Δευτέρα 24 Ιουνίου 2019

Εντοπίστηκε χασισοφυτεία σε δύσβατη περιοχή των Κυθήρων

 (VIDEO)
Σχόλιο του σταθμού μας
Συγχαρητήρια για άλλη μια φορά στην ΕΛ.ΑΣ γιά την Μεγάλη Επιτυχία !!!

 Ρεπορτάζ
ΠΗΓΗ https://www.news247.gr


Εντοπίστηκε σε δύσβατη ημιορεινή περιοχή στην Αγ. Αναστασία Κυθήρων φυτεία κάνναβης. Εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν 2.310 δενδρύλλια κάνναβης.

Η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Κυθήρων, στο πλαίσιο ειδικών δράσεων, εξερεύνησης περιοχών πρόσφορων για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης εντόπισε σε δύσβατη περιοχή στα Κύθηρα, φυτείες με δενδρύλλια κάνναβης.

Ειδικότερα, έπειτα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών εντοπίστηκε σε δύσβατη ημιορεινή περιοχή στην Αγ. Αναστασία Κυθήρων φυτεία κάνναβης. Εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν 2.310 δενδρύλλια κάνναβης ύψους από 0,20 έως 1,80 μέτρα ενώ στο χώρο της φυτείας εντοπίσθηκαν και κατασχεθήκαν υλικά και εξοπλισμός ανάπτυξης της καλλιέργειας και υδροδότησής της. Η έρευνα για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των καλλιεργητών συνεχίζεται.
φώτο https://directnews.gr



Δείτε το video από την Ελληνική Αστυνομία.



ΚΕΡΚΥΡΑ. Εν όψει των εκδηλώσεων που ετοιμάζονται για την επέτειο του θανάτου της μητέρας του Λευκάδιου



ΚΕΡΚΥΡΑ. 
Εν όψει των εκδηλώσεων που ετοιμάζονται για την επέτειο του θανάτου της μητέρας του Λευκάδιου Χερν, Ρόζας Κασιμάτη στην Κέρκυρα, στις 18 Δεκέμβρη 2019, ο Όμιλος φίλων του Λευκάδιου σήμερα στις 7:00 μμ., σε ανεπίσημη τελετή θα αναρτήσει αναμνηστική πλάκα στην είσοδο του ναού του Αγ. Παντελεήμονα στον χώρο του πρώην Ψυχιατρείου. Ο Λευκάδιος Χερν, μεγάλη μορφή των Ιαπωνικών γραμμάτων, ο άνθρωπος που γνώρισε σε βάθος τον Ιαπωνικό πολιτισμό και μας τον κοινώνησε στην Ευρώπη είναι ευρύτατα γνωστός και σε ολόκληρο τον Αγγλοσαξωνικό κόσμο. Τα τελευταία χρόνια με τις ευγενικές και αφιλοκερδείς προσπάθειες του κ. Τάκη Ευσταθίου, ο Χερν γίνεται γνωστός και στην Ελλάδα και στην Κέρκυρα. Ο Όμιλος Φίλων του Λευκάδιου Χερν έχει την χαρά και την τιμή να υπηρετήσει την γνωριμία της Κέρκυρας με τον Χερν.
''Παν ότι έχω αγαθόν προέρχεται από την μελαγχολική εκείνη ψυχή περί ης τόσα ολίγα γνωρίζουμε [...] θα προτιμούσα να έχω την εικόνα της παρά μια περιουσία ολόκληρη.'' Σε αυτές τις λίγες γραμμές ο Λευκάδιος Χέρν φανερώνει στον αδερφό του και στους μεταγενέστερους μελετητές του, πόσο σημαντική ήταν για εκείνον η Κυθήρια μητέρα του Ρόζα Κασιμάτη την οποία αποχωρίστηκε σε ηλικία 4 ετών και δεν την ξαναείδε ποτέ.

Ελένη Κορωνάκη
ΠΗΓΗ  http://www.enimerosi.com

ΛΑΚΩΝΙΑ.ΜΙΚΡΗΣ ΕΚΤΑΣΗΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΟΝ ΒΡΟΝΤΑΜΑ

Άμεση και αποτελεσματική ήταν ακόμα μια φορά η επέμβαση του  ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΥΡΩΤΑ όταν κατά τις μεσημβρινές ώρες σήμερα Δευτέρα 24 Ιουνίου το μεσημέρι ξέσπασε πυρκαγιά στον Βρονταμά στην περιοχή Άγιος Γεώργιος.
Άμεσα στην περιοχή έσπευσαν 3 οχήματα με 5 εθελοντές Πυροσβέστες και ένας μόνιμος Πυροσβέστης και κατάφεραν να θέσουν την φωτιά υπό έλεγχο πριν εξαπλωθεί.
Σωματείο Εθελοντών Πυροσβεστών Δήμου Ευρώτα





 

ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ.Αδιαπραγμάτευτη επιλογή μας η επιστροφή της Νοσηλευτικής στη Σπάρτη



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ
Αδιαπραγμάτευτη επιλογή μας η επιστροφή της Νοσηλευτικής στη Σπάρτη

24 Ιουνίου 2019

Η μεταφορά στην Τρίπολη του Τμήματος Νοσηλευτικής, που χρόνια τώρα εδρεύει στη Σπάρτη, αντιστρατεύεται τις ανάγκες της Λακωνίας και των πολιτών της. Η επιστροφή της στον νομό μας καθίσταται επιβεβλημένη. Το αίτημα αυτό υποστηρίζεται από τη συντριπτική πλειονότητα των συμπολιτών μου.
Δέσμευσή μου είναι ότι στη νέα Βουλή θα τεθεί μετ’ επιτάσεως η αποκατάσταση μιας αυθαίρετης και απαίδευτης ενέργειας.
Οι εμπνευστές της μετακίνησης της Νοσηλευτικής στην Τρίπολη είναι ανεπανόρθωτα εκτεθειμένοι. Είτε γιατί εξυπηρετούν προσωπικές επιδιώξεις. Είτε διότι αδιαφορούν για τις επιπτώσεις που θα έχει στην τοπική κοινωνία και στην οικονομία η μεταφορά της.
Η προκλητική προσπάθειά τους να επισπεύσουν τις διαδικασίες εν όψει εκλογών αποδεικνύει ότι μοναδικό τους ενδιαφέρον είναι να στερήσουν από τη Λακωνία μια σημαντική επιστημονική υποδομή, παραβλέποντας πλήρως τις ανάγκες του νομού, αλλά και των πολιτών.
Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είναι υπόλογη, γιατί θεσμοθέτησε και επιδιώκει να υλοποιήσει μια ανερμάτιστη επιλογή της.
Το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας οφείλει, έστω και τώρα, να πάρει καθαρή θέση για το μείζον πρόβλημα που προέκυψε. Η σιωπή των εκπροσώπων του δεν δημιουργεί μόνο αναπάντητα ερωτηματικά. Τους καθιστά στην ουσία και συνένοχους.
Πρωτίστως οφείλουν να απαντήσουν αν η αφωνία τους συνάδει με τις διακηρύξεις του αρχηγού τους, Κυριάκου Μητσοτάκη, περί ισόρροπης ανάπτυξης των εκπαιδευτικών υποδομών.
Ας γνωρίζουν ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ ότι στη νέα κοινοβουλευτική θητεία η Λακωνία θα διεκδικήσει και θα πετύχει την επαναφορά του Τμήματος Νοσηλευτικής στη Σπάρτη.

