Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2020

ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ.Ε/Γ-Ο/Γ ¨ΙΟΝΙΟΝ¨ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ



Το ΙΟΝΙΟΝ εξ' όσων γνωρίζω πέρασε πρώτο τη μπούκα του λιμανιού του Πειραιά μετά την αλλαγή του χρόνου 2-3 φορές! Εδώ βλέπουμε μια αναμνηστική φωτογραφία το πρωί Πρωτοχρονιάς μετά την απονομή της τιμητικής πλακέτας στον καπετάνιο του! Διακρίνονται στη φωτογραφία ο ένας εκ των πλοιοκτητών κ. Σταθάκης και ο τότε Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Παπασπύρου! Καπετάνιος τότε ο CPT Γιώργος Σιγάλας! Κατά πάσα πιθανότητα είναι η Πρωτοχρονιά του 1985 ή του 1986!
ΠΗΓΗ 
Antonis Mengoulis

ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ ΣΤΟΝ ¨ΒΟΙΑ¨ΣΤΑ ΒΙΓΚΛΑΦΙΑ

ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΤΣΙΚΝΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ !!!
Βραδιά τσικνοπέμπτης 20 Φεβρουαρίου σας περιμένουμε στα Βιγκλάφια στο εστιατόριο ¨Ο ΒΟΙΑΣ¨
Πολλά ψητά καλοψημένα στα κάρβουνα,εκλεκτές και πεντανόστιμες  σούβλες κοκορέτσια,κοτόπουλα,κοντοσούβλια !!!
Καλό κρασί αναψυκτικά και παγωμένες μπύρες !!!
Θα σας διασκεδάσει ο DJ Παναγιώτης Κοντραφούρης.
Τηλ. ρεζερβέ 27340-47022 -6977275412

ΔΗΜΟΣ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ:Κατασκευή ταρτάν στίβου στο Δημοτικό Στάδιο Μολάων


Ο Δήμος Μονεμβασίας βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να πληροφορήσει τους δημότες του, ότι υπογράφηκε η σύμβαση για την εκτέλεση του έργου  Κατασκευή ταρτάν στίβου στο Δημοτικό Στάδιο Μολάων Δήμου Μονεμβασίας, συνολικού προϋπολογισμού 364.896,20€, το οποίο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» του Υπουργείου Εσωτερικών.
Η Δημοτική Αρχή ύστερα από μεθοδευμένες ενέργειες, εκπόνησε  τη μελέτη του έργου και εξασφάλισε τις απαραίτητες εγκρίσεις, έτσι ώστε ο φάκελος να είναι ώριμος και πλήρης για να χρηματοδοτηθεί από το Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ». Στη συνέχεια υπέβαλε αίτηση-πρόταση  στο αναφερόμενο πρόγραμμα και ύστερα από την αξιολόγησή της, ο Υπουργός Εσωτερικών με την αριθ. 43682/2019 απόφασή του, αποφάσισε τη χρηματοδότηση του έργου.
Οι διαδικασίες δημοπράτησης ολοκληρώθηκαν (υπογραφή συμφωνητικού), και η ανάδοχος εταιρία  άμεσα θα ξεκινήσει τις εργασίες κατασκευή του.
Το έργο αφορά την αναβάθμιση λειτουργίας του Δημοτικού Σταδίου Μολάων και αναλυτικά περιλαμβάνει:
-Την κατασκευή της υπόβασης – βάσης και ασφαλτικού τάπητα όπου θα υποδεχθεί τον ελαστικό συνθετικό τάπητα,
-Την κατασκευή εσωτερικής περιμετρικής τάφρου αποστράγγισης,
-Εγκαταστάσεις για την επέκταση του ηλεκτροφωτισμού,
-Την επίστρωση με ελαστικό συνθετικό τάπητα στίβου 400μ και έξι (6) διαδρομών έως τα όρια του φυσικού χλοοτάπητα καλύπτοντας και τα δύο “πέταλα” πίσω από τις εστίες ποδοσφαίρου,
-Την κατασκευή νέων εγκαταστάσεων για τη δημιουργία αγωνισμάτων στίβου (για ακοντισμό, σφαιροβολία, δισκοβολία, σφυροβολία κ.α).
Το έργο θα κατασκευαστεί σύμφωνα με τις προδιαγραφές της Διεθνούς Ένωσης Ομοσπονδιών Κλασικού Αθλητισμού (IAAF).
Με την κατασκευή του ελαστικού συνθετικού τάπητα, αφενός θα αναπτυχθεί  μια επιπλέον κατηγορία αθλημάτων από τα αθλητικά σωματεία του Δήμου Μονεμβασίας και αφετέρου θα δημιουργηθούν συνθήκες σωστής και ασφαλής άθλησης ιδιαίτερα στις μικρές ηλικίες, καθώς και αναψυχής στους κατοίκους των Μολάων και της ευρύτερης περιοχής του Δήμου που αγαπούν το στίβο.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΗΡΑΚΛΗΣ ΤΡΙΧΕΙΛΗΣ

