Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2019

ΛΑ.Ο.Σ.Η Ν.Δ., συνεχίζει την λανθασμένη της Πολιτική.!!!! Μια Ζωή, << Τρώει τα Παιδιά της >>.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΊΑ ΔΗΜΌΣΙΑΣ ΤΆΞΗΣ ΛΑ.Ο.Σ
ΔΕΛΤΊΟ ΤΎΠΟΥ


Η Ν.Δ., συνεχίζει την λανθασμένη της Πολιτική.!!!!
Μια Ζωή,
<< Τρώει τα Παιδιά της >>.


Γιατί,εκπλησεται λοιπόν η Κυρία Πρόεδρος της ΔΗΜ.Τ.Ο. Κυθήρων;
Έχουμε διατελέσει Πρόεδροι ΔΗΜ.Τ.Ο. και γνωρίζουμε.!!!
Εξ αιτίας αυτών των Συμπεριφορών,Στελέχη, με Επαγγελματική και Κοινοβουλευτική Εμπειρία Πολλών Ετών και με Γνώσεις Διοίκησης, βρεθήκαμε σε Συγγενείς Πολιτικούς Χώρους,όπου αξιοποιηθηκαμε.!!!
Παρ Όλα αυτά και έχοντες αυξημένη την Πατριωτική μας Συνείδηση και προκειμένου ν απομακρυνθούν οι Άθεοι του ΣΥΡΙΖΑ,από την Κυβέρνηση και περισωθεί ότι έχει απομείνει Ορθιο ,Συμβαλλαμε με Παρρησία στην Εκλογή τής Ν.Δ.στις Πρόσφατες Εκλογές.!!!
Και φυσικά,δεν θά επαναλάβουμε το Ίδιο Λάθος.!!
Τουναντίον,θα είμαστε κάθετα Αντίθετοι, αγωνιζόμενοι και με περιοδείες και στις Δημόσιες Εμφανίσεις μας,στους Τηλεοπτικούς Σταθμούς.!!!
Εμεις ,ως ΛΑΪΚΌΣ ΟΡΘΌΔΟΞΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΌΣ, θα είμαστε οι Κερδισμένοι της Υπόθεσης, σε
πολύ λίγο καιρό,που εξ αιτίας Τοιούτων Συμπεριφορών και των Άπειρων και Δύσκολων Προβλημάτων, όπως το Μεταναστευτικό ,θ αναγκασθει η Ν.Δ.,να πάει σ Εκλογές.!!!

ΠΈΤΡΟΣ ΝΑΠ. ΜΟΥΓΙΟΣ
Υποστράτηγος Αστυνομίας εα
Γραμματέας Δημόσιας Τάξης και
Πολιτευτής Α ΠΕΙΡΑΙΏΣ και ΝΗΣΩΝ ΛΑ.Ο.Σ
Πολιτ.Γραφειο: Φίλωνος 41
Τηλ.:2104125446,6993958800

https://adelinfm.blogspot.com/2019/11/blog-post_80.html 

ΕΤΗΣΙΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΙΩΝ 2019 (ΦΩΤΟ)

ΕΤΗΣΙΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΙΩΝ 2019
Την Κυριακή 24 Νοεμβρίου, στον Ιερό Ναό της Παναγίας Μυρτιδιώτισσας στο Νέο Φάληρο, η Ένωση των Απανταχού Αντικυθηρίων ο "ΑΓΙΟΣ ΜΥΡΩΝ" τέλεσε το ετήσιο μνημόσυνο των ευεργετών, δωρητών και απανταχού Αντικυθηρίων στο οποίο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυθήρων και Αντικυθήρων κ.κ. Σεραφείμ. Με την λήξη αυτού όλοι οι παρευρισκόμενοι μετέβησαν στο κυλικείο του ιερού ναού όπως κάθε χρόνο για τα καθιερωμένα. Στο μνημόσυνο παρευρέθηκαν ο συμπατριώτης μας Δήμαρχος Καλλιθέας κος Δημήτρης Κάρναβος , ο επίσης συμπατριώτης μας περιφερειακός σύμβουλος στην περιφερειακής ενότητα νήσων κος Παναγιώτης Χατζηπέρος , ο Γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά κος Γεώργιος Βίτσας, η προϊσταμένη της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής κα Φανή Μαυρουδή , ο Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Κυθήρων – Αντικυθήρων κος Δημήτρης Παναγόπουλος ο επίτιμος πρόεδρος της Ένωσης κ. Ιωάννης Γλυτσός και ο πρώην πρόεδρος της Ένωσης κ.κ. Ιωάννης Γαλανάκης.
ΤΟ Δ.Σ.

 Ενωσις Αντικυθηρίων Αγιος Μύρων


Γενική Διακοπή ρεύματος στο Νησί για αύριο Τρίτη 26/11το πρωί από τις 07:30 έως τις 08: 00

Γενική Διακοπή ρεύματος στο Νησί για αύριο Τρίτη 26/11το πρωί από τις 07:30 έως τις 08: 00
 

O ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΚΥΘΗΡΩΝ ΣΑΣ ΕΎΧΕΤΑΙ ΧΡΌΝΙΑ ΠΟΛΛΆ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΈΝΟ ΤΟ 2020


Ένα εξαιρετικό αφιέρωμα του Νότη Περγιάλη για την θυσία των 118 και του γιατρού Χρήστου Καρβούνη στο ΜΟΝΟΔΕΝΔΡΙ


ΝΟΤΗΣ ΠΕΡΓΙΑΛΗΣ :ΧΩΡΙΣ ΑΣΠΙΔΕΣ ΚΑΙ ΔΟΡΑΤΑ
Αν δεν μπουμπούνιζε όξω, θ’ άκουγες τις μύγες που κυνηγιούντανε στο ταβάνι της ζεστής υπόγειας ταβέρνας.

