Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2020

Ανακοίνωση εκμίσθωσης ακινήτων Πατρίκιας Σχολής Καραβά Κυθήρων





Επιστρέφονται χρήματα σε συνταξιούχους του ΟΓΑ που παρακρατήθηκαν κατά λάθος

Σε 3.577 λογαριασμούς συνταξιούχων του ΟΓΑ θα επιστραφούν χρήματα που παρακρατήθηκαν εκ παραδρομής κατά την εκκαθάριση των συντάξεων του μηνός Φεβρουάριου 2020.
Όπως αναφέρεται στι σχετική ανακοίνωση της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ), τα ποσά που θα πιστωθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου, αφορούν υγειονομική περίθαλψη επί του εξωιδρυματικού επιδόματος.

ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΑ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ

ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΑ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ
Επισκέφθηκα στα Αντικύθηρα των 25 μόνιμων κατοίκων όπου ενημέρωσα τον Πρόεδρο Γιώργο Χαρχαλάκη για τα νέα έργα που εντάχθηκαν στον Προϋπολογισμό του Δήμου μας που ψηφίστηκε την προηγούμενη εβδομάδα. Αυτή τη στιγμή στο νησί προχωρούν με ταχείς ρυθμούς οι εργασίες ολοκλήρωσης του σύγχρονου ΧΥΤΥ με χρηματοδότηση του ΠΕΠ Αττικής και η αποκατάσταση του παλαιού ΧΑΔΑ έχει ήδη ολοκληρωθεί. Επισκέφθηκα επίσης το Ιατρείο όπου ενημερώθηκα από τον υπηρετούντα Ιατρό Χρήστο Νταή για ορισμένες ανάγκες συντήρησης που έχουν ενταχθεί στο νέο Π/Υ του Δήμου μας.
Τα έργα που περιλαμβάνει ο Π/Υ 2020 του Δήμου Κυθήρων για τα Αντικύθηρα είναι τα ακόλουθα:
1. Περιφερειακός Δρόμος Ποταμού: Το έργο έχει συνολικό προϋπολογισμό 285.000€ και χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Αττικής. Η σύμβαση με τον ανάδοχο θα υπογραφεί μέχρι 15/2. Το έργο αυτό εντάχθηκε στον Προϋπολογισμό της Περιφέρειας το 2013-4, όταν ήμουν Πρόεδρος της Εγχωρίου Περιουσίας μετά από αίτημά μου προς τον τότε Αντιπεριφερειάρχη κ. Δημ. Κατσικάρη. Η περιβαλλοντική αδειοδότηση του έργου απαίτησε σχεδόν 6 χρόνια!
2. Μνημείο Συμιακών Σφουγγαράδων με προϋπολογισμό 75.000€ που χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Αττικής. Έχει υπογραφεί η σύμβαση και το Μνημείο θα ολοκληρωθεί μέσα στο 2020, έτος κατά το οποίο συμπληρώνονται 120 χρόνια από την εύρεση και πρώτη ανέλκυση του Ναυαγίου των Αντικυθήρων.
3. Ανόρυξη και αξιοποίηση υδρευτικών γεωτρήσεων στα Αντικύθηρα: 40.000€. Θα γίνουν 2 υδρευτικές γεωτρήσεις στον Άσπρο Λάκκο και τα Χαρχαλιανά.
4. Τσιμεντόστρωση δρόμου Καμαρέλας Αντικυθήρων: 40.000€
5. Συντήρηση αγροτικής οδοποιίας Αντικυθήρων: 24.800€
6. Συντήρηση δημοτικών ακινήτων Αντικυθήρων: 24.800€
7. Συντήρηση Δημοτικού Ελικοδρομίου Αντικυθήρων: 24.800€
8. Προμήθεια αυτόνομου πυροσβεστικού οχήματος ΔΚ Αντικυθήρων (ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ): 50.000€
9. Συντήρηση Δ.Σ. Αντικυθήρων και διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου: 24.800€

Επίσης, η Δημοτική Αρχή προχωράει τις μελέτες για την αναβάθμιση όλου του δημοτικού φωτισμού του νησιού με σύγχρονα φωτιστικά LED καθώς και για τον εκσυγχρονισμό και τον τηλεχειρισμό των δικτύων ύδρευσης με την τοποθέτηση φίλτρων, χλωριωτών και αυτοματισμών.
Τέλος, ο Δήμος σε συνεργασία με το Εθνικό Αστεροσκοπείο και άλλους φορείς, ολοκληρώνουν τη στρατηγική ενεργειακής αυτονόμησης του νησιού μας, με αφορμή το μεγάλο έργο του «ΠΑΓΓΑΙΑ», του εθνικού παρατηρητηρίου της Ελλάδας για την Κλιματική Αλλαγή, που θα χρηματοδοτηθεί με 21 εκατομμύρια Ευρώ από την Ευρ. Τράπεζα Επενδύσεων και θα δημιουργήσει μόνιμες θέσεις εργασίας στο μικρό νησί.
Φυσικά, εξακολουθεί να προβλέπεται και να χορηγείται το επίδομα του Δήμου για τους αγροτικούς ιατρούς, που στην περίπτωση των Αντικυθήρων είναι 500 Ευρώ το μήνα με βάση το οποίο είναι πλήρως στελεχωμένα εδώ και 4 χρόνια όλα τα ιατρεία των Κυθήρων και των Αντικυθήρων.
Stratos Charchalakis