Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2019

ΔΡΑΣΗ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟ 19/10/2019


ΣΤΡΑΤΟΣ ΧΑΡΧΑΛΑΚΗΣ.ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ

Κατά την τελευταία ημέρα παραμονής μου στις Βρυξέλλες (με έξοδα της Επιτροπής των Περιφερειών της ΕΕ και δικά μου και ΟΧΙ του Δήμου!), συμμετείχα σε σύσκεψη στη ΓΔ Περιφερειακής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG Regio) στο γραφείο του Head of Unit για την Ελλάδα και την Κύπρο κ. Willebrordus Sluijters.
Αντικείμενο της πολύωρης συνάντησης ήταν η χρηματοδότηση εμβληματικών έργων υποδομής για το Δήμο Κυθήρων με προτεραιότητα στη διαχείριση λυμάτων, την επόμενη φάση έργων της διαχείρισης απορριμμάτων και την ύδρευση, δηλαδή τους τρεις κύριους τομείς υποδομών που οφείλει να έχει ένας τουριστικός Δήμος.
Εκφράστηκε η ικανοποίηση για την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης των έργων του ΧΥΤΥ και αναλύθηκαν οι προτεραιότητες που θα πρέπει να περιλαμβάνει η επόμενη φάση, για την οποία ο Δήμος μας έχει ήδη αποστείλει σχετική επιστολή στα συναρμόδια υπουργεία και φορείς.
Για το ζήτημα της ύδρευσης, ενημέρωσα τα στελέχη της ΕΕ ότι ολοκληρώνουμε το επιχειρησιακό σχέδιο (Master Plan) διαχείρισης υδατικών πόρων αλλά και σημαντικά έργα ύδρευσης (νέα δίκτυα, αφαλατώσεις, Όχελλες, τηλεχειρισμός κ.λπ.) που οδεύουν σε χρηματοδότηση, ενώ σε λίγους μήνες θα αναθέσουμε τη μελέτη αντικατάστασης των παλαιών δικτύων που αποτελεί αίτημα όλων των Κοινοτήτων.
Στο μείζον ζήτημα της διαχείρισης λυμάτων, όπου ο Δήμος μας απώλεσε στο παρελθόν τεράστιες χρηματοδοτικές ευκαιρίες καθώς δεν είχε να παρουσιάσει ώριμες μελέτες, ενώ είχε επενδύσει σε μελέτες που δεν μπορούσαν να εφαρμοστούν τεχνικά ή/και νομικά όπως στην περίπτωση του Ποταμού, τα στελέχη της ΕΕ μας ενημέρωσαν ότι στη νέα προγραμματική περίοδο 2021-2027 (+3) θα υπάρξουν σχετικές χρηματοδοτήσεις για έργα βιολογικών καθαρισμών και αποχετεύσεων και σε οικισμούς κάτω των 2.000 κατοίκων, που σήμερα δεν είναι επιλέξιμα, με προτεραιότητα σε περιοχές περιβαλλοντικά και τουριστικά ευαίσθητες. Προτάθηκε η εκπόνηση εντός των επομένων μηνών μιας συνολικής μελέτης – επιχειρησιακού σχεδίου (Master Plan) για τη συνολική διαχείριση των λυμάτων στα Κύθηρα (προφανώς με προτεραιότητες και εξειδικεύσεις) πάνω στο οποίο θα πρέπει να βασιστεί κάθε μελλοντική πρόταση που θα υποβληθεί για χρηματοδότηση. Εξάλλου, η επεξεργασία λυμάτων παραμένει χρηματοδοτική προτεραιότητα για την Ελλάδα και κατά τη νέα περίοδο όπως αναφέρεται στο παράρτημα D του Country Report για την Ελλάδα στα σχετικά έγγραφα του Ευρωπαϊκού Εξαμήνου 2019.
Τέλος, συζητήσαμε για την ενεργειακή αυτονόμηση των Αντικυθήρων, όπου είναι σε γνώση της ΕΕ ότι στο μικρό νησί το κόστος παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος είναι το ακριβότερο στην Ευρώπη (μαζί με το Αγαθονήσι) και συμφωνήσαμε να βρισκόμαστε σε επαφή με στόχο την υποβολή μιας πρότασης ενεργειακής βιωσιμότητας στα Αντικύθηρα, σε συνδυασμό με την επένδυση του Εθνικού Αστεροσκοπείου στο νησί, που θα χρηματοδοτηθεί από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.
Για το σύνολο των επαφών μου στις Βρυξέλλες θα ενημερώσω αναλυτικά τις δημοτικές παρατάξεις μόλις επιστρέψω στα Κύθηρα.
#EUWRC

ΛΑΚΩΝΙΑ.Θηροφύλακες «έβγαλαν λαγό» στους Μολάους



ΜΟΛΑΟΙ. Το πρωινό της Κυριακής 22 Σεπτεμβρίου  ο Ομοσπονδιακός Θηροφύλακας κ. Τζώρτζης Αδάμ και ο Θηροφύλακας του Κυνηγετικού Συλλόγου Μολάων κ. Δεληγιάννης Γεώργιος εκτελούσαν τα υπηρεσιακά τους καθήκοντα στην περιοχή «Κιάφες Κρεμαστής» του Δήμου Ευρώτα.
Περί ώρα 07.30 αντιλήφθηκαν δύο άτομα να διενεργούν κυνήγι λαγού. Τους πλησίασαν και στον έλεγχο που τους έκαναν διαπίστωσαν ότι το ένα από τα δύο άτομα αυτά δεν κατείχε άδεια κυνηγίου για την τρέχουσα κυνηγετική περίοδο και ότι το άλλο άτομο είχε παραχωρήσει - παρανόμως - το κυνηγετικό του όπλο σε αυτόν που δεν είχε άδεια.
Ακολουθήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες και υπεβλήθη εναντίον τους η σχετική μήνυση στο Δασαρχείο Μολάων, όπως προβλέπεται από τις κείμενες διατάξεις του Δασικού Κώδικα.

 notospress.gr

Ιερά Μητρόπολις Κυθήρων και Αντικυθήρων.Την Κυριακή 13 Οκτωβρίου ξεκινάμε τα Κατηχητικά Σχολεία.


Ιερά Μητρόπολις Κυθήρων και Αντικυθήρων.
Αγαπητοί μας γονείς και παιδιά.
Την Κυριακή 13 Οκτωβρίου ξεκινάμε τα Κατηχητικά Σχολεία, τις κατηχητικές παρέες, στη Χώρα, στο Λιβάδι, στον Κάλαμο, στα Φράτσια, στον Ποταμό , στον Καραβά, στην Αγία Πελαγία και στον Αβλέμονα .
Σας περιμένουμε σε μια νέα δημιουργική κατηχητική χρονιά .
Στον Ι. Ν. Αγίας Πελαγίας ο αγιασμός και η πρώτη μας φετινή συνάντηση θα γίνει στις 11:30. Ηλικίες συμμετοχής στα κατηχητικα μας από 4 ετών (προσχολικής) έως 17.