Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2019

Κοζάνη: Συνελήφθη 35χρονος για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης

Συνελήφθη, το απόγευμα της Τετάρτης, σε δασική περιοχή της Κοζάνης, ένας 35χρονος για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης.
Στο πλαίσιο συνεχιζόμενων δράσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας ναρκωτικών ουσιών και κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον 35χρονο να προσεγγίζει για να φροντίσει τη φυτεία επτά δενδρυλλίων κάνναβης, ύψους έως 1,6 μέτρα, τα οποία καλλιεργούσε. Τα δενδρύλλια κάνναβης εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.
Προανάκριση για την υπόθεση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Κοζάνης, ενώ ο 35χρονος οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης.

Πηγή: thestival.gr




"Ιόνια νησιά: εποχική μετανάστευση και Ελληνική Επανάσταση. Τα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα ως μελέτη περίπτωσης (περίπου από τις αρχές του 18ου αιώνα έως το 1827)"



Την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου (ώρα 13.30’), επιστημονική ανακοίνωσή μου με τίτλο "Ιόνια νησιά: εποχική μετανάστευση και Ελληνική Επανάσταση. Τα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα ως μελέτη περίπτωσης (περίπου από τις αρχές του 18ου αιώνα έως το 1827)" (Θόλου 5, Πλάκα, Μουσείο Ιστορίας ΕΚΠΑ), στο πλαίσιο του επιστημονικού συνεδρίου με θέμα «Πληθυσμιακές μετακινήσεις προς τα Ιόνια Νησιά: από τον 13ο αιώνα έως την Ένωση με την Ελλάδα» (9-11 Οκτωβρίου 2019), που οργανώνει το Τμήμα Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με το Κέντρο Μελετών Ιονίου. Βλ. κατωτέρω το πρόγραμμα των εργασιών του συνεδρίου:

Νέες σημαντικές χρηματοδοτησεις για το νησί μας από το πρόγραμμα CLLD/LEADER

Νέες σημαντικές χρηματοδοτησεις για το νησί μας από το πρόγραμμα CLLD/LEADER που υλοποιούμε δυναμικά. Αστικό Σχολείο, αίθουσα Μηχανισμού Αντικυθήρων στο Δημαρχείο Ποταμού και μεγάλη οικονομική ενίσχυση της Φιλαρμονικής Ποταμού! Και αρκετά ακόμη.
Stratos Charchalakis
Πληροφορίες : www.atticalag.gr

Εύβοια: Άνδρας καλλιεργούσε κάνναβη σε... κοτέτσι


Χθες το μεσημέρι, από αστυνομικούς της Γ’ Ο.Π.Κ.Ε. του Αστυνομικού Τμήματος Ιστιαίας, συνελήφθη σε περιοχή της Ιστιαίας Εύβοιας ένας 53χρονος Έλληνας, με την κατηγορία της παράβασης νομοθεσίας περί ναρκωτικών και όπλων. 
Πιο συγκεκριμένα, μετά από έρευνα των αστυνομικών στο σπίτι του συλληφθέντα, αλλά και στο κοτέτσι του, βρέθηκαν πολλά αντικείμενα που κατασχέθηκαν στη συνέχεια. 
Ειδκότερα, βρέθηκαν: ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, μεικτού βάρους 57,7 γραμμαρίων, μαχαίρι με μήκος λάμας 15 εκατοστών και μεταλλικό τρίφτη κάνναβης από το σπίτι, ενώ από το κοτέτσι, εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν έξι δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως και δύο μέτρων.
Την προανάκριση διενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Ιστιαίας, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.