Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020

ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΣΗ Ε/Γ-ΟΓ ¨ΑΚΟΥΑ ΤΖΙΟΥΕΛ¨


Δρομολόγια ΠΟΡΦΥΡΟΥΣΑ από 01/06/2020 έως 12/07/2020.


Ακτοπλοϊκή εξυπηρέτηση Κυθήρων και Αντικυθήρων



Ο Δήμαρχος Κυθήρων κ. Ευστράτιος Χαρχαλάκης, συναντήθηκε στον Πειραιά με τον κ. Μάριο Ηλιόπουλο, πλοιοκτήτη του πλοίου «AQUA JEWEL» της εταιρείας «JUMBO JET Ν.Ε.» που για τα επόμενα δύο χρόνια αναλαμβάνει την εξυπηρέτηση των περιφερειακών ακτοπλοϊκών γραμμών δημόσιας υπηρεσίας των Κυθήρων και Αντικυθήρων, μετά τον διενεργηθέντα διεθνή διαγωνισμό. Κατά την πρώτη αυτή συνάντηση, που διεξήχθη σε πολύ φιλικό και συνεργατικό κλίμα, συζητήθηκαν ζητήματα αναβάθμισης της ακτοπλοϊκής εξυπηρέτησης των νησιών μας και από πλευράς του Δημάρχου ζητήθηκε η πιστή τήρηση των δρομολογίων και η δυναμική προώθηση των νησιών μας μέσα από τη σύγχρονη ιστοσελίδα της εταιρείας, που παρέχει την δυνατότητα online κράτησης και αγοράς εισιτηρίων. Επιπλέον, έχει ζητηθεί η πραγματοποίηση ειδικών δρομολογίων για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών στα τριήμερα και τις μεγάλες τοπικές εορτές των νησιών μας, σε συνεργασία με το πρακτορείο «Drakakis Tours» που αναλαμβάνει την πρακτόρευση της εταιρείας στο νησί.
Επισημαίνεται ότι μετά από αίτημα του Δημάρχου θα πραγματοποιηθεί έκτακτο (μη επιδοτούμενο) δρομολόγιο την Πέμπτη 6/3, ενώ από 1 έως 4/3 θα υπάρχει διαθέσιμο το πλοίο «AQUA BLUE» προκειμένου να εξυπηρετήσει το νησί στην περίπτωση εξαιρετικά έκτακτου και απρόβλεπτου συμβάντος.
Σε συνέχεια της συνάντησης αυτής, η εταιρεία απέστειλε στον Δήμο μας την ακόλουθη επιστολή, την οποία και μπορείτε να διαβάσετε κάνοντας κλικ εδώ:
Ο Δήμαρχος κ. Χαρχαλάκης, επιθυμεί να εκφράσει δημόσια τις άπειρες ευχαριστίες του προς την «TRITTON FERRIES» και το πλοίο «ΙΟΝΙΣ» αλλά και προσωπικά στους κ. κ. Πολυχρόνη Τουρλομούση και Γεώργιο Τσαϊλά, καθώς και στο πλήρωμα του πλοίου, που για 2,5 χρόνια εξυπηρέτησαν τις γραμμές του Πειραιά, της Κισάμου και του Γυθείου με απόλυτη συνέπεια και επαγγελματισμό, θέτοντας τον πήχη της εξυπηρέτησης των νησιών μας σε υψηλά επίπεδα. Η άμεση κινητοποίηση της Δημοτικής Αρχής και του Υπουργείου Ναυτιλίας, τον Ιούλιο του 2017, μετά την αιφνιδιαστική αποχώρηση του πλοίου «ΒΙΤΣΕΝΤΣΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ» και η ταχύτητα με την οποία κινήθηκαν οι σχετικές υπηρεσίες και διαδικασίες, οδήγησαν στην δρομολόγηση του «ΙΟΝΙΣ» που για 28 συνεχείς μήνες εξυπηρέτησε με σταθερότητα τις γραμμές μας.
Η Δημοτική Αρχή δεν θα παύσει να επιζητεί την με κάθε τρόπο αναβάθμιση των συγκοινωνιακών συνδέσεων των νησιών μας, σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές και κάθε συναρμόδιο φορέα.

Δηλώσεις του ιερέα Στυλιανού Καρπαθίου σχετικά με τον κορωνοϊό και τη Θεία Κοινωνία.(VIDEO)


ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ:Τακτικές απολυμάνσεις για προληπτικούς λόγους


Ο Δήμος Κυθήρων ενημερώνει ότι, όπως όλοι οι Δήμοι της Χώρας, βρίσκεται σε διαρκή επαφή με το Υπουργείο Υγείας, τον ΕΟΔΥ και τις αρμόδιες αρχές και εφαρμόζει πλήρως τις σχετικές εντολές που αφορούν στην προστασία του πληθυσμού από το νέο στέλεχος κοροναϊού (2019-nCoV).
Οι πολίτες πρέπει να τηρούν στο ακέραιο τις οδηγίες που είναι αναρτημένες στις σχετικές ιστοσελίδες του Υπουργείου Υγείας (https://www.moh.gov.gr/), του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (https://eody.gov.gr) και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας (https://www.civilprotection.gr).
Με κατεπείγουσα εντολή του Δημάρχου κ. Ευστρατίου Χαρχαλάκη, από την επόμενη εβδομάδα και για όλο το Μάρτιο θα διενεργηθούν 4 τακτικές απολυμάνσεις – για καθαρά προληπτικούς λόγους – σε  όλες τις σχολικές μονάδες του νησιού, καθώς και στα κτίρια του Δημαρχείου, της Τεχνικής Υπηρεσίας και του Λιμένος Διακοφτίου. Οι απολυμάνσεις προγραμματίστηκαν για τις 7, 14, 21 και 28 Μαρτίου.

Μέτρα για την προφύλαξη νοσηλευόμενων ασθενών που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες


Με γνώμονα τη διασφάλιση της προφύλαξης των νοσηλευόμενων ασθενών που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, το Υπουργείο Υγείας απέστειλε προς τις Υγειονομικές Περιφέρειες, οδηγίες για το επισκεπτήριο και την παραμονή συνοδών ασθενών στα νοσοκομεία όλης της χώρας.
Πιο συγκεκριμένα, για τους νοσηλευόμενους ασθενείς με ογκολογικά, αιματολογικά νοσήματα, ή άλλα νοσήματα που προκαλούν ανοσοκαταστολή (συγγενή ή επίκτητη, λόγω φαρμακευτικής αγωγής ή χρονίου νοσήματος), τα μέτρα που λαμβάνονται είναι τα εξής:
Κατάργηση του επισκεπτηρίου και, όπου κρίνεται αναγκαίο, να υπάρχει ένας συνοδός στον οποίο θα δίδεται ειδική άδεια.
Οι συνοδοί θα πρέπει να είναι ενήμεροι για την εφαρμογή των προφυλάξεων επαφής (απολύμανση χεριών, χρήση μάσκας κ.λ.π.).
Δεν επιτρέπεται η παραμονή στο νοσοκομείο συνοδών που παρουσιάζουν οποιοδήποτε σύμπτωμα ενδεικτικό λοίμωξης ανώτερου αναπνευστικού (πυρετό, δεκατική πυρετική κίνηση, βήχα, φαρυγγαλγία, ρινική καταρροή).
 moh.gov.g

Σ. Σπυρίδων: Στρατηγικός εταίρος του Υπουργείου Τουρισμού η Αυτοδιοίκηση.

 

Στο Συμβούλιο Τουρισμού των Περιφερειών της  χώρας συμμετείχε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ε.Ε.Τ.Α.Α. κ. Σπύρος  Σπυρίδων. Το θεσμοθετημένο πλέον αυτό όργανο των Περιφερειών για τον Τουρισμό, συνεδρίασε στον ΕΟΤ με την συμμετοχή του Υπουργού Τουρισμού κ.Θεοχάρη, του Υφυπουργού κ.Κόνσολα, της Προέδρου της ΕΟΤ κ. Γκερέκου και του Γ.Γ.  ΕΟΤ κ. Φραγκάκη.

Ο κ. Σπυρίδων στην ομιλία αφού ανέπτυξε  τις δραστηριότητες της Ε.Ε.Τ.Α.Α. για τα θέματα Τουρισμού, καθώς και την αναπτυξιακή προοπτική που έχει για την Αυτοδιοίκηση ο τομέας της  Τουριστικής Οικονομίας, εστίασε στις πολιτικές που πρόκειται  να ασκήσει στο άμεσο μέλλον η Ε.Ε.Τ.Α.Α. με στόχο την υποστήριξη της Αυτοδιοίκησης στον τομέα αυτό.

Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στο εγχειρίδιο «Τουριστικού Σχεδιασμού και Προβολής» που ήδη εκπονήθηκε από την Ε.Ε.Τ.Α.Α. και απευθύνεται κυρίως στους αιρετούς καθώς και στην ολοκλήρωση του «Οδηγού  Σύνταξης Σχεδίου Βιώσιμης Τουριστικής Ανάπτυξης»  που αφορά περισσότερο, τα στελέχη  της Αυτοδιοίκησης που είναι εξειδικευμένα στο σχεδιασμό, την οργάνωση και την υλοποίηση της τοπικής τουριστικής πολιτικής.

Στη συνέχεια ανακοίνωσε την πρόθεση της Ε.Ε.Τ.Α.Α. να προχωρήσει σε συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού, την διοργάνωση ειδικού προγράμματος κατάρτισης προκειμένου  να αποκτηθεί η απαραίτητη γνώση και μεθοδολογία που είναι αναγκαία για τα στελέχη της Αυτοδιοίκησης τα οποία είναι επιφορτισμένα με την ευθύνη του σχεδιασμού και της υλοποίησης της τοπικής τουριστικής περιοχής.

Τέλος αναφέρθηκε στην επικείμενη διοργάνωση συνεδρίου με θέμα: «Τουρισμός και Τοπική Αυτοδιοίκηση» κατά την διάρκεια του οποίου θα δοθεί η ευκαιρία το Υπουργείο Τουρισμού, η Αυτοδιοίκηση, Ειδικοί Εμπειρογνώμονες και εκπρόσωποι της τουριστικής αγοράς να ανταλλάξουν απόψεις και εμπειρίες από καλές πρακτικές με στόχο την δημιουργία τουριστικής ανάπτυξης σχεδιασμένη  στις αρχές της βιωσιμότητας και της αειφορίας.
 

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΣΤΟ ΜΥΛΟΠΟΤΑΜΟ


ΔΗΜΟΣ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ: ΜΑΤΑΙΩΝΟΝΤΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ


ΔΗΜΟΣ ΜΟΝΕΜΒΑΣΊΑΣ: Από το Γραφείου Δημάρχου Μονεμβασίας, εκδόθηκε το ακόλουθο Δελτίο Τύπου


