Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2020

ΒΑΤΙΚΑ:ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΝΕΑΠΟΛΗ.




Κύθηρα Αντικύθηρα Μένουμε εδώ.Το παραλήρημα του κυρίου Χαρχαλάκη.Δ/Τ


Το παραλήρημα του κυρίου Χαρχαλάκη τις τελευταίες μέρες αποδυκνύει περίτρανα την θέση αδυναμίας που έχει βρεθεί ο Δήμαρχος . 
Είναι τουλάχιστον διαστροφικό δήμαρχος να απαιτεί από τους δημοτικούς συμβούλους τις αντιπολίτευσης να υπέρψηφίσουν έναν προϋπολογισμό που δεν κάνει καν κουβέντα για το πολύχρονο ζήτημα των σχολικών κτιρίων , για την ανάδειξη και δημιουργική επίλυση των προβλημάτων των παιδιών , εφήβων , για την γυναίκα , τις μονογονεϊκές οικογένειες και την τρίτη ηλικία.
 Ένας προϋπολογισμός που συνεχίζει να μαραζώνει την γη των νησιών μας , αφού δεν υπάρχει ίχνος αναφοράς για την ανάπτυξη της πρωτογενούς οικονομίας και της προστασίας της φύσης. Ένας προϋπολογισμός θαρρείς βγαλμένος από τα συρτάρια εργολάβων και κατασκευαστών.
 Ένας προϋπολογισμός που θα συνεχίσει να απομακρύνει τους νέους ανθρώπους από το νησί. Ένας προϋπολογισμός που εδώ θα είμαστε και θα δούμε τελικά και σε τι ποσοστό θα εκτελεστεί. 
Παράλληλα ο δήμαρχος εντέχνως αποκρύβει την ουσία του θέματος για τον αντιδημοκρατικό εκλογικό νόμο και αρνείται να πάρει θέση δημοσίως. 
Κύριε Δήμαρχε οι συνδημότες μας απαιτούν από την αντιπολίτευση να σταθεί στο ύψος της και να υπηρετήσει τα συμφέροντα του λαού , κάτι για τα οποία εκλέχθηκε .
Δυστυχώς για σας αλλά ευτυχώς για όλους εμάς τους ανθρώπους που ζούμε , αναπνέουμε και λατρεύουμε αυτόν το τόπο δεν έχουμε γίνει ακόμα σουλτανάτο αλλά ούτε θα το επιτρέψουμε.

ΥΓ. Δήμαρχε μην βιαστείτε να απαντήσετε , άλλωστε υπάρχουν και πολλά άλλα για αργότερα.


ΥΓ. Δεν θα μπούμε σε καμία διαδικτυακή ανταλλαγή απόψεων , ότι έχουμε να πούμε στο Δημοτικό συμβούλιο και στις αρμόδιες διαδικασίες.

Κύθηρα Αντικύθηρα Μένουμε εδώ - Δημήτρης Κοντολέων

Νικόλαος Μανωλάκος: «Διακυβέρνηση ευθύνης σε δύσκολους καιρούς»

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΑΝΩΛΑΚΟΣ Βουλευτής Α ́ Πειραιώς και Νήσων-ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 


