Τρίτη 3 Μαρτίου 2020

Κορωνοϊός- Περιφέρεια Αττικής : Περιορισμός επισκεπτηρίου στα γηροκομεία




Γ. Πατούλης: Υποχρέωσή μας ως εποπτεύουσα αρχή να προστατεύσουμε ευάλωτες ομάδες των πολιτών μας όπως είναι τα άτομα τρίτης ηλικίας που διαμένουν σε οίκους ευγηρίας    
Οδηγίες για τον περιορισμό ή και την κατάργηση του επισκεπτήριου σε Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων στην επικράτεια της Περιφέρειας Αττικής απέστειλε σήμερα Κυριακή 1η Μαρτίου, μετά από εντολή του Περιφερειάρχη, η προϊσταμένη της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Α. Μεγάλου. Οι σχετικές οδηγίες εκδόθηκαν στο πλαίσιο αντιμετώπισης των κρουσμάτων του κορωνοϊού, με βασικό στόχο την προφύλαξη των ηλικιωμένων.
Στο σχετικό κείμενο επισημαίνονται τα εξής:
«Η Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, κατόπιν οδηγιών του Περιφερειάρχη Αττικής, κ. Γιώργου Πατούλη, συστήνει στις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων που λειτουργούν στην χωρική αρμοδιότητα της Περιφέρειας Αττικής, τον περιορισμό του επισκεπτηρίου ή και την κατάργησή του, όπου κρίνεται αναγκαίο, προκειμένου να προστατευθούν οι ηλικιωμένοι που διαμένουν στις ως άνω Μονάδες.
Τυχόν επισκέπτες, η παρουσία των οποίων κρίνεται απολύτως απαραίτητη, θα πρέπει να είναι ενήμεροι για την εφαρμογή των ενδεικνυόμενων προφυλάξεων (απολύμανση χεριών, χρήση μάσκας κλπ). Οι προαναφερόμενες οδηγίες ισχύουν μέχρι νεοτέρας».

Γ. Πατούλης
Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Αττικής τόνισε τα εξής:
«Είναι υποχρέωσή μας ως εποπτεύουσα αρχή να προστατεύσουμε ευάλωτες ομάδες των πολιτών μας όπως είναι τα άτομα τρίτης ηλικίας που διαμένουν σεΜονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων. Η Περιφέρεια Αττικής βρίσκεται σε εγρήγορση και επιχειρησιακή ετοιμότητα για την αποτελεσματική διαχείριση και αντιμετώπιση της κατάστασης που έχει προκαλέσει η εμφάνιση του κορωνοϊού στη χώρα μας, σύμφωνα με τις συστάσεις του υπ. Υγείας και του ΕΟΔΥ. Είμαστε σε επαγρύπνηση και παρακολουθούμε επισταμένα όλες τις εξελίξεις. Σε περίπτωση που κριθεί αναγκαίο θα υπάρξουν νεότερες οδηγίες και συστάσεις. Συνιστούμε ψυχραιμία σε όλους τους πολίτες».
 patt.gov.gr

