Παρασκευή 5 Ιουλίου 2019

Λ.ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ.Συνέντευξή μου στο ραδιοφωνικό σταθμό Adelin 107.3 fm Κύθηρα


4/7/2019
Ειλικρινής και εποικοδομητική η σχέση μου με τους Λάκωνες πολίτες
Από την πολύχρονη ενασχόλησή μου με την πολιτική έχω κερδίσει την αγάπη και τον σεβασμό των Λακώνων πολιτών και έχω ανταποδώσει με διάφορους τρόπους την αγάπη αυτή. Νομίζω ότι η σχέση μου με τους πολίτες ήταν και παραμένει ειλικρινής και εποικοδομητική. Άλλες φορές τα κατάφερα, άλλες όχι. Σίγουρα όμως δεν υπήρξε δόλος σε ό,τι έκανα, γιατί πρόκειται για μια πορεία αγάπης, φιλίας, συντροφικότητας. 

 
Οι άμεσες δεσμεύσεις μου ως βουλευτής του νομού Λακωνίας
Δυστυχώς, με τον ΣΥΡΙΖΑ η Λακωνία βίωσε την εμπειρία της απομάκρυνσης του Τμήματος Νοσηλευτικής από την Σπάρτη. Δεσμεύομαι, αν εκλεγώ βουλευτής, ότι την επόμενη μέρα θα καταθέσω τροπολογία για την επαναφορά της Σχολής στη Σπάρτη. Το δεύτερο που θα κάνω θα είναι να στηρίξω τον αγροτοκτηνοτροφικό τομέα της Λακωνίας. Θέλω να στηρίξω όσο μπορώ τους αγρότες στο πλαίσιο πιστοποίησης του ελαιόλαδου, της ελιάς και των παραγώγων.  Συγχρόνως θέλω να βοηθήσω τον κτηνοτροφικό τομέα. Η επίλυση του ζητήματος των εισαγωγών κρεάτων και κτηνοτροφικών προϊόντων αποτελεί μεγάλο στοίχημα. Όλα αυτά πρέπει να διασφαλιστούν στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως κατάφερε να κάνει η Ευρωβουλευτής μας, Εύα Καϊλή με τη φέτα. Τέλος, πρέπει και θα προσπαθήσω να διασφαλίσω την εύρυθμη λειτουργία των δύο νοσοκομείων του νομού.

¨ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ¨ΤΑΣΟΣ ΓΑΙΤΑΝΗΣ ΥΠΟΨ.ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Β¨ΑΘΗΝΩΝ ΝΟΤΙΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΝΔ

(ΗΧΗΤΙΚΟ)

¨ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ¨ΕΜΥ ΛΙΒΑΝΙΟΥ ΥΠΟΨ. ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Β¨ΑΘΗΝΩΝ ΝΟΤΙΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΝΔ

(ΗΧΗΤΙΚΟ)

