Τετάρτη 22 Απριλίου 2020

Νίκος Μανωλάκος: «Σε ¨υπόγεια¨ τροχιά ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος στον Πειραιά-Ένταξη στο ΕΣΠΑ-Ανάσα επιτέλους για τον Πειραιά»



ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΑΝΩΛΑΚΟΣ
Βουλευτής Α΄ Πειραιώς και Νήσων-ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Πειραιάς, 22/04/2020
                                      ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

«Σε ‘υπόγεια’ τροχιά ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος στον Πειραιά-Ένταξη στο ΕΣΠΑ-Ανάσα επιτέλους για τον Πειραιά»

Ο Βουλευτής Α' Πειραιώς και Νήσων Νικόλαος Μανωλάκος, κατέθεσε στις 11/02/2020 Ερώτηση, στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, με θέμα «την υπογειοποίηση των γραμμών του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου από το Ν. Φάληρο στον Πειραιά».

Στην Ερώτηση που απευθύνονταν τόσο στον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, όσο στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, ο Βουλευτής ρωτούσε αν αναμένεται η υπογειοποίηση των γραμμών του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου από το Ν. Φάληρο στον Πειραιά, να συμπεριληφθεί στην τελευταία αναθεώρηση χρηματοδότησης μέσω ΕΣΠΑ 2014 -2020.

Σε σχετική απάντηση που μας κοινοποιήθηκε σήμερα 22.04.20 με αρ. πρωτ. Β-128, το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών μας ενημέρωσε ότι «η “Σταθερές Συγκοινωνίες Ανώνυμη Εταιρεία” (ΣΤΑΣΥ AE) προετοιμάζει την υποβολή Τεχνικού Δελτίου Πράξης για την έγκριση της χρηματοδότησης του έργου κατά την τελευταία αναθεώρηση του ΕΣΠΑ 2014-2020».

Όπως όλα δείχνουν λοιπόν, μετά από σχεδόν 20 χρόνια εξαγγελιών, γίνεται προσπάθεια να χρηματοδοτηθεί το σημαντικό αυτό έργο μέσω ΕΣΠΑ, με το οποίο θα λυθεί επιτέλους το κυκλοφοριακό πρόβλημα του Πειραιά, ευνοώντας παράλληλα την αναβάθμιση της ευρύτερης περιοχής και της λειτουργίας της πόλης, σε μια περίοδο που το χρειάζεται περισσότερο από ποτέ

Τα Κυπριωτιάνικα με το καμάρι !


Τα Κύθηρα σαν τα περιδιαβαίνεις ποτέ δεν παύουν να σε εκπλήσουν !! 
Θάλασσα η βουνό ,μικρά η μεγάλα χωριά το κάθε ένα με το δικό του χρώμα και την δική του ιστορία !! 
Στο κέντρο όμως του νησιού σε μια πλαγιά του βουνού είναι χτισμένο το χωριό Κυπριωτιάνικα . 

Μικρός παράδεισος, με τον έφορο κάμπο γεμάτο περβόλια και τα πολλά πηγάδια μια από τις ιδιαιτερότητες που έχει,αποδεικνύει ότι το χωριό κάποτε άκμαζε ! 

Εκεί όμως που αξίζει κάποιος να πάει είναι το "Καμάρι" μια άγνωστη γωνιά , για τους περισσότερους αλλά θαυμαστή για τούς λίγους που την επισκέπτονται . 

Παίρνοντας το δρόμο με το καλντερίμι σε βγάζει στη ρεματιά .Εδώ η φύση οργιάζει μέσα σε μια πανδαισία χρωμάτων ! 
Για τα πουλιά είναι ο επίγειος παράδεισος ! 

Όλα σε μια αρμονία μεταξύ τους. Αυτή την εποχή και για όλο τον χειμώνα τρέχει η Κουμούνα το ποταμάκι, γάργαρο και δροσερό ανάμεσα στις πέτρες περνώντας μέσα από περιβόλια .
Όλος ο κάμπος είναι γεμάτος βρυσικά -πηγάδια όπως χαρακτηριστικά τα λένε οι Τσιριγώτες ! 

Αυτό όμως που κλέβει την παράσταση είναι το Καμάρι.
 Ένα πηγάδι -βρυσικό χτισμένο με ιδιαίτερη αρχιτεκτονική σε μορφή παραδοσιακής καμάρας με πλύστρες γύρω γύρω ,κάτι που δείχνει την χρησιμότητα παλαιότερα από τις νοικοκυρές για το πλύσιμο των ρούχων, καθώς και για το πότισμα των ζώων ! 

Η κατασκευή της χρονολογείται το 1915 και επισκευάστηκε το 2014 με δαπάνη του Ιωάννη Γλιτσού του Παναγιώτη . 
Αν σας φέρει ο δρόμος αξίζει να περπατήσετε δίπλα στο ποταμάκι ανάμεσα από τα περβόλια και να ξαποστάσετε στην καμάρα πίνοντας δροσερό νερό !

