Πέμπτη 16 Απριλίου 2020

Προσκυνούμεν σου τα Πάθη, Χριστέ...

Προσκυνούμεν σου τα Πάθη, Χριστέ...
Με τον Επίσκοπό μας και τους Ιερείς στον άδειο Μητροπολιτικό Ναό των Κυθήρων, με μόνη συντροφιά τις θλιμμένες όψεις των Αγίων του ξυλόγλυπτου, αριστουργηματικού τέμπλου και τη Μυρτιδιώτισσά μας και με τη μυρωδιά του λιβανιού που είχε ανακατευτεί με τα αρώματα της Άνοιξης, ψάλαμε απόψε τους υπέροχους και συγκλονιστικούς ύμνους των Αγίων Παθών και ως ανθοδέσμη πολύχρωμη και ευωδιαστή την αποθέσαμε στα πληγωμένα πόδια του Εσταυρωμένου.
Τουλάχιστον το υπέροχο συναίσθημα της προσμονής της Ανάστασης μέσα από τη χαρμολύπη της Μεγάλης Εβδομάδος δεν μπορεί να μας το στερήσει κανείς.
Καλή Ανάσταση φίλοι μου!

Γιώργος Λουράντος


 
 

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ¨ΠΟΡΦΥΡΟΥΣΑ¨ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Η Πορφυρούσα Ν.Ε. ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι αύριο Μ. Παρασκευή 17/04/2020 το Ε/Γ-Ο/Γ #ΠΟΡΦΥΡΟΥΣΑ θα εκτελέσει δρομολόγιο από Νεάπολη προς Κύθηρα, Αντικύθηρα και επιστροφή.

Λιμάνι Πειραιά: Αναχώρησε για το προγραμματισμένο δρομολόγιό του το πλοίο «AQUA JEWEL»


Μετά από διαπραγματεύσεις και την καταβολή έναντι συγκεκριμένου χρηματικού ποσού, αναχώρησε τελικά στις 3 μμ, από το λιμάνι του Πειραιά για Κύθηρα, Αντικύθηρα, Κίσσαμο, το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «AQUA JEWEL», η φόρτωση του οποίου είχε μπλοκαριστεί από τη 1 μετά το μεσημέρι από στελέχη της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ) με αίτημα την καταβολή δώρου του Πάσχα στο πλήρωμα.

 Η ΠΕΝΕΝ, με σημερινή της ανακοίνωση, έχει ζητήσει την καταβολή του δώρου του Πάσχα από τις ναυτιλιακές εταιρείες στα πληρώματα των πλοίων της ακτοπλοΐας, προειδοποιώντας ότι σε διαφορετική περίπτωση θα προχωρήσει από αύριο σε επισχέσεις εργασίας και αγωνιστική δράση μέσα και έξω από τα πλοία.

Σύμφωνα πάντως με στελέχη ναυτιλιακών εταιρειών, οι ακτοπλοϊκές εταιρείες χαρακτηρίζονται πληττόμενες από τα περιοριστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού και έχουν το δικαίωμα να καταβάλουν το δώρο του Πάσχα μέχρι τις 30 Ιουνίου.
Επίσης προσθέτουν, ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει επιπλέον πρόβλημα λόγω έλλειψης ρευστότητας, καθώς πολλές από τις ακτοπλοϊκές εταιρείες δεν έχουν προλάβει να πάρουν τις χειμερινές επιδοτήσεις από την εκτέλεση δρομολογίων σε άγονες γραμμές, ενώ ένα επιπλέον θέμα είναι ότι οι τράπεζες δεν δέχονται επιταγές από τις 7 Απριλίου, καθώς ισχύει το «πάγωμά τους» για 75 ημέρες προκειμένου να διευκολυνθούν οι επιχειρήσεις.
 newsbomb.gr

ΕΥΧΕΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΝΗΣΩΝ Κας ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΠΟΓΡΗ


ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ¨ΠΡΩΤΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ¨

Ο Θείος λόγος και η θυσία της Σταύρωσης ας καθοδηγούν την σκέψη μας για να βλέπουμε πίσω με κατανόηση, μπροστά με ελπίδα, γύρω μας με αγάπη
Καλή Ανάσταση και Kαλό Πάσχα.

ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ¨ΚΥΘΗΡΑ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΜΕΡΑ¨


Ευχές για τις γιορτές του Πάσχα από το ΚΙΠΑ

Τις θερμότερες ευχές μας για τις άγιες ημέρες του Πάσχα, μαζί με υγεία για εσάς και όλους τους αγαπημένους σας.

Παρά τις δύσκολες συνθήκες, όλοι μας πρέπει και θα καταφέρουμε να βγούμε από αυτή τη δοκιμασία δυνατοί και υγιείς για να μπορέσουμε να απολαύσουμε ξανά γιορτές με τους αγαπημένους μας ανθρώπους.

ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΝΩΛΗ ΑΝΤΩΝΑΚΟ


ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΑΥΡΟ ΑΡΑΧΩΒΙΤΗ


BATIKA.Καθίζηση Οδοστρώματος Επαρχιακής Οδού Αγ. Αποστόλων- Κάμπου


Σχετικά με το πρόβλημα που έχει ανακύψει σχετικά με το οδόστρωμα της Επαρχιακής Οδού Αγ. Αποστόλων- Κάμπου, ο Δήμαρχος Μονεμβασίας κ. Ηρακλής Τριχείλης με επιστολή του προς τον ΑΔΜΗΕ αναφέρει τα εξής:
”Παρακαλούμε όπως προβείτε στην αποκατάσταση σε όλο το υφιστάμενο οδόστρωμα (τσιμέντινο και ασφάλτινο) με ασφαλτόστρωση, σε όλο το πλάτος λόγω των ζημιών που προξενούνται από την διέλευση του καλωδίου υψηλής τάσης:
  1. Κοινότητα Αγίων Αποστόλων
 α) Τμήμα από διασταύρωση Επαρχιακής Οδού Αγίων Αποστόλων – Νεάπολης έως οικισμός «Σκλαβούνος»
  1. Κοινότητες Κάμπου και Νεάπολης
β) Τμήμα από διασταύρωση Επαρχιακής Οδού Κάμπου- Νεάπολης έως «Παραλία» αποκατάσταση οδού (χωματινης) με ασφαλτόστρωση.
Επίσης, με επιστολή του προς την Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών της Π.Ε. Λακωνίας,  ζητάει την άμεση μέριμνα αυτής:
“Σας γνωρίζουμε ότι υπάρχει σοβαρό θέμα καθίζησης στο ήδη αποκατεστημένο τμήμα του οδοστρώματος, στο τμήμα διέλευσης του καλωδίου υψηλής τάσης του ΑΔΜΗΕ με αποτέλεσμα να εγκυμονείται άμεσος κίνδυνος ατυχήματος. Για το λόγο αυτό πρέπει να ενεργήσετε άμεσα για την αποκατάστασή του από την ανάδοχο εταιρεία”.

ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ:Προκήρυξη διαγωνισμού υπηρεσίας «Παρακολούθηση και λειτουργία ΕΕΛ Καψαλίου 2020»



Προκήρυξη  συνοπτικού διαγωνισμού με σφραγισμένες προσφορές και κριτήριο κατακύρωσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά αποκλειστικά βάσει τιμής, για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης της υπηρεσίας «Παρακολούθηση και λειτουργία ΕΕΛ Καψαλίου 2020» προϋπολογισμού : 49.848,00 € συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. 24%
Δείτε αναλυτικές πληροφορίες στο επισυναπτόμενο έγγραφο.

Πασχαλινό μήνυμα Δημάρχου Μονεμβασίας.


Αγαπητές συνδημότισσες
Αγαπητοί συνδημότες,
 Η κορύφωση του Θείου Δράματος και η Ανάσταση του Σωτήρος Χριστού στέλνουν διαχρονικά μήνυμα νίκης της Ζωής επί του Θανάτου, συμφιλίωσης του ανθρώπινου με το Θείο, μήνυμα ελπίδας και αγάπης για το συνάνθρωπο με αισθήματα σεβασμού, αλληλεγγύης, ταπεινότητας και πίστης.
Αυτές τις τόσο δύσκολες και πρωτόγνωρες στιγμές που βιώνουμε ως χώρα και λαός με την πανδημία οφείλουμε όλοι να πορευόμαστε ενωμένοι και μονιασμένοι, στηρίζοντας ο ένας τον άλλο.
Εύχομαι ολόψυχα το μήνυμα της θυσίας του Θεανθρώπου να αγγίξει τις καρδιές όλων μας φέρνοντας υγεία, ελπίδα, αισιοδοξία και δύναμη!
 Εμείς από την πλευρά μας ως Δημοτική Αρχή είμαστε όλοι εδώ και συνεχίζουμε με την ίδια θέληση, εκεί όπου έχει ταχθεί ο καθένας μας.
Καλό Πάσχα, Καλή Ανάσταση!
Ο Δήμαρχος Μονεμβασίας
Ηρακλής Τριχείλης

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΚΟΥΝΟΥΠΙΩΝ


ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΕΩΝΙΔΑ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟ


Θερμές Ευχές από Κέντρο Υγείας Αρεόπολης


ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ¨TRITON FERRIES¨


ΠΕΙΡΑΙΑΣ: Μπλόκο από ναυτικούς στο «AQUA JEWEL» - Ζητούν την καταβολή του δώρου Πάσχα


 
Tην καταβολή του δώρου του Πάσχα από τις ναυτιλιακές εταιρείες, ζητεί η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ), προειδοποιώντας ότι σε διαφορετική περίπτωση θα προχωρήσει σε επισχέσεις εργασίας μέσα και έξω από...
τα πλοία.

«Εμείς δεν έχουμε δηλώσει οπαδοί του "μένουμε στο σπίτι - έχουμε φωνή" και θα τους διαψεύσουμε, όπως και στο παρελθόν, καταστώντας σαφές ότι σε όποιο πλοίο δεν καταβληθεί το Δώρο Πάσχα αυτό δεν πρόκειται να εκτελέσει δρομολόγιο», επισημαίνεται στην ανακοίνωση του ναυτεργατικού σωματείου.
Ήδη στελέχη της ΠΕΝΕΝ από το πρωί έχουν μπλοκάρει τη φόρτωση του πλοίου «AQUA JEWEL» που αναμένεται το μεσημέρι να πραγματοποιήσει το δρομολόγιο Κύθηρα, Αντικύθηρα Κίσσαμο.
Σύμφωνα πάντως με στελέχη ναυτιλιακών εταιρειών οι ακτοπλοϊκές εταιρείες χαρακτηρίζονται πληττόμενες από τα περιοριστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού και έχουν το δικαίωμα να καταβάλουν το δώρο του Πάσχα μέχρι τις 30 Ιουνίου.
Επίσης προσθέτουν ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει επιπλέον πρόβλημα, λόγω έλλειψης ρευστότητας, καθώς πολλές από τις ακτοπλοϊκές εταιρείες δεν έχουν προλάβει να πάρουν τις χειμερινές επιδοτήσεις από την εκτέλεση δρομολογίων σε άγονες γραμμές, ενώ ένα επιπλέον θέμα είναι ότι οι τράπεζες δεν δέχονται επιταγές από τις 7 Απριλίου, καθώς ισχύει το «πάγωμά τους» για 75 ημέρες, λόγω των μέτρων που ελήφθησαν για τη διευκόλυνση των επιχειρήσεων.
ΠΗΓΗ  reportaznet.gr

LIVE H ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΠΑΘΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ ΧΩΡΑΣ ΚΥΘΗΡΩΝ 16/04


ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ και παρακολουθούμε τις Ακολουθίες από τον ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ ΧΩΡΑΣ ΚΥΘΗΡΩΝ.
ΑΠΟΨΕ:

Μ. Πέμπτη, 16 Ἀπριλίου 2020. Ἑσπέρας, ὥρα 7 μ.μ. Ἀκολουθία τῶν Ἁγίων Παθῶν.

Η ραδιοφωνικές μεταδόσεις από τον ADELIN 107,3 FM είναι μέσα από το κανάλι https://www.youtube.com/watch?v=VUCqm41edzo Του Ιερού Ναού Εσταυρωμένου Χώρας Κυθήρων.
¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨

Η ραδιοφωνικές μεταδόσεις από τον ΑDELIN 107,3 FM επίσης είναι μια αφιλοκερδώς προσφορά προς το ακροατήριο μας. 



 Ζωντανή Μετάδοση από τον 
ADELIN 107,3 FM
ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΑ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ
http://live24.gr/radio/generic.jsp?sid=2565  


Και διαδικτυακά στον παρακάτω σύνδεσμο του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Εσταυρωμένου Χώρας Κυθήρων.
 
https://www.youtube.com/channel/UCYuA7dDYNebzniHwPpN_cgA
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗΣ & ΙΕΡΟΚΗΡΥΚΤΙΚΗΣ ΔΙΑΚΟΝΙΑΣ
Σεβ. Μητροπολίτου
Κυθήρων & ντικυθήρων κ. Σεραφείμ
ΕΙΣ ΤΟΝ ΙΕΡΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΝ ΝΑΟΝ
ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ ΧΩΡΑΣ ΚΥΘΗΡΩΝ


Μ. Δευτέρα, 13 Ἀπριλίου 2020. Ἑσπέρας, ὥρα 7 μ.μ. Ἀκολουθία Νυμφίου.

 

Μ. Τρίτη, 14 Ἀπριλίου 2020. Ἑσπέρας, ὥρα 7 μ.μ. Ἀκολουθία Νυμφίου.



Μ. Τετάρτη, 15 Ἀπριλίου  2020. Ἑσπέρας, ὥρα 7.μ.μ. Ἀκολουθία Μυστικοῦ Δείπνου.

 

Μ. Πέμπτη, 16 Ἀπριλίου 2020. Ἑσπέρας, ὥρα 7 μ.μ. Ἀκολουθία τῶν Ἁγίων Παθῶν.

 

Μ. Παρασκευή, 17 Ἀπριλίου 2020. Ἑσπέρας, ὥρα 7 μ.μ. Ἀκολουθία τοῦ Ἐπιταφίου.


ΑΓΙΟΝ ΠΑΣΧΑ, Κυριακή 19 Ἀπριλίου 2020 (ὥρα 12 τά μεσάνυκτα). Ἀναστάσιμος Θεία Λειτουργία. 
ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ
ΚΥΘΗΡΩΝ & ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