Πέμπτη 19 Μαρτίου 2020

Μέριμνα για την στήριξη των αυτοκινητιστών ταξί του Αργοσαρωνικού, λόγω Κορωνοϊού (Ερώτηση Νόνης Δούνια)



Πειραιάς, 19Μαρτίου 2020 
Μέριμνα για την στήριξη των αυτοκινητιστών ταξί του Αργοσαρωνικού, λόγω Κορωνοϊού Την ανάγκη να ληφθεί μέριμνα για την οικονομική στήριξη των επαγγελματιών οδηγών-ιδιοκτητών ταξί του Αργοσαρωνικού, που, αν και δεν έχουν πάψει να λειτουργούν με κρατική εντολή, έχουν πληγεί σημαντικότατα από τα έκτακτα, περιοριστικά μέτρα κατά της πανδημίας του Κορωνοϊού, επισημαίνει η Βουλευτής Α ́Πειραιώς και Νήσων ΝΔ, Νόνη Δούνια, σε Ερώτηση που κατέθεσε σήμερα στη Βουλή
Η ερωτώσα Βουλευτής αναφέρεταιστον εύλογο αναγκαστικό εγκλεισμότων κατοίκων των τοπικών κοινωνιών και στην μηεπισκεψιμότητα των νησιών από τουρίστες, που έχει ως αποτέλεσμα την σχεδόν μηδενική κίνηση των ταξί του Αργοσαρωνικού και ζητά από τον Υπουργό Οικονομικών να εξετάσει το ενδεχόμενο στήριξης και αυτού του επαγγελματικού κλάδου. 
Επισυνάπτεται το κείμενοτης Ερώτησης.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΔΟΥΝΙΑ Βουλευτής Α ́Πειραιώς και Νήσων-ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 
Ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών, κύριο Χρήστο Σταϊκούρα Θέμα: Μέριμνα για την στήριξη των αυτοκινητιστών ταξί του Αργοσαρωνικού, λόγω της πανδημίας Πειραιάς,19 Μαρτίου 2020 

Η πανδημία του Κορωνοϊού προκάλεσε, όπως όλοιγνωρίζουμε, εύλογα έκτακτα μέτρα για την προστασία τηςδημόσιας υγείας. Μεταξύ αυτών η αναστολή λειτουργίας πολλών επιχειρήσεων,με την πρόβλεψη καταβολής αποζημίωσης ύψους 800 ευρώ για 500.000 εργαζομένους σε επιχειρήσεις που ανέστειλαν τη λειτουργία τους με κυβερνητική απόφαση για το διάστημα από 15 Μαρτίου έως και τα τέλη Απριλίου. Πέρα,όμως,από τις επιχειρήσεις των οποίων η λειτουργία ανεστάλη με κυβερνητική εντολή και πολλές άλλες επιχειρήσεις και επαγγελματικές ομάδες, που εξακολουθούν να δραστηριοποιούνται, πλήττονται σημαντικά από τους περιορισμούς της πανδημίας. Μια τέτοια επαγγελματική τάξη είναι και εκείνη των των αυτοκινητιστών, οδηγών-ιδιοκτητών ταξί που δραστηριοποιούνται στις νησιωτικές περιοχές της Περιφέρειας Αττικής. 
Από τη μια ο αναγκαστικός εγκλεισμός των κατοίκων των τοπικών κοινωνιών και από την άλλη η μη επισκεψιμότητα των νησιών από τουρίστες, έχει ως
αποτέλεσμα την σχεδόν μηδενική κίνηση των ταξί του Αργοσαρωνικού και τα λιγοστά έσοδα των επαγγελματιών οδηγών. 
Ο κύριος Υπουργός παρακαλείται να απαντήσει στο ακόλουθο ερώτημα:-Πρόκειται το Υπουργείο Οικονομικών να λάβει μέριμνα για την οικονομική στήριξη των επαγγελματιών οδηγών-ιδιοκτητών ταξί του Αργοσαρωνικού, που, αν και δεν έχουν πάψει να λειτουργούν με κρατική εντολή, έχουν πληγεί σημαντικότατα από τα έκτακτα, περιοριστικά μέτρα κατά της πανδημίας του Κορωνοϊού; 
Η ερωτώσα ΒουλευτήςΠαναγιώτα Δούνια Βουλευτής Α ́ Πειραιώς και Νήσων ΝΔ

