Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020

Κορωνοϊός: “Να αυτοπεριορίζονται στο σπίτι όσοι έχουν συμπτώματα, ακόμα και γρίπης” Νέες οδηγίες του ΕΟΔΥ το Τηλέφωνο


Αυστηρά μέτρα εξαιτίας της παρουσίας του κορωναϊού στη χώρα μας, ζητά από τους πολίτες να λάβουν ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).
Κορωνοϊός: Στο τηλέφωνο 210-5212054 του ΕΟΔΥ πρέπει να καλούν όσοι θεωρούν ότι μπορεί να έχουν προσβληθεί.
Για προληπτικούς λόγους και προκειμένου να αποφευχθεί τυχόν μεγαλύτερη εξάπλωση του κορωναϊού στην Ελλάδα, το Υπουργείο Υγείας δίνει νέες οδηγίες προς τους πολίτες. Ο επιστημονικός υπεύθυνος του ΕΟΔΥ για τη νόσο στην Ελλάδα, Σωτήρης Τσιόδρας προχώρησε σε νέες συστάσεις.
Όπως τονίζει ο κ. Τσιόδρας, υπάρχει επιτακτική ανάγκη για το καλό της δημόσιας υγείας, όσοι έχουν συμπτώματα ακόμη και γρίπης να αυτοπεριορίζονται στο σπίτι τους και να μειώνουν τις κοινωνικές επαφές.
Συγκεκριμένα ο κ. Τσιόδρας ανέφερε:
“Στα πλαίσια της προληπτικής μετάδοσης λοιμώξεων του αναπνευστικού και ιώσεων που έχουμε αυτήν την εποχή, συστήνουμε στα άτομα που εκδηλώνουν συμπτώματα λοίμωξης του αναπνευστικού συστήματος, άσχετα βέβαια με αυτόν τον ιό, αλλά με παρόμοια κλινική εικόνα, όπως πυρετό, δύσπνοια, βήχα, να αποφεύγουν τον συγχρωτισμό και να περιορίζονται κατ’ οίκον”, τόνισε χαρακτηριστικά.
Ο περιορισμός της διασποράς του ιού στο αρχικό σημείο που βρισκόμαστε σήμερα ως χώρα, είναι το κρίσιμο σημείο για να μην επεκταθεί η νόσος στον γενικό πληθυσμό, σύμφωνα με τον επιστήμονα,
“Το τονίζω. Είναι στην αρχική φάση, τη φάση που λέμε “περιορισμού στην κοινότητα” και η οποία καταργείται από ένα σημείο και μετά. Δεν έχουμε ακόμα μεγάλη μετάδοση στην κοινότητα, δεν έχουμε τέτοια δεδομένα. Αλλά όταν έχεις μεγάλη μετάδοση στην κοινότητα – βλέπε Ιταλία – δεν ελέγχεις πλέον καν τις ήπιες μορφές της νόσου. Ελέγχεις μόνο τα σοβαρά περιστατικά στα νοσοκομεία, ελέγχεις αυτούς τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη για νοσηλεία, που έχουν πνευμονία. Αλλά αυτό είναι για μετά, δεν είναι για αυτήν την ώρα αυτή η συζήτηση. Αυτήν την ώρα προσπαθούμε ακόμα να περιορίσουμε τη διασπορά”.

Τσιόδρας: “Ας τηρήσουμε επιτέλους τους κανόνες υγιεινής!”

Τα μέτρα αυτά του αυτοπεριορισμού μας όταν είμαστε άρρωστοι, θα έπρεπε να λαμβάνονται ούτως ή άλλως, ακόμα και για την εποχική γρίπη. Αν και συνήθως δεν τηρούνται, σύμφωνα με τον καθηγητή. Πολλοί συμπολίτες μας δείχνουν επικίνδυνη αμέλεια ως προς την μετάδοση λοιμώξεων στους διπλανούς τους, ενώ υπάρχουν άνθρωποι στους οποίους η μετάδοση ιών και μικροβίων μπορεί να είναι καταστροφική.
“Πολλοί από εμάς δεν το κάνουμε. Το παίρνουμε ελαφρά και δίπλα μας είναι ένας άνθρωπος αυξημένου κινδύνου. Ένας άνθρωπος που θα μπω εγώ στο λεωφορείο ή θα πάω στο θέατρο και μπορεί να έχει μια κακοήθεια, να έχει μια ανοσοκαταστολή και να παίρνει υψηλές δόσεις φαρμάκων που ρίχνουν την άμυνά του. Δεν θέλω να εκθέσω με την γρίπη μου, την ίωσή μου, αυτόν τον άνθρωπο ο οποίος κινδυνεύει εξίσου από τη γρίπη μου ή την άλλη ίωσή μου από όσο κινδυνεύει με αυτόν τον κορονοϊό. Θέλει, λοιπόν, πολλή προσοχή. Για αυτό το τονίζουμε”.
Είναι ένα μέτρο που τηρείται όταν υπάρχει “πανδημία”, αλλά όχι στην καθημερινότητά μας, λέει ο ειδικός:
“Είναι μέτρο που τηρείται και στην κακή λέξη της “πανδημίας” την οποία αρνείται να δεχτεί ακόμα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, αλλά μπαίνει όλο και περισσότερο στη ζωή μας”, καταλήγει ο καθηγητής.

Τσιόδρας: “Ο ιός αυτός δεν σέβεται τα σύνορα”

Μιλώντας στους διαπιστευμένους δημοσιογράφους στην καθιερωμένη πλέον συνέντευξη τύπου στο Υπουργείο Υγείας, ο καθηγητής λοιμωξιολόγιας επισημαίνει ότι η διασπορά του κορωνοϊού είναι πλέον εκτεταμένη στις χώρες εκτός Κίνας.
“Βλέπουμε περιοχές που μιλάνε για μετάδοση στην κοινότητα στην Αμερική και σε άλλες χώρες του κόσμου, τις ακούτε, τα καταγράφετε στο ρεπορτάζ σας. Πρέπει και εμείς, λοιπόν, να κινηθούμε με αυτό το γνώμονα της προστασίας των ανθρώπων, του γενικού κοινού. Μην απορείτε, το περιμέναμε. Ο ιός αυτός δεν σέβεται τα σύνορα. Και ο κύριος τρόπος με τον οποίο δεν σέβεται τα σύνορα είναι αυτή η μετάδοση μέσω των ηπίων μορφών της νόσου, όπως οι συμπατριώτισσές μας. Δεν είναι έκπληξη πλέον”

ΠΗΓΗ – www.iatropedia.gr

Ματαίωση καρναβαλικών εκδηλώσεων στον Δήμο Ευρώτα.



Κατόπιν του υπ. αριθμ. 13776/27-02-2020 εγγράφου του Υπουργείου Υγείας, που αφορά Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Υγείας, Εσωτερικών και Προστασίας του Πολίτη σχετικά με τα μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης του κορωνοϊού, ο Δήμος Ευρώτα ανακοινώνει τη ματαίωση όλων των καρναβαλικών εκδηλώσεων στα όρια του, που έχουν προγραμματισθεί για το διάστημα έως και την Καθαρά Δευτέρα, 2 Μαρτίου.
Οι υπηρεσίες του Δήμου, καθώς κι η Δημοτική Αρχή βρίσκονται σε διαρκή εγρήγορση ώστε να ανταποκρίνονται άμεσα, εφόσον χρειάζεται, στις έκτακτες ανάγκες των κατοίκων και των επισκεπτών του δήμου μας.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΥΡΩΤΑ
ΔΗΜΟΣ ΒΕΡΔΟΣ

Γυμνάσιο Κυθήρων.Δεντροφύφευση από τους μαθητές μας

Δεντροφύφευση από τους μαθητές μας
Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε από τους μαθητές μας, σήμερα Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου, δεντροφύτευση στο λιμάνι του Διακοφτίου των Κυθήρων. Το συντονισμό της εξαιρετικής αυτής προσπάθειας είχε η Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης με την ακούραστη Γραμματέα της συμπατριώτισσά μας, Αλέξια Νικηφοράκη.
Τα παιδιά μας, ανταποκρινόμενα στο κάλεσμα της Εταιρείας και καθοδηγούμενα από τη Διευθύντρια του σχολείου μας κ. Φατσέα και τους Καθηγητές τους, συμμετείχαν με μεγάλη χαρά και ενθουσιασμό στην όλη προσπάθεια για την "αναγέννηση των Κυθήρων". Οφείλουμε να τα συγχαρούμε και να τα ευχαριστήσουμε για τη συμβολή τους αυτή.

