Δευτέρα 27 Απριλίου 2020

ΚΥΘΗΡΑ.Ο κοροναϊός θα φύγει. Ο ρουφιανοϊός θα μείνει. Ερωτήσεις που ζητάνε απαντήσεις:


Ο κοροναϊός θα φύγει.
Ο ρουφιανοϊός θα μείνει.
Ερωτήσεις που ζητάνε απαντήσεις:


Αληθεύει πως την Μ. Παρασκευή έγινε σύλληψη του παπά Παναγιώτη μετά από τηλεφωνική ανώνυμη καταγγελία;

Αληθεύει πως ο ρουφιάνος κατάφερε, καλυμμένος πίσω από την ανωνυμία του, να κινητοποιήσει 2 περιπολικά κ 5 αστυνομικούς;


Αληθεύει πως κατήγγειλε ότι βρίσκονταν μέσα στην εκκλησία 15 άτομα;


Αληθεύει πως οι αστυνομικοί βρήκαν τις πόρτες κλειδωμένες, περίμεναν 1,5 ώρα απέξω κ όταν τελείωσε η Ακολουθία κ αυτές άνοιξαν βρήκαν μέσα 7 άτομα εκ των οποίων τα 6 ήταν 3 ζευγάρια;


Αν όλα αυτά αληθεύουν ρωτώ:
Έτσι εύκολα κινητοποιείται η αστυνομία με ένα ανώνυμο τηλεφώνημα;
Αφού κατέπεσε η πληροφορία για 15 άτομα εντός του ναού, πώς σκοπεύει να κινηθεί εναντίον του ψεύτη;


Πώς θα αποκατασταθεί το όνομα του παπά από φήμες που τον θέλουν να βρισκόταν στην εκκλησία με 20 άτομα;

Υπάρχει ένα σημείο που αν ξεπεραστεί μιλάμε για ηθική κατάρρευση της κοινωνίας.

Ηθική κατάρρευση είναι να συλλαμβάνεις τον παπά κάτω από αυτές τις συνθήκες, να απαγορεύεις στην χαροκαμένη μάνα να πάει στο νεκροταφείο την Μ. Παρασκευή, ηθική κατάρρευση είναι εσύ που τα έχεις ενορχηστρώσει όλα αυτά, που έχεις αναστείλει βασικές ελευθερίες, που έχεις 130 νεκρούς, μια εβδομάδα μετά να στήνεις με ένα τηλεφώνημα σόου στου Μαξίμου με 50 άτομα.


Υπάρχει κι ένα όριο που διαχωρίζει την ανθρωπιά από την βαρβαρότητα. Δεν είμαστε όλοι, ευτυχώς, διατεθειμένοι να το διαβούμε.
Ο ρόλος της Εκκλησίας είναι η διαφύλαξη της ηθικής, της Πολιτείας είναι η διαφύλαξη της αξιοπρέπειας. 


Ελπίδα, ο ρουφιάνος δεν χάλασε το Πάσχα του παπά. Ο παπάς δεν εγκατέλειψε τον πλησίον του, την πίστη του. 

Τον ρουφιάνο όμως τον έχουν προ πολλού εγκαταλείψει οι «πλησίον»!
Χριστός ανέστη !

Συντάκτης  Σοφία Νέζη

Προκήρυξη μίσθωσης χώρου στάθμευσης αυτοκινήτων στην Κ. Μολάων


Ο Δήμαρχος Μονεμβασίας προκηρύσσει δημοπρασία μειοδοτική, φανερή και προφορική για τη μίσθωση χώρου , για τις ανάγκες στάθμευσης των αυτοκινήτων στην Κοινότητα Μολάων .
Το μίσθιο πρέπει να βρίσκεται εντός της κοινότητας Μολάων πλησίον της πλατείας με 500 τ.μ. ελάχιστη έκταση έως  1.000,00 τ.μ  μέγιστη έκταση , που θα χρησιμεύει στη στάθμευση των οχημάτων στο κέντρο της πόλης.
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει  να εκδηλώσουν ενδιαφέρον σε προθεσμία είκοσι (20) ημερών από τη δημοσίευση της διακήρυξης.
Οι προσφορές ενδιαφέροντος κατατίθενται στο Δήμο και στη συνέχεια η αρμόδια δημοτική υπηρεσία τις αποστέλλει στην επιτροπή του άρθρου 7 του ΠΔ 270/81, η οποία με επιτόπια έρευνα, κρίνει περί της καταλληλότητας των προσφερομένων ακινήτων και περί του αν ταύτα πληρούν τους όρους της διακήρυξης. Η επιτροπή συντάσσει σχετική έκθεση, εντός δέκα (10) ημερών από της λήψεως των προσφορών. Οι λόγοι αποκλεισμού ενός ακινήτου αιτιολογούνται επαρκώς στην έκθεση. Η έκθεση αξιολόγησης, με το διάγραμμα του ακινήτου το οποίο συντάσσεται από τον μηχανικό της επιτροπής και θεωρείται από τον προϊστάμενο της τεχνικής υπηρεσίας, αποστέλλονται στο δήμο, ο οποίος την κοινοποιεί  σε κάθε έναν που εκδήλωσε ενδιαφέρον.
Πληροφορίες για τη δημοπρασία  παρέχονται από το Γραφείο Προϋπολογισμού και λογιστηρίου  ημέρες Δευτέρα εως Παρασκευή  και ώρες 09:00-14:00, στο Δημαρχείο της έδρας (Μολάοι) και στα τηλέφωνα 27323 60528 κ.Στυλιανού Π. και 27323 60523 κ. Μήτρη  Αικ.
Αντίγραφο της διακήρυξης χορηγείται ή αποστέλλεται στους ενδιαφερόμενους ύστερα από αίτηση που υποβάλλεται στην παραπάνω διεύθυνση μέχρι και την προηγούμενη της καταληκτικής ημερομηνίας .
Προκήρυξη μίσθωσης
Προηγούμενη καταχώρισηΔια περιφοράς συνεδρίαση του Νομικού Προσώπου Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης, Πολιτισμού & Αθλητισμού

