Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2019

ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ

 
Ο Προϊστάμενος, ο Αναπληρωτής και το Προσωπικό του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Κυθήρων σας εύχονται ολόψυχα Καλά Χριστούγεννα Καλές γιορτές και Καλή Χρονιά.

Με εκτίμηση

                                   Λάζαρος Π. Κωνσταντίνου
                                                Επιπυραγός

¨Η ΚΟΡΗ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ-Η ΓΙΑΓΙΑ Η ΜΗΝΟΥ¨ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ

Αγαπητοί και σεβαστοί φίλοι μου, το Σάββατο (14 - 12 - 2019) γεμίσατε την αίθουσα της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών, παρά τον βροχερό καιρό. Σας ευχαριστώ όλους έναν, έναν μέσα από την καρδιά μου για την όμορφη βραδιά.
Ιδιαίτερες ευχαριστίες οφείλω στις εκδόσεις Βεργίνα, που αγκάλιασε το βιβλίο μου «Κόρη της Μοίρας – Η γιαγιά η Μηνού» και ιδιαίτερα στην Κα Ευγενία Ασημακοπούλου – Τσαλπαρά, καθώς και στον Πρόεδρο της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών Κον Κωνσταντίνο Καρούσο, τη συνάδελφο Ιατρό και Λογοτέχνη Κα Άννα Φιλιώτου και την Πανεπιστημιακό Κα Αγάθη Μαρκάτη για τα θερμά και όμορφα λόγια τους.
Για την συμμετοχή τους στην παρουσίαση του βιβλίου και στη συμβολή τους να κυλήσει όμορφα η εκδήλωση της παρουσίασης, είμαι ευγνώμων στην Κα Βάσω Σαμίου – Φλωροπούλου, Πρόεδρο του Κυθηραϊκού Συνδέσμου Αθηνών, συντονίστρια της εκδήλωσης, στην Κα Αννίτα Παναρέτου, Συγγραφέα και Δρ. της Φιλολογίας, για την εισήγησή της, στην Κα Σοφία Σωτηρίου, Συγγραφέα – Σεναριογράφο, Δρ. Φιλολογίας και επιμελήτρια του βιβλίου, για την εισήγησή της, στον φίλο Γιώργη Δρυμωνιάτη, Συγγραφέα - Ποιητή, μέλος του Καλλιτεχνικού Σωματείου «Έλευσις και Υδάνη», για την ιδιαίτερη εισήγησή του, στην Κα Κατερίνα Κολιοφώτη, Συγγραφέα, Παιδαγωγό, μέλος του Καλλιτεχνικού Σωματείου «Έλευσις και Υδάνη» για την απόδοση αποσπασμάτων και ποιημάτων του βιβλίου, στον Κο Άγγελο Μαρίνο, Σκηνοθέτη – Ηθοποιό και Ποιητή για την απόδοση αποσπασμάτων του βιβλίου, στην Κα Μίρκα Λαμπροπούλου, Καθηγήτρια μουσικής και χαρισματική Κιθαρωδός, για την εκτέλεση μουσικών κομματικών κλασσικής κιθάρας και στην Κα Χαρούλα Τσαλπαρά, μουσικό και αοιδό, που τραγούδησε, συνοδεύοντας με πιάνο, δικούς μου στίχους με τρόπο ξεχωριστό!!!.

 Kosmas Megalokonomos





Αγανάκτηση για την υποστελέχωση στο Νοσοκομείο Μολάων


Σε νέα διαμαρτυρία για την έλλειψη ιατρικού προσωπικού και τη συνακόλουθη δυσλειτουργία της εφημεριακής κάλυψης προχωρά ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου Μολάων.
Την Τετάρτη 11/12 υπήρξε προγραμματισμένη συνάντηση των εργαζομένων με την αναπληρώτρια διοικήτρια κ. Κατερίνα Μανωλάκου, στην οποία τα μέλη του συλλόγου υπέβαλαν ερώτηση σχετικά με τις ιατρικές εφημερίες του τρέχοντος μηνός. «Μείναμε έκπληκτοι από την απάντηση με το εντέλλεσθε του Διοικητή κ. Σωτήρη Μπότσιου στη μοναδική Αναισθησιολόγο μας», αναφέρουν εκ μέρους του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Μολάων η πρόεδρος Διονυσία Κρέζου και η αναπληρώτρια γραμματέας κ. Σοφία Αναστασάκη και προσθέτουν: «Η διαταγή αφορά τη κάλυψη του Νοσοκομείου Σπάρτης με 2 εφημερίες από τις 8 που ορίζει ο Νόμος. Το ίδιο συνέβη και το μήνα Νοέμβριο χωρίς το εντέλλεσθε κατόπιν συνεννόησης στερώντας όμως πάλι την εφημεριακή κάλυψη του Νοσοκομείου Μολάων αντί για 8 σε 6 ημέρες....»
Όπως ισχυρίζεται ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου Μολάων, «η συγκεκριμένη απόφαση έρχεται να συμπληρώσει το πάζλ της στάσης του Διοικητή του Νοσοκομείου Λακωνίας προς το Νοσοκομείο Μολάων. Απαξιώνει τους πολίτες, υποβαθμίζοντας τις υπηρεσίες υγείας στην ήδη τραγική κατάσταση από την έλλειψη ειδικών γιατρών. Δημιουργεί ανασφάλεια με τις αποφάσεις και τις προτάσεις του σε εργαζόμενους και πολίτες. Η δικαιολογία της μη εκδήλωσης ενδιαφέροντος γιατρών υφίσταται μόνο για τη θέση του Παθολόγου. Στις υπόλοιπες υπάρχουν αιτήσεις από το 2018 με καθυστέρηση στις διαδικασίες ολοκλήρωσης τους από τα συμβούλια κρίσης. Ενισχύει την άποψή μας ότι με τη συνδιοίκηση “το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό”. Γιατί δεν έχουμε βιώσει κάτι ανάλογο. Οι χειρουργοί και οι ορθοπεδικοί μας, διακομίζουν περιστατικά λόγω έλλειψης αναισθησιολόγων. Φοβόμαστε τη περίπτωση αποχώρησης γιατρών εξαιτίας του συγκεκριμένου προβλήματος....», υπογραμμίζουν οι εργαζόμενοι και καταλήγουν ως εξής: «Ζητάμε από τον κ. Σ. Μπότσιο να “κατασκηνώσει” στο Υπουργείο Υγείας- 6ΥΠΕ και να προσλάβει γιατρούς! Ζητάμε από τον κ. Διοικητή να συνειδητοποιήσει ότι είναι διορισμένος με αρμοδιότητα στο Νοσοκομείο μας επιτέλους και να το υποστηρίξει με όλες τις απαραίτητες ενέργειες!»
 /lakonikos.gr

Η αναδυόμενη πύρινη σφαίρα στο ακρωτήριο Μαλέας, το 1893…


Ο Κυβερνήτης του αγγλικού ατμόπλοιου “Βρένιερ” κατέθεσε στο Λιμεναρχείο της Μελίτης ότι ενώ έπλεε στο ακρωτήριο του Μαλέα, στις 3 Μαρτίου του 1893, σε απόσταση 30 μιλίων από την ακτή, είδε ένα περίεργο φαινόμενο.
Ξαφνικά, εκσφενδονίστηκε από τον βυθό της θάλασσας μια πύρινη σφαίρα, που έμοιαζε σαν μεγάλη οβίδα κανονιού. Η πύρινη αυτή σφαίρα έπληξε το αγγλικό ατμόπλοιο στην πλώρη και προσγειώθηκε στο κατάστρωμα. Όμως, λόγω της θαλασσοταραχής που επικρατούσε στην περιοχή, το κατάστρωμα είχε συγκρατήσει νερά κι έτσι, η σφαίρα, μόλις ήρθε σε επαφή μαζί τους, κατασβέστηκε.
Το ατμόπλοιο δεν υπέστη κάποια βλάβη, αν και το αγγλικό σκαρί κλονίστηκε δυνατά για περίπου είκοσι δευτερόλεπτα.
Κατά τη γνώμη του Πλοιάρχου, το περίεργο τούτο φαινόμενο οφειλόταν κατά πάσα πιθανότητα σε έκρηξη υποθαλάσσιου ηφαιστείου και ίσως σχετιζόταν με τους σεισμούς της Ζακύνθου.
Η αναδυόμενη πύρινη σφαίρα στο ακρωτήριο Μαλέας είχε προβληματίσει τους ναυτικούς, καθώς κανένας δεν μπορούσε να πει με βεβαιότητα εάν όντως η σφαίρα είχε προέλθει από υποθαλάσσιο ηφαίστειο ή από κάτι άλλο παραδοξότερο.
Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΚΑΙΡΟΙ”, στις 08/03/1893…
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "ΚΑΙΡΟΙ", στις 08/03/1893
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΚΑΙΡΟΙ”, στις 08/03/1893
ΠΗΓΗ  strangepress.gr