Επέστρεψε στη Μονεμβασία δυνατός ο Κώστας έπειτα από την χειρουργική επέμβαση

Χάρη στη βοήθεια όλων όσων ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας και στάθηκαν κοντά στο σοβαρό ιατρικό πρόβλημα του Κώστα Καλλάς, ο τελευταίος μπόρεσε και πραγματοποίησε με επιτυχία, την Πέμπτη (27/02/2020), την πρώτη και σημαντικότερη χειρουργική επέμβαση. Με αυτή, όπως έχουμε ήδη αναφέρει, ομάδα ειδικών γιατρών μπόρεσε να σταματήσει την διαρροή εγκεφαλονωτιαίου υγρού από την μύτη.
Έτσι από την Κυριακή (01/03/2020) ο Κώστας επέστρεψε στη Μονεμβασία, προκειμένου να αναρρώσει και να προετοιμαστεί για τις επόμενες δύο (2) χειρουργικές επεμβάσεις, μια σε κάθε πόδι, προκειμένου να αποκατασταθούν τα σοβαρά κινητικά προβλήματα που αντιμετωπίζει. Αμέσως μετά θα ακολουθήσει πρόγραμμα σε ειδικό κέντρο αποκατάστασης.
Η μητέρα του στο ταξίδι της επιστροφής δήλωσε : “Και ο γλυκός δρόμος της επιστροφής! Ευχαριστούμε το Θεό, τον κόσμο που μας στάθηκε, τους εξαίρετους γιατρούς και το άψογο  προσωπικό”.
Ο Κώστας Καλλάς στο σπίτι του μετά την χειρουργική επέμβαση
Το monemvasianews.gr και οι φίλοι του Κώστα, αισθάνονται την ανάγκη συνεχούς ενημέρωσης σε όλους εκείνους που στηρίζουν, ενισχύουν και ενδυναμώνουν αυτή μας την προσπάθεια . Έχουμε χρέος επίσης να επαινέσουμε τον καθένα ξεχωριστά και όλους εκείνους, που έκαναν το πρόβλημα του Κώστα δικό τους πρόβλημα, δίνοντας μας μοναδικά μαθήματα ανθρωπιάς, αλληλεγγύης και σεβασμού στην ανθρώπινη ζωή.
Να ενημερώσουμε τέλος ότι μέχρι σήμερα, 14 ημέρες μετά το ξεκίνημα της προσπάθειας μας, στον ειδικό ερανικό λογαριασμό έχει συγκεντρωθεί πόσο που ξεπερνά τις 27.000,00€. Ακόμα 23.000,00€ προκειμένου να φτάσουμε το στόχο μας, δίνοντας σιγά-σιγά πίσω τη ζωή που αξίζει στον Κώστα.
Όσοι επιθυμούν να ενισχύσουν αυτή την προσπάθεια, μπορούν να προσφέρουν στον ατομικό ερανικό τραπεζικό λογαριασμό στην Εθνική Τράπεζα,  ο οποίος δημοσιεύτηκε στη Διαύγεια με Α.Δ.Α. : 6ΥΝΟ46ΜΤΛΚ-99Ε, με τα παρακάτω στοιχεία:
Εθνική Τράπεζα Ελλάδος Αριθμός λογαριασμού: 418/00369518 IBAN λογαριασμού:  GR 5101104180000041800369518 Όνομα Δικαιούχου: ΚΑΛΛΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΟΥ ΙΟΡΔΑΝΗ
Η αγάπη προς τον συνάνθρωπό μας. Αυτή είναι η υπέρτατη αρετή. Μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε! 
 monemvasianews.gr

¨ΝΕW DRIVERS¨ ΣΧΟΛΗ ΟΔΗΓΩΝ ΝΙΚΟΣ ΣΩΤΗΡΧΟΣ ΚΥΘΗΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΘΕΑ

                                 ¨ΝΕW DRIVERS¨ ΣΧΟΛΗ ΟΔΗΓΩΝ ΝΙΚΟΣ ΣΩΤΗΡΧΟΣ ΚΥΘΗΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΘΕΑ
 🚦Η σχολή μας σας ενημερώνει ότι ξεκίνησε τα μαθήματα οδήγησης και στα Κύθηρα.🚘🚘
*Τα μαθήματα θα γίνονται κατόπιν συνεννόησης με τη σχολή*
☎️6983858822
Υψηλή Ποιότητα Οδηγικής Εκπαίδευσης
  • Επιτυχία στις εξετάσεις με
  •  Συνέπεια
  •  Μέθοδο
  •  Τεχνογνωσία.  
  • Αναλαμβάνουμε την Διεκπεραίωση Διπλωμάτων όλων των κατηγοριών !!!
  • Επεκτάσεις Διπλωμάτων Β-Γ-Δ-Ε κατηγορίας και μοτοσυκλέτας.
  • Απώλειες-Κλοπές.
  • Ανανεώσεις Αδειών Οδήγησης. 
  •  ¨ΝΕW DRIVERS¨ ΣΧΟΛΗ ΟΔΗΓΩΝ ΝΙΚΟΣ ΣΩΤΗΡΧΟΣ ΚΥΘΗΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΘΕΑ ---------------------------------------------------------------------------- Κύθηρα και Αθήνα Καλλιθέα,Πλάτωνος 141 τηλ.2109480129 698 3858822 NewDrivers10@hotmail.com https://www.facebook.com/sxolhodhgwn_nikossotirchos-114538583245415/
  •  
  •  
 



Ο Δήμαρχος Μονεμβασίας απαντά περί των “εξαφανισθέντων” τριών εκατομμυρίων ευρώ, αντισταθμιστικών ωφελημάτων των Αιολικών Πάρκων


