Τετάρτη 28 Αυγούστου 2019

Μηνύματα για τους επιτυχόντες των Πανελλαδικών στη Λακωνία


Δαβάκης: «Τα πάντα
κερδίζονται με αγώνα
Τα συγχαρητήριά του προς τους μαθητές της Λακωνίας εξέφρασε ο βουλευτής Θανάσης Δαβάκης, με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μετά την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Συγκεκριμένα, ανέφερε τα εξής: «Τα πιο θερμά μου συγχαρητήρια στα Λακωνόπουλα για την επιτυχία τους! Τους εύχομαι να ακολουθήσουν πολλές σε όλους τους τομείς! Τα πάντα στη ζωή κερδίζονται με αγώνα. Πήραν την πρώτη γεύση..!
Συγχαρητήρια και στα παιδιά, που αν και η προσπάθειά τους δεν ευοδώθηκε, το “πάλεψαν”... Είναι σίγουρο ότι θα ακολουθήσουν κι άλλες και θα πετύχουν. Αρκεί να το θέλουν!
Συγχαρητήρια και στους ακοίμητους φρουρούς των ονείρων τους, τους γονείς, που γεύθηκαν σήμερα μεγάλη χαρά!
Αλλά και στους εκπαιδευτικούς που πάλεψαν κι αυτοί δίπλα τους, για να γίνει ένα όνειρο πραγματικότητα..!»
Κρητικός: «Με πάθος και θέληση
ο στόχος γίνεται σκοπός»
Ο βουλευτής Νεοκλής Κρητικός προέβη στην εξής ανάρτηση στο Facebook: «Σήμερα ολοκληρώθηκε ένας μεγάλος μαθητικός κύκλος, μια μεγάλη προσπάθεια από νέα παιδιά.

Συγχαρητήρια σε όσους είναι από σήμερα φοιτητές, σε όσους κατάφεραν να ξεκινήσουν την πορεία τους στο όνειρο της ζωής τους.
Συγχαρητήρια όμως και ευχές και σε αυτούς που προσπάθησαν, αγωνίστηκαν, κουράστηκαν, αλλά δεν στάθηκαν τυχεροί αυτή τη φορά.
Το σίγουρο είναι ότι όλοι ξεκινάτε έναν νέο κύκλο στην ζωή σας και οι προοπτικές και οι προκλήσεις είναι μπροστά.
Ο βαθμός της επιτυχίας εξάλλου, γιατί δεν υπάρχει αποτυχία, θα κλείσει στον επόμενο κύκλο της ζωής σας, που θα είναι η επαγγελματική αποκατάσταση!!!
Σε όλους εσάς μέσα από την Καρδιά μου, Καλή δύναμη για την επίτευξη των στόχων σας.  Με πάθος και θέληση ο στόχος γίνεται σκοπός και με αγώνα έρχεται η δικαίωση!!!».
Αραχωβίτης: «Η επένδυση στη γνώση
είναι η απάντηση στην κρίση»
Ο βουλευτής Σταύρος Αραχωβίτης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Ανακοινώθηκαν οι βάσεις εισαγωγής στις σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος κάποιοι χαμογέλασαν γιατί πέτυχαν το στόχο τους, αλλά και κάποιοι στενοχωρήθηκαν, γιατί δεν ευοδώθηκαν οι προσπάθειες τους».

