Παρασκευή 20 Μαρτίου 2020

Δημοτικό συμβούλιο της 20-3-2020



Την Παρασκευή 20-03 έλαβε χώρα διά περιφοράς συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, σύμφωνα με τις νέες ειδικές διατάξεις για τις συνεδριάσεις των συλλογικών οργάνων λόγω των μέτρων προστασίας από την πανδημία του κορωνοϊού. Ελήφθησαν αποφάσεις για τρέχοντα δημοτικά έργα και έγινε αποδοχή των εξής μελετών έργων που θα δημοπρατηθούν στους επόμενους μήνες:
  1. «Αναβάθμιση – εκσυγχρονισμός Γηπέδου Καλαθοσφαίρισης Βιαραδίκων» με προϋπολογισμό 60.000€ με το ΦΠΑ. Το έργο περιλαμβάνει επίστρωση του γηπέδου με σύγχρονο συνθετικό τάπητα (ταρτάν), διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου, δίκτυο φωτισμού, κατασκευή αλτάνας και λοιπές ανακαινιστικές εργασίες. Η δημοπρασία προγραμματίζεται για τις 28-04-2020.
  2. «Συντήρηση Κτηνιατρείου Χώρας» με προϋπολογισμό 35.000€ με το ΦΠΑ. Θα γίνει γενική οικοδομική συντήρηση του κτηρίου προκειμένου να αρχίσει να επαναλειτουργεί ως κτηνιατρείο καθώς υπάρχει η δέσμευση της Περιφέρειας για αποστολή κτηνιάτρου και γεωπόνου σε τακτά χρονικά διαστήματα. Η δημοπρασία προγραμματίζεται για τις 09-05-2020.
  3. «Κατασκευή νέων δικτύων ύδρευσης» με προϋπολογισμό 74.000€ με το ΦΠΑ που καλύπτεται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Περιλαμβάνει την κατασκευή νέων δικτύων ύδρευσης από τη θέση «Προγκί» προς «Διακοπουλιάνικα» και από τη θέση «Πετρουλού» προς «Αγ. Πελαγία» με στόχο την ενίσχυση της υδροδότησης των περιοχών. Η δημοπρασία προγραμματίζεται για τις 14-04-2020.
  4. «Αντικατάσταση και παραλλαγή δικτύων ύδρευσης» με προϋπολογισμό 80.000€ με το ΦΠΑ που καλύπτεται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Περιλαμβάνει την αντικατάσταση του παλαιού δικτύου ύδρευσης από τη δεξαμενή του Μαραθέα μέχρι τις Καρβουνάδες, που είναι ένα πολύ κομβικό σημείο από το οποίο υδρεύεται μια πολύ μεγάλη περιοχή και παρουσιάζει συχνές βλάβες. Η δημοπρασία προγραμματίζεται για το επόμενο τρίμηνο μέσω της ηλεκτρονικής διαδικασίας του ΕΣΗΔΗΣ.
  5. «Τσιμεντόστρωση δρόμου Καμαρέλας Αντικυθήρων» με προϋπολογισμό 40.000€ με το ΦΠΑ. Θα γίνει τσιμεντόστρωση της χωμάτινης οδού προς την Καμαρέλα των Αντικυθήρων που αποτελεί πολυετές αίτημα της τοπικής κοινωνίας. Η δημοπρασία προγραμματίζεται για τις 14-05-2020.
Τέλος ανακοινώνεται ότι το βράδυ της Παρασκευής 20-03 φωταγωγήθηκε για πρώτη φορά το παραλιακό μέτωπο από τον Ιερό Ναό της Αγ. Πελαγίας μέχρι και μετά την παραλία του Νέου Κόσμου, με σύγχρονα φωτιστικά τύπου led, προσαρμοσμένα στην άποψη της τοπικής κοινωνίας. Το έργο είναι δαπάνης 73.160€ με το ΦΠΑ και καλύφθηκε από ίδιους πόρους του Δήμου.
Η Δημοτική Αρχή, παρά τις εξαιρετικά ιδιαίτερες συνθήκες που βιώνει η Χώρα μας αλλά και η Αυτοδιοίκηση λόγω της πανδημίας, καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να υλοποιήσει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μέρος από το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2020, στο οποίο περιλαμβάνονται σημαντικά έργα και δράσεις ανάπτυξης για όλο το νησί. 

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ:ΚΑΝΕΙΣ δεν είναι υπεράνω των Νόμων, ΚΑΝΕΙΣ!


Απόψε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Κατσανεβάκης μαζί με τον Διοικητή του Α/Τ και του Λ/Τ βρίσκονταν στην άφιξη του Aqua Jewel στο Διακόφτι όπου παρέδωσαν σε όλους τους επιβάτες τις αναλυτικές εντολές για την προστασία από τον κορωνοϊό.
Αποβιβάστηκαν 35 επιβάτες και 3 υπήκοοι χωρών ΕΕ από τους οποίους κρατήθηκαν τα προσωπικά στοιχεία και θα ελέγχεται καθημερινά ο υποχρεωτικός από το Νόμο κατ΄ οίκον περιορισμός τους για 14 ημέρες.
Από αύριο όλες οι αρχές του νησιού αυστηροποιούμε τους ελέγχους για την πιστή τήρηση των Νόμων που στόχο έχουν την προστασία της υγείας όλων μας.
ΚΑΝΕΙΣ δεν είναι υπεράνω των Νόμων, ΚΑΝΕΙΣ!
 Stratos Charchalakis

ΟΤΑΝ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΚΡΥΒΕΤΑΙ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ


Ναι στα αναγκαία μέτρα αυτοπεριορισμού.Όχι όμως απαθείς θεατές στην ίδια μας τη ζωή.Μην αθωώνεις τις πολιτικές όλων των κυβερνήσεων μέχρι σήμερα που θεωρούν την υγεία εμπόρευμα και την ανθρώπινη ζωή ανάλογα με το πόσο κοστίζει και πόσο συμφέρει.
Και στο δήμο Μονεμβασιάς και στην υπόλοιπη Λακωνία δεν υπάρχει μονάδα εντατικής θεραπείας
Το προσωπικό δεν καλύπτει ούτε το 40% των οργανικών θέσεων.
Δεν υπάρχει θάλαμος αρνητικής συμπίεσης ούτε πνευμονολογική κλινική και μαγνητικός τομογράφος
Σε όλα αυτά προστίθενται και η έλλειψη ασθενοφόρων και οδηγών.
ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ.
Έχουμε πληρώσει το μάρμαρο χρόνια τώρα,και αξίζουμε ένα σύγχρονο δημόσιο σύστημα υγείας.
Αποτελεί ευθύνη του κράτους να καλύψει τα κενά,και οι δήμοι να μη συγκαλύπτουν αυτή την ευθύνη.
Οι κάτοικοι του δήμου Μονεμβασιάς καί όλης της Λακωνίας μέσα από τα καλυμμένα στόματα,να βγάλουν φωνή ώστε να δυναμώσουν τα μέτρα προστασίας της υγείας όλων μας.

Η επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης του Δήμου Μονεμβασίας

Αναγνωστοπούλου Ελένη

Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά κοντά στις επιχειρήσεις- μέλη του


Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά με αίσθημα ευθύνης στο έργο του ως σύμμαχος της επιχειρηματικότητας έχει υιοθετήσει και εφαρμόσει ένα νέο εργαλείο – υπηρεσία , προκειμένου να προσφέρει στα Μέλη του στοχευμένες ποιοτικές υπηρεσίες που κινούνται σε τρείς βασικούς άξονες:
ü  Έγκυρη και αξιόπιστη ενημέρωση
ü  Επίλυση προβλημάτων (καταγραφή και προώθηση προς αρμοδίους επίλυσης προβλημάτων).
ü  Στήριξη – προώθηση της ανάπτυξης
Δεδομένων των δυσμενών συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί από την πανδημία του COVID – 19, το Β.Ε.Π. καλεί τις επιχειρήσεις μέλη του σε  συνεχή συνεργασία με την αξιοποίηση του νέου εργαλείου για καταγραφή των προβλημάτων και προτάσεων τους  στοχεύοντας  στην επιτυχή αντιμετώπιση αυτού του φαινομένου με τις λιγότερες δυνατές αρνητικές συνέπειες.
Οι επιχειρήσεις – μέλη του Β.Ε.Π. μπορούν να αποστέλλουν ηλεκτρονικά τις προτάσεις τους – προβλήματα στο email : problems@bep.gr
Ο καλύτερος σύμβουλος είναι η ψυχραιμία, η τήρηση των μέτρων προστασίας από όλους μας και η αναγκαία συνεργασία όλων των φορέων και της Πολιτείας

ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ Ο ΝΕΟΣ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟΣ ΦΩΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ Ν.ΚΟΣΜΟΥ ΤΗΣ ΑΓ.ΠΕΛΑΓΙΑΣ

Μια νότα αισιοδοξίας!
Ο νέος παραλιακός φωτισμός του Νέου Κόσμου της Αγ. Πελαγίας που απόψε άναψε για πρώτη φόρα δίνει μια νότα αισιοδοξίας μέσα στην κατήφεια της περιόδου!
Το είπαμε, το κάναμε!
Stratos Charchalakis



ΕΛΕΝΗ ΧΑΡΟΥ:Μια μαρτυρία για τη γρίπη του '18 στα Κύθηρα, την οποία διέσωσε ο φίλος δικηγόρος Γαβρίλης Νικηφοράκης.


Μια μαρτυρία για τη γρίπη του '18 στα Κύθηρα, την οποία διέσωσε ο φίλος δικηγόρος Γαβρίλης Νικηφοράκης.
"....... Ο παππούς μου, ο γιατρός Στέφανος Νικηφοράκης, που εξυπηρετούσε όλο το νησί, με τη γρίπη του '18 περιόρισε την οικογένεια του, τη γυναίκα του και δύο παιδιά, στον όροφο του σπιτιού και ο ίδιος παρέμεινε στο ισόγειο αφιερωμένος στην περίθαλψη των θυμάτων. Ο πατέρας μου, Νικόλαος Νικηφοράκης, μικρό παιδί τότε, μας διηγόταν αργότερα ότι έβλεπε από τα παράθυρα και αυτή ήταν η μόνη ποικιλία των ημερών εκείνων, τις νεκρικές πομπές που κατευθύνονταν στο κοιμητήριο της Χώρας. Μάλιστα μια ημέρα έγιναν 3 ενταφιασμοί. Σε μια άλλη περίπτωση στο ίδιο σπίτι πέθαναν δύο άτομα σε διάστημα ολίγων ημερών και το δεύτερο φέρετρο το έβγαλαν από το παράθυρο για να μην τριτώσει το κακό!!!.........."
Να προσθέσω και αυτό ας είναι μνημόσυνο στη μνήμη των ηρώων γιατρών της εποχής εκείνης, ότι ο γιατρός Στέφανος Νικηφοράκης πήγαινε με το άλογο σε πολλά χωριά των Κυθήρων και σε δύσβατες περιοχές κοντά στον ανθρώπινο πόνο και στους φτωχούς όχι μόνο δεν έπαιρνε αμοιβή, αλλά τους άφηνε διακριτικά και ένα φιλοδώρημα στο μαξιλάρι τους!!!!!!!

Eleni Harou

Κλειστά σχολεία και πανεπιστήμια για άλλες 15 ημέρες



Κορονοϊός: Με ΚΥΑ που αναμένεται να δημοσιευθεί αύριο, αποφασίζεται η παράταση της απαγόρευσης λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών δομών, καθώς και η αναστολή όλων των εκπαιδευτικών εκδρομών εσωτερικού και εξωτερικού, έως και τις 10 Απριλίου 2020, για προληπτικούς λόγους, κατόπιν εισήγησης της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορονοϊού COVID-19.
 dikaiologitika.gr

ΧΑΡΧΑΛΑΚΗΣ:Aπόφαση δικαίωση για τους νησιωτικούς Δημάρχους-Θα πρέπει οι Λιμενικές Αρχές να αστυνομεύσουν με απόλυτη αυστηρότητα.


Η απόφαση αυτή είναι μια δικαίωση για τους νησιωτικούς Δημάρχους που επί ημέρες ζητούσαμε να μειωθούν οι μετακινήσεις συμπολιτών μας από την ηπειρωτική χώρα προς τα νησιά. Θα πρέπει οι Λιμενικές Αρχές να αστυνομεύσουν με απόλυτη αυστηρότητα. Γνωρίζω ότι ορισμένοι συμπατριώτες μας παρεξηγήθηκαν από τις - πράγματι σκληρές - τοποθετήσεις μου. Όμως στα 21 χρόνια του δημόσιου βίου μου (είμαι ενεργά στην Αυτοδιοίκηση από το 1999) δεν μάσησα ποτέ τα λόγια μου και δεν ενήργησα ποτέ με γνώμονα το αν οι αποφάσεις ή οι απόψεις μου ενδέχεται να πικράνουν κάποιους, ακόμα και "δικούς μου" ανθρώπους. Πρέπει να είμαστε πρώτιστα χρήσιμοι, ακόμα και αν δεν είμαστε πρόσκαιρα αρεστοί και αυτό είναι η μοναδική στάση ευθύνης των αιρετών σε τόσο κρίσιμες στιγμές.
Οι θέσεις ευθύνης απαιτούν και αποφάσεις ευθύνης. Και όταν σε ένα νησί που οι υγειονομικές του δομές είναι πολύ περιορισμένες, επιτρέπουμε την αθρόα μετάβαση ανθρώπων από την Αθήνα χωρίς κανένα μάλιστα υγειονομικό έλεγχο, τότε ως Δημοτική Αρχή είμαστε ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ να φωνάξουμε για να προστατεύσουμε τους μόνιμους κατοίκους που σε μεγάλο βαθμό ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.
Αφήνουμε λοιπόν πίσω τις προσωπικές μας δουλειές. Καθόμαστε στο σπίτι μας, κάνουμε πράγματα που ίσως είχαμε αφήσει από καιρό, ΔΕΝ μεταβαίνουμε στην επαρχία και ειδικά στα νησιά για κανέναν λόγο. Αλλιώς θα είμαστε όλοι υπεύθυνοι των ακραίων καταστάσεων που ενδεχομένως κληθούμε να αντιμετωπίσουμε...
 Stratos Charchalakis

Μόνο οι μόνιμοι κάτοικοι θα μπορούν να ταξιδεύουν στα νησιά

 
Αναμένεται η έκδοση των σχετικών αποφάσεων όπου θα ορίζεται αναλυτικά το πεδίο εφαρμογής, οι περιορισμοί αλλά και οι εξαιρέσεις
Μέτρα για την ελαχιστοποίηση της μετακίνησης επιβατών προς τα νησιά, λόγω των γενικότερων μέτρων τα οποία ισχύουν για τον κορονοϊό και την αντιμετώπισή του ανακοίνωσε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Μεταξύ αυτών, η απαγόρευση της μετακίνησης προς τα νησιά όσων δεν είναι μόνιμοι κάτοικοι.
Τη λήψη μέτρων για την ακτοπλοΐα ανακοίνωσε ο Γιάννης Πλακιωτάκης, σε συνεργασία με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Ν. Χαρδαλιά σε συνέχεια των ισχυρών συστάσεων του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για τον περιορισμό των μετακινήσεων.
Έτσι, στο πλαίσιο των μέτρων αυτών θα επιτρέπεται η κίνηση με τα πλοία της ακτοπλοΐας των μονίμων κατοίκων, των μέσων που απαιτούνται για την τροφοδοσία των νησιών, ενώ θα επιτρέπεται και η επιστροφή όσων θέλουν να αναχωρήσουν από τα νησιά.
Αναμένεται η έκδοση των σχετικών αποφάσεων όπου θα ορίζεται αναλυτικά το πεδίο εφαρμογής, οι περιορισμοί αλλά και οι εξαιρέσεις.
Ο yπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη, τονίζει τα εξής:
«Όπως γνωρίζετε η κυβέρνηση λαμβάνει όλα τα μέτρα που μπορούν να συμβάλλουν στον περιορισμό της πανδημίας του COVID 19. Το βασικό μήνυμα είναι “Μένουμε σπίτι” και περιορίζουμε, στις απολύτως αναγκαίες, τις μετακινήσεις μας ώστε να προστατεύουμε τους εαυτούς μας αλλά και τους συμπολίτες μας.
Στο πλαίσιο αυτό, μετά από συνεργασία με τον Υφυπουργό Πολίτικης Προστασίας κ. Χαρδαλιά, από τις 6 το πρωί της 21ης Μαρτίου 2020, επιτρέπεται η μετάβαση στα νησιά με πλοία της ακτοπλοΐας ΜΟΝΟ των μόνιμων κατοίκων τους. Τα όποια δρομολόγια εκτελούνται λοιπόν αφορούν μόνιμους κατοίκους για τους απολύτως αναγκαίους λόγους και την τροφοδοσία των νησιών καθώς κι εκείνους που θέλουν να αναχωρήσουν από τα νησιά.
Με τον τρόπο αυτό προστατεύουμε τους κατοίκους των νησιών μας. Όπως τόνισε και ο Πρωθυπουργός στο μήνυμά του, Όσο πιο μικρό είναι το νησί όπου κάποιος πιστεύει ότι θα καταφύγει για να προστατευθεί, τόσο πιο δύσκολη, αν όχι αδύνατη, θα είναι και η περίθαλψή του αν αρρωστήσει εκεί. Δείχνουμε λοιπόν κοινωνική υπευθυνότητα. Εμποδίζουμε την εξάπλωση της πανδημίας. ‘Μένουμε σπίτι”», καταλήγει ο κ. Πλακιωτάκης.
 ethnos.gr

Γ.Ν.-Κ.Υ. ΚΥΘΗΡΩΝ ́ ́ΤΡΙΦΥΛΛΕΙΟ ́ ́ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ


Για την καλύτερη εξυπηρέτηση σας και σύμφωνα με τα μέτρα πρόληψης κατά της διασποράς του Νέου Κορωνοϊού SARS-CoV-2, που λαμβάνει το Υπουργείο Υγείας στη χώρα μας, σας ενημερώνουμε,ότι από τη Δευτέρα 23/3/2020 και μέχρι νεωτέρας, η συνταγογράφηση φαρμάκων και αναλωσίμων, θα γίνεται τηλεφωνικώς, δηλώνοντας τα στοιχεία σας, τα φάρμακα που χρειάζεστε και το φαρμακείο από το οποίο θα τα προμηθευτείτε. Αφού γίνει η συνταγογράφηση τα παραπεμπτικά θα προωθούνται με ευθύνη του Νοσοκομείου,στα φαρμακεία επιλογής σας, από όπου και θα προμηθεύεστε τα φάρμακα. 
Τηλέφωνο Νοσοκομείου για συνταγογράφηση: 2736320041Το ίδιο μέτρο θα ισχύει και για τα Περιφερειακά Ιατρεία.
 Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ
 ΜΕΓΑΛΟΚΟΝΟΜΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΔΗΜΟΣ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ.Έχεις αδυναμία μετακίνησης για την προμήθεια φαρμάκων και τροφίμων; Ενημέρωσε μας!


Ο Δήμος Μονεμβασίας στέκεται δίπλα στους ηλικιωμένους και τις ηλικιωμένες κατοίκους αλλά και στο σύνολο των κατοίκων που αντιμετωπίζουν το όποιο πρόβλημα μετακίνησης για την τροφοδοσία τους με τα απαραίτητα.
Στελεχώνοντας και επεκτείνοντας τη δομή “Βοήθεια στο σπίτι” η υπηρεσία Πρόνοιας του Δήμου Μονεμβασίας προσφέρει ΑΜΕΣΗ επικοινωνία με δύο τρόπους με σκοπό την καταγραφή των αιτημάτων:
  1. Όλο το 24ωρο μέσω των ηλεκτρονικών φορμών που ακολουθούν για κάθε Δημοτική Ενότητα
  2. Με ένα απλό τηλεφώνημα 8:00 – 14:00 καθημερινά, καλώντας τον τηλεφωνικό αριθμό 2732-360-550 
Έχετε αδυναμία μετακίνησης; Υπάλληλοι του Δήμου Μονεμβασίας καταγράφουν τα αιτήματά σας.
Επικοινωνήστε με τούς παραπάνω τρόπους και οι ανάγκες σας σε προμήθεια φαρμάκων ή τροφίμων θα εξυπηρετηθεί από εμάς.
Μένουμε σπίτι!
  • Συμπλήρωσε της φόρμα
Ενότητα Ασωπού
Ενότητα Βοιών 
Ενότητα Ζάρακα
Ενότητα Μολάων
Ενότητα Μονεμβασίας

