Πέμπτη 25 Ιουλίου 2019

Σήμερα, 25/7 έφτασε ο Αξονικός Τομογράφος στο Νοσοκομείο Κυθήρων.




ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΥΘΗΡΩΝ
Σήμερα, 25/7 έφτασε ο Αξονικός Τομογράφος στο Νοσοκομείο Κυθήρων. Όλα τα τμήματα του αξονικού, καθώς και τα περιφερειακά του, τοποθετήθηκαν εντός της αίθουσας, όπου πλέον θα λειτουργεί.
Αύριο, θα αποφασιστεί, από κοινού με την εταιρεία και τον ακτινοφυσικό, η ημερομηνία που θα πραγματοποιηθεί η σύνδεση και εκκίνησή του. Κανονικά, γίνεται λίγες μέρες μετά τη παράδοσή του, αλλά λόγω της αυξημένης κίνησης που παρατηρείται στο Νοσοκομείο, υπάρχει η σκέψη να προγραμματιστεί για μετά τις 15 Αυγούστου.
Μετά την εκκίνησή του, η εταιρεία θα εκπαιδεύσει τους χειριστές μας, όπως και προβλέπεται από το συμφωνητικό.
Τέλος, να ενημερώσουμε ότι:
Α. έχει ζητηθεί σε προτεραιότητα η προκήρυξη θέσης ΤΕ Ραδιολόγου Ακτινολόγου (την οποία και δημιουργήσαμε στον οργανισμό του Νοσοκομείου, ώστε να έχουμε το δικαίωμα να αποκτήσουμε Αξονικό Τομογράφο),
Β. έχει ήδη προσληφθεί για 3έτη ΤΕ Ραδιολόγος Ακτινολόγος,
Γ. έχουμε έρθει σε επαφή με ΤΕ Ραδιολόγο Ακτινολόγο, με πολυετή εμπειρία στον αξονικό, ο οποίος αιτήθηκε την απόσπασή του στο Νοσοκομείο μας (η αίτησή του θα συζητηθεί προς έγκριση στο ερχόμενο ΔΣ)
Δ.εχει προκηρυχθεί θέση Ιατρού Ακτινοδιαγνώστη και αναμένουμε τα αποτελέσματα (επιλογή ιατρού). Τη θέση διεκδικούν ιατροί με εμπειρία στον αξονικό τομογράφο.
Ε.οι ιατροί μας(Ακτινοδιαγνώστες) θα εκπαιδευτούν στον αξονικό τομογράφο.

Μία σημαντικότατη ημέρα ολοκληρώθηκε. Η σημαντικότερη, μέχρι την επόμενη!
(Ευρωμπάσκετ 1987. Η Ελλάδα κερδίζει τη Γαλλία και προκρίνεται για πρώτη φορά στην ιστορία της, στις 8 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Ο δημοσιογράφος Σκουντής ρωτάει το Νίκο Γκάλη:Είναι η πιο ευτυχισμένη στιγμή της καριέρας σου;
Γκάλης: Είναι.... μέχρι το επόμενο παιχνίδι...)

