Τετάρτη 8 Απριλίου 2020

ΔΗΜΟΣ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ: ¨ΕΝΑΡΞΗ ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΣΤΙΣ 15 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΚΑΙ ΛΙΞΗ 31 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020΄


Χωρίς Άγιο Φως φέτος το Πάσχα - Η κυβέρνηση βάζει «φρένο» στο... ντελίβερι


Φρένο στο.... ντελίβερι του Αγίου Φωτός, που έχουν ανακοινώσει ήδη πολλοί δήμοι, βάζει η κυβέρνηση καθώς όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων στο υπουργείο Υγείας.

Όπως τόνισε αυτό «δεν θα το επιτρέψουμε, καθώς ενδεχομένως προκαλέσει μαζική μετακίνηση πολιτών και συνωστισμό». Μάλιστα όπως ανακοίνωσε ήδη βρίσκεται σε συνομιλίες με την ΚΕΔΕ για να δοθεί εντολή στους Δήμους όλης της χώρας, καθώς πολλοί από αυτούς ήδη έχουν... διαφημίσει ντελίβερι Αγίου Φωτός.
Την αρχή έκανε ο Δήμος Ελληνικού - Αργυρούπολης όπου ο δήμαρχος ανακοίνωσε την μεταφορά του Αγίου Φωτός σε κάθε γειτονιά του δήμου, ενώ πριν από λίγο ακολούθησε με ανακοίνωσή του και ο δήμος Αλεξανδρούπολης. Η κυβέρνηση προφανώς και ήθελε να προλάβει και άλλους δήμους οι οποίοι σίγουρα θα ανακοίνωναν αντίστοιχες πρωτοβουλίες.
Επιπλέον, ανακοινώθηκε αυστηροποίηση των μέτρων με μπλόκα από αύριο σε εθνικές οδούς όλης της χώρας με σκοπό να εμποδιστούν ασυνείδητοι πολίτες που θα θελήσουν να μεταβούν στην επαρχεία και να περάσουν τις μέρες του Πάσχα. Το ίδιο θα ισχύσει και σε πλοία καθώς ήδη το λιμενικό κάνει ελέγχους.
Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, τέλος, ανακοίνωσε διπλασιασμό του προστίμου για άσκοπη μετακίνηση. Πλέον το πρόστιμο θα φτάνει τα 300 ευρώ από τα 150 ευρώ που είναι σήμερα.
ΠΗΓΗ  dikaiologitika.gr

Πάσχα: Ποιοι φοβούνται τα ανοικτά μεγάφωνα στην Θεία Λειτουργία;


Κορονοϊός: Αγγίζει τα όρια του παραλογισμού η απόφαση της κυβέρνησης και της Ιεράς Συνόδου να γίνουν οι λειτουργίες του Πάσχα με κλειστά μικρόφωνα στους Ιερούς Ναούς της χώρας - Αλήθεια ποιον/ποιους εξυπηρετεί αυτή η πρακτική; 
 Ναι είναι αντιληπτό ότι πρέπει να αποφεύγεται ο συνωστισμός πολιτών στις εκκλησίες και στους ιερούς ναούς προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά του ιού. Κανείς δεν λέει το αντίθετο.

Να περνάμε όμως στην άλλη άκρη και να ζητούμε να μην ακούγεται από τα μεγάφωνα των ναών η Θεία Λειτουργία του Πάσχα, αυτό είναι ανήκουστο και δεν έχει καμία απολύτως επιστημονική βάση και αιτιολογία.
Τι σχέση έχει η μετάδοση και η διασπορά του ιού με την από μεγαφώνου Θεία Λειτουργία;
Αφού οι ναοί θα είναι άδειοι, δεν θα υπάρχουν πολίτες.
Άρα ποιον ή ποιους ενοχλεί να ακούγεται το Θείο Δράμα και η Ανάσταση σε όλες τις ενορίες και σε όλες τις γειτονιές;
Για ποιο λόγο η Ιερά Σύνοδος εξέδωσε σχετική Εγκύκλιο για τον τρόπο τέλεσης των Θείων Λειτουργιών την περίοδο του Πάσχα, δίνοντας οδηγίες προς τους ιερείς και τους εφημέριους των ναών με την οποία απαγορεύει τη χρήση μεγαφώνων;
Με ποιο επιχείρημα; Με ποια επιστημονική δικαιολογία;
Ποιοι είναι αυτοί που αποφασίζουν να «σιγήσουν» τον λόγο του Θεού;
Μεταξύ άλλων στην εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου (που είναι προφανώς απόρροια των μέτρων της κυβέρνησης) αναφέρεται ότι απαγορεύεται η χρήση μεγαφώνων προκειμένου να αποφευχθεί η συγκέντρωση πιστών έξω από τις Εκκλησίες, ενώ διευκρινίζει ότι η περιφορά του Επιταφίου κατά τη Μεγάλη Παρασκευή πρέπει να περιορισθεί αποκλειστικά εντός του Ιερού Ναού.
Επίσης, αναφέρει ότι η τέλεση της Αναστάσεως να γίνει εντός του Ιερού Ναού, στις 12 η ώρα το βράδυ, ενώ προσθέτει ότι η χρήση των καμπάνων των Ιερών Ναών δεν είναι απαραίτητη κατά την έναρξη των ιερών Ακολουθιών, αλλά μπορούν να χρησιμοποιηθούν κατά την ημέρα της Μεγάλης Παρασκευής οπότε και σημαίνουν πένθιμα και κατά την Ανάσταση, όταν θα ψαλεί το «Χριστός Ανέστη» οπότε και θα σημάνουν χαρμόσυνα και πανηγυρικά. Στην εγκύκλιο τα μέλη της Συνόδου συνιστούν οι Θείες Λειτουργίες να είναι «λιτές και σεμνοπρεπείς».
Αυτά είναι ανήκουστα πράγματα που θυμίζουν άλλες εποχές και πλήττουν βάναυσα το θρησκευτικό συναίσθημα του ελληνικού λαού.
Τα κλειστά μεγάφωνα και η απαγόρευση των καμπανών είναι βάναυση λογοκρισία η οποία στρέφεται πρωτίστως κατά του λόγου του Θεού και κατά των πιστών της Ορθοδοξίας.
Όχι αυτό δεν μπορεί να γίνει αποδεχτό από κανέναν σοβαρό άνθρωπο και πρέπει άμεσα οι Ιεράρχες της Εκκλησίας να πάρουν εδώ και τώρα θέση.
Δεν αντιλαμβάνονται ότι τέτοιου είδους απαγορεύσεις στρέφονται ξεκάθαρα κατά των συνεκτικών δεσμών του Έθνους και της Ορθοδοξίας και δεν έχουν ουδεμία επιστημονική βάση;
Δεν αντιλαμβάνεται κανείς ότι η απαγόρευση του Λόγου του Θεού δημιουργεί συνθήκες διωγμών που παραπέμπουν σε μεσαιωνικές πρακτικές;
Ανοίξτε τώρα τα μεγάφωνα σε όλες τις ενορίες και σε όλες τις γειτονιές.
Από τον Λόγο του Θεού δεν κινδύνεψε ποτέ κανείς.
ΠΗΓΗ  newsbomb.gr

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΑΝΩΛΑΚΟΣΚατάθεση Αναφοράς για τη συμπερίληψη των Φορτοεκφορτωτών στους ΚΑΔ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΑΝΩΛΑΚΟΣ Βουλευτής Α ́ Πειραιώς και Νήσων-ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 

