Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2019

Νικόλαος Μανωλάκος: «ΝΑΙ στην αποσύνδεση του Προέδρου της Δημοκρατίας από τις εθνικές εκλογές»



ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΑΝΩΛΑΚΟΣ
Βουλευτής Α΄ Πειραιώς και Νήσων-ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Πειραιάς, 20/11/2019
                                 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

«ΝΑΙ στην αποσύνδεση του Προέδρου της Δημοκρατίας από τις εθνικές εκλογές»

Την ανάγκη συγχώνευσης των δύο φάσεων που ισχύουν σήμερα, για την εκλογή του Αρχηγού Κράτους, χωρίς να μεσολαβούν εκλογές, επεσήμανε ο Βουλευτής Α’ Πειραιώς και Νήσων της Ν.Δ. κ.Νικόλαος Μανωλάκος, κατά την τρίτη ημέρα της συζήτησης στη Βουλή, για τη Συνταγματική Αναθεώρηση.

Η εκλογή του θεματοφύλακα του Πολιτεύματός μας, του Προέδρου της Δημοκρατίας, δεν μπορεί να γίνεται αντικείμενο μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων οδηγώντας τη χώρα κάθε τόσο σε πρόωρες εκλογές, όπως έγινε τόσο το 2009 επι ΠΑΣΟΚ, όσο και το 2015 επι Σύριζα, δημιουργώντας συνθήκες πολιτικής αστάθειας, βάζοντας τη χώρα σε περιπέτειες.

Ο Βουλευτής Α’ Πειραιώς και Νήσων της Ν.Δ. κ.Νικόλαος Μανωλάκος τόνισε επίσης ότι «το ύπατο αξίωμα δεν πρέπει να χρησιμοποιείται ως πεδίο άσκησης πολιτικών ελιγμών επί του συνταγματικού χάρτη, με το κομματικό συμφέρον να προτάσσεται, έναντι της συναινετικής επιλογής, που επιβάλει η συνταγματική ρύθμιση».

Κατά συνέπεια, είναι αυτονόητο λοιπόν ότι στηρίζουμε απόλυτα την πρόταση για την αναθεώρηση του άρθρου 32, προκειμένου αφενός, να θωρακιστεί το Σύνταγμα και η Δημοκρατία από μελλοντικές κινήσεις υψηλού πολιτικού ρίσκου, αποσυνδέοντας πλήρως την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας από τις εθνικές εκλογές και αφετέρου, να διασφαλιστεί ότι η χώρα θα συνεχίσει να αποτελεί πυλώνα σταθερότητας και ανάπτυξης

Για δεύτερη εβδομάδα συνεχίζονται οι προβολές ταινιών στα πλαίσια του φεστιβάλ κινηματογράφου CineDoc Island Film Festival.



Για δεύτερη εβδομάδα συνεχίζονται οι προβολές ταινιών στα πλαίσια του φεστιβάλ κινηματογράφου CineDoc Island Film Festival, ένα φεστιβάλ που προβάλλει ντοκιμαντέρ και ταινίες μυθοπλασίας για παιδιά και νέους στη νησιωτική Ελλάδα κατά τη διάρκεια όλου του χρόνου.
Στα Κύθηρα οι προβολές γίνονται στην φιλόξενη αίθουσα της Φιλαρμονικής Ποταμού Κυθήρων κάθε Σάββατο στις 6 το απόγευμα.
Αυτή την εβδομάδα προβάλλεται η ταινία μυθοπλασίας «Ο ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑΣ ΤΗΣ ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ».
Πριν από την προβολή της ταινίας θα προβληθεί ταινία μικρού μήκους ΕΚΠΛΗΞΗ!!!
​Οι ταινίες που προβάλλονται ξεχωρίζουν για τη δημιουργική, πρωτότυπη ματιά τους πάνω σε θέματα που αφορούν τη ζωή μας σήμερα: τον πολιτισμό, την επιστήμη, το περιβάλλον και την κοινωνία.
Στηρίξτε την προσπάθεια, στηρίξτε τον ποιοτικό κινηματογράφο.

ΔΗΜΟΣ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ.Ανακοίνωση πρόσληψης προσωπικού με σύμβαση εργασίας Ι.Δ.Ο.Χ. από την Κ.Ε.Π.ΠΕ.Δ.Μ.