  • η απλά τηλεφώνησε στο 2732-360-550 8:00 – 14:00 καθημερινά

ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ:Περιορισμός ποσότητας οικιακών απορριμμάτων



Παρακαλούνται οι κάτοικοι των Κυθήρων να περιορίσουν όσο το δυνατόν περισσότερο την ποσότητα των οικιακών τους απορριμμάτων, καθώς λόγω των ειδικών αδειών που έχουν δοθεί σε εργαζόμενους της υπηρεσίας λόγω της πανδημίας του Κορωνοϊού COVID-19 , η αποκομιδή απορριμμάτων πραγματοποιείται με δυσκολία.
εκ του Δήμου – Αντιδήμαρχος Γεώργιος Κομηνός

Η ΚΕΔΕ με επιστολή του Προέδρου της Dimitris Papastergiou αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για την ελάφρυνση των δημοτών που πλήττονται λόγω του κορωνοϊού αναφορικά με τα δημοτικά τέλη.

Η ΚΕΔΕ με επιστολή του Προέδρου της Dimitris Papastergiou αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για την ελάφρυνση των δημοτών που πλήττονται λόγω του κορωνοϊού αναφορικά με τα δημοτικά τέλη. Προκειμένου, όμως, να μην εκτροχιαστούν οι δημοτικοί προϋπολογισμοί, καθώς τα δημοτικά τέλη είναι η βασικότερη πηγή εσόδων των Δήμων, θα υπάρξει αίτημα της ΚΕΔΕ προς την Κυβέρνηση για γενναία έκτακτη οικονομική ενίσχυση των Δήμων της Χώρας προκειμένου να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους (πληρωμές προμηθευτών, έργων κ.λπ.).
Stratos Charchalakis

 

Ανάγκη στήριξης των ταξιδιωτικών πρακτορείων από τις συνέπειες της πανδημίας



Ανάγκη στήριξης των ταξιδιωτικών πρακτορείων από τις συνέπειες της πανδημίας 
Πειραιάς,20Μαρτίου 2020Την ανάγκη να ληφθεί μέριμνα για την οικονομική στήριξη των γραφείων γενικού τουρισμού (γραφείων-πρακτορείων ταξιδίων), που λόγω της διάδοσης του κορωνοϊούCovid-19, έχουν υποστεί σοβαρό οικονομικό πλήγμα, επισημαίνει η Βουλευτής Α ́Πειραιώς και Νήσων ΝΔ, Νόνη Δούνια, σε Ερώτηση που κατέθεσε σήμερα στη Βουλή.  
Η ερωτώσα Βουλευτής αναφέρεται στην ακύρωση πολλών ταξιδιών(σχολικών εκδρομών, συνεδρίων, ταξιδιών ενόψει των διακοπών του Πάσχα κλπ), λόγω της εύλογης ισχυρής σύστασης του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ)να αποφεύγονται τα ταξίδια, αν δεν είναι απολύτως απαραίτητα και ζητά από τους Υπουργούς Οικονομικών και Τουρισμού να εξετάσουν το ενδεχόμενο ενδεχόμενο στήριξης και αυτού του επαγγελματικού κλάδου. Επισυνάπτεται το κείμενο της Ερώτησης

ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΔΟΥΝΙΑ Βουλευτής Α ́Πειραιώς και Νήσων-ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 
Ερώτηση προς τους:Υπουργό Οικονομικών, κύριο Χρήστο Σταϊκούρα και Υπουργό Τουρισμού, κύριο Χάρη Θεοχάρη Θέμα: Ανάγκη στήριξης των ταξιδιωτικών πρακτορείων από τις συνέπειες της πανδημίας
 Πειραιάς,20Μαρτίου 2020Στο πλαίσιο της προσπάθειας για την προστασία της δημοσίας υγείας, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ανέφερε ότι κορωνοϊός Covid-19 προκαλεί τοπικά κρούσματα σε δεκάδες χώρες του κόσμου, συμπεριλαμβανομένων και πολλών ευρωπαϊκών και επεσήμανε ότι ο κίνδυνος μόλυνσης για τους ταξιδιώτες είναι υψηλός.
Για αυτό, άλλωστε και συνέστησε να αποφεύγονται τα ταξίδια στις περιοχές με τοπική μετάδοση, αν δεν είναι απολύτως απαραίτητα. Ειδικά,δε, για τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού ο ΕΟΔΥ τόνισε πως πρέπει να αποφεύγουν τα ταξίδια,τόσο στο εξωτερικό,όσο και στο εσωτερικό. Η ισχυρή αυτή σύσταση για αποφυγή των μη αναγκαίων ταξιδιών είχε ως αποτέλεσμα, όπως είναι λογικό, την ακύρωση πολλών ταξιδιών(σχολικών εκδρομών, συνεδρίων, ταξιδιών ενόψει των διακοπών του Πάσχα κλπ), με σοβαρότατες οικονομικές συνέπειες για τα γραφεία γενικού τουρισμού(γραφεία-πρακτορεία ταξιδίων). Εκτός από την μη ύπαρξη νέων κρατήσεων, τα τουριστικα γραφεία καλούνται να ανταποκριθούν σε συνεχή αιτήματα για επιστροφές χρημάτων, λόγω των πολλαπλών ακυρώσεων εκδρομών.Οι κύριοι Υπουργοί παρακαλούνται να απαντήσουν στο ακόλουθο ερώτημα:-Πρόκειται τα Υπουργεία Οικονομικών και Τουρισμού να λάβουν μέριμνα για την οικονομική στήριξη των γραφείων γενικού τουρισμού(γραφείων-πρακτορείων ταξιδίων), που υφίστανται σοβαρό οικονομικό πλήγμα, λόγω των αλλεπάλληλων ακυρώσεων, εξαιτίας της έξαρσης του κορωνοϊού; 
Η ερωτώσα Βουλευτής Παναγιώτα Δούνια Βουλευτής Α ́ Πειραιώς και Νήσων ΝΔ

ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ.ΜΑΝΟΣ ΤΡΙΦΥΛΛΗΣ 19/03/2020


Έκτακτη ενημερωτική εκπομπή στον ADELIN 107,3 FM 
Στην  δημοσιογράφο Γιώτα Πολίτη ο Φαρμακοποιός και Δημοτικός Σύμβουλος από την Ελάσσων Μειοψηφία του Δήμου Κυθήρων κύριος Μάνος Τριφύλλης σε πολύ χρήσιμες συμβουλές !

ΛΑΚΩΝΙΑ:ΚΑΤΑΣΒΕΣΤΗΚΕ Η ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΗΝ ΣΤΑΦΑΝΙΑ

ΣΚΑΛΑ. Σε απόλυτο έλεγχο έχουν θέσει την πυρκαγιά στη Στεφανιά οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γυθείου. Με 3 οχήματα από την Π.Υ  Γυθείου, 2 από τον Εθελοντικό Πυροσβεστικό Σταθμό Μυρτιάς, μια υδροφόρα του Δήμου Ευρώτας και 12 άνδρες προχώρησαν έγκαιρα σε εγκατάσταση και έλεγξαν τη φωτιά που έκαψε πορτοκαλιές και χαμηλή δασική βλάστηση στην περιοχή Κασιμιάνικα.  Η φωτιά σύμφωνα με πληροφορίες του notospress.gr ξέφυγε από εργάτη γης που μάλλον έκαιγε κλαδιά ενώ ο άνεμος δυνάμωσε. Ερευνά η Πυροσβεστική Υπηρεσία.
 notospress.gr