Πειραιάς, 24/1/2020 

                                 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Νικόλαος Μανωλάκος: «Διακυβέρνηση ευθύνης σε δύσκολους καιρούς»Τη στήριξή του στον εκλογικό νόμο που θα εφαρμοστεί από τις μεθεπόμενες εθνικές εκλογές, εξέφρασε ο Βουλευτής Α' Πειραιώς και Νήσων κ.Νικόλαος Μανωλάκος,κατά την πρώτη ημέρα συζήτησης στην Ολομέλεια, ]του σχετικού νομοσχεδίου του Υπουργείου Εσωτερικών. 
 «Ο στόχος δεν είναι άλλος, από τη διασφάλιση ενός σταθερού κυβερνητικού σχήματος έναντι ρευστών πολιτικών συνασπισμών και σχηματισμών ακυβερνησίας.Σε καμία περίπτωση δεν αποδυναμώνεται η λογική της δημιουργίας πολιτικών συγκλήσεων. Αντίθετα, προωθούνται συγκλίσεις αληθινές και όχι ευκαιριακές, ανόμοιες και τελικά επικίνδυνες για τη χώρα», σημείωσε χαρακτηριστικά από το βήμα της Βουλής,αναφερόμενος στις επιβεβλημένες αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση, προκειμένου να ξεπεραστούν τα αδιέξοδα ακυβερνησίας,που θα προκαλούσε ο εκλογικός νόμος που ψηφίστηκε επί ΣΥΡΙΖΑ.  
Ο Αντιστράτηγος ε.α. Βουλευτής Α' Πειραιώς και Νήσων, εστιάζοντας στις ρυθμίσεις που ενισχύουν την πολιτική σταθερότητα της χώρας, έκανε ειδική μνεία στα εθνικά θέματα για μία ακόμη φορά και υπογράμμισε την αναγκαιότητα σύμπνοιας και ομοψυχίας: «Το σύστημα αυτό βάζει σε προτεραιότητα την ευθύνη στη διακυβέρνηση, κυρίως τις ώρες αυτές που έχουμε ζητήματα εθνικής σημασίας να μας προβληματίζουν. Ειδικά σε μια δύσκολη περίοδο, που η χώρα μας θα κληθεί να αντιμετωπίσει σοβαρούς κινδύνους και προκλήσεις από τους γείτονές μας εξανατολών».

Η Κυβέρνηση καταργεί τα Λιμενικά Ταμεία,Μέσα στο 2020 η φεύγουν από τους Δήμους και πηγαίνουν στο κράτος

