Σάββατο 14 Μαρτίου 2020

Αυξημένα μέτρα προφύλαξης και προστασίας από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής


Με απόφαση του Υπουργού Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη έχει συσταθεί και λειτουργεί Ομάδα Εργασίας, η οποία εξετάζει και εισηγείται εξειδικευμένες ενέργειες και στοχευμένες πολιτικές για τους κλάδους ευθύνης του Υπουργείου, με σκοπό την αντιμετώπιση θεμάτων που σχετίζονται με το ιό, COVID-19.
Στο πλαίσιο αυτό, και με δεδομένη την ήδη αυξημένη ετοιμότητα του Λιμενικού Σώματος – Ελληνική Ακτοφυλακή, για την αντιμετώπιση των παράνομων μεταναστευτικών ροών από την Τουρκία προς την Ελλάδα, αποφασίστηκαν από τον κ. Πλακιωτάκη τα εξής μέτρα προφύλαξης και προστασίας τόσο του κοινού που συναλλάσσεται με το Υπουργείο και τα Λιμεναρχεία όσο και του πολιτικού και ένστολου προσωπικού, ως εξής :

Α. Από Δευτέρα 16/03/2020:
  • Αναστέλλονται όλες οι συναλλαγές του κοινού με το Υπουργείο και τα κατά τόπους Λιμεναρχεία. Εξαιρούνται, μόνο οι σοβαρές υποθέσεις, οι οποίες θα εξετάζονται κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού, με τις κατά περίπτωση υπηρεσίες.
  • Με νομοθετική πρωτοβουλία που προωθείται άμεσα, λαμβάνονται μέτρα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που παρατηρούνται κυρίως στην ακτοπλοΐα, με σκοπό να διατηρηθεί η αναγκαία σύνδεση των νησιών με την ενδοχώρα και την εν γένει ομαλή δραστηριοποίηση των πλοίων υπό ελληνική σημαία.
  • Αναστέλλεται η απαίτηση θεώρησης ημερολογίων αλιευτικών σκαφών και καταχώρησης ειδικών εργαλείων αλίευσης.
  • Αναστέλλονται οι προγραμματισμένες εξετάσεις δυτών, εξετάσεις χειριστών ταχυπλόων, εκπαιδευτικών χειριστών ταχυπλόων και ναυαγοσωστών καθώς και η λειτουργία των σχολών χειριστών ταχυπλόων και των σχολών εκπαίδευσης ναυαγοσωστών.
  • Οι συναλλαγές με την Δ/νση Θαλασσίου Τουρισμού θα γίνονται μόνο ταχυδρομικά ή ηλεκτρονικά.
  • Ακυρώνονται όλες οι επισκέψεις (για οποιοδήποτε λόγο) εντός των κτηρίων του Υπουργείου. Οι επικοινωνίες θα γίνονται τηλεφωνικά ή μέσω ηλεκτρονικών τρόπων (videoκλήσεις, teleconferences) .

Β. Οργάνωση & Λειτουργία των Υπηρεσιών του Υπουργείου
  • Δεν πραγματοποιούνται συναντήσεις μεταξύ των στελεχών του Υπουργείου με φυσική παρουσία. Οι επικοινωνίες, κάθε είδους, θα γίνονται αποκλειστικά τηλεφωνικά ή ηλεκτρονικά.
  • Δεν εγκρίνονται εκπροσωπήσεις και μετακινήσεις του προσωπικού του Υπουργείου σε επαγγελματικά ταξίδια, συνέδρια, συνεργασίες, σε συμμετοχή σε εκλεκτορικά, εκπαιδευτικά προγράμματα κ.ο.κ., πλην των επιχειρησιακών μετακινήσεων στελεχών του Λ.Σ. και της Πλοηγικής Υπηρεσίας.
  • Σε στενή συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, το Υπουργείο Ναυτιλίας πραγματοποιήθηκαν σχετικές ενημερώσεις με φορείς του κλάδου της ναυτιλίας, των λιμένων και στελέχη του Υπουργείου.
  • Μετά από αίτημα του Υπουργείου Ναυτιλίας, έχει ήδη εκπονήσει σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ ειδικό σχέδιο μέτρων πρόληψης και προστασίας ειδικά για τα κάθε είδους εμπορικά πλοία και τα λιμάνια. Ταυτόχρονα το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά έχει εκπονήσει πρωτόκολλο αντιμετώπισης περιστατικών με κορωνοϊό σε πλοία τόσο της επιβατηγού ναυτιλίας (ακτοπλοΐα και κρουαζιέρα), όσο και μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων και οχημάτων, με βάσει τις οδηγίες των αρμόδιων υγειονομικών υπηρεσιών και σε στενή συνεργασία με το τμήμα Υγειονομικού ελέγχου Λιμένος Πειραιώς της Περιφέρειας Αττικής. Το Πρωτόκολλο αυτό έχει προωθηθεί στις Λιμενικές Αρχές της χώρας, με πρώτες αυτές λιμένων που είναι πύλες εισόδου στην Ελλάδα, οι οποίες και έχουν κληθεί να το επεξεργαστούν και να το προσαρμόσουν στις τοπικές ανάγκες, εκπαιδεύοντας ταυτόχρονα το προσωπικό τους.
  • Ανεστάλη η περαιτέρω διενέργεια των διαγωνιστικών διαδικασιών για την πρόσληψη λιμενοφυλάκων.
  • Έχει ανασταλεί, από τις 11 Μαρτίου 2020, η εκπαιδευτική λειτουργία όλων των δημοσίων σχολών Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ, ΚΕΣΕΝ, Σχολές σωστικών και πυροσβεστικών μέσων, θαλαμηπόλων).
  • Εντατικοποίηση της καθαριότητας των κτηριακών εγκαταστάσεων, χερσαίων, πλωτών και εναέριων μέσων.
  • Εκπόνηση σχεδίου αντιμετώπισης κρούσματος του νέου κορωνοϊου COVID-19 εντός των υποδομών του Υπουργείου Ναυτιλίας.
  • Το Υπουργείο έχει προμηθευτεί και προμηθεύεται διαρκώς υγειονομικό υλικό και μέτρα ατομικής προστασίας, με το οποίο έχουν εφοδιαστεί πρωτίστως οι προκεχωρημένες μονάδες του Λ.Σ.
  • Το Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής διαθέτει σχέδιο μερικής ή ολικής αναστολής λειτουργίας του.

