Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2020

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΥΘΗΡΩΝ:ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ (2 )ΘΕΣΕΩΝ ΚΛΑΔΟΥ ΙΑΤΡΩΝ Ε.Σ.Υ.





ΛΑΚΩΝΙΑ:Δύο συλλήψεις για ναρκωτικά στον Δ. Ευρώτα



Με μικροποσότητες κάνναβης συνελήφθη ένας 32χρονος αλλοδαπός, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ευρώτα, το απόγευμα της Τρίτης (11/2) σε περιοχή του Δήμου Ευρώτα.
Επίσης, το απόγευμα της ίδιας ημέρας συνελήφθη στη Σκάλα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ευρώτα, ένας 27χρονος αλλοδαπός, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του κ. Ανακριτή Σπάρτης για ναρκωτικά.
 lakonikos.gr

ΛΑΚΩΝΙΑ:Φωτιά σε σπίτι μέσα στην Απιδιά Μολάων! (video)



ΜΟΛΑΟΙ. Επικίνδυνες αποδεικνύονται οι εργασίες καύσης μέσα σε χωριά όταν δεν υπάρχει πρόβλεψη πυρασφάλειας και όταν φυσούν άνεμοι. Το συνεργείο του ρεπορτάζ του notospress.gr βρίσκεται στον Δήμο Μονεμβάσιας. 
Στο χωριό Απιδία έχει ξεσπάσει φωτιά σε σπίτι και η Πυροσβεστική Υπηρεσία είναι σε συναγερμό. Δύο οχήματα με Πυροσβέστες σπεύδουν. Η φωτιά είναι μέσα στο χωριό. Προχωρούν σε εγκατάσταση. Ήδη η φωτιά έχει κάψει το εσωτερικό του πέτρινου σπιτιού. Οι Πυροσβέστες προσπαθούν να περιορίσουν τις φλόγες γιατί δίπλα βρίσκονται και άλλα σπίτια. Σύμφωνα με πληροφορίες ο ιδιοκτήτης του σπιτιού αναχώρησε από την Απιδιά την προηγούμενη ημέρα. Απ’ ότι φαίνεται ένα εργάτης προσπάθησε να κάψει κλαδιά κι ένα στρώμα. Οι σπίθες που σήκωσε ο αέρας έκαψαν το σπίτι. Ευτυχώς δεν υπήρξε θύμα η τραυματισμός. Στο σπίτι διέμενε παλαιότερα αλλοδαπός  εργάτης. Ο εργάτης που άναψε την φωτιά στη θέα της πυρκαγιάς αναζήτησε λάστιχο με νερό αλλά τελικά την λύση έδωσε η Πυροσβεστική Μολάων. 
 Όπως λένε κάτοικοι δεν θα πρέπει κανείς να βάζει φωτιά και μάλιστα μέσα σε χωριά και κοντά σε σπίτια. Μια γειτόνισσα, ηλικιωμένη, βλέποντας το σπίτι να καίγεται θυμόταν ότι σε αυτό έζησε και μεγάλωσε μια υπερπολυμελής οικογένεια. Tην υπόθεση ερευνά η Π.Υ. Μολάων.
ΠΗΓΗ  notospress.gr/

Συνελήφθησαν δύο άτομα για κατοχή αρχαίων αντικειμένων στη Λακωνία


Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβάσεις των νομοθεσιών, περί προστασίας αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς, για τα όπλα και για τα ναρκωτικά

Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, δύο πήλινα τμήματα αγγείων, ποσότητες εκρηκτικής ύλης και κάνναβης
Συνελήφθησαν, χθες (12.2.2020) το μεσημέρι, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Γυθείου, δύο ημεδαποί, 44χρονος και 41χρονη, αντίστοιχα για παραβάσεις της νομοθεσίας περί προστασίας αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς, για τα όπλα και για τα ναρκωτικά.
Ειδικότερα, χθες (12.2.2020) το μεσημέρι, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Ανατολικής Μάνης Λακωνίας, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Γυθείου πραγματοποίησαν νομότυπες έρευνες, στην οικία και σε τροχόσπιτο, των ανωτέρω, όπου βρήκαν συνολικά και κατέσχεσαν:
  • Ένα (1) πήλινο τμήμα αγγείου (αμφορέα), Βυζαντινών χρόνων,
  • ένα πήλινο τμήμα αγγείου (οινοχόης), Βυζαντινών χρόνων,
  • ποσότητα εκρηκτικής ύλης, συνολικού βάρους -392,2- γραμμαρίων,
  • βραδύκαυστο πυραγωγό σχοινί (φυτίλι), μήκος 2,31 μέτρων και
  • ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους -10,8- γραμμαρίων.
Τα παραπάνω αρχαία αντικείμενα, αφού επιδείχθηκαν σε αρχαιολόγο κρίθηκαν ότι εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις της νομοθεσίας «για την Προστασία των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς» και θα αποσταλούν στην αρμόδια Υπηρεσία.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Γυθείου, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από το  Αστυνομικό Τμήμα Γυθείου.