Σχέδιο νόμου για τον εκσυγχρονισμό του νομοθετικού πλαισίου στην ακτοπλοΐα, προωθεί ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, όπως προανήγγειλε μιλώντας στο 5ο Ναυτιλιακό Συνέδριο της Ναυτεμπορικής.
Στην ακτοπλοΐα προωθούμε σχέδιο νόμου για τη διόρθωση των κακώς κειμένων, αλλά και την εξάλειψη των πολλών γκρίζων ζωνών, που, υπάρχουν μέχρι σήμερα, επιτρέποντας διαφορετικές ερμηνείες, οι οποίες με την σειρά τους προκαλούν μια ακτοπλοΐα πολλών ταχυτήτων, είπε ο κ. Πλακιωτάκης. «Στο θέμα αυτό θα είμαι κάθετος. Θα υπάρξουν κανόνες. Κανόνες κοινοί για όλους», τόνισε ο υπουργός.
Αναφέρθηκε επίσης και στο μεταφορικό ισοδύναμο σημειώνοντας ότι θα διορθωθούν στρεβλώσεις για να καταστεί το μέτρο αυτό ένα πραγματικά αναπτυξιακό εργαλείο για τα νησιά μας, μέσο του οποίου θα επιτευχθεί κοινωνική συνοχή και οικονομική ανάπτυξη.
«Ειδικά στον τομέα της νησιωτικότητας τα όσα θα συμβούν στην διάρκεια του 2020 θα είναι πρωτόγνωρα μιας και είμαστε αποφασισμένοι να χρησιμοποιήσουμε κάθε πρόσφορο μέσο και τρόπο, ώστε να ενισχύσουμε και να ενδυναμώσουμε την νησιωτική επιχειρηματικότητα», είπε ο κ. Πλακιωτάκης.
Αναφερόμενος στο ελληνικό νηολόγιο ο υπουργός Ναυτιλίας υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση προχώρησε στην τροποποίηση των διατάξεων του Ν.27/75 και πλέον τυγχάνουν των ευεργετικών φορολογικών διατάξεων όχι μόνο οι πλοιοκτήτες αλλά και οι ναυλωτές γυμνών πλοίων. Με αυτό τον τρόπο εκσυγχρονίσαμε το θεσμικό πλαίσιο ώστε να συμβαδίζει με τα όσα συμβαίνουν στην παγκόσμια ναυτιλία εδώ και χρόνια, ανέφερε.
Εξάλλου, συνέχισε, «είμαστε από τις πρώτες χώρες που με διάταξη νόμου υιοθετήσαμε πλήρως την σύσταση του ΙΜΟ και προβλέψαμε διοικητικές κυρώσεις κατά εκείνων των προμηθευτών καυσίμων που προμηθεύουν ναυτιλιακά καύσιμα που δεν καλύπτουν την απαίτηση για αποθεωμένα καύσιμα».
Παραλλήλως, μέσα στο 2020, όπως είπε, θα έχει ολοκληρωθεί η πλήρης ψηφιοποίηση της διαδικασίας νηολόγησης πλοίων, εξαλείφοντας κυριολεκτικά την γραφειοκρατία και καθιστώντας με τον τρόπο αυτό ισχυρά ανταγωνιστική την γαλανόλευκη και το εθνικό νηολόγιο.
Ο κ. Πλακιωτάκης αναφερόμενος στον λιμενικό τομέα είπε ότι ολοκληρώθηκαν οι μελέτες βιωσιμότητας για κάθε ένα από τα δέκα περιφερειακά λιμάνια ανώνυμες εταιρείες «και μέσα στο 2020 προχωράμε στο διαγωνιστικό μέρος, εκκινώντας από τα λιμάνια εκείνα που ήδη γνωρίζουμε πως έχουν προκαλέσει σημαντικό επενδυτικό ενδιαφέρον». «Με τον τρόπο αυτό, αντί για το μοντέλο των υποπαραχωρήσεων, που όπως ευθύς εξ αρχής είχα δηλώσει, έτσι όπως ήταν σχεδιασμένο δεν θα απέδιδε, διασφαλίζουμε την ανάπτυξη κάθε λιμανιού, με βάση τα πλεονεκτήματα και τις ιδιαιτερότητες του» σημείωσε.
Σημείωσε ακόμη ότι στον λιμενικό τομέα εντός του έτους θα υπάρξει και άλλη μια σημαντική εξέλιξη, καθώς «θα περάσουν στον έλεγχο της Πολιτείας, τα 71 λιμάνια ή λιμενικές εγκαταστάσεις υποδοχής πλοίων την διαχείριση των οποίων έχουν Δήμοι και Κοινότητες σε όλη την Ελλάδα».
Για τον ιδιαίτερα κρίσιμο τομέα της ναυτικής εκπαίδευσης, ο κ. Πλακιωτάκης είπε ότι «αναλάβαμε πρωτοβουλίες ώστε να ενεργοποιηθεί άμεσα το ΚΕΣΕΝ Μακεδονίας το οποίο παρέμενε ανενεργό, ενώ ολοκληρώσαμε και όλες τις αναγκαίες εργασίες αποκατάστασης των ζημιών που είχαν υποστεί οι κτιριακές υποδομές της Σχολής Πλοιάρχων της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Ασπροπύργου».
Ευχαρίστησε στο σημείο αυτό τόσο την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών, όσο και προσωπικά τον πρόεδρο της κ. Θεόδωρο Βενιάμη «για την σημαντική συμβολή του στα έργα αυτά» σημειώνοντας πως «αν δεν είχε στηρίξει την προσπάθεια μας τίποτε δεν θα ήταν εφικτό».
Υπενθύμισε επιπλέον ότι η κυβέρνηση αύξησε τον αριθμό των εισερχομένων σπουδαστών, ενώ ήδη, όπως είπε, έχει ξεκινήσει η διαδικασία του πλήρους εκσυγχρονισμού των κτιριακών και άλλων υποδομών της ΑΕΝ Ασπροπύργου με απώτερο στόχο να καταστεί Ακαδημία πρότυπο.
«Η ναυτική εκπαίδευση είναι ένας τομέας στον οποίον στην διάρκεια του 2020 θα δώσουμε ξεχωριστή βαρύτητα, με την κατάθεση σχέδιο νόμου που θα επιχειρεί να εκσυγχρονίσει τη Δημόσια ναυτική εκπαίδευση, μέσα από μια ολιστική προσέγγιση, ενώ συνάμα θα δημιουργεί και τις προϋποθέσεις ανάπτυξης της ιδιωτικής ναυτική εκπαίδευσης» κατέληξε ο υπουργός.
Πηγή: aftodioikisi.gr

ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ&ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ


ΣΤΡΑΤΟΣ ΧΑΡΧΑΛΑΚΗΣ.Απάντηση στον κ. Νίκο Μαγουλά

Απάντηση στον κ. Νίκο Μαγουλά


Αντιπαρέρχομαι την μομφή ότι οι απαντήσεις μου είναι διχαστικές θυμίζοντας στους πάντες ότι η παράταξη στην οποία ανήκει ο κ. Μαγουλάς προεκλογικά πήρε βραβείο διχαστικού και ακραία ανούσιου αντιπολιτευτικού λόγου (έκαναν θέμα 5 καμένες λάμπες στα Αντικύθηρα!) και απαντώ επί της ουσίας:
Όποιος διαφωνεί με έναν Προϋπολογισμό δεν τον ψηφίζει. 
Στην Οικονομική Επιτροπή δεν γίνεται ψηφιακή καταγραφή γιατί είναι συνειδητή επιλογή μας να υπάρχει ελεύθερη συζήτηση, χωρίς χρονικούς περιορισμούς και χωρίς τις τυπικότητες που επιβάλλονται στις συνεδριάσεις του Δ.Σ. Ευτυχώς, για την αλήθεια, η Οικονομική Επιτροπή έχει 7 μέλη και μπορούν να ερωτηθούν άπαντες για τη στάση ενός εκάστου στις 2 συνεδριάσεις ψήφισης του Π/Υ. Δεν υπήρξαν ακραίες πιέσεις και άλλα τέτοια ευφυολογήματα. 
Αυτά είναι προφάσεις. Ο Αντιδήμαρχος κ. Κομηνός παρότρυνε τον κ. Μαγουλά να ψηφίσει τον Προϋπολογισμό και αυτό ΔΕ συνιστά "ακραία πίεση" αλλά πολιτική τοποθέτηση.
Σε ό,τι αφορά την παραίνεση του κ. Μαγουλά "να σταματήσει η διχαστική ρητορική" τον ενημερώνω ότι οι πολιτικές τοποθετήσεις, που ενίοτε είναι σκληρές τόσο σε τοπικό επίπεδο όσο και ευρύτερα, δεν μπορούν να χαρακτηριστούν ως "διχαστική ρητορική". 
Οι απαντήσεις μου για το ζήτημα της καταψήφισης του Προϋπολογισμού από το σύνολο της Αντιπολίτευσης αποκρυσταλλώνουν την πραγματικότητα και στόχο έχουν να ενημερώσουν τους Κυθηρίους και Αντικυθηρίους για τους λόγους αυτής της στάσης της Αντιπολίτευσης. 
Την ενημέρωση αυτή την αξιώνει ο κυθηραϊκός λαός και δεν μπορεί κανείς να του τη στερήσει, κυρίως όταν παραμένει ουσιωδώς αναπάντητο το ερώτημα τί άλλαξε μέσα σε 5 μέρες μεταξύ της συνεδρίασης της ΟΕ που ο Π/Υ ψηφίστηκε ομόφωνα και της συνεδρίασης του ΔΣ που η Αντιπολίτευση τον καταψήφισε (το λευκό είναι ακόμα χειρότερο από το όχι - σημαίνει δεν παίρνω θέση, δεν έχω άποψη).
Η συναίνεση, η σύμπνοια και η συνεργασία προϋποθέτουν αξιόπιστο πολιτικό λόγο. Μέχρι σήμερα δυστυχώς βιώνουμε πλήρη αναξιοπιστία από την αντιπολίτευση και αυτό φάνηκε όχι μόνο στην ψήφιση του Προϋπολογισμού αλλά και στην ψήφιση των τουριστικών εκθέσεων πριν 2 περίπου μήνες. 
Ο ίδιος ο κ. Παναγόπουλος ζήτησε να έρθει το θέμα προ ημερησίας διάταξης, ο ίδιος συμφώνησε μαζί με τον κ. Κοντολέοντα για την υπερψήφισή του στο γραφείο μου και ήταν ο ίδιος και η παράταξή του την επομένη ακριβώς ημέρα που το καταψήφισαν πομπωδώς στο Δ.Σ. με την παράταξη του κ. Κοντολέοντος να είναι η μόνη που τήρησε το λόγο της.
Αξιοπιστία λοιπόν και κυρίως επιχειρήματα. Όταν κρίνει ότι ένας Π/Υ στερείται αναπτυξιακής διάστασης ΑΝΤΙΠΡΟΤΕΙΝΕΙΣ δικό σου σχέδιο με τις δικές σου προτεραιότητες, με κοστολογημένα έργα, με ισοσκέλιση εσόδων και εξόδων. Τα υπόλοιπα είναι θεωρίες. 

Εδώ είμαστε και εδώ θα είμαστε πάντα ανοιχτοί στη συνεργασία πάντα όμως με προϋπόθεση την αξιοπιστία και τα επιχειρήματα. 

ΥΓ 1: δεν σχολιάζω τα περί προεκλογικών επιταγών ή ρουσφετολογικών έργων, πιστεύω ότι θα εκφραστούν οι Τοπικοί Πρόεδροι που ζήτησαν τα έργα του Π/Υ.

ΥΓ 2: το αν θέλουμε και επιδιώκουμε συνεργασία ή όχι έχει ήδη αποδειχθεί. Εάν δεν την θέλαμε δεν θα προτείναμε στον κ. Μαγουλά την αντιπροεδρία της Οικονομικής Επιτροπής, χωρίς καμία προς τούτο υποχρέωση εκ του Νόμου.

ΥΓ 3: αναφορικά με την σημερινή επιστολή παραίτησης του κ. Αλεβιζόπουλου ΒΕΒΑΙΩΝΩ ότι από την 01/09/2019 μέχρι σήμερα ΟΥΔΕΠΟΤΕ ασχολήθηκε με το παραμικρό θέμα των Αντικυθήρων, ούτε είχε την παραμικρή προσπάθεια συνεργασίας με το Δήμαρχο, τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο και τον Πρόεδρο της Κοινότητας.
Stratos Charchalakis

Πρόεδρος της Επιτροπής Νησιωτικής Πολιτικής της ΚΕΔΕ ο Δήμαρχος Κυθήρων

Με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος και ύστερα από πρόταση του Προέδρου της ΚΕΔΕ, Δημάρχου Τρικκαίων κ. Δημήτρη Παπαστεργίου, ο Δήμαρχος Κυθήρων κ. Ευστράτιος Χαρχαλάκης ορίστηκε Πρόεδρος της Επιτροπής Νησιωτικής Πολιτικής της ΚΕΔΕ, που πλέον θα ονομάζεται Επιτροπή Νήσων και Πολιτικής Συνοχής για την τρέχουσα δημοτική θητεία με αντιπρόεδρο το Δήμαρχο Κάσου κ. Μιχάλη Ερωτόκριτο.

Στην Επιτροπή, που επιλαμβάνεται ζητημάτων νησιωτικής πολιτικής και εισηγείται σχετικά προς το ΔΣ και τη Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ, συμμετέχουν Δήμαρχοι νησιών από όλη την Ελλάδα με στόχο τη διαμόρφωση ευνοϊκών προς τις νησιωτικές κοινωνίες πολιτικών και την άρση θεσμικών, κοινωνικών, οικονομικών και λοιπών ανισοτήτων με προώθηση της πολιτικής συνοχής. Μείζον ζήτημα προφανώς παραμένει το μεταναστευτικό που επιβαρύνει συγκεκριμένα νησιά με τρόπο άνισο ως προς την ηπειρωτική χώρα.

Μετά την απόφαση του ΔΣ της ΚΕΔΕ, ο Δήμαρχος Κυθήρων προέβη στην εξής δήλωση: «Ευχαριστώ από καρδιάς τόσο τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ κ. Παπαστεργίου, όσο και τους Αντιπροέδρους, τη Διοίκηση και το Δ.Σ. συνολικά για την τιμή να με εκλέξουν Πρόεδρο της Επιτροπής Νησιωτικής Πολιτικής της ΚΕΔΕ. Σε συνεργασία με τους συναδέλφους δημάρχους των νησιών και φυσικά με τη Διοίκηση της ΚΕΔΕ, θεσμικά και με συγκεκριμένες προτάσεις, πιστεύω ότι θα συμβάλλουμε στη διαμόρφωση νέων ευνοϊκών πολιτικών για τα νησιά μας αλλά και στη θεσμική θωράκιση και ενίσχυση των νησιωτικών Δήμων που έχουν ιδιαίτερα προβλήματα να αντιμετωπίσουν με σοβαρότερο όλων την έλλειψη προσωπικού και τεχνοκρατικής υποστήριξης». 

ΝΙΚΟΛΑΟΣ Π.ΜΑΓΟΥΛΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ.ΑΠΑΝΤΗΣΗ επι ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

                                                    Κύθηρα 24 Ιανουαρίου2020 
  
ΑΠΑΝΤΗΣΗ επι ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

(Ανάρτηση στις 23 Ιανουαρίου2020 Δημάρχου Κυθήρων κ Αντικυθήρων Στράτου Χαρχαλάκη σε μέσω κοινωνικής δικτύωσης)
Σε πρόσφατη ανάρτησή του ο κύριος Χαρχαλάκης επιτίθεται ξανά και ξανά επί πάντων, δαιμονοποιεί καταστάσεις, λειτουργεί βαθιάδιχαστικά απέναντι στο Κυθηραϊκό λαό.

Είμαστε μάρτυρες τις τελευταίες μέρες όπου κατηγορεί την Μείζονα Αντιπολίτευση,την Ελάσσονα Αντιπολίτευση, αναφέρεται σε δελτία τύπου που ποτέ δεν αναρτήθηκαν, κατηγορεί γενικά όποιον έχει διαφορετική γνώμη από την δική του.  
Αυτές είναι γνωστές τακτικές που ακολουθεί ώστε να αποπροσανατολίσε ιτην κοινή γνώμη από τα θέματα ουσίας.
Εγώπροσωπικά δεν θα διολισθήσω σε αυτή την πρακτική. Επίπροσωπικού οφείλω να ενημερώσω τον Κυθηραϊκό λαό πως ουδέποτε ... "δήλωσα«πλήρως καλυμμένος» και ΥΠΕΡ ψήφισατον Προϋπολογισμό χωρίς να θέσω κανένα άλλο ζήτημα...". Αυτό βέβαια θα ήταν εύκολο να αποδειχθεί αν κρατούνταν πρακτικά στις συνεδριάσεις της Οικονομικής επιτροπής,κάτι που παράτυπα και παράνομα επιμένει ο Δήμαρχος πως δεν μπορεί να γίνει,και φυσικά δεν γίνεται.

Η δική μου θέση ήταν πως επειδή δεν είχα αρκετό χρόνο να μελετήσω πλήρως ένα τόσο σοβαρό θέμα όπως το τεχνικό πρόγραμμα και ο προϋπολογισμός καθώς αυτά μας εστάλησαν λίγες μόνο ημέρες πριν την συνεδρίαση,και καθώς δεν συμφωνούσα στις βασικές αρχές της πολιτικής που εξέφραζε αυτός ο προϋπολογισμός, επιθυμούσα να ψηφίσω λευκό,επιφυλασσόμενος για το δημοτικό συμβούλιο.
  
Μετά από έντονες πιέσεις που δέχθηκα εντός της οικονομικής επιτροπής για να αλλάξω την απόφασή μου, καθώς ήμουν ο μόνος που δεν είχα ψηφήσει υπέρ,και προκειμένου να δοθεί στην δημοσιότητα ένα μήνυμα ενότητας και σύμπνοιας για το καλό του Κυθηραϊκού λαού, αποφάσισα να αλλάξω την αρχική μου απόφαση και να ψηφίσω υπέρ του προϋπολογισμού και του τεχνικού προγράμματος,ΕΠΙΦΥΛΑΣΣΟΜΕΝΟΣ πάντα για την τελική μου απόφαση στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου κατέστη σαφές από το σύνολο της αντιπολίτευσης πως η υλοποίηση του τεχνικού προγράμματος στερείτο αναπτυξιακής πολιτικής, περιείχε μεταξύ άλλων έργα ρουσφετολογικού χαρακτήρα και εξόφλησης των προεκλογικών γραμματίων
Ως εκ τούτου δεν μπορούσα ούτε εγώ,αλλά ούτε και η παράταξη στην οποία ανήκω,να υπερψηφίσουμε ένα τέτοιο τεχνικό πρόγραμμα,και ψήφισα συνειδητά "ΟΧΙ", ένα άκυρο όχι,σύμφωνα με τον καταχρηστικό πρόσφατο νόμο,μια ψήφο διαμαρτυρίας. 
Στην συνεδρίαση του προϋπολογισμού εγώ και η παράταξη στην οποία ανήκω,ψηφίσαμε ΛΕΥΚΟ, αναλογιζόμενοι πως ο προϋπολογισμός περιέχει και άλλα στοιχεία εκτός του τεχνικού προγράμματος,στοιχεία αναγκαία για την λειτουργία του Δήμου μας. 
Στην Ελλάδα έχουμε δημοκρατία και ελευθερία του λόγου και είναι αναφαίρετο δικαίωμα του κάθε Πολίτη και Δημοτικού Συμβούλου να έχει διαφορετική γνώμη από τον κύριο Χαρχαλάκη και την Συμπολίτευση του Δήμου Κυθήρων.
Προτείνω λοιπόν να σταματήσει αυτή η διχαστική ρητορική και να επικεντρωθούμε όλοι στην ανάπτυξη των νησιών μας.
                                                                     
