Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2020

Έκτακτη Είδηση | Μεγάλη φωτιά στη Ζαραφώνα Λακωνίας

Σύμφωνα με πληροφορίες του FLY, πυρκαγιά ξέσπασε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, στις 5.30 μ.μ., στη Ζαραφώνα του Δήμου Ευρώτα. Η μεγάλη φωτιά καίει σε δασική έκταση, ενώ στο σημείο επιχειρούν άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της περιοχής με 6 οχήματα. Παρών είναι ο αντιδήμαρχος, Βασίλης Μπόλλας – παρούσα και η δημοτική σύμβουλος Μάλλιου – Ξερακιά Βασιλική. Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση, οι φλόγες βρίσκονται υπό μερικό έλεγχο.
Συνεχής ενημέρωση από τον FLY 89.7 και την ιστοσελίδα www.flynews.gr


ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΠΕΛΑΓΙΑΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ

Φωτογραφικό υλικό από την φωτιά στο παλιό τελωνείο της Αγίας Πελαγίας βλέπε εδώ:https://adelinfm.blogspot.com/2020/01/blog-post_80.html?fbclid=IwAR2gnzPu4-qgSfVhfuiQDNuPUfkJiJWIhPgVpDdViKO_rfear2gn9ZGTTQI


ΒΑΤΙΚΑ.Το μοναδικό απολιθωμένο φοινικόδασος 3 εκατ. ετών της Ευρώπης βρίσκεται στην Ελλάδα (Vid)



Μοναδικό στην Ευρώπη είναι το απολιθωμένο φοινικόδασος που βρίσκεται στο νότιο άκρο της Πελοποννήσου, στη Λακωνία, κοντά στο χωριό Άγιος Νικόλαος Βοιών.

-Μοναδικό στην Ευρώπη είναι το απολιθωμένο φοινικόδασος που βρίσκεται στο νότιο άκρο της Πελοποννήσου, στη Λακωνία, κοντά στο χωριό Άγιος Νικόλαος Βοιών.

Σε ένα τοπίο σπάνιας, άγριας φυσικής ομορφιάς, έχουν αποκαλυφθεί κορμοί και ρίζες φοινίκων (οι τρύπες και τα "εξογκώματα" που φαίνονται σε πολλά σημεία στο βίντεο) με ηλικία που φθάνει τα δύο με τρία εκατομμύρια χρόνια.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, την εποχή εκείνη το κλίμα εδώ ήταν υποτροπικό και υπήρχε εκτενές δάσος, που απολιθώθηκε με μοναδικό τρόπο, καθώς ανέβηκε η στάθμη της θάλασσας και το νερό κάλυψε τα δέντρα. Όλη η περιοχή έχει διαμορφωθεί σε γεωλογικό πάρκο, με ενημερωτικές πινακίδες, ενώ το καλοκαίρι οργανώνονται και ξεναγήσεις. Το Γεωπάρκο της παράλιας ζώνης του Αγίου Νικολάου συμπεριλαμβάνεται στον Άτλαντα των Γεωλογικών Μνημείων του Αιγαίου και αξιώνει σήμερα με ισχυρά ερείσματα μια θέση στο Δίκτυο των Γεωπάρκων της Ευρώπης. Στις παράκτιες τοποθεσίες Αγία Μαρίνα, Κόρακας και Σπίθα, οι απολιθωμένοι μάρτυρες ενός μακρινού παρελθόντος κρατούν φυλαγμένα τα μυστικά και τους κωδικές της εποχής τους.

Σύμφωνα με μελέτη του Καθηγητή Ευαγγέλου Βελιτζέλου, Διευθυντή του τομέα Ιστορικής Γεωλογίας - Παλαιοντολογίας του ΕΚ του Πανεπιστημίου Αθηνών, στις απολιθωματοφόρες θέσεις του Αγίου Νικολάου τα ευρήματα είναι μοναδικά στον ευρωπαϊκό χώρο και ανεκτίμητης επιστημονικής σπουδαιότητας. Γεωλογικές ταραχές, σεισμοί και ηφαιστειακή δραστηριότητα οδήγησαν στην απολίθωση της παλαιοχλωρίδας της περιοχής, εκατομμύρια χρόνια πριν την εποχή μας.

Η οργανική ύλη δένδρων, φυτών αλλά και μαλακίων, αντικαταστάθηκε μόριο προς μόριο από διαλύμματα πυριτίου και ασβεστίου σε μια υπομονετική διαδικασία που συντελέστηκε κάτω από τη θάλασσα. Ριζικοί κόμβοι που φτάνουν σε διάμετρο το 1μ και πλήθος απολιθωμένων πλασμάτων, σώζονται σήμερα σε μεγάλη έκταση της παραλίας του Αγίου Νικολάου και αποτελούν ένα γεωλογικό μουσείο ανυπολόγιστης αξίας που κατακτά τη θέση του ανάμεσα στα διατηρητέα μνημεία της φύσης. Για να το επισκεφτείτε κατευθυνθείτε από τον Άγιο Νικόλαο προς το γραφικό λιμανάκι του Προφήτη Ηλία.

Λίγο πριν υπάρχει πινακίδα που αναφέρει προς Αγία Μαρίνα και Απολιθωμένο Δάσος. Ακολουθούμε τον χωματόδρομο για 3,3 χιλ. ώστε να φτάσουμε στο μνημείο της φύσης. Ενδιάμεσα και λίγο πριν φτάσετε στο εκκλησάκι της Αγίας Μαρίνας θα συναντήσετε ένα σημείο με πληροφορίες για το γεωλογικό αυτό πάρκο.

Πηγή: haanity

Ούτε τα έξοδα δεν καλύπτουν οι σημερινές τιμές στο ελαιόλαδο


Άπιαστο όνειρο για τους παραγωγούς τα 3 ευρώ/κιλό, κράττει στις αγορές κάνουν οι έμποροι

Με το αριστερό μπαίνει στη νέα χρονιά η αγορά ελαιολάδου μετά τη γιορτινή απραξία,
καθώς οι τιμές παραμένουν σε ελεύθερη πτώση, προκαλώντας πλέον στους
παραγωγούς έντονη ανησυχία ακόμα και για την κάλυψη των εξόδων τους.


Παράλληλα, τον δικό τους αγώνα δίνουν οι παραγωγοί της Κρήτης, μετρώντας σημαντικές
απώλειες από τα αλλεπάλληλα χτυπήματα του καιρού, ιδίως των εντομολογικών και
μυκητολογικών ασθενειών που αυτός έφερε, αναζητώντας κάποιας μορφής αποζημίωση.


Στην περιοχή των Μολάων Λακωνίας έχει ολοκληρωθεί το 70% της συγκομιδής, με την τιμή των
3 ευρώ να είναι «άπιαστη» πλέον για τον παραγωγό, σύμφωνα με τον Νίκο Γραμματικάκη,
πρόεδρο της ΚΑΣΕΛ. Στη γειτονική Μεσσηνία, το έξτρα παρθένο της περιοχής κινείται στα 2,20
ευρώ/κιλό, όταν το κόστος ανέρχεται στα 1,70-2 ευρώ, σύμφωνα με τον Λάζαρο Σύρνο, πρόεδρο
του ΑΣ Κορυφασίου στην Πυλία.


Οι τιμές για την περιοχή ξεκίνησαν από τα 3,20 ευρώ για το Μαυρολίσιο λάδι και στα μέσα
Νοέμβρη κατέβηκαν στα 2,50-2,70, οπότε ξεκίνησε και η Κορωνέικη ποικιλία. «Εμείς
τουλάχιστον πιάσαμε κάποια τιμή στην αρχή, οι συνάδελφοι της Άνω Μεσσηνίας, που είναι στο
50% της παραγωγής, με τι ψυχολογία θα δουλέψουν;
», αναρωτιέται ο ίδιος, αποδίδοντας την
πτώση στις πιέσεις που ασκούνται από τις παραγωγές της Ισπανίας (ποσότητες της οποίας το
αμερικανικό εμπάργκο έστρεψε στην ευρωπαϊκή αγορά), της Ιταλίας, της Τυνησίας, αλλά και της
Πορτογαλίας, η οποία έχει μπει δυναμικά.

 notospress.gr

ΔΤ_Κ. Κατσαφάδος: Οι πολίτες απάντησαν στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με την ψήφο τους- Η αναγέννηση του Πειραιά γίνεται πράξη από τη ΝΔ

 
Παρασκευή, 17 Ιανουαρίου 2020
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Με αφορμή την  ανακοίνωση των Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Α’ και Β’ Πειραιά, για τα έργα ανάπτυξης στον Άγιο Διονύσιο, που προωθούν από κοινού Κυβέρνηση-Περιφέρεια και Δήμος, ο κ. Κώστας Κατσαφάδος,  βουλευτής ΝΔ Α Πειραιώς και νήσων τονίζει:
« Δυστυχώς οι  βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ , που για πέντε και πλέον χρόνια ήταν άφαντοι από την πόλη, καταδικάζοντάς την σε μαρασμό και εγκατάλειψη, τίποτε δεν διδάχτηκαν από την καταδίκη τους, από τον πειραϊκό λαό στις τετραπλές εκλογές (ευρωεκλογές, περιφερειακές, αυτοδιοικητικές και εθνικές). Συνεχίζουν να διασπείρουν fake news, περί έργων που σχεδίασαν και υλοποίησαν επί των ημερών τους, λες και οι πολίτες δεν έχουν μνήμη και κρίση, λες και οι Πειραιώτες ζουν αλλού. Η αλήθεια είναι ότι κανένα έργο στην πόλη δεν έγινε από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, από μια κυβέρνηση που ήταν εχθρός της ανάπτυξης και των επενδύσεων. Χαρακτηριστικότερο όλων οι μεγάλες καθυστερήσεις στα έργα του μετρό και του τραμ και στα εμπόδια που έβαζαν στην μεγάλη επένδυση της COSCO. Ιδεοληπτικοί μέχρι τέλους, έκαναν εγκαίνια σε μουσαμάδες και σε μακέτες, την ίδια ώρα που υπονόμευαν κάθε έργο. Στο μόνο που συμφωνούμε μαζί τους, είναι ότι οι βουλευτές Πειραιά, της ΝΔ, αλλά και η κυβέρνησή μας, δεν θα γίνουμε ποτέ ΣΥΡΙΖΑ. Θα στηρίξουμε στην πράξη τις επενδύσεις στην πόλη μας, και θα γυρίσουμε οριστικά τη σελίδα, βάζοντας τον Πειραιά μας και τα νησιά στην πρώτη ταχύτητα της ανάπτυξης, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας με σεβασμό στην ιστορία της πόλης μας, στον πολιτισμό της αλλά και στο περιβάλλον και την καθημερινότητα των πολιτών».


Κώστας Κατσαφάδος 
Βουλευτής ΝΔ Ά Πειραιώς & Νήσων 

Ε/Γ-Ο/Γ ΙΟΝΙΣ.ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΩΝ


ΑΝΕΚΤΕΛΕΣΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ¨ΙΟΝΙΣ¨ΑΠΟ ΚΙΣΣΑΜΟ ΓΙΑ ΚΥΘΗΡΑ ΚΑΙ ΠΕΙΡΑΙΑ



Πειραιάς, Παρασκευή 17/01/2020 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Η ΑΒΛΕΜΟΝ Ν.Ε. ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι λόγω θυελλωδών ανέμων στην Θάλασσα Κυθήρων και το Δυτικό Κρητικό (δυσμενέστερων από το Δελτίο της ΕΜΥ) το σημερινό δρομολόγιο (Παρασκευή 17/01/2020) του Ε/ΓΟ/Γ ΙΟΝΙΣ από Κίσσαμο για Κύθηρα και Πειραιά δεν θα εκτελεστεί.  
Θα ενημερωθείτε με νέο δελτίο τύπου για την διαμόρφωση των δρομολογίων. 
Σε κάθε περίπτωση, παρακαλούμε να επικοινωνείτε με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και πρακτορεία για περισσότερες πληροφορίες. 
ΠΕΙΡΑΙΑΣ:First Choice Travel Τηλ. 210 4179444ΚΥΘΗΡΑ:Kithira Travel Τηλ. 27360 31390ΓΥΘΕΙΟ:Rozakis Shipping & Travel Agency Τηλ. 27330 22207ΚΙΣΣΑΜΟΣ:Gelasakis Shipping & Travel Center Τηλ. 28210 75444

ΕΚΤΑΚΤΟ.ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΟ ΠΑΛΙΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΠΕΛΑΓΙΑΣ



Πυρκαγιά εκδηλώθηκε σήμερα τα ξημερώματα Παρασκευή 17 Ιανουαρίου στο παλιό κτήριο που στεγαζόταν το τελωνείο της Αγίας Πελαγίας.
Στο σημείο βρίσκονται από την πρώτη στιγμή και επιχειρούν στο έργο της κατάσβεσης,πυροσβεστικές δυνάμεις από το Κλιμάκιο Κυθήρων με άντρες και οχήματα,ο προιστάμενος του κλιμακίου,το τοπικό κλιμάκιο της Δ.Ε.Η και ο Αντιδήμαρχος κύριος Παναγιώτης Ζαντιώτης.
________________________________________________________
Adelin 107,3 fm