάζει ως "προφητεία", αλλά είναι πέρα για πέρα ρεαλιστική.

Όπως παρατηρεί η έρευνα, οι επιπτώσεις περιλαμβάνουν από τη μετάδοση λοιμωδών νόσων μέσω των κουνουπιών μέχρι την εμφάνιση ή την επιδείνωση διαφόρων προβλημάτων ψυχικής υγείας, όπως της διαταραχής μετατραυματικού στρες, της αγχώδους διαταραχής, της κατάθλιψης και της κατάχρησης ουσιών.

Οι πιο ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού είναι οι ηλικιωμένοι, οι χρονίως πάσχοντες, τα παιδιά και οι μετανάστες, ενώ οι κάτοικοι των μεγάλων πόλεων είναι πιο εκτεθειμένοι σε υψηλά επίπεδα θερμικού στρες από ό,τι εκείνοι της επαρχίας.

Από γεωγραφικής πλευράς, η Μεσόγειος και οι αρκτικές περιοχές θεωρούνται οι πιο ευάλωτες στις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής για την υγεία.

Το μήνυμα της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος για το 2019 «Καταπολεμήστε την ατμοσφαιρική ρύπανση» επιλέχθηκε από τη χώρα υποδοχής, η οποία γι’ αυτό το χρόνο είναι η Κίνα, ο κυριότερος ρυπαντής του κόσμου. Μας καλεί να εξετάσουμε πώς μπορούμε να κάνουμε αλλαγές στην καθημερινότητά μας για να μειώσουμε την ποσότητα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης που παράγουμε και να σταματήσουμε τη συμβολή της στην παγκόσμια υπερθέρμανση και τις επιπτώσεις της στην υγεία μας.

Οι επιστήμονες των Ακαδημιών ζητούν από τις κυβερνήσεις και τη διεθνή κοινότητα να δείξουν πολιτική βούληση, καλύτερη συνεργασία μεταξύ τους και να καταφέρουν να συγκρατήσουν την άνοδο της μέσης παγκόσμιας θερμοκρασίας κάτω από τους δύο βαθμούς Κελσίου σε σχέση με τα προβιομηχανικά επίπεδα (ήδη η άνοδος έχει φθάσει περίπου τον έναν βαθμό). Ο τελικός στόχος πρέπει να είναι μια οικονομία μηδενικών εκπομπών άνθρακα έως το 2050.

Σπύρος Σπυρίδων, Διδάκτορας Δημόσιας διοίκησης του Παντείου Πανεπιστημίου, μέλος της Εθνικής Αντιπροσωπείας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών, πρώην Περιφερειάρχης και Δήμαρχος.

Αναγνωρίστηκε από την ΓΓΑ το άθλημα του Cheerleading


Αναγνωρίστηκε από την ΓΓΑ 
το άθλημα του 
Cheerleading
Αναγνωρίστηκε και επίσημα η Ελληνική Ομοσπονδία Cheerleading - Αθλητικού Ομαδικού Χορού(Ε.Ο.Τ-Α.Ο.Χ) κα το άθλημα του cheerleading – αθλητικού ομαδικού χορού από το Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού και την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού με απόφαση που λήφθηκε την Πέμπτη 30 Μαΐου 2019 και ανακοινώθηκε επίσημα την Δευτέρα 3 Ιουνίου 2019.
Οι προσπάθειες χρόνων, των μελών της Ελληνικής Ομοσπονδίας Cheerleading και των εμπλεκομένων με το άθλημα, απέδωσαν καρπούς με την χορήγηση ειδικής αθλητικής αναγνώρισης από τον Υφυπουργό Αθλητισμού και Πολιτισμού, Γεώργιο Βασιλειάδη.