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης υπογράμμισε, ήδη από τις 6 Μαρτίου, ότι το ΥΝΑΝΠ ότι έχει κινητοποιηθεί ώστε να λάβει όλα τα μέτρα που απαιτούνται για την αντιμετώπιση του φαινομένου εξάπλωσης του νέου κορωνοϊου COVID -19.
«Όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου», είπε, «συνεργάζονται άριστα με το Υπουργείο Υγείας και τις υγειονομικές υπηρεσίες και λαμβάνονται όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε να διασφαλίσουμε τον περιορισμό και την ελαχιστοποίηση των συνεπειών διασποράς του COVID -19 σε κρίσιμες υποδομές και λειτουργίες των τομέων ευθύνης μας».
Η Ομάδα Εργασίας του Υπουργείου Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής για τον COVID -19, την οποία συντονίζουν ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής κ. Ευάγγελος Κυριαζόπουλος και η Γενική Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κυρία Χριστιάνα Καλογήρου και στην οποία μετέχουν υπηρεσιακοί παράγοντες, παρακολουθεί καθημερινά την εξέλιξη του φαινομένου της διασποράς του κορωνοϊού και παρεμβαίνει άμεσα όπου απαιτείται.
Τέλος στον επίσημο ιστότοπο του ΥΝΑΝΠ (www.ynanp.gr) υπάρχει ειδική ενότητα για τον ιό COVID-19, η οποία ενημερώνεται καθημερινά για την εξέλιξη του φαινομένου, σε σχέση πάντα με τη ναυτιλία, τα λιμάνια και τις θαλάσσιες μεταφορές. 
 http://www.hcg.gr

Κλείνουν και τα τουριστικά καταλύματα για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας(ΦΕΚ)


Το κλείσιμο και των εποχικών τουριστικών καταλυμάτων έως τέλη Απριλίου αποφάσισε η κυβέρνηση. Συγκεκριμένα με ΚΥΑ, υπό τον τίτλο: «Επιβολή του μέτρου της προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας εποχικών τουριστικών καταλυμάτων από 15.3.2020 έως και 30.4.2020», που δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ, αποφασίζεται: «Η προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας στο σύνολο της Επικράτειας, για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας, για το χρονικό διάστημα από 15.3.2020 έως και 30.4.2020, των κύριων και μη κύριων τουριστικών καταλυμάτων εποχικής λειτουργίας. Ως προς τα ήδη λειτουργούντα κατά τη δημοσίευση της παρούσας τουριστικά καταλύματα του προηγούμενου εδαφίου, η προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας τίθεται σε ισχύ στις 23.3.2020 και διαρκεί έως και 30.4.2020».
ΠΗΓΗ  aftodioikisi.gr

Live χάρτης με τα κρούσματα κορωνοϊού σε περιοχές της Ελλάδας


Τον πρώτο χάρτη ο οποίος δείχνει τα περιστατικά του κορωνοϊού σε περιοχές της Ελλάδας έφτιαξε μια ομάδα τεσσάρων νέων που ασχολούνται με project τεχνολογίας.
Όπως οι ίδιοι αναφέρουν, «πιστεύουμε πως ο χάρτης αυτός είναι ένα εργαλείο ενημέρωσης που έλειπε από τη χώρα μας. Ο χάρτης αυτός θα εκπληρώσει τον σκοπό του, που είναι η ενημέρωση και η πρόληψη, μόνο αν καταφέρουμε να τον διαδώσουμε και να τον επικοινωνήσουμε, ώστε να φτάσει σε όσο το δυνατόν περισσότερους πολίτες».
Δείτε live τον χάρτη πατώντας πάνω στη φωτογραφία:

ΠΗΓΗ zougla.gr

Ανακοίνωση Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου για τον Κορονοϊό




Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Μονεμβασίας, λαμβάνει  καθολικά μέτρα προστασίας για τον περιορισμό της μετάδοσης του Κορονοιου. Σε αυτό συνεισφέρει η αποφυγή των μετακινήσεων, όπου δεν υπάρχει επιβεβλημένη ανάγκη.  Για το λόγο αυτό, παρακαλούνται οι δημότες μας, όπως περιορίσουν τις άσκοπες μετακινήσεις. Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά τις υπηρεσίες του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Μονεμβασίας, καλό θα ήταν να προηγείται τηλεφωνική επικοινωνία, προκειμένου να αξιολογείται το αίτημα και να αποφεύγεται η μετάβαση στο χώρο. Ο Υπάλληλος θα δίνει τις απαραίτητες πληροφορίες και όπου δύναται, η εξυπηρέτηση θα παρέχεται τηλεφωνικά, μέσω e-mail, ή με τηλεδιάσκεψη αν απαιτηθεί.
ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΚΟΙΝΟΥ:
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ   27343-60128  –  60111
E-MAIL :  litamo@monemvasia.gr
 dltmonemvasias.gr

Οδηγίες για Οδοντριατρική Περίθαλψη από την Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία COVID19