Σε αυτούς που πέτυχαν το στόχο τους να εισαχθούν στη Τριτοβάθμια Εκπαίδευση τους συγχαίρω θερμά. Έδωσαν τη μάχη και κέρδισαν. Οφείλουν να συνεχίσουν και να μην επαναπαυτούν. Οι προσπάθειες πρέπει να είναι διαρκείς, ο αγώνας για δια βίου εκπαίδευση συνεχής. Η απόκτηση γνώσεων είναι το βασικό εφόδιο για να ανταποκριθούν στις σύγχρονες προκλήσεις.
Σε αυτούς που δεν πέτυχαν το στόχο τους να εισαχθούν στα ΑΕΙ της χώρας, ψηλά το κεφάλι, έδωσαν μια μάχη που δεν την κέρδισαν, όμως η ζωή είναι γεμάτη αγώνες και δίνει πολλές ευκαιρίες. Αν προσπαθήσουν και βελτιώσουν τις αστοχίες τους, θα τα καταφέρουν. Τη πρόσκαιρη απογοήτευση να τη διαδεχτεί η αισιοδοξία και η οργανωμένη προσπάθεια.
Στους γονείς και στους εκπαιδευτικούς θα αναφέρω το αυτονόητο και αυτό που στη συντριπτική τους πλειοψηφία πράττουν, να είναι σταθερά κοντά στα παιδιά.
Η επιτυχία μας ως λαός είναι να διδασκόμαστε από τα λάθη μας, να ενθαρρυνόμαστε από τις επιτυχίες μας και να προχωράμε  με στόχο να ανοίξουμε επιτυχημένους δρόμους. Η επένδυση στη γνώση είναι η απάντηση στην κρίση. Οι νέες και οι νέοι είναι η ελπίδα του τόπου μας, το μέλλον, το αύριο!
Να καλωσορίσουμε φυσικά και τους πρώτους φοιτητές του τμήματος Φυσικοθεραπείας στην Σπάρτη καθώς επίσης και τους πρωτοετείς φοιτητές των  Ψηφιακών Συστημάτων και της Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού της πόλης μας.
Μέσα από την καρδιά μου, σας εύχομαι καλή δύναμη, καλή σταδιοδρομία!»
Τζανετέα: «Η επιτυχία σας
ανοίγει νέους ορίζοντες στη γνώση»
Σε μήνυμά της προς τους μαθητές που πέτυχαν την εισαγωγή τους σε σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, η απερχόμενη αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Αδ. Τζανετέα αναφέρει τα εξής: «Με αφορμή την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των Πανελληνίων εξετάσεων θα ήθελα να συγχαρώ θερμά τους επιτυχόντες μαθητές της Λακωνίας για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Η επιβράβευση των αποτελεσμάτων και η επιτυχία σας αυτή ανοίγει νέους ορίζοντες στη γνώση και αποτελεί το πρώτο βήμα προς την εκπλήρωση των στόχων σας.

Θέλω επίσης να συγχαρώ τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς που μοιράστηκαν την αγωνία των μαθητών όλο αυτό το επίπονο διάστημα της προετοιμασίας τους και υπήρξαν αρωγοί σε κάθε τους προσπάθεια.
Στους μαθητές που δεν είχαν τα επιθυμητά αποτελέσματα θέλω να θυμίσω ότι οι πανελλήνιες εξετάσεις δεν είναι μονόδρομος. Νέες προκλήσεις και δοκιμασίες θα γεννιούνται σε όλη τη διάρκεια της ζωής σας και απαιτούν προσήλωση, επιμονή και πίστη στα όνειρα σας.
Καλή επιτυχία και καλή σταδιοδρομία σε όλους».
Βαλιώτης: «Ξεκινά μια από
τις ωραιότερες περιόδους της ζωής τους»
«Η ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, αποτελεί για τους μαθητές μια σημαντική στιγμή της ζωής τους, μια ημέρα που εντυπώνεται στη μνήμη τους», αναφέρει στο μήνυμά του για τους επιτυχόντες-εισακτέους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ο απερχόμενος δήμαρχος Σπάρτης κ. Βαγγέλης Βαλιώτης και προσθέτει: «Η μετάβαση από τη μαθητική στη φοιτητική ζωή σηματοδοτεί μια καμπή, ένα μακρύ χρονικό διάστημα διεύρυνσης των πνευματικών οριζόντων, ανάπτυξης των δεξιοτήτων και της οξύνοιάς τους.

Απευθύνω, επομένως, θερμά συγχαρητήρια στους επιτυχόντες των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων και εύχομαι εποικοδομητική και παραγωγική φοίτηση. Ξεκινά μια από τις ωραιότερες περιόδους της ζωής τους, που θα τους τροφοδοτήσει με πολύτιμες γνώσεις, αναμνήσεις και εμπειρίες.
Συγχρόνως, για τους μαθητές που η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων δε συνέπεσε με την επίτευξη των προσδοκώμενων στόχων, θέλω να ευχηθώ καλή δύναμη και υπομονή στην ευγενή προσπάθειά τους.
Άλλωστε, η δοκιμασία των Πανελληνίων Εξετάσεων, είναι μία μόνο από τις πολλές, που οι νέοι αντιμετωπίζουν στο δρόμο ζωής που ανοίγεται μπροστά τους, ο οποίος περιλαμβάνει ευκαιρίες και προκλήσεις».
Βέρδος: «Έρχεται η στιγμή όπου οι κόποι
κι οι προσπάθειες χρόνων επιβραβεύονται»
«Με την ανακοίνωση των βάσεων ολοκληρώνεται για μία ακόμη χρονιά η δοκιμασία για τους αποφοίτους της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης», σημειώνει στο μήνυμά τους προς τους μαθητές ο δήμαρχος Ευρώτα κ. Δήμος Βέρδος και συμπληρώνει: «Θα ήθελα να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια σε όλες τις μαθήτριες και μαθητές του Δήμου Ευρώτα που πέτυχαν, μέσω της διαδικασίας των Πανελλαδικών Εξετάσεων, την είσοδό τους στα Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας. Έρχεται αυτή η στιγμή, όπου οι κόποι κι οι προσπάθειες χρόνων επιβραβεύονται με τον καλύτερο τρόπο.

Εύχομαι, επίσης, ολόψυχα η συνέπεια κι η ευθύνη που τους διέκρινε στον μαθητικό τους βίο να τους ακολουθεί πάντοτε.
Σε όσους μαθητές δεν κατάφεραν να επιτύχουν τους στόχους τους, θα ήθελα να τους ενθαρρύνω να ανασυντάξουν τις δυνάμεις τους και συνεχίσουν να κυνηγούν τα όνειρά τους.
Τέλος, να συγχαρώ τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι με αυταπάρνηση στέκονται αρωγοί στις προσπάθειες των παιδιών για εκπλήρωση των στόχων τους.
Καλή πρόοδο και καλή δύναμη σε όλους».
 /lakonikos.gr

Σύνδεσμος Νεαπολιτών Τα Βάτικα.Καλό ταξίδι Φρόσω…



Η σημερινή μέρα ξημέρωσε με μία οδυνηρή είδηση για το Σύνδεσμο μας.
Χθες βράδυ έφυγε από τη ζωή η αγαπημένη μας Πρόεδρος Φρόσω Δουμάνη.
Οι λέξεις είναι πολύ λίγες για να χωρέσουν τα συναισθήματα γι΄αυτόν το γεμάτο αγάπη και θέληση για τη ζωή άνθρωπο.
Η αγάπη της για τη Νεάπολη , τον τόπο που γνώρισε μέσα από το σύζυγο της Δαμιανό, ήταν πέρα από τα όρια μιας συμβατικής αγάπης και η θέληση της να προσφέρει στον τόπο και τους ανθρώπους του αποτέλεσε έμπνευση για όλους που δουλέψαμε μαζί της.
Το τελευταίο συμβούλιο του Συνδέσμου μας πραγματοποιήθηκε πριν λίγες μέρες στη Νεάπολη και η Φρόσω, αν και ασθενής, ήταν κοντά μας πιο δυνατή από κάθε φορά.
Η απουσία σου θα είναι πάντα αισθητή…
Ο Σύνδεσμος μας εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια της, τους συγγενείς και τους αναρίθμητους φίλους της και αντί στεφάνου στη μνήμη της θα καταθέσει ένα ποσό στο γηροκομείο Νεάπολης.
Καλό ταξίδι Φρόσω…

Σύνδεσμος Νεαπολιτών Τα Βάτικα