Γυμνάσιο Κυθήρων
 


Εκδόθηκε η ΚΥΑ που ακυρώνει τα Καρναβάλια - Φυλάκιση έως και δύο χρόνια στους παραβάτες

Εκδόθηκε Κοινή Υπουργική απόφαση σύφωνα με την οποία αναστέλλονται όλες οι καρναβαλικές εκδηλώσεις της χώρας λόγω του κορονοϊού, ενώ παράλληλα όσοι αποφασίσουν να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις θα τιμωρούνται με φυλάκιση έως και δύο χρόνια , όπως ορίζει ο νόμος.

Σύμφωνα με την ΚΥΑ που υπογράφεται από τους υπουργούς Βασίλη Κικίλια, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη και Παναγιώτη Θεοδωρικάκο ισχύουν τα εξής ενόψει κορονοϊού:
Τη ματαίωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων σε όλη τη χώρα λόγω άμεσου κινδύνου δημόσιας Υγείας, σύμφωνα με την από 27.2/2020 εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Υγείας έναντι του κορονοϊού, COVID-19. Καλούνται όλοι οι φορείς (ΟΤΑ Α ΚΑΙ Β ΒΑΘΜΟΥ) και λοιποί αποδέκτες του παρόντος, προς τους οποίους αποστέλλεται να συμμορφωθούν με το περιεχόμενό της. Η μη συμμόρφωση επισύρει της συνέπειες της παραγράφου 6 του άρθρου πρώτου της ΠΝΠ «Κατεπείγοντα μέτρα αποφυγής και περιορισμούς της διάδοσης κορονοϊού» (ΦΕΚ Α' 42).
 Η παράγραφος 6 του πρώτου άρθρου της ΠΝΠ αναφέρει πως, όποιος δεν συμμορφώνεται με τα μέτρα του παρόντος άρθρου τιμωρείται με φυλάκιση έως δύο (2) ετών, εκτός αν η πράξη τιμωρείται βαρύτερα με άλλη διάταξη.



Νικόλαος Μανωλάκος: «Βιώσιμο Ασφαλιστικό με δίκαιη και γρήγορη απόδοση συντάξεων»


ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΑΝΩΛΑΚΟΣ
Βουλευτής Α΄ Πειραιώς και Νήσων-ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Πειραιάς, 27/2/2020
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Νικόλαος Μανωλάκος: «Βιώσιμο Ασφαλιστικό με δίκαιη και γρήγορη απόδοση συντάξεων»

Τη στήριξή του στις καινοτόμες και κοινωνικά δίκαιες αλλαγές που επιφέρει το υπό ψήφιση ασφαλιστικό νομοσχέδιο, εξέφρασε ο Βουλευτής Α' Πειραιώς και Νήσων κ.Νικόλαος Μανωλάκος από το βήμα της Ολομέλειας, λίγες ώρες πριν την ψήφιση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

«Το παρόν ασφαλιστικό διασφαλίζει τους αδύναμους και αποκαθιστά την ασφαλιστική δικαιοσύνη, στηρίζοντας όσους συνεισφέρουν με πολλά έτη εργασίας…επιχειρεί να ανατρέψει μια παγιωμένη αντίληψη που έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια, των τελευταίων ετών ότι κανείς δεν θα καταφέρει να πάρει σύνταξη, γεγονός που οδηγούσε στην αδήλωτη εργασία με τραγικές συνέπειες για την εθνική οικονομία αλλά και στη μετανάστευση του επιστημονικού μας δυναμικού στο εξωτερικό. Στο ερώτημα λοιπόν και τελειώνοντας αν θα πάρει κάποιος σύνταξη, η απάντηση είναι ναι, θα πάρει, αυτή που του αναλογεί, χωρίς καθυστερήσεις, αναμονές και άδικες περικοπές».

Χαρακτηρίζοντας το ασφαλιστικό ως «ένα μείζον εθνικό θέμα που αφορά άμεσα τον αξιοπρεπή τρόπο διαβίωσης όλων των Ελλήνων», ο κ.Μανωλάκος χαιρέτισε το σύνολο των διατάξεων που οδηγούν σε αυξήσεις των κύριων και επικουρικών συντάξεων, κάνοντας ειδική μνεία στις διορθωτικές παρεμβάσεις που αφορούν το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων:
«….Χαιρετίζω τις διορθωτικές παρεμβάσεις που έγιναν…στον υπολογισμό της ανταποδοτικής σύνταξης, μίας ειδικής κατηγορίας προσωπικού των ΕΔ, που αδικούνταν με τα νέα ποσοστά αναπλήρωσης μετά τα 40 έτη ασφάλισης….στο προσωπικό κυρίες και κύριοι βουλευτές, που εκτελεί τις υπηρεσίες του στην Πατρίδα, με υψηλό ρίσκο για την ασφάλειά του, που δεν γνωρίζει εάν θα επιστρέψει στο σπίτι του το βράδυ και μας κάνει καθημερινά υπερήφανους με τις τολμηρές και παρακινδυνευμένες δράσεις στον Αέρα, στην Ξηρά και κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας».