Πολιτική Προστασία.Ενημέρωση ενδιαφερομένων για φορείς παροχής δωρεάν υπηρεσιών λόγω της εξάπλωσης του κορωνοϊού


Ενημέρωση ενδιαφερομένων για φορείς παροχής δωρεάν υπηρεσιών λόγω της εξάπλωσης του κορωνοϊού
Coronavirus-FreeServices
Η Περιφέρεια Αττικής, λόγω της εξάπλωσης του κορωνοϊού και των μέτρων πρόληψης που λαμβάνονται για τον περιορισμό του, δημιουργεί μια δράση για όσους οφείλουν να περιορίσουν τις μετακινήσεις σε χώρους πιθανής διασποράς του κορωνοϊού, παραμένοντας στις οικίες τους.
Ειδικότερα, για τη διευκόλυνση των παιδιών των οποίων οι σχολικές μονάδες παραμένουν κλειστές, των ευάλωτων ομάδων, των ηλικιωμένων και των εργαζόμενων με συμπτώματα κορωνοϊού στους χώρους εργασίας τους, δημιουργεί ένα διαδικτυακό τόπο συγκέντρωσης υπηρεσιών από δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς που παρέχουν υπηρεσίες κατ οίκον ή εξ αποστάσεως.
Στη συνέχεια ακολουθούν τα στοιχεία των δημόσιων και ιδιωτικών φορέων των οποίων τις υπηρεσίες μπορείτε να έχετε στη διάθεσή σας, από το σπίτι χωρίς να χρειαστεί να μετακινηθείτε .
Οι κατ΄οίκον και οι εξ αποστάσεως υπηρεσίες παρέχονται ΔΩΡΕΑΝ.
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΦΟΡΕΩΝ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
1. ΕΠΩΝΥΜΙΑ: brainy I.K.E
ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ: Ψηφιακή Εκπαιδευτική Πλατφόρμα
WEB SITE: https://brainy.gr
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 2112120519

ΠΡΟΣΦΕΡΟΜΕΝΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ: Ελεύθερη πρόσβαση στην πλατφόρμα brainy.gr σε όλους τους μαθητές 5ης, 6ης Δημοτικού και όλων των τάξεων του Γυμνασίου για όλο το διάστημα που τα σχολεία τους παραμείνουν κλειστά. Η πλατφόρμα περιλαμβάνει όλα τα βασικά μαθήματα των αντίστοιχων τάξεων και τα παιδιά έχουν στη διάθεση τους όλη τη σχολική ύλη των μαθημάτων, σε επίπεδο θεωρίας, ασκήσεων, επαναληπτικών διαδραστικών test καθώς και καθημερινή υποστήριξη, για επίλυση αποριών, από την εκπαιδευτική ομάδα του brainy.gr.
2. ΕΠΩΝΥΜΙΑ: Βλάσση Ελενη
ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ: Ψυχολογος
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6988354495

ΠΡΟΣΦΕΡΟΜΕΝΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ: Ψυχολογική υποστηριξη μέσω skype
3. ΕΠΩΝΥΜΙΑ: Δήμητρα Σταύρου
ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ: Ψυχολόγος
WEB SITE: www.drama-therapy.blogspot.com www.psyhismos.blogspot.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 2108064426

ΠΡΟΣΦΕΡΟΜΕΝΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ: Ψυχοθεραπεία μέσω διαδικτύου Ψυχολογική στήριξη (για εφήβους και ενήλικες)
4. ΕΠΩΝΥΜΙΑ: Ισμιρλιδου Ελευθερία
ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ: Λογοπαθολογος
WEB SITE:
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 2314010892

ΠΡΟΣΦΕΡΟΜΕΝΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ: Υπηρεσίες λογοθεραπείας σε περιπτώσεις που ενδείκνυται η εξ αποστάσεως
5. ΕΠΩΝΥΜΙΑ: ΣΩΜΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ
ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ: Εθελοντική κίνηση για νέους
WEB SITE: www.sep.org.gr
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 2107290046

ΠΡΟΣΦΕΡΟΜΕΝΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ KAT OIKON: Ναι
ΠΡΟΣΦΕΡΟΜΕΝΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ: Ναι

6. ΕΠΩΝΥΜΙΑ: Πουλασιχισου Χρυσουλά
ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ: Εκπαιδευτικός Α/θμιας
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6973805434

ΠΡΟΣΦΕΡΟΜΕΝΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ KAT OIKON: Εκπαίδευση τυπική/ειδικη
ΠΡΟΣΦΕΡΟΜΕΝΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ: Εκπαίδευση τυπική/ειδικη

7. ΕΠΩΝΥΜΙΑ: ''ΣΠΟΥΔΗ'' Α. ΣΚΥΦΑΣ - Β.ΡΙΖΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΙΚΕ
ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ: ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟΥ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
WEB SITE: www.spoudi.gr
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 2104190171, 2107669192

ΠΡΟΣΦΕΡΟΜΕΝΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ: Προσφέρουμε σε μαθητές Α-Β-Γ Λυκείου διδασκαλία Νέων Ελληνικών, Μαθηματικών, Φυσικής, Χημείας, Αρχαίων Ελληνικών (η εξ αποστάσεως διδασκαλία γίνεται μέσω της εκπαιδευτικής πλατφόρμας Blackboard Collaborate Ultra την οποία ήδη χρησιμοποιούμε σε πανελλαδικό επίπεδο).
8. ΕΠΩΝΥΜΙΑ: ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ
ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΚΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΓΙΑ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗ ΑΚΙΝΗΤΟΥ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 2106140903

ΠΡΟΣΦΕΡΟΜΕΝΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ: ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΚΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΓΙΑ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗ ΑΚΙΝΗΤΟΥ
9. ΕΠΩΝΥΜΙΑ: SI-UK Greece
ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ: Συμβουλές και υποστήριξη σε φοιτητές που ενδιαφέρονται να σπουδάσουν στο Ηνωμένο Βασίλειο
WEB SITE: www.studyin-uk.gr
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 2106753000

ΠΡΟΣΦΕΡΟΜΕΝΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ: Δωρεάν εξατομικευμένες συμβουλές και υποστήριξη σε φοιτητές που ενδιαφέρονται να σπουδάσουν στο Ηνωμένο Βασίλειο μέσω συναντήσεων εξ αποστάσεως και ηλεκτρονική επικοινωνία. Η επικοινωνία θα είναι με την Δρ. Winder, πρώην διευθύντρια σπουδών και καθηγήτρια στο πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου.
10. ΕΠΩΝΥΜΙΑ: Lab4u
ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ: Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση
WEB SITE: www.lab4u.gr
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 210 6745182

ΠΡΟΣΦΕΡΟΜΕΝΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ: Προσφέρυμε πλήρη πρόσβαση στην πλατφόρμα σε όλους τους μαθητές, όλων των τάξεων Γυμνασίου και Λυκείου. Η πλατφόρμα μας προσφέρει ασύγχρονη, εξ αποστάσεως εκπαίδευση για όλα σχεδόν τα μαθήματα του σχολείου. Διατίθενται πάνω από 8000 βίντεο, επιπρόσθετες και διαδραστικές ασκήσεις που βοηθούν τους μαθητές στην καθημερινή τους μελέτη, σύμφωνα με την ύλη των σχολικών μαθημάτων.
11. ΕΠΩΝΥΜΙΑ: Φιλιππακης Βαγγελης
ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ: Καθηγητης Δημοσιου
WEB SITE: https://vicedu.eu
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6977247271

ΠΡΟΣΦΕΡΟΜΕΝΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ: Στο vicedu.eu υπαρχει εγκαταστημενη η τελευταια εκδοση του moodle οπου εδω και 2 χρονια την χρησιμοποιω για τα μαθηματα Ερευνητικης Εργασιας στην Τεχνολογια στην α ταξη Επαλ. Εχει επισης επιδοτηθει απο προγραμμα Ερασμους. Την διαθετω δωρεαν σε οποιον θελει να τη χρησιμοποιησει.
12.ΕΠΩΝΥΜΙΑ: IpHost
ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ: Data center services
WEB SITE: www.iphost.net
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 2105445900

ΠΡΟΣΦΕΡΟΜΕΝΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ: Hosting εφαρμογών e-learning, virtual class, web seminar.
13. ΕΠΩΝΥΜΙΑ: ΑΠΟΨΗ ΑΕ
ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ: ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
WEB SITE: https://www.apopsi.gr/el-gr/
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 2104629300

ΠΡΟΣΦΕΡΟΜΕΝΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ: Παροχή υπηρεσίας σύγχρονου elearning σε 20 τάξεις των 25 ατόμων ταυτόχρονα.
Πολιτική Προστασία

Σύσκεψη στο Δήμο Μονεμβασίας για τον Κορωναϊό


Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 13 Μαρτίου στο Δημαρχείο Μονεμβασίας (Μολάους) με αντικείμενο το συντονισμό των ενεργειών και τα προληπτικά μέτρα στο Δήμο Μονεμβασίας για την προστασία από τον Κορωναϊό (2019 – nCoV).
Στη σύσκεψη που συγκάλεσε ο Δήμαρχος Μονεμβασίας Ηρακλής Τριχείλης, συμμετείχαν ο Διοικητής του Νοσοκομείου Μολάων, ο Ιατρός Νοσοκομείου Μολάων κ. Δαβανέλος, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Μαυρομιχάλης Κωνσταντίνος, Χριστάκος Σταύρος και Σουρλάς Ιωάννης, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Καλογράνης Δημήτριος και Κόκκορης Παναγιώτης, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Μολάων, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μολάων, ο Λιμενάρχης Νεάπολης, ο Δασάρχης Μολάων, ο Προϊστάμενος του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, ο Προϊστάμενος της Δ/νσης Διοικητικών Υπηρεσιών του Δήμου και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες.
Στη συνάντηση συζητήθηκαν εκτενώς λεπτομέρειες που αφορούν στον ιό, τους τρόπους μετάδοσης και διαχείρισής του και επισημάνθηκε η αναγκαιότητα τήρησης των μέτρων προφύλαξης που συστήνει ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), αλλά και της ορθής ενημέρωσης των πολιτών. Παράλληλα, ο Δήμαρχος ενημέρωσε τους συμμετέχοντες  στη σύσκεψη ότι ο Δήμος θα είναι αρωγός σε οτιδήποτε χρειαστούν οι υπηρεσίες.
Επίσης, ζητήθηκε να λαμβάνονται μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας ατόμων, τα οποία έχουν συμπτώματα και έχουν έρθει σε επαφή με το Νοσοκομείο και τους ζητήθηκε να παραμείνουν στο σπίτι τους.
Τα αποτελέσματα της σύσκεψης όσον αφορά στις απαραίτητες ενέργειες για την αντιμετώπιση της τρέχουσας κατάστασης συνοψίζονται ως εξής:
Ο Δήμος θα προμηθεύσει με:
  • Υγειονομικό υλικό (στολές, μάσκες, γυαλιά κ.λ.π) τις μονάδες υγείας του Δήμου κατόπιν συνεννόησης με τους εκπροσώπους τους, καθώς και την Αστυνομία, το Λιμενικό και το Δασαρχείο.
  • Ενημέρωση του πληθυσμού μέσω των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης, της ιστοσελίδας του Δήμου και της τοποθέτησης αφισών στα Δημοτικά κτίρια.
  • Τοποθέτηση αντισηπτικών αλκοολούχων διαλυμάτων στα Δημοτικά κτίρια και υιοθέτηση ευρείας χρήση μέτρων προφύλαξης (αντισηπτικά κ.α.) στους χώρους υποδοχής κοινού από εργαζόμενους και πολίτες.
  • Περαιτέρω προμήθεια αντισηπτικών αλκοολούχων διαλυμάτων για τις ανάγκες των δημοτικών κτιρίων (Δημαρχείο, Κοινοτικά Καταστήματα, ΚΕΠ κ.α).
Ο Δήμος Μονεμβασίας με αίσθημα ευθύνης για την προστασία της δημόσιας υγείας παρακολουθεί τις εξελίξεις και σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς (ΕΟΔΥ, Υπουργεία κ.λ.π.), θα προβεί σε οποιαδήποτε περαιτέρω ενέργεια κριθεί απαραίτητη.
Σε κάθε περίπτωση οι πολίτες καλούνται να ακολουθούν τις οδηγίες των υπευθύνων επιστημόνων υγείας και ειδικότερα να επικοινωνούν με τον ιατρό τους ή τους ιατρούς του Νοσοκομείου Μολάων και του Κέντρου Υγείας  Νεάπολης ή με τον ΕΟΔΥ (στο τηλέφωνο1135) όταν υπάρχει υποψία για πιθανό κρούσμα λοίμωξης από κοροναϊό.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΗΡΑΚΛΗΣ ΤΡΙΧΕΙΛΗΣ