Πειραιάς, 08/04/2020
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  

Αναφορά για την ένταξη της Ομοσπονδίας Φορτοεκφορτωτών Ελλάδος στους ΚΑΔ Τη συμπερίληψη των μελών της Ομοσπονδίας Φορτοεκφορτωτών Ελλάδος, στην λίστα που συνεχώς επικαιροποιείται και προβλέπει τη στήριξη των κλάδων που πλήττονται εν μέσω κορωνοϊού, ζητά από τις ηγεσίες των Υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, ο Βουλευτής Α' Πειραιώς και Νήσων κ.Νικόλαος Μανωλάκος, καταθέτοντας σήμερα 8/4/20 Αναφορά στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, με θέμα την «Άμεση λήψη μέτρων για τη στήριξη του κλάδου των φορτοεκφορτωτών Ελλάδος, που έχει πληγεί λόγω κορωνοϊού».  
Υπογραμμίζοντας ότι η γενικότερη μείωση που σημειώνεται στον κύκλο εργασιών της διακίνησης αγαθών από τα λιμάνια αλλά και στην ξηρά, έχει άμεσo αρνητικό αντίκτυπο στους επαγγελματίες του κλάδου των λιμενεργατών και φορτοεκφορτωτών, ο κ.Μανωλάκος ζητά την άμεση λήψη μέτρων στήριξης, προς ανακούφιση των πληγέντων και εξίσωση αυτών, με την πλειοψηφία των κοινωνικών ομάδων και επαγγελματιών, που έχουν τεθεί υπό προστατευτικό καθεστώς.  

Ακολουθεί το κείμενο της Αναφοράς: Κύριε Υπουργέ,Καταθέτω υπόψιν σας σχετική επιστολή της Ομοσπονδίας Φορτοεκφορτωτών Ελλάδος, με την οποία ζητούν άμεσα την λήψη μέτρων προς την κατεύθυνση της στήριξης του κλάδου τους που έχει πληγεί ανεπανόρθωτα εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού. 
Όπως γνωρίζετε, το εισόδημα των φορτοεκφορτωτών διαμορφώνεται ανάλογα με το ύψος της διακίνησης των αγαθών, που αυτό το διάστημα έχει θιγεί ανεπανόρθωτα και τείνει να μηδενιστεί, λόγω της κρίσης του κορωνοϊού.  
Ως εκ τούτου, θα παρακαλούσα να δείτε το θέμα με την απαιτούμενη ευαισθησία, για να συμπεριληφθούν στις ομάδες εκείνες που θα λάβουν σχετική στήριξη, για να καταφέρει ο κλάδος και οι οικογένειες αυτών να επιβιώσουν. 
Ο Αναφέρων Βουλευτής,Νικόλαος Μανωλάκος, Βουλευτής Α ́ Πειραιώς και Νήσων Ν.Δ.

ΔΗΜΟΣ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ:Έχεις αδυναμία μετακίνησης για την προμήθεια φαρμάκων και τροφίμων; Ενημέρωσέ μας!



Ο Δήμος Μονεμβασίας στέκεται δίπλα στους ηλικιωμένους και τις ηλικιωμένες κατοίκους αλλά και στο σύνολο των κατοίκων που αντιμετωπίζουν το όποιο πρόβλημα μετακίνησης για την τροφοδοσία τους με τα απαραίτητα.
Στελεχώνοντας και επεκτείνοντας τη δομή “Βοήθεια στο Σπίτι” η υπηρεσία Πρόνοιας του Δήμου Μονεμβασίας προσφέρει ΑΜΕΣΗ επικοινωνία με δύο τρόπους με σκοπό την καταγραφή των αιτημάτων:
  1. Όλο το 24ωρο μέσω των ηλεκτρονικών φορμών που ακολουθούν για κάθε Δημοτική Ενότητα
  2. Με ένα απλό τηλεφώνημα 8:00 – 14:00 καθημερινά, καλώντας τον τηλεφωνικό αριθμό 2732-360-550 
Έχετε αδυναμία μετακίνησης; Υπάλληλοι του Δήμου Μονεμβασίας καταγράφουν τα αιτήματά σας.
Επικοινωνήστε με τούς ακόλουθους τρόπους και οι ανάγκες σας σε προμήθεια φαρμάκων ή τροφίμων θα εξυπηρετηθούν από εμάς.
Μένουμε σπίτι!
  • Συμπλήρωσε τη φόρμα
Ενότητα Ασωπού
Ενότητα Βοιών 
Ενότητα Ζάρακα
Ενότητα Μολάων
Ενότητα Μονεμβασίας

  • η απλά τηλεφώνησε στο 2732-360-550 8:00 – 14:00 καθημερινά


* ο μηχανισμός καταγραφής και δρομολόγησης των αιτημάτων, σχεδιάστηκε από το τμήμα Πρόνοιας και υλοποιήθηκε από το τμήμα Τεχνολογίας του Δήμου Μονεμβασίας

ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ:Προκήρυξη συνοπτικού διαγωνισμού επιλογής αναδόχου έργου “Αναβάθμιση-εκσυγχρονισμός γηπέδου καλαθοσφαίρισης Βιαραδίκων”


O ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ προκηρύσσει συνοπτικό διαγωνισμό επιλογής αναδόχου με ενιαίο ποσοστό έκπτωσης για την κατασκευή του έργου «ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ-ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΓΗΠΕΔΟΥ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΒΙΑΡΑΔΙΚΩΝ», με προϋπολογισμό 60.000,00 €, συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.
Αντικείμενο του έργου είναι οι εκσκαφές για διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου, επίστρωση γηπέδου μπάσκετ με χυτό συνθετικό τάπητα (ταρτάν), ασφαλτικές στρώσεις μεταβλητού πάχους για διαμόρφωση κλίσεων του γηπέδου, κατασκευή λωρίδας από ελαφρώς οπλισμένο σκυρόδεμα κατηγορίας C16/20 για εγκιβωτισμό του συνθετικού τάπητα (ταρτάν), κατασκευή τοιχίων περιμετρικά περιβάλλοντος χώρου, για κατασκευή αναβαθμού και κατασκευή αλτάνας, αρμολογήματα ακατεργάστων όψεων σε υπάρχουσες λιθοδομές, περίφραξη χώρου εγκαταστάσεων ΔΕΗ με σιδηροσωλήνες γαλβανιζέ πάχους 1½ ins και συρματόπλεγμα ρομβοειδές ύψους δύο (2) μέτρων, τοποθέτηση σωλήνων PVC περιμετρικά του γηπέδου, κατασκευή επίσκεψης και έλξης καλωδίων.
Το έργο συντίθεται από την ακόλουθη κατηγορία εργασιών οικοδομικών , με προϋπολογισμό 60.000,00 € (δαπάνη εργασιών, Γ.Ε. και Ο.Ε., απρόβλεπτα και αναθεώρηση).
Ως κριτήριο ανάθεσης για το εν λόγω έργο, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα του Ν.4412/2016 περί συνοπτικού διαγωνισμού για τη σύναψη δημοσίων συμβάσεων έργου κάτω των ορίων, λαμβάνεται η πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά με βάση την τιμή, όπως ειδικότερα ορίζεται στο άρθρο 125 του παραπάνω νόμου.