ΛΑΚΩΝΙΑ: Ολοκληρώθηκε η ανέγερση του Νέου Ολοήμερου Νηπιαγωγείου Μολάων


Πληροφορούμε τους δημότες και ιδιαίτερα του κατοίκους της Δημοτικής Ενότητας Μολάων ότι μετά την ανέγερση και τη λειτουργία του 1ου   Νηπιαγωγείου, ολοκληρώθηκε και η ανέγερση του 2ου Νηπιαγωγείου  στην πόλη των Μολάων και στις αρχές Μαρτίου αναμένεται να παραδοθεί στους μικρούς μαθητές της Δ.Ε Μολάων.
Το κτήριο έχει εμβαδό 414,60 τ.μ. και περιλαμβάνει δύο αίθουσες διδασκαλίας, μια αίθουσα πολυδύναμου χώρου, χώρους υποδοχής – διοίκησης, χώρους υγιεινής, τραπεζαρία-κουζίνα, αποθήκη, λεβητοστάσιο και βοηθητικές υπηρεσίες.
 
Επισημαίνεται ότι σε όλους τους χώρους προβλέπεται άνετη πρόσβαση και παραμονή για Α.MΕ.Α και στον περιβάλλοντα χώρο των εγκαταστάσεων βρίσκονται χώρος αναψυχής – παιχνιδιού και οι χώροι στάθμευσης σε τέτοιο σημείο που να εξασφαλίζουν ασφάλεια στα νήπια.
 
            Με την ανέγερση του νέου Νηπιαγωγείου, αφενός επιλύθηκε ένα χρόνιο πρόβλημα στέγασης των νηπίων της Δ.Ε Μολάων και αφετέρου αναβαθμίστηκαν οι υποδομές της προσχολικής εκπαίδευσης στην περιοχή.
 Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
 ΗΡΑΚΛΗΣ Γ. ΤΡΙΧΕΙΛΗΣ

Νέα προγράμματα στα Κ.Δ.Β.Μ. του Δήμου Μονεμβασίας



Ενημερώνουμε κάθε ενδιαφερόμενο/η ότι ο Δήμος Μονεμβασίας, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων (διά της Γενικής Γραμματείας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Διά Βίου Μάθησης) και το Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης συνεχίζουν επιτυχώς τη λειτουργία του Κ.Δ.Β.Μ. του Δήμου Μονεμβασίας στο οποίο θα υλοποιηθούν προγράμματα Γενικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων με εκπαιδευτικές δράσεις Εθνικής και Τοπικής Εμβέλειας.
Στο Κ.Δ.Β.Μ. του Δήμου Μονεμβασίας θα δημιουργηθούν τμήματα για τα ακόλουθα επιπλέον προγράμματα:
Α/Α ΤΙΤΛΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΣΕ ΩΡΕΣ
1 Κοινωνική Οικονομία και Κοινωνική Επιχειρηματικότητα 50
2 Ηλεκτρονική Επιχειρηματικότητα – e-επιχειρείν 25
3 Σύγχρονες Τραπεζικές Συναλλαγές 25
4 Συμβουλευτική σε εξειδικευμένα θέματα (σχολικός εκφοβισμός, διαδίκτυο, πρόληψη εξαρτήσεων, διατροφή κλπ.) 25

