Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2019

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΥΘΗΡΩΝ.ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ.


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΚΥΘΗΡΑ.ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ: ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΠΕΙΡΑΙΑ


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΚΥΘΗΡΑ: 05-09-2019
ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ
ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ
ΚΥΘΗΡΑ 80100, ΠΡΟΣ: ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ Β/ΘΜΙΑΣ
ΕΚΠ/ΣΗΣ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΤΗΛ.: 6977695632



Αξιότιμοι κύριοι,
Με την παρούσα επιστολή, θα θέλαμε να εκφράσουμε τη βαθύτατη ανησυχία των γονέων και κηδεμόνων των μαθητών, για την στελέχωση του Γυμνασίου Κυθήρων με βασικές ειδικότητες, ιδιαίτερα αυτή του μαθηματικού.
Τα τρία τελευταία χρόνια τα μαθηματικά διδάσκονται ως Β’ ανάθεση από εκπαιδευτικούς άλλων ειδικοτήτων. Παρατηρείται το παράξενο φαινόμενο να υπάρχουν δύο καθηγητές Φυσικής αλλά κανένας μαθηματικός ή χημικός ή βιολόγος .
Αντιλαμβάνεστε ότι όσο άξιοι κι αν είναι αυτοί οι καθηγητές δεν μπορεί να έχουν την ίδια διδακτική επάρκεια που έχει ο καθηγητής που έχει κύριο γνωστικό αντικείμενο τα μαθηματικά.
Σε ένα δυσπρόσιτο νησί, όπου οι νεαροί μαθητές δεν έχουν τις ίδιες ευκαιρίες εκπαίδευσης ή δραστηριοτήτων με τα παιδιά, που ζουν στα μεγάλα αστικά κέντρα, το ελάχιστο που μπορεί η πολιτεία να τους προσφέρει είναι ένα σωστά στελεχωμένο δημόσιο σχολείο.
Για τους λόγους αυτούς παρακαλούμε να ενεργήσετε άμεσα ώστε να τοποθετηθεί μαθηματικός ειδικότητας ΠΕ03 στο Γυμνάσιο Κυθήρων και να σταματήσει να διδάσκεται το μάθημα από καθηγητές άλλων ειδικοτήτων.

Για το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Μαθητώ και Μαθητριών Γυμνασίου Κυθήρων 


Ο Πρόεδρος

Παναγιώτης Μεγαλοκονόμος
Ιερέας

Δήμοι Α’&Β Πειραιά: Τι μισθούς λαμβάνουν δήμαρχοι και αντιδήμαρχοι

To ποσό των 4.275 ευρώ είναι ο μισθός του δημάρχου Αθηναίων και των άλλων 16 αιρετών που ηγούνται μεγαλουπόλεων με πληθυσμό άνω των 100.000 κατοίκων,δηλαδή απο την Α και Β’ Πειραιά ειναι ο Πειραιάς και η Νίκαια με το Ρέντη στον ενιαίο Δήμο. Οι υπόλοιποι 14 Δήμοι στην Ελλάδα ειναι η Θεσσαλονίκη, Πάτρα , Ηράκλειο, Λάρισα, Βόλος , Περιστέρι, Ρόδος, Ιωάννινα, Χανιά, Αχαρνές, Χαλκίδα, Κέρκυρα, Εύοσμος και Καλλιθέα. Ο αντιδήμαρχος αμείβεται με 2.137,50 ενώ ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου με 900,00 ευρώ.
Σε πληθυσμιακά μικρότερους δήμους, 20.000 έως 100.000 κατοίκων, η αμοιβή του δημάρχου ανέρχεται στα 3.420,00, του αντιδημάρχου στις 1.710,00 ενώ ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου λαμβάνει μηνιαίως 720,00 ευρώ.Σε αυτη την κατηγορία ανήκουν Σαλαμίνα,Κερατσίνι-Δραπετσωνα,Κορυδαλλός,Πέραμα
Οι αντίστοιχες αμοιβές σε δήμους κάτω από 20.000 κατοίκους για μεν τον δήμαρχο 2.565,00, για τον αντιδήμαρχο 1.282,50 ενώ για τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου 540,00 ευρώ.Σε αυτη την κατηγορία ειναι Αγκίστρι,Αίγινα,Πόρος,Υδρα,Σπέτσες,Μέθανα και Κήθυρα
Αναλυτικά οι μισθοί ανά θέση-κατηγορία:
 pireaspiraeus.com
με πληροφορίες απο την aftodioikisi.gr

ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ.Στήριξη - Ιδιαίτερα Μαθήματα - Γκρουπ.Νεάπολη -Ελαφόνησος -Κύθηρα -Μονεμβασιά

Νεάπολη -Ελαφόνησος -Κύθηρα -Μονεμβασιά
ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΙ:
-γραπτή εγγύηση για την εισαγωγή στη σχολή προτίμησής σας
-ετήσιες υποτροφίες και επιδοτούμενα μαθήματα
-κάλυψη τού μεγαλύτερου μέρους τής ύλης των Πανελλαδικών εξετάσεων ήδη
από τη Β' Λυκείου
-κόστος φροντιστηρίου.