ΔΗΜΟΣ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ: Kανένα κρούσμα κορωναϊού δεν έχει σημειωθεί σε εργαζόμενο του



Λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου στα πλαίσια πρόληψης & προστασίας από τον Κορωναϊό
Ο Δήμος Μονεμβασίας, σας ενημερώσει ότι κανένα κρούσμα κορωναϊού δεν έχει σημειωθεί σε εργαζόμενο του, δεδομένου ότι το δείγμα που εστάλη προς εξέταση, βρέθηκε αρνητικό στη νόσο.
Σύμφωνα με όλες τις οδηγίες που έχουν εκδοθεί από τους αρμόδιους φορείς, κρίνει σκόπιμη την λήψη μέτρων για την προστασία της υγείας των δημοτών και των εργαζομένων του Δήμου ως ακολούθως:
Από την Παρασκευή 20 Μαρτίου 2020 και μέχρι νεότερης ανακοίνωσης, η εξυπηρέτηση των δημοτών από τις υπηρεσίες του Δήμου θα γίνεται με τηλεφωνική επικοινωνία και με τη χρήση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Σε ειδικές και επείγουσες περιπτώσεις που απαιτείται αυτοπρόσωπη παρουσία η εξυπηρέτηση θα γίνεται κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης και ραντεβού.
Το πρωτόκολλο του Δήμου θα λειτουργεί στην είσοδο του Δημαρχείου για επείγουσες υποθέσεις και γι αυτές που έχουν καταληκτική ημερομηνία διεκπεραίωσης.
Το κοινό θα πρέπει να λαμβάνει υπόψη τις οδηγίες του αρμοδίου υπαλλήλου που θα βρίσκεται στην είσοδο τηρώντας απαρέγκλιτα τους ατομικούς κανόνες υγιεινής.
Για τηλεφωνική επικοινωνία μπορείτε να καλείτε στο 2732360500 ακολουθώντας τις σχετικές οδηγίες.
Για την διευκόλυνση της εξ αποστάσεως επικοινωνίας (email ή τηλεφωνική κλήση), παρακαλούμε απευθυνθείτε στην ενότητα Ονομαστικός Τηλεφωνικός Κατάλογος Δήμου Μονεμβασιάς της παρούσας ιστοσελίδας όπου υπάρχουν αναρτημένα όλα τα στοιχεία επικοινωνίας του προσωπικού του Δήμου.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΗΡΑΚΛΗΣ ΤΡΙΧΕΙΛΗΣ

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΩΝ Ε/Γ - Ο/Γ ΠΟΡΦΥΡΟΥΣΑ


ΛΑΚΩΝΙΑ.ΔΗΜΟΣ ΕΥΡΩΤΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


ΕΚΤΑΚΤΟ.Κορωνοϊός: Κλείνουν τα ξενοδοχεία μέχρι τέλη Απριλίου

 

Θα λειτουργεί ένα ξενοδοχείο ανά πρωτεύουσα περιφερειακής ενότητας και τρία ξενοδοχεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Την αναστολή λειτουργίας και των ξενοδοχείων 12μηνης λειτουργίας ανακοίνωσε το Υπουργείο Τουρισμού μέχρι και τα τέλη Απριλίου.