Δείτε αναλυτικές πληροφορίες στο επισυναπτόμενο έγγραφο.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ-ΚΥΘΗΡΩΝ .ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ


Στ. Αραχωβίτης: Έκπτωση Ασφαλιστικών εισφορών: Δεύτερης κατηγορίας πολίτες οι αγρότες για την κυβέρνηση της ΝΔ;


Στ. Αραχωβίτης: Έκπτωση Ασφαλιστικών εισφορών: Δεύτερης κατηγορίας πολίτες οι αγρότες για την κυβέρνηση της ΝΔ;

Πριν δύο ημέρες ο ΕΦΚΑ προχώρησε στην ανάρτηση των ειδοποιητηρίων για το μήνα Φεβρουάριο 2020 για 1.213.257 ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοτελώς απασχολούμενους και αγρότες, εκδίδοντας μάλιστα σχετική ανακοίνωση στην οποία αναλύονται οι επιλογές που έχουν στη διάθεσή τους οι ασφαλισμένοι εφόσον κάνουν χρήση των έκτακτων μέτρων διευκόλυνσης που ανακοινώθηκαν πρόσφατα λόγω του κορονοϊού.
Όμως, η ανακοίνωση του ΕΦΚΑ εξαιρεί σαφώς και προκλητικά τους  αγρότες από τα έκτακτα μέτρα, θέτοντάς τους εκτός της ευεργετικής διάταξης που προβλέπει έκπτωση 25% στις ασφαλιστικές εισφορές του μηνός Φεβρουαρίου εφόσον αυτές καταβληθούν μέχρι τις 10 Απριλίου 2020, επισημαίνει σε δήλωσή του ο βουλευτής Λακωνίας, τομεάρχης αγροτικού του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σταύρος Αραχωβίτης.
Σύμφωνα με τον ίδιο,θα είχαμε τη διάθεση να ερμηνεύσουμε την ανακοίνωση σαν παράλειψη που θα διορθωνόταν άμεσα. Όμως, μετά την κορυφαία επιλογή της Κυβέρνησης  της ΝΔ να μετακυλήσει στις πλάτες  όλων των πραγματικών παραγωγών όλα τα βάρη του μέτρου για την αποπληρωμή των επιταγών από τους λοιπούς εμπλεκόμενους στην αγροτοδιατροφή, έρχεται τώρα και η εξαίρεση τους από την έκπτωση στις ασφαλιστικές εισφορές. Με αυτά τα δείγματα γραφής για τα έκτακτα μέτρα λόγω του κορονοϊού και την εφαρμογή τους στους αγρότες, δικαιούμαστε να μιλάμε πλέον για ξαφνικό θάνατο της πρωτογενούς παραγωγής σαν πολιτική επιλογή της Κυβέρνησης  της ΝΔ.
Η ανακοίνωση του ΕΦΚΑ έχει ως εξής:
Αναρτήθηκαν στο διαδικτυακό τόπο του e-ΕΦΚΑ τα ειδοποιητήρια των  ασφαλιστικών εισφορών του Φεβρουαρίου 2020  για 1.213.257 ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοτελώς απασχολούμενους και αγρότες.
Λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που επικρατούν στη χώρα μας εξαιτίας της πανδημίας του COVID-19, οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι αυτοτελώς απασχολούμενοι έχουν να επιλέξουν ανάμεσα σε τρείς (3) εναλλακτικές ως εξής:
α. Την πληρωμή της εισφοράς που αντιστοιχεί στην ασφαλιστική τους κατηγορία
β. Την πληρωμή της εισφοράς Φεβρουαρίου 2020 μειωμένης κατά 25% εφόσον έχουν εξοφλήσει ή εξοφλήσουν μέχρι 10/4 την εισφορά του Ιανουαρίου 2020
γ. Την πληρωμή της εισφοράς σε τέσσερις (4) μηνιαίες δόσεις χωρίς προσαυξήσεις, με καταβολή της 1ης δόσης έως 30/9/2020 εφόσον εμπίπτουν στους πληττόμενους κλάδους.
Εκτός του ευεργετικού μέτρου έμειναν οι αγρότες
Οι ανωτέρω επιλογές προβλέπονται στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που δημοσιεύτηκε στις 30 Μαρτίου 2020 (ΦΕΚ Α' 75) και παρέχονται στο πλαίσιο των μέτρων στήριξης της οικονομίας από τις συνέπειες της πανδημίας του κορονοϊού.
Διευκρινίζεται ότι:
α. Η πρώτη επιλογή αφορά στους ασφαλισμένους που επιθυμούν να διατηρήσουν το επίπεδο της ανταποδοτικής σύνταξης που έχουν σχεδιάσει, καθώς με τη δεύτερη επιλογή προσαρμόζονται αναλογικά οι συντάξιμες αποδοχές του Φεβρουαρίου 2020 (μείωση 25%).
β. Απαραίτητη προϋπόθεση για την επιλογή της μειωμένης εισφοράς είναι αφενός να εξοφληθεί το ειδοποιητήριο μέχρι την Παρασκευή 10 Απριλίου 2020 και αφετέρου να έχει εξοφληθεί η εισφορά του Ιανουαρίου 2020 (ακόμη και αν πληρωθεί στις 10 Απριλίου μαζί με την εισφορά του Φεβρουαρίου).
γ. Η δυνατότητα πληρωμής σε τέσσερις (4) δόσεις χωρίς προσαυξήσεις αφορά μόνον όσους εντάσσονται στους πληττόμενους κλάδους, όπως αυτοί προσδιορίζονται από τους Κωδικούς Άσκησης Δραστηριότητας (ΚΑΔ) που έχουν ανακοινωθεί. Για 181.414 ασφαλισμένους που δήλωσαν παράλληλα και μισθωτή εργασία, τα ειδοποιητήρια θα εκδοθούν αργότερα, μετά την επεξεργασία των στοιχείων της ΑΠΔ του Ιανουαρίου του 2020 και τον υπολογισμό της διαφοράς μεταξύ των εισφορών τους από μισθωτή εργασία και των εισφορών που αντιστοιχούν στην ασφαλιστική κατηγορία  που επέλεξαν. Υπενθυμίζεται ότι η πληρωμή των εισφορών του Ιανουαρίου του 2020 και εφεξής πραγματοποιείται με νέο κωδικό ηλεκτρονικής πληρωμής (RF).
Για το λόγο αυτό θα πρέπει όλοι οι ασφαλισμένοι που κάνουν χρήση πάγιας εντολής για την πληρωμή των ασφαλιστικών τους εισφορών να προχωρήσουν σε καταχώρηση του νέου κωδικού ηλεκτρονικής πληρωμής στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες της τράπεζας με την οποία συνεργάζονται.
Από τη Διοίκηση του e-ΕΦΚΑ
ΕΦΚΑ: Αναρτήθηκαν οι ασφαλιστικές εισφορές Φεβρουαρίου, ποιοι οι τρόποι πληρωμής
07/04/2020 10:54 πμ
Αναρτήθηκαν στο διαδικτυακό τόπο του e-ΕΦΚΑ τα ειδοποιητήρια των  ασφαλιστικών εισφορών του Φεβρουαρίου 2020  για 1.213.257 ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοτελώς απασχολούμενους και αγρότες. 
Λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που επικρατούν στη χώρα μας εξαιτίας της πανδημίας του COVID-19, οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι αυτοτελώς απασχολούμενοι έχουν να επιλέξουν ανάμεσα σε τρείς εναλλακτικές ως εξής:
α. Την πληρωμή της εισφοράς που αντιστοιχεί στην ασφαλιστική τους κατηγορία.
β. Την πληρωμή της εισφοράς Φεβρουαρίου 2020 μειωμένης κατά 25% εφόσον έχουν εξοφλήσει ή εξοφλήσουν μέχρι 10/4 την εισφορά του Ιανουαρίου 2020.
γ. Την πληρωμή της εισφοράς σε τέσσερις (4) μηνιαίες δόσεις χωρίς προσαυξήσεις, με καταβολή της 1ης δόσης έως 30/9/2020 εφόσον εμπίπτουν στους πληττόμενους κλάδους. 
Οι ανωτέρω επιλογές προβλέπονται στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που δημοσιεύτηκε στις 30 Μαρτίου 2020 (ΦΕΚ Α' 75) και παρέχονται στο πλαίσιο των μέτρων στήριξης της οικονομίας από τις συνέπειες της πανδημίας του κορωνοϊού.
Διευκρινίζεται ότι:
α. Η πρώτη επιλογή αφορά στους ασφαλισμένους που επιθυμούν να διατηρήσουν το επίπεδο της ανταποδοτικής σύνταξης που έχουν σχεδιάσει, καθώς με τη δεύτερη επιλογή προσαρμόζονται αναλογικά οι συντάξιμες αποδοχές του Φεβρουαρίου 2020 (μείωση 25%).
β. Απαραίτητη προϋπόθεση για την επιλογή της μειωμένης εισφοράς είναι αφενός να εξοφληθεί το ειδοποιητήριο μέχρι την Παρασκευή (10 Απριλίου 2020) και αφετέρου να έχει εξοφληθεί η εισφορά του Ιανουαρίου 2020 (ακόμη και αν πληρωθεί στις 10 Απριλίου μαζί με την εισφορά του Φεβρουαρίου).
γ. Η δυνατότητα πληρωμής σε τέσσερις (4) δόσεις χωρίς προσαυξήσεις αφορά μόνον όσους εντάσσονται στους πληττόμενους κλάδους, όπως αυτοί προσδιορίζονται από τους Κωδικούς Άσκησης Δραστηριότητας (ΚΑΔ) που έχουν ανακοινωθεί.  
Για 181.414 ασφαλισμένους που δήλωσαν παράλληλα και μισθωτή εργασία, τα ειδοποιητήρια θα εκδοθούν αργότερα, μετά την επεξεργασία των στοιχείων της ΑΠΔ του Ιανουαρίου του 2020 και τον υπολογισμό της διαφοράς μεταξύ των εισφορών τους από μισθωτή εργασία και των εισφορών που αντιστοιχούν στην ασφαλιστική κατηγορία  που επέλεξαν. 
Υπενθυμίζεται ότι η πληρωμή των εισφορών του Ιανουαρίου του 2020 και εφεξής πραγματοποιείται με νέο κωδικό ηλεκτρονικής πληρωμής (RF).
Για το λόγο αυτό θα πρέπει όλοι οι ασφαλισμένοι που κάνουν χρήση πάγιας εντολής για την πληρωμή των ασφαλιστικών τους εισφορών να προχωρήσουν σε καταχώρηση του νέου κωδικού ηλεκτρονικής πληρωμής στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες της τράπεζας με την οποία συνεργάζονται. 

ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΚΥΘΗΡΩΝ:ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΩΡΑΡΙΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΚΑΙ ΕΙΣΟΔΟΥ ΠΟΛΙΤΩΝ


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ 
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΟΛ. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΠΥΡ/ΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ 
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ 
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΓΥΘΕΙΟΥ
«ΠΥΡΑΡΧΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΣΤΡΗΣ»
Π.Κ. ΚΥΘΗΡΩΝ 
Ταχ. Δ/νση : ΚΟΝΤΟΛΙΑΝΙΚΑ ΚΥΘΗΡΩΝ 
Τηλέφωνο: 27360 34376
Fax: 27360 34376E
mail: kithira@psenet.gr 

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΩΡΑΡΙΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΚΑΙ ΕΙΣΟΔΟΥ ΠΟΛΙΤΩΝ 

ΣΧΕΤ.: 
1.Η υπ’ αριθ. 15804Φ.701.2/13-03-2020 Διαταγή Α.Π.Σ. 
2.Η από 11/03/2020 Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (Α55). 
3.Η υπ’ αριθ. ΔΙΔΑΔ/Φ.69/108/οικ.7874/12-03-2020 Εγκύκλιος Υπ. Εσωτερικών. 4.Η υπ’ αριθ. 15848οικ.Φ.215.4/15-03-2020 ΔιαταγήΑ.Π.Σ.
  
Σε εκτέλεση των ανωτέρω σχετικών και του γεγονότος ότι το Πυροσβεστικό Σώμα οφείλει να συνεχίσει την απρόσκοπτη λειτουργία του, εξασφαλίζοντας την υγεία του προσωπικού του υπό το καθεστώς της πανδημίας COVID-19, σας γνωρίζουμε ότι: 
 1.ΑΝΑΣΤΕΛΕΤΑΙ η είσοδος του κοινού στις εγκαταστάσεις του Π.Κ. Κυθήρων.  
 2.Συνίσταται η εξυπηρέτηση των πολιτών όπου αυτό είναι εφικτό να γίνεται με ηλεκτρονικά μέσα ή με αλληλογραφία

Επιπροσθέτως και σε εκτέλεση της υπ ́ αριθ. 4σχετικής, σας γνωρίζουμε πως οι επισκέψεις στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Κυθήρων θα πρέπει να είναι οι απολύτως απαραίτητες και πλήρως αιτιολογημένες
Οι προσερχόμενοι σε αυτές οφείλουν να δηλώνουν τα πλήρη στοιχεία τους συμπεριλαμβανομένου του αριθμού κινητού τηλεφώνου, στον τηλεφωνητή

                                                                            Ο Αν. Προϊστάμενος 

                                                                        Φουντουλάκης Σπυρίδωνας
                                                                                         Πυραγός

Ακυρώνεται η καθιερωμένη περιφορά-γύρα της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας από 20-4-2020 έως3-5-2020


Η επιτροπή Εγχωρίου περιουσίας Κυθήρων Αντικυθήρων ανακοινώνει ότι σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία και την απόφαση του ΣτΕ (τμήμα αναστολών) η καθιερωμένη περιφορά-γύρα της Ιεράς Εικόνας  της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας από 20-4-2020 έως3-5-2020 στά χωριά και τους οικισμούς του νησιού μας
ακυρώνεται.
Ευχόμεθα σε όλους τους Κυθηρίους και Αντικυθηρίους καλό Πάσχα.
      Ο  Πρόεδρος
Ευάγγελος Βενάρδος

Δύσκολοι καιροί για τα μεταναστευτικά πουλιά

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δύσκολοι καιροί για τα μεταναστευτικά πουλιά:
Τι μπορούμε να κάνουμε για να τα βοηθήσουμε

 
View this email in your browser
08.04.2020
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δύσκολοι καιροί για τα μεταναστευτικά πουλιά
Τι μπορούμε να κάνουμε για να τα βοηθήσουμε
 
Η νύχτα της 5ης προς 6ης Απριλίου ήταν καταστροφική για τα μεταναστευτικά πουλιά. Η κορύφωση της κακοκαιρίας με πανίσχυρους βόρειους ανέμους και χαμηλές θερμοκρασίες ήρθε μετά από μέρες συνεχών κακών συνθηκών και βροχής, οι οποίες είχαν ήδη εξαντλήσει τα πουλιά (που είχαν μόλις ολοκληρώσει ταξίδι χιλιάδων χιλιομέτρων πάνω από την Σαχάρα και τη Μεσόγειο) και είχαν εξαφανίσει τα έντομα από τον αέρα.
Μεγάλα σμήνη μεταναστευτικών πουλιών ανέβηκαν μαζικά λόγω του νοτιά στη βόρεια Αφρική και ήρθαν αντιμέτωπα με το βόρειο ρεύμα στο Αιγαίο (στο ύψος των Κυκλάδων) που τα ανάγκασε να στραφούν για στάση στις ανατολικές ηπειρωτικές ακτές. Αυτό επέδρασε ιδιαίτερα αρνητικά στα πουλιά που πιάνουν έντομα στον αέρα, ιδίως τα χελιδόνια και τις σταχτάρες και δευτερευόντως τους μυγοχάφτες και άλλα μικροπούλια.


Το πρωί της 6ης Απριλίου ήταν συγκλονιστικό, με δεκάδες χιλιάδες παγωμένα και αποδυναμωμένα πουλιά να είναι ανήμπορα να αντιδράσουν: τα χελιδόνια είχαν αναγκαστεί να καθίσουν στο έδαφος, στην άσφαλτο, στα μπαλκόνια, στις ταράτσες και σε κάθε άλλη διαθέσιμη επιφάνεια. Οι σταχτάρες -αμιγώς αερόβια πουλιά που δεν κάθονται στο έδαφος ή στα σύρματα- βρήκαν πρόχειρο καταφύγιο γαντζωμένες σε τοίχους ή χωμένες σε υδρορροές αεραγωγούς κ.λπ. Οι μυγοχάφτες γέμισαν τους κήπους και τα πάρκα στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις. Αυτό συνέβη σε όλη την Ελλάδα από την Κρήτη μέχρι τη Μακεδονία, ανατολικά της οροσειράς της Πίνδου (δυτικά, η κατάσταση ήταν κάπως καλύτερη).

