Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2019

ΒΑΤΙΚΑ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΛΑΦΟΝΗΣΟΥ.Ο ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2019-2020


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΙΑΣΜΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΙΑΣΜΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ


Οι Αγιασμοί των σχολικών μονάδων των Κυθήρων για την έναρξη του νέου σχολικού έτους, θα γίνουν την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2019, ως εξής:
- Δ.Σ. Χώρας: 08:45
- Γυμνάσιο-Λύκειο: 09:15
- Νηπιαγωγείο Λιβαδίου: 10:00
- Δ.Σ. Καρβουνάδων: 10:15
- Δ.Σ. Ποταμού: 11:15
- Νηπιαγωγείο Ποταμού (Αγ. Πελαγία): 11:15

Δήμος Κυθήρων

2ο Monemvasia Run Challenge. Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2019

Την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2019 διεξάγεται το 2ο Monemvasia Run Challenge , δίνοντας την ευκαιρία σε δρομείς να τρέξουν σε μια από τις πιο ιδιαίτερες και όμορφες περιοχές στην χώρα μας, την Μονεμβασιά.
Η διοργάνωση περιλαμβάνει:
Αγώνα 20km, η διαδρομή ενδείκνυται για επιδόσεις
Αγώνα 5km
Διαδρομή 1,5km

Εγγραφές στο: https://monemvasiarun.gr
2nd Monvemvasia Run Challenge takes place on Sunday 29 September 2019, offering participants the opportunity to run in the unique and beautiful setting of Monemvasia.
The event consists of:
20km run,
5km run,
1.5km
Subscribe at: https://monemvasiarun.gr

#monemvasia #monemvasiarun #runninggreece

Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΔΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΛΚΥΣΙΝ ΤΩΝ ΕΛΓΙΝΕΙΩΝ ΜΑΡΜΑΡΩΝ.ΜΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ 1802

ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΠΟΤΑΜΟΥ – ΑΓΙΑΣ ΠΕΛΑΓΙΑΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ



ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ
ΠΟΤΑΜΟΥ – ΑΓΙΑΣ ΠΕΛΑΓΙΑΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Σας προσκαλούμε σε γενική συνέλευση στο Πνευματικό Κέντρο Ποταμού την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου στις 19:30 με σκοπό την ενημέρωση και την ανταλλαγή απόψεων. Η συμμετοχή όλων κρίνεται απαραίτητη.
Στην συνέλευση θα παρευρίσκονται απερχόμενοι και νυν φορείς με σκοπό την διεξοδική ενημέρωση όλων για τα τρέχοντα ζητήματα της κοινότητας.

Ευχαριστούμε
Θα πραγματοποιηθεί αντίστοιχη συνέλευση και στην Αγία Πελαγία στις 30/9.

Πόθεν Έσχες για τους Αιρετούς ΟΤΑ: Υπόχρεοι και Προθεσμίες


Σε ισχύ βρίσκεται το θεσμικό πλαίσιο για την υποβολή “Δήλωσης Περιουσιακής Κατάστασης” και “Δήλωσης Οικονομικών Συμφερόντων” (γνωστές ως “Πόθεν Έσχες”), με τους νέους Αιρετούς των Δήμων και των Περιφερειών να χρειάζεται να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή ιδίως για την αρχική Δήλωση που υποχρεούνται να υποβάλλουν εντός συγκεκριμένης προθεσμίας από την απόκτηση της ιδιότητας του Αιρετού.
Οι σχετικές διατάξεις περιλαμβάνονται στο ν.3213/2003 και έχουν τροποποιηθεί αμέτρητες φορές μέχρι σήμερα.