Πάει για Σεπτέμβριο το Κτηματολόγιο στη Λακωνία


Μία ακόμα παράταση δόθηκε στη διαδικασία κτηματογράφησης, καθώς με απόφαση του υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γ. Δημαρά, η καταληκτική ημερομηνία υποβολής δηλώσεων από τους δικαιούχους εμπράγματων ή άλλων εγγραπτέων δικαιωμάτων στο Κτηματολόγιο ορίζεται η 30η Σεπτεμβρίου 2019 για τις περιοχές της χώρας όπου η σχετική προθεσμία λήγει εντός Ιουλίου.
Η νέα προθεσμία για την υποβολή δηλώσεων ακίνητης περιουσίας (έως 30/9/2019) αφορά και περιοχές του νομού Λακωνίας που δεν έχουν ακόμα κτηματογραφηθεί, όπου η διορία -που είχε δοθεί τον περασμένο Μάιο- εκπνέει στις 8 Ιουλίου 2019 για τους κατοίκους εσωτερικού. Η δε προθεσμία για τους κατοίκους εξωτερικού και το Ελληνικό Δημόσιο (έως 7 Οκτωβρίου) παραμένει -μέχρι στιγμής- ως έχει.
Ειδικότερα, στην Εφημερίδας της Κυβερνήσεως αναφέρεται συγκεκριμένα ότι ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας αποφασίζει τα εξής: «Την παράταση της προθεσμίας υποβολής δηλώσεων του άρθρου 2 παρ. 5 του ν. 2308/1995 για τους κατοίκους εσωτερικού από την 9 Ιουλίου 2019 μέχρι την 30 Σεπτεμβρίου 2019 επί των ακινήτων που κτηματογραφούνται στις κατωτέρω περιοχές με τις κατωτέρω αναφερόμενες Συμβάσεις:… ….2) Με τη Σύμβαση ΚΤ5-20 “Μελέτη Κτηματογράφησης και Παροχή Υποστηρικτικών Υπηρεσιών για τη δημιουργία Εθνικού Κτηματολογίου στις υπόλοιπες περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου”».
Για περισσότερες διευκρινίσεις μπορείτε να καλείτε στο Γραφείο Κτηματογράφησης Σπάρτης στο τηλ. 27310 83185 (διεύθυνση Όθωνος Αμαλίας 107).
Απάντηση σε ανακριβή δημοσιεύματα
Με αφορμή την παραπάνω υπουργική απόφαση, αλλά και σε συνέχεια ανακριβών δημοσιευμάτων και πληροφοριών που έχουν δημοσιευτεί το τελευταίο διάστημα στα ΜΜΕ περί γενικής παράτασης των δηλώσεων στο Κτηματολόγιο σε όλη τη χώρα κατά έξι μήνες, το Υπουργείο Περιβάλλοντος γνωστοποιεί τα εξής: «Οι καταληκτικές ημερομηνίες υποβολής των δηλώσεων στο Κτηματολόγιο ισχύουν  σύμφωνα με τους πίνακες που έχουν δημοσιευτεί στην ιστοσελίδα του Εθνικού Κτηματολογίου. Η τροπολογία που ψηφίστηκε στη Βουλή  τον περασμένο  Μάιο  αναφορικά με τη δυνατότητα παροχής παρατάσεων έως και έξι μήνες δεν συνεπάγεται σε καμία περίπτωση την αυτόματη παροχή γενικής παράτασης έξι μηνών για όλη τη χώρα. Αντίθετα, η παράταση που προβλέπει η τροπολογία θα δοθεί με την έκδοση σχετικών Υπουργικών Αποφάσεων, όμοιες της προαναφερθείσας και θα αφορά πολύ συγκεκριμένες περιοχές, περιορισμένες σε αριθμό, για τις οποίες θα αξιολογηθεί η ύπαρξη ιδιαίτερων συνθηκών και προβλημάτων που θα καθιστούν την παροχή παράτασης επιβεβλημένη.

Σε κάθε περίπτωση η βούληση και η πολιτική του Υπουργείου είναι η πιστή τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων που ισχύουν και έχουν ανακοινωθεί, καθώς οι συμβάσεις με τα Γραφεία Κτηματογράφησης λήγουν σε συγκεκριμένο χρόνο και οι παρατάσεις συνεπάγονται  οικονομική επιβάρυνση για τη χώρα.
Συνεπώς, υπενθυμίζεται για ακόμα μία φορά ότι είναι επιβεβλημένο οι πολίτες να κάνουν τις δηλώσεις των ιδιοκτησιών τους εγκαίρως μέσα στις προβλεπόμενες προθεσμίες, όχι τις τελευταίες ημέρες, καθώς στην αντίθετη περίπτωση οι εκπρόθεσμες δηλώσεις θα επιφέρουν πρόσθετη οικονομική επιβάρυνση και ταλαιπωρία, ενώ οι περιουσίες που δεν θα δηλωθούν καθόλου θα χαθούν. Υπενθυμίζεται επίσης, ότι οι πολίτες πρέπει να υποβάλουν τη δήλωσή τους εγκαίρως, ακόμα και αν δεν έχουν καταρχήν όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, ούτως ώστε να λάβουν τη προθεσμία που προβλέπεται για να τα συγκεντρώσουν και να υποβάλουν συμπληρωματική δήλωση.
Επισημαίνεται τέλος, ότι το Κτηματολόγιο αποτελεί ίσως το μεγαλύτερο μεταρρυθμιστικό έργο της χώρας τα τελευταία έτη, συνδέεται άμεσα με την Παραγωγική Ανασυγκρότηση της χώρας και δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες να τακτοποιήσουν οριστικά τις περιουσίες τους, προς όφελος δικό τους αλλά κυρίως των παιδιών τους».
ΠΗΓΗ  http://lakonikos.gr

ΔΙΑΨΕΥΣΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙ ΔΗΘΕΝ ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΗΣ ΚΑΤΟΙΚΗΣΗΣ ΣΤΑ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ

 
Με αφορμή συνεχή και επαναλαμβανόμενα δημοσιεύματα σχετικά με δήθεν επιδότηση κατοίκων για τον εποικισμό των Αντικυθήρων, ο Δήμος Κυθήρων, με αίσθημα ευθύνης, διευκρινίζει τα ακόλουθα:
Το νησί των Αντικυθήρων, ευρισκόμενο στο μέσον της απόστασης Κυθήρων – Κρήτης, ανήκει διοικητικά στο Δήμο Κυθήρων και τις τελευταίες δεκαετίες υποφέρει από μεγάλη μείωση του μόνιμου πληθυσμού του. Ο σημερινός μόνιμος πληθυσμός του νησιού δεν υπερβαίνει τους 25 κατοίκους, στους οποίους συμπεριλαμβάνεται και μια πενταμελής οικογένεια Αντικυθηρίων της Αττικής, που πριν 1 χρόνο έλαβε τη δύσκολη απόφαση να μείνει μόνιμα στο νησί με αποτέλεσμα να ανοίξει ξανά το Δημοτικό Σχολείο Αντικυθήρων, που είχε κλείσει από τη δεκαετία του 1990.
Ο Δήμος Κυθήρων σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Κυθήρων και Αντικυθήρων και άλλους φορείς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, επεξεργάζονται εδώ και σχεδόν 1 έτος, ένα πρόγραμμα ήπιου εποικισμού του νησιού, αρχικά με 5 πολύτεκνες οικογένειες από την Αθήνα. Ωστόσο, οι σκέψεις αυτές παραμένουν στο στάδιο του σχεδιασμού, καθώς, πριν από όλα, θα πρέπει να χτιστούν 5 νέες κατοικίες στο νησί, για τις οποίες η διαδικασία αδειοδότησης από την Πολεοδομία και το Δασαρχείο απαιτεί μήνες, αν όχι χρόνια λόγω υπαγωγής των Αντικυθήρων στο δίκτυο περιβαλλοντικής προστασίας NATURA 2000, αλλά και λόγω έλλειψης οριοθετημένων οικισμών στο νησί.
Τα δημοσιεύματα που διαρκώς εμφανίζονται και ανακοινοποιούνται δημιουργούν τεράστιο πρόβλημα παραπληροφόρησης, με αποτέλεσμα ο Δήμος μας να πρέπει να απαντά καθημερινά σε εκατοντάδες τηλεφωνήματα και emails, από όλη σχεδόν την Ευρώπη, και συνεπώς να προκαλείται μεγάλο πρόβλημα δυσλειτουργίας της υπηρεσίας μας.
Διευκρινίζουμε λοιπόν ότι:
1. ΔΕΝ ζητούνται οικογένειες για να κατοικήσουν στα Αντικύθηρα. Η ολοκλήρωση των διαδικασιών αδειοδότησης και ανέγερσης κατοικιών μπορεί να χρειαστεί ακόμα και 2 ή 3 χρόνια.
2. ΔΕΝ επιδοτούμε νέους κατοίκους.
3. ΔΕΝ παραχωρούμε οικόπεδα ή αγροτεμάχια.

Ανησυχούμε πολύ, προφανώς, για την διαφαινόμενη ερήμωση των Αντικυθήρων, ενός ιστορικού νησιού της πατρίδας μας που πριν μερικές δεκαετίες είχε σχεδόν 500 μόνιμους κατοίκους. Ωστόσο, ο ήπιος εποικισμός του νησιού, θα πρέπει να γίνει με σαφές σχέδιο, χωρίς βιασύνη και στόχος μας είναι, οι 5 οικογένειες που θα κατοικήσουν στα Αντικύθηρα, να βοηθηθούν ώστε να μπορέσουν να αποκτήσουν δικό τους εισόδημα, να παράγουν προϊόντα ή υπηρεσίες και έτσι να δημιουργήσουν έναν νέο κύκλο οικονομίας στο νησί που δεν θα βασίζεται σε μόνιμη επιδοματική πολιτική.
Παράλληλα, ως Δήμος, στηρίζουμε την εμβληματική υποδομή του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, που επέλεξε τα Αντικύθηρα για την δημιουργία του Εθνικού Παρατηρητηρίου της Ελλάδας για την Κλιματική Αλλαγή, μέσα από το οποίο θα δημιουργηθούν μόνιμες θέσεις εργασίας. Τέλος, αναμένουμε από τη νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού, που θα προκύψει σε λίγες ημέρες, την άμεση επανέναρξη των ερευνών στον χώρο του Ναυαγίου των Αντικυθήρων, του σημαντικότερου αρχαίου ναυαγίου στον κόσμο, οι έρευνες στο οποίο τελούν από το 2015 υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας. Οι 2 αυτές δράσεις, μπορούν υπό συνθήκες να αποτελέσουν ακόμα ένα ανάχωμα στην ερήμωση του νησιού.
Κύθηρα, 5 Ιουλίου 2019
Εκ του Δήμου Κυθήρων

¨ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ¨ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΛΙΖΑΚΟΣ ΥΠΟΨ. ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΝΔ

(ΗΧΗΤΙΚΟ)

¨ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ¨ΚΩΣΤΑΣ ΔΟΥΖΙΝΑΣ ΥΠΟΨ.ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Α΄ΠΕΙΡΑΙΑ&ΝΗΣΩΝ ΣΥΡΙΖΑ

(ΗΧΗΤΙΚΟ)

¨ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ¨ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΑΝΩΛΑΚΟΣ ΥΠΟΨ. Α΄ΠΕΙΡΑΙΑ &ΝΗΣΩΝ ΝΔ

(ΗΧΗΤΙΚΟ)

¨ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ¨ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ ΥΠΟΨ.ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΚΙΝΑΛ

(ΗΧΗΤΙΚΟ)

¨ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ¨ΣΤΑΥΡΟΣ ΑΡΑΧΩΒΙΤΗΣ ΥΠΟΨ. ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

(ΗΧΗΤΙΚΟ)

¨ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ¨ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΜΠΟΥΤΣΙΚΑΚΗΣ ΥΠΟΨ. ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Α¨ΠΕΙΡΑΙΑ&ΝΗΣΩΝ ΝΔ

(HXHTIKO)

¨ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ¨ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΟΝΤΑΣ ΥΠΟΨ. ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Α΄ΠΕΙΡΑΙΑ &ΝΗΣΩΝ (ΚΙΝΑΛ)

(ΗΧΗΤΙΚΟ)

Στα Κύθηρα ο Χριστόφορος Μπουτσικάκης

Στα Κύθηρα βρέθηκε πριν λίγες ημέρες ο Χριστόφορος Μπουτσικάκης, ο υποψήφιος βουλευτής ΝΔ Α Πειραιώς & Νήσων, στο πλαίσιο της προεκλογικής του περιοδείας στους νησιωτικούς Δήμους της Π.Ε. Νήσων Αττικής. Ο Χριστόφορος συναντήθηκε με το Δήμαρχο του νησιού Στράτο Χαρχαλάκη, που επανεξελέγη με ποσοστό 63% για δεύτερη θητεία, τον συνεχάρη για τη μεγάλη εκλογική του νίκη και συζήτησε μαζί του τα τρέχοντα προβλήματα του νησιού, αλλά και των Αντικυθήρων, δεσμευόμενος να τα προωθήσει στη Βουλή.
Επιπλέον συζήτησε με εκπροσώπους της ΝΔ στο νησί, με την Πρόεδρο και μέλη της ΔΗΜ.ΤΟ., με επαγγελματίες, με φορείς του τουρισμού και δημότες. Κοινός παρονομαστής των αιτημάτων όλων των φορέων και κατοίκων, είναι η ανάγκη μείωσης του Φ.Π.Α. και των φόρων, ώστε να διατεθούν περισσότερα χρήματα στην πραγματική οικονομία.
Τέλος δεσμεύθηκε να συμβάλλει προκειμένου να βελτιωθούν οι ακτοπλοϊκές και αεροπορικές συνδέσεις του νησιού, αλλά και να χρηματοδοτηθούν μεγάλα έργα που έχουν ανάγκη τα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα, προκειμένου να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών.