Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2019

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΑΤΙΚΙΩΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ - ΑΙΤΗΜΑ για για ΕΝΣΤΑΣΗ του ΔΗΜΟΥ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ κατά των 8 ΑΙΟΛΙΚΩΝ στα ΒΑΤΙΚΑ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΑΤΙΚΙΩΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ - ΑΙΤΗΜΑ για για ΕΝΣΤΑΣΗ του ΔΗΜΟΥ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ κατά των 8 ΑΙΟΛΙΚΩΝ στα ΒΑΤΙΚΑ
Πειραιάς, 23/10/2019
Τη στήριξη όλων των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μονεμβασίας κατά τη συνεδρίαση της 22ας Οκτωβρίου έλαβε κατ' αρχήν το αίτημα της Ομοσπονδίας των Βατικιώτικων Συλλόγων στην Αττική να υποβληθεί από τον Δήμο ένσταση στη ΡΑΕ, εντός της νόμιμης προθεσμίας των 30 ημερών, όσον αφορά τη χορήγηση άδειας παραγωγής σε 8 αιολικά "πάρκα" στη Δημοτική Ενότητα Βοιών.
Θα πρόκειται για ένα πρώτο βήμα αντίδρασης όσον αφορά τους εν λόγω σχεδιασμούς, που είναι αντίθετοι προς την εκπεφρασμένη βούληση της τοπικής κοινωνίας και του Δήμου Μονεμβασίας για ήπια οικοτουριστική ανάπτυξη των Βατίκων.
Μεταξύ των θέσεων που έχουν επιλεγεί για την εγκατάσταση των 8 συγκεκριμένων αιολικών "πάρκων" είναι η Βαβύλα, η Κριθίνα και η Αγία Κυριακή στα Βελανίδια, γεγονός που επηρεάζει άμεσα τα χωριά μας.
Σημειώνουμε ότι στο υπό έγκριση αναθεωρημένο Περιφερειακό Χωροταξικό Πλαίσιο Πελοποννήσου η Κριθίνα και η Βαβύλα περιγράφονται ως τοπία Ιδιαιτέρου Φυσικού Κάλλους Διεθνούς Εμβέλειας. Στον δε υπό έγκριση Γενικό Πολεοδομικό Σχεδιασμό Βοιών προτείνονται ως Περιοχές Απολύτου Προστασίας. Άρα, επείγει και η έγκριση του ΠΧΠΠ, όσο και του ΓΠΣ Βοιών, προκειμένου η περιοχή μας, η Χερσόνησος του Μαλέα, να "θωρακιστεί" θεσμικά.
Στην επιστολή μας προς το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μονεμβασίας επισημάναμε επίσης ότι οι περιοχές στις οποίες χωροθετούνται τα συγκεκριμένα 8 αιολικά "πάρκα" (περίπου 60 ανεμογεννήτριες) έχουν οριστεί ως "αναδασωτέες" μετά την καταστροφική πυρκαγιά του 2015 και, άρα, η εγκατάσταση αιολικών είναι συνταγματικά επιτρεπτή μόνον "σε εξαιρετικές περιπτώσεις και υπό προϋποθέσεις", όπως έκρινε η Ολομέλεια του ΣτΕ με την υπ' αριθμ. 2499/2012 απόφασή της.
Θα θέλαμε, τέλος, να ενημερώσουμε τους συνδημότες μας ότι σύμφωνα με το ισχύον (αλλά υπό αναθεώρηση) Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο για τις ΑΠΕ, ο προβλεπόμενος αριθμός τυπικών ανεμογεννητριών για τη ΔΕ Βοιών ανέρχεται στις 230!
Παρακολουθούμε, όπως όλη η τοπική κοινωνία, το φλέγον αυτό θέμα και ζητούμε από τις Αρχές του τόπου να πράξουν τα νόμιμα και δέοντα.
Το ΔΣ της Ομοσπονδίας των Βατικιώτικων Συλλόγων στην Αττική

Καβάλα: 69χρονος καλλιεργούσε κάνναβη στην αυλή του

Στα χέρια της αστυνομίας «έπεσε» ένα 69χρονος Έλληνας, στην Καβάλα ο οποίος καλλιεργούσε στο σπίτι του κάνναβη.
Συγκεκριμένα, αστυνομικοί της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας συνέλαβαν τον 69χρονο, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.
Στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, οι αστυνομικοί εντόπισαν στην οικία του 69χρονου μία νάιλον συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους 74 γραμμαρίων και σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην αυλή, πέντε φυτά κάνναβης, ύψους 10 έως 50 εκατοστών.
Κατασχέθηκαν τα παραπάνω φυτά κάνναβης και η ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.

Πηγή: thestival.gr

ΚΥΘΗΡΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΘΗΝΩΝ Δ/Τ













14ος ΔΡΟΜΟΣ ΣΕΜΠΡΕΒΙΒΑΣ ΚΥΘΗΡΑΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΔΡΟΜΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗ 3/11


Η Π. Υ. Γυθείου αρχίζει τις εκπαιδευτικές της δράσεις.

Το νομικό πρόσωπο ( ΟΚΠΑΠΑ) του Δημου Ανατολικής Μάνης σε συνεργασία με την Πυροσβεστικής Υπηρεσία Γυθείου, διοργανώνει ημερίδα για τους εργαζόμενους του Νομικού προσωπου με θέμα την πρόληψη και την προστασία απο την πυρκαγιά.!!

Η Π. Υ. Γυθείου αρχίζει τις εκπαιδευτικές της δράσεις.
Η Π.Υ. Γυθείου Πυραρχος Κωνσταντίνος Καστρης αποδέχθηκε την πρόσκληση του Δήμου Ανατολικής Μάνης, και θα πραγματοποιήσει εκπαιδευτική διάλεξη και πρακτική εξάσκηση στους εργαζόμενους του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης Παιδείας και Αθλητισμού.
Βασικό αντικείμενο της εκπαίδευσης είναι η άμεση διαπίστωση του κινδύνου της πυρκαγιάς στο εργασιακό περιβάλλον, η αποφυγή των πυρκαγιών από αμέλεια, η δυνατότητα αντιμετώπισης μιας πυρκαγιάς στην έναρξη της και οι χρήση φορητών μέσων πυρόσβεσης.
Τη δράση αυτή φιλοξενεί το Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου Ανατολικής Μάνης στο Γύθειο την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου στις 18:00.
Εκπαιδευτής θα είναι ο Επιπυραγος Κωνσταντίνος Γραφακος Διοικητής της Π. Υ. Γυθείου.
Υπεύθυνος διοργάνωσης ο Πρόεδρος του Οργανισμού Λεωνίδας Πουλικάκος