Πέμπτη 20 Ιουνίου 2019

Ανακαλύφθηκε Χασισοφυτεία στα Κύθηρα

 
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Έγινε γνωστό πριν λίγο ότι  ανακαλύφθηκε μετά από καταγγελία ιδιώτη χασισοφυτεία στο Βόρειο τμήμα του νησιού.
Σύμφωνα με πληροφορίες στα Κύθηρα έφτασε και μονάδα της δίωξης ναρκωτικών.
Η φυτεία πάντα με πληροφορίες βρισκόταν σε δασώδη περιοχή προστατευμένη από πυκνή βλάστηση.
Αναμένουμε τις επίσημες ανακοινώσεις της ΕΛ.ΑΣ. για αυτό το πολύ σοβαρό θέμα .
Το ρεπορτάζ συνεχίζεται 
adelin 107,3 fm 

ΛΑΚΩΝΙΑ.ΚΡΟΚΕΕΣ. Δύο διαρρήξεις σε δύο ώρες-Με 8 Ρομά αντιμέτωπος ο ιδιοκτήτης



ΚΡΟΚΕΕΣ. Δύο διαρρήξεις σε δύο ώρες-Με 8 Ρομά αντιμέτωπος ο ιδιοκτήτης
Τον φόβο και τον τρόμο σπέρνουν διαρρήκτες στις Κροκεές αφού ανοίγουν το ένα σπίτι μετά το άλλο.
Η κοινωνία και ειδικά οι ευπαθείς ομάδες είναι τρομοκρατημένοι από την δράση αυτών των ομάδων τις τελευταίες ημέρες που δρουν ανενόχλητοι , λεηλατώντας τα σπίτια των κατοίκων κλέβοντας και καταστρέφοντας περιουσίες.
Σήμερα 20 Ιουνίου και περί ώρα 11:00 το πρωί διέρρηξαν ένα σπίτι αρπάζοντας ότι βρήκαν μέσα σε αυτό και στη συνέχεια μετά από δύο ώρες άνοιξαν άλλη οικία στο κέντρο των Κροκεών.
Σε αυτό το σπίτι οι δράστες που ήταν ( 8) οκτώ μάλλον Ρομά , βρέθηκαν αντιμέτωποι με τον ιδιοκτήτη που τους έβαλε τις φωνές για να προστατέψει την περιουσία του και έτσι τράπηκαν σε φυγή.
Ειδοποίησε την Αστυνομία , αλλά κινητοποιήθηκε και όλο το χωριό αποκλείοντας τους δρόμους διαφυγής για τον εντοπισμό τους , κάτι το οποίο δεν απέδωσε γιατί ενδεχομένως να βρήκαν καταφύγιο εντός των Κροκεών.
Επειδή οι κάτοικοι των Κροκεών έχουν ξαναζήσει τέτοιες καταστάσεις με επιδρομές διαρρηκτών , οι συζητήσεις πλέον είναι σε άλλο επίπεδο αντιμετώπισης για την προστασία , τόσο την προσωπική τους αλλά και των περιουσιών τους , που βλέπουν ότι δεν υπάρχει προστασία από την πολιτεία .
Αν δεν παρθούν άμεσα μέτρα καταστολής της εγκληματικότητας στην περιοχή τα πράγματα μπορεί να ξεφύγουν.

ΠΗΓΗ 
Δημοτική Αγορά της Λακωνίας

Κυθηραϊκός Σύνδεσμος Αθηνών.Για τον Νικο

Σα να μην πέρασε μια μέρα, από την αποφράδα εκείνη του μεγάλου σου φευγιού.
Και δεν πέρασε μέρα, ώρα που να μη σε φέρουμε στη μνήμη μας, που να μη σε νιώθουμε κοντά μας. Και αυτό θα είναι για πάντα.
Ανάμεσά μας θα βρίσκεσαι πάντα, Νίκο, με το κέφι σου, το χαμόγελό σου, τη μουσική, τον χορό σου. Πάντα πρώτος και πάντα αγαπητός. Ο αγαπημένος όλων εμάς, των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, που ήσουν τόσο κοντά μας, ο αγαπημένος των φίλων σου στη χορευτική ομάδα, που ξέρουμε ότι εκεί που βρίσκεσαι τους χαίρεσαι και τους καμαρώνεις. Για σένα συνεχίζουν να χορεύουν και θα είσαι πάντα ανάμεσα τους.
Για σένα Νίκο… αυτά τα λίγα, τα φτωχά λόγια που ξέρουμε πως δεν αρκούν…
-   Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                             Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΑΜΙΟΥ-ΦΛΩΡΟΠΟΥΛΟΥ                                  ΜΑΙΡΗ ΚΑΛΛΙΓΕΡΟΥ-ΓΛΥΝΟΥ





ΛΑΚΩΝΙΑ.ΚΙΝΑΛ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗ ΣΚΑΛΑ


ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΛΑΚΩΝΙΑΣ 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Η Νομαρχιακή Επιτροπή του Κινήματος Αλλαγής Λακωνίας, ανακοινώνει ότι την Παρασκευή 21 Ιουνίου 2019 και ώρα 8 : 00 μμ, θα πραγματοποιηθεί προεκλογική εκδήλωση στο κέντρο « ΕΡΑΤΩ », επί της Εθνικής Οδού Σκάλας – Βλαχιώτη Λακωνίας, με ομιλητές:
· τον Ευρωβουλευτή των Σοσιαλιστών & Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Νίκο Ανδρουλάκη &
· τον Υποψήφιο Βουλευτή Λακωνίας με το Κίνημα Αλλαγής, Λεωνίδα Γρηγοράκο.
Στην εκδήλωση θα απευθύνουν χαιρετισμό και οι υπόλοιποι Υποψήφιοι Βουλευτές Λακωνίας με το Κίνημα Αλλαγής :
· Βάσω Μανάκου – Γούσγουλα
· Γεωργία Κακάβα
· Γιώργος Μουζόπουλος &
· Νίκος Σπανάκος
Καλούνται όλα τα μέλη και οι φίλοι του Κινήματος Αλλαγής της Λακωνίας, ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης της 7ης Ιουλίου, να συμμετάσχουν μαζικά και ενεργά στην εκδήλωση.
Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΗΣ ΝΕ
ΝΙΚΟΣ Ι. ΚΟΥΦΟΣ

Ο Στρατηγός Μανωλάκος πρώην διοικητής της ΑΣΔΕΝ Υποψήφιος βουλευτής με τη ΝΔ στην Α¨Πειραιά.


Την σημαντική υποψηφιότητα, αυτή, του Στρατηγού Νικόλαου Μανωλάκου, στην εκλογική περιφέρεια της Α’ Πειραιώς και Νήσων, ανακοίνωσε η Νέα Δημοκρατία.
Ο Στρατηγός Νικόλαος Μανωλάκος, γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πειραιά. Έλκει την καταγωγή του από το Νύφι της Μάνης.
Στα νεανικά του χρόνια, υπήρξε αθλητής πυγμαχίας του Ολυμπιακού  και της Εθνικής Ελλάδος.

Αποφοίτησε από τη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, την Ανώτατη Σχολή Πολέμου και τη Σχολή Εθνικής Άμυνας.

Υπήρξε καταδρομέας αλεξιπτωτιστής και διετέλεσε Διοικητής επίλεκτων Μονάδων των Ειδικών Δυνάμεων και Σχηματισμού του Στρατού.
Κορυφαία στιγμή της καριέρας του, ήταν η διεύθυνση των Ειδικών Δυνάμεων του Στρατού και η διοίκηση όλων των νησιών του Αιγαίου (ΑΣΔΕΝ 2017 - 2019).
Με μεταπτυχιακές σπουδές στη Δημόσια Οικονομική και Πολιτική του ΑΤΕΙ Πειραιά και στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA) της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου FREDERICK.
Γνωρίζει άριστα την Αγγλική γλώσσα και είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών.
 https://www.pronews.gr





ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΠΕΤΑΝΙΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΠΕΤΑΝΙΣΣΕΣ ΤΟΥ Ε/Γ-Ο/Γ ΠΟΡΦΥΡΟΥΣΑ.(ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ)

ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΠΕΤΑΝΙΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΠΕΤΑΝΙΣΣΕΣ ΤΟΥ Ε/Γ-Ο/Γ ΠΟΡΦΥΡΟΥΣΑ
ΚΑΛΑ ΤΑΞΙΔΙΑ !!!







ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ Δ. ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ - ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ

Αγαπητοί μου συμπολίτες, Με αφορμή την εκλογή μου ως μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου μας, νιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω μέσα απο την καρδιά μου όλους αυτούς που πίστεψαν σε μένα και με επέλεξαν για την θέση αυτή.
Ως νέος άνθρωπος που αγαπά τον τόπο του και θέλει το καλύτερο για αυτόν, ειμαι διατεθειμένος να αφιερωθώ στην βελτίωση των νησιών μας σε όλους τους τομείς, ελπίζοντας να μην απογοητεύσω κανέναν απ'όσους μου ανέθεσαν με τη ψήφο τους αυτην την τεράστια ευθύνη.
Παίρνοντας λοιπόν την σκυτάλη από τον πατέρα μου, Δημήτρη Λουράντο, δεσμεύομαι σε όλους σας να ακολουθήσω τα χνάρια του για την λύση των προβλημάτων του τόπου μας αλλά και την περαιτέρω ανάπτυξη και ανάδειξη του.
Ξεκινώ λοιπόν αυτόν τον δυσκολο αγώνα με γνώμονα την αντικειμενικότητα, το πνεύμα δικαίου και φυσικά τον σεβασμό σε κάθε άποψη απο όπου και αν προέρχεται. Ποτέ ωστόσο δεν θα ξεχάσω την πίστη και την αγάπη που μου δείξατε και ειμαι πραγματικά ευγνώμων για την ευκαιρία που μου δώσατε να αποδείξω τις ικανότητες μου.
Θα ήθελα επίσης να συγχαρώ για την επιτυχία τούς εκλεγμένους Δημοτικούς Συμβούλους από όλες τις παρατάξεις και ελπίζω σε μια άψογη συνεργασία.
Τέλος, αφιερώνω αυτή μου την επιτυχία στην οικογένειά μου που ήταν συνεχώς διπλα μου σε αυτόν τον αγώνα αλλά ιδιαίτερα στον πατέρα μου που εύχομαι να είναι υπερήφανος για τον γιο του από την γειτονιά των αγγέλων.