ΔΗΜΟΣ ΕΥΡΩΤΑ:Απόφαση Δημάρχου λήψης μέτρων προστασίας από τον ΚΟΡΩΝΟΪΟ εργαζομένων και δημοτών

Απόφαση Δημάρχου λήψης μέτρων προστασίας από τον ΚΟΡΩΝΟΪΟ εργαζομένων και δημοτών Δήμου Ευρώτα.


14/03/2020
Απόφαση Δημάρχου

Ο Δήμαρχος Ευρώτα
Έχοντας υπόψη:
Τις διατάξεις του άρθρου 58 Ν. 3852/2010 περί των αρμοδιοτήτων Δημάρχου
Την από 11-3-2020 ΠΡΑΞΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ «Κατεπείγοντα μέτρα αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του κορωνοϊού COVID-19 και της ανάγκης περιορισμού της διάδοσής του» (ΦΕΚ 55/Α/11-3-2020)
Την αριθ. ΚΥΑ Δ1α/ΓΠ.οικ. 16838/10.03.2020 (ΦΕΚ 783/10.03.2020 τεύχος Β’) «Επιβολή του μέτρου της προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας των βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών, νηπιαγωγείων, σχολικών μονάδων, ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, κέντρων ξένων γλωσσών, φροντιστηρίων και πάσης φύσεως εκπαιδευτικών δομών, φορέων και ιδρυμάτων, δημοσίων και ιδιωτικών, κάθε τύπου και βαθμού της χώρας για το χρονικό διάστημα από 11.3.2020 έως και 24.3.2020»
Την από 25-2-2020 ΠΡΑΞΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ (Α’42) «Κατεπείγοντα μέτρα αποφυγής και διάδοσης του κορωνοϊού»
Την αριθ. πρωτ. Δ1α/Γ.Π.οικ. 16393/9-3-2020 (ΑΔΑ: Ω5ΖΨ465ΦΥΟ-Ξ7Η) απόφαση Υπουργείου Υγείας με θέμα «Μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας μέσω της πρόληψης κατά της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 σε χώρους εργασίας»
Την αριθ.ΔΙΔΑΔ/Φ.69/108/οικ.7874/12-03-2020 απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών με θέμα «Επείγοντα μέτρα για την πρόληψη και την προστασία από τον κορωνοϊό»

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ
Για το χρονικό διάστημα από τη Δευτέρα 16-3-2020 και έως και την Παρασκευή 27-3-2020, λαμβάνονται τα ακόλουθα μέτρα προστασίας εργαζομένων και κοινού στις υπηρεσίες του Δήμου Ευρώτα:
Αναστέλλεται προσωρινά η λειτουργία όλων των παιδικών χαρών, των αθλητικών εγκαταστάσεων και των επισκέψιμων χώρων του Δήμου μας.
Αναστέλλεται η εξυπηρέτηση του κοινού με αυτοπρόσωπη παρουσία των πολιτών σε όλες τις υπηρεσίες του Δήμου Ευρώτα συμπεριλαμβανομένων και των ΚΕΠ, μέχρι και την 27-3-2020. Οι πολίτες μπορούν να ζητούν την εξυπηρέτησή τους ηλεκτρονικά ή με αλληλογραφία και να λαμβάνουν με τον ίδιο τρόπο τα αιτούμενα έγγραφα. Με αυτοπρόσωπη παρουσία πολιτών θα εξυπηρετούνται μόνο έκτακτες και επείγουσες περιπτώσεις. Επίσης σε περίπτωση που καθίσταται αδύνατη η εξυπηρέτηση των δημοτών με ηλεκτρονικά μέσα, υπάλληλος του Δήμου μας κατόπιν συνεννόησης θα μεταβαίνει στον τόπο κατοικίας τους και θα παραλαμβάνει το οποιοδήποτε αίτημα προς διεκπεραίωση.
Συνιστάται σε όλους τους πολίτες η χρήση των ηλεκτρονικών πληρωμών, για λόγους δημόσιας υγείας και προστασίας.
Η διακίνηση της αλληλογραφίας μεταξύ των υπηρεσιών του Δήμου θα γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά , συμπεριλαμβανομένων και όλων των αιτούμενων αδειών προσωπικού (κανονικών, ειδικού σκοπού για τους γονείς μαθητών, αναρρωτικών κ.λ.π.).
Επιβάλλεται η απομάκρυνση όλων των υπαλλήλων που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, από τους χώρους συναλλαγής κοινού και οι υπάλληλοι αυτοί με ευθύνη του αρμόδιου για θέματα ανθρώπινου δυναμικού προϊσταμένου θα διατίθενται σε υπηρεσίες back office, ήτοι θα ασκούν καθήκοντα για τα οποία δεν απαιτείται η καθημερινή επαφή με το κοινό.
Ενισχύεται το πρόγραμμα καθαρισμού των δημοτικών κτηρίων και πραγματοποιούνται απολυμάνσεις σε όλα τα δημοτικά κτήρια, καθώς και σε όλες τις σχολικές μονάδες και αθλητικά κέντρα.
Σε περίπτωση έκδοσης νέας Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για λήψη μέτρων η ισχύς της παρούσας θα παραταθεί εκ νέου, έως την νεώτερη τασσόμενη προθεσμία.
Η ανωτέρω απόφαση να δημοσιοποιηθεί με κάθε πρόσφορο τρόπο και να αναρτηθεί στο πρόγραμμα «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» και την ιστοσελίδα του Δήμου.
Ο Δήμαρχος Ευρώτα

