Τρίτη 2 Ιουλίου 2019

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΝΙΚΟΥ ΜΑΝΩΛΑΚΟΥ (πρόσκληση)

O Νίκος Μανωλάκος, υποψήφιος βουλευτής Α” Πειραιά και Νήσων με τη ΝΔ πραγματοποιεί την κεντρική προεκλογική ομιλία του, στον Πεζόδρομο της Παλαμηδίου. Δείτε τη σχετική πρόσκληση:

Λ.ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ.Εντυπωσιακή σε όγκο και παλμό η προεκλογική εκδήλωση στη Σπάρτη

2 Ιουλίου 2019

Εντυπωσιακή σε όγκο και παλμό, δυναμική και με σαφές μήνυμα για τη νικηφόρα μάχη παραμονής της έδρας στη Λακωνία ήταν η προεκλογική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 1η Ιουλίου 2019 στις 8:30 το βράδυ στο Εκλογικό Κέντρο του Κινήματος Αλλαγής στη Σπάρτη. Με την παρουσία συμπατριωτών μας από κάθε γωνιά της Λακωνίας που έγιναν μια μεγάλη αγκαλιά για τους κεντρικούς ομιλητές κ. Ανδρέα Λοβέρδο, υποψήφιο Βουλευτή Β΄ Αθηνών και πρώην Υπουργό και κ. Λεωνίδα Γρηγοράκο, Υποψήφιο Βουλευτή Λακωνίας και πρώην Υπουργό, ολοκληρώθηκε ο κύκλος των ανοιχτών συγκεντρώσεων στο νομό μας.
Κατά την έναρξη της μεγαλειώδους για τα προεκλογικά δεδομένα της Σπάρτης συγκέντρωσης, απευθύνθηκαν στους παρευρισκόμενους: η υποψήφια Ευρωβουλευτής κ. Αίγλη Ζαφειράκου και οι υποψήφιοι βουλευτές: κ. Γεωργία Κακκάβα, κ. Βάσω Μανάκου, , κ. Γιώργος Μουζόπουλος και κ. Νίκος Σπανάκος.
Στην ομιλία του ο κ. Γρηγοράκος εστίασε στους σημαντικούς σταθμούς της διαχρονικής σχέσης του με τους Λάκωνες και στη δυναμική που έχει αναπτύξει το ΚΙΝΑΛ ενόψει της επερχόμενης εκλογικής αναμέτρησης. «Με τον Ανδρέα έχουμε ένα κοινό: υποστηρίζουμε και οι δύο με πάθος και με ένταση τις θέσεις και τις προτάσεις μας. Αγωνιζόμαστε για την ανασύνθεση της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης γνωρίζοντας ότι η παρένθεση της κρίσης που αντιμετώπισε μπορεί να κλείσει αν εμείς παραμείνουμε σταθερά προσανατολισμένοι στις αρχές και στις αξίες μας», τόνισε. Με έμφαση δε υποστήριξε ότι «οι σκευωροί συριζαίοι αλλά και νεοκαραμανλικοί θα λογοδοτήσουν για τις γκεμπελίστικες αθλιότητες τους».
Με χειμαρρώδη αλλά και συναισθηματικό λόγο ο κ. Γρηγοράκος κάλεσε τον κ. Μητσοτάκη και τη Ν.Δ. του νομού να δώσουν σαφείς και συγκεκριμένες απαντήσεις στα «θα» των προεκλογικών τους εξαγγελιών και να ενημερώσουν για το «πώς» θα επιλυθούν τα τοπικά μας προβλήματα. Παράλληλα εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον κ. Τσίπρα και στους συνεργάτες του για την ασυνέπεια και τον ψευδή λόγο τους που οδήγησαν με μαθηματική ακρίβεια τη χώρα μας στα βράχια. «Εμείς είμαστε η κεντροαριστερά της ηθικής που έχει
επίκεντρο τον άνθρωπο και τις αξίες του. Προτάσσουμε τα προβλήματα της χώρας και όχι του χώρου», σημείωσε ο κ. Γρηγοράκος και κατέληξε απευθύνοντας κάλεσμα «για να δοθεί μάχη πόρτα - πόρτα, ώστε να είμαστε δεύτερη δύναμη στη Λακωνία».
Παίρνοντας το λόγο ο έμπειρος πολιτικός κ. Ανδρέας Λοβέρδος αναφέρθηκε στον καθαρό προεκλογικό αγώνα και στην αυτονομία του ΚΙΝΑΛ λέγοντας «εμείς δεν είμαστε δεκανίκι κανενός», στις «σκευωρίες με στόχο την πολιτική δολοφονία των αντιπάλων» και χαρακτήρισε τον κ. Τσίπρα «εκπρόσωπο των ολίγων». Επεσήμανε ότι οι κρίσεις που δημιουργήθηκαν από την παράταξη Καραμανλή και τον θίασο της απερχόμενης κυβέρνησης οδήγησαν τους πολίτες σε εξαθλίωση και αγανάκτηση.
«Αξιώνουμε, χωρίς ντροπή, να κοιτάζουμε στα μάτια τους πολίτες. Η Ελλάδα των πολλών ικανοποιημένων ανθρώπων ήταν δική μας δουλειά, των δικών μας κυβερνήσεων», τόνισε ο πρώην Υπουργός και πρόσθεσε «γι’ αυτό λέμε στη Ν.Δ. : λιγότερα μαθήματα σε εμάς». Ο κ. Λοβέρδος ανέφερε επίσης ότι στις 7 Ιουλίου «πρέπει ο πολιτικός χώρος των ολίγων να τιμωρηθεί και να αναδειχθεί η πεποίθησή μας και η πίστη μας ότι είμαστε με τη Δημοκρατία της διαφάνειας και της διαύγειας και ότι είμαστε αντίπαλοι των οπαδών και των κατασκευαστών της Δημοκρατίας της νύχτας».
Ο παλμός των πολιτών –κατά γενική ομολογία- ήταν ασταμάτητος και δεν άφησε καμία αμφισβήτηση για τη θετική ανταπόκριση στην παρότρυνση των ομιλητών να εμπιστευθούν και να ενισχύσουν ένα γνήσιο και αξιοπρεπές κόμμα που προσφέρει σταθερότητα. 



Χανιά: Εκριζώθηκαν 2.840 δενδρύλλια ινδικής κάνναβης

 

Ολοκληρώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση σε περιοχή στη θέση Μυλωνιανά του Δήμου Χανίων, κατά τη διάρκεια της οποίας, εντοπίστηκε φυτεία και κατασχέθηκαν συνολικά 2.840 δενδρύλλια ινδικής κάνναβης ύψους 2.5 μέτρων.
Στο πλαίσιο της επιχείρησης εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν δύο Έλληνες –ένας 36χρονος και μία 47χρονη-.

Επιπλέον, βρέθηκε και κατασχέθηκε ειδικά διαμορφωμένος χώρος αποξήρανσης των δενδρυλλίων και κατασχέθηκε ποσότητα αποξηραμένων δενδρυλλίων κάνναβης.
Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων.
www.ert.gr

12-15 ΙΟΥΛΙΟΥ ΚΑΘΑΡΙΖΩ, ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΩ ΚΑΙ ΤΟ ΤΣΙΡΙΓΟ ΟΜΟΡΦΑΙΝΩ


Εντοπίστηκε φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης σε δασώδη περιοχή στην Οινόη Αττικής




Αθήνα, 1 Ιουλίου 2019
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εντοπίστηκε φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης σε δασώδη περιοχή στην Οινόη Αττικής
Συνελήφθη 50χρονος αλλοδαπός υπεύθυνος για την οργάνωση, καλλιέργεια και εποπτεία της φυτείας
Εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν -930- δενδρύλλια κάνναβης
Η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, στο πλαίσιο ειδικών δράσεων, εξερεύνησης περιοχών πρόσφορων για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και καταστολής της δράσης καλλιεργητών, εντόπισε στην Οινόη Αττικής, φυτεία με δενδρύλλια κάνναβης.
Ειδικότερα, η ανωτέρω Υπηρεσία, έπειτα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών και ανάλυση χαρτογραφικών δεδομένων, κατάφερε και προσδιόρισε τοπογραφικά την εν λόγω φυτεία, η οποία εντοπίστηκε σε δύσβατη δασώδη περιοχή πλησίον της Μονής Οσίου Μελετίου Οινόης Αττικής.
Κατόπιν των ανωτέρω, πρωινές ώρες της 28-6-2019, οργανώθηκε επιχείρηση από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών, κατά τη διάρκεια της οποίας συνελήφθη 50χρονος αλλοδαπός, υπεύθυνος για την οργάνωση, καλλιέργεια και εποπτεία της φυτείας.
Συνολικά κατασχέθηκαν:
  • -930- δενδρύλλια κάνναβης ύψους από 0,10 έως 0,95 εκατοστών του μέτρου
  • υλικά και εξοπλισμός καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τον παρέπεμψε για κυρία ανάκριση. 

http://www.astynomia.gr


ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓ.ΠΕΛΑΓΙΑΣ.ΤΟ 6ΜΗΝΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΥΠΡΙΩΤΗ-ΠΟΛΙΤΗ



 
Την Τρίτη 2 Ιουλίου 2019 το πρωί στον Ιερό Ναό της Αγίας Πελαγίας Κυθήρων τελέστηκε από τον π.Κωνσταντίνο Μπιθιγκότζη,παρουσία φίλων και γνωστών,το 6μηνο μνημόσυνο για την ανάπαυση της ψυχής του πολυαγαπημένου μας πατέρα,συζύγου,παππού Χρήστου Κυπριώτη-Πολίτη 
Ευχαριστούμε όσους τίμησαν την μνήμη του και συμπροσευχήθηκαν μαζί μας... 




Ο Πειραιάς σε μια μεγαλειώδη συγκέντρωση, του Κώστα Κατσαφάδου, σφράγισε τη νίκη της ΝΔ στις εκλογές της Κυριακής.

Ο Πειραιάς σε μια μεγαλειώδη συγκέντρωση, του Κώστα Κατσαφάδου, σφράγισε τη νίκη της ΝΔ στις εκλογές της Κυριακής.
Η πλατεία Κοραή αποδείχτηκε μικρή στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση που πραγματοποίησε ο Κώστας Κατσαφάδος, υπ. Βουλευτής της ΝΔ στην Α Πειραιώς και νήσων.
Χιλιάδες πολίτες από όλες τις γωνιές του Πειραιά έστειλαν μήνυμα ενότητας, αυτοπεποίθησης και σιγουριάς ότι η Ελλάδα τη Δευτέρα 8 Ιουλίου, θα γυρίσει σελίδα.
Μεταξύ άλλων στην πλατεία Κοραή παρευρέθηκαν οι: Μιχαλολιάκος Βασίλης, Μαρινάκης Βαγγέλης, Βλαχάκος Νίκος, Σπυρίδων Σπύρος, Μανεσιώτης Νίκος, Βουτσινάς Γιάννης, Κορκίδης Βασίλης, Πλατανησιώτης Νίκος, Σταματόγιαννης Γιώργος, Μενενάκου Μαρία, Κούβαρης Κώστας, Νεράντζης Τάσος κ.α.
Ο Κώστας Κατσαφάδος τόνισε μεταξύ άλλων:
«Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους και όλες, για την παρουσία σας, όχι μόνο σήμερα εδώ, στην Πλατεία Κοραή.
Αλλά γιατί όλα αυτά τα χρόνια είστε δίπλα μου και με στηρίζετε.
Γιατί εσείς με φέρατε στην πρώτη θέση.
Σας ευχαριστώ για την αγάπη και την εμπιστοσύνη μας.
Σας ευχαριστώ γιατί αυτή τη σχέση τη κτίσαμε στα δύσκολα μνημονιακά χρόνια, και όχι σε εποχές αφθονίας.
Αλλά θέλω να σας ευχαριστήσω και για κάτι ακόμη.
Γιατί εσείς όλα αυτά τα χρόνια κρατήσατε την παράταξή μας όρθια.
Κρατήσατε την Ελλάδα όρθια.
Εσείς είστε η Νέα Δημοκρατία.
Με εσάς θα πάμε ξανά μπροστά την πατρίδα μας.».
Στη συνέχεια  ο Κ. Κατσαφάδος, επισήμανε:
«Από εδώ, από τον Πειραιά μας , στέλνουμε το μήνυμα σε όλους και σε όλες.
 Ότι ενωμένοι μπορούμε να στήσουμε ξανά την πατρίδα μας στα πόδια της.
Ότι ενωμένοι μπορούμε να φέρουμε ξανά την αξιοπρέπεια και την ασφάλεια στη ζωή μας.
Ότι ενωμένοι, εδώ στον Πειραιά,  θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα της ασφάλειας και της εγκληματικότητας, της ανεργίας, των ελλείψεων σε συγκοινωνίες, σε νοσοκομεία, σε πολιτική προστασία, σε υποδομές.
Και για αυτά μόνο μαζί μπορούμε να βρούμε λύσεις και να αντιμετωπίσουμε.
Εδώ από τον Πειραιά, βάζουμε τέλος στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.
•Το μήνυμα που στείλαμε στις  αυτοδιοικητικές εκλογές, στις ευρωεκλογές, με τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας, πρέπει να το σφραγίσουμε στις εκλογές της 7ης Ιουλίου.
Για αυτό δεν πρέπει να λείψει κανείς από τις κάλπες.  Η μάχη δεν έχει τελειώσει, για αυτό κανείς δεν πρέπει να εφησυχάζει.
 Η κρίσιμη μάχη είναι η μάχη της 7ης Ιουλίου.
Και οι δημοσκοπήσεις είναι όλες καλές και ενθαρρυντικές, όλοι βλέπουμε ότι το ρεύμα. Αυτό, όμως, που σας ζητώ είναι να αποτυπωθεί και στην κάλπη, να βγει από αυτήν η αυτοδύναμη Ελλάδα.
• Η αυτοδύναμη ΝΔ, που με λυμένα τα χέρια θα μπορέσει να εφαρμόσει το πρόγραμμά της για όλους τους Έλληνες. Για αυτό ο Κυριάκος Μητσοτάκης χρειάζεται ισχυρή εντολή.»
Τέλος ο Κ. Κατσαφάδος τόνισε ότι:
 
«Η ΝΔ ήταν, είναι και θα παραμείνει το μεγάλο λαϊκό κόμμα αυτής της χώρας. Ένα κόμμα το οποίο δεν χωρίζει τους πολίτες σε κοινωνικές τάξεις.
Ένα κόμμα το οποίο μέσα από την πολιτική του θέλει πάνω από όλα να δώσει ευκαιρίες στους πιο αδύναμους να ξαναφτιάξουν τη ζωή τους, να βελτιώσουν το εισόδημά τους.
Δεν είμαστε αντίθετοι στα επιδόματα, τα επιδόματα χρειάζονται για να ανακουφίσουν τον πόνο, αλλά μεταξύ ενός επιδόματος και μιας καλής θέσης εργασίας θα διαλέγουμε πάντα το δεύτερο και όχι το πρώτο. Διότι μόνο η καλή εργασία για τους ανέργους είναι ο τρόπος για να βγουν από την παγίδα φτώχειας που κάποιοι θέλουν να τους εγκλωβίσουν για να τους διαχειρίζονται μέσα από μια επιδοματική
Οφείλουμε να  εστιάσουμε στις δικές μας θετικές προτάσεις και το πως θα πάρει μπροστά η οικονομία.
•Για το τι σημαίνει ισχυρή ανάπτυξη για την κάθε Ελληνίδα και τον κάθε Έλληνα.
•Για το τι σημαίνει να μπορούμε να προσελκύσουμε εδώ στον Πειραιά  επενδύσεις που θα δημιουργήσουν πολλές καλές θέσεις εργασίας.
Να μιλήσουμε για το πως θα μειώσουμε τη φορολογία για κάθε Ελληνίδα, για κάθε Έλληνα.
Τι προτείνουμε εμείς;
•Καθιέρωση εισαγωγικού φορολογικού συντελεστή στα φυσικά πρόσωπα 9%, από 22% που είναι σήμερα.
•Νέα, προοδευτική, φορολογική κλίμακα με πολύ χαμηλότερο ανώτατο φορολογικό συντελεστή από τον σημερινό.
•Φορολογικά κίνητρα για τη στήριξη της οικογένειας: Επιπλέον αφορολόγητο 1,000 ευρώ για κάθε παιδί.
 
•Ειδική ρύθμιση 120 δόσεων για όλους τους πολίτες που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές στην εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία. Κι αυτό αφορά κατ’ εξοχήν τις Ελληνίδες και τους Έλληνες που χρωστούν στο Κράτος μέχρι 3.000 ευρώ, δηλαδή 4 στους 5 οφειλέτες.
 
•Μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% εντός διετίας.
Για αυτά και πολλά άλλα που θα ακούσω από εσάς θα αγωνιστώ.
Σας καλώ να πάρουμε μαζί τις τύχες του τόπου στα χέρια μας.
Σας καλώ να πάμε ξανά τον τόπο μας μπροστά.
Σας καλώ να κάνουμε την ΝΔ κυβέρνηση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη πρωθυπουργό.»
Κώστας Κατσαφάδος 
Υποψήφιος Βουλευτής ΝΔ Ά Πειραιώς & Νήσων 
Αναπληρωτής Τομεάρχης Ενέργειας & Περιβάλλοντος


 

ΔΗΜΟΣ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ.Πρόγραμμα λειτουργίας Γεωπάρκου Αγ. Νικολάου Βοιών


Η Κοινωφελής Επιχείρηση Παιδείας & Περιβάλλοντος Δήμου Μονεμβασίας γνωστοποιεί τις ώρες λειτουργίας του Γεωπάρκου Αγίου Νικολάου Βοιών.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να  επισκεφτούν το χώρο κατά τις ακόλουθες ημέρες και ώρες:
Από  01/07/2019 έως  31/08/2019 καθημερινά,  από τις 10:00 έως τις 18:00 .
Πρώτη ξενάγηση 10:30– τελευταία ξενάγηση 17:30
Ξεναγήσεις ανά μία ώρα. Χρόνος ξενάγησης 30-40 λεπτά.
Είσοδος Ελεύθερη
Χρόνος διαδρομής Νεάπολη- Λάχι  – Άγιος Νικόλαος – Γεωπάρκο: 30-40 λεπτά
Για ομαδικές επισκέψεις (Σύλλογοι κ.λπ) και περισσότερες πληροφορίες καλέστε στα
2734360115, και 2734023040 ή επισκεφτείτε το www.keppedm.gr.
Κατά την  πρόσβαση  σε αυτό θα συναντήσετε βατό χωματόδρομο κατά τα τελευταία περίπου 3 χιλιόμετρα.

ΔΗΜΟΣ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ Πρόγραμμα λειτουργίας Ναυτικού Μουσείου


Η Κοινωφελής Επιχείρηση Παιδείας & Περιβάλλοντος Δήμου Μονεμβασιάς γνωστοποιεί τις ώρες λειτουργίας του Μουσείου Ναυτικής Παράδοσης στη Νεάπολη.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να  επισκεφτούν το σύγχρονο εκθεσιακό χώρο κατά τις ακόλουθες ημέρες και ώρες:
Από  01/07/2019 έως  31/08/2019 καθημερινά,  από τις 10:00 έως τις 18:00 .
Πρώτη ξενάγηση 10:30– τελευταία ξενάγηση 17:30
Ξεναγήσεις ανά μία ώρα. Χρόνος ξενάγησης 30-40 λεπτά.
Τιμή Εισιτηρίου 2€
Με κείμενα, εικόνες και εκθεσιακά αντικείμενα, το Μουσείο Ναυτικής Τέχνης και Παράδοσης επιχειρεί μια πολύπλευρη παρουσίαση του θέματός του πάνω στους τρεις βασικούς άξονες.
  • Γνωριμία με τα Βάτικα
  • Προσεγγίζοντας τον Καβομαλιά
  • Τα Βάτικα βάζουν πλώρη
Για ομαδικές επισκέψεις (Σύλλογοι κ.λπ.) και περισσότερες πληροφορίες καλέστε στα2734360115, και 2734023040 ή επισκεφτείτε το www.keppedm.gr.

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ-ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΚΥΘΗΡΩΝ