Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019

Περιφέρεια Αττικής.Κανονικά θα λειτουργήσουν αύριο τα σχολεία στα Κύθηρα μετά τις αυτοψίες από το κλιμάκιο των μηχανικών της Περιφέρειας Αττικής



Κανονικά θα λειτουργήσουν αύριο τα σχολεία στα Κύθηρα μετά τις αυτοψίες από το κλιμάκιο των μηχανικών της Περιφέρειας Αττικής
Γ. Πατούλης: «Πρωταρχικός στόχος μας η ασφάλεια των πολιτών και η άμεση αποκατάσταση των ζημιών»
Ολοκληρώθηκε από το κλιμάκιο της Περιφέρειας Αττικής η πρώτη έκθεση αυτοψίας στα δημόσια κτίρια και στα σχολεία στα Κύθηρα. Σύμφωνα με σχετική γραπτή αναφορά του κλιμακίου των τεσσάρων μηχανικών της Περιφέρειας που διενήργησε ελέγχους με εντολή του Περιφερειάρχη και υπό τον συντονισμό της Αντιπεριφερειάρχη Νήσων Β. Θεοδωρακοπούλου-Μπόγρη «δε διαπιστώθηκαν σοβαρές βλάβες» στα σχολικά κτίρια.
Όπως υπογραμμίζεται χαρακτηριστικά «επιβάλλεται η άμεση αποκατάσταση των ζημιών» ωστόσο «δεν προτείνεται η διακοπή της λειτουργίας των σχολικών κτιρίων, διότι οι βλάβες που καταγράφηκαν είναι ήσσονος σημασίας». Τα βασικά προβλήματα εντοπίζονται στον εξωτερικό χώρο του Γυμνασίου - Λυκείου της Χώρας των Κυθήρων και σε αίθουσα του δημοτικού σχολείου της Χώρας, η οποία όμως ήταν εκτός λειτουργίας λόγω ζημιών από παλαιότερο σεισμό». Οι αυτοψίες θα συνεχιστούν και αύριο σε γέφυρες και κτιριακές υποδομές.
Ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον Δήμαρχο Κυθήρων Ε. Χαρχαλάκη, προκειμένου να διευθετηθούν τα όποια προβλήματα έχουν παρουσιαστεί. Προκειμένου να αποκατασταθούν οι βλάβες που έχουν εντοπιστεί στα σχολεία, συμφωνήθηκε να εγκριθεί ένα ειδικό κονδύλι που προορίζεται για την αποκατάσταση ζημιών από φυσικές καταστροφές.
«Πρωταρχικός στόχος μας η ασφάλεια των πολιτών και η άμεση αποκατάσταση των ζημιών. Είμαστε σε συνεχή επικοινωνία και συντονισμό ενεργειών με τον Δήμο και τις αρμόδιες αρχές και παρεμβαίνουμε όπου κριθεί αναγκαίο».

Τσελέντης: Μας έσωσε το εστιακό βάθος – Το στενό Κυθήρων με Χανιά μπορεί να δώσει μεγάλα γεγονότα



Καθησυχαστικός εμφανίστηκε μετά το σεισμό των 6,1 Ρίχτερ στην Κρήτη και ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, καθηγητής σεισμολογίας, Άκης Τσελέντης, ο οποίος ωστόσο τόνισε ότι αυτό που μας έσωσε ήταν το μεγάλο εστιακό βάθος.
«Ο σεισμός ήταν 6,1 Ρίχτερ, 25 χλμ νοτιοδυτικά των Αντικυθήρων με εστιακό βάθος 70χλμ» ανέφερε ο κ. Τσελέντης υπογραμμίζοντας ότι το μεγάλο εστιακό βάθος ήταν «αυτό που μας έσωσε». 
Και συνέχισε: «Θα είχαμε τεράστια θέματα αν ήταν πιο ρηχά και λίγο πιο κοντά» είπε επισημαίνοντας ότι «δεν έχει καμία σχέση με τον σεισμό της Αλβανίας.
»Υπάρχουν πολλά ρήγματα στο Αιγαίο αλλά πιστεύω  ότι δεν θα έχουμε επιπτώσεις και θεωρώ ότι λόγω του μεγάλου εστιακού βάθους, θα έχουμε περιορισμένη μετασεισμική ακολουθία. Κατά 90% ήταν ο κύριος σεισμός.
»Εδώ και δυόμιση μήνες πήγαμε στα Αντικύθηρα γιατί φτιάχνουν ένα τεράστιο κέντρο, το οποίο θα παρακολουθεί την σεισμικότητα της περιοχής και άλλες παραμέτρους. Το στενό Κυθήρων με Χανιά μπορεί να δώσει μεγάλα γεγονότα, τα οποία μπορεί να επηρεάσουν και τα Χανιά.
»Δεν ξέρω αν θα γίνει σεισμός σε μικρότερο εστιακό βάθος. Κανείς σεισμολόγος δεν μπορεί να πει μέσα σε μια ώρα τί θα γίνει στην περιοχή. Από όσο γνωρίζω όμως, το 6,1 είναι το οριακό μέγεθος και δεν θα το ξεπεράσει.
Στο παρελθόν είχε δώσει μεγάλους σεισμούς στην περιοχή. Τα κτίρια στα Κύθηρα δεν είναι σε κακή κατάσταση». 
Πηγή: Alpha 98,9

Ζημιές σε παλιά κτήρια του Νομού Χανίων από τον σεισμό (ΦΩΤΟ)

Η θάλασσα "έσωσε" για ακόμη μία φορά την Κρήτη. Τα 6,1 Ρίχτερ που σημειώθηκαν το πρωί 40 χιλιόμετρα Δυτικά των Χανίων, στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κρήτης και Κυθήρων προκάλεσαν μεγάλη ανησυχία σε όλο το νησί.
Ο σεισμός έγινε αισθητός σε όλη την Κρήτη, ωστόσο, τόσο το γεγονός ότι το επίκεντρο ήταν μέσα στη θάλασσα, όσο και το μεγάλο εστιακό βάθος, δεν προκάλεσαν σοβαρές καταστροφές.
Όπως βλέπετε στις φωτογραφίες από το χωριό Χαιρεθιανά Κισσάμου ετοιμόρροπα κτίσματα υπέστησαν ζημιές, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί κανείς.



Σοβάδες έπεσαν στη ΔΟΥ Χανίων, όπου μία τεράστια ρωγμή προκάλεσε ανησυχία και η υπηρεσία έκλεισε, όπως και στο Λύκειο Κισσάμου, ενώ στον εν λόγω Δήμο αποφασίστηκε να κλείσουν για προληπτικούς λόγους τα σχολεία.

Οι κάτοικοι μέσα στην πόλη των Χανίων, βγήκαν έντρομοι στους δρόμους.
Πηγή: e-kriti.gr






Γενικό Λύκειο Κυθήρων.κλειστό το σχολείο σήμερα μετά από τον σεισμό για προληπτικούς λόγους

Σήμερα, κατά την διάρκεια της δεύτερης διδακτικής ώρας, σημειώθηκε ισχυρή σεισμική δόνηση η οποία έγινε ιδιαίτερα αισθητή και στο σχολείο μας.
Μαθητές και καθηγητές αντέδρασαν υποδειγματικά και σύμφωνα με όσα προβλέπονται σε τέτοιες περιπτώσεις, όπως και στις σχετικές ασκήσεις ετοιμότητας που πραγματοποιούνται δύο ή τρεις φορές το χρόνο.
Μετά από τον σεισμό οι μαθητές και οι μαθήτριες παρέμειναν στους χώρους συγκέντρωσης, μέχρι να λάβουμε περαιτέρω οδηγίες.
Αποφασίστηκε για την ασφάλεια των μαθητών και προκειμένου οι μηχανικοί να επιθεωρήσουν την κατάσταση των σχολικών κτιρίων, όλα τα σχολεία στα Κύθηρα να παραμείνουν κλειστά για σήμερα, οπότε οι μαθητές αποχώρησαν με τα σχολικά λεωφορεία.
Πολύ σύντομα, κλιμάκιο μηχανικών της Περιφέρειας που βρίσκεται στο νησί, μας επισκέφτηκε και έκανε αυτοψία στο κτίριο του σχολείου.
Το σχολείο επισκέφθηκε επίσης ο αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Κομηνός.

Άμεση ήταν η αντίδραση της Περιφέρειας Άττικής στη σεισμική δόνηση 6,1 της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε σήμερα το πρωί στις 09:23π.μ. με επίκεντρο 20χλμ. νότια των Αντικυθήρων.


