Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2019

ΒΑΤΙΚΑ.Συνελήφθη 42χρονος στη Νεάπολη σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνελήφθη 42χρονος στη Λακωνία, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης
Συνελήφθη, σήμερα (19.11.2019) το πρωί, στη Νεάπολη Λακωνίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βοιών, 42χρονος αλλοδαπός, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης.
Συγκεκριμένα, εκκρεμούσε Ένταλμα Σύλληψης από τις Βουλγάρικες Αρχές, σύμφωνα με το οποίο κατηγορείται για το αδίκημα της παράνομης διακίνησης ανθρώπων, πράξη που έγινε το έτος 2012 στη Βουλγαρία.
Ο 42χρονος θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Εφετών Καλαμάτας.

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΑ ΦΡΑΤΣΙΑ.¨ΚΥΘΗΡΑ.ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΧΤΙΖΟΥΝ ΓΕΦΥΡΕΣ¨



Οι Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου του 6ου Περιφερειακού Κέντρου Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού Αττικής
σε συνεργασία με τις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κυθήρων και Αντικυθήρων
προσκαλούν
τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κυθήρων
και την τοπική κοινότητα Κυθήρων
την Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2019
στις 7:00 μ.μ.
στο Πνευματικό Κέντρο Φρατσίων
(Παλιό Δημοτικό Σχολείο Φρατσίων)
στην ενημερωτική συνάντηση
για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα
«Κύθηρα: Ιστορίες που Χτίζουν Γέφυρες»
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Project Κύθηρα: Ιστορίες που χτίζουν γέφυρες» αποτελεί μία βιογραφική προσέγγιση της μεταναστευτικής ιστορίας, μια διαγενεακή και διαπολιτισμική έρευνα της ιστορίας της μετανάστευσης των Κυθήριων και των Αντικυθήριων και σκοπό έχει να συγκροτήσει ένα αρχείο μνήμης τιμώντας τους ανθρώπους εκείνους, οι οποίοι ξεκινώντας από τα Κύθηρα με διαφορετικά όνειρα και κάτω από διαφορετικές συνθήκες πήραν μέρος στο δύσκολο ταξίδι της μετανάστευσης. Κάποιοι επέστρεψαν, κάποιοι έμειναν για πάντα στη νέα πατρίδα, όμως όλοι έχουν να αφηγηθούν μια ιστορία. Οι προσωπικές αυτές ιστορίες θα αναδυθούν στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος και θα γίνουν η αφετηρία προκειμένου οι μαθητές να εμπλακούν σε δημιουργικές δραστηριότητες για την ανάδειξη της κριτικής κοινωνικής σκέψης, κύριου γνωρίσματος ενός ενεργού πολίτη, και τη διαμόρφωση ιστορικής συνείδησης.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΕΩΝ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ 23 ΚΑΙ 24 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ








ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ



Η Επιστημονική Ομάδα του έργου «Το Ταξίδι για την Αναγέννηση των Κυθήρων ξεκίνησε...» θα βρίσκεται στα Κύθηρα στις 23 και 24 Νοεμβρίου 2019. Οι δραστηριότητες που θα περιλαμβάνει το πρόγραμμα είναι:

ΣΑΒΒΑΤΟ 23/11/2019
Πρωί : 10:00
Μεταφορά από το Μυλοπόταμο των ξερών φύλων (40) γιγαντοσακκούλες και εναπόθεσή τους σε ειδικό χώρο στο Βοτανικό Κήπο, στα Μυρτίδια Περιβόλι της Παναγίας. Στο Βοτανικό Κήπο έναρξη εργασιών για την δημιουργία χώρου κομποστοποίησης, ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες του Κήπου.

Απόγευμα : 18:30 - 21:00
Ενημερωτικό σεμινάριο για όλους τους εκπαιδευτικούς του νησιού, σχετικά με το ανωτέρω πρόγραμμα και με θέματα και προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, που υλοποιεί η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης.

