Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2019

ΛΗΨΗ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΛΟΓΩ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗΣ ΚΑΙΡΟΥ


ΛΗΨΗ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΛΟΓΩ ΠΡΟΓΝΩΣΗΣ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ


Για ακραία καιρικά φαινόμενα προειδοποιεί το Λιμεναρχείο Γυθείου αφού σφοδροί άνεμοι που θα φθάσουν και τα 8 μποφόρ.
Έχουν ειδοποιηθεί όλοι οι Δήμοι της Λακωνίας για να λάβουν αυξημένα μέτρα.
 dimotikiagoratislakonias.gr

ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ.ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΚΥΘΗΡΩΝ





Κ.ΚΑΤΣΑΦΑΔΟΣ.Τοποθέτησή μου στην εκπομπή "Σήμερα" του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ

 
Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου 2019
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
 
Στη σταδιακή αλλαγή που παρατηρείται στην Αθήνα αλλά και σε άλλες περιοχές της Αττικής στο θέμα της ασφάλειας αναφέρθηκε ο Βουλευτής ΝΔ Α’ Πειραιώς & Νήσων, Κώστας Κατσαφάδος, στην εκπομπή ΣΗΜΕΡΑ του ΣΚΑΙ με το Δημήτρη Οικονόμου και τη Μαρία Αναστασοπούλου. Ο κύριος Κατσαφάδος είπε – μεταξύ άλλων- ότι η αστυνομία αθόρυβα κάνει τη δουλειά της στα Εξάρχεια για να επανέλθει η κανονικότητα κάτι που θα κάνει και για τις περιοχές της Δυτικής Αττικής που επικρατεί η ανομία. Το θέμα της ασφάλειας είναι ζήτημα δημοκρατίας , τόνισε ο κύριος Κατσαφάδος
 
 
Ακολουθεί ένα μικρό απόσπασμα των δηλώσεων του βουλευτή με συμμετέχοντες τον Δημήτρη Καμμένο ( πρώην βουλευτής) , Σπήλιος Κρικέτος- Γενικός Γραμματέας ΠΟΑΣΥ.
 
 
«Υπήρχε ένα σαφέστατο έλλειμα ασφάλειας με την προηγούμενη κυβέρνηση. Το ζούσαμε καθημερινά στις γειτονιές μας και στις πόλεις μας. Ξαφνικά ενισχύθηκαν τα άβατα της ανομίας. Η ελληνική αστυνομία δεν μπορούσε να επιτελέσει το  καθήκον της. Βλέπετε ότι καθημερινά τώρα γίνεται μία προσπάθεια. Όπως είπε και ο κύριος Κρικέτος που είναι πολύ έμπειρος συνδικαλιστής της αστυνομίας , μεθοδικά, με σχέδιο, με πρόγραμμα,  γίνεται προσπάθεια επιστροφής στην κανονικότητα χωρίς να λαϊκίσουμε ή να δημαγωγήσουμε με το να δίνουμε δημοσιότητα. Στόχος της κυβέρνησης  είναι να σπάσουμε όλα τα άβατα της ανομίας. Το κάνουμε καθημερινά με τα Εξάρχεια, θα το κάνουμε και στη Δυτική Αττική.
Κανονικότητα στα Εξάρχεια είναι να επιστρέψουν οι πολίτες των Εξαρχείων στα σπίτια τους, να αρχίσει ξανά να υπάρχει μία οικονομική δραστηριότητα. Να ξαναγυρίσουν οι τράπεζες, να ξαναγυρίσει το Ταχυδρομείο. Να μπορεί να αισθάνεται ο καθένας ελεύθερος ότι μπορεί να πάει στην πλατεία των Εξαρχείων και να πιει έναν καφέ. Αυτό είναι κανονικότητα.
Ό,τι γίνεται σε κάθε πόλη. Και αυτό θα προσπαθήσουμε να επαναφέρουμε. Δύσκολο. Δεν είναι ένα εύκολο εγχείρημα. Για αυτό χρειάζεται ένα σύστημα και μία στρατηγική.
Πέρα της πολιτικής βούλησης που είναι αυτονόητη και πέρα από τις 1.500 προσλήψεις των ειδικών φρουρών δεσμεύθηκε ο πρωθυπουργός και από την έκθεση Θεσσαλονίκης ότι το 2020 θα υπάρξει μία ανανέωση του στόλου των αστυνομικών οχημάτων. Τα λεφτά θα βρεθούν. Το ζήτημα της ασφάλειας είναι ζήτημα δημοκρατίας.
 