Από το Γραφείου Δημάρχου Μονεμβασίας, εκδόθηκε το ακόλουθο Δελτίο Τύπου σχετικά με τις πρόσφατες πραγματοποιηθείσες συναντήσεις και επαφές με Κυβερνητικούς και Υπηρεσιακούς παράγοντες:
” Μέσα στα πλαίσια της προσπάθειας επίλυσης του θέματος της εγκατάστασης των Ανεμογεννητριών στη Χερσόνησο του Μαλέα, καθώς και άλλων θεμάτων, έκανα στην Αθήνα συναντήσεις με τους παρακάτω θεσμικούς φορείς:
Την Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2020 συναντήθηκα στην Αθήνα με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κο Χατζηδάκη για το θέμα των αδειών παραγωγής Αιολικών Πάρκων στην Δ.Ε. Βοιών, Χερσόνησο του Μαλέα, παρόντος του βουλευτή κου Δαβάκη. Του εξήγησα πάνω στο χάρτη όπου είχαμε αποτυπώσει τα Αιολικά Πάρκα και τους οικισμούς, γιατί δεν πρέπει να τοποθετηθούν εκεί ανεμογεννήτριες. Συμφώνησε στο ότι ο Δήμος έχει ήδη τοποθετημένο ένα μεγάλο αριθμό και θα ήταν καταστροφικό να τοποθετηθούν και άλλες κατά μήκος της κορυφογραμμής και υποσχέθηκε ότι θα διερευνήσει το θέμα, επικοινωνώντας με τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας.
Την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2020 συναντήθηκα στο Μαξίμου με τον Υπουργό Επικρατείας κο Γεραπετρίτη ξανά για το θέμα των αδειών παραγωγής των Α/Π στη Χερσόνησο του Μαλέα, παρόντος του βουλευτή Λακωνίας κου Δαβάκη.
Του εξήγησα πως έχει η υπόθεση και του κατέθεσα δύο χάρτες που απεικονίζουν την υπερβολή και το τραγικό της κατάστασης, μου είπε ότι ξέρει την περιοχή και συμφώνησε με τις θέσεις μας, κράτησε τα στοιχεία και δεσμεύθηκε να επικοινωνήσει με την ΡΑΕ και να με ενημερώσει.
Την Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2020 συναντήθηκα με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κο Οικονόμου, στον οποίο έθεσα το θέμα των αδειών παραγωγής για τα αιολικά πάρκα που έδωσε η ΡΑΕ στη χερσόνησο του Μαλέα και του εξέθεσα τις θέσεις μας γιατί δε πρέπει να τοποθετηθούν, κάτι που αντελήφθη, συζητήσαμε για το Ειδικό Χωροταξικό για τις ΑΠΕ και του ζήτησα κατά την αναθεώρησή του να προβλεφθεί να έχουν λόγο και οι Δήμοι και συμφώνησε. Επίσης συζητήσαμε και για τα ΣΧ.Ο.Ο.Α.Π. και τα Γ.Π.Σ.
Την ίδια ημέρα συναντήθηκα με τον Υπουργό εσωτερικών κο Θεοδωρικάκο και του έθεσα το θέμα της ένταξης του έργου του Τουριστικού Περιπτέρου Μονεμβασίας, όταν ανοίξει ξανά το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ και κάναμε μία γενικότερη συζήτηση για τα θέματα των ΟΤΑ.
Επίσης συναντήθηκα με το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης υπεύθυνο για έργα ΕΣΠΑ κο Μπαγκινέτα, στον οποίο έθεσα το θέμα της αλλαγής του τρόπου άρδευσης σε στάγδην, το θέμα της αύξησης της χρηματοδότησης του προγράμματος LEADER για τις ιδιωτικές επενδύσεις στην Αναπτυξιακή Εταιρεία των Δήμων Πάρνωνα, καθώς και συζητήσαμε και άλλα θέματα για τα προβλήματα των αγροτών.”
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΗΡΑΚΛΗΣ ΤΡΙΧΕΙΛΗΣ

ΛΑΚΩΝΙΑ: Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η πρώτη και βασική χειρουργική επέμβαση για τον Κώστα

