Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2019

ΔΗΜΟΣ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣΟφειλές προς το Δήμο – Παράταση της ρύθμισης των 100 δόσεων (Ν.4611/2019)


Παρατείνεται η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για ρύθμιση των οφειλών προς το Δήμο ανεξάρτητα από την αιτία που αυτές έχουν προκύψει (φόροι, τέλη, δικαιώματα, εισφορές, προσαυξήσεις και πρόστιμα), έως 31/12/2019
Πιο συγκεκριμένα ο Δήμος Μονεμβασίας προχώρησε στην ακόλουθη ανακοίνωση:
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΡΑΤΑΣΗΣ ΡΥΘΜΙΣΗΣ  Ν. 4611/2019

Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθ.6 ΦΕΚ 145 Α /30-9-2019 το πρώτο εδάφιο της παραγράφου 1 του άρθρου 110 του ν. 4611/2019 (Α’ 73), αντικαθίσταται ως εξής:
Οφειλές προς τους Δήμους και τα νομικά τους πρόσωπα, που έχουν βεβαιωθεί ή θα βεβαιωθούν έως 29.11.2019, μπορεί, ύστερα από αίτηση του οφειλέτη προς την αρμόδια για την είσπραξή τους υπηρεσία του οικείου δήμου ή του νομικού του προσώπου, να ρυθμίζονται και να καταβάλλονται με απαλλαγή κατά ποσοστό από τις κατά ΚΕΔΕ προσαυξήσεις και τόκους εκπρόθεσμης καταβολής, καθώς και από τα πρόστιμα λόγω εκπρόθεσμης υποβολής ή μη υποβολής ή ανακριβούς δήλωσης ή λόγω μη καταβολής τέλους, ως εξής
  1. Το άρθρο 111 του ν. 4611/2019 (Α’ 73), αντικαθίσταται ως εξής:
Η αίτηση του οφειλέτη για την υπαγωγή στη ρύθμιση υποβάλλεται έως 31.12.2019
Οι οφειλές καταβάλλονται εφάπαξ ή σε μηνιαίες δόσεις (έως 100)  με απαλλαγή κατά ποσοστό από τις προσαυξήσεις και  τόκους εκπρόθεσμης καταβολής καθώς και από τα πρόστιμα, ως εξής:
  • Εφάπαξ με απαλλαγή  100%
  • σε  2 έως 24 δόσεις με απαλλαγή  80%
  • σε 25 έως 48 δόσεις  με απαλλαγή 70%
  • σε 49 έως 72 δόσεις με απαλλαγή  60%
  • σε 73 έως 100 δόσεις με απαλλαγή 50%
Το  ελάχιστο ποσό μηνιαίας δόσης της ρύθμισης πλην της τελευταίας δεν μπορεί να είναι μικρότερο των είκοσι (20) €.

Η απώλεια της ρύθμισης επέρχεται
  • αν δεν καταβληθούν 3 συνεχόμενες δόσεις  ή η τελευταία καθυστερήσει πάνω από 3 μήνες
  • στην περίπτωση που δεν υποβληθούν οι προβλεπόμενες δηλώσεις για την επιβολή των τελών επί των ακαθαρίστων εσόδων και παρεπιδημούντων
  • όταν υποβληθούν αναληθή στοιχεία για να χορηγηθεί ρύθμιση
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους και προϋποθέσεις ένταξης στη ρύθμιση οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται τις εργάσιμες μέρες και ώρες στα τηλέφωνα:
2732360529 και 2732360535 Δημοτικό Κατάστημα Μολάων
2734360139 και 2734360140 Δημοτικό Κατάστημα Νεάπολης
2732360320 Δημοτικό Κατάστημα Παπαδιανίκων
2732360012 Δημοτικό Κατάστημα Μονεμβασίας
2732360415 Δημοτικό Κατάστημα Ρειχέας

Ο Προϊστάμενος Ταμειακής Υπηρεσίας
Ιωάννης Πουλάκης

ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ.ΚΥΘΗΡΑ ΣΤΑΒΛΙ 1974-75

ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ.ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΦΑΡΩΝ ΠΝ


ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΦΑΡΩΝ ΠΝ
Ο Δήμαρχος Κυθήρων κ. Ευστράτιος Χαρχαλάκης συνάντησε σήμερα στο Δημαρχείο τον Διοικητή της Υπηρεσίας Φάρων του Πολεμικού Ναυτικού Αρχιπλοίαρχο κ. Παναγιώτη Σταυριανάκο ΠΝ, συνοδευόμενο από τους επιτελείς και συνεργάτες του, στο πλαίσιο της υπηρεσιακής επίσκεψής τους στο νησί μας.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν όλα τα ζητήματα που αφορούν στην ανάδειξη των ιστορικών Φάρων που βρίσκονται στα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα.
Σε ό,τι αφορά στον ιστορικό Φάρο του Μουδαρίου, το ΠΝ προχωρά άμεσα με ίδια δαπάνη στην συντήρηση του μνημείου προκειμένου από την προσεχή θερινή περίοδο να μετατραπεί σε Φάρο παραθερισμού, όπως έχει εδώ και χρόνια γίνει με τον Φάρο Καψαλίου. Η συντήρηση του ιστορικού αυτού μνημείου, είναι πλέον εφικτή χάρη την διάνοιξη της οδού πρόσβασης που επιτεύχθηκε με τη συνεργασία του Δήμου Κυθήρων με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και υλοποιήθηκε το χειμώνα του 2018 από τη ΜΟΜΚΑ.
Αναφορικά με τον Φάρο Απολυτάρας Αντικυθήρων, αναμένεται η διάνοιξη της οδού πρόσβασης από τα συνεργεία της ΜΟΜΚΑ προκειμένου το ΠΝ να προχωρήσει και εκεί στη συντήρηση και ανάδειξη του μνημείου. Ο Δήμος Κυθήρων θα αναζητήσει χρηματοδότηση για την εκπόνηση μιας συνολικής μελέτης αποκατάστασης και ανάδειξης, ενώ η Υπηρεσία Φάρων δεσμεύθηκε ότι μόλις ο Φάρος των Αντικυθήρων αποκατασταθεί, θα τον στελεχώσει μόνιμα με προσωπικό. Στόχος είναι η μετατροπή μέρους των κτηρίων του Φάρου Απολυτάρας σε ένα μοναδικό εκθεσιακό - πολιτιστικό χώρο με έμφαση τόσο στην ιστορία του Ρώσου Ναυάρχου Νικολάου Φιλοσοφώφ, όσο και στην απαιτητική και ιδιαίτερη καθημερινότητα των Φαροφυλάκων εν γένει.

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΣΙΜΑΤΗΣ ΣΤΟΝ ADELIN FM ΚΥΘΗΡΑ 23-10-19

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΣΙΜΑΤΗΣ ΣΤΟΝ ADELIN FM ΚΥΘΗΡΑ 23-10-19

 (ΗΧΗΤΙΚΟ) ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΙ

ΜΠΟΥΤΣΙΚΑΚΗΣ.ΟΜΙΛΙΑ ΕΠΙ ΤΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ Ν. Αττικής

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

ΟΜΙΛΙΑ ΕΠΙ ΤΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ
ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ Ν. Αττικής

Πειραιάς, 24 Οκτωβρίου 2019

Στην ομιλία του επί του αναπτυξιακού νομοσχεδίου, ο Βουλευτής Α΄ Πειραιά και Νήσων, κ. Χριστόφορος Μπουτσικάκης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα έργα που έχουν «κολλήσει», αλλά και σε εκείνα που δεν έχουν ακόμα ξεκινήσει, δίνοντας έμφαση στη σημασία της τουριστικής ανάπτυξης για τον Πειραιά και τα νησιά του Ν. Αττικής.

Ο Βουλευτής έθεσε το ζήτημα με τα ιαματικά λουτρά στα Μέθανα, που, εξαιτίας της αδιαφορίας της προηγούμενης κυβέρνησης, δεν μπορούν σήμερα να λειτουργήσουν, με αποτέλεσμα να υφίσταται τεράστιο πλήγμα ο τουρισμός της περιοχής. Επιπλέον, αναφέρθηκε στα Νησιά του Αργοσαρωνικού, που δεν μπορούσαν μέχρι τώρα να αποκτήσουν τις αναγκαίες μαρίνες για την ανάπτυξη του yachting, τη δημιουργία θέσεων εργασίας και την προσέλκυση τουριστών. Συγχρόνως, επισήμανε την ανάγκη άμεσης υλοποίησης της επέκτασης του αεροδρομίου στα Κύθηρα, ώστε να μπορούν να προσγειώνονται μεγάλα αεροσκάφη, με στόχο την τουριστική ανάπτυξη του νησιού.

Για τον Πειραιά, ο κ. Μπουτσικάκης εξήρε τις πρωτοβουλίες της νέας Κυβέρνησης σχετικά με τη νέα επένδυση της Cosco, ώστε μέσα στην επόμενη διετία να γίνει ο Πειραιάς το μεγαλύτερο εμπορικό λιμάνι της Μεσογείου. Τόνισε, ωστόσο, ότι η αλματώδης ανάπτυξη του λιμανιού πρέπει να συνδυαστεί και να αποφέρει αντίστοιχη ανάπτυξη σε ολόκληρη την πόλη.

Ο Βουλευτής παρουσίασε το όραμά του για τον Πειραιά: Να γίνει «τουριστικός προορισμός», αντί για ένα απλό «πέρασμα» για τους τουρίστες, όπως είναι σήμερα. Ειδικότερα, ο κ. Μπουτσικάκης ανέπτυξε ένα πλαίσιο προτάσεων, με συγκεκριμένα έργα υποδομής τα οποία προϋποθέτει η τουριστική ανάπτυξη του Πειραιά:
επέκταση της βάσης κρουαζιέρας του ΟΛΠ για να μπορεί να δέχεται περισσότερα κρουαζιερόπλοια, κατασκευή μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων, ανέγερση σύγχρονων εμπορικών κέντρων και δημιουργία χώρων αναψυχής, πρασίνου και άθλησης.

Για την ανάπτυξη της πόλης, των νησιών και της Χώρας ολόκληρης, το κλειδί είναι η προσέλκυση επενδύσεων. Σε αυτό ακριβώς αποσκοπεί το νομοσχέδιο «Επενδύω στην Ελλάδα», παρέχοντας εχέγγυα αξιοπιστίας, εχέγγυα ομαλότητας και σταθερότητας, εχέγγυα ταχύτητας και αποτελεσματικότητας των διαδικασιών, εχέγγυα καλής λειτουργίας της αγοράς. Γιατί, για να έρθουν οι επενδυτές, δεν αρκεί να μην υπάρχει ένα, αλλά πρέπει να μην υπάρχει κανένα πρόβλημα, το οποίο θα έθετε την επένδυσή τους σε κίνδυνο. Γι’ αυτό η Νέα Δημοκρατία δεν μένει σε αποσπασματικές ρυθμίσεις, αλλά προωθεί συνολικές μεταρρυθμίσεις σε όλους τους τομείς της Δημόσιας Διοίκησης, της Δικαιοσύνης, της Εργασίας, των Υποδομών και της Αγοράς.

Για τη διευκόλυνση της επιχειρηματικότητας και τη δημιουργία πολλών νέων και καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας, ώστε να πετύχουμε το αναπτυξιακό άλμα που χρειάζεται η ελληνική οικονομία!

Ο ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΡΩΝΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΛΙΕΥΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΛΑΦΟΝΗΣΟΥ ΣΤΟΝ ADELIN FM (ΗΧΗΤΙΚΟ)

ΗΧΗΤΙΚΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΙ (ΤΕΤΑΡΤΗ 23-10-19) ΣΤΟΝ ADE;IN 107,3 FM ΚΥΘΗΡΑ

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΗΜΕΔΑΠΟΣ ΣΤΗΝ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ.

Συνελήφθη, (23.10.2019) το απόγευμα, στη Μονεμβασία Λακωνίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μολάων, 64χρονος ημεδαπός, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσαν:
α) Ένταλμα Σύλληψης του κ. Ανακριτή Κορίνθου, για απάτη και
β) απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, για απάτη κατ΄εξακολούθηση.

Συνελήφθησαν τρία άτομα για ναρκωτικά και όπλα στη Λακωνία

Συνελήφθησαν τρία άτομα για παράβαση των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά και τα όπλα στη Λακωνία
Κατασχέθηκαν ποσότητες κάνναβης, κυνηγετικό όπλο, μαχαίρι, σπάθες κ.α.
Συνελήφθησαν,  (22.10.2019) το απόγευμα, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Ανατολικής Μάνης Λακωνίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Γυθείου, του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Λακωνίας, δύο (2) ημεδαποί, 54χρονος και 54χρονη και ένας (1) 38χρονος αλλοδαπός, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά και τα όπλα.
Ειδικότερα, (22.10.2019) το απόγευμα, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Σπάρτης Λακωνίας, ύστερα από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνες στις οικίες των ανωτέρω, όπου βρήκαν συνολικά και κατέσχεσαν:
  • Ποσότητες κάνναβης συνολικού βάρους -6,7- γραμμαρίων,
  • -1- τσιγαριλίκι κάνναβης,
  • -1- κυνηγετικό όπλο,
  • -3- σπάθες, τύπου «σαμουράι»,
  • -1- μαχαίρι, με μήκος λάμας -18- εκατοστών,
  • -1- αυτοσχέδια ξύλινη ράβδο (γκλοπ),
  • -1- ζυγαριά ακριβείας και
  • -1- μεταλλικό τρίφτη.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Γυθείου, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από το Αστυνομικό Τμήμα Γυθείου.