Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2019

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ¨ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΚΥΘΗΡΑΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ :ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ,ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ.ΤΟΥ ΕΡΕΥΝΗΤΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΥ ΔΡ.ΝΙΚΟΛΑΟΥ Π. ΓΛΥΤΣΟΥ


ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΡΧΗ ΚΥΘΗΡΩΝ κ.ΣΤΑΥΡΟ ΠΑΙΖΑΝΟ



Ευχές από καρδιάς για εσένα, την οικογένειά σου, τον Σταθμό και τους ακροατές σου, όχι μόνο στα Κύθηρα, την Λακωνία, αλλά & ιντερνετικά σε όλο τον κόσμο ! 
Είσαι το ταχυδρομικό μας περιστέρι, που ταξιδεύει τις ευχές μας στα πέρατα του κόσμου !

Μ.Φ.Χ. & απεριόριστη εκτίμηση

          Stavros I. Paizanos
                Airport Manager
Ευχαριστούμε από καρδιάς τον Αερολιμενάρχη Κυθήρων κύριο Παιζάνο,τον υπέροχο άνθρωπο και καλό μας φίλο για της ευχές του.
Του ευχόμαστε και εμείς καλές γιορτές με υγεία και αγάπη και ότι καλύτερο για το ΝΕΟ ΕΤΟΣ.
Με απεριόριστη εκτίμηση  ADELIN 107,3 FM  adelinfm.blogspot.com

Νικόλαος Μανωλάκος: «Μειώνουμε τους φόρους για ΟΛΟΥΣ τους Έλληνες-Αυξάνουμε το εισόδημα για ΟΛΟΥΣ τους Έλληνες»

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΑΝΩΛΑΚΟΣ
Βουλευτής Α΄ Πειραιώς και Νήσων-ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 


Πειραιάς, 5/12/2019
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Νικόλαος Μανωλάκος: «Μειώνουμε τους φόρους για ΟΛΟΥΣ τους Έλληνες-Αυξάνουμε το εισόδημα για ΟΛΟΥΣ τους Έλληνες»



Η Νέα Δημοκρατία εκπληρώνει τη δέσμευσή της και θέτει την ελάφρυνση του φορολογούμενου πολίτη, ως την πρωταρχική προτεραιότητα της οικονομικής της πολιτικής, τόνισε από το βήμα της Βουλής ο Βουλευτής Α’ Πειραιώς και Νήσων της Ν.Δ. κ. Νικόλαος Μανωλάκος, κατά την πρώτη ημέρα της συζήτησης του νομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών, που ψηφίζεται την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου.

«Το φορολογικό αυτό σύστημα, δίνει ανάσα, τόσο στη μικρομεσαία τάξη, που χτυπήθηκε ανελέητα, όσο και στις επιχειρήσεις που αναγκάζονταν να βάζουν λουκέτο, μη μπορώντας να ανταπεξέλθουν, τα τελευταία χρόνια» σημείωσε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας πως η Νέα Δημοκρατία, διεμήνυσε εξ ’αρχής πως διαφωνεί «με τον διωγμό των επιχειρήσεων, τη μετανάστευση των νέων επιστημόνων στο εξωτερικό και εντέλει, με τον αφανισμό της μεσαίας τάξης», γι’αυτό και εισάγει ένα «αποτελεσματικό και δίκαιο φορολογικό σύστημα που δε θα έχει αλλεργία στις επενδύσεις, αλλά αντίθετα, θα είναι ελκυστικό» και θα βοηθήσει στην αποκατάσταση των χιλιάδων αξιοπρεπών θέσεων εργασίας, που χάθηκαν κατά το παρελθόν.

Κλείνοντας την τοποθέτησή του στην Ολομέλεια, ο Βουλευτής Α’ Πειραιώς και Νήσων της Ν.Δ.
κ. Νικόλαος Μανωλάκος υπογράμμισε την ανάγκη να αντιμετωπιστούν καθολικά οι μεγαλύτερες
παθογένειες της ελληνικής κοινωνίας, προκειμένου οι φορολογικές μεταρρυθμίσεις να έχουν ουσιαστικό αντίκρισμα και να μην πέσουν στο κενό.

«Πρέπει σε συνδυασμό με τις κατάλληλες φορολογικές πολιτικές, να αποδείξουμε ότι η Ελλάδα αποτελεί μια χώρα πλήρως απαλλαγμένη από τα γρανάζια της γραφειοκρατίας, με ένα δίκαιο και ταχύτερο σύστημα απονομής της δικαιοσύνης, ώστε να προσελκύσουμε ξένες επενδύσεις και να χαράξουμε μία νέα θετική πορεία, για την εθνική μας οικονομία».

ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΠΟΛΥΪΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΣΤΗ ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚ 1

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ
ΓΙΑ ΠΟΛΥΪΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΣΤΗ ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚ 1 




                                                             Πειραιάς, 5 Δεκεμβρίου 2019


Ο Βουλευτής Α΄ Πειραιώς & Νήσων, κ. Χριστόφορος Μπουτσικάκης κατέθεσε την υπ’ αρ. 2389/5-12-2019 ερώτηση στη Βουλή των Ελλήνων προς τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Χρήστο Σταϊκούρα, και τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Λευτέρη Αυγενάκη, σχετικά με δημοσιογραφική έρευνα για πολυϊδιοκτησία στη Σούπερ Λιγκ 1.

Με αφορμή την πρόσφατη δημοσιογραφική έρευνα του τηλεοπτικού σταθμού «One Channel», την οποία ακολούθησε πλήθος δημοσιευμάτων, ο κ. Μπουτσικάκης ζητεί από τους αρμόδιους υπουργούς:
α) να προβούν στις κατάλληλες ενέργειες για τον έλεγχο των οικονομικών δεδομένων και σχέσεων των φερόμενων ως εμπλεκομένων προσώπων και εταιρειών σε σχέση με όσα αναφέρονται στην ανωτέρω έρευνα και, εφόσον αυτά επιβεβαιωθούν, για την επιβολή των προβλεπόμενων κυρώσεων, και
β) να λάβουν όλα τα αναγκαία μέτρα για τη διασφάλιση της ακεραιότητας του πρωταθλήματος.

Επισυνάπτεται το κείμενο της ερώτησης.

ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΑΘΗΝΩΝ ΣΤΗΝ ¨ΤΡΙΛΟΓΙΑ¨ΤΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑΣ ΚΟΥΛΑΣ ΚΑΣΙΜΑΤΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΑΘΗΝΩΝ
ΣΤΗΝ «ΤΡΙΛΟΓΙΑ» ΤΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑΣ ΚΟΥΛΑΣ ΚΑΣΙΜΑΤΗ



Με ιδιαίτερη χαρά συγχαίρουμε την Αντιπρόεδρο της Εταιρείας Κυθηραϊκών Μελετών Καθηγήτρια κυρία Κούλα Κασιμάτη για την βράβευση από την Ακαδημία Αθηνών (Βραβείο Ψημμένου) της Τριλογίας της για τις μεταναστεύσεις των Κυθηρίων. Τα βραβευθέντα έργα της Τριλογίας είναι: Σμύρνη τα Μείζονα Κύθηρα, 2014 , Κυθήριοι στη Ρουμανία (Βράϊλα) και την Κωνσταντινούπολη, 18ος-2ός αιώνας, 2018, και Η Αλεξάνδρεια των Κυθηρίων (18ος- 20ός αιώνας), 2019. Και τα τρία αυτά βιβλία έχουν εκδοθεί από την Εταιρεία Κυθηραϊκών Μελετών.
Η Κούλα Κασιμάτη έχει σπουδάσει Οικονομικά, Βιομηχανική Οργάνωση, Κοινωνιολογία και Στατιστική στην Ελλάδα, την Ολλανδία και την Αγγλία. Έπειτα από μια επιτυχημένη σταδιοδρομία στο ΕΚΚΕ, η Κούλα Κασιμάτη διορίζεται το 1985 ως καθηγήτρια στο Πάντειο Πανεπιστήμιο στο οποίο σήμερα είναι Ομότιμη Καθηγήτρια. Στο Πάντειο Πανεπιστήμιο δίδαξε επί σειρά ετών Κοινωνιολογία, μεθοδολογία, κοινωνική στατιστική. Υπήρξε Πρόεδρος του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής, μέλος της Συγκλήτου και Διευθύντρια του ΚΕΚΜΟΚΟΠ (Κέντρου Κοινωνικής Μορφολογίας και Κοινωνικής Πολιτικής).
Η Κούλα Κασιμάτη έχει μια πλουσιότατη συγγραφική παρουσία. Έχει συγγράψει είκοσι έξι βιβλία και πολλά άρθρα, έχει επιμεληθεί βιβλία και περιοδικά, έχει συμμετάσχει και έχει διοργανώσει Συνέδρια και Ημερίδες. Τα τελευταία χρόνια η αγαπητή μας Κούλα έχει στραφεί στην μελέτη και την εκπόνηση έργων κυθηραϊκού ενδιαφέροντος αναδεικνύοντας πολλές πτυχές της κυθηραϊκής Ιστορίας. Σημαντική είναι η συμβολή της και στην έκδοση του περιοδικού «ΝΟΣΤΟΣ» (9 τόμοι) από τον Όμιλο Κυθηρίων Πανεπιστημιακών. Εκτός από την επιμέλεια του περιοδικού «ΝΟΣΤΟΣ» θα λέγαμε ότι η Κούλα είναι η ψυχή της έκδοσής του.
Στην Κούλα Κασιμάτη ευχόμαστε καλό κουράγιο για να συνεχίσει να μας αποκαλύπτει νέα στοιχεία από την ιστορία του νησιού μας εμπλουτίζοντας τη συλλογική μας μνήμη.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο  

