Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2019

Ηλιας Παναγιωτακακος.Μόνο ως ανέκδοτο μπορεί να ληφθεί η αποκαλούμενη ''κυβερνησιμότητα'' του ΥΠΕΣ στην Ο.Ε & την Ε.Π.Ζ



Μόνο ως ανέκδοτο μπορεί να ληφθεί η αποκαλούμενη ''κυβερνησιμότητα'' του ΥΠΕΣ στην Ο.Ε & την Ε.Π.Ζ

Κατ' αρχή καλή θητεία στα νέα εκλεγμένα όργανα των Δήμων και ειδικότερα του Δήμου Ευρώτα.
Όμως δεν μπορούμε να μην σχολιάσουμε την εγκύκλιο (ν. 90),όπου όχι μόνο αλλοιώνει πλήρως τα χαρακτηριστικά της απλής αναλογικής αλλά υπέρ-ενισχύει την Παράταξη του Δημάρχου στα Όργανα Διοίκησης του Δήμου(Οικονομική Επιτροπή & .Ε.Π.Ζ).
Έτσι στο 27 μελές Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ευρώτα(που χάνει πολλές αποφασιστικές αρμοδιότητες,που μεταφέρονται στις 7 μελείς Ο.Ε και Ε.Π.Ζ - ν. 4623/19) η Παράταξη του Δημάρχου αποκτά 5 μέλη ,1 μέλος η αξιωματική αντιπολίτευση και 1 μέλος της ελάσσονος.
-(Δήμαρχος ή Αντιδήμαρχος) : 1
-(Αντιδήμαρχοι από Δήμαρχο):
-Αριθμός εκλεγόμενων μελών από Δ.Σ : 4 (εκ των οποίων 1
μέλος υποχρεωτικά από την Παράταξη του Δημάρχου).
ΤΙ ΨΗΦΙΣΕ Ο ΛΑΟΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΕΥΡΩΤΑ:
1.ΑΝΟΙΚΤΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ: 39,79% ΕΔΡΕΣ : 11
2.ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΥΡΩΤΑ:31,30% ΕΔΡΕΣ : 8
3.ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ : :17,35% ΕΔΡΕΣ: 5
4.ΕΥΡΩΤΑΣ ΜΠΡΟΣΤΑ :8,02% ΕΔΡΕΣ: 2
5.ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ : 3,55% ΕΔΡΕΣ :1
Το αλλαλούμ των πρόσφατων τροπολογιών επί του ήδη ψηφισθέντος προ μηνός ν. 4623/19 αποδεικνύει την προχειρότητα και την πρεμούρα να ενισχύσουν ακόμα περισσότερο την Παράταξη του Δημάρχου,λόγω και του ευνοϊκού συσχετισμού δυνάμεων στην Αυτοδιοίκηση.
Τι σόι εκλογές έγιναν για την ανάδειξη των νευραλγικών οργάνων μιας και το δημοτικό συμβούλιο περιθωριοποιείται και στα 7 μελή όργανα τα 4 μέλη ανήκουν exofitsio στην Παράταξη του Δημάρχου και από τα εναπομείναντα 3 μέλη το ένα (γιατί στα 3 μέλη γίνονται εκλογές ) ανήκει και αυτό στην Παράταξη του Δημάρχου.(Ο λαός λέει την παροιμία τα δικά μας - δικά μας και τα ξένα - μαζικά!!!).
Πάντως και στα ΣΟΒΙΕΤ και στην ΚΟΜΣΟΜΟΛ (που είχα την τύχη να επισκεφθώ) της κραταιάς ΕΣΣΔ η εκλογή των οργάνων ήταν Δημοκρατικότερη.
Κανονικότητα και κυβερνησιμότητα σημαίνει διαμόρφωση πλειοψηφιών και συναινέσεις σε προγραμματικό πλαίσιο προς όφελος των πολιτών...
Με δεδομένη την κατάργηση του προληπτικού ελέγχου στις δαπάνες και την αποδυνάμωση των αποφάσεων από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση καταλαβαίνει κανείς την εφαρμογή της "κυβερνησιμότητας".
ΤΟ ΔΟΓΜΑ " ΩΣ ΕΧΕΙ Η ΕΙΣΗΓΗΣΗ" ΚΑΙ.... ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΘΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕΙ ΤΗΝ ΜΟΝΙΜΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ....
Το πρόβλημα όμως προκύπτει από την πολιτική βούληση των κομμάτων της αντιπολίτευσης στην Βουλή!!!
Ένα ξεχνούν οι εκάστοτε κυβερνώντες ότι οι πολιτικοί συσχετισμοί στην κοινωνία μεταβάλλονται και μετασχηματίζονται...
Υ.Γ: Ένα διάβασμα ή μια επανάληψη του βιβλίου του ΝΙΚΟΛΟ ΜΑΚΙΑΒΑΛΙ ''Ο ΗΓΕΜΟΝΑΣ'' αξίζει!!!!

