Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2019

Η Xylella fastidiosa προ των πυλών



Το 2013 εισέβαλε στην Μεσόγειο η Xylella fastidiosa, ένα βακτήριο που καταστρέφει τις ελιές, τα αμπέλια, τις πικροδάφνες και περισσότερα από 500 είδη φυτών ακόμα!
 Μεταφέρεται εξαιρετικά γρήγορα με έντομα και δεν υπάρχει καμία θεραπεία για την αντιμετώπισή του.
Αρχικά βρέθηκε στην Ιταλία, μετά στη Γαλλία, στη Γερμανία και γρήγορα και στην Ισπανία καταστρέφοντας χιλιάδες ελαιόδεντρα, διαλύοντας οικονομικά ολόκληρες τοπικές κοινωνίες.
Η χώρα μας είναι η μόνη Ευρωπαϊκή Μεσογειακή χώρα καθαρή από Xylella, όμως αν δεν λάβουμε άμεσα αυστηρά μέτρα θα ακολουθήσουμε την μοίρα της Ιταλίας και ολόκληρες επαρχίες θα εξαφανιστούν από τον ελαιοκομικό χάρτη!

Η ζημιά που μπορεί να προκαλέσει η xylella στην Ελλάδα είναι ανυπολόγιστη.

Σε περίπτωση εμφάνισης σε ένα σημείο, αμέσως δεσμεύεται η παραγωγή σε ακτίνα 10 χλμ καταστρέφοντας όχι μόνο του επαγγελματίες παραγωγούς αλλά χωριά ολόκληρα!
Η ελαιοπαραγωγή της χώρας συμβάλλει στο ΑΕΠ με 2 δισ, η αμπελουργία, η ανθοκομία και οι υπόλοιπες δενδροκομικές καλλιέργειες που μπορούν να προσβληθούν με 1 δισ.
Συνολικά, η μορφή της γεωργίας θα αλλάξει στη χώρα μας με την έλευση του βακτηρίου και θα οδηγήσει ακόμα περισσότερους Έλληνες στο εξωτερικό για αναζήτηση εργασίας.
H Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων (ESFA) επισημαίνει πως με τη βοήθεια των υπολογιστών έχει γίνει κατανοητός ο τρόπος που εξαπλώνεται ο ιός, για τον οποίο ωστόσο δεν υπάρχει θεραπεία.
Οι ειδικοί περιγράφουν την «Xylella» ως ένα από τα πιο παθογόνα μικρόβια παγκοσμίως.
Ο δρ. Στέφεν Παρνέλ, καθηγητής στο πανεπιστήμιο του Σάλφορντ και επικεφαλής της ομάδας εργασίας της EFSA τόνισε πως ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα με αυτό τον ιό είναι πως εξαπλώνεται αθόρυβα και χωρίς να γίνεται αντιληπτός.
«Μπορεί παράλληλα να παραμείνει κρυμμένος για χρόνια. Στο ελαιόδεντρο για παράδειγμα μπορεί να αντέξει χωρίς να γίνει αντιληπτός ακόμα και για δεκάδες χρόνια», σημείωσε.
Ο ίδιος προειδοποίησε πως από τη στιγμή που η ασθένεια μολύνει τα φυτά, δεν υπάρχει καμία θεραπεία.
Από την άφιξη των παθογόνων ιών στην Ευρώπη πριν από έξι χρόνια, οι ερευνητές κατάφεραν να συλλέξουν πλήθος δεδομένων σχετικά με αυτούς και πλέον αναπτύσσουν ειδικά μοντέλα και φάρμακα για την αντιμετώπιση της ασθένειας.
Το βακτήριο εισβάλλει στα αγγεία που έχει το φυτό για να μεταφέρει νερό και θρεπτικά συστατικά, ενώ προκαλεί συμπτώματα όπως κάψιμο ή σημάδια ξηρότητας στα φύλλα. Στο τέλος το φυτό θα ξεραθεί τελείως.
Πέρα από την Ιταλία, το μικρόβιο έχει καταγραφεί και σε περιοχές της Νότιας Γαλλίας, της Ισπανίας και της Βόρειας Πορτογαλίας.
Οι ειδικοί προειδοποιούν πως εάν η ασθένεια εξαπλωθεί με ταχύτερους ρυθμούς, τότε υπάρχει πιθανότητα να καταστρέψει ακόμα και ολόκληρη την παραγωγή ελιάς στην Ευρώπη.
Σε παγκόσμιο επίπεδο, η ΕΕ είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός και καταναλωτής ελαιόλαδου στον κόσμο. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το μπλοκ των 28 χωρών της παράγει το 73% και καταναλώνει το 66% του παγκόσμιου ελαιόλαδου.

Η ανακοίνωση του Ελληνικού Συνδέσμου Εισαγωγέων και Εξαγωγέων φυτικού υλικού:

Το 2013 εισέβαλε στην Μεσόγειο η Xylella fastidiosa, ένα βακτήριο που καταστρέφει τις ελιές, τα αμπέλια, τις πικροδάφνες και περισσότερα από 500 είδη φυτών ακόμα!
Μεταφέρεται εξαιρετικά γρήγορα με έντομα και δεν υπάρχει καμία θεραπεία για την αντιμετώπισή του. Αρχικά βρέθηκε στην Ιταλία, μετά στη Γαλλία, στη Γερμανία και γρήγορα και στην Ισπανία καταστρέφοντας χιλιάδες ελαιόδεντρα, διαλύοντας οικονομικά ολόκληρες τοπικές κοινωνίες.
Η χώρα μας είναι η μόνη Ευρωπαϊκή Μεσογειακή χώρα καθαρή από Xylella, όμως αν δεν λάβουμε άμεσα αυστηρά μέτρα θα ακολουθήσουμε την μοίρα της Ιταλίας και ολόκληρες επαρχίες θα εξαφανιστούν από τον ελαιοκομικό χάρτη! Η ζημιά που μπορεί να προκαλέσει η xylella στην Ελλάδα είναι ανυπολόγιστη.
Σε περίπτωση εμφάνισης σε ένα σημείο, αμέσως δεσμεύεται η παραγωγή σε ακτίνα 10 χλμ καταστρέφοντας όχι μόνο του επαγγελματίες παραγωγούς αλλά χωριά ολόκληρα! Η ελαιοπαραγωγή της χώρας συμβάλλει στο ΑΕΠ με 2 δισ, η αμπελουργία, η ανθοκομία και οι υπόλοιπες δενδροκομικές καλλιέργειες που μπορούν να προσβληθούν με 1 δισ.
Συνολικά, η μορφή της γεωργίας θα αλλάξει στη χώρα μας με την έλευση του βακτηρίου και θα οδηγήσει ακόμα περισσότερους Έλληνες στο εξωτερικό για αναζήτηση εργασίας.
Αντέχουμε; Ο Ελληνικός Σύνδεσμος Εισαγωγέων & Εξαγωγέων Φυτικού Υλικού κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και ζητάει συγκεκριμένα μέτρα για την προστασία όλων μας:
  1. Άμεσος έλεγχος όλων των εν δυνάμει ξενιστών στις πύλες εισόδου της χώρας. Το βακτήριο εμφανίζει αυξημένες πιθανότητες να έρθει από λιμάνι.
Πρακτικά αυτό δίνει χρόνο στις Αρχές της χώρας να αναμένουν την έλευση του κάθε καραβιού που μεταφέρει φορτηγά με φυτικό υλικό και να το ελέγχουν για να διαπιστώνουν την φυτοϋγεία του φορτίου.
Για να γίνει αυτό εφικτό χρειάζονται περισσότεροι φυτοϋγειονομικοί ελεγκτές με ευέλικτο ωράριο και υποστήριξη να εκτελέσουν ανεμπόδιστα το καθήκον του.
Η χώρα μας εκπαιδεύει εξαιρετικούς γεωπόνους, ας τους δώσουμε τη δυνατότητα να μας προστατεύσουν.
  1. Έλεγχος των ατόμων που έχουν δυνατότητα να εισάγουν φυτικό υλικό στη χώρα και δυνατότητα στους φυτοϋγειονομικούς ελεγκτές να επιθεωρούν και κήπους.
Το βακτήριο μεταδίδεται με πολλά φυτά κηποτεχνίας άμεσα και εύκολα. Αυτή τη στιγμή, ο κάθε φυτωριούχος ελέγχεται τακτικά από τις αντίστοιχες υπηρεσίες, φέρει ειδικές άδειες και είναι πιστοποιημένος να παράγει.
Δυστυχώς όμως, επιτρέπεται η αγορά φυτών και σε μη πιστοποιημένους επαγγελματίες που λόγω κενού στην νομοθεσία δεν επιτρέπεται να ελεγχθούν ποτέ!
Σε πολλούς κήπους και έργα πρασίνου έχει παρατηρηθεί ο κατασκευαστής να φέρνει φυτά από το εξωτερικό, και καθώς στερείται αδειών, οι Αρχές δεν έχουν αρμοδιότητα να επιθεωρήσουν το φορτίο.
Τα φυτά δεν τοποθετούνται σε πιστοποιημένη μονάδα αλλά απευθείας στο έδαφος και μπορούν να μολύνουν τη χώρα. Εξοικονομώντας λίγα χρήματα για έναν κήπο διακινδυνεύουμε να κοστίσουμε 3 δις στο ΑΕΠ μας!
  1. Πιστοποίηση και εκπαίδευση των γεωπόνων των φυτωρίων και θέσπιση Ελληνικού Σήματος ποιότητας.
Πιστοποιώντας και εκπαιδεύοντας τους γεωπόνους του φυτωρίου να διατηρούν σωστά αρχεία και να συμπληρώνουν οι ίδιοι τα διαβατήρια εξαγωγών, εξοικονομείται χρόνος και χρήμα σε όλες τις διαδικασίες ώστε να μπορούν και οι φυτοϋγειονομικοί ελεγκτές να ασχοληθούν περισσότερο με την προστασία μας.
Θα πρέπει επίσης να εισαχθεί κριτήριο ποιότητας με το Ελληνικό Σήμα το οποίο να δίδεται σε όσα φυτώρια συμμορφώνονται με τα απαιτητικά κριτήρια του πιστοποιητικού.
Η απουσία Xylella στην Ελλάδα είναι ένα μεγάλο ατού για εξαγωγές καθώς είμαστε οι μόνοι που με ασφάλεια μπορούν να παράξουν 100% υγιές υλικό, τη στιγμή που οι εργολάβοι πρασίνου της Ευρώπης το έχουν ανάγκη! Ας το εκμεταλλευτούμε και ας το διαφημίσουμε τόσο εντός όσο και εκτός των συνόρων!
Πρόσφατα ολόκληρο το Βέλγιο τέθηκε σε καραντίνα διότι μολυσμένα φυτά ελιάς από 2 διαφορετικές περιοχές της Ισπανίας εισήλθαν στη χώρα με επίσημα φυτοϋγειονομικά έγγραφα.
Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να στηριχθούμε μόνο στις δικές μας δυνάμεις για να προστατευτούμε!
Ας φροντίσουμε όλοι μας, από τον πιο μικρό κήπο ως το πιο μεγάλο έργο να ζητάμε πιστοποιημένα φυτά! Μόνο τα Ελληνικά φυτά είναι 100% καθαρά και βοηθούν τον τόπο μας!  Πηγή.vinegrek.com
Σχετική ενημέρωση του Υπουργείου Γεωργίας

ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΕΕ

ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΕΕ

Σήμερα έλαβα μέρος σε μία από τις πλέον ουσιαστικές συναντήσεις με αντικείμενο την πολιτική της ΕΕ για τα νησιά, τις ορεινές και τις ελάχιστα κατοικημένες περιοχές. Τις περιοχές αυτές η ΕΕ τις χαρακτηρίζει πλέον ως "Europe's Jewels".
Την περίοδο αυτή αναμορφώνεται η περιφερειακή πολιτική της ΕΕ προκειμένου να ανταποκριθεί στις νέες προκλήσεις. Παράλληλα σχεδιάζεται το νέο χρηματοδοτικό πρόγραμμα 2021-2027 όπου οι Περιφέρειες και οι Δήμοι θα πρέπει να έχουν κομβικό ρόλο. Στη σημερινή συνάντηση εκπροσώπων νησιών και ορεινών περιοχών από όλη την Ευρώπη, η εκπρόσωπος της DG Regio της Ευρ. Επιτροπής, έθεσε τα εξής:
- Η ΕΕ προωθεί για τη νέα περίοδο την PO5 (Policy Objective 5) με τίτλο «Europe closer to citizens». Η οριζόντια αυτή πολιτική θα είναι εστιασμένη στις περιφέρειες της ΕΕ και ειδικότερα στα νησιά, τις ορεινές και τις λιγότερο κατοικημένες περιοχές. Στόχος είναι «to leave no place behind». Συνεπώς η PO5 μας αφορά άμεσα.
- Τα χρηματοδοτικά εργαλεία θα προσαρμοστούν ακόμα καλύτερα στις τοπικές ανάγκες. Εργαλεία όπως το CLLD (LEADER) που εμείς ήδη υλοποιούμε στα Κύθηρα, θα έχουν καίριο ρόλο και σαφώς αναβαθμισμένο στη νέα περίοδο.
- Στόχος είναι η συνοχή να αποκτήσει τοπικά χαρακτηριστικά (localization of cohesion).
Τέλος είδαμε ενδιαφέροντα παραδείγματα πολιτικής συνοχής σε τοπικό επίπεδο, με πιο ενδιαφέρον κατά τη γνώμη μου την περίπτωση του Τιρόλο.
#EUWeekofRegionsandCities
 Stratos Charchalakis

Χαλκιδική: Συνελήφθη 62χρονος που καλλιεργούσε κάνναβη σε θερμοκήπιο

Συνελήφθη τη Δευτέρα, σε χωριό της Χαλκιδικής ένας 62χρονος που καλλιεργούσε δενδρύλλια κάνναβης σε κτήμα ιδιοκτησίας του. 
Ύστερα από έρευνες αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Παιονίας, στο κτήμα και σε ένα τροχόσπιτο του άνδρα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν οκτώ δενδρύλλια κάνναβης με ύψος που έφτανε τα τρία μέτρα, σε ειδικά διαμορφωμένο θερμοκήπιο, ποσότητα κάνναβης με βάρος που ξεπερνά το ένα κιλό και φυτικά αποσπάσματα κάνναβης 270 γραμμαρίων. 


Πηγή: thestival.gr



ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ.ΔΗΜΟΠΡΑΤΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΝΕΑ ΨΗΦΙΑΚΑ ΥΔΡΟΜΕΤΡΑ

ΔΗΜΟΠΡΑΤΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΝΕΑ ΨΗΦΙΑΚΑ ΥΔΡΟΜΕΤΡΑ

Αναρτήθηκε στη Διαύγεια, το ΚΗΜΔΗΣ και την Εφημερίδα της ΕΕ η διακήρυξη για την προμήθεια των 4.500 νέων υδρομέτρων και του λοιπού εξοπλισμού ύδρευσης του Δήμου Κυθήρων. Η προμήθεια χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα "ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ" και έχει π/υ 1.750.508,00€.