Η ανακοίνωση:

«Το υπουργείο Τουρισμού με γνώμονα την προστασία των εργαζομένων στα ξενοδοχεία, ανακοινώνει την απόφαση της κυβέρνησης για αναστολή λειτουργίας των ξενοδοχείων 12μηνης λειτουργίας έως τέλος Απριλίου με την υποχρέωση να λειτουργεί 1 ξενοδοχείο ανά πρωτεύουσα περιφερειακής ενότητας και 3 ξενοδοχεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Η απόφαση θα ισχύσει από τα μεσάνυχτα της 22ας προς 23η Μαρτίου.»
 protothema.gr

ΛΥΚΕΙΟ ΚΥΘΗΡΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Αγαπητοί γονείς ή κηδεμόνες μαθητών και μαθητριών, μαθητές και μαθήτριες του σχολείου μας,
Παρακαλούμε να επισκεφτείτε τον σύνδεσμο:
http://lyk-kythir.att.sch.gr/site/?p=5030
προκειμένου να ενημερωθείτε σχετικά με την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων για τον σκοπό της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης

ΚΚΕ: «Όταν πίσω από την ατομική ευθύνη κρύβεται η κρατική ευθύνη»



ΛΑΚΩΝΙΑ. Από το ΚΚΕ Λακωνίας σημειώνεται παρέμβαση σχετικά με τις πολιτικές που υποβάθμισαν το Εθνικό Σύστημα Υγείας.
«Με αφορμή το πρώτο κρούσμα κορονοϊού στην Λακωνία και μπροστά στις εξελίξεις γύρω από την πανδημία, μπορεί τα μέτρα αυτοπεριορισμού να είναι αναγκαία σε αυτή τη φάση, ωστόσο στο χέρι μας είναι να μη μας οδηγήσουν να γίνουμε απαθείς θεατές στην ίδια μας τη ζωή.
Κανείς να μην αθωώσει την πολιτική όλων των κυβερνήσεων μέχρι σήμερα που αντιμετωπίζει την Υγεία του λαού σαν εμπόρευμα και εκτιμά την ανθρώπινη ζωή στο ζύγι του κόστους και του κέρδους.
Η ατομική ευθύνη είναι «φύλλο συκής», όταν τα κέντρα υγείας και το νοσοκομείο αποδεκατισμένα  και στη Λακωνία. Στο νοσοκομείο Σπάρτης το προσωπικό δεν καλύπτει ούτε το 40% των οργανικών θέσεων, δεν υπάρχει μονάδα εντατικής θεραπείας, δεν υπάρχει θάλαμος αρνητικής συμπίεσης, δεν υπάρχει πνευμονολογική κλινική, δεν υπάρχει μαγνητικός τομογράφος, υπάρχει έλλειψη σε ασθενοφόρα  και οδηγούς.
Αυτά δεν είναι ατομική μας ευθύνη, έχουμε πληρώσει το μάρμαρο τόσα χρόνια και μας αξίζει ένα σύγχρονο σύστημα δημόσιας υγείας.   Αποτελεί τεράστια ευθύνη του κράτους, που πρέπει εδώ και τώρα να τα καλύψει, που έπρεπε να τα έχει καλύψει από πριν.
Καλούμε το λαό της Λακωνίας μέσα από τα καλυμμένα στόματα να βγάλει φωνή, να την δυναμώσουμε για μέτρα προστασίας της υγείας μας».

ΛΑΚΩΝΙΑΣ:Δύο πυρκαγιές σε Γεράκι και Αμύκλες!

Λόγω των ιδιαίτερων καιρικών συνθηκών που επικρατούν (μειωμένες βροχοπτώσεις και συχνοί άνεμοι), ο κίνδυνος έναρξης και εξάπλωσης πυρκαγιάς είναι αυξημένος

 

ΛΑΚΩΝΙΑ. Την 18-03-2020 και ώρα 16:03, εκδηλώθηκε πυρκαγιά, στην θέση «Ελιά» της κοινότητας Γερακίου Δ. Ευρώτα, η οποία έκαψε οκτώ (8) περίπου στρέμματα δασικής έκτασης. Για την κατάσβεσή της η Πυροσβεστική Υπηρεσία Σπάρτης κινητοποιήθηκε με τρία οχήματα και έξι άνδρες. Ως υπαίτιος πρόκλησης πυρκαγιάς συνελήφθη με τη διαδικασία του αυτοφώρου η Α.Μ. και ενημερώθηκε σχετικά ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Σπάρτης.
Την ίδια ημέρα και ώρα 16:38 εκδηλώθηκε επίσης πυρκαγιά στην κοινότητα Αμυκλών Δ. Σπάρτης, η οποία έκαψε ένα (1) περίπου στρέμμα αγροτικής έκτασης. Για την κατάσβεσή της η Πυροσβεστική Υπηρεσία Σπάρτης κινητοποιήθηκε με τρία οχήματα και έξι άνδρες.
Υπενθυμίζεται στους πολίτες ότι, ενόψει των ιδιαίτερων καιρικών συνθηκών που επικρατούν (μειωμένες βροχοπτώσεις και συχνοί άνεμοι), ο κίνδυνος έναρξης και εξάπλωσης πυρκαγιάς είναι αυξημένος και θα πρέπει να δείχνουν ιδιαίτερη προσοχή κατά την εργασία στην ύπαιθρο με την χρήση φωτιάς.
 notospress.gr

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΑΠΟΨΕ ΣΤΟΝ ADELIN FM ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΙΤΕ

Έκτακτη ενημερωτική εκπομπή στον ADELIN 107,3 FM απόψε Πέμπτη και ώρα 20:30.
Κοντά μας ο Φαρμακοποιός και Δημοτικός Σύμβουλος από την Ελάσσων Μειοψηφία του Δήμου Κυθήρων κύριος Μάνος Τριφύλλης σε πολύ χρήσιμες συμβουλές !

Συντονιστείτε με την ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ  http://live24.gr/radio/generic.jsp?sid=2565


Όλα όσα θέλατε να μάθετε για τα «Αιολικά Πάρκα» στις προστατευόμενες περιοχές NATURA 2000

 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Όλα όσα θέλατε να μάθετε για τα «Αιολικά Πάρκα» στις προστατευόμενες περιοχές NATURA 2000

Τι είναι και πώς λειτουργούν τα «Αιολικά Πάρκα»;
Τι είναι το Δίκτυο NATURA 2000;
Ποιοι είναι οι κίνδυνοι από την απώλεια της βιοποικιλότητας;
Γιατί Περιβαλλοντικές Οργανώσεις και οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών αντιτίθενται σε ορισμένες περιπτώσεις εγκατάστασης βιομηχανικών Αιολικών Σταθμών Παραγωγής Ενέργειας;
Χρειάζεται να «θυσιάσουμε κάτι» προκειμένου να πετύχουμε τους στόχους για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής;

 
Σε αυτά και σε πολλά άλλα επίκαιρα ερωτήματα απαντά η νέα έκδοση της Ελληνικής ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗΣ Εταιρείας «Όλα όσα θέλατε να μάθετε για τα «Αιολικά Πάρκα» στις προστατευόμενες περιοχές NATURA 2000».
Μια συγκυρία που προκαλεί ανησυχία όσον αφορά την προστασία του περιβάλλοντος και της βιοποικιλότητας ώθησε την ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ να συγκεντρώσει σε ένα ευανάγνωστο έντυπο όλες τις βασικές έννοιες σχετικά με το σοβαρό ζήτημα της εγκατάστασης βιομηχανικής κλίμακας Αιολικών Σταθμών Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας (γνωστοί ως «Αιολικά Πάρκα») σε προστατευόμενες περιοχές του ευρωπαϊκού δικτύου NATURA 2000.