«Η σωστή δουλειά σε αθλητικό και διοικητικό επίπεδο και τα σταθερά αναπτυσσόμενα βήματα που πραγματοποιούμε στην πάροδο των χρόνων, βοηθάνε στην εξέλιξη του αθλήματος του cheerleading στην Ελλάδα. Πλέον με την επίσημη αναγνώριση από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού οι βάσεις για το μέλλον χαρακτηρίζονται παραπάνω από στέρεες και όλα αυτά συμβάλουν ώστε να μεγαλώσει ακόμα περισσότερο η οικογένεια του Cheer, ανέφερε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Cheerleading,Μιχάλης Φουντεδάκης, που συμπλήρωσε:
«Εκ μέρους του Δ.Σ και των μελών της Ελληνικής Ομοσπονδίας Cheerleading, ευχαριστούμε όλους όσους συνέβαλαν στην αναγνώριση του αθλήματος από την ΓΓΑ, και ειδικά τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Γεώργιο Βασιλειάδη και υποσχόμαστε ακόμα περισσότερες επιτυχίες σε ελληνικό και παγκόσμιο επίπεδο τόσο για το καλό του αθλήματος όσο για το μέλλον των παιδιών που ασχολούνται με αυτό».
Παράλληλα με την αναγνώριση της Ομοσπονδίας, αναγνωρίστηκαν από την ΓΓΑ, τα σωματεία μέλη της Ε.Ο.Τ-Α.Ο.Χ. τα οποία  αναφέρονται παρακάτω με αλφαβητική σειρά:
Αδάμας
Αθλητικό Πολιτιστικό Σωματείο Νέας Σμύρνης Οι Αποσπερίδες
Αθλητικός Γυμναστικός Όμιλος Περιστερίου Μυρτάλη
Αθλητικός Γυμναστικός Σύλλογος Νέμεσις
Αθλητικός Κολυμβητικός Όμιλος Λιβαδειάς
Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος Οι Αμπελόκηποι
Αθλητικός Σύλλογος Ερμιονίδος ο Άδωνης
Αθλητικός Σύλλογος Ζευς Αγίου Δημητρίου Αττικής
Αθλητικός Σύλλογος Θήβας Αρμονία
Αθλητικός Σύλλογος Μοντέρνου Χορού Ναυσικά
Αθλητικός Σύλλογος Μωβ Κινήσεις
Αθλητικός Σύλλογος Τρικάλων Εύαθλοι
Ακαδημία Ρυθμικής Γυμναστικής και Μαζορετών Λαμίας
Γυμναστικός Σύλλογος Αίολος Πατρών
Ελληνικές Σταγόνες
Ελληνική Ένωση Ομαδικού Αθλητικού Χορού Οι Αμαζόνες
Ελληνικό Αστέρι
Νηρηίδες – Αθλητικός Όμιλος Θεσσαλονίκης
Σύλλογος Ομαδικού Αθλητικού Χορού Βορειοδυτικής Ελλάδας Σειρήνες του Βορρά
Τέχνη και Άθληση Ρεθύμνου
ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΕΓΑΛΟΚΟΝΟΜΟΥ¨Με ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ;¨


Δημοκρατικές διαδικασιες και διαφορά ήθους;
Μπαίνω στον πειρασμό να κάνω ένα σχόλιο με αφορμή τα κωμικοτραγικά που συμβαίνουν τις τελευταίες 2-3 ημέρες.
Το 2014 στην αντίστοιχη περίπτωση όταν μάλιστα ήταν υποψήφιος με την νέα του παράταξη και είχε εκ
λεγεί μάλιστα, κατά κοινή ομολογία δε τότε η ήττα της παράταξης Κουκούλη οφειλόταν σε μεγάλο βαθμό στις αποχωρήσεις των στελεχών της, δεν ελήφθη κανένα μέτρο σου βάρος κανενός!
Ο πρόεδρος του ΔΣ συνέχισε να ασκεί τα καθήκοντα του μέχρι την λήξη της θητείας.
Σήμερα η παράταξη που κέρδισε τις εκλογές, όλοι μαζί, οι τέσερεις που εξελέγησαν και έξι που τους αποδοκίμασαν οι ψηφοφόροι και δεν εξελέγησαν,
καρατομούν με ατιμωτικό τρόπο τον πρόεδρο του Δημοτικού τους συμβουλίου και για πέντε χρόνια πιστό σύντροφο τους, χωρίς να διευκρινίζεται το γιατί.
Δεν ήταν καν υποψήφιος! 
Γιατί τον τιμώρησαν;
Τι συνέβη;
Καλή η επίκληση τη Δημοκρατίας αλλά πρέπει να δωθούν εξηγήσεις

 Μιχάλης Πρωτοψάλτης 

ΒΑΤΙΚΑ.ΔΙΑΚΟΠΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 6/6 ΣΤΙΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΚΑΜΠΟΥ-ΑΓ.ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ


Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με την ΔΕΗ σας ενημερώνω ότι λόγω εργασιών της ΔΕΔΔΗΕ οι Κοινότητες Κάμπου και Αγ. Αποστόλων του Δήμου μας δεν θα έχουν ρεύμα από τις 08΄30 το πρωί έως τις 13΄30 το μεσημέρι!! 
Ας φροντίσετε για τα άτομα που χρειάζονται οξυγόνο,και να μην κάνετε άσκοπη κατανάλωση νερού!!
Αύριο Πέμπτη 6 Ιουνίου!!
Vagelis Sotiralis

Με ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ;


Με ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ;
Είναι κοινό μυστικό η εμπάθεια και το ανύπαρκτο μεγαλείο της ψυχής του. Για αυτό, καμία εντύπωση δεν προκαλεί το γεγονός ότι ο νικητής φέρεται αισχρά, αλαζονικά και τιμωρητικά, ήταν αναμενόμενο. Για κάτι το διαφορετικό απαιτείται ευγένεια, καλλιέργεια πνεύματος, ψυχής, αυτογνωσία, λογική, να μην είσαι αχάριστος και προφανώς αυτά εκλείπουν.
Εντύπωση όμως και μάλιστα αλγεινή, δημιουργεί η συμπεριφορά των προθύμων, οι οποίοι έσπευσαν να βάλουν την υπογραφή τους. Χωρίς ίχνος ντροπής αδιαφορώντας για το ότι, στην προηγούμενη πενταετία οι περισσότεροι απ´ αυτούς δεν μίλησαν καθόλου ή μίλησαν ελάχιστα, πιστεύουν τάχα, ότι έχουν το δικαίωμα να χειροκροτούν και να καταδικάζουν επειδή το ´πε ο αρχηγός. Οι περισσότεροι απ´αυτούς μάλιστα καταψηφίστηκαν εκκωφαντικά στις πρόσφατες εκλογές, μόνο τρεις διασώθηκαν, κι όμως σήμερα όλοι μαζί σηκώνουν το δάκτυλο επιδεικτικά. Από πού άντλουν άραγε αυτή την ηθική νομιμοποίηση; Αλλά και όσοι μπορούν να ισχυριστούν ότι διαθέτουν μία σχετική νομιμοποίηση, μήπως όφειλαν να είναι πιο προσεκτικοί διασφαλίζοντας την ομαλότητα και το ήπιο πολιτικό κλίμα. Ωραία κέρδισαν τις εκλογές τώρα τι θέλουν να εκδικηθούν και να τιμωρήσουν; Να ασκήσουν τρομοκρατία γιατί; Ποιόν άλλον οφελούν εκτός από τον ψυχισμό τους; Μας είπαν ότι νίκησε η δημοκρατία, αλήθεια η δημοκρατία που επικαλούνται εκδικείται; Αλήθεια γιατί δεν έπαιρναν αυτή την απόφαση πριν τις εκλογές για να το κρίνει το εκλογικό σώμα και το κάνουν τώρα με περισσή αλαζονεία ;

Αυτές οι νοοτροπίες είναι απολύτως καταδικαστέες, διχαστικές πολύ επικίνδυνες και δυστυχώς αποκαλύπτουν τις προοπτικές που υπάρχουν.
Προσωπικά, δεν έχω καμία πρόθεση να υποστηρίξω κάποιους ούτε υπάρχει άλλωστε ανάγκη γι αυτό. Δεν είμαι εγώ αυτός που θα κρίνει τα εσωτερικά τους και θα πάρει θέση και μάλιστα δημόσια. Δεν δέχομαι όμως την υποκρισία και όλο αυτό το μετεκλογικό σκηνικό είναι γεμάτο από υποκρισία και μόνο διχασμό προσφέρει.
Προτείνω λοιπόν σ´ όλους εσάς τους πρόθυμους την επόμενη φορά πριν βάλετε την υπογραφή σας να κοιταχτείτε στον καθρέφτη και να αναρωτηθείτε, αν έχετε το ηθικό έρεισμα να σηκώσετε το δάκτυλο. Κι αν νομίζετε ότι το έχετε, τουλάχιστον σταματήστε να αλληλοκατηγορείστε στα καφενεία γιατί το μόνο που αποδεικνύετε είναι το πόσο <<μικροί>> είστε .