 Όλες τις εποχές τα χρώματα και αρώματα θα σας αφήσουν τις καλύτερες εντυπώσεις.
ADELIN FM 












Πρόγραμμα Αναδιάρθρωσης και Μετατροπής Αμπελώνων περιόδου 2020-2021



Από τη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας ανακοινώνεται ότι για την αμπελουργική περίοδο 2020-2021 θα εφαρμοστεί το πρόγραμμα Αναδιάρθρωσης και Μετατροπής Αμπελώνων, το οποίο καλύπτει τα ακόλουθα μέτρα:
1. Εκρίζωση και προετοιμασία εδάφους – αναφύτευση 2. Επανεμβολιασμό (για την ποικιλιακή μετατροπή των αμπελώνων) 3. Βελτίωση τεχνικών διαχείρισης των αμπελουργικών εκτάσεων (υποστύλωση, κατασκευή αναβαθμίδων)
Δεν καλύπτεται:
• η κανονική ανανέωση των αμπελώνων που φτάνουν στο τέλος της φυσικής τους ζωής, δηλαδή η αναφύτευση μη παραγωγικών αμπελώνων
• η φύτευση αμπελώνων βάσει:
– δικαιώματος φύτευσης από το Εθνικό Αποθεματικό
– δικαιώματος από μεταβίβαση που έχουν μετατραπεί σε άδειες φύτευσης

Οι αιτούμενες εκτάσεις για να είναι επιλέξιμες πρέπει να πληρούν τους παρακάτω όρους:
1. είναι φυτεμένες με οινοποιήσιμες ποικιλίες αμπέλου ταξινομημένες στο Νομό
2. έχουν υποβληθεί για αυτές τις εκτάσεις:
• Δήλωση Αμπελοκαλλιέργειας στα πλαίσια του Συστήματος Γεωγραφικών Πληροφοριών για το Αμπελουργικό Μητρώο
• Δήλωση Συγκομιδής για τις αμπελουργικές περιόδους 2018-2019, 2019-2020
• Δήλωση εκμετάλλευσης έτους 2020 στα πλαίσια της Ενιαίας Ενίσχυσης
3. έχουν τηρηθεί για αυτές οι υποχρεώσεις που απορρέουν από τις κοινοτικές και τις εθνικές διατάξεις για το σύνολο της αμπελουργικής εκμετάλλευσης
4. η ελάχιστη έκταση αμπελοτεμαχίου για συμμετοχή στο πρόγραμμα καθορίζεται σε μισό (0,5) στρέμμα

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα (Υπόδειγμα 1 & 2) συνοδευόμενη από τα ακόλουθα δικαιολογητικά μέχρι και 25/5/2020 στη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής (Διοικητήριο Λακωνίας, 2ο χλμ Ε.Ο. Σπάρτης – Γυθείου, 23100 Σπάρτη):
• Βεβαίωση εγγραφής στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων
• Φωτοτυπία των δύο όψεων της αστυνομικής ταυτότητας
• Φωτοτυπία του Εκκαθαριστικού Εφορίας  ή άλλου φορολογικού εγγράφου που αναγράφεται ο ΑΦΜ του δικαιούχου
• Παραστατικά νόμιμης κατοχής για τα ιδιόκτητα (συμβόλαια αγοράς νομίμως μεταγεγραμμένα, αποδοχή κληρονομιάς, αποδεικτικά δωρεάς ακινήτων, κτήση με προσκύρωση ή σε αδυναμία προσκόμισης των παραπάνω αντίγραφο του εντύπου Ε9 της φορολογικής δήλωσης του προηγούμενου οικονομικού έτους ) και για τα ενοικιαζόμενα αγροτεμάχια (κατά την υποβολή της αίτησης γίνεται δεκτό ιδιωτικό συμφωνητικό μίσθωσης διάρκειας εννέα ετών∙ μετά την έγκριση ένταξης του παραγωγού στο πρόγραμμα θα πρέπει να προσκομιστεί συμβολαιογραφικό μισθωτήριο, συνοδευόμενο από την μεταγραφή, διάρκειας τουλάχιστον 10 ετών). Ο ενοικιαστής συνυποβάλλει έγγραφη σύμφωνη γνώμη του ιδιοκτήτη της έκτασης για τη δραστηριότητα αυτή.
• Φωτοτυπία της Δήλωσης Εκμετάλλευσης στα πλαίσια Ενιαίας Ενίσχυσης έτους 2020.
• Υπεύθυνη Δήλωση με την οποία ο αιτών αναλαμβάνει την υποχρέωση να εκριζώσει το αμπελοτεμάχιό του χωρίς άλλη ειδοποίηση το αργότερο μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2021 και να συστήσει εγγυητική επιστολή για τα μέτρα/δράσεις που θα υλοποιήσει μετά τις 10 Ιουνίου 2021, καθώς και ότι θα τηρήσει τις υποχρεώσεις του που απορρέουν από την εφαρμογή του προγράμματος.
• Φωτοτυπία της 1ης σελίδας του βιβλιαρίου τράπεζας.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Π.Ε. ΛΑΚΩΝΙΑΣ
ΕΝΤΥΠΟ ΑΙΤΗΣΗΣ-ΥΠ. ΔΗΛΩΣΗΣ

Νίκος Μανωλάκος Η ετοιμότητα της Ελλάδος είναι αδιαμφισβήτητη-οι τουρκικές προκλήσεις θα συνεχιστούν


ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΑΝΩΛΑΚΟΣ
Βουλευτής Α΄ Πειραιώς και Νήσων-ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Πειραιάς, 22/4/2020 
 
                                      ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
«Η ετοιμότητα της Ελλάδος είναι αδιαμφισβήτητη-οι τουρκικές προκλήσεις θα συνεχιστούν»

Στην επιτυχημένη μέχρι στιγμής διαχείριση της υγειονομικής κρίσης, στο πνεύμα κατανόησης και αυτοπροστασίας που επικράτησε τελικά κατά τον φετινό εορτασμό του Πάσχα, αλλά και στην αναμενόμενη κλιμάκωση των τουρκικών προκλήσεων στο Αιγαίο, αναφέρθηκε ο Βουλευτής Α’ Πειραιώς και Νήσων της Ν.Δ. Νικόλαος Μανωλάκος, στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Πειραιά «Κανάλι Ένα 90.4».

Η εικόνα της Ελλάδος άλλαξε διεθνώς προς το θετικότερον, υπογράμμισε ο κ.Μανωλάκος και σημείωσε πως, τα άμεσα αντανακλαστικά που επέδειξε η κυβέρνηση και η θετική ανταπόκριση των Ελλήνων πολιτών στα μέτρα που ελήφθησαν, οδήγησαν στην επιτυχή διαχείρισης της υγειονομικής κρίσης του κορωνοϊού.

Φέτος το Πάσχα απεδείχθη πως, «η Εκκλησία βρίσκεται διαχρονικά στο πλευρό της Πολιτείας», ιδιαίτερα όταν πρόκειται για ζητήματα εθνικής σημασίας και προστασίας της ανθρώπινης ζωής, τόνισε ο κ.Μανωλάκος και εστίασε στην υπεύθυνη στάση που επέδειξε ο κλήρος, προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν οι πιθανότητες εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Ο Αντιστράτηγος ε.α. και Βουλευτής Α' Πειραιώς και Νήσων Νικόλαος Μανωλάκος, σημείωσε πως η δεινή θέση της τουρκικής οικονομίας, υπαγορεύει σε μεγάλο βαθμό τις πολιτικές επιλογές που εξετάζει η Τουρκία.

Σχολιάζοντας τη στροφή που επιχειρεί η Τουρκία στην εξωτερική της πολιτική, με στόχο την επαναπροσέγγιση των ΗΠΑ, μετά την άρνηση του Ερντογάν να προσφύγει στο ΔΝΤ, ο Αντιστράτηγος ε.α. και Επίτιμος Διοικητής ΑΣΔΕΝ κ.Μανωλάκος, εκτίμησε πως, εάν ο Ερντογάν γυρίσει την πλάτη στον Πούτιν και παγώσει τη συμφωνία για τους S-400, κινδυνεύει να υποστεί ακόμη μεγαλύτερες απώλειες στο μέτωπο της Συρίας.

Αναφορικά με τα πολλά και σύνθετα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Τουρκία, ο κ.Μανωλάκος, τόνισε πως ο κορωνοϊός «απλώς ανέσχεσε προσωρινά» τα επεκτατικά σχέδια του Ερντογάν και υπογράμμισε πως η Ελλάδα, είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει την αναμενόμενη συνέχεια των τουρκικών προκλήσεων στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο, με την ίδια αποφασιστικότητα, αποτελεσματικότητα και εθνική ομοψυχία, που επέδειξε στον Έβρο. 

Ακούστε Εδώ χαρακτηριστικά αποσπάσματα. 
https://www.youtube.com/watch?v=JHbSLtstdew&feature=youtu.be 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ

                             


                                Ε Υ Χ Α Ρ Ι Σ Τ Η Ρ Ι Ο


Ευχαριστούμε θερμά το ¨Εργαστήριο Αρτοποιίας - Ζαχαροπλαστικής της Γεωργίας Κορωναίου¨ στον Καραβά Κυθήρων, για την Πασχαλινή προσφορά του στο Νοσοκομείο μας, η οποία σκόρπισε χαρά στους εργαζόμενους και δημιούργησε μια γιορτινή ατμόσφαιρα.
Τέτοιες ευγενικές χειρονομίες, εν μέσω των κρίσιμων ημερών που διανύουμε , διατρανώνουν την πεποίθηση πως η κοινωνική συνοχή διασφαλίζεται μέσα από την αλληλεγγύη και την προσφορά.