Εκεί που τελειώνουνε τα σκαλοπάτια, τέσσερες κατσαρόλες σιγοβράζουνε στη σειρά κι ο μάγερας, ένας κοιλαράς με γουρλωτά μάτια, έχει μαρμαρώσει όρθιος πάνω από ένα τραπέζι.
Απόψε ο εργάτης με τα στριμμένα μουστάκια δε χασκογελάει πειράζοντας τους υπόλοιπους θαμώνες. Ο βλογιοκομμένος με τη στραβή μπαλωμένη τραγιάσκα κοιτάει αμίλητος τα παπούτσια του κι όλοι οι «αξιότιμοι», καθώς τους φωνάζει ο ταβερνιάρης, με τα ξέστηθα πουκάμισα και τα δασύτριχα στήθια, στέκουνται βουβοί, παράξενα σοβαροί κι αμίλητοι.
Απόψε πρέπει κάποιος να μιλήσει.
Κείνος που θα μιλήσει ξέρουν ποιος είναι. Όλα τα μάτια είναι στραμμένα πάνω του, με μια βουβή παράκληση. Κάθεται σε μια γωνιά, μπροστά σ’ ένα ποτήρι κι ένα κατοστάρι και κοιτάει αφηρημένα το μανικέτι του. Το μελαχρινό λεπτό μούτρο του φαίνεται ακόμα πιο μαύρο και πιο λεπτό καθώς τονε φωτίζει από πάνου το φτωχικό δίστομο λυχνάρι, κρεμασμένο στο χοντρό δοκάρι του νταβανιού.
Και με τα μάτια πάντα στο μανικέτι του αρχίζει να διηγιέται. Η φωνή του βαθιά και σιγανή μιλάει σ’ όλους, μα δεν κοιτάει κανένανε σα να τα λέει μονάχα στον εαυτό του.
Η ταβέρνα κείνη την ώρα θαρρείς πως κίνησε για ’να ταξίδι σ’ ένα αλλιώτικο κόσμο που δεν ακούγονται τα μπουμπουνητά όξω και τα χειροκροτήματα της βροχής στα πεζοδρόμια, παρά μονάχα μια σιγανή φωνή, βαθιά σαν αρμόνιο…

- Ο δρόμος είναι γιομάτος αίμα. Σήμερα θαρρώ τους ξεφορτώσανε στο νεκροταφείο. Θα σας πως πώς πεθάνανε στο Μονοδέντρι κι εσείς μη το κρύβετε στην καρδιά σας μα σκορπίστε το σ’ όλο τον κόσμο, σ’ όλα τα βουνά. Είναι τόσα αυτιά για να τ’ ακούσουνε τόσες ψυχές για να ζητήσουνε αίμα για αίμα…
Ήτανε 118. Τους μέτρησα έναν ένανε καθώς τους κατεβάζανε από τα τέσσερα σκεπασμένα αυτοκίνητα, χεροδεμένους με τα καλώδια, χλωμούς, πολύ χλωμούς. Πρόσεξα καλύτερα, δεν ήτανε από φόβο, τα μάτια τους ήτανε καθαρά, ήρεμα. Απ’ την κλεισούρα του μπουντρουμιού ασπρίζεις, κιτρινίζεις.
Τρακόσοι Γερμανοί οπλισμένοι σαν αστακοί, πιάσανε τα γύρω υψώματα, γιατί φοβούντανε μήπως ερθούνε οι παρτιζάνοι και τους λευτερώσουνε. Οι Γερμανοί τους τρέμουνε τους παρτιζάνους. Την άλλη φορά, στο ίδιο μέρος, σκοτώσανε ογδόντα Γερμανούς, κάψανε τη φάλαγγα και πήρανε τα μυδράλια. Κακό πράμα να σε βαρούνε τα ίδια σου τα ντουφέκια.
Τους 118 τους βάλανε στη σειρά πάνου στο δημόσιο δρόμο.
Εγώ πήγα κοντά κι ήθελα να τα ιδώ όλα από κοντά.
Ο ήλιος δεν είχε βγει ακόμα και ο Γερμανός διοικητής ήτανε παρών. Ένας άντρακλας ίσαμε κει πάνου. Διατάζει να κατεβούνε οι μελλοθάνατοι κάτω απ’ το δημόσιο δρόμο στη λάκκα με το γρασίδι κι εκεί να μπούνε σε μια σειρά που να βλέπει το δημόσιο δρόμο. Κάνει ένα νόημα σ’ ένα λοχία κι αμέσως τέσσερα μυδράλια στήνουνται στο δημόσιο δρόμο κι αγναντεύουνε τους μελλοθάνατους με το σκοτεινό μάτι τους.
Βλέπω το διοικητή, βλέπω τους μελλοθάνατους, μου φαίνονται σαν ένα μεγάλο κακό όνειρο όλα τούτα δω.
Ο διοικητής ρίχνει μια ματιά στη μεγάλη σειρά κι ύστερα ψαχουλεύει στην τσέπη του και βγάνει ένα πράσινο μπλοκ. Μια μύγα περνάει από τη μύτη του, σβιγκ. Απέραντη ησυχία. Μου φαίνεται πως πετρώσαμε όλοι μας εκεί που στεκόμαστε και γίναμε αγάλματα. Τρικ, τρικ, τρακ, το φυλλομέτρημα του μπλοκ. Όπου να ’ναι θα πέσει ένα τεράστιο σφυρί από τον ουρανό και θα κάνει ένα μεγάλο ντουν… στα κεφάλια μας.
- Να βγει όξω ο γιατρός Καρβούνης, λέει ήσυχα το μπλοκ.
Κάποιος βγαίνει αργά, ήρεμα και στέκεται μπροστά στο διοικητή. Το τοπίο ζωντάνεψε. Όνειρο δεν είναι, λοιπόν. Θέλω να γνωρίσω τον άνθρωπο που ζωντάνεψε το τοπίο. Είναι ένας τριανταπεντάρης, γεροδεμένος άντρας, ομορφάνθρωπος. Μου κάνουν εντύπωση τα μάτια του. Είναι δυο μεγάλα, βατραχωτά μάτια, ήρεμα και δυνατά. Ο διοικητής τον κοιτάει στα μάτια. Θέλει να μάθει. Κι εγώ θέλω να μάθω. Ο Καρβούνης δε χαμηλώνει τα δικά του, κοιτάει το διοικητή ίσα στα μάτια. Σε κείνες τις ματιές δυο ψυχές παλεύουνε ποια να γονατίσει την άλληνε. Η ψυχή του αφέντη και η ψυχή του ελεύτερου. Μια μαύρη ψυχή και μια άσπρη. Τις βλέπω να κυλιούνται πάνου στην άσφαλτο πιασμένες σε θανάσιμες χειρολαβές, να σηκώνουνται, παλεύοντας ψηλά στον ουρανό, να ξαναπέφτουνε στην άσφαλτο, πιασμένες ακόμα πιο σφιχτά, πιο σφιχτά στο τελευταίο τους θανατερό αγκάλιασμα κι ύστερα τη μαύρη να γονατίζει σιγά σιγά και να ξεψυχάει στην άσφαλτο σα σκοτωμένο φίδι. Το βλέμμα του Γερμανού βρόντηξε νικημένο στην μπότα του Πρώσου αξιωματικού.
Ακώ τη φωνή του σκλάβου που διατάζει ακόμα:
- Πες τους, λέει στον Καρβούνη, πως σε λίγο θα πεθάνουνε όλοι εχτός από σένα. Δεν έχω εντολή να ντουφεκιστείς εσύ.
Ο Καρβούνης μεταφράζει. Λέει πως σε λίγο θα πεθάνουμε όλοι!
- Εχτός από σένα, πετιέται στη σειρά ο καθηγητής που ξέρει τα γερμανικά.
- Αυτό δεν είναι δουλειά του διοικητή, είναι δική μου!
- Θέλουμε να ζήσεις! Θέλουμε να ζήσεις, ξεσπάνε οι μελλοθάνατοι. Εσύ να ζήσεις, χρειάζεσαι ακόμα.
- Θα ’τανε ατιμία οι 117 να μείνουν εδώ και ο ένας να ζήσει και ιδεί τον εαυτό του λιποτάχτη 118 φορές.
Ο διοικητής επιμένει. «Ο Καρβούνης», λέει, «δε θα τουφεκιστεί».
Ο Καρβούνης απαντάει, δε θα γίνει άγγελος μιας τέτοιας είδησης στη Σπάρτη, ούτε προδότης θα γίνει, γιατί ποιος θα πιστέψει από το λαό, πως εκείνος δεν πρόδωσε και τον άφησαν; Αν ο διοικητής θέλει ας τους αφήσει όλους ελεύτερους. Ο Καρβούνης δε θα πάει μόνος του στη Σπάρτη. Ή μαζί με τους 117 εκεί ή εδώ μαζί στο σωρό θα δείχνει το δρόμο για τη λευτεριά…
Ύστερα με τέσσερα μεγάλα βήματα βρίσκεται στη θέση του.
Κάτι σαν ανατριχίλα σαλεύει ανάμεσα στους μελλοθάνατους. Θαρρείς πέρασε σαν αστραπή ένα αόρατο δυνατό χέρι και διόρθωσε όλα κείνα τα κορμιά και τα ’κανε πιο ίσια, πιο περήφανα. Αλήθεια τι παθαίνει κανείς σε τέτοιες στιγμές. Και σε μένα κάτι ορθώθηκε μέσα μου ίσο και δυνατό σαν ατσάλινη βέργα. Έτσι σου ’ρχονταν να βγεις στη μέση και να φωνάξεις:
- Σταθείτε, άτιμοι… Κι εγώ μαζί τους.
Ο δικηγόρος Γιατράκης βγαίνει μέσ’ από τη σειρά και θέλει να πει λίγα λόγια στους μελλοθάνατους. Ο διοικητής κουνάει το κεφάλι και δέχεται.
Ο Γιατράκης αρχίζει: «Συναγωνιστές». Η φωνή του, αντίθετα με το λεπτό του παρουσιαστικό, είναι βροντερή κι ευλύγιστη. Μιλάει για το ’21, για τη σκλαβιά, για το καινούργιο ’21. Μιλάει για τον προδότη Βρεττάκο που μια βραδιά τους ξεσήκωσε από τα κρεβάτια τους και με το πιστόλι στο κούτελο τους παράδωσε στα γερμανικά χέρια. Λέει πως είναι περήφανοι που δίνουν τη ζωή τους για την υπόθεση της λευτεριάς, της πατρίδας της καινούργιας ζωής που θ’ ανθίσει απ’ το αίμα τους.
Εκεί πέρα, λέει, κάτου από τις κορφές του Ταΰγετου είναι η όμορφη Σπάρτη. Τα πορτοκάλια κοκκινίζουνε στις πορτοκαλιές. Ο Ευρώτας κυλάει τα νερά του στους αιώνες. Ο Ταΰγετος ρίχνει τη σκιά του στο δοξασμένο άστυ. Μα η ατείχιστη πόλη έπεσε. Σήμερα στους δρόμους της περπατάνε Εφιάλτες αγκαλιά με τους ξενόγλωσσους βάρβαρους. Κι εμείς εδώ, λίγοι, πολύ λίγοι, για να υπερασπιστούμε την τιμή της.
Δεν είμαστε ούτε καν 300. Είμαστε 118, χωρίς ασπίδες και δόρατα, μα πεθαίνουμε με την ψυχή του Λεωνίδα. ΟΠΟΙΟΣ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΣ ΤΟ ΕΙΠΕΙ ΣΤΗ ΣΠΑΡΤΗ!
Κείνη την ώρα ξεχύνεται βροντερό το τραγούδι των μελλοθανάτων.
Νομίζεις πως φτεροκοπάνε στον αέρα χιλιάδες φτερά μαζί με μανιασμένα χτυπήματα σπαθιών και θριαμβικές κραυγές νίκης που υψώνουνται, σριφογυρνάνε μια στιγμή πάνου από τις χαράδρες του Μονοδεντριού κι ύστερα ορμάνε σα σαΐτες, αγκαλιάζουνε τη γη, τη σηκώνουνε χαρούμενα στα χέρια τους και την προσφέρουνε δώρο στους ανθρώπους.
Κοιτάω το διοικητή. Είναι χλωμός, χλωμός σα κερί. Βλέπω το αριστερό του χέρι να σηκώνεται σιγά σιγά, σάμπως να του το τραβάει με κόπο από ψηλά κάποιο αόρατο βίτζι και να, ξαφνικά, να πέφτει μ’ όλο του το βάρος, σα να κόπηκε το σκοινί από ψηλά στη μέση. Ήτανε το σύνθημα.
Το ξαφνιασμένο κακάρισμα από τα μυδράλια σκεπάζει τα φτερουγίσματα των πουλιών, τα χτυπήματα των σπαθιών και τις θριαμβευτικές κραυγές που νομίζεις τώρα πως λιποθυμήσανε στο βάθος των κόσμων κι άφησαν τη γη να πέσει από τα χέρια τους και να γίνει συντρίμμια…
Εδώ σώπασε.
Αν δεν μπουμπούνιζε όξω θ’ άκουγες πάλι ν’ ανεβοκατεβαίνει στο λαρύγγι των απλοϊκών ανθρώπων της υπόγειας ταβέρνας κάτι σαν κόμπος, σα λυγμός που καταπίνεται και ξανανεβαίνει. Ο εργάτης με τα στριμμένα μουστάκια έχει ένα τρομερό σιωπηρό μούτρο κι ένα βαθύ αυλάκι ανάμεσα στα φρύδια του.
Ο βλογιοκομμένος αποξεχάστηκε κοιτώντας τα παπούτσια του.
Ξαφνικά ένας κρότος από γερμανικό πέταλο ακούγεται όξω στο πεζοδρόμιο.
- Προσοχή Γερμανοί, μιλάει ο ταβερνιάρης…
Τρεις μπότες κατεβαίνουνε βαριά τα σκαλοπάτια.
Ένας, ένας οι πελάτες με τα ξέστηθα πουκάμισα και τα μαλλιαρά στήθια με σφιγμένα δόντια ανεβαίνουνε τα σκαλοπάτια της ταβέρνας.
Όξω η βροχή βροντάει πένθιμα στα γυαλιστερά πεζοδρόμια και τα μπουμπουνητά μοιάζουνε με τις απλοϊκές ψυχές που χάνουνται στη νύχτα.
ΠΗΓΗ 
Ηλιας Παναγιωτακακος


Σταύρος Αραχωβίτης:Κορυφαία πράξη αντίστασης και ομοψυχίας η ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοποτάμου



Κορυφαία πράξη αντίστασης και ομοψυχίας η ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοποτάμου
Η ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοποτάμου σημάδεψε τη ροή των γεγονότων ως μια κορυφαία πράξη ηρωισμού, ενότητας και αντίστασης, ως ένα διαχρονικό και παγκόσμιο σύμβολο των αγώνων για ελευθερία. Ήταν μια κορυφαία αντιστασιακή πράξη με ενωμένες τις ελληνικές αντιστασιακές δυνάμεις κατά των Ναζί κατακτητών.
Στις μέρες μας, όπου στην Ευρώπη και τη χώρα μας κάνουν ξανά την εμφάνισή τους ο εθνικισμός, ο ρατσισμός, ο νεοναζισμός, οφείλουμε να τιμούμε τους αγωνιστές της Αντίστασης απέναντι στους νοσταλγούς του φασισμού και του ναζισμού. Η εθνική ενότητα, η αποφασιστικότητα και η ομοψυχία, αποτελούν απαραίτητες και αναγκαίες συνθήκες του αγώνα για Ελευθερία, Δημοκρατία και Κοινωνική Δικαιοσύνη.
Σταύρος Αραχωβίτης

Ανακοίνωση του ΕΠΑΜ για τα κλειστά προαναχωρησιακά κέντρα



Οι εξαγγελίες της κυβέρνησης για το μεταναστευτικό καταλύουν τα τελευταία ψήγματα της εθνικής κυριαρχίας
Ανακοίνωση της ΠΓ του ΕΠΑΜ

Τα νέα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση της ΝΔ για την «αντιμετώπιση» του προσφυγικού/μεταναστευτικού, όχι μόνο δεν αποσκοπούν στην επίλυση του προβλήματος, αλλά αντίθετα στοχεύουν στο βάθεμα της εξάρτησης της χώρας μας και του ξεπουλήματος της εθνικής μας κυριαρχίας. Πιστή στο πνεύμα του νεοφιλελευθερισμού που υπηρετεί, η ΝΔ αντιμετωπίζει τις μεταναστευτικές «ροές» ως φυσικό φαινόμενο και εξαγγέλλει ότι θα τις αντιμετωπίσει με αστυνομικά και κατασταλτικά μέσα, όπως είναι η πρόσληψη επιπλέον συνοριοφυλάκων (400 για τον Έβρο και 800 για τα νησιά) και η δημιουργία «κλειστών προαναχωρησιακών κέντρων», δηλαδή φυλακών, για όσους εισέρχονται στη χώρα μας.

Η αναφορά του πρ. υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Μουζάλα ότι «το μεταναστευτικό ρεύμα μας σώζει δημογραφικά», σε συνδυασμό με την ομιλία του νυν πρωθυπουργού για τη «γόνιμη ενσωμάτωση των μεταναστών στον εθνικό κορμό», αποδεικνύει ότι η Ελλάδα δεν αντιμετωπίζει «κρίση μετανάστευσης» λόγω μεταναστευτικών ροών, αλλά τις συνέπειες μιας σκόπιμης πολιτικής εγκλωβισμού μεταναστών και προσφύγων, με σκοπό, εκτός των άλλων, τη σταδιακή υποκατάσταση του εγχώριου πληθυσμού, ο οποίος μεταναστεύει ή πεθαίνει δημογραφικά λόγω της μνημονιακής κατοχής. Απόδειξη γι’ αυτό αποτελεί το γεγονός ότι ούτε η προηγούμενη, αλλά ούτε και η τωρινή κυβέρνηση έχουν πάρει κάποιο σοβαρό μέτρο για τη μείωση των εισερχομένων στην Ελλάδα, και ότι δεν ακολουθούνται οι διαδικασίες που θα επέτρεπαν σε όσους έχουν αναγνωριστεί ως πρόσφυγες να μεταβούν στη χώρα που επιθυμούν. Όσοι μπαίνουν στην Ελλάδα εγκλωβίζονται εδώ, καθώς δεν τηρούνται ούτε και οι συμφωνίες για μετεγκατάστασή τους σε χώρες της Δυτικής Ευρώπης. Την πολιτική αυτή συνεχίζει και επεκτείνει η ΝΔ, με τον νέο νόμο που έφερε στις 31 Οκτωβρίου, όπου προβλέπεται η αναγκαστική «ενσωμάτωση» και «αφομοίωση» των προσφύγων/μεταναστών στην ελληνική κοινωνία.

Η Ελλάδα για άλλη μια φορά γίνεται το «πειραματόζωο» στην επιχείρηση διάλυσης κρατών της νέας τάξης πραγμάτων. Με την αντικατάσταση του μόνιμου, εγχώριου πληθυσμού, του ελληνικού λαού, ο οποίος μεταναστεύει ή πεθαίνει δημογραφικά λόγω της μνημονιακής κατοχής, από ένα ετερόκλητο ξεριζωμένο, εξαθλιωμένο πλήθος ανθρώπων, οι οποίοι, στην πλειοψηφία τους, έχουν χάσει κάθε αίσθηση ότι ανήκουν κάπου, κάθε αίσθηση «πατρίδας», καταλύεται ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά που ορίζουν ένα κράτος, δηλαδή η παρουσία μόνιμα εγκατεστημένου πληθυσμού.

Με τη δημιουργία των «κλειστών προαναχωρησιακών κέντρων», που εξήγγειλε η κυβέρνηση της ΝΔ, επιχειρείται η μετατροπή της παραμεθορίου, και κυρίως των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου, σε «ζώνη ασφαλείας», κατά τις επιταγές πρώτα και κύρια της Γερμανίας. Με τον τρόπο αυτό, η χώρα μας εκτίθεται, όλο και πιο έντονα, διεθνώς σε πιέσεις, ιδίως από την Τουρκία, που επίσημα πλέον αμφισβητεί την κυριαρχία των νησιών «πρώτης υποδοχής» στο όνομα του «ανθρωπιστικού δικαίου». Κι όλα αυτά, προκειμένου να περάσουν ολοκληρωτικά τα νησιά υπό τη «διεθνή κυριαρχία» της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Ήδη, με πρόσχημα την «ενίσχυση» του ελέγχου στα σύνορά μας, το Ανατολικό Αιγαίο έχει μετατραπεί σε ζώνη μειωμένης κυριαρχίας από το ελληνικό κράτος, μια «γκρίζα» ζώνη η οποία ελέγχεται από ξένες, «συμμαχικές» δυνάμεις, τη FRONTEX και το ΝΑΤΟ. Εάν εφαρμοστεί το νέο σχέδιο της κυβέρνησης, η κατάσταση αυτή θα ενταθεί, οδηγώντας στην οριστική απώλεια της κυριαρχίας μας στην περιοχή και καταλύοντας και το δεύτερο κριτήριο ορισμού ενός κράτους, δηλαδή τα συγκεκριμένα σύνορα.

Ο εγκλεισμός των αιτούντων άσυλο σε κλειστά κέντρα κράτησης είναι παράνομος με βάση το διεθνές, αλλά και το εθνικό μας δίκαιο. Τα κέντρα αυτά, όχι μόνο θα εντείνουν τις αβίωτες συνθήκες για τους εγκλωβισμένους μετανάστες/πρόσφυγες και για τον ντόπιο πληθυσμό, αλλά ταυτόχρονα θα μετατρέψουν την χώρα μας σε προνομιακό χώρο κλεπταποδοχής θυμάτων traffiking (λαθρεμπορίου ανθρώπων). Για την αποδοχή αυτής της κατάστασης από τον ντόπιο πληθυσμό, η κυβέρνηση επιχειρεί εξαγορά των συνειδήσεων, με τα λεγόμενα «ανταποδοτικά μέτρα» (παράταση του μειωμένου ΦΠΑ, υπόσχεση για αναβάθμιση των υπηρεσιών κοινής ωφέλειας στα νησιά κλπ), αλλά και με την παροχή μιας θέσης εργασίας σε άτομα τα οποία, μη έχοντας άλλη επιλογή με την ανεργία που μαστίζει τη χώρα μας, θα δεχτούν να αναλάβουν τον ρόλο του «δεσμοφύλακα» στις νέες δομές-φυλακές.

Θα πρέπει, τέλος, να επισημάνουμε ότι δεν είναι πρώτη φορά στην ιστορία μας που τα νησιά μας χρησιμοποιούνται ως τόπος εγκλεισμού των διαφόρων κατά καιρούς «ανεπιθύμητων». Η αρχή γι’ αυτό είχε γίνει με την αναγκαστική παραμονή εκεί των Ελλήνων προσφύγων του Πόντου και της Μικράς Ασίας, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για να χρησιμοποιηθούν αργότερα ως τόποι εξορίας των πολιτικών κρατουμένων. Κατά τον ίδιο τρόπο και σήμερα, τα κλειστά κέντρα κράτησης είναι μια «πρόβα τζενεράλε» για την εισαγωγή των ιδιωτικών φυλακών στην Ελλάδα, ένα σχέδιο που ήδη μελετά η κυβέρνηση στα πλαίσια του «αναπτυξιακού» προγράμματος γενικής εκποίησης της πατρίδας μας.

Όπως όλα τα προβλήματα που αφορούν την εθνική μας υπόσταση, έτσι και το λεγόμενο «προσφυγικό» δεν μπορεί να λυθεί με κατασταλτικά μέτρα αστυνομικού τύπου, παρά μόνο με όρους ανεξάρτητου, κυρίαρχου κράτους, κατά τα προβλεπόμενα από το διεθνές δίκαιο. Η παραμονή μας σ’ αυτό το μόρφωμα με αυτοκρατορικά χαρακτηριστικά, που λέγεται Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία δεν αναγνωρίζει κυρίαρχα κράτη στο εσωτερικό της, παρά μόνο «χώρους» που τους χειρίζεται κατά το δοκούν και κατά τα συμφέροντά της, και που το ίδιο της το εσωτερικό δίκαιο καταπατά τις αρχές του διεθνούς δικαίου και τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα, οδηγεί τη χώρα και τον λαό μας στην καταστροφή και τον εθνικό διαμελισμό. Εξίσου εθνικά επικίνδυνη είναι η διακυβέρνησή μας από αυτό το εθελόδουλο, δοσιλογικό πολιτικό προσωπικό, που για ιδιοτελή συμφέροντα επιμένει να μας κρατά εγκλωβισμένους σ’ αυτόν τον καταστροφικό μονόδρομο. Γι’ αυτό και δεν θα κουραστούμε να επαναλαμβάνουμε σε όλους τους τόνους ότι η εθνική μας απελευθέρωση είναι ζήτημα επιβίωσης!

Αθήνα, 25 Νοεμβρίου 2019
Η Πολιτική Γραμματεία του ΕΠΑΜ

Σημαντικές χρηματοδοτήσεις για τα Κύθηρα από το πρόγραμμα clld/leader


Οριστικοποίηθηκε ο Πίνακας Αποτελεσμάτων της αξιολόγησης των προτάσεων έργων δημοσίου χαρακτήρα που θα χρηματοδοτηθούν στους 8 Δήμους της Π.Ε. Νήσων Αττικής μέσω του Προγράμματος CLLD/LEADER 2014-2020 και αναμένονται οι τελικές αποφάσεις ένταξης. Μέσα από το πρόγραμμα, που υλοποιείται από την Ομάδα Τοπικής Δράσης «Δίκτυο Συνεργασίας Δήμων Π.Ε. Νήσων Αττικής – Πολιτισμός και Περιβάλλον εν Πλω», χρηματοδοτούνται δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις στους 8 Δήμους της ΠΕ Νήσων.
Η Επιτροπή Διαχείρισης Προγράμματος (ΕΔΠ) ενέκρινε τον Οριστικό Πίνακα Αποτελεσμάτων, όπως διαμορφώθηκε μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, της διαδικασίας ελέγχου από την Ειδική Υπηρεσία του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Αττικής και την εξέταση των ενδικοφανών προσφυγών. Οι προς χρηματόδοτηση δράσεις Δημοσίου Χαρακτήρα που υλοποιούνται στα Κύθηρα, είναι οι εξής:

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΟΥ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΣΥΝΟΛΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΑΠΑΝΗΣ
1. Δήμος Κυθήρων Μετατροπή Σχολείου Αγγλοκρατίας Ποταμού (Αστικόν) σε Κέντρο Πολιτισμού, Γραμμάτων και Τεχνών Δήμου Κυθήρων
73,50
350.000,00€
2. Φιλαρμονική Ποταμού Κυθήρων Προμήθεια μουσικών οργάνων και λοιπού εξοπλισμού της Φιλαρμονικής Ποταμού Κυθήρων
69,00
40.168,48€
3. MEDINA Μέσα πληροφόρησης για την ανάδειξη του φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος των Κυθήρων με έμφαση στο δίκτυο μονοπατιών
63,50
15.000,00€
4. Δήμος Κυθήρων Εκθεσιακός χώρος για το Μηχανισμό των Αντικυθήρων στο ανακαινισμένο Δημοτικό Μέγαρο Ποταμού Κυθήρων
55,50
44.320,00€
5. Δίκτυο Συνεργασίας Δήμων ΠΕ Νήσων Αττικής Φεστιβάλ Προβολής Μηχανισμού των Αντικυθήρων
52,00
28.500,00€
6. Πολιτιστικός Οργανισμός «Δρόμοι της Ελιάς» Οι δρόμοι της ελιάς στα Κύθηρα. Πολιτιστική διαδρομή ανάδειξης του τοπικού γαστρονομικού πολιτισμού & προβολής των παραδοσιακών προϊόντων
47,00
19.000,00€
  ΣΥΝΟΛΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΑΠΑΝΗΣ 1ης ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΕΡΓΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΥΘΗΡΑ
496.988,48€


Η ΕΔΠ, ύστερα από πρόταση του Πρόεδρου της και Δημάρχου Κυθήρων κ. Ευστρατίου Χαρχαλάκη, αποφάσισε να υποβάλλει αίτημα προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για έγκριση υπερδέσμευσης των διαθέσιμων πόρων προκειμένου να ενταχθούν όλες οι προτάσεις που υποβλήθηκαν στο πλαίσιο της 1ης Πρόσκλησης Υποβολής Προτάσεων Δημοσίου Χαρακτήρα και έχουν αξιολογηθεί θετικά. Το αίτημα αναμένεται να εγκριθεί στις αμέσως προσεχείς ημέρες και στην συνέχεια θα εκθοδούν οι αποφάσεις ένταξης των δράσεων.
Παράλληλα, έχει ξεκινήσει η αξιολόγηση των προτάσεων ιδιωτικού χαρακτήρα. Υποβλήθηκαν συνολικά 40 προτάσεις από τους 8 Δήμους της ΠΕ Νήσων Αττικής, οι 26 εκ των οποίων είναι από τα Κύθηρα, γεγονός που συνδέεται μάλλον με την πρότερη θετική εμπειρία του νησιού από την εφαρμογή ανάλογων προγραμμάτων.
Στο πλαίσιο του Προγράμματος CLLD/Leader, το Δίκτυο Νήσων συμμετέχει στην υλοποίηση διακρατικής συνεργασίας με αντίστοιχους φορείς από την Φινλανδία, την Λετονία και την Σκωτία με τίτλο “Smart Villages” (Έξυπνα Χωριά). Στόχος της συνεργασίας είναι η ανταλλαγή εμπειριών και καλών πρακτικών μεταξύ των συμμετεχόντων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετώπιζουν μικρά και απομονωμένα μέρη σε όλη την Ευρώπη. Στις 20 και 21 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε η πρώτη εκπαιδευτική συνάντηση της δράσης στα χωριά Gartmore και Aberfoyle της Σκωτίας, τα οποία βρίσκονται σε απόσταση 2 ωρών από το Εδιμβούργο και έχουν αθροιστικά λιγότερους από 1000 κατοίκους. Στις δύο ημέρες της συνάντησης πραγματοποίηθηκαν παρουσιάσεις και επισκέψεις σε πρωτοβουλίες και δράσεις που έχει αναλάβει η τοπική κοινωνία. Στην συνάντηση συμμετείχαν περισσότεροι από 60 εκπρόσωποι από τις προαναφερθείσες χώρες. Στην αντιπροσωπεία του Δικτύου Νήσων συμμετείχε και ο Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Κυθήρων κ. Νίκος Μαγουλάς καθώς και ο τεχνικός σύμβουλος του Δήμου κ. Δημήτρης Μπογιατζής.

ΜΑΝΤΗ ΚΟΡΩΝΗ,ΥΠΟΒΑΛΛΩ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΜΟΥ ΓΙΑΤΙ ΔΙΑΦΩΝΩ ΚΑΘΕΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ ΤΡΙΦΥΛΕΙΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ


Επικεφαλής στο Νοσοκομείο Μολάων ο Κων. Κορωνιός



Νέοι διοικητές και αναπληρωτές διοικητές αναλαμβάνουν καθήκοντα σε 112 δημόσια νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας, μετά από απόφαση του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια.
Όπως ανακοίνωσε το απόγευμα της Παρασκευής 22/11 το υπουργείο Υγείας, οι νέοι επικεφαλής των νοσοκομείων επελέγησαν από τον κ. Κικίλια, μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης 1.661 αιτήσεων από την αρμόδια Επιτροπή Αξιολόγησης που είχε συσταθεί.
Όσον αφορά στη Λακωνία και τις δύο νοσηλευτικές μονάδες που διαθέτει, νέος επικεφαλής ανακοινώθηκε για το Νοσοκομείο Μολάων, όπου επιλέχθηκε να τοποθετηθεί ως αναπληρωτής διοικητής του ΓΝ Λακωνίας ο Σπαρτιάτης κ. Κωνσταντίνος Κορωνιός.
Το έργο των διοικητών ταξινομείται σε τέσσερις κατηγορίες: οικονομική διαχείριση, βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών, ηλεκτρονική διακυβέρνηση και εφαρμογή εργαλείων μάνατζμεντ.
Το επόμενο βήμα είναι η υπογραφή Συμβολαίου Αποδοτικότητας με τον διοικητή της οικείας Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ), καθώς προβλέπεται τριμηνιαία αξιολόγηση των διοικητών βάσει στόχων. Η δε αθέτηση των υποχρεώσεών τους θα θεωρείται «σπουδαίος λόγος, ικανός να επιφέρει την πρόωρη λήξη της θητείας τους, αζημίως για το Δημόσιο».

Βιογραφικό Κωνσταντίνου Κορωνιού
Ο Κωνσταντίνος Κορωνιός μεγάλωσε, ζει και εργάζεται στη Σπάρτη.
Είναι απόφοιτος του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιά με ειδίκευση στα Διεθνή Οικονομικά, κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου Σπουδών στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ) από το Πανεπιστήμιο Πειραιά, κάτοχος 2ου Μεταπτυχιακού Τίτλου Σπουδών στο Μάρκετινγκ & Επικοινωνία με Νέες Τεχνολογίες (ΜSc) από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΑΣΟΕΕ) και διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στο Στρατηγικό Μάρκετινγκ.

Είναι Υπεύθυνος Επικοινωνίας της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Μάνατζμεντ (EURAM – Sport SIG), του κορυφαίου ακαδημαϊκού και επιστημονικού φορέα σχετικά με την επιστήμη της Διοίκησης και του Μanagement στην Ευρώπη, καθώς και ενός από τους πλέον αναγνωρισμένους παγκόσμια.
Έχει συγγράψει πλήθος ακαδημαϊκών άρθρων σε διεθνώς αναγνωρισμένα περιοδικά, κεφάλαια σε διεθνείς συλλογικούς τόμους και έχει πολλαπλές ενεργές συμμετοχές σε διεθνώς αναγνωρισμένα συνέδρια σχετικά με την επιστήμη της Διοίκησης και του Μάρκετινγκ.
Αποτέλεσε πρωτεργάτη για τη διοργάνωση του Spartan Race στη Σπάρτη, ως μέλος της δημοτικής επιτροπής διαβούλευσης, όπου με την γνώση και την εμπειρία του συνέβαλε στην υλοποίηση του αγώνα, μεγιστοποιώντας τα οφέλη για την πόλη και τους δημότες της.
 lakonikos.gr

Μηνυμα πρώην Διοικητή Νοσοκομείου Κυθήρων



Μετά από 4 χρόνια στολίσαμε όλοι μαζί το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο στην Αθήνα! Οικογενειακή επανένωση! Νέο μέλος (η μπέμπα) να βοηθάει στο στόλισμα! Νέα σημαντική, τιμητική και άκρως απαιτητική σελίδα στην επαγγελματική μου καριέρα!..... Μία μέρα ολοκληρωτικής ευτυχίας! 
Εύχομαι Καλές Γιορτές με Υγεία σε όλους! Καλή επιτυχία στο έργο του νέου Διοικητή του Νοσοκομείου Κυθήρων και του Νέου ΔΣ! Θα είμαι στη διάθεσή τους για οποιαδήποτε βοήθεια χρειαστεί. Την αγάπη μου και το σεβασμό μου, σε όλο το προσωπικό του Νοσοκομείου Κυθήρων και τους κατοίκους των δύο νησιών μας!

Αγάπη, ενότητα, συλλογική προσπάθεια για το καλό του Νοσοκομείου και των Κυθήρων-Αντικυθήρων!
Με Τιμή
Ο πρώην Διοικητής του Νοσοκομείου Κυθήρων
Δημήτρης Μοιρασγεντής

ΚΑΤΣΑΦΑΔΟΣ.Σύσκεψη Εργασίας στο Νησί της Αίγινας

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΣΑΦΑΔΟΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΔ , Α΄ΠΕΙΡΑΙΩΣ & ΝΗΣΩΝ



Δευτέρα, 25 Νοεμβρίου 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Ο Βουλευτής Α Πειραιώς και Nήσων κ. Κώστας Κατσαφάδος, με τον Δήμαρχο Αίγινας κ. Ιωάννη Ζορμπά, αντιδημάρχους του νησιού αλλά και τον Πρόεδρο της Μονάδας Οργάνωσης και Διαχείρισης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων κ. Γιώργο Παπαδημητρίου, πραγματοποίησαν σύσκεψη εργασίας στο νησί.


Σκοπός της συνάντησης ήταν να επικαιροποιηθούν οι προτάσεις και οι προτεραιότητες της δημοτικής αρχής σε ότι αφορά τα μεγάλα έργα που πρέπει να γίνουν στο νησί, ώστε να αναληφθούν άμεσα κυβερνητικές και κοινοβουλευτικές πρωτοβουλίες.

Πρώτη Διανομή κοινωνικού παντοπωλείου Δήμου Κυθήρων

Ενημερώνουμε πως την Τρίτη 26/11/2019 και την Τέταρτη 27/11/2019 από τις 10:00 έως τις 16:00, θα γίνει η ΠΡΏΤΗ ΔΙΑΝΟΜΉ ΠΡΟΪΌΝΤΩΝ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΎ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΊΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ!!
Οι 53 έως τώρα ωφελούμενες οικογένειες της δομής μας, οι οποίες θα ενημερωθούν τηλεφωνικώς, πληρούν τις προϋποθέσεις ένταξής τους στο κοινωνικό παντοπωλείο και θα λάβουν τα πρώτα προϊόντα!!!
Ωστόσο, συνεχίζουμε να λαμβάνουμε αιτήσεις και προϊόντα στον χώρο της δομής!!
Με εκτίμηση,
Κανελλοπούλου Θεώνη
Γερακίτη Βασιλική

ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ,¨ΚΥΘΗΡΑ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΧΤΙΖΟΥΝ ΓΕΦΥΡΕΣ¨


ΝΕΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΥΘΗΡΩΝ

ΝΕΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΥΘΗΡΩΝ

Με σημερινή απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών κ. Τάκη Θεοδωρικάκου που αναρτήθηκε στη Διαύγεια, ο Δήμος Κυθήρων επιχορηγείται με 150.000€ μέσω του Προγράμματος ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ για την αγορά νέων οχημάτων αποκομιδής απορριμμάτων και ανακυκλώσιμων υλικών.
Με τη χρηματοδότηση αυτή θα ενισχυθεί σημαντικά ο στόλος των απορριμματοφόρων του Δήμου που ήδη έχει ανανεωθεί με τα 2 νέα απορριμματοφόρα που χρηματοδότησε η Περιφέρεια Αττικής για το Δήμο μας μέσω του ΠΕΠ Αττικής.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ.Δελτίο Τύπου


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
Γραφείο Τύπου

25/11/2019
Δελτίο Τύπου

Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων τα οποία αναμένεται να ενταθούν τις πρωινές ώρες, για την ασφάλεια των μαθητών με εντολή του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, τα σχολεία σε όλο το Λεκανοπέδιο θα παραμείνουν κλειστά μέχρι τις 10 το πρωί
Με αφορμή την εκδήλωση έντονων καιρικών φαινομένων στην Αττική τα οποία αναμένεται να ενταθούν τις πρωινές ώρες, η Περιφέρεια Αττικής με εντολή του Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη, έχοντας ως απόλυτη προτεραιότητα την ασφάλεια των μαθητών και των πολιτών και με δεδομένες τις δυσκολίες αλλά και την επικινδυνότητα στις μετακινήσεις αυτές τις ώρες, αποφάσισε να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία σε όλο το λεκανοπέδιο μέχρι και τις 10 το πρωί.
Παράλληλα, συστήνει σε όλους τους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις την ώρα της έντασης των φαινομένων.
Ανάλογα με την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων θα κριθεί εκ νέου και θα εκδοθεί νεότερη ανακοίνωση για το αν θα ξεκινήσουν τα σχολεία τη λειτουργία τους, μετά τις 10 το πρωί.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κακοκαιρία Γηρυόνης - Προσοχή! Αυτές είναι οι οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας

Ειδικότερα, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων, καταιγίδων ή θυελλωδών ανέμων:

  • Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.
  • Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.
  • Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους.
  • Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων.
  • Να προφυλαχτούν αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης. Να καταφύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.
  • Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).
  • Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κ.λπ.

Για πληροφορίες και ανακοινώσεις σχετικά με την επικρατούσα κατάσταση και τη βατότητα του οδικού δικτύου λόγω εισροής πλημμυρικών υδάτων σε αυτό, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. www.astynomia.gr.
Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

Στο σκοτάδι ο οικισμός της Αγίας Πελαγίας λόγω διακοπής ρεύματος


Στο σκοτάδι ο οικισμός της Αγίας Πελαγίας λόγω διακοπής ρεύματος,Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Κυθήρων κύριο Χαρχαλάκη έχει ειδοποιηθεί το τοπικό συνεργείο της Δ.Ε.Η

Ο ΓΗΡΥΟΝΗΣ ¨ΧΤΥΠΑ¨ΤΑ ΚΥΘΗΡΑ..ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ.Οι πολίτες να μην μετακινούνται άσκοπα.


Για τη διακοπή ρεύματος στα Κύθηρα έχουν ενημερωθεί η Περιφέρεια Αττικής και η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Είμαστε σε διαρκή επαφή με την Αντιπεριφερειάρχη κα Μπόγρη. Οι πολίτες να μην μετακινούνται άσκοπα.
Stratos Charchalakis