Γιώργος Μεγαλοκονόμος

ΔΗΜΟΣ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ.Ενδιαφέρον μίσθωσης ακινήτου για την στέγαση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Νεάπολης


Ο Δήμαρχος Μονεμβασίας προκηρύσσει δημοπρασία για τη μίσθωση ακινήτου που θα χρησιμοποιηθεί για την στέγαση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Νεάπολης.
Το ακίνητο πρέπει:
  • Να βρίσκεται επί της επαρχιακής οδού Νεάπολης – Κεραμωτής  εντός των ορίων του οικισμού Αγίων Αποστόλων της Τ.Κ Αγίων Αποστόλων της Δ.Ε Βοιών
  • Να είναι εντός οικοπέδου με ελάχιστη έκταση 1000τ.μ που θα χρησιμεύει για στάθμευση βαρέων οχημάτων (φορτηγών κ.λπ)
  • Να είναι διώροφο κτίριο με ελάχιστο εμβαδόν ισογείου 70τ.μ και ορόφου 60τ.μ με πλήρεις χώρους υγιεινής (W.C/ντουζ κλπ) σε κάθε όροφο και παρασκευαστήριο/κουζίνα/πάγκο/ερμάρια στον 1ο όροφο.
  • Να διαθέτει επαρκή υδροδότηση από τον κεντρικό αγωγό του Δήμου.
Πληροφορίες και αντίγραφα της διακήρυξης της δημοπρασίας παρέχονται τις ημέρες Δευτέρα-Παρασκευή και ώρες 9:00-13:00, από το γραφείο του Αντιδημάρχου Βοιών Αρμόδιος Καλογερίνης Ηλίας Διεύθυνση Δημοτικό Κατάστημα Νεάπολης Τηλέφωνο 2734360112

Πρόγραμμα Λειτουργίας Αγροτικών Ιατρείων ΙΟΥΝΙΟΣ 2019


ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΣΑΦΑΔΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΔ , Α΄ΠΕΙΡΑΙΩΣ & ΝΗΣΩΝ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΣΑΦΑΔΟΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΔ , Α΄ΠΕΙΡΑΙΩΣ & ΝΗΣΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τετάρτη, 5 Ιουνίου 2019

Ο Βουλευτής της ΝΔ Α’ Πειραιώς & Νήσων και αναπληρωτής Τομεάρχης Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Κώστας Κατσαφάδος, με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, έκανε την ακόλουθη δήλωση: 
«Σήμερα Παγκόσμια Μέρα Περιβάλλοντος, οφείλουμε όλοι να αναρωτηθούμε πού οδήγησαν πολιτικές, οι οποίες έχουν ως συνέπεια την κλιματική αλλαγή, τις σοβαρές επιπτώσεις της οποίας βιώνουμε, τόσο στην ποιότητα ζωής μας, όσο και στην οικονομία και στο περιβάλλον.
Πρέπει επιτέλους να αναλάβουμε συγκεκριμένες δράσεις για την εξοικονόμηση ενέργειας, επενδύοντας στη βιώσιμη ανάπτυξη και δημιουργώντας, μέσα σε ένα καθαρότερο περιβάλλον, νέες θέσεις εργασίας.
Ως Νέα Δημοκρατία δεσμευόμαστε στην υλοποίηση πολιτικών, φιλικές προς το περιβάλλον και τον άνθρωπο, οι οποίες θα αξιοποιήσουν όλα εκείνα τα εργαλεία που μας δίνουν οι εξελίξεις στην τεχνολογία, προστατεύοντας παράλληλα το κοινό μας σπίτι, που είναι η Γη».

Το Κυθηραϊκό Ίδρυμα Πολιτισμού και Ανάπτυξης συγχαίρει τον επανεκλεγέντα Δήμαρχο κ.Ευστράτιο Χαρχαλάκη και τους εκλεγέντες δημοτικούς συμβούλους.


Το Κυθηραϊκό Ίδρυμα Πολιτισμού και Ανάπτυξης συγχαίρει τον επανεκλεγέντα Δήμαρχο  κ.Ευστράτιο Χαρχαλάκη και τους εκλεγέντες δημοτικούς συμβούλους.
Εύχεται σε όλους δύναμη, ευόδωση των στόχων και προσβλέπει στη συνέχιση της γόνιμης συνεργασίας μας για το καλό των Κυθήρων και των Αντικυθήρων.