Τρίτη 28 Απριλίου 2020

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΣΗ 3.1 ΓΙΑ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΥΣ (ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΥΨΕΛΩΝ)




Αγροτικός Ελαιουργικός Συνεταιρισμός Ποταμού Κυθήρων

Τέλος στα SMS από την 4η Μαΐου – Πότε ανοίγουν τα καταστήματα – Στις 11 Μαΐου τα μαθήματα στην Γ Λυκείου – Από 17 Μαΐου λειτουργίες στις εκκλησίες


«Η έξοδος από την καραντίνα θα γίνεται βήμα – βήμα», ανέφερε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κάνοντας λόγο για σχέδιο της επόμενης μέρας, το οποίο θα αναθεωρείται τακτικά.
Στο μήνυμά του, ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε το σχέδιο σταδιακής άρσης των περιοριστικών μέτρων, το οποίο αποκάλεσε «γέφυρα ασφάλειας» και διαμορφώνεται ως εξής:

Από την Δευτέρα, 4 Μαΐου, αίρονται οι περιορισμοί στην μετακίνηση των πολιτών. Καταργούνται, με άλλα λόγια, η γραπτή άδεια και τα σχετικά SMS. Θα εξακολουθήσουν, όμως, να ισχύουν για τουλάχιστον δύο εβδομάδες οι περιορισμοί στην κυκλοφορία εκτός νομού της κατοικίας μας.
Η ατομική άθληση θα επιτρέπεται στους ανοικτούς χώρους και στη θάλασσα. Αλλά, οι οργανωμένες παραλίες θα παραμένουν ακόμα κλειστές.

Την ίδια μέρα, θα λειτουργήσουν και ορισμένα είδη καταστημάτων και υπηρεσιών. Ανέφερε ενδεικτικά: Βιβλιοπωλεία, ηλεκτρονικά είδη, ΚΤΕΟ και καταστήματα αθλητικών ειδών. Όπως και τα κομμωτήρια, πάντα όμως με ραντεβού.

Το υπόλοιπο λιανεμπόριο θα επανεκκινήσει την Δευτέρα 11 Μαΐου, εκτός των εμπορικών κέντρων. Αυτά θα ανοίξουν την 1η Ιουνίου. Σε όλα τα καταστήματα, βεβαίως, θα ισχύουν όροι που θα περιορίζουν την πυκνότητα των επισκεπτών. Και θα λαμβάνονται αυστηρά μέτρα προστασίας των εργαζομένων.

Από τις 4 Μαΐου, οι εκκλησίες θα είναι ανοιχτές για ατομική λατρεία. Και από την Κυριακή 17 Μαΐου οι πιστοί θα μπορούν να συμμετέχουν και στη Θεία Λειτουργία και στις υπόλοιπες ακολουθίες. Πάντα, όμως, με αυστηρούς κανόνες που θα συμφωνηθούν με την Ιερά Σύνοδο και την επιστημονική κοινότητα.

Στην Εκπαίδευση, τα μαθήματα της Γ’ Λυκείου θα αρχίσουν ξανά στις 11 Μαΐου. Μια εβδομάδα μετά θα ακολουθήσουν οι υπόλοιπες τάξεις του Λυκείου αλλά και το Γυμνάσιο. Τα σχολεία, όμως, θα λειτουργήσουν με άλλους κανόνες που θα περιορίσουν -όσο αυτό είναι εφικτό- τον συγχρωτισμό.

Η εξ αποστάσεως εκπαίδευση θα εξακολουθεί να υποστηρίζει παιδιά τα οποία, για ειδικούς λόγους, δεν πρέπει να έρθουν στη τάξη. Δημοτικά και νηπιαγωγεία παραμένουν κλειστά. Ενδέχεται, επαναλαμβάνω ενδέχεται, να ανοίξουν την 1η Ιουνίου και μόνο αν είμαστε απολύτως σίγουροι ότι η πορεία της επιδημίας βαίνει καθοδικά. Αύριο, η Υπουργός Παιδείας θα κάνει μια πιο αναλυτική ενημέρωση. Βρίσκεται σε συνεχή συνεννόηση με την Επιτροπή Επιστημόνων για την καλύτερη δυνατή εφαρμογή των μέτρων προστασίας των παιδιών μας αλλά και των εκπαιδευτικών.

Την 1η Ιουνίου ξεκινά και η δραστηριότητα στον τομέα της Εστίασης, πάντα με προϋποθέσεις, που θα έχουν μέχρι τότε συμφωνηθεί. Την ίδια μέρα θα ανοίξουν τα ξενοδοχεία 12μηνης λειτουργίας. Και τότε θα ενεργοποιηθεί και το δεύτερο κύμα εργασιών της Δικαιοσύνης. Μέσα στον Ιούνιο, τέλος, και ανάλογα με τις εξελίξεις, θα απελευθερωθεί σταδιακά και η υπόλοιπη οικονομική δραστηριότητα.