ΥΠΟΧΡΕΟΙ
Ειδικά όσον αφορά τους Αιρετούς των ΟΤΑ, σύμφωνα με την παρ.1 του αρ.1 του ανωτέρω νόμου, ως ισχύει,  Δήλωση της περιουσιακής τους κατάστασης, των συζύγων τους ή των προσώπων με τα οποία έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης και των ανήλικων τέκνων τους υποβάλλουν:
- οι Περιφερειάρχες
- οι Δήμαρχοι 
- οι Αντιπεριφερειάρχες
- οι Αντιδήμαρχοι,
- οι Πρόεδροι και τα μέλη των Περιφερειακών Συμβουλίων
- οι Πρόεδροι και τα μέλη των Δημοτικών Συμβουλίων.
Το άρθρο βεβαίως περιλαμβάνει σειρά άλλων ιδιοτήτων Υπόχρεων, που μπορεί να συντρέχουν και στο πρόσωπο ενός Αιρετού (π.χ. οι Πρόεδροι, τα τακτικά και αναπληρωματικά μέλη των Επιτροπών των Δήμων, οι Πρόεδροι, οι Διευθύνοντες Σύμβουλοι και τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των Δημοτικών Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου, των αμιγών ή μεικτών Δημοτικών Επιχειρήσεων των ανωτέρω Ο.Τ.Α. και των Συνδέσμων Δήμων, κλπ), εδώ περιοριζόμαστε όμως στην αποτύπωση των ρητών αναφορών του αρ.1 στους Αιρετούς.
Να σημειωθεί ότι αμφισβητήσεις αποκλειστικά και μόνο ως προς την ιδιότητα του Υπόχρεου επιλύονται με πράξη των κατά περίπτωση αρμοδίων οργάνων ελέγχου, η οποία εκδίδεται μέσα σε ένα μήνα από την υποβολή της Αίτησης του ενδιαφερομένου (παρ.4 αρ.1 ν.3213/2003 ως ισχύει).
 http://www.airetos.gr
ΠΡΟΘΕΣΜΙΕΣ
Η αρχική Δήλωση υποβάλλεται από τους Υπόχρεους μέσα σε ενενήντα (90) ημέρες από την απόκτηση της ιδιότητάς τους.
Τα επόμενα έτη, το Πόθεν Έσχες υποβάλλεται κάθε χρόνο κατά το διάστημα της θητείας, της άσκησης της δραστηριότητας ή της διατήρησης της ιδιότητας των Υπόχρεων και για το επόμενο έτος. 
Ειδικά για τους Δημάρχους και τους Περιφερειάρχες υποβάλλεται για τρία έτη μετά από την απώλεια της ιδιότητας ή τη λήξη της θητείας.  
Η ετήσια Δήλωση υποβάλλεται εντός αποκλειστικής προθεσμίας τριών μηνών μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής της Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος.

Υπογραμμίζεται πως πλέον η υποβολή γίνεται ηλεκτρονικά, στη διεύθυνση www.pothen.gr.
Εκεί μπορεί να δει κανείς συγκεντρωμένες όλες τις πληροφορίες για τη σχετική νομοθεσία, για τη συμπλήρωση της Δήλωσης, αλλά και συχνές ερωτήσεις-απαντήσεις.

ΒΑΤΙΚΑ Συνελήφθη στην Ελαφόνησο 27χρονη αλλοδαπή για κλοπή


Συνελήφθη, χθες (8.9.2019) το απόγευμα, στην Ελαφόνησο Λακωνίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βοιών, 27χρονη αλλοδαπή, γιατί όπως προέκυψε προχθές (7.9.2019) το μεσημέρι, εισήλθε σε ενοικιαζόμενο δωμάτιο ημεδαπών και αφαίρεσε χρήματα και κοσμήματα, τα οποία βρέθηκαν και αποδόθηκαν.
 dimotikiagoratislakonias.gr

ΛΑΚΩΝΙΑ.Συνελήφθη άτομο για ναρκωτικά στη Μονεμβασιάς Λακωνίας

 
Συνελήφθη, χθες (8.9.2019) το πρωί, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Μονεμβασιάς Λακωνίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Λακωνίας, 25χρονη αλλοδαπή, γιατί κατείχε μικροποσότητα κοκαΐνη, η οποία κατασχέθηκε. Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Μολάων

ΚΥΘΗΡΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΘΗΝΩΝ.ΨΗΦΙΣΜΑ


Αγροτικός Ελαιουργικός Συνεταιρισμός Ποταμού Κυθήρων.ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΤΡΑΚΤΕΡ ΤΕΤΑΡΤΗ 11/09



ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΤΑΜΟΥ.ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ


Καστοριά: Σύλληψη για καλλιέργεια κάνναβης


Συνελήφθη σε περιοχή της Καστοριάς ένας 61χρονος Έλληνας για καλλιέργεια 10 δενδρυλλίων κάνναβης.
Συγκεκριμένα, κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων, κατελήφθη ο 61χρονος να καλλιεργεί σε αγρό κοντά στο σπίτι του οκτώ δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως 1,60 μέτρων, ενώ σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, βρέθηκαν ακόμη δύο δενδρύλλια κάνναβης, 61,8 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης και 106 κενές νάιλον συσκευασίες, προοριζόμενες για τη συσκευασία των ναρκωτικών ουσιών.
Προανάκριση για την υπόθεση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καστοριάς.www.ert.gr

Κοινωνικό Παντοπωλείο Κυθήρων.Ενημέρωση προς Δημότες Κυθήρων!! Μπορείς και εσύ να προσφέρεις...

Ενημέρωση προς Δημότες Κυθήρων!!
Μπορείς και εσύ να προσφέρεις...
Τα αγαθά που δεν χρειάζεσαι μπορούν να καλύψουν τις βασικές ανάγκες κάποιων συνανθρώπων!!!

ΛΑΚΩΝΙΑ.Θάνατος λουόμενης στο Γύθειο



Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή της ν. “ΚΡΑΝΑΗΣ” Νομού Λακωνίας, 49χρονη ημεδαπή.
Η ανωτέρω μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Γυθείου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της, ενώ η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Σπάρτης για διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Γυθείου.