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                         Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΑΙΤΗ ΑΡΩΝΗ-ΤΣΙΧΛΗ ΓΑΒΡΙΛΗΣ         Ν. ΝΙΚΗΦΟΡΑΚΗΣ

E/Γ-Ο/Γ ΪΟΝΙΣ¨ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ


Διαμόρφωση δρομολογίου, από Γύθειο προς Κύθηρα - Αντικύθηρα- Κίσσαμο.


Σ. ΑΡΑΧΩΒΙΤΗΣ: ΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΝΗMOΣΥΝΑ ΜΕ ΞΕΝΑ ΚOΛΛΥΒΑ;

ΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΝΗMOΣΥΝΑ ΜΕ ΞΕΝΑ ΚOΛΛΥΒΑ;

του Σταύρου Αραχωβίτη
Βουλευτή Λακωνίας ΣΥΡΙΖΑ
Πρώην Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων
Καλοί είναι οι πανηγυρισμοί του ΥΠ.Α.Α.Τ για την επιτυχή ολοκλήρωση των ενεργειών που ξεκίνησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Ασφαλώς, η συνέχεια του Κράτους, των υπηρεσιών και του έργου τους, αποτελεί την εγγύηση γι’ αυτή τη διαδικασία ολοκλήρωσης.
Προς το παρόν, πέρα από τις διακηρύξεις της ΝΔ για επερχόμενες αλλαγές πολιτικής, η σημερινή ηγεσία, ευτυχώς για τον αγροτικό κόσμο της χώρας μας, διεκπεραιώνει τα έργα που η προκήρυξη πρόωρων εκλογών δεν επέτρεψε να ολοκληρωθούν. Για να γνωρίζει λοιπόν ο αγροτικός κόσμος τα έργα και τις πολιτικές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, οφείλω να καταγράψω αυτά που σήμερα σφετερίζονται με τυμπανοκρουσίες:
  • Η σύσταση του Ταμείου Εγγυήσεων Αγροτικής Ανάπτυξης που ολοκληρώθηκε, ήταν καρπός της προσπάθειας που ξεκίνησε πριν από περίπου 2 χρόνια και αποτέλεσμα της πολιτικής βούλησης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ να στηρίξει την αγροτική ανάπτυξη και την έλλειψη ρευστότητας των αγροτών, που προέκυψε κυρίως λόγω του κλεισίματος της Αγροτικής Τράπεζας από τo 2012.
  • Η συμφωνία ΕΕ-Κίνας όσο και η διμερής για τον κρόκο, ολοκληρώθηκαν έπειτα από πολύχρονη διαδικασία και σκληρή δουλειά. Πολιτική μας βούληση ήταν οι συμφωνίες να είναι επωφελείς για τα προϊόντα μας και να αποφύγουμε το «ξεπούλημα» εμβληματικών προϊόντων, όπως συνέβη σε αντίστοιχες συμφωνίες (CETA, 2014) που χειρίστηκαν προηγούμενες κυβερνήσεις. Με επισκέψεις και διμερείς συναντήσεις σε όλα τα επίπεδα, ανοίξαμε πολλές αγορές, όπως η κινεζική, μέσω διμερών συμφωνιών για πολλά - όχι μόνο τον κρόκο- προϊόντα μας.
  • Η προτεραιοποίηση των μέτρων του ΠΑΑ, έπειτα από τη διευθέτηση του πλήθους παρατηρήσεων που παραλάβαμε το 2015, είναι αυτή που σήμερα έχει απτά αποτελέσματα για την αγροτική ανάπτυξη. Η ανανέωση του αγροτικού πληθυσμού με το πρόγραμμα των νέων αγροτών, η ανάσα πνοής στη μεταποίηση και την παραγωγή ποιοτικών προϊόντων, ολοκληρώθηκαν. Αλλά και η θωράκιση της συνέχισης της αγροτικής παραγωγής, ιδιαίτερα απέναντι στην κλιματική αλλαγή, με έργα υποδομών, το ξεμπλοκάρισμα των σημαντικών αρδευτικών έργων -νέων και παλαιότερων που άφησαν μη λειτουργικά οι προηγούμενες κυβερνήσεις- επίσης ολοκληρώθηκαν.
  • Το γεγονός ότι βγαίνουν τα αποτελέσματα ένταξης σε ένα - ένα από τα μέτρα του ΠΑΑ που είχαν προκηρυχθεί από το 2018 και τις αρχές του 2019 (Μικρές εκμεταλλεύσεις, Σχέδια Βελτίωσης κλπ) σε καμία περίπτωση δε δικαιολογούν την οικειοποίησή τους από τη νέα πολιτική Ηγεσία, καθώς ο όγκος της δουλειάς είχε ολοκληρωθεί ήδη από τον Ιούνιο.
  • Η αναβάθμιση των ελέγχων στην γαλακτοβιομηχανία, συνοδευόμενοι από τη θεσμική θωράκιση της νέας Κ.Υ.Α για τα πρόστιμα και το στήσιμο της Διεπαγγελματικής Φέτας. Στόχος, να προστατεύσουμε τους κτηνοτρόφους και τον κλάδο από την επίθεση με αθρόες ελληνοποιήσεις και αποσταθεροποίηση των τιμών παραγωγού. Το παραπάνω πλέγμα παρεμβάσεων είναι αυτό που αποδίδει καρπούς και τη μεγαλύτερη ικανοποίηση για μας, αφού ωθεί ανοδικά την τιμή στον κτηνοτρόφο.
Ακόμη και για τις προγραμματισμένες εδώ και χρόνια από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ καταβολές ενισχύσεων κομπάζουν!
Ο αγροτικός κόσμος γνωρίζει σε ποια ακόμη ζητήματα βάλαμε τις βάσεις και δουλέψαμε σκληρά:
  • Για την ελιά και το ελαιόλαδο, πριν διαφανεί ότι και η φετινή ελαιοκομική περίοδος θα έχει σοβαρά προβλήματα, την άνοιξη του 2019 στοιχειοθετήσαμε την κατ’ εξαίρεση ενίσχυσή τους από την ΕΕ.
  • Φροντίσαμε για τη στοιχειώδη στελέχωση του Υπουργείου με 180 νέους μόνιμους υπαλλήλους που η προκήρυξή τους εκκρεμεί. Να θυμίσω επίσης ότι είχαμε διασφαλίσει την στελέχωση των Περιφερειών με 172 μόνιμους κτηνιάτρους. Άραγε που βρίσκεται αυτή η προκήρυξη; Ή θεωρεί η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΤ ότι η Αφρικανική Πανώλη, οι ελληνοποιήσεις, η στήριξη των κτηνοτρόφων θα γίνει με την πρόσληψη 50 κτηνιάτρων για έναν χρόνο με αδιαφανείς διαδικασίες, εκτός ΑΣΕΠ;
  • Ανατρέψαμε αδικίες μέσω του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου με αποτέλεσμα, τόσο την επιστροφή προστίμων και καταλογισμών, όσο και τη διάνοιξη της οδού για την απόδοση στους αγρότες των Εξισωτικών 2014 και 2015.
  • Για μια σειρά συνεταιριστικές οργανώσεις, αντιμετωπίσαμε με επιτυχία και μετά από μακρά διαπραγμάτευση, το ζήτημα της ανάκτησης κρατικών ενισχύσεων που κρίθηκαν παράνομες από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Πετύχαμε τον επαναπροσδιορισμό των προς ανάκτηση ποσών, δίνοντας στις συνεταιριστικές αυτές οργανώσεις τη δυνατότητα να συνεχίσουν να ανακάμπτουν.
Αλλά αυτά ολοκληρώνονται σιγά-σιγά. Και τώρα;
Όταν θα στερέψουν τα παραπάνω, αλήθεια, ποιες πολιτικές πρωτοβουλίες μπορεί να περιμένει ο αγροτικός κόσμος από τη σημερινή πολιτική ηγεσία του ΥΠ.Α.ΑΤ;  Την ιδιωτικοποίηση του ΕΛΓΑ; Τη διάλυση των υπηρεσιών και την εκχώρηση αρμοδιοτήτων σε πολιτικούς φίλους; Την αποδιοργάνωση των ελεγκτικών μηχανισμών; Την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών; Τη χαριστική βολή στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης;
Τα προβλήματα του αγρότη, του αλιέα, του κτηνοτρόφου δεν σταματάνε. Αντίθετα, διογκώνονται με την αδράνεια. Αθροίζονται με τον χρόνο. Οι νεοφιλελεύθερες λύσεις οδηγούν νομοτελειακά τους παραγωγούς σε αδιέξοδο. Δεν είναι όλα επικοινωνία, άλλωστε ο κόσμος βλέπει και κρίνει. Αλλά περισσότερο συγκρίνει, βιώνει και αγανακτεί.