Είναι αρκετά τα σημεία που προκαλούν αυτή την ανησυχία:
  • Πρόσφατα δημοσιεύθηκε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας το Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα (ΕΣΕΚ). Σε αυτό προβλέπεται ότι, μέχρι το 2030, η εγκατεστημένη ισχύς των ΑΣΠΗΕ θα πρέπει να περάσει από τα 2,7 GW που είναι σήμερα στα 7 GW, μια αύξηση που υπερβαίνει το 150%.
  • Ταυτόχρονα, παρά τη δημοσίευση του ΕΣΕΚ, η σύνταξη νέου Χωροταξικού Σχεδίου για τις ΑΠΕ καθυστερεί, με το ισχύον σήμερα Σχέδιο (από το 2008) να είναι ξεπερασμένο, καθώς δεν λαμβάνει υπόψη την επιδείνωση της κατάστασης της βιοποικιλότητας παγκοσμίως και στην Ελλάδα και έχει σοβαρά προβλήματα νομιμότητας.
  • Η ελληνική Διοίκηση και Δικαιοσύνη εγκρίνουν έργα που έχουν αποδεδειγμένα σοβαρές αρνητικές επιπτώσεις στα είδη πανίδας και χλωρίδας και στους οικοτόπους των προστατευόμενων περιοχών NATURA 2000. Κάτι που οδήγησε την Ελληνική ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ Εταιρεία, την Καλλιστώ και την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης να καταθέσουν πρόσφατα καταγγελία στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη συστηματική και κατάφωρη παραβίαση της ενωσιακής νομοθεσίας από την Ελληνική Δημοκρατία.
  • Μόλις ολοκληρώθηκε η –εξαιρετικά σύντομη– δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση για το Σχέδιο Νόμου του ΥΠΕΝ «Εκσυγχρονισμός Περιβαλλοντικής Νομοθεσίας», ένα νομοσχέδιο που εντέλει διευκολύνει την αδειοδότηση των ΑΣΠΗΕ. Οι ίδιες τρεις Περιβαλλοντικές Οργανώσεις ανάρτησαν από κοινού τα σχόλιά τους, που περιέχουν ουσιαστικές ενστάσεις στις προβλεπόμενες από το νομοσχέδιο ρυθμίσεις.
Όλα αυτά, τη στιγμή που τα επιστημονικά δεδομένα δείχνουν ξεκάθαρα ότι οι ΑΣΠΗΕ έχουν επιβλαβείς συνέπειες για την ακεραιότητα των προστατευόμενων οικοτόπων και ότι θα αποτελέσουν απειλή για τη βιοποικιλότητα, και ειδικά για πληθυσμούς κρισίμως απειλούμενων ειδών πουλιών.
Παράλληλα, η ενημέρωση του κοινού σχετικά με τους ΑΣΠΗΕ παραμένει ελλιπής και αποσπασματική, ενώ διακινούνται πολλές παρερμηνείες και στρεβλώσεις σχετικά με το γενικότερο ζήτημα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ).

Με αφορμή όλα αυτά, η Ελληνική ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ Εταιρεία έκρινε σκόπιμη την έκδοση «Όλα όσα θέλατε να μάθετε για τα «Αιολικά Πάρκα» στις προστατευόμενες περιοχές NATURA 2000», ώστε να αποσαφηνιστούν τόσο οι βασικές έννοιες όσο και οι αντιρρήσεις που διατυπώνει, έπειτα από την πολύχρονη και πολύπλευρη ενασχόλησή της με την προστασία της βιοποικιλότητας.

Εσείς γνωρίζετε ότι:
  • Η απώλεια της βιοποικιλότητας είναι εξίσου καταστροφική με την κλιματική αλλαγή;
  • Το 27,3% της χερσαίας έκτασης της Ελλάδας είναι ενταγμένο στο Δίκτυο NATURA 2000;
  • Σε ορισμένες περιοχές της Ελλάδας υπάρχει άμεσος κίνδυνος για τη βιοποικιλότητα και τα φυσικά οικοσυστήματα από την εγκατάσταση ΑΣΠΗΕ;
  • Προκειμένου να καλυφθεί ο στόχος που έχει τεθεί για το 2030 όσον αφορά την παραγωγή αιολικής ενέργειας, αρκεί να εγκατασταθεί μόλις το 25,8% των ΑΣΠΗΕ που έχουν ήδη αδειοδοτηθεί εκτός των περιοχών NATURA 2000, χωρίς την εγκατάσταση ΟΥΤΕ ΜΙΑΣ πρόσθετης ανεμογεννήτριας εντός προστατευόμενης περιοχής NATURA;
  •