 
Παρακολουθείστε το απόσπασμα εδώ: https://youtu.be/UUgxvz8PTOo

Γυμνάσιο Κυθήρων για τα δρομολόγια των λεωφορείων


Τα δρομολόγια που έχουμε ήδη περιγράψει σε προηγούμενη ανάρτηση εκτελούνται κανονικά. Για τα δύο δρομολόγια Μυλοποτάμου και Τραβασαριανίκων αναμένουμε ενημέρωση από την Περιφέρεια. Σημειώνουμε ότι το σχολείο δεν έχει αρμοδιότητα να αναθέτει τις μεταφορές και ο ρόλος του σταματάει στην ορθή καταγραφή των αναγκών που υπάρχουν, πράγμα το οποίο έχει γίνει, ήδη από την άνοιξη του 2019
Γυμνάσιο Κυθήρων

ΠΡΟΣΟΧΗ.ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΗ(4) ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΓΙΑ ΤΑ ΚΥΘΗΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΛΑΚΩΝΙΑ


Ο Θανάσης Δαβάκης εξελέγη Πρόεδρος της Επιτροπής Εξοπλιστικών



Ο βουλευτής Λακωνίας Θανάσης Δαβάκης είναι ο νέος Πρόεδρος της Επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων της Βουλής, ενώ ο ίδιος σε δήλωσή του μετά την εκλογή αναφέρθηκε τόσο στις εξελίξεις με την Τουρκία όσο και τις αμυντικές δαπάνες της.
Αντικείμενο της εν λόγω Επιτροπής είναι η εξέταση και παρακολούθηση της εφαρμογής των εξοπλιστικών προγραμμάτων και των συμβάσεων αμυντικού υλικού των Ενόπλων Δυνάμεων.
Μετά το πέρας της ψηφοφορίας, ο Λάκωνας βουλευτής και π. υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Θανάσης Δαβάκης υπό τη νέα του ιδιότητα δήλωσε τα εξής:
«Ευχαριστώ τους συναδέλφους βουλευτές που σήμερα με εξέλεξαν ως Πρόεδρο της Επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων της Βουλής.
Οι Ένοπλες Δυνάμεις μας, διάγουν μία περίοδο μεγάλων προκλήσεων. Η κατακόρυφη αύξηση των αμυντικών δαπανών της Τουρκίας, ο εκσυγχρονισμός του οπλοστασίου της και η κλιμάκωση της επιθετικότητας και της παράνομης συμπεριφοράς της σε όλα τα μέτωπα, έχουν αυξήσει την πολυπλοκότητα και την αβεβαιότητα του στρατηγικού περιβάλλοντος το οποίο οι ΕΔ καλούνται να αντιμετωπίσουν.
Θέλω να πιστεύω ότι τα μέλη της Επιτροπής όλων των πτερύγων, θα σταθούμε αρωγοί στο έργο της κυβέρνησης και της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, μακριά από μικροκομματικές σκοπιμότητες, με σκοπό τη συνεχή εξασφάλιση της επιχειρησιακής ετοιμότητας των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς και την τεχνολογική αναβάθμισή τους.
Παράλληλα, θα επιδιώξουμε την ενίσχυση της λειτουργίας της Επιτροπής, ώστε αυτή να ανταποκριθεί και πάλι στο ρόλο που της αρμόζει και που ο Κανονισμός της Βουλής της αποδίδει στο πλαίσιο της χάραξης της εξοπλιστικής και αμυντικής πολιτικής της Χώρας μας.»
 .githio-click.gr

π.Παναγιώτης Αρώνης.Καλή και ευλογημένη σχολική χρονιά.