Η Κοινωφελής Επιχείρηση Παιδείας & Περιβάλλοντος Δήμου Μονεμβασίας ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά δύο (2) ατόμων για την υλοποίηση της δράσης «ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ» “Περίοδος 2019-2020”, στη Κοινωφελή Επιχείρηση, που εδρεύει στη Νεάπολη του Δήμου Μονεμβασίας Ν. Λακωνίας και συγκεκριμένα:
Α) ΠΕ/ΤΕ Κοινωνικός Λειτουργός ελλείψει αυτού ΠΕ Ψυχολόγος ελλείψει αυτού ΠΕ Κοινωνιολογίας ή ΠΕ Κοινωνικής Πολιτικής ή ΠΕ Κοινωνικής Διοίκησης (1 άτομο).
Β)ΤΕ Εργοθεραπευτής/τρια (1 άτομο).
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΣΥΜΒΑΣΗΣ: Από την υπογραφή της σύμβασης έως 31-8-2020, με δυνατότητα ανανέωσης ή παράτασης σε περίπτωση συνέχισης του προγράμματος.
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση με κωδικό ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΕΠ ΣΟΧ.6 και να την υποβάλουν, είτε αυτοπροσώπως, είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους θεωρημένη από δημόσια αρχή, είτε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, στα γραφεία της υπηρεσίας μας στην ακόλουθη διεύθυνση:
Πλατεία Ηρώων 4 Τ.Κ. 230 53 Νεάπολη Λακωνίας, απευθύνοντάς την στην Κ.Ε.Π.ΠΕ.Δ.Μ.  υπόψη κου Κωστάκου (τηλ. επικοινωνίας: 2734360115).
Στην περίπτωση αποστολής των αιτήσεων ταχυδρομικώς το εμπρόθεσμο των αιτήσεων κρίνεται με βάση την ημερομηνία που φέρει ο φάκελος αποστολής, ο οποίος μετά την αποσφράγισή του επισυνάπτεται στην αίτηση των υποψηφίων.
Κάθε υποψήφιος δικαιούται να υποβάλει μία μόνο αίτηση και για θέσεις μίας μόνο κατηγορίας προσωπικού (ΠΕ ή ΤΕ). Η σώρευση θέσεων διαφορετικών κατηγοριών προσωπικού σε μία ή περισσότερες αιτήσεις συνεπάγεται αυτοδικαίως σε κάθε περίπτωση ακύρωση όλων των αιτήσεων και αποκλεισμό του υποψηφίου από την περαιτέρω διαδικασία.
Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων είναι δέκα (10) ημέρες και συγκεκριμένα μέχρι και την Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2019.
Οι υποψήφιοι μπορούν να αναζητήσουν τα έντυπα των αιτήσεων:
α) στην υπηρεσία μας στην ανωτέρω διεύθυνση.
β) στο δικτυακό τόπο του ΑΣΕΠ (www.asep.gr)
Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε την ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ.

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΗΜΕΡΑΣ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΗΜΕΡΑΣ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ

Ο επίσημος εορτασμός της ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων θα γίνει στα Κύθηρα την Πέμπτη 21-11-2019 στο Ιερό Προσκύνημα Παναγίας Μυρτιδιώτισσας, όπου θα τελεστεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κυθήρων και Αντικυθήρων κ. Σεραφείμ. Θα ακολουθήσει η μεταφορά της Θαυματουργού Εικόνας της Μυρτιδιώτισσας στον παλαιό ναό της ευρέσεως, σύμφωνα με το έθιμο.
Εκ του Δήμου Κυθήρων

Ενημερωτικό από ΓΕΕΘΑ επί της διαδικασίας κατάθεσης Δελτίου Απογραφής Κλάσης 2023


Ενημερωτικό από ΓΕΕΘΑ επί της διαδικασίας κατάθεσης Δελτίου Απογραφής Κλάσης 2023
Σύμφωνα με την ισχύουσα στρατολογική νομοθεσία οι στρατεύσιμοι της κλάσης 2023 (γεννημένοι το έτος 2002), είναι υποχρεωμένοι να καταθέσουν Δελτίο Απογραφής (ΔΑ) κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους 2020 (από 02 Ιανουαρίου 2020 έως και 31 Μαρτίου 2020), προσερχόμενοι σε οποιαδήποτε Στρατολογική Υπηρεσία ή Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ), για τους διαμένοντες στην Ελλάδα ή Ελληνική Προξενική Αρχή για τους διαμένοντες στο εξωτερικό.
Παρακαλούμε τους ενδιαφερόμενους να επισκεφθούν τον σύνδεσμο που ακολουθεί για να ενημερωθούν αναλυτικότερα:
http://lyk-kythir.att.sch.gr/site/?p=4951
 Γενικό Λύκειο Κυθήρων

