Σάββατο 24 Αυγούστου 2019

ΕΚΚΛΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑ


Το σύνολο των ιδιωτικών βυτιων και μηχανημάτων έργου να μεταβούν ΤΏΡΑ στο δρόμο της Κομποναδας για να συνδράμουν στην μεγάλη μάχη των πυροσβεστων και εθελοντών για την κατάσβεση της φωτιας. Παρακαλώ να μην με καλεί κάνεις που δεν εμπλέκεται άμεσα στο έργο κατάσβεσης και επίσης όσοι μη εμπλεκόμενοι βρίσκονται στην περιοχή να απομακρυνθουν άμεσα γιατί η φωτιά δεν είναι αξιοθέατο. Ευχαριστώ
Stratos Charchalakis

ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΠΟΥ ΜΑΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΒΛΥΧΑΔΑ


Η μεγάλη πυρκαγιά πυ ξέσπασε αργά το απόγευμα σήμερα Σάββατο 24/08 μαίνεται ανεξέλεγκτη μέχρι και αυτή την ώρα.
Μεταφέρονται πυροσβεστικές δυνάμεις από την Λακωνία με έκτακτο δρομολόγιο του Ε/Γ-Ο/Γ Πορφυρούσα...

Triton Ferries

Θα θέλαμε να σας ανακοινώσουμε πώς λόγω της #πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη στα #Κύθηρα, το Ε/Γ - Ο/Γ #Πορφυρούσα θα εκτελέσει σε λίγο έκτακτο δρομολόγιο από τη Νεάπολη προς τα Κύθηρα ώστε να μεταφέρει τις πυροσβεστικές δυνάμεις που θα καταφθάσουν στο νησί με οχήματα και προσωπικό.

ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΗΝ ΒΛΥΧΑΔΑ

Συνεχής Ενημέρωση,,,
Η πυρκαγιά που ξέσπασε τις απογευματινές ώρες στην θέση Βλυχάδα βρίσκετε σε εξέλιξη..
Άμεσα στην περιοχή έσπευσαν το σύνολο των πυροσβεστικών δυνάμεων του κλιμακίου Κυθήρων,εθελοντές πυροσβέστες,ο Δήμος,και χωματουργικό μηχάνημα που προσπαθεί να ανοίξει πρόσβαση ώστε να επιχειρήσουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις λόγο του δύσβατου.
Η πυρκαγιά κατακαίει χαμηλή δασική βλάστηση και  τα αίτια εκδήλωσης  παραμένουν ακόμα άγνωστα.
Αναμένετε σε λίγη ώρα μεταφορά πεζοπόρου τμήματος από την Λακωνία με πλωτό σκάφος του Λιμενικού Σώματος για να συνδράμει στο δύσκολο έργο της κατάσβεσης.
Στην περιοχή πνέουν ενισχυμένοι άνεμοι και λόγω της νύχτας,και του δύσβατου η επιχείρηση της κατάσβεσης δυσκολεύει περισσότερο. 
Σύμφωνα με τον χάρτη Πολιτικής Προστασίας σήμερα στο νησί μας η επικινδυνότητα για την εκδήλωση πυρκαγιάς ήταν ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΗ (4) για αύριο η επικινδυνότητα παραμένει ΥΨΗΛΗ (3)
Για ότι νεότερο θα σας ενημερώσουμε 
ADELIN 107,3 FM
(ΦΩΤΟ)

Dimitris Stathakis




ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΥΡΚΑΓΙΆ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΒΛΥΧΑΔΑ ΚΥΘΗΡΩΝ(ΦΩΤΟ)

 Νεότερη ενημέρωση,,,
Η πυρκαγιά τελικά βρίσκετε στην θέση Βλυχάδα με κατεύθυνση προς Κομπονάδα η περιοχή είναι δύσβατη σύμφωνα με πληροφορίες...
Επιχειρούν δυνάμεις από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Κυθήρων εθελοντές κάτοικοι...και ο Δήμος
ΦΩΤΟ Dimitris Stathakis

ΕΚΤΑΚΤΟ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΔΙ ΚΥΘΗΡΩΝ,ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πυρκαγιά σε εξέλιξη αυτή την ώρα στην περιοχή καλαδί ....Επιτόπου επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις από το Π.Κ.Κυθήρων....
Για ότι νεότερο θα σας ενημερώσουμε

ΛΑΚΩΝΙΑ.Σε εξέλιξη φωτιά στον Αγ.Βασίλειο Γυθείου (video)



Μάχη με τη φωτιά δίνουν αυτή την ώρα οι πυροσβεστικές δυνάμεις, καθώς έχει ξεσπάσει πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στη νότια Λακωνία, κοντά στο Γύθειο και συγκεκριμένα στη διασταύρωση προς Άγιο Βασίλειο. Η κυκλοφορία των αυτοκινήτων έχει διακοπεί, καθώς το μέτωπο της φωτιάς βρίσκεται δίπλα στο δρόμο και κατευθύνεται γρήγορα λόγω του αέρα.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του FLY, το θετικό είναι ότι στην περιοχή δεν πνέουν ισχυροί άνεμοι και η φωτιά κατευθύνεται προς το δρόμο, όπου θα βοηθήσει τους Πυροσβέστες να την οριοθετήσουν. Το δύσκολο θα είναι αν υπάρξει αλλαγή κατεύθυνσης του ανέμου και η φωτιά κατευθυνθεί προς το Γύθειο καίγοντας πυκνή βλάστηση.
Στο σημείο επιχειρούν επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις, ενώ ρίψεις νερού κάνουν 5 αεροπλάνα PZL. Συνδρομή παρέχουν ΚΑΙ εθελοντικά οχήματα.
ΠΗΓΗ  www.flynews.gr

