Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2019

Δελτίο Τύπου για την πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου


Στην σημερινή πρώτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου θέσαμε τα ζητήματα
         α) Μεταφοράς μαθητών και την καθυστέρηση στην προκήρυξη του ανάλογου διαγωνισμού από την Περιφέρεια.
         β) Πρωτοβουλίες για την κάλυψη συγκοινωνιακών αναγκών κατα την διάρκεια της ακινησίας του ΙΟΝΙΣ , ειδικά για το ΚΤΕΛ Νεάπολης και τα χειμερινά αεροπορικά δρομολόγια.
         γ) Ανάπτυξη ενημερωτικής δράσης για το ΣΒΑΚ ( σχέδιο βιώσιμης αστικής κινητικότητας) για το οποίο είναι υποβαθμισμένη η δημόσια διαβούλευση.
         δ)  Ανακοινώσαμε ότι επιφυλασσόμαστε για την ανάπτυξη ηλεκτροφωτισμού στο δρόμο Φριλιγκιανίκων Διακοφτίου , εάν δεν προσκομιστεί το έγγραφο αίτημα της ΥΠΑ (υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας) και δεν ληφθεί υπόψη η ύπαρξη μελισσοκομικών εγκαταστάσεων  και του κυνηγετικού καταφυγίου.
         ε)  Αναμένουμε πιο συγκεκριμένες προτάσεις για την ανάπτυξη   φωτοβολταϊκών συστημάτων κοντά στις αντλίες των γεωτρήσεων.
         Τέλος σημειώνουμε ότι κατα την συνεδρίαση τέθηκαν θέματα και από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε ορισμένα από τα οποία εκφράσαμε την συμφωνία μας.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι

Δημήτρης Κοντολέων
Γιώργος Διδυμιώτης
Μάνος Τριφύλλης

ΕΕΠΦ: Δράση καθαρισμού και βοτανικός κήπος ενόψει στα Κύθηρα

Εθελοντική δράση καθαρισμού στον  Μυλοπόταμο, στη  Ρεματιά του Καταράκτη της Νεράιδας, στα Κύθηρα οργάνωσε η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ) στο πλαίσιο του προγράμματος: «Καθαρίζω, προστατεύω και τα Κύθηρα ομορφαίνω», το οποίο αναπτύσσεται στο νησί με χορηγία του Ιδρύματος Λασκαρίδη.

Σε μήνυμα τους, προς το ecopress  οι συμμετέχοντες στην δραστηριότητα σημειώνουν τις επιδόσεις τους στον καθαρισμό καθώς σε μιάμιση ώρα γεμίσαn 40 γιγαντοσακκούλες με φύλλα και λεπτά κλαδιά και παράλληλα προαναγγέλλουν τη δημιουργία βοτανικού Κήπου στα Κύθηρα.
Το μήνυμα των συμμετεχόντων στη δράση έχει ως εξής: «Ήμασταν όλοι εκεί: δύο Πρόεδροι Τοπικών Συμβουλίων, Μυλοποτάμου και Χώρας, η Γεν. Γραμ.του Κυθηραϊκού Συνδέσμου Κυθήρων, η Γυμνασιάρχης, ο συντονιστής της ομάδας των περιπατητών του νησιού, ο Κών/νος, ιδιαίτερα δραστήριος μαθητής της Γ´ Λυκείου, η Αναστασία ( μαθήτρια Νηπιαγωγείου) με τη Μαμά της, ιδιαίτερα αποτελεσματικές, ο Γιάννης ο Μελισσοκόμος, πάντα παρών,4-5 ξένοι μόνιμοι κάτοικοι των Κυθήρων και βέβαια η ΕΕΠΦ με τη Γεν. της Γραμματέα Αλέξια Νικηφοράκη, που συντόνιζε την όλη δράση.
Η ομάδα δούλεψε συντονισμένα και απολύτως οργανωμένα. Αποτέλεσμα: σε μιάμιση ώρα γεμίσαμε 40 γιγαντοσακκούλες με τα φύλλα και λεπτά κλαδιά, που αν έμεναν εκεί θα σάπιζαν και θα οδηγούσαν τους επισκέπτες σε γλιστρήματα και σε δυσάρεστες οσμές.
Τώρα φυλάχτηκαν επιμελώς και τον επόμενο μήνα θα πάνε να βρούνε τη θέση τους, για να παραχθεί ένα πλούσιο και χρήσιμο κομπόστ για το Βοτανικό Κήπο, που ετοιμάζεται, στο πλαίσιο του προγράμματος, Το Ταξίδι για την Αναγέννηση των Κυθήρων ξεκίνησε……και συνεχίζεται».