ΛΑΚΩΝΙΑ.«Μαύρη» επέτειος 76 ετών από την εκτέλεση των 118


Εκδηλώσεις μνήμης και τιμής με αφορμή τη συμπλήρωση 76 ετών από τη «μαύρη» επέτειο της 26ης Νοεμβρίου 1943, όταν τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής έστησαν στο εκτελεστικό απόσπασμα 118 Σπαρτιάτες στο  Μονοδένδρι Λακωνίας, διοργανώνονται και φέτος.
Την Κυριακή 24 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί ο εορτασμός της επετείου της Εθνικής Αντίστασης και επιμνημόσυνη δέηση για τους 118 εκτελεσθέντες. Στις 10:00 το πρωί της Κυριακής θα λάβει χώρα δοξολογία και τέλεση μνημοσύνου στον Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Σπάρτης, ενώ θα ακολουθήσει ιστορική ομιλία από τη φιλόλογο κ. Αναστασία Κανελλοπούλου.
Ακολούθως, στις 11:30΄ πμ της Κυριακής στο ηρώο των 118 στο Μονοδένδρι,  θα ψαλεί επιμνημόσυνη δέηση και προσευχή από τη Φιλαρμονική Δ. Σπάρτης. Θα ακολουθήσει ομιλία από εκπρόσωπο τοπικών αντιστασιακών οργανώσεων, προσκλητήριο νεκρών και η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με κατάθεση στεφάνων.
Τέλος, ανήμερα της εορτής του προστάτη της Σπάρτης, την Τρίτη 26/11 και ώρα 5:00 μμ θα τελεστεί τρισάγιο στο μνημείο των 118 στο πάρκο του ΟΤΕ Σπάρτης.
karvounis3
«Κάθε σπίτι κι ένας νεκρός»:
Το χρονικό της σφαγής
Το www.imerodromos.gr αναφέρει για τα γεγονότα της εποχής: Στις 25 Νοέμβρη 1943 δυνάμεις του ΕΛΑΣ στήνουν ενέδρα στη θέση «Λογγάκι» στο Μονοδέντρι και χτυπούν φάλαγγα αυτοκινήτων με 40 Γερμανούς. Η φάλαγγα εξουδετερώθηκε και μόνο ένας Γερμανός γλύτωσε. Οι Γερμανοί, σε αντίποινα, τα ξημερώματα της επόμενης μέρας 26 Νοέμβρη, φορτώνουν σε καμιόνια 100 από τους ομήρους φυλακισμένους της Τρίπολης, στην πλειοψηφία τους μέλη και στελέχη του ΕΑΜ, μέλη και στελέχη του ΚΚΕ και της ΕΠΟΝ Σπάρτης και ξεκινούν για το Μονοδένδρι. Στο δρόμο μαζεύουν τυχαία άλλους 18 αγρότες και τσοπανόπουλα που βρέθηκαν τυχαία στην περιοχή.
Το μεσημέρι, φτάνουν στο Μονοδένδρι, κατεβάζουν από τα αυτοκίνητα τους 118 ομήρους, τους τοποθετούν στο σημείο της ενέδρας και στήνουν δυο πολυβόλα από τις δυο μεριές του δρόμου και άλλα τέσσερα να στοχεύουν τους μελλοθάνατους.