 Με Εκτίμηση  
 Δημοτικός Σύμβουλος Νικόλας Π. Μαγουλάς 


ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΛΕΒΙΖΟΠΟΥΛΟΣ:ΔΗΛΩΣΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ

                                

                                ΔΗΛΩΣΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ 
Αξιότιμοι κύριοι, Με γνώμονα την αλήθεια και με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους Κυθήριους και κυρίως στους Αντικυθήριους συμπολίτες μας, θα ήθελα να δηλώσω τα εξής : Μετά τις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές, η κυβέρνηση προέβη σε αποφάσεις οι οποίες ουσιαστικά ακυρώνουν πλήρως το θεσμό της αντιπολίτευσης στην τοπική αυτοδιοίκηση καθιστώντας το ρόλο μας κατά βάση διακοσμητικό. 
Πιο συγκεκριμένα, η θεσμοθέτηση της οικονομικής επιτροπής υπερκαλύπτει την υπόσταση του Δημοτικού Συμβουλίου, ακυρώνοντας κάθε έναν δημοτικό σύμβουλο της αντιπολίτευσης. Επίσης, σε ότι αφορά τις μονοεδρικές (όπως των Αντικυθήρων), και εδώ η κυβέρνηση με νόμο «ακυρώνει» τις αρμοδιότητες των εκλεγμένων όταν αυτοί προέρχονται από το χώρο της αντιπολίτευσης, δίνοντάς τις «χαριστικά» σε πρόσωπα μη εκλεγμένα από τους ψηφοφόρους. 
Συνεπώς, αν και έχω εκλεγεί στην έδρα των Αντικυθήρων, οι ευθύνες και οι αρμοδιότητες πέρασαν στη συμπολίτευση όπου εκείνη όρισε το δικό της αρμόδιο και συγκεκριμένα έναν εκ των αντιδημάρχων. 
Πέραν των ανωτέρω, η θεσμοθέτηση της μη καταμέτρησης της αρνητικής ψήφου στο δημοτικό συμβούλιο, αποδυναμώνει και πάλι τις δημοκρατικές διαδικασίες και καθιστά κάθε έναν από εμάς που έχει διαφορετική άποψη άνευ ρόλου. 
Παρόλα τα ανωτέρω νέα δεδομένα, θα ήθελα να τονίσω ότι έχοντας πλήρη συνείδηση του χρέους που είχα απέναντι στους Αντικυθήριους συμπολίτες μας, έγινε εκ μέρους μου ειλικρινής προσπάθεια για συνεργασία και συνεννόηση με την συμπολίτευση σε ότι αφορά τα ζητήματα των Αντικυθήρων, δυστυχώς όμως αυτή δε βρήκε καμία ανταπόκριση. 
Δια της παρούσης υποβάλλω την παραίτησή μου από τη θέση του Δημοτικού συμβούλου του Δήμου Κυθήρων και Αντικυθήρων. 
Θα ήθελα ιδιαίτερα να ευχαριστήσω τους Αντικυθήριους συμπολίτες μας που με πίστεψαν και με τίμησαν με τη ψήφο τους και να τους παραθέσω την ειλικρινή διάθεση που είχα να δικαιώσω την απόφασή τους. 

 Με τιμή 
ΑΛΕΒΙΖΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