Συνελήφθη με χασίς σε λαδούσες στη Μεσσηνία


ΜΕΣΣΗΝΙΑ. Συνελήφθη, στις 29.10.2019 και πρωινές ώρες, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Οιχαλίας Μεσσηνίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, 54χρονος ημεδαπός, για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.
Ειδικότερα, στις 29.10.2019 και πρωινές ώρες, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Οιχαλίας Μεσσηνίας, ύστερα από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση
στοιχείων, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, πραγματοποίησαν έρευνες σε αποθήκη και οικία του 54χρονου, όπου βρήκαν συνολικά και κατέσχεσαν: •    ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους -2.381,7- γραμμαρίων, •    ποσότητα κλώνων και φύλλων κάνναβης, συνολικού βάρους -168-γραμμαρίων, •    ένα (1) γεωργικό εργαλείο-ψαλίδα, με ίχνη κάνναβης, •    το χρηματικό ποσό των -500- ευρώ, ως προερχόμενο από διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, •    ζυγαριά ακριβείας και •    ένα (1) κινητό τηλέφωνο.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας.
 notospress.gr

Το εντυπωσιακό βίντεο από τη φετινή αποστολή στο Ναυάγιο των Αντικυθήρων!

Απολαύστε το εντυπωσιακό βίντεο από τη φετινή αποστολή στο Ναυάγιο των Αντικυθήρων! Εξαιρετική δουλειά από Return to Antikythera #ΝαυάγιοΑντικυθήρων #AntikytheraShipwreck
ΠΗΓΗ 
Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη

Σοκάρει η μαρτυρία της 12χρονης στη Μάνη: «Αυτά που μου έκανε ο ιερέας, μου τα είχε κάνει και ο παππούς»


«Μπαμπά» αποκαλούσε τον ιερέα η 12χρονη η οποία ισχυρίζεται ότι κακοποιήθηκε σεξουαλικά τόσο από τον ίδιο όσο και από τον παππού της.
Οι λεπτομέρειες που φέρνει στο φως της δημοσιότητας το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star γι΄αυτή την περίεργη υπόθεση στη Μάνη, είναι ανατριχιαστικές. Από τη μία υπάρχει μία ιατροδικαστική εξέταση που δε δείχνει κακοποίηση. Από την άλλη η ανήλικη έχει περιγράψει στις καταθέσεις της με ακρίβεια τον εφιάλτη που φέρεται να βίωνε.
«Μας βρήκε στο κρεβάτι η μαμά και με χτύπησε»
Η 12χρονη άνοιξε για πρώτη φορά την ψυχή της τον περασμένο Φεβρουάριο, ενώ φιλοξενούταν στο «Χαμόγελο του Παιδιού». Είχε καταγγείλει τόσο τον ιερέα όσο και τον παππού της. Στην κατάθεσή της είχε πει.
«Ο μπαμπάς Ν....ήρθε χωρίς το παντελόνι  και το εσώρουχο και μου έβγαλε το παντελόνι και το κιλοτάκι μου και μου έκανε κάτι κακό και εγώ πονούσα. Αυτό έχει γίνει και μία άλλη φορά. Μετά ήλθε η μαμά στο σπίτι και μας βρήκε στο κρεβάτι. Είπε “τι κάνετε εκεί;” Εγώ της είπα οτι “”ο Ν...το έκανε αυτό με το ζόρι” .Η μαμά μετά με χτύπησε με τα χέρια της. Αυτά που μου έκανε ο ιερέας μου τα είχε κάνει και ο παππούς Θ...»
Mέσα από τη φυλακή ο ιερέας που αρνείται τα πάντα, απάντησε στις κατηγορίες, λέγοντας:
«Ουδέποτε έμεινα εγώ μόνος με το παιδί και ουδέποτε είπα στο παιδάκι να έρθει στο δικό μου δωμάτιο. Εγώ το παιδάκι το περιέβαλα με στοργή και αγάπη. Το διάβαζα γιατί δεν είχε πάει ποτέ σχολείο το παιδί αυτό. To έχουν μπλέξει το παιδί. Το έχουνε βάλει και πιθανόν το 90% είναι η μητέρα, γιατί αυτό από την πρώτη στιγμή και σε μένα και στην κόρη μου είχε εκφράσει ότι το είχε πειράξει σεξουαλικά ο παππούς».
 www.zougla.gr