Πραγματοποιήθηκε σήμερα (27/02/2020) με επιτυχία από ομάδα ειδικών γιατρών, η πρώτη και σημαντικότερη χειρουργική επέμβαση, για τον Κώστα Καλλά από την Μονεμβασία. Με αυτή μπόρεσαν να σταματήσουν την διαρροή εγκεφαλονωτιαίου υγρού από τη μύτη, αποτρέποντας έτσι την πιθανότητα μόλυνσης, κάτι το οποίο θα είχε σοβαρές συνέπειες για τη ζωή του.
Η μητέρα του Κώστα εμφανώς συγκινημένη, αλλά και βλέποντας την ανταπόκριση των πολιτών, δήλωσε πριν την επέμβαση: «Ξέρω ότι προσεύχεστε για τον Κώστα. Ο Θεός θα ακούσει τις προσευχές όλου του κόσμου, που έσκυψε στο πρόβλημα μας εγκάρδια ανθρώπινα και συγκινητικά. Ευχαριστούμε όλους. Ξέρω ότι ο Κώστας για άλλη μια φορά με τη δύναμη του Θεού θα βγει νικητής».
Παράλληλα είναι πραγματικά συγκινητική η ανταπόκριση των πολιτών στο κάλεσμα μας. Σε δέκα (10) ημέρες έχει συγκεντρωθεί ποσό που ξεπερνά τις 16.000,00€, αναπτερώνοντας το ηθικό όλων, δίνοντας μας ελπίδα και αισιοδοξία.
Ο Κώστας Καλλάς πριν την χειρουργική επέμβαση
Να επισημάνουμε για ακόμα μια φορά ότι σε αυτή την δύσκολη αλλά γεμάτη ανθρωπιά προσπάθεια, εκτός των πολλών επώνυμων και ανώνυμων πολιτών, εντός και εκτός Ελλάδος, κοντά μας είναι τόσο ο Δήμος Μονεμβασίας όσο και η Ιερά Μητρόπολη Μονεμβασίας και Σπάρτης, ενδυναμώνοντας τον βηματισμό και την κίνηση μας.
Τέλος να αναφέρουμε για ακόμα μια φορά, ότι για τον Κώστα θα ακολουθήσουν ακόμα δύο (2) χειρουργικές επεμβάσεις, μια σε κάθε πόδι και εν συνεχεία, πρόγραμμα σε ειδικό κέντρο αποκατάστασης.
Ας συνεχίσουμε με αμείωτο ενδιαφέρον την στήριξη μας, φτάνοντας το συνολικό ποσό των 50.000,00€, ώστε με τα επόμενα δύο (2) χειρουργεία και το πρόγραμμα αποκατάστασης σε ειδικό κέντρο, να μπορέσει ο Κώστας να επανέλθει στην κανονικότητα της ζωής του.
Αν βοηθήσουμε όλοι μας με λίγα χρήματα, χωρίς να στερηθούμε κάτι, ο Κώστας θα καταφέρει να γίνει καλά! Μόνο με συλλογική προσπάθεια μπορεί να γίνει αυτό πραγματικότητα.
Όσοι επιθυμούν μπορούν να προσφέρουν στον ατομικό ερανικό τραπεζικό λογαριασμό στην Εθνική Τράπεζα,  ο οποίος δημοσιεύτηκε στη Διαύγεια με Α.Δ.Α. : 6ΥΝΟ46ΜΤΛΚ-99Ε, με τα παρακάτω στοιχεία:
Εθνική Τράπεζα Ελλάδος Αριθμός λογαριασμού: 418/00369518 IBAN λογαριασμού:  GR 5101104180000041800369518 Όνομα Δικαιούχου: ΚΑΛΛΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΟΥ ΙΟΡΔΑΝΗ
Η αγάπη προς τον συνάνθρωπό μας. Αυτή είναι η υπέρτατη αρετή. Μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε! 
 monemvasianews.gr

ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ: Δελτίο τύπου 27-2-2020



Ο Δήμαρχος Κυθήρων κ. Ευστράτιος Χαρχαλάκης συναντήθηκε την Πέμπτη 27/2 με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Θεοδωρικάκο. Ο κ. Χαρχαλάκης υπέβαλε στον κ. Υπουργό και τους συνεργάτες του σειρά προτάσεων νομοθετικών αλλαγών προκειμένου να συμπεριληφθούν στο υπό συζήτηση σχέδιο νόμου του Υπουργείου, με στόχο την απλούστευση των γραφειοκρατικών διαδικασιών και την βελτιστοποίηση της λειτουργίας των μικρών Δήμων. Συζητήθηκε επίσης η ανάγκη πρόσληψης νέου μόνιμου διοικητικού και επιστημονικού προσωπικού καθώς και η μεγάλη καθυστέρηση των πληρωμών των έργων Π.Δ.Ε. μετά τον Απρίλιο του 2019. Ο κ. Δήμαρχος ζήτησε επίσπευση των διαδικασιών ένταξης των έργων του Δήμου στο πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ», όπου έχουν υποβληθεί προτάσεις για μεγάλα αθλητικά έργα και εκπόνηση σημαντικών λιμενικών μελετών καθώς και έγκριση της έκτακτης χρηματοδότησης που έχει ζητηθεί από το Δήμο για την αποκατάσταση ζημιών στα σχολεία του νησιού μετά το σεισμό του Νοεμβρίου 2019.
Ο κ. Δήμαρχος συναντήθηκε επίσης με τον Γενικό Γραμματέα Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Μανώλη Γραφάκο, με τον οποίο συζητήθηκε η πορεία ολοκλήρωσης της Ά φάσης των έργων αποκατάστασης των ΧΑΔΑ και δημιουργίας σύγχρονων ΧΥΤΥ Κυθήρων και Αντικυθήρων, με τον Γενικό Γραμματέα να εκφράζει την ικανοποίησή του για την πορεία των έργων. Από πλευράς του Δημάρχου ζητήθηκε η επίσπευση των διαδικασιών λειτουργίας των 2 ΧΥΤΥ από τον ΕΔΣΝΑ. Σημειώνεται ότι αναμένεται η απόφαση χρηματοδότησης της επόμενης φάσης των έργων διαχείρισης απορριμμάτων στα Κύθηρα, που θα περιλαμβάνει πράσινα σημεία, διαλογή στην πηγή, παραγωγή ενέργειας από βιομάζα, νέα οχήματα και εξοπλισμό, διαχείριση ειδικών αποβλήτων όπως ο κατσίγαρος και εν γένει θα αποτελεί ένα πρωτοποριακό σύστημα ολοκληρωμένης διαχείρισης στερεών αποβλήτων.
Τέλος, ο κ. Χαρχαλάκης είχε συνάντηση με τη Γενική Γραμματέα Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών του Υπουργείου Περιβάλλοντος κα. Αλεξάνδρα Σδούκου, την οποία ενημέρωσε για την πρόσφατη ομόφωνη απόφαση του ΔΣ σχετικά με τις ανεμογεννήτριες. Συζητήθηκαν οι προτάσεις που αναφέρονται στην εν λόγω απόφαση και η κα. Σδούκου εξέφρασε την στήριξη του Υπουργείου σε κάθε προσπάθεια που στόχο έχει την βιώσιμη απεξάρτηση από το λιγνίτη και τις συμβατικές μορφές ενέργειας. Ο νομικός σύμβουλος του Δήμου κ. Αντώνης Σεμιτέκολος τόνισε ότι λόγω των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών των Κυθήρων (περιοχές NATURA και ειδικής προστασίας, διάσπαρτα κηρυγμένα αρχαιολογικά μνημεία και ιδιαίτερο γεωμορφολογικό και οικιστικό ανάγλυφο), οι προτάσεις δημιουργίας αιολικών πάρκων στο νησί έχουν αντικειμενικά κωλύματα αδειοδότησης, κάτι που εξάλλου τονίζεται και στις ενδικοφανείς προσφυγές του Δήμου Κυθήρων και της Επιτροπής Εγχωρίου Περιουσίας κατά των αποφάσεων της ΡΑΕ. Στη συνάντηση συμμετείχε και ο Πρόεδρος του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών Καθηγητής κ. Εμμ. Πλειώνης που μαζί με τον κ. Δήμαρχο παρουσίασαν την καινοτόμα πρόταση που έχει καταρτιστεί σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής για την πλήρη ενεργειακή αυτονόμηση των Αντικυθήρων, όπου ως γνωστόν η παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος είναι σήμερα από τις πλέον κοστοβόρες σε όλη την Ευρώπη. Υπουργείο Περιβάλλοντος και Δήμος θα βρίσκονται σε συνεχή επαφή με στόχο την ωρίμανση και υλοποίηση προτάσεων που θα αντιμετωπίζουν το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής χωρίς να βλάπτουν το φυσικό, οικιστικό και ανθρωπογενές περιβάλλον.