Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2019

ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ ΑΠΟ 09.00-11.00

Γενική Διακοπή Ρεύματος σε όλο το Νησί για αύριο Τετάρτη 18/12  από ώρα 09.00 έως 11.00

ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΩΜΑΤΙΩΝ&ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ ΕΛΑΦΟΝΗΣΟΥ ΑΓΙΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ


Επίσκεψη της Ένωσης Πνευματικών Δημιουργών στις Ιερές Μητροπόλεις


ΛΑΚΩΝΙΑ. Εθιμοτυπική επίσκεψη πραγματοποίησε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο, της Ένωσης Πνευματικών Δημιουργών Λακωνίας « Χείλων ο Λακεδαιμόνιος », την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου, στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μονεμβασίας & Σπάρτης, κ. κ. Ευστάθιο. Μάλιστα την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου το Διοικητικό Συμβούλιο επισκέφτηκε και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μάνης, κ. κ. Χρυσόστομο. Ο σκοπός των συναντήσεων ήταν η γνωριμία με τα νεοεκλεγέντα μέλη του Συμβουλίου, η ενημέρωση για την ενεργοποίηση της Ένωσης, καθώς και η ανταλλαγή και συζήτηση απόψεων για τη δράση και τη μελλοντική συνεργασία σε εκδηλώσεις, πνευματικού - πολιτιστικού και κοινωνικού περιεχομένου.
Οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες, κ. κ. Ευστάθιος και κ. κ. Χρυσόστομος, αφού συνεχάρησαν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου για τη συμμετοχή τους στη Διοίκηση ενός συλλογικού φορέα, ο οποίος, όπως επεσήμαναν, μπορεί να διαδραματίσει σοβαρό ρόλο στο πνευματικό και πολιτιστικό γίγνεσθαι της τοπικής κοινωνίας, έδωσαν την ευλογία τους και ευχήθηκαν με τη βοήθεια του Θεού, το νέο Διοικητικό Συμβούλιο, να ανταποκριθεί με επιτυχία στο έργο του.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ «ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΛΟΓΟΥ»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ «ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΛΟΓΟΥ»


Πειραιάς, 17 Δεκεμβρίου 2019


Αντιπροσωπεία της Νέας Δημοκρατίας με επικεφαλής το Βουλευτή Α΄ Πειραιώς & Νήσων, κ. Χριστόφορο Μπουτσικάκη και τη Βουλευτή Αχαΐας, κα. Χριστίνα Αλεξοπούλου, συμμετέχει στο «Ελληνογερμανικό Πρόγραμμα Διαλόγου» του Ινστιτούτου για τον Ευρωπαϊκό και Διατλαντικό Διάλογο του Ιδρύματος «Hanns Seidel», που λαμβάνει χώρα στις 15 - 19 Δεκεμβρίου στο Βερολίνο και το Μόναχο.

Η αντιπροσωπεία αποτελείται από την Ειδική Σύμβουλο του Πρωθυπουργού, κα. Μαίη Ζαννή, τη Σύμβουλο της Υφυπουργού Παιδείας, κα. Μαρίνα Καλαϊτζή, τη συνεργάτιδα του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, κα. Μαρία Ρουμπάνη, τη συνεργάτιδα του Υπουργού Εσωτερικών, κα. Στυλιανή Σιαράπη, το Διευθυντή του Προγράμματος της Ελληνικής Πρωτοβουλίας, κ. Μιχάλη Πρίντζο και τον εκπρόσωπο της ΟΝΝΕΔ, κ. Βασίλη Σιαδήμα.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, ο κ. Μπουτσικάκης συναντήθηκε στο Βερολίνο με τον Υφυπουργό στο Ομοσπονδιακό Υπουργείο Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, κ. Norbert Barthle, εντεταλμένο της Γερμανικής Κυβέρνησης για την «Ελληνογερμανική Συνέλευση».

Η Ελληνογερμανική Συνέλευση αποτελεί ένα δίκτυο οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης, κοινωνίας των πολιτών και οικονομικών φορέων, με αντικείμενο την ανταλλαγή «know how», τις συνεργασίες και τη χρηματοδότηση στους τομείς της διαχείρισης αποβλήτων, των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, της προστασίας του περιβάλλοντος, του πολιτισμού και του τουρισμού, την εξεύρεση κοινού εδάφους για την επίλυση μεγάλων προβλημάτων, όπως το μεταναστευτικό, με αμοιβαία κατανόηση, την ενεργοποίηση των συμμετοχικών δράσεων της
κοινωνίας των πολιτών, καθώς και την οικοδόμηση αποτελεσματικών διοικητικών και οικονομικών δομών στο επίπεδο της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Κατά τη συνάντηση αναπτύχθηκαν επιμέρους πτυχές όλων των ανωτέρων ζητημάτων στο πλαίσιο των ελληνογερμανικών σχέσεων, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην αντιμετώπιση των προκλήσεων της Τουρκίας στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου.

Επιπλέον, η αντιπροσωπεία της Νέας Δημοκρατίας επισκέφθηκε την Καγκελαρία, όπου συναντήθηκε με την Επικεφαλής της Διεύθυνσης Πολιτικού Σχεδιασμού και Καινοτομίας, Dr. Andrea Schneider, με την οποία συζήτησαν θέματα μετάβασης στην ψηφιακή εποχή. Ακολουθεί συνάντηση στο Ομοσπονδιακό Υπουργείο Εξωτερικών και, αμέσως μετά την ολοκλήρωση των επαφών στο Βερολίνο, η αντιπροσωπεία θα μεταβεί στο Μόναχο για τη συνέχεια των συζητήσεων και την ολοκλήρωση του προγράμματος.


Ο ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΓΧΩΡΙΟΥ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ κ.ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΑΡΔΟΣ ΣΤΟΝ ADELIN FM ΚΥΘΗΡΑ

Την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου και ώρα 20:30 στον ADELIN 107,3 FM ΚΥΘΗΡΑ ο ΝΕΟΣ πρόεδρος της Επιτροπής Εγχωρίου Περιουσίας Κυθήρων Αντικυθήρων κύριος Ευάγγελος Βενάρδος.
Παρακολουθήστε ζωντανά την πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη στην δημοσιογράφο Γιώτα Πολίτη και στην εκπομπή ¨ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΙ¨
Συντονιστείτε με την ενημέρωση στα fm 107,3 και διαδικτυακά παντού http://live24.gr/radio/generic.jsp?sid=2565

Η γιορτή του Αγίου Διονυσίου στα Κύθηρα

Η γιορτή του Αγίου Διονυσίου στα Κύθηρα
Τον Άγιο Διονύση στα Κύθηρα τον τιμήσαμε στον Κοιμητηριακό ναό της Χώρας, ο οποίος καθιερώθηκε το 1896. Στο τέλος της λειτουργίας έγινε η καθιερωμένη περιφορά της εικόνας του Αγίου μέχρι τα Πηγάδια, από όπου υδρευόταν κάποτε η Χώρα. 

Το τροπάριο του Αγίου το ψάλαμε με Κυθηραϊκή ψαλτική, μια παλιά Κρητοεπτανησιακή μελωδία, όπως ψάλλομε και το τροπάριο της Μυρτιδιώτισσας και του αγίου Σπυρίδωνος. 
Η εικονα του Αγίου, έργο του Κυθήριου ζωγράφου Νικόλαου Ι. Στάη, απο τη γνωστή οικογένεια, είναι του 1898 και γράφει " δια δαπάνης των κυριών της Χώρας"
ΠΗΓΗ 
Eleni Harou



ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΩΝ ΓΕΝΙΚΩΝ ΑΡΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ-ΤΜΗΜΑ ΚΥΘΗΡΩΝ


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ 2020