Παρασκευή 2 Αυγούστου 2019

ΛΑΚΩΝΙΑ.Εντοπισμός Ι/Φ σκάφους με ικανό αριθμό αλλοδαπών (67) επιβαινόντων και σύλληψη των διακινητών τους στο Γύθειο


Στον εντοπισμό εξήντα επτά (67) αλλοδαπών προέβησαν, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, καθώς και στη σύλληψη των δύο (02) αλλοδαπών διακινητών τους.
Συγκεκριμένα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών της Διεύθυνσης Ασφάλειας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής και συντονισμένης επιχείρησης υπό την εποπτεία της, περιπολικό σκάφος της Λιμενικής Αρχής Γυθείου απέπλευσε μεσημβρινές ώρες χθες προς εντοπισμό ύποπτου σκάφους στη θαλάσσια περιοχή νότια του Ακρωτηρίου Ταίναρου.
Το πλήρωμα του ανωτέρω σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή περίπου 18 ν.μ. δυτικά νοτιοδυτικά του  Ακρωτηρίου Ταίναρου Ι/Φ σκάφος σημαίας Τουρκίας, στο οποίο επέβαιναν ως πλήρωμα δύο (02) αλλοδαποί, ενώ εντοπίστηκε ικανός αριθμός αλλοδαπών, οι οποίοι βρίσκονταν κρυμμένοι στο εσωτερικό του εν λόγω σκάφους.
Βραδινές ώρες χθες, το εν λόγω Ι/Φ συνοδευόμενο από δύο (02) περιπολικά σκάφη Λιμενικών Αρχών Γυθείου και Νεάπολης Βοιών,  κατέπλευσε με ασφάλεια στο λιμένα Γυθείου όπου κατόπιν ελέγχου και καταμέτρησης που ακολούθησε, διαπιστώθηκε η ύπαρξη εντός του σκάφους εξήντα επτά (67) αλλοδαπών.
Από το Λιμεναρχείο Γυθείου που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθησαν οι δύο (02) αλλοδαποί – πλήρωμα ως φερόμενοι διακινητές αφού αναγνωρίστηκαν από τους υπόλοιπους αλλοδαπούς ως οι υπεύθυνοι για τη μεταφορά τους από την Τουρκία με απώτερο προορισμό την Ιταλία, ενώ κατασχέθηκε το Ι/Φ σκάφος.

Δωρεά $60.000 από το Hellenic Initiative προς το Νοσοκομείο Κυθήρων

“ Τα χρήματα θα δοθούν για τον εξοπλισμό της παιδιατρικής πτέρυγας του ιατρικού κέντρου του νησιού σε συνεργασία με την εταιρία Pedtrauma ”

 

  Μια ακόμη γενναία κίνηση πραγματοποίησε η Ελληνική Πρωτοβουλία Αυστραλίας (The Hellenic Initiative Australia – THI) με σκοπό να συνδράμει στην βελτίωση των συνθηκών που αντιμετωπίζουν οι νέοι στις απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας.

Ο οργανισμός, στο πλαίσιο της συνεργασίας του με το φιλανθρωπικό σωματείο “Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος” (Pedtrauma), προσέφερε το ποσό των $60.000 ώστε να αναβαθμισθεί η παιδιατρική κλινική του κέντρου υγίειας των Κυθήρων “Τριφύλλειο” με εξοπλισμό αντιμετώπισης ψυχικών νοσημάτων.
Αυτή θα είναι η τρίτη κλινική η οποία θα επωφεληθεί από την επιχορήγηση της ΤΗΙ, ύστερα από αυτές των Ιωαννίνων και της Καστοριάς που έχουν ήδη περάσει από την απαραίτητη αναβάθμιση.
Σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος του οργανισμού Νίκος Παππάς στάθηκε στην επίδραση που θα έχει το ποσό αυτό στη βελτίωση της ψυχικής υγείας των παιδιών:
“Χιλιάδες παιδιά που περνούν καθημερινά από τα νοσοκομεία των Ιωαννίνων, της Καστοριάς και των Κυθήρων κάθε χρόνο θα έχουν πρόσβαση σε αυτές τις εγκαταστάσεις και τη φροντίδα που μπορεί να τους σώσει τη ζωή, ως αποτέλεσμα της υποστήριξης της THI Αυστραλίας”.
Παράλληλα, πάνω από 7.300 παιδιά έως τώρα έχουν επωφεληθεί από τις βελτιωμένες εγκαταστάσεις στο ιατρικό κέντρο των Ιωαννίνων που άνοιξε τις πύλες του τον Οκτώβριο του προηγούμενου έτους, ενώ ο αντίστοιχος αριθμός νέων που επισκέφθηκε το αναβαθμισμένο κέντρο της Καστοριάς ξεπερνά τις 5.000.
Ο νέος εξοπλισμός στο νοσοκομείο των Κυθήρων που κόστισε $10.000, αναμένεται να τεθέι στη διαθεσιμότητα του κοινού στα μέσα του Οκτωβρίου, με τους επισκέπτες να υπολογίζεται πως θα ξεπεράσουν τους 1.000 εντός του επόμενου έτος, αφού πέραν των μόνιμων κατοίκων του νησιού υπάρχουν και αρκετοί τουρίστες κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.
Από το 2010, η εταιρεία Pedtrauma έχει αναβαθμίσει με σύχρονο εξοπλισμό πάνω από 50 παιδιατρικές πτέρυγες σε νοσοκομεία όλης της Ελλάδας, βοηθώντας πάνω από 700.000 παιδιά να επουλώσουν τις πληγές τους.
Επίσης διοργανώνει και ειδικά προγράμματα εξειδίκευσης των ιατρών στην παιδοψυχολογία και πρόληψης παιδικών τραυμάτων στα σχολεία.
 https://neoskosmos.com/

ΠΡΟΣΟΧΗ! ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΗ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑ (4) ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 3/8


Κατηγορία Κινδύνου 4 στην Αττική για 11η ημέρα κατά την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο🚒
Με βάση τον επισυναπτόμενο Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς,που ισχύει για το Σάββατο 3-8-2019, ο κίνδυνος πυρκαγιών στην Αττική είναι πολύ υψηλός (ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΙΝΔΥΝΟΥ 4) και η πιθανότητα εκδήλωσης και στη συνεχεια ανάπτυξης πυρκαγιάς θεωρείται ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΗ.
🐝Το Κάπνισμα των Μελισσών ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ. 🌳Σε εφαρμογή το ΜΕΤΡΟ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και "ευπαθείς"περιοχές.
Δείτε τις σχετικές αποφάσεις απαγόρευσης κυκλοφορίας εδώ:http://bit.ly/2JX416q

🔥Το άναμμα της πυρκαγιάς στην ύπαιθρο ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ καθ΄όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου.
Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Σ.Ε.Β.Πολλές ευχαριστίες στο πανέμορφο νησί των Κυθήρων για την υπέροχη φιλοξενία !

Σ.Ε.Β.-Υποβρύχιοι Καθαρισμοί Κύθηρα 12-14/7/2019
Άλλο ένα τριήμερο καταδυτικής οικολογικής δραστηριότητας καθαρίζοντας τους βυθούς των νησιών της χώρας μας με τον Σύνδεσμο Ελλήνων Βατραχανθρώπων.
Πολλές ευχαριστίες στο πανέμορφο νησί των Κυθήρων για την υπέροχη φιλοξενία !

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΒΑΤΡΑΧΑΝΘΡΩΠΩΝ













 

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ "Καρδιά και Άσκηση"ΑΡΕΟΠΟΛΗ


Διακοπή υδροδότησης από 9:00' έως 14:00' στους οικισμούς Γουδιάνικα, Τραβασαριάνικα και Σκουλιάνικα λόγω συντήρησης του δικτύου ύδρευσης.



Την Πέμπτη 1 και την παρασκευή 2/8/2019 θα πραγματοποιηθεί διακοπή υδροδότησης από 9:00' έως 14:00' στους οικισμούς Γουδιάνικα, Τραβασαριάνικα και Σκουλιάνικα λόγω συντήρησης του δικτύου ύδρευσης.
-

 https://www.kythira.gr/greek.htm

Αναβολή της ανασκαφής στα Αντικύθηρα.Ο δήμος δεν δίνει άδεια να χρησιμοποιήσει η ανασκαφική ομάδα του κυρίου Τσαραβόπουλου τον χώρο του σχολείου, όπως συνέβαινε τόσα χρόνια.

Οι Πειρατές των Αντικυθήρων δεν θα σκάψουν φέτος στο νησί, για πρώτη φορά μετά από 19 χρόνια! Στο νησί των Αντικυθήρων (αρχαία Αιγιλία), γίνονται κάθε χρόνο ανασκαφές, που έχουν αποκαλύψει μία μεγάλη καστρόπολη που άνθισε από τον 4ο αιώνα π.Χ. μέχρι το πρώτο μισό του 1ου αιώνα μ.Χ. 
 
Η ανασκαφή των Αντικυθήρων δεν θα πραγματοποιηθεί φέτος, καθώς ο δήμος δεν δίνει άδεια να χρησιμοποιήσει η ανασκαφική ομάδα του κυρίου Τσαραβόπουλου τον χώρο του σχολείου, όπως συνέβαινε τόσα χρόνια.

Ο επίσημος λόγος άρνησης είναι η επαναλειτουργία του δημοτικού σχολείου του νησιού. Ο δήμαρχος δήλωσε ότι δεν μπορεί να παραχωρήσει τις εγκαταστάσεις του σχολείου προς χρήση από την ανασκαφική ομάδα καθώς θα προξενηθούν φθορές από την χρήση τους. Πρόκειται για την αυλή του σχολείου όπου τοποθετούνται οι σκηνές διαμονής της ανασκαφικής ομάδας, μιας αίθουσας για την φύλαξη των ημερολογίων και των υπολογιστών και τις τουαλέτες.

Ως εκ τούτου, η προγραμματισμένη για φέτος ανασκαφή στο νησί των Αντικυθήρων δεν θα πραγματοποιηθεί.
 

Η ανασκαφή στον χώρο του «Κάστρου» ξεκίνησε το έτος 1999 με στόχο τη διερεύνηση των λειτουργιών και της χρονολόγησης του χώρου καθώς και την δυνατότητα δημιουργίας ενός επισκέψιμου αρχαιολογικού χώρου που θα συνέβαλε στην ανάπτυξη του λησμονημένου νησιού. Με την παρουσία σχετικά μεγάλης ομάδας ανασκαφής, κυρίως νέων φοιτητών αλλά και άλλων εθελοντών, τουλάχιστον για την περίοδο των μερικών εβδομάδων των εργασιών διαπιστώθηκε ότι η προσφορά της ανασκαφικής ομάδας στο νησί άρχισε να φέρνει μικρά αποτελέσματα αφού κάθε καλοκαίρι υπήρχαν επισκέπτες που έρχονταν ειδικά για την επίσκεψη των αρχαίων και της ανασκαφικής διαδικασίας.

Περισσότερα για το έργο της ανασκαφικής ομάδας στα Αντικύθηρα, διαβάστε εδώ.

Πηγή: Ανασκαφική Ομάδα Αντικυθήρων

ΛΑΚΩΝΙΑ.Συνελήφθη ένα (1) άτομο για ναρκωτικά στη Σκάλα



Συνελήφθη, (1.8.2019) το πρωί, στη Σκάλα Λακωνίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Λακωνίας, 21χρονος ημεδαπός, γιατί κατείχε μικροποσότητα κάνναβης, η οποία κατασχέθηκε. Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Ευρώτα.
 http://www.dimotikiagoratislakonias.gr