Με την αντικατάσταση των πεπαλαιωμένων υδρομέτρων με τα νέα σύγχρονα ψηφιακά και μαζί με το μεγάλο έργο του τηλεχειρισμού των δικτύων που ολοκληρώνεται (με χρηματοδότηση 1.980.000€ από το ΠΕΠ Αττικής), ο Δήμος μας αναβαθμίζει συνολικά το δίκτυο ύδρευσης με στόχο την παροχή ποιοτικότερων υπηρεσιών προς τους πολίτες.

Η ουσιαστικότερη αλλαγή που θα προκύψει από τα νέα ψηφιακά υδρόμετρα θα είναι η έκδοση των λογαριασμών ύδρευσης στον πραγματικό τους χρόνο, για πρώτη φορά στην ιστορία του Δήμου.

Σημειώνεται ότι το κόστος σύνδεσης των νέων υδρομετρητών δεν θα βαρύνει τους καταναλωτές, αλλά καλύπτεται από το έργο.

Η ηλεκτρονική αποσφράγιση των προσφορών θα γίνει στις 19/11.

ΑΓΙΑ ΠΕΛΑΓΙΑ.ΛΑΜΠΡΟΣ Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΜΑΣ

Με τις ευχές και ευλογίες του Σεβασμιωτατου Μητροπολίτου Κυθήρων και Αντικυθήρων κ. Σεραφείμ, εορτασαμε λαμπρως και φέτος τη μνήμη της Οσιας Πελαγιας της εξ Αντιοχείας, προστάτιδος της ενορίας μας. Ευχαριστούμε πολύ όλους και όλες που ήρθατε και συνεορτασαμε και συνδραματε στην επιτυχή διεξαγωγή της πανηγυρεως μας
Ι.Ν.Αγίας Πελαγίας Κυθήρων Κυθηρων


Η Οσία Πελαγία ζούσε στην Αντιόχεια και ήταν πόρνη. Η ζωή της ήταν βουτηγμένη μέσα στον οίστρο των αμαρτωλών ηδονών.
Η ακολασία είχε πωρώσει τόσο τη συνείδησή της, ώστε καμιά έννοια μετανοίας να μη μπορεί να εισχωρήσει στην ψυχή της. Επομένως, θα μπορούσε να πει κανείς, ήταν καταδικασμένη από την επίγεια ζωή της στο πυρ της κολάσεως. Όμως όχι!

Η Πελαγία τυχαία σε κάποια σύναξη χριστιανών άκουσε θερμό κήρυγμα περί αγνότητας, του επισκόπου Νόννου (βλέπε 10 Νοεμβρίου). Τα λόγια του ήλεγξαν και συγκλόνισαν την ψυχή της. Με τη χάρη του Θεού, απαρνήθηκε την άσωτη ζωή της, πούλησε τα διάφορα κοσμήματά της και τα χρήματα διαμοίρασε στους φτωχούς. Αφού κατηχήθηκε και βαπτίσθηκε, μετά οκτώ μέρες πήγε στην Ιερουσαλήμ, όπου με σκληρή όπου με σκληρή άσκηση πέρασε την υπόλοιπη ζωή της....
Απολυτίκιο:
Ἦχος δ'. Ὁ ὑψωθεῖς ἐν τῷ Σταυρῷ.
Ἐξ ἀκανθῶν καθάπερ ρόδον εὐῶδες, τὴ Ἐκκλησία Πελαγία ἐδείχθης, ταὶς ἐναρέτοις πράξεσιν εὐφραίνουσα ἠμᾶς, ὅθεν καὶ προσήγαγες, ὡς ὀσμὴν εὐωδίας, τῷ σὲ θαυμαστώσαντι, τὸν σὸν βίον Ὁσία. Ὂν ἐκδυσώπει σώζεσθαι ἠμᾶς, παθῶν παντοίων, ψυχῆς τὲ καὶ σώματος.