Δήμος Βέρδος
Ηλεκτρονική Διεύθυνση Δήμου Ευρώτα: info@eurota.gr
Τηλέφωνα Επικοινωνίας:
Ιδιαίτερο Γραφείο Δημάρχου: 2735 3 60036
Δ/νση Δ/κων & Οικονομικών Υπηρεσιών: 2735 3 60024
Δ/νση Περιβάλλοντος Υπ. Δόμηση & Τ.Υ : 2735 0 29215
Τμήμα Δημοτικής Κατάστασης και Διοικητικής Μέριμνας:
2735 3 60018 – 2735 3 60028
Fax: 2735 0 29292

Ανακοίνωση του Β.Ε.Π. για την εξυπηρέτηση των μελών του λόγω του κορονοϊού

Ανακοίνωση του Β.Ε.Π. για την εξυπηρέτηση των μελών του λόγω του κορονοϊού

Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά με αίσθημα ευθύνης στο έργο του ως σύμμαχος της επιχειρηματικότητας και δεδομένου των προβλημάτων που θα κληθεί να αντιμετωπίσει και που ήδη αντιμετωπίζει ο επιχειρηματικός κόσμος
Α) Ενημερώνει τα μέλη του ότι μπορούν να εξυπηρετηθούν, άμεσα, υποβάλλοντας τα αιτήματα τους, μέσω των ηλεκτρονικών υπηρεσιών του e-Επιμελητήριο και στον ιστότοπο του Γ.Ε.ΜΗ. για θέματα εταιρειών και
Β) Καλεί τις επιχειρήσεις μέλη του σε συνεχή συνεργασία για καταγραφή των προβλημάτων αλλά και προτάσεων τους με στόχο την επιτυχή αντιμετώπιση αυτού του φαινομένου με τις λιγότερες δυνατές αρνητικές συνέπειες. Οι επιχειρήσεις – μέλη του Β.Ε.Π. μπορούν να αποστέλλουν ηλεκτρονικά τις προτάσεις τους – προβλήματα στο email : problems@bep.gr
Γ)Για ερωτήματα που αφορούν το Γ.Ε.ΜΗ. (έκδοση πιστοποιητικών, τροποποιήσεις κ.α.) και την Υ.Μ.Σ. μπορείτε να απευθύνετε τα αιτήματά σας, στα παρακάτω τηλέφωνα και τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις:

Τηλ: 210 4110443 email: mhtroo@bep.gr
Τηλ: 210 4171437 email: info@bep.gr

Δ)Για ερωτήματα που αφορούν βιοτεχνικά θέματα, μπορείτε να απευθύνετε τα αιτήματά σας, στα παρακάτω τηλέφωνα και τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις:
Τηλ: 210 4174765 email: press@bep.gr
Ε) Για ερωτήματα που αφορούν οικονομικά θέματα (συνδρομές, οφειλές, λογιστήριο κ.α.), μπορείτε να απευθύνετε τα αιτήματά σας, στα παρακάτω τηλέφωνα και τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις:
Τηλ: 210 4131100 email: tmdo@bep.gr
Ο καλύτερος σύμβουλος είναι η ψυχραιμία, η τήρηση των μέτρων προστασίας από όλους μας και η αναγκαία συνεργασία όλων των φορέων και της Πολιτείας.

COVID-19: Προστασία και εξυπηρέτηση από την Εθνική Τράπεζα



Αγαπητέ Πελάτη,
Έχοντας αυτό ως γνώμονα, από την πρώτη στιγμή, με ψυχραιμία και υπευθυνότητα, προχωρήσαμε άμεσα στη λήψη των απαραίτητων μέτρων για την αντιμετώπιση του ιού COVID-19.

Εκπονήσαμε ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης, με στόχο την ασφάλεια των εργαζομένων μας, την προστασία και διευκόλυνση των συναλλαγών των πελατών μας και συνολικά την απρόσκοπτη λειτουργία της Τράπεζάς μας. Συστήσαμε ειδική Επιτροπή για την αντιμετώπιση της κατάστασης που λειτουργεί συντονισμένα και σε καθημερινή βάση παίρνει τις απαραίτητες αποφάσεις με ταχύτητα και ευελιξία.


ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΜΑΣ
  • Εντατική και καθημερινή καθαριότητα και απολύμανση σε όλους τους χώρους των καταστημάτων μας
  • Λήψη πρόσθετων μέτρων ατομικής υγιεινής κατά την είσοδο στο κατάστημα (απολύμανση χεριών με αντισηπτικό)
  • Διάθεση αντισηπτικού υγρού για τακτική χρήση από τους εργαζόμενους και τους πελάτες
  • Έλεγχος της ροής του αριθμού των πελατών που εισέρχονται στο κατάστημα για τις συναλλαγές τους, με την καθοδήγηση στελέχους της Τράπεζας
  • Ανάρτηση ενημερωτικού υλικού με τις οδηγίες προστασίας και υγιεινής του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ)


ΧΡΗΣΗ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ ΓΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΚΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ
Για την ασφαλή και άμεση εξυπηρέτησή σας, την πραγματοποίηση των τραπεζικών σας συναλλαγών καθώς και την ενημέρωσή σας για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας σας προτείνουμε εναλλακτικά:
  • να διενεργείτε τις συναλλαγές σας μέσω του internet/mobile banking
  • να επισκεφθείτε ένα από τα 1.480 ΑΤΜ σε όλη την Ελλάδα  
  • να ενημερώνεστε από το site μας www.nbg.gr
Επιπλέον, με το νέο ανανεωμένο mobile banking της Τράπεζάς μας έχετε τη δυνατότητα:
  • εγγραφής στο Internet banking και απόκτησης κωδικών πρόσβασης για τις ηλεκτρονικές σας συναλλαγές χωρίς επίσκεψη στο κατάστημα εάν είστε κάτοχος χρεωστικής κάρτας της Τράπεζας
  • να ανοίξετε λογαριασμό από το κινητό εάν δεν είστε πελάτης της Τράπεζας
Για την επικοινωνία σας με την Τράπεζα μπορείτε να:
  • καλείτε στο 181818 ή στο 2104848484
  • στείλετε e-mail στο contact.center@nbg.gr ή
  • συμπληρώσετε την ηλεκτρονική φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται στο www.nbg.gr


ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΑΣ
  • Ενημερώνουμε συστηματικά για τους τρόπους πρόληψης και προστασίας των εργαζόμενων και των οικογενειών τους, σε συνεργασία με το επιστημονικό προσωπικό του Ταμείου Υγείας μας (ΤΥΠΕΤ) και ακολουθώντας τις οδηγίες του ΕΟΔΥ
  • Δημιουργήσαμε ειδική εσωτερική γραμμή ενημέρωσης και υποστήριξης για συναδέλφους που εμφανίζουν πιθανά συμπτώματα ή ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες
  • Παρέχουμε τη δυνατότητα για ευέλικτη μορφή εργασίας – τηλεργασίας
  • Χορηγούμε άδειες ειδικού σκοπού στους εργαζόμενους για τη φύλαξη των παιδιών, εφαρμόζοντας την σχετική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου
  • Απολυμαίνουμε προληπτικά χώρους της Τράπεζας
  • Παρέχουμε αντισηπτικό υγρό σε όλους τους χώρους της Τράπεζας και για όλους τους εργαζόμενους
  • Αναστείλαμε όλα τα επαγγελματικά ταξίδια εκτός Ελλάδας
  • Διακόψαμε τις εσωτερικές αλλά και εξωτερικές συναντήσεις και τις αντικαταστήσαμε με τηλεφωνικές ή βιντεοδιασκέψεις


Δεσμευόμαστε
ότι θα συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε έγκαιρα για τα προληπτικά μέτρα που θα λαμβάνουμε για την προστασία της υγείας όλων μας, ενώ παράλληλα θα καταβάλουμε πάντα κάθε δυνατή προσπάθεια για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας.

Η ασφάλεια όλων μας,  αποτελεί βασική προτεραιότητα  για την Τράπεζά μας.

ΛΑΚΩΝΙΑ:Πυρκαγιές αλλά και συλλήψεις στη Μάνη


ΜΑΝΗ. Συνελήφθησαν την Παρασκευή 13/3 απο υπαλλήλους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αερόπολης Μάνης δύο αλλοδαποί, ο 60χρονος S.F και ο 34χρονος Ι.Ε. φερόμενοι ως υπαίτιοι για πυργαγια που εκδηλώθηκε σε αγορτική έκταση στις 13/3 ωρα 11:44 στην περιοχή Καλιάζι Βαχού δήμου Ανατολικής Μάνης.
Επίσης συνέλαβαν τον ημεδαπό 43χρονο Δ.Π. ως υπαίτιο για πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε αγορτική έκταση στις 13/3 ώρα 14:49 στην περιοχή Λαγκάδα Καρυούπολης Δήμου Ανατολικής Μάνης. Για τις δύο υποθέσεις έχει ενημερωθεί ο αρμόδιος Εισαγγελέας.


Στον Δήμο Δυτικής Μάνης πυρκαγιά που ξέσπασε στις 13/3 έκεψε μέσα σε 5 ώρες τουλάχιστον 160 στρέμματα δασικής έκτασης, χαμηλής βλάστησης, κυρίως πουρνάρια. Δυνάμεις της Πυροσβεστικής παραμένουν στην περιοχή προληπτικά για τυχόν αναζωπύρωση.
Πυρκαγιά ξέσπασε από άγνωστο λόγο, σε δύσβατη περιοχή ανάμεσα στα Τσέρια και τις Γαϊτσές στη Δυτική Μάνη.

 notospress.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ 13/03/2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ 13/03/2020

