Δευτέρα 17 Ιουνίου 2019

ΚΑΤΣΑΦΑΔΟΣ.ΔΤ - Περιοδεία μου στο Δήμο Τροιζηνίας - Μεθάνων


Κάλεσμα στους ψηφοφόρους να προσέλθουν στην κάλπη, ώστε να βγεί η ΝΔ ακόμη πιο δυνατή ώστε να κάνει πράξη την αυτοδύναμη Ελλάδα, έκανε στις περιοδείες που πραγματοποίησε ο υπ. Βουλευτής της ΝΔ στην Α’ Πειραιά και στα νησιά Κώστας Κατσαφάδος.
Συγκεκριμένα μιλώντας στην Τροιζηνία και συγκεκριμένα στην Αγία Ελένη, στο Άνω Φανάρι, στον Καρατζά, στην Καλλονή, στην Τροιζήνα στον Γαλατά ο Κώστας Κατσαφάδος επισήμανε ότι η ΝΔ πρέπει να πάρει ισχυρή εντολή πρόσθεσε μεταξύ άλλων: Οι εκλογές κρίνονται όταν ανοίξει και η τελευταία κάλπη και μετρηθούν όλα τα ψηφοδέλτια. Επομένως, η δική μας μάχη είναι μια μάχη για την συμμετοχή στην κορυφαία δημοκρατική διαδικασία. Άλλωστε σε αυτές τις κάλπες κρίνεται το μέλλον της χώρας και η προοπτική που ανοίγεται μπροστά μας την επόμενη δεκαετία. Σε αυτή τη μάχη πρέπει να βρεθούμε όλοι στη πρώτη γραμμή. Εμείς θα στηρίξουμε τον αγρότη, θα στηρίξουμε το αγροτικό εισόδημα, θα μειώσουμε τους φόρους για κάθε Ελληνίδα, για κάθε Έλληνα συμπεριλαμβανομένων και των αγροτών. Πρέπει να περάσουμε από ένα μοντέλο επιδοτούμενης αγροτικής παραγωγής σε ένα μοντέλο όπου η επιδότηση δεν θα είναι μόνο συμπληρωματικό εισόδημα αλλά εργαλείο για να βοηθήσουμε την ανταγωνιστικότητα του πρωτογενούς τομέα», τόνισε ο υπ. Βουλευτής της ΝΔ.
Ο Κ. Κατσαφάδος επισκέφθηκε και τα Μέθανα, όπου και παρευρέθηκε στη λιτανεία της εικόνας της Αγίας Τριάδας , στο πλαίσιο της μεγάλης εορτής του  Αγίου Πνεύματος. Σε δήλωσή του επισήμανε τον κομβικό ρόλο της Ορθοδοξίας στη δημιουργία του ελληνικού κράτους, και στη σημασία της Πεντηκοστής αλλά και στο πλούσιο φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο της Εκκλησίας μας στο σήμερα στις δύσκολες εποχές των μνημονιακών χρόνων.

Χριστόφορος Μπουτσικάκης Υποψήφιος Βουλευτής Α΄ Πειραιώς & Νήσων ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΠΡΕΣΠΩΝ

  

Χριστόφορος Μπουτσικάκης Υποψήφιος Βουλευτής Α΄ Πειραιώς & Νήσων

Η συμπλήρωση ενός χρόνου από την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών αποτελεί μια στενάχωρη μέρα για τον Ελληνισμό.
Η συμφωνία αυτή τραυμάτισε βαθιά την πατρίδα μας, αφού αναγνώρισε για πρώτη φορά «μακεδονική» ταυτότητα και γλώσσα στη γειτονική χωρά. Η κυβέρνηση άνοιξε, όμως, πληγές και στο σώμα του ελληνικού λαού. Όχι μόνο αγνόησε επιδεικτικά όσους αντιτάχθηκαν δημοκρατικά στο εθνικό λάθος, αλλά επιχείρησε και να διχάσει τους Έλληνες χαρακτηρίζοντας «ακροδεξιό» όποιον προειδοποιούσε για το εθνικό λάθος.
Όλοι γνωρίζουμε ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ σε λίγες ημέρες θα αποτελεί παρελθόν. Και η Συμφωνία των Πρεσπών αποτελεί, αναμφίβολα, έναν από τους κυριότερους λόγους για την απόφαση του λαού μας.
Στις 7 Ιουλίου οι Έλληνες θα αναθέσουν στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία το καθήκον της επούλωσης και αυτής της πληγής. Με πρωτοβουλίες για την προβολή της Μακεδονίας μας και την θωράκιση των προϊόντων της στα πέρατα του κόσμου θα αμβλύνουμε τις αρνητικές συνέπειες της επιζήμιας συμφωνίας. Δεσμευόμαστε πως θα ελέγχουμε στενά την ενταξιακή πορεία των γειτόνων, διατηρώντας ενεργό το δικαίωμα της άσκησης βέτο στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Οι μέρες της εθνικής ανάτασης πλησιάζουν. Ενωμένοι Όλα τα Μπορούμε!

Με λαμπρότητα εορτάστηκε η εορτή του Παναγίου και Ζωοποιού Πνεύματος, στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό στη Νεάπολη Λακωνίας.

Με λαμπρότητα εορτάστηκε η εορτή του Παναγίου και Ζωοποιού Πνεύματος, στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό στη Νεάπολη Λακωνίας. 
Στις 16 Ιουνίου το απόγευμα της Κυριακής της Πεντηκοστής, τελέσθηκε ο Κανών ικετήριος εις την Αγία Τριάδα, στον εορτάζοντα Ναό χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μονεμβασίας & Σπάρτης κ.κ.Ευσταθίου . Στη συνέχεια ακολούθησε η περιφορά της Εικόνας στην πόλη της Νεάπολης με την Φιλαρμονική να αποτίει τιμές στη χάρη της σε κλίμα κατάνυξης .Σ ε όλη την διαδρομή ύμνους έψαλλαν οι χορωδία και οι ιεροψάλτες .Πλήθος κόσμου και οι αρχές του τόπου ακολούθησαν σε όλη την διαδρομή την περιφορά της Εικόνας. Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής,ημέρα Δευτέρα τελέστηκε η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, παρουσία των εκπροσώπων της Περιφέρειας ,του Δήμου Μονεμβασιάς ,της Κοινότητας Νεάπολης και των διοικητών, της Αστυνομίας της Λιμενικής Αρχής και του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Βοιών .Πλήθος πιστών συνέρρευσε ευλαβικά για να αποδώσει δόξα στον Τριαδικό Θεό και να προσκυνήσει . Ο οικοδεσπότης της Ενορίας της Αγίας Τριάδος πατέρας Παναγιώτης Αρώνης ,ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ.κ.Ευστάθιο που κάθε χρόνο ανελλιπώς λαμπρύνει με την παρουσία του και με τον Λόγο του τον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος της Νεάπολης, επίσης ευχαρίστησε τον Πρωτοσύγγελο της Μητρόπολης όλο τον ιερό κλήρο που παρίστατο ,καθώς επίσης τους συλλόγους που στέκονται πάντα δίπλα στην εκκλησία .Ευχαρίστησε τις βατικιώτισες και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Βατίκων που πρόσφεραν γλυκά σε όλους μετά την περιφορά της Εικόνας και ανήμερα της εορτής. Στο τέλος ο πατέρας Παναγιώτης Αρώνης ευχαρίστησε τα ΜΜΕ κάνοντας ειδική αναφορά στο ραδιόφωνο του Radio Adelin 107,3 για την ανάδειξη και προβολή του έργου της εκκλησίας και όλων των εκδηλώσεων της. Ο πατέρας Παναγιώτης Αρώνης είναι ένας σεβάσμιος υπέροχος ιερέας πολύ αγαπητός στον κόσμο .Το πνευματικό του έργο μέσα από το Κατηχητικό Σχολείο ,ο αγώνας του και η στήριξη πάντα διακριτικά των αδυνάτων μέσω του Φιλανθρωπικού ταμείου ,η προσφορά του στο Γηροκομείο ,η στήριξη και η ενθάρρυνση στα μέλη της χορωδίας και κάθε δραστηριοτήτων των συλλόγων όταν του ζητηθεί ,αλλά και ο σεβασμός και η χριστιανική του αγάπη απέναντι σε όλους μας ,τον έχει κάνει να είναι ο δικός ΜΑΣ πατέρας Παναγιώτης ! Χρόνια Πολλά σε όλους και του χρόνου με υγεία!
ADELIN 107,3 FM 






















Προβολή του Ντοκιμαντέρ "Το ακκορντεόν στην ελληνική λαϊκή μουσική"




Το βράδυ του Σαββάτου 15 Ιουνίου 2019, πραγματοποιήθηκε η προβολή του Ντοκιμαντέρ "Το ακκορντεόν στην ελληνική λαϊκή μουσική", με πρωτοβουλία του Σωματείου "Φίλοι Μουσείων Κυθήρων" στην φιλόξενη αίθουσα της Φιλαρμονικής Ποταμού, παρουσία ενός ενθουσιώδους κοινού. Στην προβολή παρέστη και ο δημιουργός του έργου Άρης Παϊζάνος Μαυράκης, ο οποίος μετά τον χαιρετισμό της προέδρου του Σωματείου κ. Ελένης Τζωρτζοπούλου, προλόγισε το Ντοκιμαντέρ, μετά δε το πέρας της προβολής απάντησε σε ερωτήσεις του κοινού. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την ερμηνεία δύο τραγουδιών από τον δημιουργό, με την συνοδεία του ακκορντεόν του, μετά δε το τέλος υπήρχε μικρός μπουφές με τσιπουράκι.
Το Ντοκιμαντέρ είχε προβληθεί και πέρυσι, δύο φορές με επιτυχία, στα πλαίσια του Φεστιβάλ" του Δήμου Κυθήρων, "Ταξίδι στα Κυθηρα 2018" στην αυλή της Δημοτικής Βιβλιοθήκης στα Κοντολιάνικα. 

Η ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΑΣ ¨ΣΤΗ ΝΥΦΗ ΤΟΥ ΛΑΚΩΝΙΚΟΥ ΚΟΛΠΟΥ¨.(ΦΩΤΟ)

Την παραμονή του Αγίου Πνεύματος την Κυριακή 16 Ιουνίου τελέστηκε Μέγας εσπερινός μετά Αρτοκλασίας χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ.Ευσταθίου και ιερέων από άλλες ενορίες των Βατίκων. Ακολούθησε η περιφορά της Ιεράς Εικόνας εντός της πόλης σε ιδιαίτερο κατανυκτικό κλίμα με κάθε επισημότητα υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής Βοιών η οποία με βήμα απέδωσε τιμές μαζί με την χορωδία της ενορίας της Αγίας Τριάδος, υπό την διεύθυνση της αρχιμουσικού κυρίας Φανής Φερδιανάκη . 
Με την παρουσία τους τίμησαν την τελετή οι Αρχές και εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, και πλήθος κόσμου. 
Στην περιφορά έδωσε το παρών και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βατίκων με το τμήμα ενηλίκων ντυμένοι με παραδοσιακές στολές. Όλη η πόλη της Νεάπολης "φόρεσε" τα γιορτινά της και σε όλη την διαδρομή της περιφοράς οι κάτοικοι είχαν ανάψει φαναράκια δημιουργώντας μια εικόνα απίστευτης ομορφιάς και γαλήνης που σε συνδυασμό με τις ψαλμωδίες ,ήταν παντού διάχυτο το συναίσθημα της πίστης . 
Ευχόμαστε χρόνια πολλά και του χρόνου με υγεία. 
ADELIN 107,3 FM