Τα προσφερόμενα προγράμματα μπορούν να παρακολουθήσουν ενήλικες ανεξαρτήτως χώρας καταγωγής, ηλικίας και μόρφωσης, καθώς και μέλη ευάλωτων κοινωνικά ομάδων. Για την ένταξη των ενδιαφερομένων στα τμήματα απαιτείται η συμπλήρωση σχετικής αίτησης με επίδειξη του δελτίου αστυνομικής ταυτότητας ή του διαβατηρίου του υποψήφιου.
Το έργο συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση»
 Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής απευθυνθείτε στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης:
Τηλ. : 2732360576
Ταχ. Διεύθυνση: Δημαρχείο Μονεμβασίας, Τ.Κ. 23052, Μολάοι Λακωνίας
Email:  maganaris@monemvasia.gr
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ:Δημοτικό Συμβούλιο | Συνεδρίαση της 19-2-2020


Σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις του Ν. 3852/2010 (ΦΕΚ Α΄87/7-6-2010), του Ν. 4555/2018 (ΦΕΚ Α΄133/19-7-2018), του Ν. 4623/2019 (ΦΕΚ Α΄134/9-8-2019) όπως ισχύουν και του άρθρου 3 παρ. 3δ του Πρότυπου Κανονισμού Λειτουργίας του Δ.Σ. σας καλούμε σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κυθήρων, που θα γίνει στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου «Δήμαρχος Αρτέμιος Καλλίγερος» στη Χώρα Κυθήρων, στις 19/02/2020, ημέρα Τετάρτη και ώρα 15:30’ με τα ακόλουθα θέματα ημερήσιας διάταξης:
  1. Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου «Ασφαλτόστρωση περιφερειακού δρόμου λιμένος Ποταμού Αντικυθήρων» (εισηγητής: Αντιδήμαρχος Χαρ. Σούγιαννης).
  2. Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου «Καθαρισμός – στεγάνωση – ανακαίνιση δεξαμενών» (εισηγητής: Αντιδήμαρχος Χαρ. Σούγιαννης).
  3. Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου «Ασφαλτόστρωση οδών Γερακαρίου» (εισηγητής: Αντιδήμαρχος Χαρ. Σούγιαννης).
  4. Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου «Ασφαλτόστρωση οδών τοπικής κοινότητας Μυρτιδίων» (εισηγητής: Αντιδήμαρχος Χαρ. Σούγιαννης).
  5. Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου «Επισκευή κτιρίου νηπιαγωγείου Κυθήρων» (εισηγητής: Αντιδήμαρχος Χαρ. Σούγιαννης).
  6. Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου «Κατασκευή δικτύου ύδρευσης στο Γερακάρη» (εισηγητής: Αντιδήμαρχος Χαρ. Σούγιαννης).
  7. Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου «Συντήρηση και επισκευή ομβροδεξαμενής Κόκκινου Λάκκου Αντικυθήρων» (εισηγητής: Αντιδήμαρχος Χαρ. Σούγιαννης).
  8. Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου «Διαμόρφωση και αναβάθμιση κοινοχρήστων χώρων οικισμού Μητάτων – Διαμόρφωση και αναβάθμιση νοτίου ορίου» (εισηγητής: Αντιδήμαρχος Χαρ. Σούγιαννης).
  9. Συμμετοχή στο πρόγραμμα δακοκτονίας έτους 2020 (εισηγητής: Αντιδήμαρχος Γ. Κομηνός).
  10. Ορισμός εκπροσώπου για τη στελέχωση επιτροπής (εισηγητής: Δήμαρχος).
  11. Ορισμός εκπροσώπου για συγκρότηση επιτροπής ανέλκυσης, απομάκρυνσης, εξουδετέρωσης ναυαγίων ή πλοίων (εισηγητής: Δήμαρχος).
  12. Ορισμός μελών στην κοινή επιτροπή παρακολούθησης του έργου «Κατασκευή εσωτερικού δικτύου ύδρευσης Αγίας Πελαγίας Κυθήρων» (εισηγητής: Δήμαρχος).
  13. Συγκρότηση επιτροπής προσωρινής παραλαβής του έργου «Συντήρηση – επισκευή δημοτικής οδοποιίας» (εισηγητής: Αντιδήμαρχος Χαρ. Σούγιαννης).
  14. Συμμετοχή του Δήμου Κυθήρων στην Πρόσκληση του Ε.Π. «Αττική» με Κωδικό Πρόσκλησης ΑΤΤ104 και τίτλο «Τεχνική Βοήθεια Υποστήριξης ΟΤΑ Α Βαθμού για την Επικαιροποίηση Τοπικών Σχεδίων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων» (εισηγητής: Δήμαρχος).
  15. Υλοποίηση από τον Δήμο Κυθήρων Υποέργων της Πράξης «Διαχείριση Απορριμμάτων Κυθήρων – Αντικυθήρων» με Κωδικό ΟΠΣ 5003945 (εισηγητής: Δήμαρχος).
  16. Έγκριση δωρεάν παραχώρησης χρήσης δημοτικού ακινήτου για τη στέγαση του Περιφερειακού Ιατρείου Χώρας Κυθήρων (εισηγητής: Δήμαρχος).
  17. Αποδοχή μελέτης για την προμήθεια με τίτλο «Κατασκευή και λειτουργία μονάδων αφαλάτωσης στους οικισμούς Αγ. Πελαγία και Διακόφτι», προϋπολογισμού 1.720.000,00€ (με το ΦΠΑ) και διαβίβασή της στη Διεύθυνση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Περιφέρειας Αττικής για την σύνταξη του σχεδίου Προγραμματικής Σύμβασης (εισηγητής: Δήμαρχος).

Χειροτονία Διακόνου π. Παναγιώτη Σκλάβου στο Ι. Π Αγίας Μόνης Κυθήρων

Χειροτονία Διακόνου στο Ι. Π Αγίας Μόνης Κυθήρων
Την εις Διάκονον χειροτονία του π. Παναγιώτη Σκλάβου τέλεσε, σήμερα το πρωί, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Σεραφείμ στο Ιερό Προσκύνημα της Αγίας Μόνης. Το γεγονός αποτελεί ξεχωριστή ευλογία για την τοπική μας Εκκλησία. Ένας άνθρωπος σεμνός, ταπεινός, ανιδιοτελής, με εκκλησιαστικό φρόνημα και ανυπόκριτη αγάπη, έρχεται να υπηρετήσει το λαό του Θεού. Και μπορεί να έχασε το Αναλόγιο έναν εξαιρετικό ψάλτη και εγώ έναν σπουδαίο συνεργάτη, κέρδισε όμως το Ιερό Θυσιαστήριο έναν κληρικό, που έχω την ακράδαντη πεποίθηση ότι θα φανεί πανάξιος της αποστολής που η Εκκλησία του ανέθεσε.
Στο άκρως συγκινητικό μυστήριο συμμετείχε σχεδόν όλο το ιερατείο του νησιού ενώ το χορό των ψαλτών διηύθυνε ο Πρωτοψάλτης του Ι. Ν Αγίου Ιωάννου-Βουλιαγμένης αγαπητός και σεβαστός Ιεροψάλτης κ. Γιώργος Κατσούλας.
Εκ βάθους καρδίας εύχομαι στον καλό μου φίλο π. Παναγιώτη καλή και ευλογημένη διακονία!

ΠΗΓΗ 
Γιώργος Λουράντος