Αναφερόμενος στη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού, εξέφρασε την ανησυχία του για το δημογραφικό πρόβλημα της Ελλάδος, καθότι ο πληθυσμός της χώρας βαίνει μειούμενος και υπογράμμισε εμφατικά πως «μαζί με το ασφαλιστικό καλούμαστε να λύσουμε ένα σοβαρότερο κατά τη γνώμη μου πρόβλημα, το δημογραφικό. Διαφορετικά, πολύ φοβάμαι ότι θα έρθουμε αντιμέτωποι, όχι μόνο με τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού μας συστήματος, αλλά και με την ίδια την ύπαρξή μας ως έθνος».

ΑΚΥΡΩΣΗ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΝΗΣ


ΑΚΥΡΩΣΗ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΝΗΣ
Μετά από τις ανακοινώσεις του υπουργείου Υγείας σχετικά με την αντιμετώπιση του κοροναϊού, ο Δήμος Ανατολικής Μάνης ακυρώνει για προληπτικούς λόγους όλες τις αποκριάτικες εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί ως και την Καθαρά Δευτέρα 2 Μαρτίου.
Γύθειο - Click

ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ:Ακύρωση όλων καρναβαλικών εκδηλώσεων στην επικράτεια της Περιφέρειας Αττικής


Ακυρώνονται οι καρναβαλικες εκδηλώσεις σε όλη τη Χώρα για ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟΥΣ λόγους. Οι εντολές των αρμοδίων αρχών είναι σαφείς. Καλούνται οι πολίτες να τις τηρήσουν.



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
Γραφείο Τύπου




27/02/2020



Δελτίο Τύπου

Ακύρωση όλων καρναβαλικών εκδηλώσεων στην επικράτεια της Περιφέρειας Αττικής
Έκτακτη σύσκεψη στην Περιφέρεια Αττικής με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη για την εποχική γρίπη και τον κοροναϊό

Η Περιφέρεια Αττικής καλεί όλους τους δήμους ευθύνης της μετά από τις ανακοινώσεις του υπουργείου Υγείας σχετικά με την αντιμετώπιση του κοροναϊού, να προβούν για προληπτικούς λόγους σε ακύρωση όλων των εκδηλώσεων που έχουν προγραμματιστεί για το Καρναβάλι για το διάστημα ως και την Καθαρά Δευτέρα 2 Μαρτίου.

Στο πλαίσιο αυτό ακυρώνονται και οι σχετικές εκδηλώσεις που είχαν προγραμματιστεί από την Περιφέρεια Αττικής και τους δήμους Αγίων Αναργύρων - Καματερού και Ιλίου στο Πάρκο Τρίτση για την Καθαρά Δευτέρα.

Έκτακτη σύσκεψη στην Περιφέρεια στις 6 το απόγευμα

Με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη θα πραγματοποιηθεί στην Περιφέρεια Αττικής Λ. Συγγρού 15-17, έκτακτη σύσκεψη με κεντρικό θέμα την εποχική γρίπη και τον κοροναϊό.
Στη σύσκεψη η οποία θα πραγματοποιηθεί υπό την Προεδρία του Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη θα συμμετέχουν ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας, οι χωρικοί Αντιπεριφερειάρχες, η Προϊσταμένη της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, εκπρόσωποι από τους Ιατρικούς Συλλόγους Αττικής και Πειραιά, εκπρόσωποι επιστημονικών και επαγγελματικών φορέων, της ΕΙΝΑΠ, του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, του ΣΦΕ , του ΠΕΦ, κ.α.

ΕΣΠΑ: Πυροσβεστικά οχήματα ώρα μηδέν για τη Λακωνία


Ματαιώνονται τα καρναβάλια σε όλη την Ελλάδα λόγω κοροναϊού.3 τα κρούσματα στην Ελλάδα

Ματαιώνονται οι εκδηλώσεις για το καρναβάλι σε όλη την Ελλάδα λόγω του κορονοϊού, όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Υπουργείο, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.