Παρασκευή 26 Ιουλίου 2019

ΛΑΚΩΝΙΑ.4o Laconia Summer Basketour και 30ο Τζαμπολ Αγάπης


Παρασκευή 26 Ιουλίου 2019
4o Laconia Summer Basketour
και 30ο Τζαμπολ Αγάπης
Μία ντουζίνα επαγγελματίες αθλητές και ομάδα από την Αμερική
στο 4ο
LSB
Το LaconiaSummer Basketour, η διοργάνωση που έγινε θεσμός, επιστρέφει για 4η σερί χρονιά στο δήμο Μονεμβασίας. Το κλιματιζόμενο πλέον Κλειστό Γυμναστήριο των Μολάων, ετοιμάζεται να φορέσει τα αγωνιστικά του από τις 3 έως τις 10 Αυγούστου 2019, με τους συμμετέχοντες να αγωνίζονται για την στήριξη του «Τζάμπολ Αγάπης» και των παιδιών με αυτισμό.
Την φετινή χρονιά παίζουμε μπάσκετ για συνανθρώπους μας που βρίσκονται στο Φάσμα του Αυτισμού. Γι΄ αυτό το λόγο μέρος των εσόδων από το τουρνουά θα δοθούν για αυτό τον σκοπό. Επιπλέον τις μέρες του τουρνουά θα πραγματοποιηθεί και ο 30ος αγώνας Τζάμπολ Αγάπης.
Το 4ο Laconia Summer Basketour 2019 είναι αφιερωμένο στην Ειδική Καλαθοσφαιρική Αγωγή του «Τζάμπολ Αγάπης» και του προγράμματος συνεκπαίδευσης «Μπασκετικός Αδερφός», που θα πραγματοποιηθεί τη νέα σχολική περίοδο 2019 – 2020.
Φέτος ο χαρακτήρας του Τουρνουά γίνεται διεθνής και μάλιστα διηπειρωτικός καθώς για πρώτη φορά στην Ελλάδα, πρωταθλήτρια ομάδα από τις Η.Π.Α θα βρεθεί σε ανεξάρτητο τουρνουά.
Η ομάδα των Las Vegas Unknown ιδρύθηκε το 2016 και είναι το μεγαλύτερο και πιο επιτυχημένο brand ανεξάρτητων πρωταθλημάτων στην Αμερική. Μετά από δύο κατακτήσεις Εθνικών Τουρνουά σε Νέα Υόρκη και Λας Βέγκας και ένα περιφέρειας στη Νεβάδα, το 2018 ενσωματώνονται στο WCBA το μεγαλύτερο ανεξάρτητο πρωτάθλημα παγκοσμίως και κατακτούν στην πρώτη χρονιά τον Παγκόσμιο τίτλο, ενώ πλέον είναι από τον Ιούνιο 2019 συνεργάτες του πρωταθλήματος WCBA.
Για ακόμα μία χρονιά, το πρόγραμμα χρονικά περιλαμβάνει το Σαββατοκύριακο 3 και 4 Αυγούστου τους αγώνες 3οn3. Από τις 5 έως τις 10 Αυγούστου θα διεξαχθεί το πρωτάθλημα 5on5 με την συμμετοχή 8 ομάδων. Οι ομάδες θα χωριστούν σε δύο ισάριθμους ομίλους και οι δύο πρώτοι θα κάθε ομίλου θα προκριθούν στο FINAL 4 την Παρασκευή και το Σάββατο 9 και 10 Αυγούστου, προκειμένου να αναδειχθεί ο Πρωταθλητής του 4ου LSB. Η στήριξη των επαγγελματιών καλαθοσφαιριστών είναι βέβαιη καθώς μια ντουζίνα παίκτες από την Α1 και Α2 θα βρεθούν για 4η φορά στο Κλειστό Γυμναστήριο Μολάων προκειμένου να προσφέρουν θέαμα και να έρθουν κοντά με τα παιδιά της περιοχής. Παράλληλα τις ημέρες του Final 4 θα διεξαχθούν και οι διαγωνισμοί Τριπόντων και Καρφωμάτων
Την διοργάνωση φέτος ολοκληρώνουν οι μαζορέτες από τον Γ.Σ. Αίολος Πατρών. Το σωματείο από την Πάτρα, αναγνωρισμένο από την ΓΓΑ και μέλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Cheerleading με διακρίσεις στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα, έρχεται να ανεβάσει την θερμοκρασία στο Κλειστό των Μολάων με τις εντυπωσιακές χορογραφίες.
Συνδιοργανωτές του 4ου LSBείναι ο Δήμος Μονεμβασίας και η ομάδα του ΑΠΟΕΛ. Υποστηρικτές του 4ου LSB είναι: Βίκος, Bio Greco, Tzante Restaurant Bar, 2P Design Studio, Enetiko Café Cocktail Bar, CAFÉ espresso bar, Κτήμα Πέτρα, Petra Club.
Topromo βίντεο για το 4ο LSB: https://www.facebook.com/basketours/videos/1320135568167776/ 
Το βίντεο με την ομάδα των LasVegas Unknown: https://www.facebook.com/basketours/videos/430445654214021/
ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΣΑΪΝΟΠΟΥΛΕΙΟ.«Λωξάντρα», βασισμένη στο μυθιστόρημα της Μαρίας Ιορδανίδου



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


«Λωξάντρα»,  βασισμένη στο μυθιστόρημα της Μαρίας Ιορδανίδου

Την Τρίτη 30 Ιουλίου 2019 στο Σαϊνοπούλειο Αμφιθέατρο υποδεχόμαστε στο Σαϊνοπούλειο Αμφιθέατρο την μεγάλη επιτυχία της Αθήνας «Λωξάντρα». Ένας πολυπληθής θίασος ηθοποιών και μουσικών περιοδεύει το καλοκαίρι σε όλη την Ελλάδα και ζωντανεύει την ιστορία , τα ήθη και τα έθιμα, τα τραγούδια , τις γεύσεις  και τις μυρωδιές μιας ξεχασμένης Ελλάδας.
Η «Λωξάντρα» είναι μία γοητευτική παράσταση- ταξίδι στο χρόνο μέσα από τα μάτια και τις συνταγές μιας χαρισματικής γυναίκας.
Η Λωξάντρα δεν είναι γέννημα συγγραφικής φαντασίας αλλά πρόσωπο υπαρκτό και συγκεκριμένα η γιαγιά της Μαρίας Ιορδανίδου .  Η τελευταία το 1962 μετέφερε στο ομώνυμο μυθιστόρημα  την ιστορία αυτής της δυναμικής γυναίκας περιγράφοντας παράλληλα με χιούμορ και ζηλευτή ζωντάνια τα έθιμα και τη ζωή των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης. Ελάτε λοιπόν να θυμηθούμε οι παλαιότεροι και να μάθουμε οι νεώτεροι, να γελάσουμε και να συγκινηθούμε. Και πού ξέρετε, ίσως η θρυλική κοκόνα από την Πόλη σάς  φιλέψει και λίγο από τον ξακουστό χαλβά της.

Θεατρική μεταφορά: Άκης Δήμου
Σκηνοθεσία: Σωτήρης Χατζάκης
Πρωταγωνιστούν:
Ελένη Κοκκίδου, Γιώργος Αρμένης, Μιχάλης Μητρούσης, Ευαγγελία Μουμούρη, Χρύσα Παπά
Συμμετέχουν αλφαβητικά οι: Κατερίνα Αντωνιάδου, Χρήστος Ζαχαριάδης, Αλεξάνδρα Καρακατσάνη, Κωνσταντίνος Κυριακού, Γιάννης Κουκουράκης, Αλεξία Μουστάκα, Κοραλία Τσόγκα, Σόλων Τσούνης, Αλμπέρτο Φάις, Μαρία Χάνου, Χριστίνα Ψάλτη
«Τραγουδίστρια Ευθαλία» η Σοφία Παπάζογλου 
Μουσική: Ανδρέας Κατσιγιάννης

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ    9.30 μ.μ.
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ:15€, μειωμένο 12€

Το Σαϊνοπούλειο Ίδρυμα θα προσφέρει δωρεάν μεταφορά του κοινού για την παρακολούθηση της παράστασης μετ’ επιστροφής. Το λεωφορείο θα ξεκινήσει στις 8.30΄μ.μ. από τα γραφεία του (Κων/νου Παλαιολόγου 86).
Τηλέφωνα επικοινωνίας 27310 82470, 27310 82395

ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΥΘΗΡΑΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ.ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ


Ο ΑΞΟΝΙΚΟΣ ΤΟΜΟΓΡΑΦΟΣ ΗΡΘΕ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΥΘΗΡΩΝ Δ/Τ



No Good Party.Παρασκευή, 2 Αυγούστου 2019.Παραλία Λυκοδήμου.


Λάρισα: Βρήκαν την μεγαλύτερη χασισοφυτεία όλων των εποχών στην περιοχή

Περισσότερα από 1.490 δενδρύλλια ινδικής κάνναβης, ύψους έως και 2,5 μέτρων με χασίς «αρίστης ποιότητας» εντοπίστηκαν βάσει εκτιμήσεων

 

 Την μεγαλύτερη φυτεία χασίς που βρέθηκε ποτέ στον νομό Λάρισας εντόπισαν στην Καρίτσα, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Τεμπών.
Σε δασική περιοχή κοντά στο χωριό, μακριά ωστόσο από αδιάκριτα βλέμματα, δύο κάτοικοι χωριών της περιοχής, καλλιεργούσαν -σύμφωνα με πληροφορία της εφημερίδας «Ελευθερία»- περισσότερα από 1.490 δενδρύλλια ινδικής κάνναβης ύψους, έως και 2,5 μέτρων με χασίς «αρίστης ποιότητας», σύμφωνα με εκτιμήσεις, που αναμενόταν να αποφέρει σημαντικά έσοδα στους καλλιεργητές.

Αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας συνέλαβαν χθες το απόγευμα δύο άνδρες ηλικίας 47 και 48 ετών που, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, έχοντας αποψιλώσει έκταση περίπου δύο στρεμμάτων μέσα στο δάσος -λίγο έξω από την Καρίτσα- διαμόρφωσαν την περιοχή και παράλληλα δημιούργησαν εντυπωσιακές υποδομές έτσι ώστε να απασχολούνται απερίσπαστοι στη χασισοκαλλιέργεια έχοντας παράλληλα επιλύσει θέματα άρδευσης με αυτοσχέδια γεώτρηση κ.λπ.

Οι δύο άνδρες, που είναι κάτοικοι χωριών του Δήμου Αγιάς, συνελήφθησαν μετά από έρευνα στα σπίτια τους, ενώ σε εξέλιξη βρισκόταν χθες η έρευνα των αστυνομικών για τον εντοπισμό άλλων δύο αλλοδαπών που φέρονται ως εμπλεκόμενοι στην ίδια υπόθεση.

Να σημειωθεί ότι πριν τρία χρόνια είχε εντοπισθεί ξανά φυτεία χασίς στην Καρίτσα αλλά με 70 δέντρα, ενώ ανάλογου μεγέθους φυτείες έχουν εντοπισθεί και σε άλλα παραλιακά χωριά του νομού. Είναι η πρώτη φορά ωστόσο που αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας εντοπίζουν τόσο μεγάλη χασισοφυτεία στον νομό, η μεγαλύτερη μέχρι σήμερα και μάλιστα με δέντρα μεγάλου ύψους.

Οι δύο συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα ενώπιον των εισαγγελικών αρχών της Λάρισας.

Πηγή: onlarissa.gr

ΒΑΤΙΚΑ.Ο ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΕΣΟΧΩΡΙΟΥ

Με κάθε λαμπρότητα και την δέουσα κατάνυξη σήμερα Πέμπτη 25 Ιουλίου 2019 στις 7μ.μ. παραμονή της εορτής της Αγίας Παρασκευής τελέσθηκε πανηγυρικός εσπερινός με αρτοκλασία με τους αγαπητούς μας ιερείς π.Διονύση Μιχαλέτο π.Παναγιώτη Αρώνη, π.Νικόλαο Τσάκο ,π.Χρήστος Γεωργακάκος και π.Κωνσταντίνος Μακρής και πλήθος πιστών στον τιμώμενο ναό της Αγίας Παρασκευής στο Μεσοχώρι.
Χρόνια πολλά σε όλους !!

Vaggeloglou Despina