Τα μεταναστευτικά πουλιά είναι προσαρμοσμένα να αντιμετωπίζουν αντίξοες συνθήκες και πάντα κάποιες απώλειες είναι προβλέψιμες στο μεταναστευτικό ταξίδι. Όμως, ο συνδυασμός που οδήγησε στις συνθήκες της 6ης Απριλίου ήταν πρωτοφανής και έφερε ολόκληρους πληθυσμούς στα όριά τους. Αν συνυπολογίσουμε τις πολλές ακόμη δυσκολίες που προκαλεί ο άνθρωπος στο ταξίδι τους (καταστροφή βιοτόπων, επέκταση της ερήμου, λαθροθηρία, παγίδευση κ.λπ.) τότε αυτές οι επιπλέον απώλειες μπορεί να αποβούν ολέθριες.


Η κατάσταση αυτή έγινε αντιληπτή από χιλιάδες πολίτες που κατέκλυσαν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με μηνύματα. Πολλές χιλιάδες πουλιά βρήκαν τον θάνατο εξαντλημένα, πατημένα από αυτοκίνητα ή από γάτες.
Η κατάσταση σταδιακά βελτιώνεται, όμως είναι απαραίτητο να λάβουμε μέτρα προστασίας για τα πουλιά για τις επόμενες ημέρες:
  • Δεν τα πλησιάζουμε και δεν τα ενοχλούμε καθόλου. Είναι αποδυναμωμένα και κάθε περαιτέρω σπατάλη ενέργειας μπορεί να αποβεί γι' αυτά μοιραία. Δεν βγαίνουμε στα μπαλκόνια μας, ούτε τα φωτογραφίζουμε από κοντά.
  • Δεν προσπαθούμε να τα ταΐσουμε. Τα χελιδόνια, οι σταχτάρες, οι μυγοχάφτες κ.λπ. τρέφονται με έντομα που τα πιάνουν στον αέρα και δεν δέχονται σπόρους, ψίχουλα και άλλες ανάλογες τροφές.
  • Οι οδηγοί να είναι πολύ προσεκτικοί, μιας και πολλά πουλιά σταθμεύουν στην άσφαλτο. Είναι κρίμα ένα πουλί να έχει διανύσει χιλιάδες χιλιόμετρα πάνω από τη Σαχάρα και τη Μεσόγειο για να καταλήξει κάτω από τις ρόδες ενός αυτοκινήτου.
  • Τα προστατεύουμε από τις οικόσιτες γάτες (τις κρατάμε μέσα στο σπίτι), μέχρι να αναχωρήσουν ή να καταφέρουν να πετάξουν σε πιο ασφαλές μέρος.
  • Για όσα χρειάζονται περίθαλψη, επικοινωνούμε άμεσα με έναν Σύλλογο Περίθαλψης Άγριων Ζώων για μας δοθούν σχετικές οδηγίες:
Αλκυόνη (Πάρος): 22840 22931, ΑΝΙΜΑ (Αθήνα): 210 9510075, Δράση για την Άγρια Ζωή (Θεσ/νίκη): 6979 914852, Κέντρο Προστασίας & Περίθαλψης Άγριας Ζωής (Μεσσηνία) 6985 620111 & 27630 41446.


 

ΑΠΟΨΕ ΤΕΤΑΡΤΗ 08/04 ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ ΧΩΡΑΣ ΚΥΘΗΡΩΝ


ΑΠΟΨΕ
 Ζωντανή Μετάδοση από τον ADELIN 107,3 FM


Και διαδικτυακά 


Τετάρτη ΣΤ’ Ἑβδομάδος, 8 Ἀπριλίου 2020, ὥρα 6 μ.μ., Ἀκολουθία Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων (Προηγιασμένη).

¨AQUA JEWEL¨Τροποποίησης δρομολογίων λόγο καιρού


Π.Κ. ΚΥΘΗΡΩΝ:ΕΝΑΡΞΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΚΑΥΣΗΣ 15 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020


                                       ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Από την Περιφερειακή Πυροσβεστική Διοίκηση (ΠΕ.ΠΥ.Δ.)Πελοποννήσου εκδόθηκε η υπ’ αριθ. 1/2020 Πυροσβεστική Διάταξη η οποία ρυθμίζει τα χρονικά όρια απαγόρευσης χρήσης πυρός στην ύπαιθρο.   
Επισημαίνεται ότι για φέτος, η έναρξη απαγόρευσης καύσης έχει διαφοροποιηθεί σε σχέση με τα προηγούμενα έτη, αντί από 1η Μαΐου σε 15 Απριλίου, δηλαδή κατά 15 μέρες νωρίτερα, λόγω της παρατεταμένης μέχρι τώρα ανομβρίας στα επιχειρησιακά όρια ευθύνης ΠΕ.ΠΥ.Δ.Πελοποννήσου. 

                                                  Φουντουλάκης Σπυρίδωνας 
                                                                  Πυραγός

Η πλήρης ενημέρωση των συμπολιτών μας αποτελεί αδιαπραγμάτευτη αρχή μας.