ΔΗΜΟΣ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ.Ορισμός Αντιδημάρχων – Μεταβίβαση αρμοδιοτήτων


Με θητεία από 2 Σεπτεμβρίου 2019 μέχρι 1 Σεπτεμβρίου 2020, ο Δήμαρχος Μονεμβασίας, με την αριθμ. 227/2019 απόφασή του ορίζει τους κατωτέρω δημοτικούς συμβούλους ως Αντιδημάρχους και τους μεταβιβάζει αρμοδιότητες ως εξής:
1. Τον κ. Κωνσταντίνο Μαυρομιχάλη κατά τόπον Αντιδήμαρχο για τη Δημοτική Ενότητα των Μολάων και του μεταβιβάζει τις αρμοδιότητες για τα θέματα: α) Διοικητικών Υπηρεσιών και των ΚΕΠ, β) Οικονομικών Υπηρεσιών, γ) Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, δ) Προγραμματισμού, Οργάνωσης και Πληροφορικής, ε) Ηλεκτροφωτισμού του Δήμου, στ) Λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων ασφάλειας και φύλαξης των χώρων των ΧΑΔΑ της Δημοτικής Ενότητας Μολάων.
2. Τον κ. Σταύρο Χριστάκο κατά τόπον Αντιδήμαρχο για τη Δημοτική Ενότητα της Μονεμβασίας και του μεταβιβάζει τις αρμοδιότητες για τα θέματα: α) Την παρακολούθηση και έλεγχο οικονομικών θεμάτων και ειδικότερα των Εσόδων του Δήμου, β) Διαχείρισης απορριμμάτων, γ) Λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων ασφάλειας και φύλαξης των χώρων των ΧΑΔΑ της Δημοτικής Ενότητας Μονεμβασίας.
3. Τον κ. Χαράλαμπο Μαρούση και του μεταβιβάζει τις αρμοδιότητες για τα θέματα: α) Διαχείρισης, κίνησης και συντήρησης οχημάτων, β) Καθαριότητας, Αποκομιδής Απορριμμάτων και Ανακυκλώσιμων Υλικών Δ.Ε. Βοιών, γ) Ύδρευσης Δ.Ε. Βοιών, δ) Λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων ασφάλειας και φύλαξης των χώρων των ΧΑΔΑ της Δημοτικής Ενότητας Βοιών.
4. Τον κ. Παναγιώτη Τραϊφόρο κατά τόπον Αντιδήμαρχο για τη Δημοτική Ενότητα Ζάρακα και του μεταβιβάζει τις αρμοδιότητες για τα θέματα: α) Ζωικής Παραγωγής, β) Λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων ασφάλειας και φύλαξης των χώρων ΧΑΔΑ της Δημοτικής Ενότητας Ζάρακα.
5. Τον κ. Χαράλαμπο Κουτσονικολή κατά τόπον Αντιδήμαρχο για τη Δημοτική Ενότητα των Βοιών και του μεταβιβάζει τις αρμοδιότητες για τα θέματα: α) Αποχέτευσης, β) Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης, Απασχόλησης και Αλιείας.
6. Τον κ. Ιωάννη Σουρλά κατά τόπον Αντιδήμαρχο για τη Δημοτική Ενότητα του Ασωπού και του μεταβιβάζει τις αρμοδιότητες για τα θέματα: α) Πολιτικής Προστασίας, β) Καθαριότητας- Αποκομιδής απορριμμάτων και ανακυκλώσιμων υλικών, γ) Ύδρευσης, δ) Αγροτικής Παραγωγής, ε) Λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων ασφάλειας και φύλαξης χώρων ΧΑΔΑ της Δημοτικής Ενότητας Ασωπού.
Β. Σε όλους τους κατά τόπον Αντιδημάρχους, μεταβιβάζει την αρμοδιότητα τέλεσης των πολιτικών γάμων.
Γ. Όλοι οι κατά τόπον Αντιδήμαρχοι προβαίνουν στη θεώρηση αντιγράφων των προσερχομένων στην αντίστοιχη Δημοτική Ενότητα, πολιτών. Εξουσιοδοτούνται να υπογράφουν βεβαιώσεις, πιστοποιητικά και λοιπά διοικητικά έγγραφα που εκδίδονται από τις Δημοτικές Υπηρεσίες – Ληξιαρχεία που λειτουργούν στα όρια της Δημοτικής Ενότητας.
Δ. Απαντούν εγγράφως ή προφορικώς, ως ορίζει το άρθρο 61 παρ. 3 του Ν.3852/2010 για θέματα αρμοδιοτήτων τους.
Ε. Στον Αντιδήμαρχο κ. Κων/νο Μαυρομιχάλη χορηγείται δικαίωμα υπογραφής ως ακολούθως:
• Να υπογράφει όλους τους βεβαιωτικούς καταλόγους του Δήμου.

ΣΤ. Σε περίπτωση απουσίας ή κωλύματος του Αντιδημάρχου, τις αρμοδιότητες ασκεί ο κ.
Δήμαρχος. Τις κατά τόπον αρμοδιότητες:
• Του Αντιδημάρχου κ. Κων/νου Μαυρομιχάλη όταν απουσιάζει ή κωλύεται, ασκεί ο κ. Δήμαρχος, απόντος αυτού ο Αντιδήμαρχος κ. Σταύρος Χριστάκος.
• Του Αντιδημάρχου κ. Ιωάννη Σουρλά όταν απουσιάζει ή κωλύεται, ασκεί ο κ. Δήμαρχος, απόντος αυτού ο Αντιδήμαρχος κ. Χαράλαμπος Μαρούσης.
• Του Αντιδημάρχου κ. Χαράλαμπου Κουτσονικολή όταν απουσιάζει ή κωλύεται, ασκεί ο Αντιδήμαρχος κ. Χαράλαμπος Μαρούσης.
• Του Αντιδημάρχου κ. Παναγιώτη Τραϊοφόρου όταν απουσιάζει ή κωλύεται, ασκεί ο Αντιδήμαρχος κ. Κων/νος Μαυρομιχάλης.
• Του Αντιδημάρχου κ. Σταύρου Χριστάκου όταν απουσιάζει ή κωλύεται, ασκεί ο Αντιδήμαρχος κ. Κων/νος Μαυρομιχάλης.

Ζ. Όταν ο Δήμαρχος απουσιάζει ή κωλύεται, τα καθήκοντά του ορίζεται να ασκεί:
• Από 02/09/2019 έως 01/09/2020 ο Αντιδήμαρχος κ. Κων/νος Μαυρομιχάλης.

Νέα Αντιπεριφερειάρχης Νήσων η όμορφη Βάσω Θεοδωρακοπούλου Μπόγρη


Ορίστηκαν από τον Περιφερειάρχη Αττικής οι νέοι Αντιπεριφερειάρχες Αττικής, χωρικοί και θεματικοί.
Τα Νησιά του Αργοσαρωνικού και τα Κύθηρα αναλαμβάνει ως Χωρική Αντιπεριφερειάρχης Νήσων η μοναδική εκλεγμένη του Γιώργου Πατούλη Βάσω Θεοδωρακοπούλου Μπόγρη, εκ Σαλαμίνας προερχόμενη.
 https://piraeuspress.gr

Η κ. Μπόγρη έκλεψε τις εντυπώσεις με την εμφάνισή της κατά την ορκωμοσία της νέας Περιφερειακής Αρχής στο Ζάππειο.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΙΑΤΡΕΙΩΝ ΧΩΡΑΣ-ΚΑΡΒΟΥΝΑΔΩΝ-ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ.ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2019