ΥΓ: Οφείλουμε να αποδώσουμε 'Τα του Καίσαρος τω Καίσαρι'
Dimitris Mirasgentis

ΖΩΗ ΡΟΥΣΣΟΥ .ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ



Θέλω να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου τους περισσότερους από 6.000 πολίτες της Α’ Πειραιά και Νήσων, που με τίμησαν με την ψήφο τους.
Ευχαριστώ προσωπικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε και με συμπεριέλαβε στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ στην Α'Πειραιά, δίνοντας ακόμα μια φορά τη μάχη για τη ΝΔ.
Ευχαριστώ επίσης τους ανθρώπους που ανιδιοτελώς πλαισίωσαν αυτόν τον αγώνα. Τους εθελοντές που στάθηκαν στο πλευρό μου, τους συνεργάτες μου, που μοιράστηκα
ν μαζί μου το όραμα μου!
Ως 1η επιλαχούσα βουλευτής θα παραμείνω κοντά στους πολίτες, στις γειτονιές και στα νησιά που γνωριστήκαμε, που μοιραστήκαμε τις έγνοιες, τις ανησυχίες, τα προβλήματα, τις ελπίδες και τα όνειρα σας και θα δίνουμε μαζί λύσεις για να αναστηλώσουμε την Ελλάδα μας, γιατί στους Έλληνες αξίζει μόνο το καλύτερο! Είναι τώρα η ώρα να εργαστούμε για όλους τους Έλληνες, ενωμένοι.
Η μάχη #για_τη_ΖΩΗ_μας μας δεν τελειώνει με την εκλογική διαδικασία! 

ΛΑΚΩΝΙΑ.Ανεύρεση σορού άνδρα στο Γύθειο

 
Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Γυθείου, πρωινές ώρες χθες, για την ύπαρξη σορού άνδρα αγνώστων λοιπών στοιχείων, στη θαλάσσια περιοχή της παραλίας πλησίον Βάθειας Δήμου Ανατολικής Μάνης.
Στο σημείο κατέπλευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. με επιβαίνοντα επαγγελματία δύτη, ο οποίος  εντόπισε την ανωτέρω σορό πλησίον του βυθού σε βάθος 8μ. και σε απόσταση περίπου 50μ. μέτρων από την ακτή.
Η σορός, αφού ανασύρθηκε, μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου για τη διενέργεια νεκροψίας–νεκροτομής, ενώ όπως διαπιστώθηκε ανήκει σε 17χρονο αλλοδαπό.
Προανάκριση διενεργείται από το λιμεναρχείο Γυθείου
 cg.gr

Οι Ηρακλείδες των Βατίκων...


Οι Ηρακλείδες των Βατίκων...
Δεν ήταν μόνο τα βαρέλια 200 κιλών που μετέφεραν, ξεφόρτωναν από τα φορτηγά...
Από τα καΐκια έπαιρναν 4 σακιά αλεύρι στην πλάτη και τα μετέφεραν με μόνο βοήθημα το θρυλικό ζωνάρι στην μέση.
100 και 200 μέτρα μακριά...
Στην φωτογραφία: Δημήτρης Γιαννόπουλος, πρώην χωροφύλακας, ιδιοκτήτης φορτηγού. Γιώργος Νυχάς ή μερακλής, με δυόσμο πάντα στο αυτί, Γιάννης Μπιλλίνης και ο τρίτος προς ταυτοποίηση...
Εξακριβώθηκε... Γιάννης Νυχάς. Ιχθυοπώλης με το πανέρι!
ΠΗΓΗ 
Χαράλαμπος Μπιλλίνης

ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΓΓΛΟΚΡΑΤΙΑΣ (ΑΣΤΙΚΟΝ) ΣΤΟΝ ΠΟΤΑΜΟ ΚΥΘΗΡΩΝ.