Ι.Ν.Αγίας ΠελαγίαςΤην Κυριακή 25/8 θα ψάλουν στο ναό μας .πολυμελής βυζαντινή χορωδία υπό την διεύθυνση και διδασκαλία κ.Γεωργίου Κακουλίδη!



Αύριο Κυριακή 25/8 Θα έχουμε την τιμή και την χαρά να ψάλλουν στο ναό μας πολυμελής βυζαντινή χορωδία υπό την διεύθυνση και διδασκαλία του φημισμένου Αρχοντος μουσικοδιδασκάλου κ.Γεωργίου Κακουλίδη!

Ι.Ν.Αγίας Πελαγίας

ΑΡΑΧΩΒΙΤΗΣ.Έρχεται μείωση στο Αφορολόγητο;


Έρχεται μείωση στο Αφορολόγητο;
Και αφορά Αγρότες, μισθωτούς και συνταξιούχους;
Μα καλά, η ΝΔ ως αντιπολίτευση δεν ήταν αυτή που "έσκιζε τα ιμάτια" της ότι δεν πρόκειται να μειωθεί;
Άλλο ένα προεκλογικό ψέμα ή Ανικανότητα;
Γιατί τώρα δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι παρέλαβε χάος!
Παρέλαβε 37 δισεκατομμύρια ευρώ και σύμφωνα με την σημερινή έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ελληνική οικονομία, μετά την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια η ανεργία, για πρώτη φορά αυτήν την δεκαετία, έπεσε κάτω από το 18% ενώ «τα οικονομικά δεδομένα εμφανίζουν θετικά σημάδια».
Επίσης , βλέπει "θετικές εξελίξεις στην δημοσιονομική κατάσταση και τους ρυθμούς ανάπτυξης".

Σταύρος Αραχωβίτης
 

ΔΗΜΟΣ ΕΛΑΦΟΝΗΣΟΥ.Πρόσκληση για δηλώσεις καταστροφών από την πυρκαγιά της 10ης -11ης Αυγούστου


Πρόσκληση για δηλώσεις καταστροφών από την πυρκαγιά της 10ης -11ης Αυγούστου
Ο Δήμος Ελαφονήσου προσκαλεί τους ιδιοκτήτες αγροτοτεμαχίων, καλλιεργειών, ακινήτων κτλ που επλήγησαν από την πυρκαγιά της 10ης -11ης Αυγούστου στην Ελαφόνησο, όπως προσέλθουν στο Δημοτικό Κατάστημα για την καταγραφή και υποβολή αιτήσεων αποζημίωσης
 https://elafonisos.gov.gr

Ελεύθερο internet στα ΚΕΠ και τα κτίρια των υπηρεσιών του Δήμου Μονεμβασίας



Ο Δήμος Μονεμβασίας έχει εξασφαλίσει δωρεάν συνδεσιμότητα Wi-Fi για τους δημότες και τους επισκέπτες που προσέρχονται προς εξυπηρέτηση στις υπηρεσίες του.
Συγκεκριμένα οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα της ελεύθερης πρόσβασης στο διαδίκτυο που παρέχεται δωρεάν στον εσωτερικό χώρο
  • στα Κ.Ε.Π. του Δήμου Μονεμβασίας
  • στο Δημαρχείο
  • στις έδρες των Δημοτικών Ενοτήτων (Μονεμβασία, Νεάπολη, Παπαδιάνικα, Ρειχέα)
Οι πολίτες διευκολύνονται  να αναζητούν, να προωθούν ή να λαμβάνουν άμεσα ψηφιακά αρχεία και ηλεκτρονικά μηνύματα διεκπεραιώνοντας πιο εύκολα τις υποθέσεις τους στους χώρους αυτούς.
Η δράση ολοκληρώθηκε από το τμήμα ΤΠΕ αξιοποιώντας υφιστάμενο εξοπλισμό.
Η προσπάθεια για τη ψηφιακή αναβάθμιση του Δήμου είναι συνεχής, αξιοποιώντας κάθε πηγή χρηματοδότησης όπως αυτή του προγράμματος WiFi4EU. Μέσω αυτού τού Ευρωπαϊκού χρηματοδοτικού εργαλείου, ο Δήμος Μονεμβασίας θα μπορέσει να πολλαπλασιάσει τα δημόσια σημεία δωρεάν πρόσβασης στο διαδίκτυο προσφέροντας μεγαλύτερη συνδεσιμότητα στην καθημερινότητα των πολιτών.
Καλή πρόσβαση σε όλους.