Άμεση ήταν η αντίδραση της Περιφέρειας Άττικής στη σεισμική δόνηση 6,1 της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε σήμερα το πρωί στις 09:23π.μ. με επίκεντρο 20χλμ. νότια των Αντικυθήρων. Στα Κύθηρα έχουν ήδη ολοκληρωθεί οι έλεγχοι από κλιμάκιο μηχανικών της Αντιπεριφερειας Νήσων στα σχολεία, στο Νοσοκομείο και στο Γηροκομείο. Δεν έχουν αναφερθεί μέχρι τώρα τραυματισμοί και σοβαρές ζημιές. Στα Άντικύθηρα μετά από επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Κοινότητας δεν διαπιστώθηκε προς το παρόν επικίνδυνοτητα στα κτίρια του νησιού, όπως π.χ. ρηγματώσεις ή άλλες βλάβες. Το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο πολιτικής Προστασίας συνεδρίασε στο Δήμο Κυθήρων παρουσία του Κλιμακίου μηχανικών της Άντιπεριφέρειας Νήσων όπου αποφασίστηκε οι περαιτέρω ενέργειες.Όι έλεγχοι συνεχίζονται. ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΝΗΣΩΝ
Βάσω Θεοδωρακοπούλου Μπόγρη

Η στιγμή της αναγνώρισης σε Ευρωπαικό επίπεδο του Πολιτιστικού Συλλόγου Βατίκων!

Η στιγμή της αναγνώρισης σε Ευρωπαικό επίπεδο του Πολιτιστικού Συλλόγου Βατίκων!
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βατίκων μετρά χρόνια προσπαθειών των μελών του που το στηρίζουν διαχρονικά ,κυρίως όμως των μελών του Δ.Σ. που κάθε φορά καλούνται να καταβάλλουν προσπάθειες ανάδειξης και προβολής του πολιτισμού και της ιστορίας του τόπου μέσα από δραστηριότητες.
Τον Μάρτιο του 2019 δύο τμήματα παραδοσιακών χορών, των παιδιών του Λυκείου και των ενηλίκων γυναικών, με υπεύθυνη την δασκάλα κυρία Χριστίνα Σπυράκη και συνοδεία της κυρίας Παναγιώτας Τσαρκαλή μέλος του Δ.Σ. συμμετείχαν στο Ευρωπαικό Φεστιβάλ παραδοσιακών χορών στην Πράγα.
Ο Σύλλογος έκανε την αίτηση συμμετοχής με το βιογραφικό του και τον γεωγραφικό του προσδιορισμό και επιλέχθηκε μαζί με άλλους δύο να εκπροσωπήσουν την χώρα μας στην Πράγα.
Ο ενθουσιασμός κυρίως των παιδιών μεγάλος ,ακόμα μεγαλύτερη όμως η εμπειρία σε τέτοια συμμετοχή!
Και μετά από μήνες έρχεται η ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΗ καθώς από την κριτική επιτροπή Ευρωπαικών Φεστιβάλ Ευρώπης επιλέχθηκε ανάμεσα από 8000 συλλόγους ως ένας από τους καλύτερους συλλόγους που είχε εξαιρετική εμφάνιση που εκπροσώπησε επάξια την χώρα μας και καλείτε να συμμετάσχει στην εκδήλωση βράβευσης για την εξαιρετική παρουσία των τμημάτων μας σε εκδήλωση που θα λάβει μέρος στη Βουλγαρία.
Όλο αυτό έρχεται σαν επιστέγασμα σε αυτούς τους μικρόψυχους που δεν στήριξαν και κατέκριναν την συμμετοχή μας που τους φάνηκε "φτωχή" "μικρή" και ανέτοιμη.Θέλοντας να μειώσουν την παρουσία των χορευτικών τμημάτων ,την προσπάθεια που κατέβαλλαν ,την αγωνία , την ευθύνη ,το άγχος ,το μόνο που κατάφεραν ήταν να διαψευστούν και να φανούν κατώτεροι των περιστάσεων.
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βατίκων ανεβαίνει στο βάθρο των καλύτερων ανάμεσα στους καλύτερους της Ευρώπης και αξίζουν πολλά συγχαρητήρια πρωτίστως στους χορευτές μας που κατέθεσαν ψυχή επάνω στη σκηνή , στη δασκάλα τους την Χριστίνα Σπυράκη που στάθηκε δυναμικά δίπλα τους και στο Δ.Σ που στήριξε αυτή την συμμετοχή στο Ευρωπαικό Φεστιβάλ Πράγας που ανοίγει νέους ορίζοντες στο Σύλλογο.

Vaggeloglou Despina



ΑΡΑΧΩΒΙΤΗΣ.H νέα μεγάλη και αναίτια επιβάρυνση στο ετήσιο εισόδημα των ελεύθερων επαγγελματιών!


Συνάντηση Κώστα Κατσαφάδου με τον Υπουργό Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη

 
Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου 2019
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Ο Βουλευτής Α’ Πειραιώς και Νήσων της ΝΔ κ. Κώστας Κατσαφάδος, συναντήθηκε με τον Υπουργό Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη, και συζήτησαν για το στρατηγικό σχέδιο που πρέπει να εφαρμόσει η κυβέρνηση και το αρμόδιο Υπουργείο για την  τουριστική προβολή των νησιών του Αργοσαρωνικού, αλλά και της πόλης του Πειραιά.
Παράλληλα τέθηκαν θέματα που αφορούν τις τουριστικές υποδομές, αλλά και την μετατροπή του Πειραιά σε  leading home port στην Ανατολική Μεσόγειο.
Μετά τη συνάντηση ο κ. Κατσαφάδος δήλωσε:
"Είχαμε μια σημαντική συζήτηση με τον κ. Θεοχάρη. Συμφωνήσαμε ότι τα νησιά μας, που είναι σημείο αναφοράς, τόσο για τον εσωτερικό τουρισμό, αλλά και για χιλιάδες επισκέπτες, από όλον τον κόσμο, πρέπει να στηριχθούν και να προβληθούν μέσω της καμπάνιας που σχεδιάζει ο ΕΟΤ και το Υπουργείο Τουρισμού.
 Παράλληλα πρέπει να γίνουν όλες εκείνες οι ενέργειες για την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος και με τη δημιουργία υποδομών, που είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητες.
Τέλος συμφωνήσαμε ότι ο Πειραιάς μπορεί και πρέπει να γίνει το πρώτο λιμάνι της Μεσογείου και συντονισμένα θα υλοποιήσουμε το σχέδιο προβολής και ανάπτυξής του.
Χαίρομαι γιατί μετά την συνάντηση μου με τον κ. Θεοχάρη, έφυγα πιο αισιόδοξος, διότι διαπίστωσα ότι το Υπουργείο έχει και τη θέληση και τη γνώση να στηρίξει τις θέσεις μας για την  τουριστική ανάπτυξη και προβολή των νησιών μας και του Πειραιά".

Κώστας Κατσαφάδος 
Βουλευτής ΝΔ Ά Πειραιώς & Νήσων 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΟΙΡΑΣΓΕΝΤΗΣ.ΑΝΑΛΗΨΗ ΘΕΣΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝΝ ΥΓΕΙΑΣ ΕΔΟΕΑΠ


Γυμνάσιο Κυθήρων.Με απόλυτη ετοιμότητα αντιμετώπισε η σχολική κοινότητα του Γυμνασίου Κυθήρων τον πρόσφατο μεγάλο σεισμό.


Με απόλυτη ετοιμότητα αντιμετώπισε η σχολική κοινότητα του Γυμνασίου Κυθήρων τον πρόσφατο μεγάλο σεισμό. Ολοι οι μαθητές και οι καθηγητές αντέδρασαν σύμφωνα με τις οδηγίες δε δημιουργήθηκε κανένας πανικός και οι μαθητές αποχώρησαν από το σχολείο μετά από απόφαση του Δημάρχου Κυθήρων και του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά για διακοπή λειτουργίας του σχολείου. Μηχανικοί της Περιφέρειας Αττικής και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου κ. Κομηνός, επισκέφθηκαν το σχολείο και έγινε έλεγχος για τυχόν προβλήματα στο κτήριο. Τους ευχαριστούμε θερμά για το ενδιαφέρον και την άμεση προσοχή. Ευχαριστούμε επίσης το Υπουργείο Παιδείας αρμόδιοι του οποίου επικοινώνησαν αμέσως με το σχολείο και πρόσφεραν τη συμπαράστασή τους.
Γυμνάσιο Κυθήρων

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ.Συνιστούμε ψυχραιμία και παρακαλούμε τους κατοίκους να τηρούν τις αναλυτικές οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας που είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Μετά το μεγάλο σεισμό που σημειώθηκε στη θαλάσσια περιοχή των Αντικυθήρων στις 9:23 σήμερα, υπήρξε ακαριαία κινητοποίηση του μηχανισμού πολιτικής προστασίας τόσο σε κεντρικό όσο και σε τοπικό επίπεδο. Βρίσκομαι διαρκώς σε επικοινωνία με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκο, τον Υφυπουργό κ. Λιβάνιο, τον Περιφερειάρχη κ. Πατούλη, την Αντιπεριφερειάρχη κα. Μπόγρη, τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Χαρδαλιά, το ΚΕΠΠ, τον ΟΑΣΠ, το Εθνικό Αστεροσκοπείο και όλες τις εμπλεκόμενες αρχές.
Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, προκύπτουν τα εξής:
1. Ο σεισμός είχε μεγάλο εστιακό βάθος και εξ αυτού του λόγου έγινε αισθητός σε πολύ μεγάλη απόσταση.
2. Σύμφωνα με τους αρμόδιους επιστήμονες, οι σεισμοί αυτού του βάθους δεν έχουν αξιόλογη μετασεισμική ακολουθία.
3. Με εντολή του Περιφερειάρχη κ. Πατούλη, οι μηχανικοί του Τμήματος Τεχνικής Υποστήριξης Νησιωτικών Δήμων της Π.Ε. Νήσων Αττικής που βρίσκονταν στα Κύθηρα για την επίβλεψη των εκτελούμενων έργων, θα παραμείνουν στο νησί και ήδη από την πρώτη στιγμή του συμβάντος ξεκίνησαν αυτοψίες μαζί με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Κομηνό, καταρχήν στα σχολικά κτίρια. Θα γίνουν αυτοψίες σε όλα τα δημόσια κτίρια του νησιού με προτεραιότητα τα σχολεία, το Νοσοκομείο και το Γηροκομείο.
4. Συγκαλείται εκτάκτως το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας για εκτίμηση και συντονισμό της κατάστασης.
5. Όλοι οι Πρόεδροι Κοινοτήτων του Δήμου Κυθήρων προβαίνουν σε αυτοψίες στις περιοχές ευθύνης τους.
6. Κάτοικοι που έχουν αντιληφθεί ζημιές ή προβλήματα στις κατοικίες τους να επικοινωνούν με το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο και το Δήμο.
7. Τα σχολεία όλων των βαθμίδων θα παραμείνουν για σήμερα κλειστά στο Δήμο Κυθήρων για προληπτικούς λόγους.

Συνιστούμε ψυχραιμία και παρακαλούμε τους κατοίκους να τηρούν τις αναλυτικές οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας που είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα 

Κανένα πρόβλημα για τα σχολεία της Αττικής μετά το σημερινό σεισμό ανοιχτά των Κυθήρων


Με εντολή του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη κλιμάκιο μηχανικών της Περιφέρειας που βρίσκεται στα Κύθηρα πραγματοποιεί αυτοψίες στα δημόσια κτίρια και στα σχολεία, εξαιτίας της σεισμικής δόνησης που σημειώθηκε το πρωί
Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα όλα τα σχολεία στα Κύθηρα για την ασφάλεια των μαθητών
Σε συνεχή επικοινωνία με τον Δήμαρχο  Κυθήρων Ε. Χαρχαλάκη βρίσκεται ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης προκειμένου να ενημερώνεται συνεχώς για το αν υπάρχουν προβλήματα στο νησί, εξαιτίας της ισχυρής σεισμικής δόνησης που σημειώθηκε το πρωί, ανοιχτά των Κυθήρων.
Με εντολή του Περιφερειάρχη και υπό τον συντονισμό της Αντιπεριφερειάρχη Νήσων Β. Θεοδωρακοπούλου-Μπόγρη, κλιμάκιο τεσσάρων μηχανικών της Περιφέρειας Αττικής που βρίσκεται στο νησί γιατί εκτελεί έργα στην περιοχή πραγματοποιεί αυτή την ώρα αυτοψίες σε όλα τα δημόσια κτίρια και στα σχολεία, για τυχόν ζημιές που έχουν προκληθεί από το σεισμό.
Για την ασφάλεια των μαθητών αλλά και προκειμένου οι μηχανικοί να επιθεωρήσουν την κατάσταση των σχολικών κτιρίων, όλα τα σχολεία στα Κύθηρα θα παραμείνουν σήμερα κλειστά.
Όπως ενημερώθηκε ο κ. Πατούλης από τον καθηγητή γεωδυναμικής κ. Ε. Λέκκα ο σεισμός είχε μεγάλο εστιακό βάθος και δεν τίθεται το παραμικρό θέμα ασφάλειας για τα σχολεία της Αττικής. Οι μαθητές μπορούν να παρακολουθήσουν κανονικά τα μαθήματα τους.

Ισχυρή σεισμική δόνηση στα Αντικύθηρα -Ενεργοποιήθηκαν για προληπτικούς λόγους τα πρωτόκολλα ενεργειών μεγάλου σεισμού.

Αθήνα, 27 Νοεμβρίου 2019
Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 6.1 βαθμών της κλίμακας Richter σημειώθηκε σήμερα  27 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 09.23΄ στα Αντικύθηρα. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στο θαλάσσιο χώρο 20 Χλμ. Ν των Αντικυθήρων και σε απόσταση 258 Χλμ Ν της Αθήνας.
 Άμεσα τέθηκαν σε ετοιμότητα όλες οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας, το Πυροσβεστικό Σώμα, καθώς και η ΕΜΑΚ, ενώ κατόπιν εντολής του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά, ενεργοποιήθηκαν για προληπτικούς  λόγους τα πρωτόκολλα ενεργειών  μεγάλου σεισμού. Σημειώνεται ότι ο σεισμός έγινε αισθητός σε αρκετές περιοχές της χώρας, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές ή τραυματισμοί και δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας.


Γιατί είχε μεγάλη διάρκεια ο σεισμός μεταξύ Κρήτης και Κυθήρων - Τι λέει ο καθηγητής Γεωφυσικής Φίλιππος Βαλλιανάτος


Ο ισχυρός σεισμός των 6,1 Ρίχτερ μεταξύ Κρήτης και Κυθήρων είχε μεγάλη διάρκεια.
Όπως ανέφερε στο flashnews.gr, ο καθηγητής Γεωφυσικής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Φίλιππος Βαλλιανάτος "η σεισμική δόνηση ήταν ενδιάμεσου βάθους και για τον λόγο αυτόν είχε μεγάλη διάρκεια και έγινε αισθητή σε μεγάλη έκταση".
Επίσης ο κ. Βαλλιανάτος εκτίμησε ότι δεν θα υπάρχει σημαντική μετασεισμική ακολουθία.
Πηγή πληροφοριών: flashnews.gr

Έκτακτο: Σεισμική δόνηση 5,8 Ρίχτερ νοτίως των Κυθήρων

Σεισμική δόνηση μεγέθους 5,8 Ρίχτερ σημειώθηκε νοτίως των Κυθήρων και βορείως της Κρήτης.  
 

ΚΙΝΑΛ για νέους διοικητές νοσοκομείων: Άριστοι στις παλιές πρακτικές με τους αρεστούς


Ιδιαίτερα επικριτικά σχολίασε το Κίνημα Αλλαγής τις τοποθετήσεις νέων διοικητών στα νοσοκομεία κάνοντας λόγο για «πελατειακές σχέσεις» της ΝΔ.
Ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του κόμματος αναφέρει ότι «η ανακοίνωση των νέων διοικητών των νοσοκομείων είναι η άλλη μια απόδειξη για το πώς αντιλαμβάνεται παραδοσιακά η ΝΔ τη Δημόσια Διοίκηση. Πελατειακές σχέσεις, αδιαφάνεια, κομματικοί φίλοι και λοιποί συγγενείς…».
Το ΚΙΝΑΛ επισημαίνει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης αντιλαμβάνεται τη δημόσια υγεία ως ένα ακόμα πεδίο διευθετήσεων ανειλημμένων υποχρεώσεων απέναντι στα «γαλάζια» παιδιά κάθε ηλικίας.
«Άριστοι στις παλιές πρακτικές με τους αρεστούς!», σχολιάζει στη σχετική ανακοίνωση το Κίνημα Αλλαγής.