ΓΚΡΟΥΠ
ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΈΡΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ

-'Εκθεση όλων των τάξεων
-Αρχαία Προσανατολισμού
-πακέτο μαθημάτων Ανθρωπιστικών Σπουδών

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΝΕΑΠΟΛΗΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

1ο φροντιστήριο: Γλυφάδα, Γραμβούσης 1
2ο φροντιστήριο: πλατεία Κάνιγγος, Ακαδημίας 91.


ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΡΑΝΤΕΒΟΥ 2114014918 ΚΑΙ 6945136240.
Διευθύνουσα,Μαρία Κοκάκη, διδάκτορας πανεπιστημίου Αθηνών.
25ετης συμβολή στην εκπαίδευση, δημόσια και ιδιωτική.


ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ.Πρόσκληση συμβούλου επιτυχόντος συνδυασμού για εκλογή μελών Προεδρείου Δημοτικού Συμβουλίου και μελών της Οικονομικής Επιτροπής


Πληγή για την αλιεία ο λαγοκέφαλος στη νότια Ελλάδα

Το είδος ψαριού «λαγοκέφαλος» και άλλα χωροκατακτητικά ξένα είδη έχουν διαταράξει σε μεγάλο βαθμό την οικολογική ισορροπία του θαλάσσιου οικοσυστήματος της Ελλάδας, επηρεάζοντας δραματικά την οικονομική δραστηριότητα των αλιέων. Παράλληλα, αποτελεί τοξικό είδος με ισχυρή νευροτοξίνη στους ιστούς που το καθιστά απειλή για τη δημόσια υγεία, καθώς ο λαγοκέφαλος έχει εγκατασταθεί και στις ακτές της Ελλάδας, ενώ εντονότατο είναι το πρόβλημα στις ακτές της Κρήτης, όπου συνεχώς καταγράφονται περιστατικά ακόμα και «επίθεσης» των συγκεκριμένων ψαριών σε λουόμενους.
Αξίζει να αναφερθεί ότι εμφάνιση λαγοκέφαλου είχε σημειωθεί το περασμένο διάστημα και σε ακτές της Πελοποννήσου.
Ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ
στη Βουλή
Με ερώτηση προς το αρμόδιο Υπουργείο Περιβάλλοντος που κατατέθηκε από τον βουλευτή Ηρακλείου Σωκράτη Βαρδάκη και συνυπογράφουν ο βουλευτής Λακωνίας Στ. Αραχωβίτης και άλλοι εννιά βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ(Μάλαμα Κυριακή, Μπάρκας Κώστας, Μωραΐτης Θάνος, Ραγκούσης Γιάννης, Σαντορινιός Νεκτάριος, Σκουρλέτης Πάνος, Σκούφα Μπέττυ, Συρμαλένιος Νίκος και Χρηστίδου Ραλλία) θέτουν το ζήτημα και ζητούν να παρθούν κατάλληλα μέτρα, καθώς σύμφωνα και με τον κανονισμό ΕΕ αριθ. 508/2014 το Ευρωπαϊκό Ταμείο Θάλασσας και Αλιείας δύναται να υποστηρίξει δράσεις και µε τη συµµετοχή αλιέων, κατά περίπτωση, οι οποίες αποσκοπούν στη διατήρηση και βελτίωση της βιοποικιλότητας όπως η αποκατάσταση συγκεκριµένων θαλάσσιων και παράκτιων οικοτόπων για τη στήριξη βιώσιµων αλιευτικών αποθεµάτων, συµπεριλαµβανοµένης της επιστηµονικής προετοιµασίας και αξιολόγησής τους.

Όπως αναφέρεται στην ερώτηση, «στη συνδιάσκεψη μάλιστα που πραγματοποιήθηκε στη Μάλτα τον Σεπτέμβρη του 2018, μεταξύ των Ευρωπαίων Υπουργών Αγροτικής Ανάπτυξης και του τότε Υπουργού ΑΑ&Τ Στ. Αραχωβίτη, με στελέχη της Γενικής Γραμματείας για την Αλιεία στη Μεσόγειο του Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ (GFCM-FAO) και του Παγκόσμιου Ταμείου για τη Φύση (WWF), η χώρα μας, έθεσε το θέμα την προστασίας της μικρής παράκτιας αλιείας από την κλιματική αλλαγή και τις επιπτώσεις της στο περιβάλλον, όπως την είσοδο εισβολικών ειδών στη Μεσόγειο (Λεσσεψιανοί Μετανάστες), όπως είναι και ο λαγοκέφαλος.
Για αυτούς τους λόγους ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:
1.  Ποιές πρωτοβουλίες προτίθεται να αναλάβει για την εφαρμογή στρατηγικής για τον περιορισμό ή την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκαλεί η εξάπλωση του λαγοκέφαλου;
2.  Έχει δρομολογηθεί η χρηματοδότηση δράσεων που αποσκοπούν στην χαρτογράφηση, την πρόληψη και τον έλεγχο της εξάπλωσης χωροκατακτητικών ξένων ειδών;
3.  Υπάρχει σχεδιασμός υιοθέτησης εφαρμογής των προτάσεων της ερευνητικής κοινότητας για την καθιέρωση μεθόδων στοχευμένης αλιείας, με σκοπό την εμπορική εκμετάλλευση του, είτε ως εξαγώγιμο προϊόν σε χώρες που το καταναλώνουν, είτε ως φαρμακευτική πρώτη ύλη μέσω της απομόνωσης της νευροτοξίνης;»

 lakonikos.gr/