Περί των «εξαφανισθέντων τριών εκατομμυρίων ευρώ»
Η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης του κου Νικολινάκου ξεκίνησε τη θητεία της με συνεχείς προσφυγές, καταγγελίες, εισαγγελείς και απειλές, γνωστές πρακτικές από την πρώτη θητεία τους τα έτη 2011-2015.
Μετά από λίγο διάστημα είδαν ότι δεν έχουν αποτέλεσμα, διότι οι κατηγορίες τους ήταν έωλες και αναληθείς, γι’ αυτό αποδόθηκαν σε νέο αγώνα συκοφαντιών με τη σύμπραξη της κας Σπυριδάκου, σύνηθες το φαινόμενο.
Μου μεταφέρθηκε λοιπόν ότι ρωτούν «που πήγαν τα 3 εκατομμύρια», εννοώντας ότι υπάρχει μέγα σκάνδαλο και υπονοώντας διάφορα. Παρά το ότι τους έχω εξηγήσει επανειλημμένα στο συμβούλιο και παρά το ότι δύο από τα μέλη της παράταξής τους, ο κος Κόκκορης και ο κος Κουλουβάκος γνωρίζουν πολύ καλά, αφού ήταν στην αντιπολίτευση μέχρι το 2019, καθώς και η κα Σπυριδάκου και ποτέ δεν έχει αποκρυβεί τίποτα.
Όμως, επειδή οι αναρτήσεις τους είναι γεμάτες από συκοφαντίες και αναλήθειες, εάν δεν σταματήσουν, θα αναγκαστούμε να υποβάλλουμε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση, κάτι που δεν έχω κάνει ποτέ έως τώρα, αλλά δεν είναι δυνατόν να ανεχτούμε να σπιλώνονται η τιμή και η υπόληψή μας.
Τι είναι τα 3 εκατομμύρια που αναμασούν ότι λείπουν από το Δήμο;
Είναι τα αντισταθμιστικά ωφελήματα για έργα, εργασίες, δράσεις, μελέτες κ.λ.π. που εκτελέσθηκαν και θα εκτελεσθούν στην περιοχή του Ζάρακα, Κοινότητες Κουπιών και Ρειχέας και θα πληρώσει η εταιρεία για να συναινέσει ο Δήμος στην εγκατάσταση των δύο τελευταίων Αιολικών Πάρκων.

Υπάρχουν κάποια υπογεγραμμένα συμφωνητικά;
Με την αριθ. 48/2017 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία έχει αναρτηθεί στο Πρόγραμμα ΔΙΑΥΓΕΙΑ, εγκρίθηκαν δύο σχέδια συμφωνητικών, ένα για κάθε Αιολικό Πάρκο, τα οποία υπογράφθηκαν στην Αθήνα στις 28/3/2017 από το Δήμαρχο και τις εταιρείες ΑΙΟΛΙΚΗ ΜΟΛΑΩΝ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΑΕΒΕ και ΑΛΦΑ ΑΙΟΛΙΚΗ ΜΟΛΑΩΝ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΑΕΒΕ  και μάλιστα έγιναν συμβολαιογραφικά για να έχουν αυξημένη ισχύ, ώστε να τηρηθούν  επακριβώς, κάτι που είχε ζητήσει η μείζων αντιπολίτευση και όντως έως τώρα η συμφωνία τηρήθηκε επακριβώς.