Δελτίο τύπου του συνδυασμού "πρώτα ο άνθρωπος"
07/04/2020
Η πλήρης ενημέρωση των συμπολιτών μας αποτελεί αδιαπραγμάτευτη αρχή μας.
Στο δελτίο τύπου του Δήμου για το τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο 6/2020 στις 03/04/2020 εκ "παραδρομής"? δεν αναφέρθηκε το πρώτο θέμα της συνεδρίασης με τίτλο "Εγκριση της υπ'αριθμόν 11/2020 απόφασης της Εγχωρίου Περιουσίας Κυθήρων και Αντικυθήρων" ούτε ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας αυτού.
Το ανωτέρω θέμα καθώς και η εισήγηση του Δημάρχου επισυνάπτονται στο τέλος του δελτίου,όπου διαβάζοντας τα,
χρήζει ιδιαίτερης προσοχής η εισήγηση του Δημάρχου.
Μας καλεί λοιπόν να εγκρίνουμε την απόφαση της επιτροπής Εγχωρίου Περιουσίας..
Ο συνδυασμός μας πιστεύει ότι θέματα όπως αυτό είναι ύψιστης σοβαρότητας και θα έπρεπε να έρθουν πρός συζήτηση όταν λήξουν τα περιοριστικά μέτρα ώστε ο κάθε Δημοτικός Σύμβουλος να μπορεί να τοποθετηθεί επί αυτού.
Αλλά επειδή ο Δήμαρχος επέλεξε αυτή τη χρονική περίοδο (άραγε γιατί?) για την ψήφιση του θέματος, θέτουμε τα παρακάτω ερωτήματα:
1.Τι ακριβώς παραχωρεί η Εγχώριος στο Λιμενικό Ταμείο?
Αφού λιμάνι νομίμως δεν υφίσταται και το κτίριο είναι αυθαίρετο όπως ο ίδιος αναφέρει.Και εν συνόλω τα Μακρυκύθηρα δασικά.
2.Εχει δοθεί η θετική απόφαση του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης?
3.Την τελευταία πενταετία η Δημοτική αρχή τι έχει κάνει για την νομιμοποίηση του αυθαιρέτου κτιρίου και για τον καθορισμό αιγιαλού και παραλίας στην νήσο Μακρυκύθηρα?
4.Αν συμβεί "ο μη γένοιτο" ένα ατύχημα στο λιμάνι ή στο αυθαίρετο κτίσμα ποιοί φέρουν την ευθύνη?
5.Ο εισαγγελέας από τις αρχές Μαρτίου καλεί όλους τους εμπλεκόμενους, ακόμα και τα νέα μέλη του Λιμενικού ταμείου,να καταθέσουν για την υπόθεση αυτή.
Το γνωρίζουν οι υπογράφοντες αυτό?
6.Δεν ήταν απαραίτητη η "παρουσία" δια της ψήφου του του τοπικού προέδρου για ένα θέμα που αφορά την κοινότητα του και μάλιστα τόσο σοβαρό?
Εν κατακλείδει είναι πολλά τα ερωτήματα που χρήζουν απάντησης.
Για τους ως άνω λόγους ο συνδυασμός μας καταψήφισε το θέμα αυτό.
Συνήμμενα
Α)
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ
ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΤΜΗΜΑ
ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ &
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
Κύθηρα, 26-03-2020
Αριθμός Πρωτοκόλλου:ΔΥ
ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Αρμόδια Υπηρεσία/γραφείο : ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΘΕΜΑ/ΤΙΤΛΟΣ : “ Έγκριση της υπ΄ αριθμόν 11/2020 απόφασης της Επιτροπής Εγχωρίου Περιουσίας Κυθήρων και Αντικυθήρων”
ΣΧΕΤΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ :
1. Οι δια το άρθρο 16 παρ. 7 του Ν.2946/2001
2. το άρθρο 17 παρ. 3 του Π.Δ. 272/1985, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει σήμερα,
3. το άρθρο 3 παρ. 1 περ. α και β του Π.Δ. 272/1985
4. το άρθρο 185 παρ. 1 και 2 του Ν. 3463/2006 (ΚΔΚ)
5. την υπ’ αριθμόν 11/2020 απόφαση της Επιτροπής Εγχωρίου Περιουσίας Κυθήρων και Αντικυθήρων
ΣΥΝΗΜΜΕΝΑ ΕΓΓΡΑΦΑ (φωτοαντίγραφα που απαιτούνται για τον έλεγχο από την Περιφέρεια):
1.
Την υπ’ αριθμόν 11/2020 απόφαση της Επιτροπής Εγχωρίου Περιουσίας Κυθήρων και Αντικυθήρων
ΕΙΣΗΓΗΣΗ :
Όπως, κατά τα τελευταία έτη κατέστη γνωστό, κατά την εκτέλεση των εργασιών κατασκευής του Λιμένα Δικοφτίου και των επ’ αυτού κτηριακών εγκαταστάσεων, η Νομαρχία Πειραιά που έφερε την ευθύνη κατασκευής τους, δεν είχε λάβει τις αναγκαίες προς τούτο αδειοδοτήσεις και εγκρίσεις, με αποτέλεσμα, ολόκληρο το ανωτέρω έργο να χαρακτηρίζεται αυθαίρετο.
Ήδη κατόπιν, της από 29.11.2019 αυτοψίας του αρμόδιου τμήματος κατασκευών της ΥΔΟΜ Πειραιά, συντάχθηκε η με αριθμό Φ.Α. 99/19 έκθεση αυτοψίας της άνω υπηρεσίας, δυνάμει της οποίας διαπιστώθηκε η κατά παράβαση των άρθρων 4 και 5 Ν. 4067/2012 ανέγερση του κτηρίου στον προβλήτα του Λιμένα Διακοφτίου και επεβλήθησαν τα οριζόμενα εκ του νόμου πρόστιμα κατασκευής και διατήρησης.
Οι προσπάθειες για τη νομιμοποίηση – τακτοποίηση, τόσο του λιμένα όσο και του επ’ αυτού κτηρίου, μέχρι σήμερα δεν έχουν τελεσφορήσει, καθώς, αφενός η αρμόδια Κτηματική Υπηρεσία Πειραιά δεν έχει προβεί στην προαπαιτούμενη χάραξη των γραμμών αιγιαλού και παραλίας, ώστε, εν συνεχεία, να καθοριστεί χερσαία ζώνη λιμένα και αφετέρου, διότι σύμφωνα με τους αναρτημένους δασικούς χάρτες, ολόκληρη η λιμενική και κτηριακή εγκατάσταση του λιμένα Διακοφτίου, χαρακτηρίστηκε ως δασική, απαγορευόμενης εξ αυτού του λόγου οποιασδήποτε τακτοποίησης. Σχετικά μάλιστα με τον ως άνω δασικό χαρακτηρισμό, έχουν υποβληθεί οι προβλεπόμενες εκ του νόμου αντιρρήσεις με αριθμό πρωτοκόλλου 15913 και παράλληλα εξαιτίας του επείγοντος χαρακτήρα της υπόθεσης, έχει ζητηθεί η κατά προτίμηση εξέτασή τους από την αρμόδια Επιτροπή, χωρίς μέχρι σήμερα να έχει οριστεί ημερομηνία συζήτησης αυτών.
Με την υπ’ αριθμόν 11/2020 απόφασή της, η Επιτροπή Εγχωρίου Περιουσίας Κυθήρων και Αντικυθήρων αποφάσισε την συνέχιση της παραχώρησης και της διαχείρισης του Λιμένα Διακοφτίου, καθώς και των επ’ αυτών εγκαταστάσεων, χώρων στάθμευσης κλπ. προς το Δήμο και ειδικότερα προς το Λιμενικό Ταμείο του Δήμου Κυθήρων.
Η συνέχιση αυτή κρίνεται αναγκαία μέχρι την χάραξη χερσαίας ζώνης λιμένα ή εξομοιούμενης ζώνης λιμένα, που αποτελεί χώρο ευθύνης του Λιμενικού Ταμείου, ούτως ώστε να μπορεί το Λιμενικό Ταμείο, το οποίο από κατασκευής του Λιμένα φέρει όλα τα βάρη συντήρησης αυτού και διαθέτει εμπειρία στη διαχείριση των θεμάτων του Λιμένα, να συνεχίσει να αντιμετωπίζει τα προβλήματα που ανακύπτουν με σκοπό την ομαλή λειτουργία του.
Σύμφωνα με το άρθρο 16 παρ. 7 του Ν.2946/2001 τα λιμάνια ανήκουν, μεταξύ άλλων, στην αποκλειστική διαχείριση της Επιτροπής Εγχωρίου Περιουσίας Κυθήρων και Αντικυθήρων, ως εμπίπτοντα στα υπό του άρθρου 967 ΑΚ νοούμενα ως κοινόχρηστα. Περαιτέρω, σύμφωνα με το άρθρο 17 παρ. 3 του Π.Δ. 272/1985, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει, σήμερα, «Η Επιτροπή, με απόφασή της, που εγκρίνεται τουλάχιστον από τα 2/3 του συνόλου των μελών του δημοτικού συμβουλίου Κυθήρων και από το Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, μπορεί χωρίς αντάλλαγμα, να μεταβιβάσει κατά κυριότητα ακίνητο της εγχώριας περιουσίας είτε να παραχωρήσει τη χρήση του στο Δήμο Κυθήρων για την κάλυψη συγκεκριμένης ανάγκης του». Περαιτέρω, σύμφωνα με το άρθρο 3 παρ. 1 περ. α και β του ιδίου ως άνω Π.Δ. η Επιτροπή δύναται να παραχωρήσει τη χρήση κινητών και ακινήτων περιουσιακών της στοιχείων σε τρίτους, εφαρμοζόμενων αναλογικά των διατάξεων της νομοθεσίας περί δήμων και κοινοτήτων, στο δε άρθρο 185 παρ. 1 και 2 του Ν. 3463/2006 (ΚΔΚ) επιτρέπεται η δωρεάν παραχώρηση στο Δημόσιο ή σε νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, καθώς και σε άλλα νομικά πρόσωπα που ασκούν αποκλειστικά και μόνο δραστηριότητα, η οποία είναι κοινωφελής ή προάγει τα τοπικά συμφέροντα, υπό τις προϋποθέσεις που ορίζονται στις διατάξεις αυτές.
Από τα ανωτέρω καθίσταται σαφές ότι συντρέχει ανάγκη παραχώρησης του χώρου του λιμένος Διακοφτίου και των επ’ αυτού εγκαταστάσεων, καθώς και της διαχείρισης αυτών, στο Λιμενικό Ταμείο του Δήμου Κυθήρων, προκειμένου αυτό, ως πλέον αρμόδιος φορέας, λόγω και της συνθέσεώς του, που διαθέτει γνώση και εμπειρία επί των σχετικών ζητημάτων και, από κατασκευής του Λιμένα, διαχειρίζεται αυτόν επιτυχώς φέροντας παράλληλα όλα τα βάρη συντήρησής του, να συνεχίσει, μέχρι την τακτοποίηση των προαναφερόμενων εκκρεμοτήτων και τη χάραξη χερσαίας ζώνη λιμένα, να διαχειρίζεται και να ρυθμίζει όλα τα τρέχοντα ζητήματα του λιμένα και των επ’ αυτού κτηριακών εγκαταστάσεων, με σκοπό την συνέχιση της εύρυθμης λειτουργίας αυτού.
Κατόπιν τούτων καλείται το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κυθήρων να εγκρίνει την υπ’ αριθμόν 11/2020 απόφαση της Επιτροπής Εγχωρίου Περιουσίας Κυθήρων και Αντικυθήρων.
Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΚΩΝ/ΝΟΣ Ι. ΣΤΑΘΗΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ ΑΘ. ΧΑΡΧΑΛΑΚΗΣ

Β συνημμένο
Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α
Από το πρακτικό της με αριθμό 06/2020 δια περιφοράς συνεδρίασης
του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κυθήρων Αριθμ. Απόφασης: 30/2020
Θέμα: Έγκριση της υπ΄ αριθμόν 11/2020 απόφασης της Επιτροπής Εγχωρίου Περιουσίας Κυθήρων και Αντικυθήρων.
Σήμερα στις 03-04-2020, ημέρα της εβδομάδος Παρασκευή και ώρα 10:00΄π.μ. συνήλθε σε τακτική διά περιφοράς με τη χρήση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κυθήρων μετά την από 30-03-2020, έγγραφη πρόσκληση του Προέδρου αυτού που επιδόθηκε νόμιμα σε κάθε ένα από τα μέλη, σύμφωνα με:
α) το άρθρο 184 Ν.4365/2019,
β) το άρθρο 10 της από 11-03-2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ 55/Α/11-03-2020),
γ) την με αρ. 18318/13-03-2020 εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών προς τους Δήμους της Χώρας,
δ) το άρθρο 43 παρ.1 της από 30-03-2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ 75/Α/30-03-2020),
ε) την εγκύκλιο 40/20930/31-03-2020
και στ) το άρθρο 67 Ν. 3852/2010 προσαρμοσμένο στις προαναφερόμενες υπό στοιχεία α), β), γ), δ) και ε)διατάξεις.
Αφού, σύμφωνα με την από 30.03.2020 έγγραφη πρόσκληση, διαπιστώθηκε η προβλεπόμενη απαρτία τουλάχιστον του 1/2 του συνόλου των μελών που απαιτείται για τη νομιμότητα της διαδικασίας λήψης αποφάσεων διά περιφοράς, δεδομένου ότι σε σύνολο 17 μελών ευρέθησαν, δια της ψήφου τους, παρόντα 17 καθώς και 0 Εκπρόσωποι Τοπικών Κοινοτήτων.
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΠΡΟΕΔΡΟΙ
ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ
1. ΣΤΑΘΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ (Πρόεδρος)
2. ΜΕΓΑΛΟΚΟΝΟΜΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ (Αντ/δρος)
3. ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ (Γραμματέας)
4. ΒΕΝΕΡΗ – ΤΡΑΒΑΣΑΡΟΥ ΕΙΡΗΝΗ
5. ΓΕΩΡΓΙΛΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ
6. ΔΙΔΥΜΙΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
7. ΖΑΝΤΙΩΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
8. ΚΑΛΛΙΓΕΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
9. ΚΑΛΛΙΓΕΡΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
10. ΚΑΤΣΑΝΕΒΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
11. ΚΑΨΑΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
12. ΚΟΜΗΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
13. ΚΟΝΤΟΛΕΩΝ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
14. ΜΑΓΟΥΛΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
15. ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
16. ΣΟΥΓΙΑΝΝΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
17. ΤΡΙΦΥΛΛΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ
1.
ΜΗ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ – ΑΠΟΥΣΙΑΖΟΝΤΕΣ
Καίτοι Νομίμως Κληθέντες
ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ
ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ
1. 1.
Ο Πρόεδρος κήρυξε την έναρξη της συνεδριάσεως του Δημοτικού Συμβουλίου Κυθήρων και αφού εισηγήθηκε το 1ο θέμα της ημερήσιας διάταξης εξέθεσε ότι: Όπως, κατά τα τελευταία έτη κατέστη γνωστό, κατά την εκτέλεση των εργασιών κατασκευής του Λιμένα Δικοφτίου και των επ’ αυτού κτηριακών εγκαταστάσεων, η Νομαρχία Πειραιά που έφερε την ευθύνη κατασκευής τους, δεν είχε λάβει τις αναγκαίες προς τούτο αδειοδοτήσεις και εγκρίσεις, με αποτέλεσμα, ολόκληρο το ανωτέρω έργο να χαρακτηρίζεται αυθαίρετο.
Ήδη κατόπιν, της από 29.11.2019 αυτοψίας του αρμόδιου τμήματος κατασκευών της ΥΔΟΜ Πειραιά, συντάχθηκε η με αριθμό Φ.Α. 99/19 έκθεση αυτοψίας της άνω υπηρεσίας, δυνάμει της οποίας διαπιστώθηκε η κατά παράβαση των άρθρων 4 και 5 Ν. 4067/2012 ανέγερση του κτηρίου στον προβλήτα του Λιμένα Διακοφτίου και επεβλήθησα τα οριζόμενα εκ του νόμου πρόστιμα κατασκευής και διατήρησης.
Οι προσπάθειες για τη νομιμοποίηση – τακτοποίηση, τόσο του λιμένα όσο και του επ’ αυτού κτηρίου, μέχρι σήμερα δεν έχουν τελεσφορήσει, καθώς, αφενός η αρμόδια Κτηματική Υπηρεσία Πειραιά δεν έχει προβεί στην προαπαιτούμενη χάραξη των γραμμών αιγιαλού και παραλίας, ώστε, εν συνεχεία, να καθοριστεί χερσαία ζώνη λιμένα και αφετέρου, διότι σύμφωνα με τους αναρτημένους δασικούς χάρτες, ολόκληρη η λιμενική και κτηριακή εγκατάσταση του λιμένα Διακοφτίου, χαρακτηρίστηκε ως δασική, απαγορευόμενης εξ αυτού του λόγου
οποιασδήποτε τακτοποίησης. Σχετικά μάλιστα με τον ως άνω δασικό χαρακτηρισμό, έχουν υποβληθεί οι προβλεπόμενες εκ του νόμου αντιρρήσεις με αριθμό πρωτοκόλλου 15913 και παράλληλα εξαιτίας του επείγοντος χαρακτήρα της υπόθεσης, έχει ζητηθεί η κατά προτίμηση εξέτασή τους από την αρμόδια Επιτροπή, χωρίς μέχρι σήμερα να έχει οριστεί ημερομηνία συζήτησης αυτών.
Με την υπ’ αριθμόν 11/2020 απόφασή της, η Επιτροπή Εγχωρίου Περιουσίας Κυθήρων και Αντικυθήρων αποφάσισε την συνέχιση της παραχώρησης και της διαχείρισης του Λιμένα Διακοφτίου, καθώς και των επ’ αυτών εγκαταστάσεων, χώρων στάθμευσης κλπ. προς το Δήμο και ειδικότερα προς το Λιμενικό Ταμείο του Δήμου Κυθήρων.
Η συνέχιση αυτή κρίνεται αναγκαία μέχρι την χάραξη χερσαίας ζώνης λιμένα ή εξομοιούμενης ζώνης λιμένα, που αποτελεί χώρο ευθύνης του Λιμενικού Ταμείου, ούτως ώστε να μπορεί το Λιμενικό Ταμείο, το οποίο από κατασκευής του Λιμένα φέρει όλα τα βάρη συντήρησης αυτού και διαθέτει εμπειρία στη διαχείριση των θεμάτων του Λιμένα, να συνεχίσει να αντιμετωπίζει τα προβλήματα που ανακύπτουν με σκοπό την ομαλή λειτουργία του.
Σύμφωνα με το άρθρο 16 παρ. 7 του Ν.2946/2001 τα λιμάνια ανήκουν, μεταξύ άλλων, στην αποκλειστική διαχείριση της Επιτροπής Εγχωρίου Περιουσίας Κυθήρων και Αντικυθήρων, ως εμπίπτοντα στα υπό του άρθρου 967 ΑΚ νοούμενα ως κοινόχρηστα. Περαιτέρω, σύμφωνα με το άρθρο 17 παρ. 3 του Π.Δ. 272/1985, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει, σήμερα, «Η Επιτροπή, με απόφασή της, που εγκρίνεται τουλάχιστον από τα 2/3 του συνόλου των μελών του δημοτικού συμβουλίου Κυθήρων και από το Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, μπορεί χωρίς αντάλλαγμα, να μεταβιβάσει κατά κυριότητα ακίνητο της εγχώριας περιουσίας είτε να παραχωρήσει τη χρήση του στο Δήμο Κυθήρων για την κάλυψη συγκεκριμένης ανάγκης του». Περαιτέρω, σύμφωνα με το άρθρο 3 παρ. 1 περ. α και β του ιδίου ως άνω Π.Δ. η Επιτροπή δύναται να παραχωρήσει τη χρήση κινητών και ακινήτων περιουσιακών της στοιχείων σε τρίτους, εφαρμοζόμενων αναλογικά των διατάξεων της νομοθεσίας περί δήμων και κοινοτήτων, στο δε άρθρο 185 παρ. 1 και 2 του Ν. 3463/2006 (ΚΔΚ) επιτρέπεται η δωρεάν παραχώρηση στο Δημόσιο ή σε νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, καθώς και σε άλλα νομικά πρόσωπα που ασκούν αποκλειστικά και μόνο δραστηριότητα, η οποία είναι κοινωφελής ή προάγει τα τοπικά συμφέροντα, υπό τις προϋποθέσεις που ορίζονται στις διατάξεις αυτές.
Από τα ανωτέρω καθίσταται σαφές ότι συντρέχει ανάγκη παραχώρησης του χώρου του λιμένος Διακοφτίου και των επ’ αυτού εγκαταστάσεων, καθώς και της διαχείρισης αυτών, στο Λιμενικό Ταμείο του Δήμου Κυθήρων, προκειμένου αυτό, ως πλέον αρμόδιος φορέας, λόγω και της συνθέσεώς του, που διαθέτει γνώση και εμπειρία επί των σχετικών ζητημάτων και, από κατασκευής του Λιμένα, διαχειρίζεται αυτόν επιτυχώς φέροντας παράλληλα όλα τα βάρη συντήρησής του, να συνεχίσει, μέχρι την τακτοποίηση των προαναφερόμενων εκκρεμοτήτων και τη χάραξη χερσαίας ζώνη λιμένα, να διαχειρίζεται και να ρυθμίζει όλα τα τρέχοντα ζητήματα του λιμένα και των επ’ αυτού κτηριακών εγκαταστάσεων, με σκοπό την συνέχιση της εύρυθμης λειτουργίας αυτού.
Κατόπιν τούτων καλείται το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κυθήρων να εγκρίνει την υπ’ αριθμόν 11/2020 απόφαση της Επιτροπής Εγχωρίου Περιουσίας Κυθήρων και Αντικυθήρων.
Το Δ.Σ., σύμφωνα με τα οριζόμενα για την δια περιφοράς ψηφοφορία στην κείμενη νομοθεσία και στην από 30-03-2020 πρόσκληση του Προέδρου και μετά την συγκέντρωση της ψήφου ενός εκάστου εκ των συμμετεχόντων μελών του με τη χρήση μέσων ηλεκτρονικής επικοινωνίας, αφού έλαβε υπόψη του:
1. Το άρθρο 184 Ν.4365/2019
2. Το άρθρο 10 της από 11-03-2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ 55/Α/ 11-03-2020)
3. Την με αρ. 18318/13-03-2020 εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών προς τους Δήμους της Χώρας
4. Το άρθρο 43 παρ.1 της από 30-03-2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ 75/Α/30-03-2020)
5. Την εγκύκλιο ΥΠΕΣ 40/20930/31-03-2020
6. Το άρθρο 67 Ν. 3852/2010 προσαρμοσμένο στις προαναφερόμενες υπό στοιχεία 1), 2), 3), 4) και 5) διατάξεις
7. Το Νόμο 3463/2006,
8. Το Νόμο 3852/2010,
9. Το Νόμο 4555/2018,
10. Το Π.Δ. 272/85 όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει
11. Το άρθρο 16 παρ. 7 του Ν.2946/2001
12. Την με αριθμό 11-2020 απόφαση της Επιτροπής Εγχωρίου Περιουσίας Κυθήρων και Αντικυθήρων