Ανάμεσά τους μια γυναίκα: η δραστήρια ΕΑΜίτισσα Βασιλική Μαρινάκη και18 αδέλφια: τα 4 αδέλφια Δημοσθένης, Ιωάννης, Σωκράτης, Παρασκευάς Τζιβανόπουλοι, τα 3 αδέλφια Δημήτρης, Ζαχαρίας, Ιωάννης Αλεμαγγίδης, ο πατέρας Ευάγγελος και ο γιός του Νικόλαος Παπαστάθης, τα 2 αδέλφια Παναγιώτης και Γιώργος Μπλάθρας, ο πατέρας Κεχαγιάς Ευάγγελος και τα δυο του παιδιά Ηλίας και Νικόλαος, τα 2 αδέλφια Θόδωρος και Δημήτρης Σταυράκος, τα 2 αδέλφια Παναγιώτης και Σαράντος Ανδριτσάκης, τα 2 αδέλφια Λεωνίδας και Αντώνης Τριήρης. Ακόμα τα μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΕΑΜ Σπάρτης: ο δικηγόρος Γιώργος Γιατράκος, πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου, ο χειρουργός Χρήστος Καρβούνης και ο Διευθυντής της Εθνικής Τράπεζας Αντώνης Ζερβομπεάκος.
Ο δικηγόρος Γιατράκος σηκώνεται και εκφωνεί τον τελευταίο λόγο του στους μελλοθάνατους συντρόφους του.
Ο επικεφαλής Γερμανός αξιωματικός απευθύνεται στο γιατρό Χρήστο Καρβούνη,  που σπούδασε στη Γερμανία: «Εσύ εξαιρείσαι!». Ο Καρβούνης δέχεται με την προϋπόθεση να μην εκτελεσθεί κανένας. Ο Γερμανός αρνείται, ο Χρήστος Καρβούνης δεν δέχεται την εξαίρεση και ξεσπάει: «Όχι, όχι… Αυτό δεν θα γίνει! Δεν θα δεχτώ ποτέ ένα τέτοιο πράγμα, που θα αποτελέσει μεγάλη προσβολή για μένα… Όχι! Δεν θα γίνει αυτό. Αντίθετα κάτι άλλο πρέπει να γίνει. Αν πρόκειται να εκτελεσθεί και ένας, αυτός πρέπει να είμαι εγώ. Όλοι οι άλλοι πρέπει να ζήσουν»[1].
Τα πολυβόλα που είχαν στηθεί άρχισαν να θερίζουν. Σε λίγο 117 κορμιά έπεφταν στο χώμα. Μόνο ο γιατρός στεκόταν όρθιος. «Εσύ θα ζήσεις!», ακούστηκε να λέει ο Γερμανός αξιωματικός. «Όχι δολοφόνοι…» απαντάει ο γιατρός, «Είστε βάρβαροι. Ντρέπομαι που σπατάλησα οχτώ χρόνια απ’ τη ζωή μου στον τόπο σας. Οχτώ χρόνια χαμένα και πεταμένα. Ζήτω το ΕΑΜ. Ζήτω η λευτεριά!». Ήταν τα τελευταία του λόγια. Ο Γερμανός όρμησε πάνω του, τον χτύπησε και τον πυροβόλησε πολλές φορές.
karvounis4
Η οικογένεια Τζιβανόπουλου. Από τα πέντε παιδιά, τα τέσσερα εκτελέστηκαν στο Μονοδένδρι.

karvounis
Ο ιατρός Χρήστος Καρβούνης μεταξύ των 118 εκτελεσθέντων στο Μονοδένδρι


ΠΗΓΗ lakonikos.gr/

ΣΥΡΙΖΑ Λακωνίας: «Πρόσφυγας δε γεννιέσαι»


Ανακοίνωση για το προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ Λακωνίας. Συγκεκριμένα, αναφέρει τα εξής:
«Η κυβέρνηση της ΝΔ δρέπει τους καρπούς της κοντόφθαλμης πολιτικής της που άσκησε σαν αντιπολίτευση. Η επένδυση στον διχασμό, τη ξενοφοβία και τον ρατσισμό καθώς και η ανεπάρκεια της οδήγησαν στη μη διαχειρισιμότητα του προσφυγικού όπως δήλωσε ο αρμόδιος υπουργός της. Όσο αφορά τους ίδιους τους πρόσφυγες-μετανάστες συχνή είναι η απογοήτευση και η διάψευση των προσδοκιών τους, καθώς φτάνοντας στη χώρα μας συνειδητοποιούν ότι δεν αποτελεί έναν ιδανικό προσωρινό τόπο και ότι η αποκατάσταση τους δεν είναι τόσο εύκολη όσο πιθανώς ήλπιζαν. Ο ρατσισμός, οι προκαταλήψεις και η περιφρόνηση από ορισμένους κατοίκους της χώρας μας, συνθέτουν συχνά ένα τραυματικό περιβάλλον που πικραίνει τους ανθρώπους αυτούς και τους γεννά αρνητικά συναισθήματα για την τοπική κοινωνία.
Σήμερα, ωστόσο, η κυβέρνηση της ΝΔ για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα πρέπει να το θέσει στις πραγματικές του διαστάσεις, να υποδεχτεί τους πρόσφυγες  που επιζητούν προστασία και περίθαλψη και να τους στεγάσει σε αξιοπρεπείς δομές φιλοξενίας στην ενδοχώρα καθώς επίσης να εξετάζεται πιο γρήγορα η αίτηση για άσυλο.
Αυτό επιτάσσουν και η ανθρώπινη διάσταση του προβλήματος και οι διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας μας.
Λέμε ναι στις κοινωνίες πολιτών χωρίς αποκλεισμούς, ανθεκτικές απέναντι στην ξενοφοβία και στον αυταρχικό λαϊκισμό.
Η Ελλάδα είναι υπερήφανη για την ανθρωπιστική της παράδοση να υποδέχεται και να προσφέρει άσυλο σε πρόσφυγες που τρέπονται σε φυγή από τον πόλεμο και την καταδίωξη».
 lakonikos.gr

ΛΑΚΩΝΙΑ.Συνελήφθη στη Σκάλα ένα άτομο για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα


Συνελήφθη ένα (1)
άτομο για παράβαση
της νομοθεσίας για τα
όπλα

Συνελήφθη,  (19.11.2019) το πρωί, στη Σκάλα
Λακωνίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος
Ευρώτα, 20χρονη ημεδαπή, γιατί σε έρευνα που έγινε
στην οικία που διαμένει με 29χρονο ημεδαπό, ο οποίος
αναζητείται, βρέθηκε και κατασχέθηκε κυνηγετικό όπλο,
το οποίο κατείχαν παράνομα.

Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΑΡΑΧΩΒΙΤΗΣ ΑΠΟΨΕ ΣΤΟΝ ADELIN 107,3 FM ΚΥΘΗΡΑ

Απόψε Τετάρτη φιλοξενούμε στην Ενημερωτική Εκπομπή ¨ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΙ¨του ADELIN FM τον Βουλευτής Λακωνίας του ΖΥΡΙΖΑ κ.Σταύρο Αραχωβίτη
Συντονιστείτε με την ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ !
 http://live24.gr/radio/generic.jsp?sid=2565

Νικόλαος Μανωλάκος: «Όχι στη θρησκευτική ουδετερότητα του κράτους.


ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΑΝΩΛΑΚΟΣ
Βουλευτής Α΄ Πειραιώς και Νήσων-ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Πειραιάς, 19/11/2019

Νικόλαος Μανωλάκος: «Όχι στη θρησκευτική ουδετερότητα του κράτους.
Οι σχέσεις Εκκλησίας και Πολιτείας, μένουν ως έχουν»

Η Νέα Δημοκρατία δεν θα στηρίξει την αλλαγή του άρθρου 3 του Συντάγματος που πρότεινε ο ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να κάνει την Ελλάδα ένα θρησκευτικά ουδέτερο κράτος, σημείωσε ο βουλευτής Α’ Πειραιώς και Νήσων της Ν.Δ. κ.Νικόλαος Μανωλάκος, κατά τη δεύτερη ημέρα της συζήτησης στη Βουλή, για την Συνταγματική Αναθεώρηση.

«Οι σημερινοί δεσμοί Κράτους και Εκκλησίας, αποτελούν εγγύηση για τη διατήρηση της εθνικής μας συνείδησης και ταυτότητας» και δεν συντρέχει κανένας λόγος να αλλάξει αυτό, υπογράμμισε ο κ.Μανωλάκος, συμπληρώνοντας πως «η συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας, είναι αντίθετη» με οποιαδήποτε αλλαγή στις σχέσεις Εκκλησίας-Πολιτείας.

«Το ισχύον Σύνταγμα, σέβεται τη διαφορετικότητα των άλλων δογμάτων και κάνει πράξη την απόλυτη θρησκευτική ελευθερία», ενώ αναγνωρίζει τη «μεγάλη συνεισφορά της Ορθοδοξίας στο έθνος, τους θεσμούς και τη δημοκρατική λειτουργία της πολιτείας», τόνισε από το βήμα της Ολομέλειας ο βουλευτής Α’ Πειραιώς και Νήσων της Ν.Δ, ενώ χαρακτήρισε ως οφθαλμοφανή και αγχώδη την προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να επιφέρει αλλαγές στην επικρατούσα θρησκεία της Ελλάδας, προκειμένου να διευρύνει το κομματικό του ακροατήριο