Με εκτίμηση
Ευάγγελος Δημητρίου Λουράντος

ΚΑΤΣΑΦΑΔΟΣ.ΔΤ- Δραστηριότητα και Εκδηλώσεις 19-6-2019

Στο πλαίσιο των δράσεων του για ενημέρωση των πολιτών για το κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ ο υπ. Βουλευτής της ΝΔ στην Α Πειραιώς και νήσων, Κώστας Κατσαφάδος, επισκέφθηκε τα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ, στον Πειραιά, το ΚΑΠΗ Δ1 (Καμινίων), παρευρέθηκε στη συνεδρίαση του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά και πραγματοποίησε ομιλία σε εκδήλωση εκπαιδευτικών και συλλόγων γονέων και κηδεμόνων.
 Μιλώντας στους εργαζόμενους της ΔΕΗ, ο κ. Κατσαφάδος επισήμανε την καταστροφική διαχείριση που έχει γίνει από τον ΣΥΡΙΖΑ και έχει ως αποτέλεσμα η εταιρεία το πρώτο τρίμηνο να έχει κλείνει με καθαρές ζημιές ύψους 254 εκατ. ευρώ και αρνητικό αποτέλεσμα 80 εκατ. ευρώ ακολουθώντας τις ζημιές κοντά 1 δισ. ευρώ για το 2018.! Πρόκειται για ένα έγκλημα οικονομικό και εθνικό, επισήμανε ο κ. Κατσαφάδος προσθέτοντας ότι μέσα σε τέσσερα μόλις χρόνια Ο ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να κόψει της ΔΕΗ σε φιλέτα, να την απαξιώσει και να την μετατρέψει από έναν βασικό πυλώνα ανάπτυξης σε μέγιστο συστημικό κίνδυνο, που απειλεί τόσο τους εργαζόμενους όσο και τους καταναλωτές. Ο κ. Κατσαφάδος τόνισε ότι η ΝΔ θα εφαρμόσει άμεσα το σχέδιό της με πρώτο στόχο τη διασφάλιση της επιβίωσης της επιχείρησης, σε δεύτερο χρόνο της εξυγίανσης της και, εν συνεχεία, την εξεύρεση στρατηγικού επενδυτή, που θα διασφαλίσει θέσεις εργασίας και ανάπτυξης της εταιρείας.
 Ο κ. Κατσαφάδος, στη συνέχεια στο ΚΑΠΗ, διαβεβαίωσε τα μέλη τους ότι η Νέα Δημοκρατία θα στηρίξει με κάθε τρόπο τους συνταξιούχους , που δοκιμάστηκαν από την κρίση σε μεγάλο βαθμό. Η κυβέρνηση μας θα εφαρμόσει μία ολοκληρωμένη πολιτική για τους ηλικιωμένους συμπολίτες μας, οι οποίοι χρήζουν βοήθειας. "Η χώρα μας χρειάζεται επειγόντως μια εθνική στρατηγική για την τρίτη ηλικία, την οποία το κράτος σήμερα δυστυχώς δεν έχει", κατέληξε ο υπ. Βουλευτής της ΝΔ.
Όπως τόνισε το πρόγραμμα της ΝΔ περιλαμβάνει:
Ενίσχυση του προγράμματος "Βοήθεια στο Σπίτι", σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση.
- Όλοι οι ηλικιωμένοι θα μπορούν να ζουν σε συνθήκες οικογένειας, ανεξαρτήτως οικονομικής κατάστασης, γεωγραφικής περιοχής ή ύπαρξης οικογενειακού πλαισίου.
- Οι δημόσιες υπηρεσίες, θα γίνουν φιλικές προς τους ηλικιωμένους, με εκπαίδευση των υπαλλήλων τους που θα γνωρίζουν πως να τους εξυπηρετούν.
- Στοχευμένες δράσεις οι οποίες θα εξειδικεύονται βάσει των διαφορετικών αναγκών φροντίδας που έχουν οι ηλικιωμένοι, όπως για παράδειγμα στις περιπτώσεις ανθρώπων που έχουν άνοια.
- Πρόγραμμα εκπαίδευσης και ενημέρωσης στα σχολεία, προκειμένου να καταπολεμηθούν στερεότυπα που αφορούν τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας.
- Στήριξη δομών μακροχρόνιας φροντίδας ηλικιωμένων.
 
 Ο κ. Κατσαφάδος, στη συνεδρίαση του Εμπορικού Συλλόγου, επισήμανε ότι το πρόγραμμα της ΝΔ έχει στο επίκεντρό του την ανάπτυξη και οι άνθρωποι της αγοράς που βίωσαν τις σαρωτικές επιπτώσεις τόσο των μνημονίων, όσο και της ολέθριας πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Δεσμεύτηκε ότι οι προτάσεις που έχουν κάνει οι άνθρωποι της αγοράς, θα αγκαλιαστούν από τη ΝΔ και θα υλοποιηθούν άμεσα. Μόνο αν λειτουργήσει η αγορά, θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας και θα μπορέσει να λειτουργήσει η οικονομία υπέρ των καταναλωτών.
 
Τέλος ο κ. Κατσαφάδος μιλώντας στην εκδήλωση των εκπαιδευτικών και των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων τόνισε μεταξύ άλλων:
«Θέλω να είμαι ξεκάθαρος για να σταματήσει αυτή η παραπληροφόρηση που κάνει η κυβέρνηση. Καμία απόλυση στο δημόσιο. Είναι δέσμευσή μας. Δεν πρόκειται να γίνει καμία.
  1. Προσλήψεις. Θα γίνουν άμεσα. Πρώτα νοσηλευτές, εκπαιδευτικοί. Ξεκινώντας με τον διαγωνισμό, ο οποίος ήδη τρέχει, της ειδικής αγωγής, θα ολοκληρωθεί. Και σταδιακές προσλήψεις αναπληρωτών καθηγητών ώστε να καλύψουμε με τακτικό προσωπικό αυτό το μεγάλο πρόβλημα το οποίο έχουν σήμερα πολλοί αναπληρωτές καθηγητές οι οποίοι για 10, 12, 15 χρόνια είναι στην ουσία όμηροι, γυρνάνε όλη την Ελλάδα, και παρέχουν με μεγάλη αυταπάρνηση τις υπηρεσίες τους.
  2. Το όραμά μας για την Παιδεία. Θέλουμε μια σύγχρονη δημόσια Παιδεία που να προσφέρει στα παιδιά πραγματικά εφόδια για δουλειά. Με απολαβές που θα τους επιτρέπουν να χτίζουν μόνα τους τη ζωή τους και να μην είναι εξαρτημένα κάθε μήνα από τη σύνταξη του παππού ή του μπαμπά ή της μαμάς. Θέλουμε μια σύγχρονη Παιδεία ανοιχτή σε κάθε νέο. Θέλω να θυμίσω ότι η δημόσια Παιδεία ήταν η σκάλα που κάθε παιδί ανέβαινε για να μπορέσει να διεκδικήσει το μέλλον του, αρκεί να είχε διάθεση να αρπάξει τις ευκαιρίες και να εργαστεί σκληρά.
4. Ως κυβέρνηση θα καταργήσουμε πλήρως το πανεπιστημιακό άσυλο. Το δημόσιο Πανεπιστήμιο ανήκει στους φοιτητές, στους καθηγητές και στους εργαζόμενους και όχι στους μπαχαλάκηδες. Το πανεπιστήμιο θα αντιμετωπίζεται όπως κάθε άλλος δημόσιος χώρος» και δεν θα δείξουμε καμία ανοχή σε αυτούς που βγαίνουν απ' τις καταλήψεις και τα Πανεπιστήμια με βαριοπούλες, τα σπάνε και ξαναγυρίζουν στο "άσυλο" του πανεπιστημίου».
5. Τα πανεπιστήμια πρέπει να έχουν τα ίδια τον πρώτο λόγο για τα ζητήματα της εσωτερικής λειτουργίας τους και τον αριθμό των εισακτέων. Ο διευθυντής του σχολείου πρέπει να έχει περιθώρια μεγαλύτερης αυτονομίας στο πως θα λειτουργήσει το σχολείο του. Να επιλέξουμε σωστά τους διευθυντές των σχολείων. Σε πρώτη φάση θα αξιολογήσουμε τους διευθυντές και τις σχολικές μονάδες».
6. Διαρκής επιμόρφωση, κίνητρα προόδου, αλλά και αξιολόγηση παντού και για όλους. Ο εκπαιδευτικός ανακτά τη θέση του στην αξιακή πυραμίδα της κοινωνίας. Ξανακερδίζει την επαγγελματική του αξιοπρέπεια. Αναλαμβάνει, όμως, και την ευθύνη του ξεχωριστού λειτουργήματός του. Αυτό σημαίνει ότι σε διδακτικό επίπεδο, δάσκαλοι και καθηγητές αποκτούν λόγο στην ύλη και στον τρόπο που διδάσκουν. Όμως και οι ίδιοι επιμορφώνονται συνεχώς.
Ο αριθμός τους αυξάνεται κατά προτεραιότητα βάσει προϋπηρεσίας, επιστημονικής επάρκειας και αναγκών, καθώς και της επίδοσής στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ.
Όλοι, ωστόσο, αξιολογούνται για τη βελτίωση, αλλά και την επιβράβευσή τους: Τα σχολεία από τους διδάσκοντες, τους μαθητές και τους γονείς, ενώ το Υπουργείο κρίνει τις επιδόσεις των εκπαιδευτικών μονάδων, αλλά εισπράττει και τη δική τους κριτική. Σε διοικητικό επίπεδο, τέλος, παύει ο εναγκαλισμός Κράτους-Παιδείας. 
Ο διευθυντής του σχολείου αναβαθμίζεται, αξιολογείται αλλά αποκτά και πρόσθετους βαθμούς ελευθερίας.»
 
 




HELLENIC MATCH RACING TOUR ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΚΥΘΗΡΑ-ΚΑΨΑΛΙ 21-23/06/2019