Τα συμφωνητικά αυτά παραμένουν αναρτημένα (ως ακολούθως) στην ιστοσελίδα του Δήμου.
Τι προβλέπουν τα δύο συμφωνητικά;
Προβλέπουν αναλυτικά όλη τη διαδικασία και στη 2η σελίδα παρ. 5:
«Στο πλαίσιο των ανωτέρω, η Εταιρεία δεσμεύεται, ότι κατά την κατασκευή του Εργου και κυρίως κατά τη λειτουργία, θα χρηματοδοτήσει έργα, εργασίες, μελέτες, προμήθειες και εν γένει οιαδήποτε άλλη δράση κοινής ωφέλειας προταθεί από το Δήμο σε συνεννόηση και συνεργασία μαζί του και σε συνάρτηση με τις ανάγκες του, αναλαμβάνοντας την απευθείας πληρωμή των προμηθευτών/εργολάβων/μελετητών, με την ιδιότητα της δωρήτριας, σύμφωνα με το υπόδειγμα τριμερούς σύμβασης, το οποίο επισυνάπτεται στην παρούσα σύμβαση. Το επισυναπτόμενο υπόδειγμα αναφέρεται συγκεκριμένα στην περίπτωση Έργου, μπορεί δε ευλόγως να διαφοροποιείται ως προς το τελικό του περιεχόμενο, εκτός από τους όρους περί καταβολής της αμοιβής του Κατασκευαστή από τη Δωρήτρια, τόσο στην περίπτωση του ειδικότερου έργου στο οποίο τελικώς κάθε φορά θα αφορά όσο βεβαίως και στις περιπτώσεις εργασίας, προμήθειας, μελέτης ή άλλη κοινωφελούς δράσης στις οποίες θα αφορά.
Οι προαναφερόμενες κοινωφελείς δράσεις θα υποδεικνύονται σταδιακά από το Δήμο προς την Εταιρείας και θα υλοποιηθούν ως εξής: …..».
Παρακάτω προβλέπουν 5 φάσεις υλοποίησης, μία για κάθε έτος από το 2017 έως το 2021.
  • Πρώτη φάση το 2017 η Εταιρεία αναλαμβάνει την απευθείας χρηματοδότηση έργων, μελετών, προμηθειών ή οποιασδήποτε άλλης δράσης προταθεί από το Δήμο έως το ποσό των 125.000,00 €. Το ποσό αυτό διπλασιάζεται, διότι το ίδιο προβλέπει και το δεύτερο συμφωνητικό, ήτοι 250.000,00 € για το 2017.
  • Δεύτερη φάση εντός του 2018: Αναφέρονται τα ίδια με την πρώτη φάση και προβλέπει έργα έως του ποσού των 250.000 χ 2 = 500.000 €.
  • Τρίτη φάση εντός του 2019: Έργα έως του ποσού των  250.000 χ 2 = 500.000 €.
  • Τέταρτη φάση εντός του 2020:  Έργα έως του ποσού των  250.000 χ 2 = 500.000 €.
  • Πέμπτη φάση: Αρχίζοντας από το έτος 2021 και για 20 χρόνια, θα εκτελούνται έργα ή δράσεις ως 50.000 € ετησίως.
Άρα έως το 2019 έχουμε εκτελέσει  έργα, δράσεις όπως προβλέπει το συμφωνητικό: Για το 2017 250.000 €, το 2018 500.000 € και το 2019 500.000 €.   Σύνολο  1.250.00000 €.  Συνεπώς έχουν εκτελεστεί έως τώρα 1.250.000,00 € και όχι 3.000.000,00 όπως ψευδώς υποστηρίζουν οι σύγχρονοι Μυνχάουζεν. Τα υπόλοιπα 500.000 € για το 2020 θα εκτελεστούν το τρέχον έτος  και το 1.000.000,00 € (20 χ 50.000) θα εκτελεστεί τμηματικά σε 20 έτη, αρχίζοντας από το 2021.
Πως εκτελούνται τα έργα;
Τα έργα προτείνονται από τους Προέδρους των Κοινοτήτων, υπογράφεται ιδιωτικό τριμερές συμφωνητικό  μεταξύ του Δήμου, του κατασκευαστή και της εταιρείας.  Ο Δήμος επιβλέπει το έργο και πιστοποιεί την πρόοδο και την ολοκλήρωσή του. Μετά από αυτό, ο κατασκευαστής εξοφλείται από την εταιρεία, χωρίς ο Δήμος να διαχειρίζεται ούτε ένα ευρώ σε χρήματα.

Όλα τα τριμερή ιδιωτικά συμφωνητικά υπάρχουν στο Δήμο, καθώς και οποιοδήποτε άλλο στοιχείο, εξάλλου πολλές φορές εξήγησα στην αντιπολίτευση, στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, ότι οι υπηρεσίες μας και οι Πρόεδροι είναι στη διάθεσή της για οποιαδήποτε ενημέρωση.
Με τον τρόπο αυτόν, τα έργα έγιναν σύντομα σε 1-2 μήνες από την ανάθεσή τους, παράχθηκε σχεδόν διπλάσιο έργο, γιατί δεν είχαν εργολαβικό όφελος 18%, απρόβλεπτα 15% και συμφωνήσαμε χαμηλές τιμές μονάδας. Οι υπηρεσίες του Δήμου απασχολήθηκαν ελάχιστα, μόνο στην επίβλεψη και την επιμέτρηση. Τις εργασίες επέβλεπαν και οι Πρόεδροι.
Διατέθηκε ολόκληρο το ποσό των 1.250.000,00 €  έως το 2019;
Διατέθηκε ολόκληρο το ποσό των 1.250.000 € έως το 2019, έγιναν τα έργα και οι δράσεις όπως προβλέπεται στη συμφωνία και η κατασκευή και η εξόφληση των έργων και οι Πρόεδροι τα γνωρίζουν. Τα έργα έχουν αλλάξει τις όψεις των Κοινοτήτων, κάτι που αναγνωρίζουν οι κάτοικοι.

Θα έπρεπε αυτά τα ποσά να γράφονται ετησίως στον προϋπολογισμό του Δήμου;
ΟΧΙ, διότι τα έργα τα πληρώνει η εταιρεία απευθείας στους κατασκευαστές, ο Δήμος δεν εισπράττει, ούτε εισέρχονται στα ταμεία του χρήματα, άρα θα ήταν και παράνομο αν τα έγραφε στον προϋπολογισμό του.

Τα αντισταθμιστικά αυτά ωφελήματα, το 1.250.000,00 € που έχουν γίνει ήδη έργα και τα υπόλοιπα 500.000 € που θα γίνουν το 2020, το 1.000.000 που θα δοθεί στα επόμενα έτη, είναι πολλά ή λίγα σε σχέση με άλλες παρόμοιες συμφωνίες Δήμων;
Είναι ένα τεράστιο ποσό, το μεγαλύτερο που είχε επιτύχει Δήμος έως τότε και επιτεύχθηκε με πολύ σκληρή διαπραγμάτευση. Είναι εικοσαπλάσιο από αυτό που είχε δεχθεί ο πρώην Δήμος Μολάων το 2003 όταν στη διοίκηση του πρώην Δήμου Μολάων ήταν ο κ. Νικολινάκος,  για την τοποθέτηση των Αιολικών Πάρκων στα Κουπιά και μάλιστα η διαδικασία που ακολουθήθηκε τότε, ήταν η ίδια και λιγότερο ελεγχόμενη από αυτή που ακολουθήσαμε εμείς.

Τι σχέση έχουν αυτά τα αντισταθμιστικά ωφελήματα με το 1% που θα πάρουν οι κάτοικοι των Κοινοτήτων από τη λειτουργία των Αιολικών Πάρκων, καθώς και το 1,7% που θα πάρει ο Δήμος για έργα στις ίδιες περιοχές;
Καμία, είναι εντελώς άσχετα μεταξύ τους. Το 1% από τη λειτουργία των Αιολικών Πάρκων θα πιστωθεί στους λογαριασμούς της ΔΕΗ των κατοίκων και το 1,7% που θα έλθει στα ταμεία του Δήμου, θα εγγραφεί στον προϋπολογισμό του. Το 80% από αυτό, θα διατεθεί για έργα στις Κοινότητες αυτές και το 20% σε ολόκληρο το Δήμο.

Σημειώνω ότι κανένας κάτοικος του Ζάρακα, ούτε Τοπικός Σύμβουλος ούτε Δημοτικός, αμφισβήτησε τα έργα και τις δράσεις που έγιναν, αντίθετα κάτοικοι και Σύλλογοι τα επικρότησαν, ούτε ο δημοτικός σύμβουλος της Δ.Ε. Ζάρακα κος Κόκκορης.
Μόνο ο δημοτικός σύμβουλος κος Καλογράνης που κατάγεται από την Κόρινθο και μένει στη Νεάπολη, απευθύνθηκε στην Κυρία Εισαγγελέα, για να πάρει με εισαγγελική παραγγελία τα δεκάδες έγγραφα που είχε αιτηθεί από το Δήμο. Ο Δήμος του απέρριψε την αίτηση, θεωρώντας τα ως ιδιωτικά έγγραφα και προσέχοντας τα προσωπικά δεδομένα. Μόνο που ο αθεόφοβος εξαπάτησε και την Εισαγγελέα, προσκομίζοντας σ΄αυτή διαφορετική αίτηση από αυτή που είχε προσκομίσει στο Δήμο, με την οποία ζητά μόνο τρία έγγραφα και μάλιστα το ένα δεν περιέχετο ούτε στην πρώτη του αίτηση στο Δήμο.
Τελειώνοντας, θεωρώ ότι ο τρόπος που κάνουν αντιπολίτευση με προσφυγές, καταγγελίες, ζητούν συνεχώς δεκάδες έγγραφα από έργα που έγιναν πέντε χρόνια πριν, από το 2015 και μετά (όχι πριν γιατί τότε ήταν αντιπολίτευση οι κύριοι Μαστορόπουλος και Νικολινάκος), σκοπό έχει να καθυστερήσουν και να θέσουν εμπόδια στη λειτουργία του Δήμου, παίρνοντας εκδίκηση γιατί ετέθησαν στην αντιπολίτευση για μια ακόμη φορά. Όμως δεν θα το καταφέρουν, προσφυγές αυτοί, έργα εμείς, καταγγελίες αυτοί, μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα εμείς. Θα πρέπει να απολογ
ούνται σε αυτούς που ξεγέλασαν και τους ψήφισαν, φέρνοντάς τους μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, ευτυχώς ως αντιπολίτευση.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΗΡΑΚΛΗΣ ΤΡΙΧΕΙΛΗΣ
________________________________________________________
 
ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΤΡΙΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ (3.000.000) ΕΥΡΩ.
ΛΕΙΠΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΛΕΦΤΑ, ΦΙΛΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΙ…

Πριν από τρία περίπου χρόνια, ο δήμαρχος Μονεμβασίας ζήτησε και έλαβε εξουσιοδότηση από το δημοτικό συμβούλιο (αριθμός απόφασης 48/2017), με σκοπό να υπογράψει δύο παρόμοιες συμβάσεις, με εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην αιολική ενέργεια.
Κάθε σύμβαση ανέφερε ότι ο Δήμος θα απέσυρε τις προσφυγές οι οποίες εκκρεμούσαν ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας, οι οποίες είχαν κατατεθεί παλαιότερα, και οι οποίες έβαλαν κατά της τοποθέτησης ανεμογεννητριών, στην περιοχή της Ρειχιάς και των Κουπιών.
Οι ωφελουμενες εταιρείες από την πλευρά τους, θα προσέφεραν (υπό μορφή δωρεάς) προς το Δήμο, έργα ύψους ΕΝΑΜΙΣΥ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ (1.500.000) ΕΥΡΩ η κάθε μία (συνολικά ΤΡΙΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ 3.000.000 ΕΥΡΩ), χρηματικό ποσόν τεράστιο για τις περιοχές αυτές, το οποίο θα μπορούσε να αλλάξει πλήρως την μορφή τους, αναβαθμίζοντάς τες σημαντικά.
Πράγματι ο κ. δήμαρχος τάχιστα απέσυρε τις προσφυγές και έτσι τοποθετήθηκαν (και έκτοτε λειτουργούν κανονικά) οι ανεμογεννήτριες αυτές. Όμως ο κ. Δήμαρχος "ξέχασε" να φροντίσει για την πλήρη εφαρμογή και του σκέλους της συμφωνίας, το οποίο αφορούσε την υλοποίηση έργων ύψους ΤΡΙΩΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ (3.000.000), με χρήματα από τις δωρεές των εταιρειών προς το Δήμο μας.
Μετά τις τελευταίες εκλογές και την ανάληψη των καθηκόντων μας από την 1η Σεπτεμβρίου 2019, αφού από την πρώτη στιγμή αντιμετωπιστήκαμε σαν εισβολείς στο Δήμο (φαίνεται πως κάποιοι τον θεωρούν ιδιοκτησία), με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι δεν υπήρχε κάποια εγγραφή στον προϋπολογισμό, μελέτη, ανάθεση η παραλαβή έργου από το Δήμο, αναφορικά με τα έργα που θα έπρεπε να έχουν υλοποιηθεί, βάσει της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου και των συμφωνητικών – συμβάσεων με τις εταιρείες.
Αμέσως ζητήσαμε προφορικά διευκρινήσεις ("πάτε να τα δείτε" μας ανέφερε ο κ. δήμαρχος), και στη συνέχεια γραπτά, ώστε να λάβουμε γνώση της υπογεγραμμένης σύμβασης και των έργων που θα έπρεπε να έχουν εκτελεστεί.
Ο δήμαρχος μας απάντησε πως δεν μας χορηγεί καμιά σύμβαση γιατί είναι προσωπικά δεδομένα αφού οι συμβάσεις αυτές είναι ιδιωτικές όπως ισχυρίστηκε.
Δηλαδή η σύμβαση του Δήμου με τις εταιρείες ανεμογεννητριών είναι κρυφό πράγμα, κάτι σαν ένα ιδιωτικό νταλαβέρι.
Επειδή θεωρήσαμε την απάντηση εμπαιγμό (όπως και κάθε σώφρων το ίδιο θα κρίνει), προσφύγαμε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Σπάρτης, και με την υπ αριθμ. 154/4-2-2020 Εισαγγελική παραγγελία, έγινε δεκτό το αίτημά μας και χορηγήθηκε Εισαγγελική Παραγγελία, δυνάμει της οποίας διετάχθη ο κ. δήμαρχος να μας χορηγήσει άμεσα τα έγγραφα και τα στοιχεία που ζητούσαμε (τις συμβάσεις).
Παρ' όλα αυτά ο κ. δήμαρχος αισθανόμενος ότι βρίσκεται "υπεράνω του νόμου", αρνείται για άλλη μια φορά να απαντήσει, απαξιώνοντας την Εισαγγελική Παραγγελία.
Με την συμπεριφορά του αυτή, επιδεικνύει την απαξίωση και την περιφρόνησή του απέναντί μας (βέβαια δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό). Επιπλέον παραβιάζει το νόμο και περιφρονεί ημάς και τους δημότες οι οποίοι μας τίμησαν με την ψήφο τους κ όλους τους συνδημότες μας, οι οποίοι δικαιούνται να γνωρίζουν πως έχει διαχειριστεί το τεράστιο ποσό των ΤΡΙΩΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ (3.000.000) ΕΥΡΩ, που προέβλεπαν οι αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου και τα συμφωνητικά, από την (υποτιθέμενη) δωρεά των εταιρειών.
Σας ενημερώνουμε βέβαια ότι δεν πρόκειται να σταματήσουμε εδώ.
Τον κ. δήμαρχο πάντως ό, τι είχαμε να τον ρωτήσουμε τον ρωτήσαμε. Από τούδε και εις το εξής, φαντάζομαι πως θα τον καλέσουν άλλοι, στους οποίους θα αναγκαστεί εκ του νόμου να απαντήσει.
Απευθυνόμαστε όμως τώρα σε Εσάς αγαπητοί φίλοι και φίλες, και ρωτάμε ευθέως:
1ον. Πιστεύετε ότι είναι τόσο αφελής ώστε να "ξεχάσει" να πάρει τα ΤΡΙΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ (3.000.000) ΕΥΡΩ;
2ον. Έχει δει κάποιος κάτοικος ή επισκέπτης των περιοχών Ρειχέας ή Κουπιών, έργα τα οποία να ανταποκρίνονται σε αυτά τα τεράστια ποσά;
Όπως κάθε ένας αντιλαμβάνεται, έργα ΤΡΙΩΝΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ(3.000.000) ΕΥΡΩ θα μπορούσαν να μεταμορφώσουν τις περιοχές αυτές σε κορυφαίους χειμερινούς προορισμούς τύπου Αράχοβας, Βυτίνας κλπ.
Απ' ότι γνωρίζω, στη μιζέρια κινούνται οι περιοχές αυτές και κάνουν μάλιστα και εράνους οι κάτοικοι για πράγματα που λείπουν.

3ον. Τρία χρόνια τώρα οι υπάκουοι σύμβουλοί του δεν αναρωτήθηκαν τι έγινε με εκείνα τα έργα των ΤΡΙΩΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ (3.000.000) ΕΥΡΩ από τις ανεμογεννήτριες;
Μήπως είναι συνυπεύθυνοι;
Φοβούνται άραγε να μιλήσουν ή μαζί τα "ξέχασαν";

4ον. Υπάρχει περίπτωση να χαθούν ΤΡΙΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ (3.000.000) ΕΥΡΩ και κανείς να μην αναλαμβάνει την ευθύνη;
5ον. Γνωρίζουν οι δημότες μας ότι την ίδια στιγμή που δεν έχει μεριμνήσει για τα ΤΡΙΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ (3.000.000) ΕΥΡΩ, ο κ. δήμαρχος φρόντισε να επιβαρύνει επιπλέον απ' ότι χρειάζεται με ΔΥΟΜΙΣΥ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ (2.500.000) ΕΥΡΩ τους δημότες μας στα ανταποδοτικά τέλη;
6ον. Αμφιβάλλει κανείς σας ότι εμείς θα βρούμε κατά που "λοξοδρόμησαν" αυτά τα ΤΡΙΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ (3.000.000) ΕΥΡΩ;
Υ.Γ. Πάντως ο κ. δήμαρχος θεωρεί (όπως επανειλημμένα το έχει εκφράσει) ότι η καλύτερη αντιπολίτευση που είχε ήταν της προηγούμενης δημοτικής περιόδου.
Ίσως και γιατί, οι «συνθήκες» του επέτρεψαν τότε, να «ξεχάσει» να βάλει στα ταμεία του Δήμου, τα ΤΡΙΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ (3.000.000) ΕΥΡΩ.

Παναγιώτης Νικολινάκος
επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης.