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ
Εγκρίνει την με αριθμό 11/2020 απόφαση της Επιτροπής Εγχωρίου Περιουσίας Κυθήρων και Αντικυθήρων (ΑΔΑ: Ψ1ΒΝΟΡ18-1ΒΝ).
Το θέμα καταψήφισαν οι Δημοτικοί σύμβουλοι Δημήτριος Παναγόπουλος, Ιωάννης Καλλίγερος, Παρασκευάς Γεωργιλάς, Νικόλαος Μαγουλάς και Στυλιανός Μεγαλοκονόμος.
Αυτή η απόφαση έλαβε αύξοντα αριθμό 30/2020.
Αφού εξαντλήθηκαν τα θέματα της ημερήσιας διάταξης λύθηκε η συνεδρίαση.
Γι΄ αυτό συντάχθηκε το παρόν πρακτικό και υπογράφεται ως έπεται.
Ο Π Ρ Ο Ε Δ Ρ Ο Σ
ΣΤΑΘΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ
Ακριβές απόσπασμα
Ο Πρόεδρος
ΣΤΑΘΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ
Τ Α Μ Ε Λ Η
1. ΜΕΓΑΛΟΚΟΝΟΜΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ (Αντ/δρος)
2. ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ (Γραμματέας)
3. ΒΕΝΕΡΗ – ΤΡΑΒΑΣΑΡΟΥ ΕΙΡΗΝΗ
4. ΓΕΩΡΓΙΛΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ
5. ΔΙΔΥΜΙΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
6. ΖΑΝΤΙΩΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
7. ΚΑΛΛΙΓΕΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
8. ΚΑΛΛΙΓΕΡΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
9. ΚΑΤΣΑΝΕΒΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
10. ΚΑΨΑΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
11. ΚΟΜΗΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
12. ΚΟΝΤΟΛΕΩΝ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
13. ΜΑΓΟΥΛΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
14. ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
15. ΣΟΥΓΙΑΝΝΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
16. ΤΡΙΦΥΛΛΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