 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΓΓΛΟΚΡΑΤΙΑΣ (ΑΣΤΙΚΟΝ) ΣΤΟΝ ΠΟΤΑΜΟ ΚΥΘΗΡΩΝ.
Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, κατά την 15η συνεδρίασή του, η Προγραμματική Σύμβαση Πολιτισμικής Ανάπτυξης που αφορά στην εκτέλεση του έργου «Επισκευή και αλλαγή χρήσης παλαιού σχολείου Αγγλοκρατίας (Αστικόν) σε αίθουσα πολιτιστικών εκδηλώσεων στον Ποταμό Κυθήρων» συνολικής δαπάνης 350.000,00€ (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.)
Το έργο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα LEADER (Υπομέτρο 19.2), που αφορά αποκλειστικά τα νησιά της Αττικής. Η προς χρηματοδότηση πράξη περιλαμβάνει και υποέργο προμήθειας του απαραίτητου εξοπλισμού για την πραγματοποίηση εκδηλώσεων.
Το Αστικόν Σχολείον εντάσσεται στην αυτοδίκαιη προστασία του Ν.3028/2002 «Για την Προστασία των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς». Πρόκειται για ένα Μνημείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς των Κυθήρων. Το έργο δε αποτελεί μακροχρόνιο αίτημα του Δήμου Κυθήρων, του Κυθηραϊκού Ιδρύματος Πολιτισμού & Ανάπτυξης (ΚΙΠΑ) με Πρόεδρο τον κ. Γεώργιο Κασιμάτη που αντικατέστησε τον Καθηγητή, Επίτιμο -πλέον- Πρόεδρο κ. Γεώργιο Κασιμάτη και των πολιτών, το οποίο παίρνει «σάρκα και οστά».
Το αντικείμενο της Προγραμματικής Σύμβασης αφορά στην εκτέλεση μιας σειράς προγραμματισμένων εργασιών για επισκευή και αλλαγή χρήσης Παλαιού Σχολείου Αγγλοκρατίας (Αστικόν Σχολείον) σε Αίθουσα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων στον Ποταμό Κυθήρων. Οι προβλεπόμενες εργασίες και η αλλαγή χρήσης έχουν εγκριθεί από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού, μετά από γνωμοδότηση του αρμόδιου Τοπικού Συμβουλίου Μνημείων Αττικής.

Τάκης Χατζηπέρος

Εορτή της Αγίας Παρασκευής στα Λογοθετιάνικα


 Εορτή της Αγίας Παρασκευής στα Λογοθετιάνικα .Σήμερα στις 19:00 πανηγυρικός εσπερινός και αγιασμός και αύριο στις 07:30 πανηγυρικός Όρθρος και Θεία Λειτουργία. Στον ιερό κοιμητηριακό ναο Αγίας Παρασκευής Λογοθετιανίκων.
Ι.Ν.Αγίας Πελαγίας Κυθήρων Κυθηρων
 

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για διαθεσιμότητα Κινητών Μονάδων Τεχνικού Έλεγχου Οχημάτων στην ΠΕ Νήσων


Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για διαθεσιμότητα Κινητών Μονάδων Τεχνικού Έλεγχου Οχημάτων στην ΠΕ Νήσων
Σήμερα υπεγράφη από τον Αντιπεριφερειάρχη Νήσων Αττικής η Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος προς κάθε δημόσιο ή ιδιωτικό ΚΤΕΟ που επιθυμεί να διαθέσει Κινητή Μονάδα Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων στις περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων Αττικής που αναφέρονται στην υπ’ αρ. 124124/19-4-2019 (ΑΔΑ: 6ΨΤΣ7Λ7-ΤΚ7) απόφαση όπως εμφανίζονται στον κάτωθι πίνακα:
Α/Α Κατηγορίες οχημάτων
ΒΑΡΕΑ ΕΛΑΦΡΑ ΜΟΤΟ

1. Νήσος Αίγινα ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ
2. Δήμος Τροιζηνίας ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ

Για τις περιοχές των νήσων Αγκιστρίου, Κυθήρων, Πόρου και Σπετσών για τα οχήματα των οποίων, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην οικ. 49372/3352/04-08-2017 Κ.Υ.Α. (ΦΕΚ 2726/2017) δεν υφίσταται υποχρέωση τεχνικού ελέγχου εφόσον κυκλοφορούν εντός των νήσων αυτών, θα εξεταστεί η ανάγκη εξυπηρέτησής τους με Κινητές Μονάδες Τεχνικού Ελέγχου οχημάτων (ΚΜΤΕΟ) σε μεταγενέστερο χρόνο.
Αυτό δε σημαίνει ότι εάν υπάρξει ενδιαφέρον και για τα υπόλοιπα νησιά -πλην Ύδρας- δε θα μπορέσει να επεκταθεί.
Ο κάθε ενδιαφερόμενος, θα εκδηλώνει ενδιαφέρον για το σύνολο των περιοχών, χωρίς να έχει τη δυνατότητα επιλογής μία εξ΄αυτών.
Ένα μεγάλο πρόβλημα, το οποίο άπτεται της ασφάλειας οδηγών και οχημάτων, βαίνει προς τη λύση του με την ανωτέρω απόφαση.
Η Περιφέρεια Αττικής και η Περιφερειακή Ενότητα Νήσων με συνέπεια λόγων κι έργων, δίνουν μεγάλη έμφαση στα θέματα οδικής ασφάλειας, όχι μόνο στον τομέα της βελτίωσης του οδικού δικτύου, αλλά και του Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων.

Τάκης Χατζηπέρος

ο Αξονικός Τομογράφος στο Νοσοκομείο Κυθήρων οι πρώτες εικόνες





ΛΑΚΩΝΙΑ.Ταυτοποιήθηκε σωρός που βρέθηκε στην Μονεμβασιά



Απάντηση στο μυστήριο της σορού που ανακαλύφθηκε στις 7 Ιουλίου στη Μονεμβασία έδωσε η εξέταση DNA.
Το πτώμα, το οποίο βρέθηκε σε προχωρημένη σήψη σε βραχώδη ακτή στη θαλάσσια περιοχή του ακρωτηρίου Καμήλι, ταυτοποιήθηκε ότι ανήκει σε 61χρονη γυναίκα από τη Νέα Κίο Αργολίδας.
Η γυναίκα αγνοείτο από τις 25 Ιουνίου και εντοπίστηκε 11 μέρες μετά στις ανατολικές ακτές του Δ. Μονεμβασίας.
Μετά την εξέταση DNA δόθηκε τέλος στα διάφορα σενάρια για την αγνοούμενη της Νέας Κίου.
 https://lakonikos.gr

Νέο Εθελοντικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο στην Λακωνία

Μετά την ίδρυση του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Σταθμού της Μυρτιάς του Δήμου Ευρώτα και τον Εθελοντικό Πυροσβεστικό Σταθμό της Πετρίνας του Δήμου Ανατολικής Μάνης, ξεκίνησε την πορεία δημιουργίας μια ακόμα Εθελοντική Πυροσβεστική Υπηρεσία στην Λακωνία.

Ο λόγος γίνεται για το Εθελοντικό Πυρροσβεστικό Κλιμάκιο Κροκεών του Δήμου Ευρώτα. 
Ο Δήμος Ευρώτα ο οποίος έχει την τύχη να διοικείται από τον άξιο Δήμαρχο Δήμο Βέρδο, απόστρατο Αξιωματικό του Πυροσβεστικού Σώματος με αποδεδειγμένη ευαισθησία του στα θέματα πολιτικής προστασίας και του εθελοντισμού, έκανε ένα ακόμα βήμα μπροστά. Ένα σημαντικό βήμα για την προστασία της ζωής και την περιουσίας των πολιτών του Ευρώτα αλλά και του φυσικού πλούτου της περιοχής του Βασιλακίου της Δημοτικής Ενότητας Κροκεών.



Με την απόφαση 11298/24-07-2019 ζητά από το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος την έγκριση για την Ίδρυση του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου στην Τ.Κ. Κροκεών. 


Το ενδιαφέρον των κατοίκων των Κροκεών από το οποίο το 2016 προέκυψαν
19 πιστοποιημένοι Εθελοντές Πυροσβέστες, το έμπρακτο ενδιαφέρον των φορέων, των επαγγελματιών και των συλλόγων των Κροκεών, από τους οποίους δωρίστηκε στους εθελοντές ο ατομικός προστατευτικός εξοπλισμός, αλλά και η άριστη σχέση με την οικία Πυροσβεστική Υπηρεσία Γυθείου, ήταν οι συνοδοιπόροι του Δήμου Ευρώτα στην προσπάθεια αυτή.  

  http://www.draseispoliton.gr