ΛΑΚΩΝΙΑ:ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΥΡΩΤΑ


Ο Δήμος Ευρώτα κατόπιν πρωτοβουλίας του Δημάρχου κ.Δήμου Βέρδου, υπήρξε ο μοναδικός Δήμος του Νομού Λακωνίας, ο οποίος κατέθεσε πλήρη φάκελο στο Πλαίσιο της πρόσκλησης του Υπουργείου Εσωτερικών για το Πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ». Ειδικότερα παρέδωσε φάκελο σχετικά με την  εκπόνηση μελετών και υλοποίηση μέτρων και μέσων Πυροπροστασίας σε όλες τις σχολικές μονάδες του Δήμου, ο οποίος εγκρίθηκε με την υπ'αριθμ. πρωτ.9728/11-2-2020 Απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Θεοδωρικάκου και ως εκ τούτου εξασφαλίστηκε η απαιτούμενη χρηματοδότηση.
Πιο συγκεκριμένα, όλα τα σχολικά συγκροτήματα του Δήμου, ήτοι νηπιαγωγεία, δημοτικά σχολεία, Γυμνάσια και Λύκεια, σε όλες τις κοινότητες του Δήμου Ευρώτα, εντάχθηκαν στο ανωτέρω πρόγραμμα και θα εφοδιαστούν με όλα τα σύγχρονα μέσα πυροπροστασίας.
Ο Δήμαρχος Ευρώτα εμπράκτως αποδεικνύει, ότι μεριμνά ώστε να διασφαλίζεται η ασφάλεια των μαθητικών κοινοτήτων σε όλη την επικράτεια του Δήμου Ευρώτα.
 dimotikiagoratislakonias.gr

ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ:ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΕΝΔΙΚΟΦΑΝΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΗΣ ΠΡΟΣ ΤΗ ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ



Προβληματισμός για την ακτοπλοϊκή εξυπηρέτηση Κυθήρων – Αντικυθήρων (Ερώτηση Νόνης Δούνια)


Νόνη Δούνια

Βουλευτής Α΄ Πειραιώς και Νήσων



Πειραιάς, 13 Φεβρουαρίου 2020 


Προβληματισμός για την ακτοπλοϊκή εξυπηρέτηση Κυθήρων – Αντικυθήρων

Την έντονη ανησυχία της για την εφεξής ακτοπλοϊκή εξυπηρέτηση Κυθήρων - Αντικυθήρων επισημαίνει η Βουλευτής Α΄ Πειραιώς και Νήσων ΝΔ, Νόνη Δούνια, σε Ερώτηση που κατέθεσε σήμερα στη Βουλή.
Η ερωτώσα Βουλευτής αναφέρεται στο γεγονός ότι η σημερινή ανάδοχος των γραμμών των Κυθήρων - Αντικυθήρων, μετά τον διεξαχθέντα δημόσιο διαγωνισμό, ανακοίνωσε ότι το πλοίο ΙΟΝΙΣ θα πραγματοποιήσει το τελευταίο του δρομολόγιο στα Κύθηρα στις 29/2/2020 και από την 1η Μαρτίου μετακινείται στη γραμμή Λαυρίου – Κέας – Κύθνου, ενώ η νέα ανάδοχος εταιρεία των γραμμών α) Πειραιά – Κύθηρα – Αντικύθηρα – Κίσαμος (και επιστροφή) και β) Γύθειο – Κύθηρα – Αντικύθηρα – Κίσαμος (και επιστροφή), δεν έχει προβεί μέχρι σήμερα σε καμία δημόσια ανακοίνωση των δρομολογίων της, δεν έχει ανακοινώσει τους πράκτορές της στους λιμένες των εν λόγω γραμμών και δεν έχει κάνει την παραμικρή αναφορά στις γραμμές των Κυθήρων, μέσω της εμπορικής ιστοσελίδας της. Η κυρία Δούνια εκφράζει στον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής τον φόβο των κατοίκων για ουσιαστικό αποκλεισμό των Κυθήρων από την 1η Μαρτίου και μετά και του ζητά να προβεί σε άμεσες ενέργειες για την επίλυση του προβλήματος.


Επισυνάπτεται το κείμενο της Ερώτησης.


ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΔΟΥΝΙΑ
Βουλευτής Α΄ Πειραιώς και Νήσων - ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 


Ερώτηση προς
τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής,
κύριο Γιάννη Πλακιωτάκη 



Θέμα: Σχετικά με την ακτοπλοϊκή εξυπηρέτηση Κυθήρων – Αντικυθήρων. 



Πειραιάς, 13 Φεβρουαρίου 2020

Έντονος προβληματισμός υπάρχει σχετικά με την ακτοπλοϊκή εξυπηρέτηση Κυθήρων - Αντικυθήρων. Η σημερινή ανάδοχος των γραμμών των Κυθήρων - Αντικυθήρων, μετά τον διεξαχθέντα δημόσιο διαγωνισμό, ανακοίνωσε ότι το πλοίο ΙΟΝΙΣ θα πραγματοποιήσει το τελευταίο του δρομολόγιο στα Κύθηρα στις 29/2/2020 και από την 1η Μαρτίου μετακινείται στη γραμμή Λαυρίου – Κέας – Κύθνου. Την ίδια στιγμή, η νέα ανάδοχος εταιρεία των γραμμών α) Πειραιά – Κύθηρα – Αντικύθηρα – Κίσαμος (και επιστροφή) και β) Γύθειο – Κύθηρα – Αντικύθηρα – Κίσαμος (και επιστροφή), μέχρι σήμερα δεν έχει προβεί σε καμία δημόσια ανακοίνωση των δρομολογίων της, δεν έχει ανακοινώσει τους πράκτορές της στους λιμένες των εν λόγω γραμμών, ενώ στην εμπορική ιστοσελίδα της δεν υπάρχει η παραμικρή αναφορά στις γραμμές των Κυθήρων.

Όλα τα παραπάνω εντείνουν τον φόβο των κατοίκων και των επισκεπτών του νησιού ότι από την 1η Μαρτίου και μετά δεν θα υπάρχει κανένα πλοίο από και προς τα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα.


Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με το ότι το τοπικό πλοίο ΠΟΡΦΥΡΟΥΣΑ που εκτελεί άνευ επιδοτήσεως τα καθημερινά δρομολόγια Νεάπολης – Κυθήρων (καθώς και 2 επιδοτούμενα δρομολόγια την εβδομάδα προς Αντικύθηρα), θα επανέλθει στα δρομολόγιά του μετά τη νόμιμη ετήσια ακινησία του στις 12 Μαρτίου, οδηγεί σε ουσιαστικό αποκλεισμό των Κυθήρων και αναμένεται να πλήξει την οικονομία και τον τουριστική τους κίνηση.

Ο κύριος Υπουργός παρακαλείται να απαντήσει στο ακόλουθο ερώτημα:

- Σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβεί το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για την άμεση δημόσια γνωστοποίηση εκ μέρους της νέας αναδόχου εταιρείας των δρομολογίων για τις γραμμές α) Πειραιά – Κύθηρα – Αντικύθηρα – Κίσαμος (και επιστροφή) και β) Γύθειο – Κύθηρα – Αντικύθηρα – Κίσαμος (και επιστροφή) για το διάστημα από 1-3-2020 μέχρι 31-10-2020, οπότε και λήγει η δρομολογιακή περίοδος, καθώς και για την άμεση δημόσια γνωστοποίηση από αυτή των κατά τόπους πρακτορείων που θα αναλάβουν την πρακτόρευση του νέου πλοίου;


Η ερωτώσα Βουλευτής

Παναγιώτα Δούνια
Βουλευτής Α΄ Πειραιώς και Νήσων ΝΔ