Με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς και τους αγιασμούς που τελέσαμε στο Δημοτικό Σχολείο, στο Γυμνάσιο, στα Λύκεια, στο νηπιαγωγείο και στον Παιδικό Σταθμό, ολόψυχα εύχομαι και με πολλή αγάπη ο Θεός να χαρίζει σε όλα τα παιδιά μας πλούσιο τον φωτισμό του για να προοδεύουν στα μαθήματά και στις σχολικές τους υποχρεώσεις και να προάγονται στη γνώση αλλά και στην αρετή. Γιατί η γνώση χωρίς αρετή, χωρίς ψυχική και πνευματική καλλιέργεια, μπορεί να γίνει επικίνδυνη και για τον άνθρωπο και για ολόκληρο τον κόσμο.
Στον ταχύτατα εξελισσόμενο και ευμετάβολο κόσμο μέσα στον οποίο ζούμε χρειαζόμαστε σταθερές. Χρειαζόμαστε στηρίγματα πάνω στα οποία μπορούμε να ακουμπήσουμε και να στηριχτούμε, όταν αισθανόμαστε ότι κλονιζόμαστε, όταν ανησυχούμε ότι θα παρασυρθούμε, όταν κινδυνεύουμε να βυθιστούμε. Αυτά τα στηρίγματα δεν μας δεσμεύουν αλλά μας συγκρατούν δεν μας περιορίζουν την ελευθερία αλλά μας βοηθούν να μην την χάσουμε, πέφτοντας σε επικίνδυνες παγίδες.
Παιδιά μου, κρατηθείτε από τις αρχές και τις αξίες του πολιτισμού και της παραδόσεώς μας. Έχετε τον Χριστό και την πίστη σας σε Αυτόν. Όποιος πιστεύει στον Χριστό, έχει που να στηρίζεται, όταν τα πάντα κλυδωνίζονται και κλονίζονται γύρω του, όταν το παρόν φαίνεται σκοτεινό και το μέλλον αβέβαιο, όταν οι δυσκολίες των μαθημάτων και των εφηβικών ανησυχιών σας σάς γεμίζουν αγωνία.
Στηρίξτε τη ζωή σας στον Χριστό, στην Παναγία και στους Αγίους μας. Ζητάτε καθημερινά τη βοήθειά τους για τα μικρά και τα μεγαλύτερα ζητήματα που σας απασχολούν και σας προβληματίζουν. Ζητάτε τον φωτισμό και τη βοήθεια του Θεού για τα μαθήματά σας και για την πρόοδό σας και μην ξεχνάτε να ζείτε, όπως ζητά από όλους ο Θεός να ζούμε: μέσα στην αγάπη του. Και να είστε βέβαιοι ότι η χάρη του και η ευλογία του θα σας συνοδεύει και στη νέα σχολική χρονιά αλλά και σε όλη τη ζωή σας.
Απομακρυνθήτε από τις κακές συναναστροφές, από τις φιλίες που σας φέρουν άσχημες συνήθειες και αλλοιώνουν τον καθαρό, τον αγνό, τον χαριτωμένο χαρακτήρα σας.
Εύχομαι και προσεύχομαι πρώτα για τους γονείς αλλά και για όλους τους σεβαστούς και εκλεκτούς εκπαιδευτικούς, να έχουν υγεία, φωτισμό και δύναμη, για να προσφέρουν ό τι εκλεκτό έχει η ψυχή τους.
Εύχομαι, λοιπόν, ολόψυχα η χάρη του Θεού να φωτίζει τον νου σας και την ψυχή σας και να κατευθύνει τα βήματά σας στον δρόμο της αληθινής γνώσεως και της αρετής.
Καλή και ευλογημένη σχολική χρονιά.

π.Παναγιώτης Αρώνης

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ


Καλή σχολική χρονιά σε όλα τα παιδιά! Η πρώτη μέρα στο σχολείο είναι συνήθως δύσκολη. Όμως το μόνο εφόδιο που δεν μπορεί ποτέ να σου πάρει κανείς, στο δίνει το σχολείο. Είναι η γνώση. Καλό σχολικό έτος!

