Παρασκευή 19 Ιουνίου 2020

ΔΗΜΟΣ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ:63 σημεία πρόσβασης, 32 οικισμοί! Το δημοτικό WiFi πυκνώνει

Κάποιοι στις μέρες μας χαρακτηρίζουν τη δυνατότητα πρόσβασης στο διαδίκτυο ως κοινωνικό αγαθό, άλλοι πάλι ως αυτονόητο. Ότι χαρακτηρισμός όμως και να χρησιμοποιηθεί, όλοι συμφωνούν στην αναγκαιότητα της πρόσβασης σε αυτό για την ολοκλήρωση πολλών δραστηριοτήτων της καθημερινότητάς μας.
Σεβόμενος τους δημότες και τους επισκέπτες ο Δήμος Μονεμβασίας, πυκνώνει με νέες υλοποιήσεις και αναβαθμίσεις τα σημεία ενός σύγχρονου ευρυζωνικού δικτύου που έχει στόχο να προσφέρει πολλαπλά οφέλη στην τοπική κοινωνία.
Ποιο πρόσφατες υλοποιήσεις (κάποιες εν μέσω καραντίνας) υπήρξαν στις Κοινότητες Άνω Καστανιάς, Αγγελώνας, Αγίου Δημητρίου και Φλόκας, Βελιών, Παπαδιανικών και Πλύτρας, Συκέας, Λαμπόκαμπου κ.α. Ποιο πρόσφατη η υλοποίηση σημείων πρόσβασης μέσω του Ευρωπαϊκού δικτύου WiFi4EU (τηρώντας προαπαιτούμενα πληθυσμιακά κριτήρια) σε Μολάους, Μονεμβασία και Νεάπολη.
Σίγουρα τη σημερινή εποχή υπάρχουν εναλλακτικές πρόσβασης στο χέρι σχεδόν όλων μας. Είναι τα σύγχρονα (ή τα λιγότερο σύγχρονα) smartphones που έχει σχεδόν ο κάθ’ ένας από εμάς μαζί του. Το κόστος κατανάλωσης Mbytes μέσω δικτύων κινητής διχάζει όμως τις απόψεις μας. Το δημοτικό δίκτυο αποτελεί (όπου υπάρχει) τη ζητούμενη δωρεάν εναλλακτική.
Το δίκτυο ελεύθερης δημόσιας ευρυζωνικής πρόσβασης του Δήμου Μονεμβασίας, δημιουργείται σημείο με σημείο – κομμάτι με κομμάτι μεγαλώνοντας το παζλ. Επιτρέπει στους πολίτες να έχουν δωρεάν ασύρματη πρόσβαση στο internet από φορητές συσκευές όπως smartphones, tablets, laptops σε σημεία οικονομικού, τουριστικού και κοινωνικού ενδιαφέροντος και στο κέντρο (πλατεία) της Κοινοτήτας.
Η γεωγραφική έκταση του Δήμου μας και η ύπαρξη πολλών ζωντανών οικισμών απαιτεί συνεχείς και ταυτόχρονες επεμβάσεις σε πλήθος σημείων για την ομαλή και συνεχόμενη λειτουργία του, την αδιάλειπτη παροχή ευρυζωνικότητας στα HotSpots, ενέργειες περιορισμού των φαινομένων κακής χρήσης των λίγων (παράνομα downloads) εις βάρος της ταχύτητας των πολλών, τα απαραίτητα updates ασφαλείας του εξοπλισμού και γενικότερα την καθημερινή απομακρυσμένη η επιτόπου πρόσβαση στις εγκαταστάσεις.

Μη ξεχνάμε ότι: το δίκτυο υπάρχει για να εξυπηρετεί ανάγκες βασικής πρόσβασης. Οι ταχύτητες που διοχετεύονται σε αυτό είναι οι κατά τόπο υψηλότερες προσφερόμενες από τους παρόχους και μοιράζονται σε όλους τούς συνδεδεμένους. Μεγαλύτερες απαιτήσεις ιδιωτών ή επαγγελματιών εξυπακούεται ότι πρέπει να εξυπηρετούνται από ατομικές συνδέσεις μέσω των τηλεπικοινωνιακών εταιριών.
Τα εξήντα τρία (63) ενεργά σημεία εκπομπής σε τριάντα δύο (32) Κοινότητες και οικισμούς στην επικράτεια του Δήμου Μονεμβασίας, αποτελούν ένα μεγάλο άθλο ως προς την υλοποίηση, απαιτούν καθημερινή προσπάθεια και κόπο για την λειτουργία τους καθώς και ασκήσεις ισορροπίας κόστους προς όφελος, αλλά ταυτόχρονα όχι αρκετά γιατί υπάρχουν ακόμη κάποιοι μη δικτυωμένοι οικισμοί μας.
Χρόνος, χιλιόμετρα μετακινήσεων και συλλογική προσπάθεια πολλών παραγόντων δημιούργησαν το αποτέλεσμα του παρακάτω χάρτη.
Καλή πρόσβαση σε όλους μας, ως κάτοικοι ή επισκέπτες των σημείων.
<span style="display: inline-block; width: 0px; overflow: hidden; line-height: 0;" data-mce-type="bookmark" class="mce_SELRES_start"></span>
Προηγούμενη καταχώρισηΔια ζώσης συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου