Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2020

ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΜΗΝΑ ΜΕ ΘΛΙΨΗ

ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΜΗΝΑ ΜΕ ΘΛΙΨΗ

Η παράταξή μας αποχαιρετά με θλίψη τον Μηνά Γλυτσό του Εμμανουήλ, που υπήρξε ιδρυτικό μέλος της από το 2014 καθώς και υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος τόσο το 2014 όσο και το 2019.
Ο ξαφνικός θάνατός του είναι ακόμα μια μεγάλη απώλεια για τον τόπο μας.
Ο επικεφαλής της παράταξης, Δήμαρχος Κυθήρων κ. Ευστράτιος Χαρχαλάκης και όλα τα μέλη της, εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους συγγενείς του εκλιπόντος.


Γεννήθηκε στα Κύθηρα το 1964 και μεγάλωσε στην Αυστραλία, από την οποία επέστρεψε το 1972 και εγκαταστάθηκε στην Αθήνα όπου τελείωσε το Λύκειο το 1984. Είναι επαγγελματίας αυτοκινητιστής, ιδιοκτήτης ΤΑΞΙ καθώς και φανοποιός αυτοκινήτων. Είναι έγγαμος με δύο παιδιά και κατοικεί στα Δόκανα.
Κύθηρα Αντικύθηρα Καινούργια Μέρα
__________________________________________________________________________________________________ 
Η Σελίδα  και ο Σταθμός μας εκφράζουν τα θερμότατα συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους συγγενείς του εκλιπόντος
ADELIN 107,3 FM

Η εξόδιος ακολουθία του Μηνά θα γίνει την Δευτέρα 20 Ιανουαρίου στις 15:30 στον ιερό ναό Αγίου Ελευθερίου Δοκάνων.

Γ. Γεννιά: «Η ανάπλαση του Αγ. Διονυσίου είναι έργο του ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ οφείλει να προχωρήσει τα έργα της προηγούμενης κυβέρνησης στον Πειραιά»

                            

                                   Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ
Γ. Γεννιά: «Η ανάπλαση του Αγ. Διονυσίου είναι έργο του ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ οφείλει να προχωρήσει τα έργα της προηγούμενης κυβέρνησης στον Πειραιά» «Όπως οι περισσότεροι γνωρίζουμε…

Tα λόγια είναι “αέρας”. Μόνο οι πράξεις “μιλούν” και μόνο τα έργα ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει και οικειοποιηθεί. Δυστυχώς, ο κ. Κατσαφάδος, λέει μόνο λόγια και αφήνει τους άλλους να πράττουν, σε μία προσπάθεια να εισπράξει τα εύσημα, προς όφελος του και για λογαριασμό της κυβερνητικής παράταξης που υπηρετεί, για τα έργα που άφησε πίσω του, ως κυβέρνηση, ο ΣΥΡΙΖΑ». Αυτό δήλωσε η τ. βουλευτής Α΄ Πειραιά και Νήσων, Γεωργία Γεννιά, απαντώντας στην επίθεση που εξαπέλυσε ο βουλευτής της ΝΔ, Κώστας Κατσαφάδος, με αφορμή την ανακοίνωση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, Α΄ και Β΄ Πειραιά, για τις δηλώσεις του πρωθυπουργού, όσον αφορά στα έργα ανάπτυξης στον Άγιο Διονύσιο.

«Υπερασπίζοντας την πολιτική λαθροχειρία του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο κ. Κατσαφάδος δεν δίστασε να μετατρέψει το άσπρο σε μαύρο και να κατηγορήσει την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ότι ήταν εχθρός της ανάπτυξης και των επενδύσεων και τους βουλευτές του ότι για πέντε χρόνια ήταν απόντες από τον Πειραιά. Είναι προφανές ότι ο κ. Κατσαφάδος, πριν κάνει οποιαδήποτε δήλωση, δεν ενημερώνεται για τα έργα του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε μπαίνει στον κόπο να διαβάσει, με αποτέλεσμα να εκθέτει την παράταξη του, αλλά και τη βουλευτική του ιδιότητα στα μάτια των ψηφοφόρων», είπε η κ. Γεννιά. «Ο κ. Κατσαφάδος δεν γνωρίζει πως στην περιοχή του Αγίου Διονυσίου, η Διοίκηση της Δύναμης Ζωής, της Ρένας Δούρου, με τη στήριξη της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και τη συνεργασία της δημοτικής Αρχής Πειραιά και των δήμων της περιοχής, έβαλε τις βάσεις για τη δημιουργία 2.000 στρεμμάτων κοινόχρηστων χώρων με σύγχρονες λειτουργικές υποδομές και πράσινο, αντιστρέφοντας το αρνητικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα της ευρύτερης περιοχής.

Δεν γνωρίζει πως για την ανάπλαση του Αγ. Διονυσίου απασχολούνται 1700 άνθρωποι και, σε λιγότερο από έναν χρόνο, με την ολοκλήρωση των έργων, στα νέα κτίρια θα απασχοληθούν τουλάχιστον 7.000 άνθρωποι σε νέες θέσεις εργασίας. Ούτε γνωρίζει πως ο ΣΥΡΙΖΑ μέσα σε μόλις 4,5 χρόνια μείωσε την ανεργία στον Πειραιά από το 27% στο 18,5% και ότι από το 2014 και μετά έβαλαν λουκέτο 90 μικρομεσαίες επιχειρήσεις, όταν μέχρι το τέλος του 2018 άνοιξαν 587 νέες και στο πρώτο τρίμηνο του 2019 προστέθηκαν ακόμη 134», τόνισε η κ. Γεννιά και πρόσθεσε: « Είναι προφανές ότι ο κ. Κατσαφάδος θα προσπαθήσει να οικειοποιηθεί για λογαριασμό της κυβέρνησης του και του ίδιου προσωπικά, ακόμη και το μέτωπο των παρεμβάσεων που άνοιξε ο ΣΥΡΙΖΑ σε κεντρικές οδούς, όπως η Σωτήρος και η Τσαμαδού, ή τις αναπλάσεις στην περιοχή της Τρούμπας και στο Μικρολίμανο, αλλά και τόσα άλλα έργα στον Πειραιά που ολοκληρώθηκαν ή βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλάζοντας την εικόνα και τις εργασιακές και επενδυτικές δυνατότητες του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας». «Εμείς, ως κυβέρνηση το στοίχημα στον Πειραιά το κερδίσαμε και, μάλιστα, κάτω από τις πλέον αντίξοες οικονομικές συνθήκες. Η κυβέρνηση της ΝΔ καλά θα κάνει να μην αφήσει στο έλεος του Θεού τα έργα του ΣΥΡΙΖΑ, για την ανάπτυξη της πόλης μας και την ευμάρεια των κατοίκων της. Έργα που ούτε μπορούν να σηκώσουν την παραμικρή αμφισβήτηση, ούτε πρέπει να γίνουν αντικείμενα μικροπολιτικής αντιπαράθεσης στο όνομα μιας φθηνής επικοινωνιακής πολιτικής και σε βάρος των Πειραιωτών.

 Όσο για τον κ. Κατσαφάδο, ας καταλάβει επιτέλους ότι η βουλευτική ιδιότητα φέρει ευθύνες και απαιτεί γνώση, ενημέρωση και πολιτικό θάρρος. Λιγότερα από τα μισά αν προσπαθήσει, θα έχει κάνει κάποια πρόοδο στον μέχρι τώρα κενό περιεχομένου πολιτικό του βίο», κατέληξε η κ. Γεννιά.

Σαν Σήμερα Το ναυάγιο του «Χειμάρρα»: Ο ελληνικός «Τιτανικός» με τους 383 νεκρούς



Η βύθιση του ατμόπλοιου «Χειμάρρα» στις 19 Ιανουαρίου 1947 στον Νότιο Ευβοϊκό είναι το πιο πολύνεκρο ναυτικό δυστύχημα στην ιστορία της Ελλάδας και το πλοίο έχει μείνει γνωστό ως «Ο Τιτανικός της Ελληνικής Ακτοπλοΐας».
Το επιβατηγό ατμόπλοιο «Χειμάρρα», που ανήκε προηγουμένως στη Γερμανία με την ονομασία «Χέρτα», δόθηκε στη χώρα μας ως πολεμική επανόρθωση και το εκμεταλλευόταν το Δημόσιο.

Το «Χειμάρρα» απέπλευσε στις 8:30 το πρωί της 18ης Ιανουαρίου 1947, από τη Θεσσαλονίκη για τον Πειραιά, με 544 επιβάτες και 86 άνδρες πλήρωμα. Βρισκόμαστε στο μέσον του Εμφυλίου Πολέμου και το οδικό δίκτυο της χώρας ήταν σε κακή κατάσταση, αν όχι ανύπαρκτο. Έτσι, μια εναλλακτική διαδρομή από Θεσσαλονίκη προς Αθήνα ήταν μέσω θαλάσσης.
Στις 4:10 τα ξημερώματα της 19ης Ιανουαρίου το επιβατηγό ατμόπλοιο ενώ έπλεε στον Νότιο Ευβοϊκό προσέκρουσε λόγω της πυκνής ομίχλης στις βραχονησίδες «Βερδούγια», μεταξύ Νέων Στύρων και Αγίας Μαρίνας. Είναι η επικρατέστερη εκδοχή του ναυαγίου, γιατί υποστηρίζονται και άλλες απόψεις, όπως ότι προσέκρουσε σε μαγνητική θαλάσσια νάρκη ή ότι έγινε σαμποτάζ.
Η σφοδρή πρόσκρουση προκάλεσε εισροή υδάτων και σοβαρό πρόβλημα στο πηδάλιο του πλοίου, με αποτέλεσμα να παραμείνει ακυβέρνητο. Το πλήρωμα του «Χειμάρρα» δεν φρόντισε να διατηρήσει την τάξη κατά την εγκατάλειψη του σκάφους, που έγινε τελείως ανεξέλεγκτα.
Αν και το επιβατηγό βυθίστηκε μιάμιση ώρα αργότερα και σε απόσταση μόλις ενός μιλίου από την Αγία Μαρίνα, ο πανικός που επικράτησε κατά την εγκατάλειψη του πλοίου, το φοβερό ψύχος και τα ισχυρά θαλάσσια ρεύματα της περιοχής, είχαν ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 383 άνθρωποι. Ανάμεσά τους πολλά γυναικόπαιδα, πολιτικοί κρατούμενοι και χωροφύλακες συνοδοί.
Στη δίκη που ακολούθησε, ο δεύτερος πλοίαρχος Μπέρτολς, που ήταν βάρδια την ώρα του ναυαγίου, καταδικάστηκε σε φυλάκιση 20 μηνών και ο πλοίαρχος Μπελέσης σε φυλάκιση 15 μηνών με αναστολή. Για την απώλεια του πλοίου το Ελληνικό Δημόσιο εισέπραξε από την ασφάλεια 70.000 λίρες Αγγλίας.
Χρόνια αργότερα, ο δύτης Κώστας Θωκταρίδης και η ομάδα του πραγματοποίησαν έρευνες στο σημείο του ναυαγίου και ανέσυραν πολύτιμα αντικείμενα. Εκτέθηκαν μαζί με κειμήλια από το ναυάγιο του Τιτανικού στις αρχές του 2006 στο Ζάππειο.
ΠΗΓΗ  newsbomb.gr

ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΕΩΣ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΙΩΝ «Ο ΑΓΙΟΣ ΜΥΡΩΝ»


ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΕΩΣ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΙΩΝ «Ο ΑΓΙΟΣ ΜΥΡΩΝ»


Στην κοπή της πίτας της Ενώσεως των Απανταχού Αντικυθηρίων «Ο Άγιος Μύρων» που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 19/1/2020 στον Πειραιά, τον Δήμαρχο κ. Ευστράτιο Χαρχαλάκη εκπροσώπησε ο Αναπληρωτής Δημάρχου-Αντιδήμαρχος κ. Χαράλαμπος Σούγιαννης, που ανέγνωσε τον εξής χαιρετισμό:

«Αγαπητές και αγαπητοί συμπατριώτες και φίλοι, Καλή Χρονιά!

Λόγω των αλλαγών στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια δεν μπόρεσα να βρίσκομαι μαζί σας. Σας στέλνω όμως θερμούς χαιρετισμούς και ευχές για καλή νέα χρόνια και υγεία.

Όπως γνωρίζετε εδώ και σχεδόν 6 χρόνια που ασκώ τα καθήκοντα του Δημάρχου, καταβάλω μαζί με τους συνεργάτες μου κάθε δυνατή προσπάθεια, για την διαρκή ενίσχυση των Αντικυθήρων τόσο σε θέματα υποδομών όσο και ευρύτερα. Δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για να κάνω απολογισμό του έργου και των δράσεών μας για το νησί. Θα σταθώ μόνο στα εξής τρία:

1. Σε λίγες μέρες θα υπογράψουμε τη σύμβαση για τον περιφερειακό δρόμο του Ποταμού, που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Αττικής με 285.000€ και δημοπρατήθηκε από το Δήμο μας. Είναι ένα έργο ανάπτυξης που θα αναβαθμίσει και τις ιδιωτικές περιουσίες της ευρύτερης περιοχής. Το έργο αυτό είχα ζητήσει ο ίδιος να χρηματοδοτηθεί από την Περιφέρεια από το 2013 όταν ήμουν Πρόεδρος της Εγχώριας Περιουσίας και πράγματι τότε εντάχθηκε. Επειδή όμως το νησί μας ανήκει στο δίκτυο περιβαλλοντικής προστασίας NATURA, χρειάστηκαν σχεδόν 7 χρόνια για να πάρουμε την περιβαλλοντική αδειοδότηση.

2. Αναμένουμε την τελική έγκριση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων η οποία θα χρηματοδοτήσει με 20 εκατομμύρια Ευρώ την εμβληματική υποδομή του Εθνικού Αστεροσκοπείου στο νησί, το Εθνικό Παρατηρητήριο της Ελλάδας για την Κλιματική Αλλαγή. Πρόκειται για μια σπουδαία και μοναδική ευκαιρία ανάπτυξης των Αντικυθήρων, μέσα από την οποία θα προκύψουν μόνιμες θέσεις εργασίας και θα αυξηθεί η επισκεψιμότητα.

3. Υποστηρίζουμε ενεργά τις έρευνες στο Ναυάγιο των Αντικυθήρων. Μαζί με τις υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού, το Ίδρυμα Λασκαρίδη και τους λοιπούς μεγάλους χορηγούς, προετοιμάζουμε μια σειρά εκδηλώσεων για το 2020, έτος κατά το οποίο συμπληρώνονται 120 χρόνια από την ανεύρεση και πρώτη ανέλκυση του Ναυαγίου. Οι δράσεις αυτές θα κορυφωθούν με την επίσημη αδελφοποίηση του Δήμου Κυθήρων με το Δήμο Σύμης, προς τιμήν των Συμιακών Δυτών που βρήκαν το Ναυάγιο το 1900 και φυσικά με τα επίσημα αποκαλυπτήρια του Μνημείου των Δυτών στο νησί μας το προσεχές Φθινόπωρο.

Με το νέο Πρόεδρο της Κοινότητας Αντικυθήρων έχουμε καθημερινή συνεργασία και θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε από κοινού για την πρόοδο του νησιού και κυρίως για την αποτροπή της πληθυσμιακής του ερήμωσης που μας απασχολεί πολύ έντονα τα τελευταία χρόνια.

Με τις λίγες αυτές σκέψεις, εύχομαι σε όλες και όλους χρόνια πολλά και καλή χρονιά με υγεία».

0 Σπάνιο φαινόμενο:Μετεωρίτης στον ουρανό της Αίγινας

Η αντιπεριφερειάρχης Νήσων έχει ζητήσει ενημέρωση από όλους τους συναρμόδιους φορείς προς επιβεβαίωση ή μη της είδησης
Ένα εξαιρετικά σπάνιο φαινόμενο έκανε αισθητή την παρουσία του στην Αίγινα το βράδυ του Σαββάτου. Ψαράδες είδαν ένα φώτεινο αντικείμενο να κατευθύνεται προς την Αίγινα με ιλιγγιώδη ταχύτητα. Σύμφωνα με το piraeuspress.gr λίγη ώρα αργότερα οι αρμόδιες μετεωρολογικές υπηρεσίες επιβεβαίωσαν ότι είχαμε πτώση μετεωρίτη στην Αίγινα.


Η Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Βάσω Θεοδωρακοπούλου Μπόγρη, σύμφωνα με την ίδια πηγή, έχει ζητήσει ενημέρωση από όλους τους συναρμόδιους φορείς προς επιβεβαίωση ή μη της είδησης.
Την ίδια στιγμή μια άλλη μαρτυρία σχετικά με τη φημολογούμενη πτώση μετεωρίτη στον Αργοσαρωνικό, αναφέρει στο ίδιο site, πως πολλοί άκουσαν έναν εκκωφαντικό θόρυβο στο Πόρτο Ράφτη, χωρίς να εντοπίσουν την αιτία
 .ethnos.gr

ΚΗΡΥΓΜΑ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΙΒ' ΛΟΥΚΑ 19.01.2020



ΓΡΑΠΤΟΝ ΘΕΙΟΝ ΚΗΡΥΓΜΑ
Ἡ σημασία τῶν θαυμάτων

“Καί ἐγένετο ἐν τῷ ὑπάγειν αὐτούς ἐκαθαρίσθησαν” (Λουκ. ιζ’,14)

Ἀγαπητοί ἀδελφοί, ἀκούσαμε σήμερα κατά τήν ἀνάγνωση τοῦ Ἱεροῦ Εὐαγγελίου τό θαῦμα τῆς θεραπείας τῶν δέκα λεπρῶν ἀπό τόν Κύριο ἡμῶν Ἰησοῦ Χριστό. Η θεία ἀγάπη ὅμως, πού ἐκδηλώθηκε μέ τά θαύματα τοῦ Κυρίου, δέν περιορίσθηκε σέ ὑλικές βραχυπρόθεσμες εὐεργεσίες. Ὁ Χριστός δέν ἔδιωχνε μόνο δαιμόνια, δέν ἐθεράπευε μόνον ἀσθενεῖς, δέν ἔδινε μόνο ζωή σέ νεκρούς. Ἐθεράπευε κυρίως καί ζωογονοῦσε νεκρωμένες ἀπό τήν ἁμαρτία ψυχές. Νίκη κατά τοῦ κακοῦ εἶναι κυρίως ἡ πνευματική ἀναγέννηση. Αὐτή ἀποτελεῖ τό μέγα θαῦμα, πού θά ἦταν ἀδύνατον νά τό κατορθώσουν οἱ ἀνθρώπινες δυνάμεις.

