Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2019

Ο Λάκωνας Πλοίαρχος Πασσάκος Π. Σπυρίδων νέος Διοικητής της 7ης Περιφερειακής Διοίκησης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Κρήτης



Με απόφαση του κ. Υπουργού ΥΝΑΝΠ Πλακιωτάκη Ι. , κατόπιν εισήγησης του Α΄Υ/Λ.Σ , αναλαμβάνει Διοικητής της 7ης Περιφερειακής Διοίκησης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Κρήτης , με έδρα το Ηράκλειο Κρήτης ο Πλοίαρχος ΛΣ Πασσάκος Π. Σπυρίδων ,νυν Κεντρικός Λιμενάρχης Χανίων.Υπενθυμίζεται ότι από 10-07-2019 μέχρι σήμερα ασκεί παράλληλα με τα καθήκοντα του Κεντρικού Λιμενάρχη Χανίων και προσωρινά καθήκοντα Διοικητή της 7ης ΠΕΔΙΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ.

Ο Πλοίαρχος ΛΣ Πασσάκος Π. Σπυρίδων γεννήθηκε 21-04- 1969 στον Πειραιά όπου μεγάλωσε και κατοικεί. Είναι έγγαμος με 2 γιους 20 και 17 ετών .

Γονείς του είναι ο Παναγιώτης Πασσάκος γεννηθείς στη Λακωνία και η Πασσάκου Χρυσούλα το γένος Βογιατζάκη γεννηθείς στα Χανιά .Είναι απόφοιτος της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Πλοιάρχων Ηρακλείου Κρήτης.

Το 1993 εισήχθει στη Σχολής Ναυτικών Δοκίμων από την οποία και αποφοίτησε με το βαθμό του Σημαιοφόρου Λ.Σ.

Το 2014 προήχθη στο βαθμό του Πλοιάρχου ΛΣ τον οποίο φέρει μέχρι σήμερα λόγω μη ύπαρξης κενών οργανικών θέσεων.Του έχουν απονεμηθεί όλα τα προβλεπόμενα για το βαθμό και τη θέση του παράσημα, μετάλλια και διαμνημονεύσεις.Είναι Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος (ΠΕΑΛΣ) ενώ διετέλεσε και Γενικός Γραμματέας της ΠΕΑΛΣ .

Έχει παρακολουθήσει μεταξύ άλλων στην Ελλάδα και το Εξωτερικό σειρά μετεκπαιδεύσεων και σεμιναρίων σε θέματα Έρευνας και Διάσωσης – Επιθεώρησης Πλοίων – Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος , διαχείρισης κρίσεων, επιμορφωτικά Προγράμματα του Εθνικού κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και της Ε.Μ.Υ , κ.τ.λ.

Κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του υπηρέτησε ως Κεντρικός Λιμενάρχης Χανίων , Διοικητής Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Χανίων , Διευθυντής στη Διεύθυνση Ασφάλειας Ναυσιπλοΐας του Υπουργείου Ναυτιλίας , Κυβερνήτης στο Περιπολικό Πλοίο Λ.Σ. 413 ,στο ΠΛΣ 620 την εποχή της κρίσης των Ιμίων και στο Ναυαγοσωστικό σκάφος 518 , επιτηρητής των Δόκιμων Σημαιοφόρων ΛΣ στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων.

Το 2011 τοποθετήθηκε ως Ναυτιλιακός Ακόλουθος στην Έδρα Ναυτιλιακού Ακολούθου Τόκιο στην Ιαπωνία τα καθήκοντα του οποίου δεν ανέλαβε μετά από προσωπική του απόφαση .Υπηρέτησε επί σειρά ετών στο Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ) ως Αξιωματικός Ασφάλειας Ναυσιπλοΐας (Α.Α.Ν) και στο Κέντρο επιχειρήσεων του ΛΣ ως Αρχηγός Επιφυλακής (Α.Ε) ΚΕΠΙΧ-ΕΚΣΕΔ.


ΠΗΓΗ: limenikanea.gr

Νέοι διοικητές ΕΣΥ: Οξείες αντιδράσεις και στο εσωτερικό της ΝΔ



Αντιπαράθεση και εντός της ΝΔ έχει προκαλέσει η ανακοίνωση των νέων διοικητών του ΕΣΥ. Μετά τον σάλο που προκάλεσε ο διορισμός του 80χρονου πρώην Γυμνασιάρχη στο Νοσοκομείο Καρδίτσας, γεγονός το οποίο οδήγησε στην εξαναγκαστική παραίτησή του, ακολούθησε και παραίτηση στελέχους του κόμματος στα Κύθηρα, από τη θέση της προέδρου Τοπικής Οργάνωσης.

Μάλιστα, όπως αναφέρει σε επιστολή της, “διαφωνεί κάθετα” με την επιλογή του νέου Διοικητή του “Τριφύλλειου” Νοσοκομείου.
Ο πρόεδρος της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής (ΝΟΔΕ) Τρικάλων, Κώστας Τρέλλης, πάντως,σχολιάζοντας την υπόθεση διορισμού διοικητή, δήλωσε ότι δεν ρωτήθηκε η τοπική παράταξη και πως στη συνάντηση που θα έχει στην Αθήνα την Παρασκευή με κεντρικά στελέχη της Ν.Δ, θα μεταφέρει τη δυσαρέσκεια που υπάρχει.
«Στην επιλογή των διοικητών δεν ρωτήθηκε ούτε η ΝΟΔΕ ούτε ο πρόεδρος της. Το βάρος της απόφασης πέφτει στην επιτροπή η οποία ήταν αρμόδια για την επιλογή. Κάποιοι αυτή τη στιγμή ‘πυροβολούν’ την ΝΟΔΕ. Εγώ θα ήθελα να πω σε αυτό, είναι καλή η ΝΟΔΕ για την επιτυχία όλων των εκλογών του ’19 και τα φέραμε όλα με επιτυχία εις πέρας, αλλά τώρα για επιλογές που δεν βαραίνουν τη ΝΟΔΕ, βγαίνουν και τη χτυπάνε.
Ακόμα και η προκήρυξη δεν ήταν καλή, δεν έθετε κάποιες δικλείδες ασφαλείας. Υπήρχαν πολλά και άξια στελέχη της ΝΔ υποψήφια για τη θέση αυτή, και εγώ θα προτιμούσα να είχε επιλεγεί κάποιος άλλος που είναι πιο κοντά στην οργάνωση. Την Παρασκευή που θα βρίσκομαι στην Αθήνα για την έναρξη του συνεδρίου, θα μεταφέρω στην κεντρική διοίκηση του κόμματος τις αρνητικές αυτές αντιδράσεις και την έντονη δυσαρέσκεια.»
Στο επίκεντρο των συζητήσεων βρέθηκε και ο νέος διοικητής του Νοσοκομείου Καστοριάς, Γρηγόρης Χάτσιος, ο οποίος είναι κουμπάρος του βουλευτή της περιφέρειας με τη Ν.Δ. Ζήση Τζηκαλάγια.
Ο κ. Τζηκαλάγιας μιλώντας στο τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο Top Channel, είπε: “Φυσικά και είπα μια καλή κουβέντα στον υπουργό Υγείας”, τόνισε και συμπλήρωσε ότι δεν υπάρχει συγγένεια εξ’ αίματος: “Το ότι είναι συμμαθητής μου, παιδικός φίλος και μας συνδέει και μια κουμπαριά αυτό δεν έχει καμία σημασία! Δηλαδή όποιος έχει μια προσωπική σχέση με έναν πολιτικό θα πρέπει να αποκλείεται;”, είπε χαρακτηριστικά.

ΣΥΡΙΖΑ: Να παραιτήσει τους 111 “άριστους” και τον υπουργό των ρουσφετιών

“Η ντροπή του κ. Μητσοτάκη δεν ξεπλένεται με την παραίτηση του ηλικιωμένου πολιτευτή της ΝΔ, που διορίστηκε διοικητής του νοσοκομείου Καρδίτσας, με μόνο προσόν την κομματική του θέση και την υπόσχεση που παραδέχθηκε δημόσια ότι του είχε δώσει ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης. Άλλωστε αυτό είναι μόνο ένα από τα 112 ρουσφέτια του σε κομματάρχες της ΝΔ. Ξέχασε ο κ. Μητσοτάκης τον διοικητή - κουμπάρο του βουλευτή του στην Καστοριά;
Ξέχασε τους προέδρους των ΝΟΔΕ Πρέβεζας και Άρτας; Ξέχασε τη σύζυγο δημοσιογράφου που τον λιβανίζει εδώ και 4 χρόνια; (...) Αλήθεια οι υπόλοιποι 111 αποτυχημένοι πολιτευτές, κουμπάροι, σύζυγοι και συγγενείς, που το μόνο κοινό που έχουν εκτός από την κομματική ταυτότητα της ΝΔ, είναι πως είναι παντελώς άσχετοι με το χώρο της Υγείας, θα παραμείνουν στις θέσεις τους;”

Κίνημα Αλλαγής: Πελατειακές σχέσεις και αδιαφάνεια

“Η ανακοίνωση των νέων Διοικητών των Νοσοκομείων είναι η άλλη μια απόδειξη για το πώς αντιλαμβάνεται παραδοσιακά η ΝΔ την Δημόσια Διοίκηση. Πελατειακές σχέσεις, αδιαφάνεια, κομματικοί φίλοι και λοιποί συγγενείς... Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αντιλαμβάνεται τη Δημόσια Υγεία ως ένα ακόμα πεδίο διευθετήσεων ανειλημμένων υποχρεώσεων απέναντι στα «γαλάζια» παιδιά κάθε ηλικίας! Άριστοι στις παλιές πρακτικές με τους αρεστούς!”, δήλωσε το ΚΙΝΑΛ

Τι απαντά η Νέα Δημοκρατία

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου της ΝΔ, αντεπιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ:
"Ο ΣΥΡΙΖΑ που διόρισε ως διοικητές  νοσοκομείων ανθρώπους με τέσσερα (4) πλαστά πτυχία, όπως στο Κρατικό Νίκαιας και ιδιοκτήτες βουλκανιζατέρ δίχως κανένα πτυχίο, όπως στο Νοσοκομείο Σαντορίνης και διέλυσε τη Δημόσια Υγεία δεν μπορεί να κουνάει το δάκτυλο στην κυβέρνηση.
Οι Έλληνες δεν έχουν μνήμη χρυσόψαρου και μπορούν να κρίνουν πώς στελεχώνει το κράτος η ΝΔ και τι έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ. Οι διοικητές που διορίστηκαν στα νοσοκομεία θα  υπογράψουν συμβόλαια με ρήτρα αποδοτικότητας με ποιοτικούς και ποσοτικούς στόχους. Θα αξιολογούνται  για το έργο τους κάθε 3 μήνες και από  αυτό και μόνο θα κρίνονται. Όποιος κρίνεται ανεπαρκής θα απολύεται και μάλιστα δίχως καμία απολύτως αποζημίωση.
Περιπτώσεις αστοχιών η δική μας κυβέρνηση δεν έχει κανένα πρόβλημα να διορθώσει όπως έκανε σήμερα. Η κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία θα αλλάξει. Οι αλλαγές που ξεκίνησαν από το Υπουργείο Υγείας θα προχωρήσουν και οι πολίτες βλέπουν ήδη την διαφορά".
ΠΗΓΗ  .nooz.gr

ΛΑΚΩΝΙΑ.Βεβήλωσαν ξανά το μνημείο του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ στους Μολάους


Για τέταρτη φορά βεβήλωσαν το μνημείο που τον Αύγουστο του 2018 έστησε το ΚΚΕ στην Γκαγκανιά Μολάων Λακωνίας για να θυμίζει τη μάχη που έγινε στην περιοχή στις 27/4/1944 από τμήμα του ΕΛΑΣ υπό τη διοίκηση του Μανώλη Σταθάκη και εξοντώθηκε ο στρατηγός των ναζιστικών στρατευμάτων κατοχής Φράντς Κρεζ.
Το μνημείο είναι αφιερωμένο στην ηρωική αυτή μάχη, στους ΕΛΑΣίτες, στον επικεφαλής τους και στους εκτελεσμένους πατριώτες από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής και τους ντόπιους συνεργάτες τους.
Για άλλη μια φορά, με ακόμη μεγαλύτερο μένος φασίστες κατέστρεψαν το μνημείο που τους “μπαίνει” στο μάτι γιατί δεν μπορούν να δεχτούν την αλήθεια, ότι ο λαός μας πάλεψε και νίκησε με αμέτρητες θυσίες το Ναζισμό και πως οι κομμουνιστές πάντα βρίσκονταν στην πρώτη γραμμή για την υπεράσπιση της εδαφικής ακεραιότητας της πατρίδας μας. Τους ενοχλεί το μνημείο γιατί θυμίζει ότι πολιτικοί τους πρόγονοι ήταν συνεργάτες των κατακτητών, ταγματασφαλίτες, δοσίλογοι και μαυραγορίτες. Τους ενοχλεί γιατί αποκαλύπτει την πατριδοκαπηλία τους, που δεν έχει καμιά σχέση με τον γνήσιο λαϊκό πατριωτισμό.
Οι φασίστες είναι στην ίδια ρότα με τα αφεντικά, τις κυβερνήσεις και τους οργανισμούς τους (ΕΕ, ΝΑΤΟ κλπ.) που θέλουν να ξεχνά ο λαός μας την ιστορία του, να ξεχνά ότι έχει τη δύναμη να οδηγήσει τις εξελίξεις προς όφελός του, φτάνει να το θελήσει.
Τώρα χρειάζεται να πέσουν στο κενό οι εθνικιστικές και ρατσιστικές κραυγές, να απομονώνεται κάθε ακροδεξιό μόρφωμα που εμφανίζεται στο πολιτικό σκηνικό, όποια προβιά και αν φορά κάθε φορά.
Σήμερα, που οι εξελίξεις είναι ιδιαίτερα ανησυχητικές λόγω των ανταγωνισμών που οξύνονται στην περιοχή μας, καλούμε κάθε εργαζόμενο, μικρό αγρότη και αυτοαπασχολούμενο, ιδιαίτερα τη νεολαία, δυναμώσει η πάλη ενάντια στην αιτία που εμπλέκει το λαό μας και τους γειτονικούς λαούς σε επικίνδυνες εξελίξεις και δεν είναι άλλη από το κυνήγι του κέρδους. Να δυναμώσει η λαϊκή πάλη που θα απαιτεί να μην συμμετέχει η Ελλάδα στα επικίνδυνα σχέδια των ΗΠΑ του ΝΑΤΟ και της ΕΕ με την στήριξη των ελληνικών κυβερνήσεων.
Λέμε ξεκάθαρα, για άλλη μια φορά (γιατί όπως φαίνεται οι φασίστες δεν είναι σε θέση να καταλάβουν και πολλά) ότι ο λαός και το λαϊκό κίνημα δεν τρομοκρατείται. Έτσι όπως τους τσάκισε η πάλη του λαού στο παρελθόν, έτσι και στο μέλλον θα τους τσακίσει και θα τσακίσει και το σύστημα που τους γεννά και θα τους στείλει στα αζήτητα της ιστορίας, για πάντα αυτή τη φορά.
Τομεακή Επιτροπή Λακωνίας ΚΚΕ

Ν.Δ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ


Ο ΣΥΡΙΖΑ που διόρισε ως διοικητές νοσοκομείων ανθρώπους με τέσσερα (4) πλαστά πτυχία, όπως στο Κρατικό Νίκαιας και ιδιοκτήτες βουλκανιζατέρ δίχως κανένα πτυχίο, όπως στο Νοσοκομείο Σαντορίνης και διέλυσε τη Δημόσια Υγεία δεν μπορεί να κουνάει το δάκτυλο στην Κυβέρνηση.

Οι Έλληνες δεν έχουν μνήμη χρυσόψαρου και μπορούν να κρίνουν πώς στελεχώνει το κράτος η Νέα Δημοκρατία και τι έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ. Οι διοικητές που διορίστηκαν στα νοσοκομεία θα υπογράψουν συμβόλαια με ρήτρα αποδοτικότητας με ποιοτικούς και ποσοτικούς στόχους. Θα αξιολογούνται για το έργο τους κάθε 3 μήνες και από αυτό και μόνο θα κρίνονται. Όποιος κρίνεται ανεπαρκής θα απολύεται και μάλιστα δίχως καμία απολύτως αποζημίωση.

Περιπτώσεις αστοχιών η δική μας κυβέρνηση δεν έχει κανένα πρόβλημα να διορθώσει όπως έκανε σήμερα. Η κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία θα αλλάξει. Οι αλλαγές που ξεκίνησαν από το Υπουργείο Υγείας προχωρούν και οι πολίτες βλέπουν ήδη τη διαφορά.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ.Ευχαριστήρια Επιστολή



Αθήνα, 26/11/2019

Αγαπητοί Φίλοι,
Με την συμπλήρωση 2 ετών από την καταστροφική πυρκαγιά στα Κύθηρα και την έναρξη του προγράμματός μας ‘’το Ταξίδι για την Αναγέννηση των Κυθήρων ξεκίνησε…’’ θα θέλαμε για μια ακόμα φορά να ευχαριστήσουμε δημοσίως τους Κυθήριους επιχειρηματίες που ανταποκρίθηκαν άμεσα στα αιτήματά μας, για κάθε είδους υποστήριξη του ως άνω προγράμματος. Χωρίς την υποστήριξή τους θα ήταν πολύ λιγότερα τα πράγματα που θα μπορούσαμε να έχουμε πετύχει. Παραθέτουμε τα ονόματά τους και παρακαλούμε για την σχετική δημοσίευση:

Drakakis Tours
Ψησταριά «ΖΟΡΜΠΑΣ»
Εστιατόριο «ΠΑΝΑΡΕΤΟΣ»
Εστιατόριο «ΠΙΕΡΡΟΣ»
Εστιατόριο «ΤΟΞΟΤΗΣ»
Καφετέρια, Σνακ-Μπαρ «ΒΕΓΓΕΡΑ
Παραδοσιακά Εδέσματα της Μαρίας
Ζαχαροπλαστείο «Το γλυκό σπίτι στο Λιβάδι»
Ξενοδοχείο «EL SOL»
Super Market «ΛΕΟΝΤΣΙΝΗ»
Εστιατόριο «ΦΙΛΙΩ»
Φυτώριο Θανάσης Σάμιος (Ποταμός)
Στρατηγός Θανάσης
Εστιατόριο «ΛΕΜΟΝΙ»
Κρεπερί «ΒΑΝΙΛΙΑ»
Εστιατόριο «ΚΑΠΑΡΗ»
R/C/TECH Βασίλης Δουρίδας
Ναυτιλιακή Αβλέμων Α.Ε.
Βασίλης Κασιμάτης (Χρωματοπωλείο)
Super Market «ΚΟΡΝΕΛΙΣ ΑΚΚΕΡΜΑΣ»
Γενικές Μεταφορές Κυθήρων (Μανώλης Γλυτσός)
Τραβασάρος Ανδρέας



Πρωτοψάλτης Μιχαήλ
Κατάστημα «ΑΕΡΗΔΕΣ»
Ξενώνας «ΝΟΣΤΟΣ»
KYTHIRA TRAVEL
Κατάστημα «CAPRICE»
Λουράντος Γιάννης (Σαββογιάννης)
Κουσουρής Μανώλης
Μπαλτζής Δημήτριος

Πέραν όμως από τους επιχειρηματίες, είναι πάρα πολλοί οι ιδιώτες Κυθήριοι και φιλοκυθήριοι που έσπευσαν να ενισχύσουν την προσπάθειά μας. Τους ευχαριστούμε όλους από καρδιάς μας και υποσχόμαστε ότι όσο θα τους έχουμε κοντά μας οι δραστηριότητές μας θα πολλαπλασιάζονται και δεν μπορεί παρά να οδηγήσουν στην Αναγέννηση και στην Βιώσιμη Ανάπτυξη του Νησιού μας, αυτό που είναι άλλωστε στόχος και όραμά μας.

Με εκτίμηση.
Αλέξια Νικηφοράκη
Γεν. Γραμματέας

ΣΥΡΙΖΑ: «Αδιαφανείς διαδικασίες» στους διορισμούς των διοικητών στα νοσοκομεία


Για «αδιαφανείς διαδικασίες» στους διορισμούς των διοικητών στα νοσοκομεία του ΕΣΥ κατηγορεί την κυβέρνηση με ανακοίνωσή του το τμήμα υγείας του ΣΥΡΙΖΑ.
«Το προεκλογικό αφήγημα του Πρωθυπουργού για αξιοκρατία, αριστεία και διαφάνεια καταποντίζεται και με τις επιλογές των νέων διοικητών και αναπληρωτών διοικητών στα Νοσοκομεία του ΕΣΥ. Φαίνεται καθαρά ότι δεν τηρήθηκαν ούτε τα προσχήματα για μια στοιχειωδώς αξιοκρατική επιλογή» αναφέρει η ανακοίνωση, υπενθυμίζοντας ότι η προηγούμενη κυβέρνηση «είχε εφαρμόσει για πρώτη φορά μια ανοικτή διαδικασία επιλογής διοικητών και αναπληρωτών διοικητών με στόχο την τοποθέτηση ικανών, έντιμων και σχετικών με την υγεία ανθρώπων στη διοίκηση του ΕΣΥ».
Όπως καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ με τη νέα διαδικασία επιλογής «διορίζονται απόστρατοι αξιωματικοί, αποτυχημένοι πολιτευτές και κομματικά στελέχη, στην πλειοψηφία τους χωρίς προσόντα, άσχετοι με το χώρο της υγείας και της δημόσιας διοίκησης», ενώ επισημαίνει ότι «σκοπός της κυβέρνησης είναι η συρρίκνωση του ΕΣΥ και η αντανάκλασή τους θα είναι σε βάρος του δημόσιου συστήματος υγείας».
«Ας μη γελιόμαστε λοιπόν, αυτή είναι η κατεύθυνση του Πρωθυπουργού και του Υπουργού Υγείας. Βολεύουμε τους δικούς μας ανθρώπους. Φτιάχνουμε το επιτελικό μας κράτος. Γράφουμε στα παλαιότερα των υποδημάτων μας την αξιοκρατία. Απογοητεύουμε τους νέους ανθρώπους με τα αυξημένα προσόντα, που αναζητούν την τύχη τους στο εξωτερικό.
Απαξιώνουμε τις δημόσιες δομές υγείας και ανοίγουμε το δρόμο στον ιδιωτικό τομέα», τονίζει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ και προειδοποιεί ότι «σε αυτές τις αδιαφανείς διαδικασίες και επιλογές θα βρουν απέναντι, πρωτίστως τους εργαζόμενους του ΕΣΥ που απαιτούν διαφάνεια, έντιμη διαχείριση και αφοσίωση στη δημόσια περίθαλψη».
 www.zougla.gr