Εξελίξεις σχετικά με πνευματικά και συγγενικά δικαιώματα



Το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΞΕΕ), ως θεσμικός σύμβουλος της Πολιτείας για θέματα ξενοδοχίας και καθολικός εκπρόσωπος όλων των κύριων ξενοδοχειακών καταλυμάτων της χώρας, καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την εξεύρεση των καλύτερων κατά περίπτωση λύσεων προς όφελος του συνόλου των μελών του. Ειδικά για τις απαιτήσεις των οργανισμών συλλογικής διαχείρισης πνευματικών και συγγενικών δικαιωμάτων, που συνιστούν διαχρονικό πρόβλημα του ξενοδοχειακού κλάδου, το ΞΕΕ οδηγήθηκε πριν από μερικά χρόνια στη σύναψη μνημονίων με την ΑΕΠΙ (συνθέτες-στιχουργοί) και τους οργανισμούς ΑΘΗΝΑ (σκηνοθέτες-σεναριογράφοι), ΔΙΟΝΥΣΟΣ (ηθοποιοί) και GEA (ΕΡΑΤΩ-τραγουδιστές, ΑΠΟΛΛΩΝ-μουσικοί και GRAMMO-παραγωγοί φωνογραφημάτων) με μειωμένο κατά 50-70% αμοιβολόγιο μετά από επίπονο δικαστικό αγώνα που είχε ατυχή κατάληξη σε βάρος των ξενοδοχείων σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
Ακολούθως, εμφανίστηκαν οι ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί μέσω του φορέα τους «ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ Α.Ε.», οι οποίοι διεκδικούσαν αμοιβές για τις τηλεοπτικές παραγωγές οπτικοακουστικών έργων τους, ξεκινώντας αγωγές κατά ξενοδοχείων. Το ΞΕΕ δεν προέβη στη σύναψη μνημονίου με την εταιρεία «ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ Α.Ε.», αφενός γιατί δεν συμφώνησε στο ύψος των αμοιβών, αφετέρου γιατί θεώρησε πλέον αναγκαίο να επανέλθει στην πάγια θέση του για ενιαία αμοιβή (ένα εφάπαξ ποσό ) για όλους τους φορείς πνευματικών και συγγενικών δικαιωμάτων.
Η θέση αυτή δικαιώνεται συνεχώς από τις εξελίξεις. Μετά την ανάκληση της άδειας της ΑΕΠΙ το 2018 προέκυψαν 2 φορείς συλλογικής διαχείρισης πνευματικών δικαιωμάτων: η ΕΥΕΔ και η ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ, διεκδικώντας σχεδόν διπλάσια αμοιβή σε σύγκριση με την ΑΕΠΙ. Το ΞΕΕ απέστειλε στα τέλη του 2018 εξώδικο στους εν λόγω φορείς, καθώς και στο Υπουργείο Πολιτισμού και τον Οργανισμό Πνευματικής Ιδιοκτησίας (ΟΠΙ), ζητώντας μια δίκαιη λύση στο θέμα του αυξημένου αμοιβολογίου των δύο αυτών διαδόχων της ΑΕΠΙ οργανισμών. Δεν έχουμε λάβει ακόμη απάντηση από τους αρμόδιους κρατικούς φορείς, αλλά εντωμεταξύ, υπό την πίεση των δικαστικών διεκδικήσεων, η ΠΟΞ συνήψε συμφωνίες μειωμένων αμοιβών με την ΕΥΕΔ και την ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ.
Τελευταία, ξενοδοχεία κατά κύριο λόγω στην Αθήνα αλλά και σε κάποιες επαρχιακές πόλεις, έχουν δεχθεί αγωγές από ένα νέο οργανισμό συλλογικής διαχείρισης συγγενικών δικαιωμάτων παραγωγών ελληνικών ταινιών με την επωνυμία ΔΙΑΣ. Επειδή η Διοίκηση του ΞΕΕ δεν μπορεί πλέον να αναμένει από την Πολιτεία το νοικοκύρεμα αυτής της χαώδους και άδικης για τα ξενοδοχεία κατάστασης που επικρατεί στο χώρο των δικαιωμάτων, αποφάσισε σε συνεννόηση με την ΠΟΞ να ακολουθήσει τη δικαστική οδό κατά του φορέα ΔΙΑΣ. Για όσα ξενοδοχεία έχουν δεχθεί αγωγές από τον ΟΣΔ ΔΙΑΣ, σας ενημερώνουμε ότι το ΞΕΕ έχει αποστείλει εξώδικο προς Οργανισμό Πνευματικής Ιδιοκτησίας (ΟΠΙ), ΔΙΑΣ και λοιπούς ΟΣΔ και έχει ετοιμάσει υποστηρικτικό υλικό αντίκρουσης της αγωγής, το οποίο είναι στη διάθεση όλων των ενδιαφερομένων ξενοδοχείων στην πλατφόρμα Ηλεκτρονικές υπηρεσίες για τα μέλη του ΞΕΕ στο σύνδεσμο “Εξώδικο ΞΕΕ σε ΟΠΙ – ΔΙΑΣ & Υλικό προς δικαστική χρήση”
Η Διοίκηση του ΞΕΕ αισθάνεται υποχρεωμένη να καταφύγει σε αυτού του είδους τις επιλογές, που υπαγορεύονται όμως από το αίσθημα δικαίου και την ανάγκη βιωσιμότητας των ελληνικών ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, ως πρώτιστο καθήκον της τόσο απέναντι στα μέλη όσο και απέναντι στην ελληνική κοινωνία. Εκ παραλλήλου θα συνεχίσει με κάθε νόμιμο μέσο τον αγώνα για την καθιέρωση ενιαίας και δίκαιης αμοιβής για τη χρήση της τηλεόρασης στα δωμάτια των ξενοδοχείων. Ήδη πραγματοποιήθηκε πρόσφατα συνάντηση με την υπουργό Πολιτισμού γι’ αυτό ακριβώς το θέμα και θα επιδιωχθεί αμέσως μετά τις εκλογές εμπεριστατωμένη ενημέρωση της νέας ηγεσίας του Υπουργείου Πολιτισμού συνοδευόμενη από τις εισηγήσεις και προτάσεις του κλάδου για δίκαιη συνολική νομοθετική ρύθμιση.
 https://www.flynews.gr