την Πέμπτη 30/04/2020 θα πραγματοποιηθεί η διανομή των αγαθών στις ωφελούμενες οικογένειες της δομής μας.


Ενημερώνουμε πως την Πέμπτη 30/04/2020 θα πραγματοποιηθεί η διανομή των αγαθών στις ωφελούμενες οικογένειες της δομής μας.
Τα μέλη της δομής θα πληρούν τις απαιτούμενες συνθήκες υγιεινής και τήρησης των μέτρων για την πανδημία που επικρατεί, εξυπηρετώντας έναν έναν και με την απαραίτητη απόσταση τους ωφελούμενους.
 

ΜΑΡΜΑΡΑ ΚΑΤΑΡΟ-"ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ" ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΜΑΡΜΑΡΟΥ ΚΑΡΒΟΥΝΑΔΕΣ ΚΥΘΗΡΑ.

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΜΑΡΜΑΡΟΥ "ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ" ΝΤΕΣΤΑΝ ΚΑΤΑΡΟ ΚΑΡΒΟΥΝΑΔΕΣ ΚΥΘΗΡΑ. 


Μάρμαρα-Γρανίτες-Πέτρες.Επενδύσεις- Πλακοστρώσεις- Καπάκια.Πωρόλιθοι,Γρανίτες Τεχνογρανίτες,Ποικιλίες πέτρας.Μάρμαρα 

Σκαλιστά,Καλλιτεχνικά,Εγγραφές,Γυαλίσματα,Μνημεία.Μαρμάρινα τραπέζια εξωτερικών χώρων,Πέτρινε διακοσμήσεις,Σκάλες,ΔάπεδαΕπενδύσεις Τζακιών !!!

Επισκεφθείτε τον εκθεσιακό χώρο μας στην είσοδο των Καρβουνάδων στον κεντρικό δρόμο.
Τηλέφωνα 27360-33069 και 6936-641422.



Τώρα !!! Μεγάλη ποικιλία σε πλακάκια πολλά σχέδια παραδοσιακά και άλλα...και σε Προσφορές




ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΕΣ ΔΗΜΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ 2014-2019

ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΕΣ ΔΗΜΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ 2014-2019
Ο Δήμος Κυθήρων, στο πλαίσιο της διαρκούς ενημέρωσης προς τους πολίτες, δημοσιοποιεί τον κατάλογο των δημοπρατηθέντων κατά την περίοδο 01/09/2014-31/08/2019 έργων, προμηθειών και υπηρεσιών που δημοπρατήθηκαν με ανοικτούς ή συνοπτικούς διαγωνισμούς. Το συνολικό ποσό των συμβάσεων (μετά τις σημαντικές εκπτώσεις που επιτεύχθηκαν) ανέρχεται σε 7.300.066,42€ και μεγάλο μέρος αυτού του ποσού επέστρεψε στην τοπική κοινωνία, είτε μέσω των συνεργείων που εργάστηκαν στην εκτέλεση των έργων, είτε μέσω των λοιπών τοπικών επιχειρήσεων.
Στα ανωτέρω δεν συμπεριλαμβάνονται δαπάνες που λόγω του είδους ή του ύψους του προϋπολογισμού τους εξαιρούνται της δημοπράτησης (π.χ. προμήθεια νέων πινακίδων σήμανσης, κάδων απορριμμάτων, υλικά ύδρευσης και φωτισμού κ.λπ.) και που είναι εξίσου σημαντικές.
Η διενέργεια 71 δημοπρασιών στην περίοδο αυτή, με συνολικό προϋπολογισμό δημοπράτησης (προ έκπτωσης) άνω των 12 εκατομμυρίων Ευρώ, αποδεικνύει ότι ο μεθοδικός προγραμματισμός της Δημοτικής Αρχής, το ισχυρό διεκδικητικό της πλαίσιο και η ωριμότητα των προτάσεων της, έχουν ορατά και απτά αποτελέσματα, παρά το γεγονός ότι η περίοδος 2015-2019 ήταν η πλέον δυσμενής δημοσιονομικά για τη Χώρα μας μετά τη Μεταπολίτευση (capital controls, μείωση δαπανών και εσόδων, κίνδυνος εξόδου από την ΕΕ, δέσμευση των ταμειακών διαθεσίμων των Δήμων κ.λπ.).
Κατορθώθηκε η προσέλκυση μεγάλων χρηματοδοτήσεων από το ΕΣΠΑ, την Περιφέρεια, το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, το πρόγραμμα ΟΠΑΑΧ και από άλλες πηγές και έτσι καλύφθηκε μεγάλο μέρος του χρηματοδοτικού κενού του Δήμου των προηγούμενων ετών, όταν ο Δήμος μας απουσίασε παντελώς από ανάλογες χρηματοδοτήσεις παρά τις μεγάλες ευκαιρίες που κατά καιρούς υπήρξαν.
Επιπλέον, ο Δήμος μας κατόρθωσε να δημοπρατήσει αυτόν τον μεγάλο αριθμό έργων, παρά την πρωτοφανή έλλειψη προσωπικού και την κορύφωση της γραφειοκρατίας, παράγοντες που δυσχέραναν ακόμα περισσότερο το έργο των Δήμων.




Αισιοδοξία λοιπόν; Ναι, γιατί όχι!


Αισιοδοξία λοιπόν; Ναι, γιατί όχι!
Μετά από ένα μήνα και κάτι, η Ελλάδα, τηρώντας με ευλάβεια και υπευθυνότητα τα μέτρα, ετοιμάζεται για σταδιακή άρση αυτών και επιστροφή στην κανονικότητα. Η Πατρίδα μας έχει το μικρότερο αριθμό κρουσμάτων, διασωληνώσεων και θανάτων στην Ευρώπη- και όχι μόνο- παρά την εγγύτητά της με χώρες όπως η Ισπανία και η Ιταλία, που είχαν να διαχειριστούν μια δύσκολη κατάσταση.
Τα μέτρα απέδωσαν και η συγκρατημένη αισιοδοξία, χωρίς ωστόσο εφησυχασμό, δικαιολογείται. Τα καταφέραμε και αξίζουν σε όλους μας συγχαρητήρια.
Στην Κυβέρνηση που αντιλήφθηκε νωρίς την κατάσταση και επέδειξε γρήγορα αντανακλαστικά, παίρνοντας τις απαραίτητες προφυλάξεις, αλλά και σε όλους τους Έλληνες πολίτες που υπέδειξαν υπευθυνότητα, καθιστώντας την Πατρίδα μας, πρότυπο διαχείρισης της πανδημίας.
Μπροστά στη διαφύλαξη της ανθρώπινης ζωής, τίποτα δεν μπορεί να θεωρηθεί πιο σημαντικό. Ωστόσο δυστυχώς, πρέπει να αντικρύσουμε την αλήθεια κατάματα. Η πανδημία αυτή θα αλλάξει την πραγματικότητα όπως την ξέραμε. Έχουμε μπροστά μας έναν αγώνα δρόμου, έναν μαραθώνιο διαρκείας, που απαιτεί στρατηγική και αντοχές, για να βγούμε όσο το δυνατόν αλώβητοι.
Ας δούμε αναλυτικά με ποιόν τρόπο αναμένεται να γίνει η επανεκκίνηση της οικονομίας μας.
Τα δυνητικά διαθέσιμα κεφάλαια για τη χώρα μας είναι
· Τρεισήμισι δισ. ευρώ (€3,5 δισ.) από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM).
· Τρία δισ. ευρώ (€3δισ.) από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων
· Ενάμισι δισ. ευρώ (€1,5 δισ.) από το πρόγραμμα της Κομισιόν για την απασχόληση
· Δεκαεννιά δισ. ευρώ (€19 δισ.) από τα ίδια ταμειακά διαθέσιμα
· Δεκαέξι περίπου δισ. ευρώ (€16 δισ.) από τα κεφάλαια που είναι δεσμευμένα για την εξυπηρέτηση του χρέους
Από τις επιλογές αυτές, η πρώτη του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, είναι περίπτωση τελευταίας προσφυγής, καθόσον θα είναι δάνειο με επιτόκιο επιστροφής και το πιο πιθανό, με περιοριστικούς όρους χρήσης.
Η δεύτερη επιλογή της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, είναι πιο ελκυστική, αφού είναι δάνειο με μηδενικό επιτόκιο και τα χρήματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για κεφάλαιο κίνησης βιώσιμων επιχειρήσεων.

Η τρίτη επιλογή είναι επίσης ελκυστική, αφού τα κεφάλαια που θα αντληθούν μπορούν να κατευθυνθούν στην ενίσχυση των μέτρων στήριξης της απασχόλησης.
Από τις δύο τελευταίες επιλογές που αφορούν τα ίδια διαθέσιμα κεφάλαια , τα δεκαεννιά δισ. (€19 δισ.), θεωρώ ότι μπορούν να αποτελέσουν τον πυρήνα για την οικονομική ανάκαμψη της χώρας, χρησιμοποιούμενα όμως με ιδιαίτερη σύνεση και φειδώ, λαμβάνοντας υπόψη ότι το κράτος αυτή την χρονική περίοδο δεν έχει έσοδα κι ότι τα χρήματα αυτά, προέρχονται από τις στερήσεις του ελληνικού λαού. Σε ότι αφορά την τελευταία επιλογή των δεκαέξι δισ. (€16 δισ.), έχω τη γνώμη ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιηθεί καθότι, η ύπαρξη αυτού του «σκληρού μαξιλαριού», διασφαλίζει στη χώρα μας χαμηλό κόστος δανεισμού και εμπιστοσύνη στις αγορές.
Τέλος, απόφαση-σταθμός είναι η απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να αποδεχτεί τα ελληνικά ομόλογα, ως ενέχυρο στο Ευρωσύστημα.
Αυτή η απόφαση, δίνει τη δυνατότητα αγοράς περίπου δώδεκα 12 δισ. ευρώ (€12δισ.) ελληνικών ομολόγων, που αναμένεται να δώσουν ανάσα ρευστότητας της πραγματικής οικονομίας.
Κύριο μέλημά μας, είναι να συνεχίσουμε να στηρίζουμε όσους πλήττονται από τον κορωνοϊό και τα επιβαλλόμενα μέτρα, η σταδιακή και ομαλή έξοδος από το lockdown και φυσικά, η επανεκκίνηση της οικονομίας χωρίς δάνεια και νέα μνημόνια.
Δεν είναι λοιπόν υπερβολή να πούμε, βασιζόμενοι στις παραπάνω πηγές ρευστότητας αλλά και στην επιτυχημένη έως τώρα διαχείριση της πανδημίας από την Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, πως η ανάπτυξη του ΄21 αναμένεται να είναι μεγαλύτερη από την ύφεση του ΄20.
Αισιοδοξία λοιπόν; Ναι, γιατί όχι!

Άρθρο  του Βουλευτή Α Πειραιώς και Νήσων κ. Νικόλαου Μανωλάκου,

Αρκετά ανέχτηκα την κοροϊδία.Ομολογούμε ΑΝΑΣΤΑΝΤΑ ΧΡΙΣΤΟ , και δεν φοβόμαστε κανέναν, παρά μόνο φόβο Θεού.


Αρκετά ανέχτηκα την κοροϊδία, αυτά που διαβάζω από εχθές με την περατζάδα την Κύριας Πρωτοψάλτη στην Αθήνα . Κλείσαμε τους ναούς δεν χτυπήσαμε καμπάνες , σεβαστήκαμε. Φτάνει η κοροϊδία, πλέον θα χτυπάω καμπάνες, θα δέχομαι κανονικά τον κόσμο στους ναούς πού θα λειτουργώ με ανοιχτές τις πόρτες. 
Και κυρίως ομολογώ ότι είμαι ιερέας του Υψίστου Ορθόδοξος Χριστιανός, τιμή μου και καμάρι μου. 
Ομολογούμε ΑΝΑΣΤΑΝΤΑ ΧΡΙΣΤΟ , και δεν φοβόμαστε κανέναν, παρά μόνο φόβο Θεού. 
 Έναν Θεό, που μας έστειλε τον Υιό του για να μας βγάλει από την αμαρτία και εμείς των προδώσαμε αυτή την περίοδο. Παρακολουθήσαμε την Μεγάλη Εβδομάδα τις ακολουθίες σα να βλέπαμε σήριαλ της τηλεόρασης, σα να ήταν κινηματογραφική ταινία. 

Αρκετά ποιά, κανονικές λειτουργίες, ο κάθε ένας μας ας είναι υπόλογος στον ίδιο τον Αναστάντα Χριστό και όχι στον νομοθέτη. Φτάνει η κοροϊδία.

πατήρ Ιωάννης ΠαΠανδρόπουλος