“ΚΥΘΗΡΑ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ , ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΔΩ” ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 11/09/2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 11/09/2019
“ΚΥΘΗΡΑ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ , ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΔΩ” 
Η συμμετοχή μας στο νέο δημοτικό συμβούλιο έχει στόχο την επίλυση προβλημάτων , την έκφραση της πραγματικής πλειοψηφίας των δημοτών και την συμμετοχή όσων εργάζονται για την πρόοδο των νησιών μας.
Με αυτό το σκεπτικό αποφασίσαμε να απέχουμε απο την διακοσμητική θέση στο προεδρείο αλλά να χρησιμοποιήσουμε την θέση μας στην οικονομική επιτροπή για να ελέγχουμε καλύτερα ένα όργανο που απέκτησε υπερεξουσίες μέσω της “αντιμεταρρύθμισης” που ψήφισε η κυβέρνηση της Νεας Δημοκρατίας. Με μια διαδικασία fast track, χωρίς ουσιαστική διαβούλευση με την κοινωνία και τους φορείς της, νομοθετούν αυτά τα “ωραία” και πρωτοφανή αντιδημοκρατικά, υποτίθεται χάριν της “κυβερνησιμότητας”.
Ο φόβος της απλής αναλογικής, δηλαδή της ισότιμης δημοκρατικής έκφρασης των πολιτών και η καλλιέργεια της κουλτούρας συναίνεσης, συμμετοχής και συναπόφασης στις τοπικές κοινωνίες ξορκίζεται στο όνομα “καθαρών προγραμμάτων”.
Με προφανή προβλήματα συνταγματικότητας καταργήθηκε η διάταξη όπου κάθε απόφαση των εκτελεστικών οργάνων υπόκειται στον άμεσο έλεγχο των συλλογικών οργάνων της αυτοδιοίκησης. Μεταφέρθηκαν υπερεξουσίες στον Δήμαρχο και στα υπ’ αυτόν διορισμένα όργανα.
Αφαιρέθηκε το πάγια νομοθετημένο, σε όλο το προηγούμενο νομικό πλαίσιο της Τ.Α. δικαίωμα του δημοτικού συμβουλίου με απόλυτη πλειοψηφία των μελών του, να ζητήσει άσκηση της όποιας αρμοδιότητας της Οικονομικής Επιτροπής .
Οι σοβαρότερες αρμοδιότητες της οικονομικής επιτροπής έγιναν αποκλειστικές χωρίς δυνατότητα ελέγχου (έγκρισης) από το Δημοτικό Συμβούλιο. Όπως η αρμοδιότητα εκπόνησης του ετήσιου προγράμματος προσλήψεων , η διευκόλυνση καταβολής των οφειλών πάνω από 150.000 €!!! ,η διαγραφή χρεών και η απαλλαγή προστίμων, τη δυνατότητα εξωδικαστικού συμβιβασμού ή κατάργηση δίκης, οφειλών έως 60.000 € από ιδιώτες , η έγκριση των ισολογισμών των νομικών προσώπων (που και αυτά διορίζονται με πλειοψηφία από τον Δήμαρχο, άρθρο 6).
Το σύστημα πελατειακών σχέσεων ξαναχτίζεται αλλά τώρα ονομάζεται “κανονικότητα” .
Καταργήθηκε η πρόσφατη ψήφος των πολιτών στην 4η κάλπη των κοινοτικών εκλογών. Αφαιρέθηκε κάθε δικαίωμα απόφασης, των συμβουλίων των τοπικών κοινοτήτων για την περιοχή τους. Πρόδηλα αντισυνταγματικό ότι διορίζει εκ των υστέρων, μετά την εκλογή και με γνωστά τα ονόματά τους, προέδρους των τοπικών κοινοτήτων. Τέλος, κατά παράβαση κάθε έννοιας ισονομίας ψήφου, δίνεται η δυνατότητα συμπράξεων παρατάξεων, μόνο όταν συμπράττουν με την παράταξη του Δημάρχου!!!!

Απέναντι σε αυτές τις εξελίξεις εμείς ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΔΩ και προωθούμε τα ώριμα αιτήματα της κοινωνίας μας με διαφάνεια, ήθος και πίστη στις αρχές της ισονομίας, συμμετοχής και συνεργασίας με τους συμπολίτες μας.
Δημήτρης Κοντολέων
Γιώργος Διδυμιώτης

ΚΟΝΤΟΛΙΑΝΙΚΑ.Ξεκίνησε η κατασκευή νέου δικτύου ύδρευσης


Ξεκίνησε η κατασκευή νέου δικτύου ύδρευσης στα Κοντολιάνικα με χρηματοδότηση του Π.Δ.Ε. Είναι η δεύτερη φάση του έργου αντικατάστασης παλαιών δικτύων, η πρώτη φάση αφορούσε στα Αλοϊζιάνικα και ολοκληρώθηκε πριν 2 μήνες. Με το έργο αυτό, αναβαθμίζεται ένα άκρως προβληματικό τμήμα του δημοτικού δικτύου ύδρευσης, στην Τ.Κ. Κοντολιανίκων, το οποίο είναι παλαιό, από αμίαντο και με πάρα πολύ συχνές βλάβες. Με τις νέες γεωτρήσεις στην ευρύτερη περιοχή, ευελπιστούμε να αντιμετωπίσουμε και το σοβαρό πρόβλημα υδατικής επάρκειας.
ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΜΕ ΕΡΓΑ!
 Stratos Charchalakis