ΚΥΡΙΑΚΗ 24/11/2019
Πρωί : 10:00
Εξόρμηση στελεχών της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας της Φύσης και του Ινστιτούτου Μεσογειακών Δασικών Οικοσυστημάτων, μαζί με εθελοντές από το νησί, για πραγματοποίηση σημειακών Αναδασώσεων.

Οι περιοχές των φυτεύσεων θα είναι:
Μυρτίδια: Parking, χώρος πριν το Πρόβαλμα
Καψάλι: Αλσύλλιο
Σκληρή

Σε όλες τις περιοχές θα υπάρχουν υπεύθυνοι συντονιστές.

Είστε όλοι ευπρόσδεκτοι !
Θα σας περιμένουμε !
Πάρτε μαζί σας ένα σκαλιστήρι !

Για πληροφορίες: Αλέξια Νικηφοράκη ΕΕΠΦ, τηλ. 6932298933.
Γιώργος Μάντακας ΙΜΔΟ, τηλ. 6945335240.

¨ΤΕΤΑΡΤΗ ΒΡΑΔΥ 20/11 ΣΕ ΖΩΝΤΑΝΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΣΤΟΝ ADELIN FM ΟΙ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΝΤΟΛΕΩΝ ΚΑΙ ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΙΔΥΜΙΩΤΗΣ

Την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου στις 20.30 στην Ενημερωτική Εκπομπή ¨ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΙ¨του ADELIN 107,3 FM φιλοξενούμε σε ζωντανή συζήτηση τους κ.κ. Δημήτρη Κοντολέων και Γιώργο Διδυμιώτη,από την Δημοτική Παράταξη ¨ΚΥΘΗΡΑ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΔΩ¨
Συντονιστείτε  με την Ενημέρωση !

http://live24.gr/radio/generic.jsp?sid=2565

Στ.Αραχωβίτης: Αδύνατο να πληρώσουν οι αγρότες διπλάσιες εισφορές, το δείχνουν τα στοιχεία


Ούτε ένας στους δύο αγρότες δεν πλήρωνε εισφορές όταν το κατώτατο κλιμάκιο ήταν στα 135 ευρώ, σήμερα σε αυτό το κλιμάκιο είναι το 80% των αγροτών, είναι αδύνατο να πληρώσουν 220 ευρώ μηνιαίως εάν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες για τις προθέσεις Βρούτση για τους ελεύθερους επαγγελματίες, τόνισε ο τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σταύρος Αραχωβίτης Στο Κόκκινο και τον Στάθη Σχινά.

Εάν ισχύουν οι πληροφορίες για τις προθέσεις του Γ. Βρούτση και της κυβέρνησης Μητσοτάκη για τους αγρότες και γενικότερα τους ελεύθερους επαγγελματίες, μιλάμε για αύξηση της επιβάρυνσης στους αγρότες της τάξης του 100%, είπε ο κ. Αραχωβίτης. Σήμερα, πάνω από 80% των αγροτών πληρώνει τις χαμηλότερες ασφαλιστικές εισφορές, 114 ευρώ το μήνα. Εάν η κατώτερη κλίμακα αυξηθεί στα 220 ευρώ, μιλάμε για αύξηση που είναι σχεδόν διπλασιασμός.

Οι αγρότες, προστατεύονται στην Ελλάδα συνταγματικά και σε όλη την Ευρώπη επειδή το επάγγελμα έχει χαμηλότερο μέσο όρο εισοδήματος από όλα τα άλλα. Εάν πάμε σε πλήρη εξίσωση στην ίδια ασφαλιστική κατηγορία, την ελάχιστη, με όλους τους μη μισθωτούς, ο αγρότης είναι σίγουρο ότι δεν θα καταφέρει να ανταπεξέλθει, υπογράμμισε ο ίδιος.

Αυτό το λένε τα στοιχεία, συνέχισε, στον παλιό ΟΓΑ, προ ΕΦΚΑ, είχαμε εισπραξιμότητα 49%, ένας στους δύο κατάφερνε να πληρώσει, όταν το κατώτατο κλιμάκιο ήταν γύρω στα 135 ευρώ. Και τώρα συζητείται διπλασιασμός των ασφαλιστικών εισφορών στον αγροτικό κόσμο με τα αβέβαια εισοδήματα, λόγω κλιματικής αλλαγής, διεθνών συνθηκών τιμών (όπως φέτος με το ελαιόλαδο και την βρώσιμη ελιά, όπου η Ισπανία, πρώτος εξαγωγέας στις ΗΠΑ έχει τιμές 35% κάτω από τον μ.ό. της περασμένης πενταετίας με τους δασμούς Τραμπ).

 www.stokokkino.gr

Σε ισχύ η τηλεφωνική γραμμή ενημέρωσης 1142 για τους καπνιστές


Λειτουργεί από σήμερα, στο πλαίσιο εφαρμογής του αντικαπνιστικού νόμου, η τηλεφωνική γραμμή 1142 ενημέρωσης και υποστήριξης για τους πολίτες.
Καλώντας στο 1142, κάποιος μπορεί να ενημερωθεί για το τι προβλέπει η νομοθεσία για την απαγόρευση του καπνίσματος, να ζητήσει βοήθεια για τη διακοπή του καθώς και να αναφέρει παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας που υπέπεσαν στην αντίληψή τους. 
Ζητώντας βοήθεια για τη διακοπή του καπνίσματος, τα στοιχεία σας καταγράφονται και εντός 48 ωρών επαγγελματίας υγείας αναλαμβάνει να σας ενημερώσει και να σας καθοδηγήσει σε κάποιο ιατρείο διακοπής καπνίσματος, όπου ειδικοί θα αναλάβουν την υποστήριξη της προσπάθειάς σας.
Ταυτόχρονα, στο 1142, μπορεί κάθε πολίτης, δίνοντας το ονοματεπώνυμό του, το τηλέφωνό του και, εφόσον διαθέτει, το email του, να αναφέρει παραβάσεις που ο ίδιος διαπιστώνει και αφορούν στην εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου.
Οι επώνυμες αναφορές ομαδοποιούνται και προωθούνται απευθείας στις Αρχές Ελέγχου ανά κατηγορία (Ελληνική Αστυνομία, Δημοτική Αστυνομία, Υγειονομικές Διευθύνσεις Περιφερειών ή Λιμενικό Σώμα) και κατόπιν διενεργούνται έκτακτοι ή τακτικοί στοχευμένοι έλεγχοι, με βάση τις καταγγελίες που έχουν καταγραφεί στο σύστημα. Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι η γραμμή 1142 απευθύνεται σε όλους τους πολίτες, καπνιστές ή μη, και στοχεύει στην καλύτερη επικοινωνία του κράτους με τον πολίτη.
 www.zougla.gr

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ-ΕΚΔΗΛΩΣΗ''ΜΑΝΙΑΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ-ΤΗΓΑΝΙΔΕΣ''

 
Ένας καινούριος κύκλος εκδηλώσεων ξεκινάει από την Ένωση Απανταχού Μανιατών και το Τμήμα Γυναικών της Ένωσης ! 
Ζωντανές επιδείξεις μαγειρέματος με βάση την μανιάτικη κουζίνα ώστε να μάθουμε όλοι μας πως παρασκευάζονται τα παραδοσιακά πιάτα και εδέσματα από την Μάνη μας ! 
Στην πρώτη μας εκδήλωση το Τμήμα γυναικών θα μας ταξιδέψει στην παρασκεύη και παράδοση της ΤΗΓΑΝΙΔΑΣ !  Το Σάββατο,23/11 και ώρα 18:00 σας περιμένουμε όλους μικρούς και μεγάλους,γυναίκες και άνδρες στα γραφεία της Ένωση Απανταχού Μανιατών ,οδό Πραξιτέλους 215 στον Πειραιά.
Όποια θέλει να βοηθήσει μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στα τηλέφωνα 6993956933,6932360730. ( φώτο : sweetly.gr )