Περιοδεία στην Ύδρα πραγματοποίησε την Κυριακή 23/6 κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ

Περιοδεία στην Ύδρα πραγματοποίησε την Κυριακή 23/6 κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούμενο από τους Υποψήφιους βουλευτές, Ελένη Σταματάκη, Θοδωρή Δρίτσα και Κώστα Δουζίνα, συνοδευόμενους από τους εκπρόσωπους της τοπικής οργάνωσης του κόμματος. Κατά τη περιοδεία του το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τους τοπικούς φορείς, τους καταστηματάρχες και τους καταναλωτές για τα προβλήματα της αγοράς και παράλληλα να τους ενημερώσει για το πολιτικό και οικονομικό πρόγραμμα που εστιάζει σ’ ένα τετράπτυχο το οποίο προβλέπει:
1. Νέες και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας με αυξήσεις μισθών.
2. Δικαιότερη φορολογία.
3. Αποτελεσματική δημόσια διοίκηση.
4. Ισχυρό κοινωνικό κράτος και κοινωνική ασφάλεια.
Η περιοδεία ολοκληρώθηκε σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα!




ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΡΟΒΕΡΤΟΥ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ



ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΟ ΨΗΦΙΣΜΑ
ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ
ΤΟΥ ΡΟΒΕΡΤΟΥ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ


Η Νομαρχιακή Επιτροπή Λακωνίας, του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ, ύστερα από τον αδόκητο θάνατο του
Ροβέρτου Σπυρόπουλου,
Ιδρυτικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ, με καταγωγή από την Αρκαδία και νυμφευμένου με τη Σπαρτιάτισσα Ελένη Ψυχογιού, αποφάσισε ομόφωνα να εκφράσει δημόσια τα θερμά συλλυπητήρια και τη θλίψη όλων των Μελών της, προς τη σύζυγο, τα παιδιά, τους συγγενείς και τους φίλους του εκλιπόντος.
Ο Ροβέρτος Σπυρόπουλος, σπούδασε στο Τμήμα Τεχνολόγων Μηχανικών ΤΕΙ και από νωρίς ανέπτυξε πλούσια συνδικαλιστική και πολιτική δράση.
Το 1975, εκλέχτηκε για πρώτη φορά συνδικαλιστής στην Πανελλήνια Ένωση Τεχνολόγων Μηχανικών, όπου ανέλαβε υπεύθυνος διαχειριστής των οικονομικών της και ακολούθως έγινε γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ένωσης Τεχνολόγων Μηχανικών του ΟΤΕ και αργότερα πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων του ΟΤΕ (ΟΜΕ-ΟΤΕ).
Επίσης, εκλέχθηκε οργανωτικός γραμματέας της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ), και διετέλεσε πρόεδρος του Ινστιτούτου Εργασίας, που είναι ο ερευνητικός φορέας της ΓΣΕΕ. Εκλέχθηκε βουλευτής Αρκαδίας με το ΠΑΣΟΚ το 1996 και το 2000, και διετέλεσε υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων στην κυβέρνηση του Κώστα Σημίτη. Το 2006, έγινε γενικός διευθυντής του ΠΑΣΟΚ και στην κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου έγινε αρχικά
γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και αργότερα διοικητής του ΙΚΑ.
Ο φίλος και σύντροφος, Ροβέρτος Σπυρόπουλος, με ήθος, συνέπεια και άκαμπτο αγωνιστικό φρόνημα, ταύτισε τη ζωή του με την ιστορική διαδρομή του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος και μέχρι την ώρα του πρόωρου χαμού του, υπηρέτησε την κοινωνία και την πατρίδα, μέσα από την αδιάκοπη πολιτική του δράση. Αποτελεί φωτεινό παράδειγμα υπεύθυνου και σεμνού πολιτικού, καθώς και πρότυπο αγωνιστή, που τίμησε με τη ζωή και την προσφορά του, τη Δημοκρατική Παράταξη.

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΗΣ ΝΕ


ΝΙΚΟΣ Ι. ΚΟΥΦΟΣ