«Χτύπαγαν» περίπτερα στη Λακωνία με λεία άνω των 16.000 ευρώ

Για απόπειρα διάρρηξης συνελήφθη ένας 28χρονος αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας συνελήφθη το μεσημέρι της Πέμπτης 28/2 στο Γύθειο, από αστυνομικούς του οικείου Αστυνομικού Τμήματος
Ειδικότερα, τις πρώτες πρωινές ώρες της ίδιας ημέρας, ο 28χρονος φέρεται να επιχείρησε να «ανοίξει» περίπτερο στο Γύθειο, δίχως όμως να τα καταφέρει. Κατά τη σύλληψή του  κατασχέθηκαν και διαρρηκτικά εργαλεία.
Επιπλέον, όπως προέκυψε, από την διενεργηθείσα προανάκριση, ο 28χρονος μαζί με ακόμη τρείς Έλληνες, ηλικίας 19, 22 και 23 ετών, κατά το χρονικό διάστημα από τις 11/10/2019 έως και τις 18/2/2020, είχαν διαπράξει συνολικά δύο κλοπές και μία απόπειρα κλοπής σε περίπτερα στο Γύθειο, τους Μολάους και τη Μονεμβασιά, αφαιρώντας χρήματα και καπνικά προϊόντα, η αξία των οποίων ξεπερνά τις 16.000 ευρώ.
Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Γυθείου.
ΠΗΓΗ  lakonikos.gr

Νεκρή 32χρονη πεζοπόρος στη Μάνη


ΜΑΝΗ. Μια γυναίκα 32 ετών που συμμετείχε σε εκδρομή του Πεζοπορικού Ομίλου Αθηνών έχασε τη ζωή της σήμερα το μεσημέρι κατά την διάρκεια πεζοπορίας μετά από πτώση στο φαράγγι Πανόραμα, που βρίσκεται κοντά στα Σωτηριάνικα του Δήμου Δυτικής Μάνη.
Στο σημείο του συμβάντος έσπευσε προσωπικό της Πυροσβεστικής και εθελοντές της ΓΑΙΑΣ
 /notospress.gr

Κανονικά η λειτουργία των σχολείων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου


Η ανάγκη δημιουργίας ενός κέντρου αναφοράς στην Περιφέρεια Πελοποννήσου για το θέμα του κορωνοϊού, αλλά και η ανάγκη διατύπωσης αιτήματος για την υποστήριξη των νοσηλευτικών μονάδων με το αναγκαίο προσωπικό και τα αναγκαία μέσα, καθώς πραγματικά υπάρχουν ελλείψεις και στα δύο αυτά πεδία, περιλαμβάνονται στις διαπιστώσεις από την ευρύτατη σύσκεψη που συγκάλεσε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, στην Τρίπολη, το μεσημέρι σήμερα Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου.
Στην εν λόγω σύσκεψη συζητήθηκαν τρόποι για τον συντονισμό όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών της Περιφέρειας για την όσο το δυνατόν αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των προβλημάτων από τον κορωνοϊό.
Παρόντες, μεταξύ άλλων, ήταν οι εκπρόσωποι από τις αρμόδιες για τη δημόσια υγεία δομές της Περιφέρειας, όπως ο γενικός διευθυντής δημόσιας υγείας και οι διευθυντές των κατά τόπους διευθύνσεων υγείας, διοικητές νοσοκομείων, πρόεδροι Ιατρικών Συλλόγων, ο διευθυντής εκπαίδευσης, καθώς και οι αντιπεριφερειάρχες.
Οι αποφάσεις που ελήφθησαν είναι:
-Τοπικός συντονισμός κατά Περιφερειακή Ενότητα από τους χωρικούς αντιπεριφερειάρχες και κεντρικός συντονισμός από την Περιφέρεια όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών
-Η Περιφέρεια αναλαμβάνει ενημερωτική εκστρατεία για το συγκεκριμένο θέμα μέσω και της κινητής τηλεφωνίας
-Ψυχραιμία και αποφυγή αυτοσχεδιασμών, όπως και τήρηση όλων όσα προβλέπονται στην πρόσφατη νομοθετική πράξη
-Τα σχολεία θα λειτουργούν κανονικά, καθώς σύμφωνα με το νομοθετικό πλαίσιο μόνοι αρμόδιοι για τη διακοπή της λειτουργίας τους είναι οι υπουργοί Υγείας και Παιδείας με κοινή τους απόφαση
Διαπιστώθηκε, τέλος, η ανάγκη αφ’ ενός της δημιουργίας ενός κέντρου αναφοράς στην Περιφέρεια Πελοποννήσου για την συγκεκριμένη επιδημία και αφ’ ετέρου της διατύπωσης αιτήματος για την υποστήριξη των νοσηλευτικών μονάδων της Περιφέρειας με το αναγκαίο προσωπικό και τα αναγκαία μέσα, καθώς -όπως τονίστηκε- “πραγματικά υπάρχουν ελλείψεις και στα δύο αυτά πεδία”.
 dimotikiagoratislakonias.gr