Η εταιρία drakakis tours ενημερώνει σχετικά με τα όσα δημοσιεύονται για τα σχολικά δρομολόγια του Δημοτικού σχολείου Ποταμού και Νηπιαγωγείο Αγία Πελαγίας.



.Αγροτικός Ελαιουργικός Συνεταιρισμός Ποταμού Κυθήρων.ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


ΟΣΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΕΙΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ 2019 ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΛΕΓΧΟ ΣΤΑ E-MAIL ΔΙΟΤΙ ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΓΚΡΙΘΕΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΟΙΝΩΣΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΚΥΔ ΤΟΥΣ.
ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΠΛΗΡΩΜΗ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ 70% ΤΗΣ ΒΑΣΙΚΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΣΤΙΣ 24-25/10 ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΘΑ ΠΑΝΕ ΣΤΙΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ.

ΣΧΟΛΗ ΓΟΝΕΩΝ 12 & 13 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019


ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
          ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ
ΚΥΘΗΡΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ
                     
                                                                    Ἐν Κυθήροις τῇ 8ῃ Ὀκτωβρίου 2019
                                                                                         
Ἀριθ. Πρωτ.: 501
                                                                  
ΠΡΟΣΚΛΗΣΙΣ
 
        Τό Σάββατον 12 κτωβρίου 2019 στό Πνευματικό Κέντρο Ποταμο καί τήν Κυριακή 13 κτωβρίου 2019 στό Λεοντσίνειο Πνευματικό Κέντρο Κεραμωτο, περί ραν 7 μ.μ., θά ἀρχίση γιά 15η χρονιά ἡ μηνιαία Σύναξις τῆς Σχολῆς Γονέων καί Κηδεμόνων.
 
Ὁμιλήτρια ἡ Καθηγήτρια Θεολόγος τοῦ Λυκείου Κυθήρων
 κ.λένη Μεγαλοκονόμου-Σοφίου
μέ θέμα
«Ἡ ἀντιπαιδαγωγικότητα στήν ἐποχή μας»
 
 
Παρακαλοῦνται καί προσκαλοῦνται οἱ Ἀρχές καί φορεῖς τῆς νήσου μας, οἱ ἀγαπητοί Γονεῖς καί Κηδεμόνες καί ὅλοι οἱ συμπολίτες μας νά παρευρεθοῦν στίς συνάξεις αὐτές.
Μετά τήν ὁμιλία θά ἀκολουθήση ἐνδιαφέρουσα συζήτησις ἐπί τοῦ θέματος.
Μετ’ εὐχῶν.
Ο  ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ   
Κυθήρων Σεραφείμ

Πανελλήνιο Συνέδριο Management Υγείας.Εφαρμογή στο ΓΝ-ΚΥ Κυθήρων",

Πανελλήνιο Συνέδριο Management Υγείας-
Εισήγηση με θέμα "Βελτίωση της Ποιότητας Ζωής Ατόμων Τρίτης Ηλικίας στη Νησιωτική Ελλάδα. Εφαρμογή στο ΓΝ-ΚΥ Κυθήρων",
9 Νοεμβρίου, 12:50, Αθήνα

ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΝΟΝΕ ΜΟΥ ...Απεβίωσε ο Διονύσιος Κασιμάτης

ΚΑΛΟ ΣΟΥ ΤΑΞΙΔΙ ΝΟΝΕ ΜΟΥ....Καλό Παράδεισο...
Έφυγε από την ζωή πλήρης ημερών ένας Αξιοπρεπής,Τίμιος,και πολύ Εργατικός Άνθρωπος ο Διονύσιος Κασιμάτης.
Η Νεκρώσιμος Ακολουθία θα τελεστεί σήμερα Τρίτη 8 Οκτωβρίου και ώρα 16.00 Στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας Φριλιγκιανίκων.
Θα σε ΘΥΜΑΜΑΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ...