Δευτέρα 10 Ιουνίου 2019

Υπάρχουν καράβια που μοιάζουν με τις γάτες. Υπάρχουν καράβια που είναι επτάψυχα σαν τις γάτες.



Υπάρχουν καράβια που μοιάζουν με τις γάτες.
Υπάρχουν καράβια που είναι επτάψυχα σαν τις γάτες.

Ένα από τα καράβια αυτά είναι το περίφημο "ΑΝΕΜΟΣ"/"ΜΥΡΤΙΔΙΩΤΙΣΣΑ"/"AQUA MARIA"/"ΜΥΡΤΙΔΙΩΤΙΣΣΑ"/"ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ Λ".
Τριάντα ολόκληρα χρόνια ταξιδεύει στην Ελλάδα.

Η μετασκευή του στα ελληνικά ναυπηγεία υπήρξε υποδειγματική.
Ο καπετάν-Λάζαρος Γαβαλάς είχε επιβλέψει αυτή τη μετασκευή.
Με το όνομα "ΆΝΕΜΟΣ" το πλοίο γνώρισε απίστευτη επιτυχία στη μεγάλη γραμμή από το Ηράκλειο για τη Σαντορίνη, την Πάρο, τη Μύκονο, την Τήνο, τη Σύρα, τη Σκιάθο, τη Θεσσαλονίκη.
Γύρω στο 1997 θα μεταδρομολογηθεί στη γραμμή για Εύδηλο-Καρλόβασι-Βαθύ Σάμου.

Ο άνεμος των μεγάλων αλλαγών πριν από είκοσι χρόνια θα το φέρει στην Ανώνυμη Ναυτιλιακή Εταιρεία του Νότου (ΑΝΕΝ) στις γραμμές από Πειραιά για Κύθηρα-Αντικύθηρα-Καστέλι Κισσάμου, από Καστέλι Κισσάμου για Αντικύθηρα-Γύθειο και από Καστέλλι Κισσάμου για Καλαμάτα.
Ένα σοβαρό ατύχημα στο λιμάνι των Κυθήρων θα διακόψει άδοξα την καριέρα του για την ΑΝΕΝ.
Η Ναυτιλιακή Εταιρεία Λέσβου (ΝΕΛ) θα του δώσει μια ακόμα ευκαιρία.
Με το όνομα "AQUA MARIA" το πλοίο θα ταξιδέψει στις γραμμές από το Λαύριο για Ψαρά-Μεστά, από το Λαύριο για Άγιο Ευστράτιο-Λήμνο-Καβάλα και σε ενδοκυκλαδικά δρομολόγια.

Εδώ το βλέπουμε να προσεγγίζει το λιμάνι της Πάρου τον Ιούλιο του 2013 την εποχή που αντικαταστούσε το "AQUA JEWEL" στα ενδοκυκλαδικά δρομολόγια.
Η πτώση της ΝΕΛ θα το οδηγήσει σε παροπλισμό.
Και σε εκείνη τη δύσκολη εποχή θα βρεθεί η εταιρεία του κ. Καραμπέκου να του δώσει ένα ακόμα φιλί της ζωής.
Το πλοίο κόντρα στις δυσοίωνες προβλέψεις τα πήγε πολύ πολύ στις γραμμές των Βόρειων Σποράδων.
Σε κάποια περίοδο αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα αλλά τελικά κατάφερε να ξεπεράσει τις δυσκολίες.

Το 2018 αγοράστηκε από την Kefalonian Lines του κ. Λυκούδη και μετονομάστηκε σε "ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ Λ".
Η νέα του εταιρεία ξόδεψε αρκετά χρήματα για το πλοίο με αποτέλεσμα το πλοίο να βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση.
Η διακοπή δρομολογίών των πλοίων της εταιρείας το κράτησε δεμένο στο λιμάν ιου Αργοστολίου τον φετινό χειμώνα.

Και εκεί που τα φώτα της ράμπας είχαν αρχίσει προσωρινά να χαμηλώνουν φαίνεται πως μία άλλη εταιρεία, πιθανόν η Sea Jets, να προτίθεται να προχωρήσει σε ναύλωση του πλοίου για μερικούς μήνες.
Μια νέα καριέρα φαίνεται να προβάλλει στον ορίζοντα για το φετινό καλοκάιρι για το "ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ Λ".
Τα νησιά μας έχουν ανάγκη τα πλοία και τα πλοία έχουν ανάγκη τα νησιά μας.

ΠΗΓΗ 
TheSeaNation

ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΡΙΩΝ ΚΥΘΗΡΙΩΝ το «25ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Compak Sporting»

Με την συμμετοχή τριών Κυθηρίων  το 25o ¨compak sporting¨ πανευρωπαϊκός αγώνας σκοποβολής .
Τούς Ιωάννη Μεγαλοκονόμο, Θεόδωρο Ζαντιώτη και τον βετεράνο Νικόλαο Στάι.
Τους ευχόμαστε καλή επιτυχία !!! 

Άλλο ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός, διοργανώνεται στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Χαλκιδέων, από την ερχόμενη Πέμπτη 13 μέχρι μέχρι και την Κυριακή 16 Ιουνίου 2019.
Πρόκειται για το «25ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Compak Sporting», του οποίου η επίσημη τελετή έναρξης, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 12 Ιουνίου 2019 και ώρα 19:30, στο Στρογγυλό της Παραλίας Χαλκίδας.
Οι αγώνες του 25ου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Compak Sporting, θα διεξαχθούν στο Σκοπευτήριο των Ψαχνών, από την Πέμπτη 13 μέχρι και την Κυριακή 16 Ιουνίου 2019.

Η διοργάνωση φιλοξενεί 420 και πλέον αθλητές, από 27 Χώρες, επιπλέον των προπονητών και παραγόντων του αθλήματος.
Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Δ. Παγώνης κατά τη συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Σάββατο 8/6, με τον εκπρόσωπο της Σ.Κ.Ο.Ε κ. Δημήτριο Κόντο και υπηρεσιακούς παράγοντες του ΔΟΑΠΠΕΧ, τα οφέλη για τους Δήμους Χαλκιδεών και Διρφύων – Μεσσαπίων ξεπερνούν και υπερβαίνουν τα όρια ενός απλού Αθλητικού γεγονότος.
 https://www.stereanews.gr/

Συνάντηση στον Πειραιά για την εκλογική μάχη του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ στη Λακωνία


Συνάντηση  στον Πειραιά για την εκλογική μάχη του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ στη Λακωνία

Με  πρωτοβουλία  Λακώνων  Πειραιωτών  διοργανώθηκε  τη Παρασκευή (7.6.19) το βράδυ μία πολύ επιτυχημένη συνάντηση  στο κέντρο του Πειραιά με τους υποψήφιους Βουλευτές  στο Νομό Λακωνίας του Κινήματος Αλλαγής –ΠΑΣΟΚ  και   Λάκωνες   της  Αυτοδιοίκησης, της δημοσιογραφίας, των πολιτιστικών και συνδικαλιστικών συλλόγων της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά. Η ατμόσφαιρα ήταν ιδιαίτερα ζεστή, εγκάρδια αλλά και  δυναμική  δίνοντας το έναυσμα για να ξεκινήσει ο αγώνας ενόψει των επικείμενων Βουλευτικών εκλογών  για το Κίνημα Αλλαγής-ΠΑΣΟΚ στο Νομό Λακωνίας!
Το παρόν μεταξύ άλλων έδωσαν οι υποψήφιοι Βουλευτές Λακωνίας ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ,κα Κακκάβα Γεωργία ( ελ.επαγγελματίας), κα Μανάκου Βασιλική(οικονομολόγος),κ.Νίκος Σπανάκος(Ναύαρχος  ΛΣ εα) ,κ.Λεωνίδας Γρηγοράκος(Βουλευτής Λακωνίας,Καθηγητής ΕΚΠΑ,γιατρός), ο Δήμαρχος Μοσχάτου Ταύρου κ.Ευθυμίου Ανδρέας, ο Καθηγητής Οικονομικών Παν. Αθηνών κ.Αλεξάκης Παναγιώτης, ο Γεν.Γραμματέας Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου και π.υπ.Βουλευτής Λακωνίας κ.Αντωνάκος Μανώλης, ο Αντιδήμαρχος Πειραιά κ.Στέλιος Γαϊτανάρος, ο νεοεκλεγής δημ.σύμβουλος και π.Βουλευτής Πειραιά κ.Δημήτρης Καρύδης, ο π.Βουλευτής  Β Πειραιά κ.Λάλος Κανέλλος, οι δημοσιογράφοι  κ.Μπαρδούνιας Νίκος, κ.Κασιμάτης Πέτρος και κ.Μαυρέας Τάκης,ο π.Αντιπεριφερειάρχης Νήσων  Πειραιά κ.Κατσικάρης Δημήτρης, ο κ.Καρατζής  Ανδρέας  π.Πρόεδρος Βελανιδίων Λακωνίας, ο κ.Σαρμπάνης  Τάκης  Πρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης ιδιωτικών Παιδικών Σταθμών, ο κ.Τσοχαλής Βαγγέλης π.Πρόεδρος Συλλόγου Φαρακλιωτών Λακωνίας, η κα Πανουργιά Βούλα Πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου Ρειχιάς, ο κ.Μελάς Λεωνίδας Γραμματέας της ΔΟ ΚΙΝΑΛ και   σύμβουλος Ε’ Κοινότητας Δήμου Πειραιά,ο κ.Λιντζέρης Αντώνης Γραμματέας ΝΕ ΠΑΣΟΚ Β’ Πειραιά, ο κ.Νίκος Μπραβάκος π.Αντιπρόεδρος ΕΟΠΥΥ  και Γεν.Δ/ντης του Υπ.Υγείας, η κα Κουτσολιάκου Ελένη π.εργαζόμενη του νοσοκομείου Μεταξά, καθώς και άλλοι  Λάκωνες   με προσφορά στο Πειραιά και τη Λακωνία επί πολλά έτη, όπως και νέοι επιστήμονες γιατροί και δικηγόροι του Πειραιά καταγόμενοι από τη Λακωνία. Ο κ.Μουζόπουλος Γεώργιος (γιατρός-ορθοπεδικός)  επίσης υπ.Βουλευτής Λακωνίας με το ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ δεν κατάφερε να παρευρεθεί  λόγω εργασίας του στο Νοσοκομείο Σπάρτης αλλά απέστειλε σχετικό χαιρετισμό συστράτευσης  ενόψει των εκλογών.
Στην εκδήλωση  χαιρετισμό  απήθυναν οι παριστάμενοι υποψήφιοι Βουλευτές   Λακωνίας του Κινήματος Αλλαγής  καθώς και ο κ.Μανώλης Αντωνάκος.
Το μήνυμα  όλων των ομιλητών    ήταν  το Κίνημα  Αλλαγής   σε ολόκληρη τη χώρα και φυσικά στη Λακωνία  να αποτελέσει   πόλο ελπίδας και προοπτικής  για τη Χώρα και τους πολίτες  υπογραμμίζοντας ότι  οι μεγάλες παρεμβάσεις που έχουν γίνει σε όλους τους τομείς   στη Λακωνία   έχουν την σφραγίδα του ΠΑΣΟΚ .​