Την Παρασκευή 13/03/2020, ο Δήμαρχος Κυθήρων κ. Ευστράτιος Χαρχαλάκης υπέγραψε τις συμβάσεις κατασκευής δύο σημαντικών έργων που χρηματοδοτούνται από την Περιφέρεια Αττικής και δημοπρατήθηκαν από το Δήμο Κυθήρων. Η υπογραφή των συμβάσεων έγινε στα γραφεία της Αντιπεριφέρειας Νήσων στον Πειραιά με την παρουσία της Αντιπεριφερειάρχου κας. Βασιλικής Θεοδωρακοπούλου – Μπόγρη, του Προϊσταμένου του ΤΤΥΝΔ κ. Σταύρου Βεϊόγλου και του Προϊσταμένου Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Κυθήρων κ. Κώστα Στάθη. Οι συμβάσεις που υπογράφτηκαν αφορούν στα εξής έργα:
1. «Κατασκευή Αναπλάσεων και Συμπληρωματικών Εργασιών Οδικού Δικτύου Δήμου Κυθήρων (Τοιχίο Αγ. Πελαγίας)» με προϋπολογισμό μελέτης 100.000€ και ποσό συμβάσεως μετά την επιτευχθείσα έκπτωση 77.595,42€ με το Φ.Π.Α. Ανάδοχος είναι ο κ. Χρήστος Μαρασιώνης, Πολ. Μηχανικός/ΕΔΕ και η προθεσμία ολοκλήρωσης του έργου είναι 5 μήνες. Με το έργο αυτό θα γίνει συνολική αρχιτεκτονική ανάπλαση του ημιτελούς τοιχίου κάτω από το παλαιό Τελωνείο της Αγ. Πελαγίας το οποίο επί σχεδόν 20 χρόνια είναι ανολοκλήρωτο προκαλώντας αφενός αισθητική υποβάθμιση της περιοχής, εγκυμονώντας αφετέρου και κινδύνους για την ασφάλεια των πολιτών. Πρόκειται για μια ακόμα δέσμευση της Δημοτικής Αρχής προς τους κατοίκους της Αγ. Πελαγίας, που στόχο έχει τη συνολική αναβάθμιση του οικισμού με έργα ουσίας. Υπενθυμίζεται ότι σε λίγες ημέρες ολοκληρώνεται ο παραλιακός φωτισμός προς Νέο Κόσμο, ενώ προγραμματίζεται η δημοπράτηση του νέου δικτύου ύδρευσης και των 2 μονάδων αφαλάτωσης που θα λύσουν οριστικά το πρόβλημα υδροδότησης του οικισμού. Επίσης προχωρούν εντός χρονοδιαγράμματος οι προκαταρκτικές μελέτες του Βιολογικού Καθαρισμού του οικισμού. Πρόκειται για σημαντικά έργα που σχετίζονται άμεσα και με το τουριστικό προϊόν καθώς η ευρύτερη περιοχή δέχεται μεγάλο αριθμό επισκεπτών λόγω των πολλών ξενοδοχειακών υποδομών που διαθέτει.
2. «Βελτίωση Βατότητας και Τσιμεντόστρωση Περιφερειακού Δρόμου Ποταμού της Δ.Κ. Αντικυθήρων» με προϋπολογισμό μελέτης 285.000€ και ποσό συμβάσεως μετά την επιτευχθείσα έκπτωση 216.426,96€ με το Φ.Π.Α. Ανάδοχος είναι ο κ. Δημήτριος Μάρκος, Πολ. Μηχανικός/ΕΔΕ και η προθεσμία ολοκλήρωσης του έργου είναι 8 μήνες. Το έργο αυτό είναι ίσως το πιο «πολύπαθο» από το σύνολο των έργων της Δημοτικής Αρχής τα τελευταία χρόνια. Το έργο εντάχθηκε στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας Αττικής το Μάρτιο του 2014 μετά από αίτημα (στις 07-06-2013) του τότε Προέδρου της Εγχωρίου Περιουσίας και νυν Δημάρχου κ. Στράτου Χαρχαλάκη προς τον τότε Αντιπεριφερειάρχη Νήσων κ. Δημ. Κατσικάρη, αίτημα που υποστηρίχθηκε στη συνέχεια και από την τότε Δημοτική Αρχή καθώς και από την τοπική κοινωνία των Αντικυθήρων. Έκτοτε απαιτήθηκαν σχεδόν 5,5 χρόνια για την πλήρη ωρίμανση και αδειοδότηση του έργου, που ανέλαβε εξολοκλήρου ο Δήμος Κυθήρων με την καθοριστική συμβολή του κ. Τάκη Χατζηπέρου. Η μεγάλη αυτή καθυστέρηση – που υπερβαίνει τα όρια του παραλόγου – οφείλεται στην υπαγωγή των Αντικυθήρων στο δίκτυο περιβαλλοντικής προστασίας Natura 2000. Ο δρόμος που θα διαπλατυνθεί και θα τσιμεντοστρωθεί υφίσταται ως αγροτική οδός επί σχεδόν 25 χρόνια και έχει συνολικό μήκος 1100 μέτρα. Συνολικά απαιτήθηκαν εγκρίσεις και αδειοδοτήσεις 17 δημοσίων υπηρεσιών και αρχών, γεγονός που καταδεικνύει τις χρόνιες παθογένειες της δημόσιας διοίκησης και την τεράστια ανάγκη μείωσης της γραφειοκρατίας και ριζικής αλλαγής του τρόπου αδειοδότησης των δημοτικών έργων. Με το έργο αυτό, ο κεντρικός οικισμός του Ποταμού θα αποκτήσει έναν σύγχρονο περιφερειακό δρόμο, θα αποσυμφορηθεί το κέντρο του κατά τους θερινούς μήνες, ενώ θα αποκτήσουν προοπτικές αξιοποίησης και όλες οι παρόδιες ιδιοκτησίες.