 Ὁ Ἰησοῦς ἐπιτελοῦσε αὐτό τό μέγα θαῦμα τόσο μέ τό κήρυγμα, ὅσο καί μέ ὅλα τά ἄλλα μικρότερα θαύματα. Ξυπνοῦσε διαρκῶς στίς καρδιές τήν ἀγάπη καί τήν πίστη πρός Αὐτόν. Ὁ Κύριος ποτέ δέν χρησιμοποίησε βία γιά νά ἐνισχύσει τήν πίστη πρός αὐτόν. Ἐκτιμοῦσε βαθύτατα τήν ἐλευθερία τοῦ ἀνθρώπου καί δέν θαυματουργοῦσε γιά νά φοβίσει ἤ νά ὑποδουλώσει. Ἤθελε νά ἑλκύσει χωρίς νά ἐξαναγκάσει. Γι’ αὐτό ἀναζητοῦσε στίς ψυχές ἕνα μικρό σπόρο ἐμπιστοσύνης, μιά σπίθα πίστεως καί ἀγάπης πρίν θαυματουργήσει. Ὅπου ὁ Χριστός συναντοῦσε μόνο δυσπιστία, ἐκεῖ, ὅπως ἀναφέρει τό Εὐαγγέλιο, δέν θαυματουργοῦσε.
Ἄς ἀκούσουμε ὅμως ἕναν σύγχρονο ἅγιο ἀπό τήν Ρωσία, τόν ἅγιο Ἰωάννη τῆς Κρονστάνδης, πού ἐδαπάνησε τήν ζωή του περιοδεύοντας τίς ἐπαρχίες τῆς Ρωσίας ἀνακουφίζοντας τούς πιστούς μέ τό κήρυγμά του, τήν ἐξομολόγηση ἀλλά καί τά θαύματά του. Ὁ ἅγιος Ἰωάννης δίδασκε ὅτι “γιά μᾶς εἶναι ἀρκετό τό μέγιστο θαῦμα, ἡ σάρκωσις δηλαδή τοῦ Θεοῦ Λόγου, τά πάθη Του, ἡ σταυρική θυσία καί ἡ Ἀνάστασίς Του...Ἡ σωτηρία ἀπό τήν ἁμαρτία, πού διαπότισε ὅλη τήν ύπαρξή μας, ὅπως τό λάδι διαποτίζει τό χαρτί, ἀποτελεῖ τό πραγματικό θαῦμα. Θαῦμα πού προϋποθέτει πίστη στόν Χριστό, μετάνοια καί κοινωνία τῶν Ἀχράντων Μυστηρίων”.

Σ’ αὐτό τό θαῦμα ἔστρεφε τήν προσοχή, ὅταν μιλοῦσε γιά τήν ἱστορία τῆς Ἐκκλησίας: “Διαβάστε τήν ἱστορία τῶν ἁγίων, τήν ἱστορία τῆς Ἐκκλησίας, καί θά γνωρίσετε ἄπειρα θαύματα. Θά δεῖτε λύκους πού ἔγιναν ἀρνάκια. Θά δεῖτε ἀσώτους, πού ἔγιναν ἐγκρατεῖς. Θά δεῖτε ἀνθρώπους μέ ἀξιώματα καί τρυφηλή ζωή, πού φόρεσαν τό ταπεινό ἔνδυμα τοῦ Μοναχοῦ”. Ο ἴδιος ἅγιος μᾶς λέγει ὅτι «θαύματα συνεχίζουν νά ἐπιτελοῦνται ἀπό τούς χριστιανούς πού ζοῦν μέ συνέπεια. Οἱ χριστιανοί αὐτοί μποροῦν νά μετακινοῦν ὄρη! Ὄχι γήινα ὄρη, ἀλλά ὄρη θλίψεων καί πειρασμῶν, πού πλακώνουν τήν καρδιά...Νικοῦν τά πάθη, καθαρίζονται ἀπό τόν ρύπο τῆς ἁμαρτίας καί ἐνισχύονται μέ ἠθικές δυνάμεις».

Ὁ ἅγιος Ἰωάννης συνδέει τίς ἐπιτυχίες τῶν πιστῶν στήν πνευματική τους ζωή μέ τήν Θεία Κοινωνία. “Κύριε!, ἀναφωνεῖ ὁ Ἅγιος Ἰωάννης, πῶς νά Σέ ὑμνήσω καί πῶς νά Σέ δοξάσω γιά τά θαύματα τῶν Ἀχράντων Μυστηρίων; Νιώθω τήν δύναμή τους στόν ἑαυτό μου. Τήν διακρίνω καί στούς δούλους Σου, πού κοινωνοῦν ἔπειτα ἀπό εἰλικρινῆ ἐξομολόγηση”.

Οἱ θαυματουργίες εἶναι μαρτυρία τῆς θείας ἀγάπης. “Ὁ Θεός εἶναι ἡ πανάγαθη, ἡ πάνσοφη, καί παντοδύναμη Ὕπαρξη. Προσφέρει τά δῶρα Του πλουσιοπάροχα σάν Πανάγαθος, συνετά σάν Πάνσοφος, παντοῦ καί πάντοτε σάν Παντοδύναμος”.
Πρωτ. π.Θεολόγος Παντελῆς