Κρίνεται απίθανο ωστόσο να επιτραπούν μέσα στο καλοκαίρι οι μεγάλες συναθροίσεις, όπως φεστιβάλ, συναυλίες ή αθλητικά γεγονότα με θεατές. Όπως γίνεται σαφές, το πρόγραμμα της επόμενης φάσης είναι απόλυτα μελετημένο. Θα κλιμακώνεται ανά εβδομάδα αλλά θα αξιολογείται ανά 24ωρο, από ένα μεικτό Παρατηρητήριο Κυβέρνησης, υπηρεσιών Υγείας και Πολιτικής Προστασίας.

«AQUA JEWEL»ΑΛΛΑΓΗ ΩΡΑΣ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ ΑΠΟ ΠΕΙΡΑΙΑ


ΤΖΑΜΠΟ ΤΖΕΤ Ν.Ε.
ΓΟΥΝΑΡΗ 2 18531 ΠΕΙΡΑΙΑΣ Τηλ: 210 4121001 Fax: 210 4121912 

Πειραιάς, 28/4/2020
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 



Ενημερώνουμε το επιβατικό κοινό ότι το Ε/Γ – Ο/Γ πλοίο μας «AQUA JEWEL» την Παρασκευή 1/5 λόγω της εξαγγελθείσης απεργίας των ναυτεργατικών σωματείων θα αναχωρήσει από Πειραιά στις 23:55 αντί της προγραμματισμένης ώρας αναχώρησης 15:00.
Το δρομολόγιο διαμορφώνεται ως εξής :

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1/5
Πειραιάς : 23:55
Κύθηρα :06:25-07:05 ( ΣΑΒΒΑΤΟ 2/5 )
Αντικύθηρα : 08:35-09:10
Κίσσαμος : 10:55

Οι επιβάτες θα ενημερωθούν με μέριμνα της εταιρείας.


Με εκτίμηση,
ΤΖΑΜΠΟ ΤΖΕΤ Ν.Ε

ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ:Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος στο πλαίσιο της Πράξης «Δημιουργία δικτύου νοσηλευτών για τη λήψη δειγμάτων βιολογικού υλικού και νοσηλευτική βοήθεια στα ύποπτα κρούσματα Κορονοϊού κατ΄οίκoν».


Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος στο πλαίσιο της Πράξης «Δημιουργία δικτύου νοσηλευτών για τη λήψη δειγμάτων βιολογικού υλικού και νοσηλευτική βοήθεια στα ύποπτα κρούσματα Κορονοϊού κατ΄οίκoν».
Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης «Δημιουργία δικτύου νοσηλευτών για τη λήψη δειγμάτων βιολογικού υλικού και νοσηλευτική βοήθεια στα ύποπτα κρούσματα Κορονοϊού κατ΄οίκoν», που χρηματοδοτείται από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος «Μεταρρύθμιση Δημόσιου Τομέα», της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Προγραμμάτων ΕΤΠΑ ΤΣ & ΕΚΤ, μέσω του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου, δημοσιεύει στην ιστοσελίδα του πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος που αφορά στην πλήρωση 1.100 θέσεων εργασίας. Η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων υλοποιήθηκε από το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και οι αιτήσεις κατατίθενται στην Ενιαία Ψηφιακή Πύλη gov.gr.
ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΥΘΗΡΩΝ ΠΡΟΚΗΡΥΧΘΗΚΑΝ ΔΥΟ (2) ΘΕΣΕΙΣ
Η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος αφορά προσωπικό διαφόρων ειδικοτήτων (ΔΕ οδηγοί, ΠΕ/ΤΕ νοσηλευτές, ΠΕ διοικητικοί) με καθεστώς συμβάσεων Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου (ΙΔΟΧ), διάρκειας 3 μηνών, με δυνατότητα παράτασής τους για ένα επιπλέον τρίμηνο και πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Υποέργου 1 «Στελέχωση 500 ΚΟΜΥ και τηλεφωνικού κέντρου ΕΟΔΥ» με αντικείμενο τη στελέχωση 500 Κινητών Ομάδων ειδικού σκοπού (ΚΟΜΥ) και τηλεφωνικού κέντρου ΕΟΔΥ.
Η πρόσκληση διενεργείται με μοναδικό κριτήριο την αύξουσα σειρά της αίτησης με έναρξη τη Δευτέρα 27/04/2020 και ώρα 13:00.
Για το πλήρες κείμενο της πρόσκλησης, καθώς και για τις αιτήσεις, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν τις ιστοσελίδες: eody.gov.gr, moh.gov.gr και